Θεραπευτικές φυσικές συνταγές, για την τόνωση του οργανισμού μας.

 

 

Οι τελευταίοι μήνες του χειμώνα, είναι αυτοί που συνήθως μας εξαντλούν. Η περίοδος που ακολουθεί τις γιορτές, αφ΄ ενός μας ρίχνει ψυχολογικά (η κούραση έχει συσσωρευτεί, οι διακοπές αργούν πολύ, ο χειμώνας θεριεύει…) και αφ΄ετέρου είναι μια περίοδος που μας πολιορκούν οι ιώσεις.

 

Η θερμοκρασία πέφτει αισθητά, το δέρμα μας αφυδατώνεται και ξηραίνεται και απ΄ότι παρατηρώ όλοι μας, είμαστε λίγο πολύ στα όρια μας.  Χρειαζόμαστε μια σημαντική βοήθεια, βαθιάς φροντίδας και ενυδάτωσης, αλλά και αποτοξίνωσης, για να θωρακιστούμε από τα μικρόβια, τους ιούς και όλα τα στενάχωρα που φέρνει μαζί της, αυτή η περίοδος του χρόνου.

 

Θα σας δώσω δυο εποχικές συνταγές με απόλυτα φυσικά σκευάσματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πρόσωπο και σώμα, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλα όσα αναφέρθηκαν.

 

 

 

ΒΑΛΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΥΜΙΝΟ

Το μαύρο κύμινο είναι ένα εξαιρετικό έλαιο βάσης με αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιμολυσματική δράση.  Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν το ευρύ φάσμα των θεραπευτικών του ιδιοτήτων.   Η καλύτερη ποικιλία του φυτού είναι από την Αίγυπτο, εκεί που μεγαλώνει σε ιδανικές συνθήκες στις οάσεις, όπου το άφθονο νερό δίνει την πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ποικιλία σπόρων.  Το μαύρο κύμινο ή Nigella Sativa  έχει την ικανότητα, να επαναφέρει στον οργανισμό την αρμονία και την ισορροπία σε αντίξοες συνθήκες. Είναι ένα έλαιο που καταπολεμά τις λοιμώξεις και σε ότι αφορά τις δερματικές παθήσεις είναι θεραπευτικό.  Kαταπολεμά την ψωρίαση, το έκζεμα, την ακμή και την ερεθισμένη, αφυδατωμένη επιδερμίδα.   Έτσι, γίνεται ένα εξαιρετικό έλαιο τόσο με καλλυντική, όσο και βαθιά ενυδατική δράση για την περιποίηση προσώπου και σώματος αυτή την εποχή.  Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, είναι αντιγηραντικό, αντιρυτιδικό και επαναφέρει την ελαστικότητα και την απαλότητα στην επιδερμίδα.  Αν χρησιμοποιηθεί σαν έλαιο μασάζ, βοηθά στην αντιμετώπιση των πόνων και ανακουφίζει τις αρθρώσεις.

Φτιάξτε ένα μοναδικό σκεύασμα και ψεκάστε το σε όλο το σώμα και το πρόσωπο μετά το βραδινό σας μπάνιο, αντικαθιστώντας σέρουμ προσώπου αλλά και κρέμα σώματος και προσφέροντας στον οργανισμό σας, όλα όσα χρειάζεται για καλλυντική και θεραπευτική θωράκιση.

 

Βάλτε σε ένα μπουκάλι σπρέι:

·         25ml έλαιο μαύρο κύμινο,

·         25ml έλαιο τζοτζόμπα

·         25ml ροδόνερο

·         10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

·         5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι Αιγύπτου.

 

 

Το γεράνι Αιγύπτου είναι μια ξεχωριστή ποικιλία αιθέριου ελαίου, με μοναδικές ιδιότητες που δεν μοιάζει με κανένα άλλο έλαιο γερανίου. Το χρησιμοποιώ μόνιμα στα Stella’s Recipy, γιατί έχει πολύ δραστικές  αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, αλλά και θεραπευτικές όπως η αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή του δράση. Δίνει λάμψη και φρεσκάδα στην θαμπή και άτονη επιδερμίδα του χειμώνα.

Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιείται για την απολύμανση του αέρα στο σπίτι, ειδικά κατά τις περιόδους που κυκλοφορούν ιώσεις αλλά και όταν το αναπνευστικό μας είναι τόσο επιβαρυμένο από την γρίπη, ώστε χρειαζόμαστε αποσυμφόρηση.   Συνδυάζοντας το με τη λεβάντα, μπορείτε να απολυμάνετε όλους τους χώρους του σπιτιού, τα δωμάτια των παιδιών και να έχετε μια πιο ευχάριστη και υγιεινή ατμόσφαιρα. Ο ευκάλυπτος είναι εξαιρετικός για εισπνοές και αποσυμφόρηση του αναπνευστικού.  Λειτουργεί ως ισχυρό αντιμικροβιακό και αντιβιοτικό. Οι εισπνοές με ευκάλυπτο ανακουφίζουν το αναπνευστικό και καταπραΰνουν τις βρογχίτιδες. Επιπλέον, ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και τους πονοκεφάλους, ενώ έχει την ιδιότητα να δρα και ως αντιπυρετικό.  Αποφεύγουμε ωστόσο την πόση του ως ρόφημα, γιατί είναι ελαφρώς τοξικός.

Ένα ακόμα σκεύασμα επίσης ιδανικό, για τόνωση προσώπου και σώματος, αντιμικροβιακή προστασία, αλλά και ευεξία σε περίπτωση κρυολογήματος είναι:

 

Βάλτε σε ένα μπουκάλι σπρέι:

·         50ml αμυγδαλέλαιο ή βερικοκέλαιο

·         10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

·         5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Σε παιδιά από 6-12 ετών χρησιμοποιήστε λίγο σκεύασμα στα μαλλιά τους για να τα προστατεύσετε από τις ιώσεις και τα μικρόβια.

Σε εφήβους από 12-18 μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά και σε συγκεκριμένα σημεία όπως στο στήθος ή στα χέρια για μια εντριβή ή να αυξήσετε την δοσολογία του ελαίου βάσης στα 100ml, για να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα.

Στους ενήλικες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως επάλειψη σε όλο το σώμα, τα μαλλιά, αλλά και το πρόσωπο.

Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δοσολογία των αιθέριων ελαίων.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε έλαια βάσης και αιθέρια έλαια συσκευασμένα (όχι χύμα κι ας είναι κι απ΄το φαρμακείο), βιολογικά, πιστοποιημένα και επώνυμα.

Stella

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Χρησιμοποιώ χρόνια έλαιο ευκαλύπτου σε εναν υγραντηρα, ειδικά το χειμώνα.. Βοηθούσε πολύ τη μεγάλη μου κόρη να έχει ηρεμο ύπνο γιατί μέχρι τα οχτώ της υπέφερε από αλλεργική ασθματικη βροχιτιδα που επιδεινωνοταν το χειμώνα.. Και τώρα που οι ιώσεις είναι στο full τους, το χρησιμοποιω κάθε βράδυ σχεδόν και στο δωμάτιο της μικρής μου.. Επίσης βουταω ενα βαμβάκι στο έλαιο ευκαλύπτου και το βαζω στο αναμμένο καλοριφέρ της κρεβάτοκαμαρας, ιδιαίτερα οταν νιώθω μπουκωμένη και αδιάθετη.

  2. Η αλήθεια είναι ότι οικογενειακώς δεν αρρωσταίνουμε πολύ ευκολα..η κόρη μου 3,5 χρονών δεν θυμάμαι πόσες φορές αρρώστησε ελάχιστες που έγινε καλά την άλλη κιόλας μέρα..για το πρόσωπο όμως θα ήθελα αρκετές συμβουλές μιας κ ο χειμώνας είναι μια περίεργη εποχή όσο αφορά το πρόσωπό μου..απο την μία ευαισθησία από την άλλα λιπαρότητα, από την μια ξηροδερμία από την άλλη οκ..

  3. Για τον ευκαλυπτο γνώριζα και γω. Δεν ήξερα τιποτα όμως για το γερανι της Αιγύπτου, που με εντυπωσίασε πολύ για τις καλλυντικες του ιδιότητες.
    xx

  4. Έχω την εντύπωση πως πρώτη φορά ακούω για το μαύρο κύμινο.Πώς μυρίζει?
    Μουτςς

  5. Το μαυρο κυμινο το γνωριζα απο τις Καρντασιαν μιας και η Κιμ εχει νομιζω ψωριαση και αυτο το λαδι την εχει βοηθησει πολυ.Οσο για τον ευκαλυπτο αλλα και το tea tree αιθεριο τα χρησιμοποιω και εγω για απολυμανση.

  6. @SofiaT δεν ήξερα, ότι οι Καρντάσιανς χρησιμοποιούν μαυρο κύμινο ή εν πάσει περιπτώσει φυσικά προιόντα!!!!

  7. Το μείγμα ευκαλύπτου πρέπει να είναι πολύ καλό.Ξέρω κι εγώ ότι το χρησιμοποιούν για αποσυμφόρηση του αναπνευστικού.Το μαύρο κύμινο δεν το γνώριζα.

  8. Αυτο με το μαυρο κυμινο δεν το ηξερα, ενδιαφερον

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.