Ιδέες για έξοδο την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου.

 

 

 

Σήμερα θα σας ξεναγήσω σε κάποια στέκια που αγαπώ πολύ.  Συνδεδεμένα με όμορφες ή και σημαντικές στιγμές της ζωής μου και δεδομένου, ότι η πιο κλασσική έξοδος για την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου είναι για φαγητό ή και ποτό.

 

 

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω, ότι όλα όσα μέρη προτείνω σε αυτό το ποστ για βραδινή έξοδο, είναι επιλεγμένα με απόλυτα υποκειμενικά κριτήρια.  Πρόκειται για τα δικά μου αγαπημένα, τα οποία έχουν ένα κοινό σημείο.  Εφ’ όσον στην ουσία ζω και κινούμαι στο κέντρο της Αθήνας τις περισσότερες ώρες κάθε μέρας, βρίσκονται όλα τους εδώ.  Οπωσδήποτε όμως το κέντρο, εκτός από ότι διαθέτει πολύ όμορφες γωνιές, βολεύει πολύ.

 

Με τις τεράστιες αποστάσεις, τις δουλειές μας, τον ανύπαρκτο χρόνο, είναι πολύ πιο εύκολο να μοιράσεις την απόσταση και να βρεθείς με φίλους, αλλά ακόμα και να βγεις με τον αγαπημένο σου, ειδικά αν προτιμάς να βγαίνεις για ποτό ή φαγητό μετά τη δουλειά, πριν επιστρέψεις σπίτι. Αλάνθαστη ευρωπαϊκή μέθοδος και την προτιμώ φίλες μου, εδώ και χρόνια.

 

Απολαύστε λοιπόν το κέντρο της πόλης, στην πιο ρομαντική βραδιά του χρόνου!

 

BRIGANTE AL MUSEO

Η πιο αγαπημένη μου Ιταλική τρατορία στην Αθήνα! Το πιο γνήσιο κι αυθεντικό ιταλικό φαγητό από τον ιδιοκτήτη και chef Κώστα Γαρυφάλλου! Εδώ και χρόνια πηγαίνουμε μόνοι μας ή με φίλους, στο μεγαλύτερο αδελφάκι του το Brigante la cucina del quartiere στην οδό Ξενοφώντος που είναι, ότι πιο cozy για καλό φαγητό μετά τη δουλειά! Το νεότερο, δεύτερο όμως Brigante στην οδό Μακρυγιάννη είναι πολύ μεγαλύτερο και θαυμάσιο ως περιβάλλον, ενώ βρίσκεται στην φανταστική περιοχή του μουσείου της Ακρόπολης.

 

Cozy, σοφιστικέ και απλό αλλά όχι πρόχειρο, η ατμόσφαιρα και η γαστρονομική πανδαισία σε μεταφέρουν στην Ιταλία …subito.  Το φαγητό υπέροχο και οι τιμές πολύ τίμιες από 16€ – 25€ το άτομο. Δοκιμάστε την σωστή ιταλική pizza με το λεπτό ζυμάρι, τις φρέσκιες χειροποίητες πάστες και μην παραλείψετε το φρέσκο χειροποίητο παγωτό ημέρας και δη τη γεύση fiore di latte, που είναι θεικό!  Μετά το δείπνο κλείστε τη βραδιά σας, βολτάροντας στον ωραιότερο δρόμο της Ευρώπης, στη Διονυσίου Αεροπαγίτου «υπο την σκιά της Ακροπόλεως» και τη σκιά του φεγγαριού!

 

BRIGANTE AL MUSEO

 

 

FACCE STRANE

To έτερο Ιταλικό που αγαπώ… Έχω μια αδυναμία στη γείτονα χώρα, όπως ξέρετε! Βρίσκεται πίσω απ΄την Εθνική Πινακοθήκη και το Χίλτον, στην Βασιλέως Αλεξάνδρου 5. Ο ιδιοκτήτης Dario Fagnoni εμπνεύστηκε το όνομα, από τον στίχο «E’ qui che si incontrano facce strane» (εκεί που συναντιούνται οι παράξενες φάτσες) του τραγουδιού «l’ombelico del mondo» του Jovanotti.  Υπέροχες γεύσεις, κατά βάση από τη Νότια Ιταλία. Ένα διώροφο κτήριο, πολύ όμορφο, μοντέρνα διακοσμημένο, αλλά και με προσθήκη από vintage πινελιές, όπως παλιά πικάπ, βιβλία, πίνακες artwork κι ένα «la vita e bella» γραμμένο με neon ανεβαίνοντας τη σκάλα για τον επάνω όροφο.  Σοφιστικέ, ζεστό, φιλικό, με προσωπικότητα και φινέτσα, αλλά και εξαιρετικό service.

 

Το αγαπώ πολύ το Facce Strane, γιατί εκτός από τις γιορτές και τα γενέθλια διά μας και φίλων που έχουμε γιορτάσει κατά καιρούς ήταν και το μαγαζί που με έφερε ο καλός μου, αμέσως μετά την πρόταση γάμου… Εξαιρετικά τα γεμιστά πιττάκια με προσούτο και μοτσαρέλα, το spaghetti με χειροποίητο pesto siciliano, οι tagliatelle με σάλτσα ταρτούφο και μανιτάρια. Για το τέλος επιλέγουμε πάντα Semifreddo al Cioccolato! Νομίζω ταιριάζει ιδανικά σε μια τέτοια βραδιά! Οι τιμές του στα 22-27€ κατ΄άτομο.

 

FACCE STRANE

 

 

BARTESERA

Αυτό κι αν είναι αγαπημένο μου στέκι!  Χρόνια ολόκληρα απ΄όταν άνοιξε το 2005, στην άλλοτε ερειπωμένη εμπορική στοά Πραξιτέλους του 1937, ερχόμασταν εδώ μετά τη δουλειά με πολύ αγαπημένους φίλους, τότε συναδέλφους, για ένα ποτό ή κρασί που διαρκούσε ώρες… Απίστευτα γλέντια, μοναδικές στιγμές και έντονα συναισθήματα. Κάναμε πολλά όνειρα τότε, στο Bartesera… Εδώ συναντήθηκα πρώτη φορά με τον καλό μου, αλλά και με την …. Τζούλια μας (θυμάσαι αγαπημένη;).

Πολύ πρόσφατα το Bartesera ανακαινίσθηκε κι έγινε ακόμα πιο όμορφο. Μπορείτε να πιείτε απίθανα cocktails που επιμελείται μια ομάδα ταλαντούχων bar tenders, ενώ πλέον σερβίρεται και φαγητό με τη σφραγίδα του σεφ Μίνωα Κονίδη.  Είναι ένα μοντέρνο, νεανικό στέκι με καλλιτεχνική αύρα, mix & match κοινό, ένας ιδιαίτερος πολυχώρος που πολύ συχνά φιλοξενεί εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώµενα, µε τη συνοδεία jazz μουσικής.  Ποτό από 7,50€.

 

BARTESERA

 

 

MS ROOF GARDEN

Τι πιο ιδανικό μια τέτοια βραδιά, αλλά και κάθε βραδιά με ρομαντική διάθεση, από να βρίσκεσαι σε μια ταράτσα με φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη, ενώ στα πόδια σου βρίσκεται η πλατεία Μοναστηρακίου; Στο MS με πρωτοπήγε ο αγαπημένος μου φίλος ο Κυριάκος, που γνωρίζει τα καλύτερα στέκια της πόλης κι από τότε πηγαίνουμε συχνά.  Είναι άνετο κι εκλεπτυσμένο, χωρίς να γίνεται βαρύ κι επιτηδευμένο. Είναι στιλάτο με minimal διακόσμηση, αφού έτσι κι αλλιώς η εξωτερική θέα είναι αυτή που πρωταγωνιστεί στο χώρο και κερδίζει κάθε μας ματιά! Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αθηνάς 1 και Ερμού κι αν πάτε βράδυ ο φωτισμένος Παρθενώνας, θα σας μαγέψει σα να είναι η πρώτη φορά που τον βλέπετε!  Ο σταθμός του μετρό Μοναστηράκι είναι ακριβώς δίπλα, οπότε μπορείτε να πιείτε άφοβα, χωρίς να νοιάζεστε πως θα γυρίσετε στο σπίτι… Tο μενού κλασικό και πολύ προσεγμένο, με τιμές από 25-30€ το άτομο.

 

MS ROOF GARDEN

 

 

UPPER

Πόσο πιο κεντρικά να απολαμβάνεις το ποτό ή το φαγητό σου από την πλατεία Συντάγματος, έχοντας πιάτο την Βουλή και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Ένα πανέμορφο, νέο σχετικά στέκι, που προσομοιάζει με το τεράστιο σαλόνι ενός ευρωπαϊκού αρχοντικού. Θα μπορούσες να βρίσκεσαι στη Γαλλία ή την Ιταλία με αυτή τη μοναδική αίσθηση πολυτέλειας, τη συνοδεία καλής, συνήθως τζαζ μουσικής.  Το πρωτότυπο σε αυτή την περίπτωση είναι, ότι όλος ο εξοπλισμός από τα έπιπλα έως τα σερβίτσια έχουν συγκεντρωθεί και αναπαλαιωθεί με πολύ προσοχή και φροντίδα, από τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο ΡΕΤΟ.

 

Μία ένωση που σκοπεύει στην επανένταξη πρώην χρηστών ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι μέσα από τη συλλογή, αναπαλαίωση και μεταπώληση παλιών επίπλων ή αντικειμένων βρίσκουν εργασία.  Η είσοδος του Upper είναι από Οθωνος 10 και θα σας προβληματίσει λίγο, γιατί βρίσκεται στο τέλος μιας μικρής παραμελημένης στοάς, αλλά η φωτεινή Neon επιγραφή θα σας δείξει, ότι δεν κάνατε λάθος. Το μενού το έχει επιμεληθεί ο γνωστός διατροφολόγος Γιώργος Μουλίνος, ενώ υπάρχουν  και vegan-vegetarian πιάτα.  Οπότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε την έξοδο σας, χωρίς να χαλάσετε ή να προβληματιστείτε για τη δίαιτα σας, αλλά και να αποφύγετε τον μόνιμο καυγά για το σούσι που δεν του αρέσει… Τιμή ποτού από 9€ – φαγητού από 20-25€ το άτομο.

 

Upper

 

 

2ΜΑΖΙ

Με πολλές διακρίσεις και βραβεία, αλλά και επιλεγμένο από τον Guide Michelin, το πανέμορφο αρχοντικό εστιατόριο 2Mazi του Ηλία Γώγου, βασίζει την μοντέρνα ελληνική κουζίνα του σε ότι πιο εκλεκτό παράγουμε σε τούτο τον τόπο.  Ειδυλλιακό περιβάλλον στις παρυφές της Πλάκας, στην οδό Νίκης 48, μόλις πέντε λεπτά από την Αεροπαγίτου και την Ακρόπολη.  Το 2Mazi στεγάζεται στο ισόγειο ενός πανέμορφου νεοκλασικού, του 19ου αιώνα.  Ο χώρος είναι ιδανικός για χειμώνα και καλοκαίρι, αριστοκρατικός, πολυτελής αλλά φιλόξενος και ζεστός.

Όσο ο καιρός είναι καλός, η αυλίτσα του διακοσμημένη με δεκάδες πολύχρωμα φαναράκια, είναι ένα πραγματικό κόσμημα. Παράλληλα διοργανώνονται και μαθήματα μαγειρικής για ενήλικες και παιδιά. Τα πιάτα του βασίζονται στα κρέατα, τα ψάρια, τα χειροποίητα ζυμαρικά και τις παραδοσιακές πίτες μαγειρεμένα με βότανα, αρωματικά και πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει ετοιμαστεί, ένα σπέσιαλ μενού στα 65€ το άτομο, ενώ οι τιμές του γενικότερα κυμαίνονται από 40€ – 55€.

 

2ΜΑΖΙ

 

 

 

 

BLACK DUCK

Τελευταίο στη λίστα, άφησα το πιο ξεχωριστό απ΄όλα στην καρδιά μου, το Black Duck στην πλατεία Καρύτση.  Ίσως ο πιο ωραίος κήπος της Αθήνας το καλοκαίρι, είναι ο κήπος του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, που υπήρξε και η πρώτη κατοικία του Οθωνα και της Αμαλίας. Οι δυο νεοφερμένοι βασιλιάδες έμειναν εκεί για όσο διάστημα περίμεναν να κτιστούν τα ανάκτορα δηλ. η σημερινή Βουλή, ενώ σώζεται ακόμα ο φοίνικας, που είχε φυτέψει η Αμαλία.  Σε αυτόν τον κήπο είχαμε κάνει πριν κάποια χρόνια, το πάρτι του γάμου μας με λίγους, πολύ κοντινούς μας φίλους κι έτσι από το Black Duck έχω αναμνήσεις που θα με συγκινούν πάντα.

Αυτή την εποχή λειτουργεί μόνο ο εσωτερικός χώρος, που είναι ο σταύλος του πρώτου παλατιού. Το Balck Duck είναι ένας δραστήριος πολυχώρος τέχνης με καφέ, bar, εστιατόριο, γκαλερί. Οργανώνονται συχνά εκθέσεις τέχνης, φωτογραφίας, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, ενώ η εξαιρετική μουσική συντροφεύει το γκουρμέ μενού ή τα κοκτέιλ. Οι τιμές φαγητού κυμαίνονται από 30-40€ το άτομο. Η είσοδος του χειμωνιάτικου Black Duck είναι από τη Χρήστου Λαδά 9Α & Σταδίου.

 

BLACK DUCK

 

Ελπίζω να χαρείτε την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, όπως συνηθίζω να λέω στον καλό μου που «παραπονιέται» για την εμμονή μου να γιορτάζω συνήθως με εξόδους γιορτές, επετείους, γενέθλια και όλα τα συναφή… «Όλα αυτά δεν είναι παρά, μια ευκαιρία για γιορτή στην καθημερινότητα μας»! Ας το εκμεταλλευτούμε!

 

Stella

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Happy Valentine’s day σε ολους!!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  2. Πολύ ωραίες γευστικότατες προτάσεις Στέλλα ❤️ Σαν λάτρης του ιταλικού φαγητού και των ζυμαρικών εκτιμώ ιδιαίτερα τις 2 πρώτες! Όπως λένε ο έρωτας περνάει από το στομάχι 😉

  3. Μια ασ το πούμε λιγο πιο ιδιαίτερη μέρα για όλες εμάς τις ερωτευμενες ( κ παντρεμένες) για υπέροχες εξόδους σε πολύ όμορφα μαγαζιά..αν κ εγώ με τον άντρα μου κάθε μα κάθε μέρα μας κάνουμε κ μια διαφορετική έξοδο..κ ομολογώ πως 9 χρόνια μαζί κ είναι όπως η πρώτη μας φορά που βγήκαμε! !! Happy Valentine`s day bb girls♥

  4. Στο ΜS έχω πάει και πηγαίνω κάθε φορά που μου δινεται η δυνατότητα…. η θέα καταπληκτική….πηγαίνω και στο Ciel Athens αρκετά συχνά…αν βρεθείτε κέντρο (Μνησικλέους και Μητροπόλεως) να πάτε!!!

  5. @Stella: Θυμάμαι πάρα πολύ καλά το πρώτο μας ραντεβού εκείνη τη μέρα / απόγευμα/ βράδυ (δε λέγαμε να χωρίσουμε…) Και φαίνεται είναι η εποχή της συγκίνησης, γιατί μετά τη βόλτα down memory lane το 2010 με το Armani makeup ήρθε και το σημερινό!

  6. @Julia Eγω απορω πως δεν μας έδιωξαν εκεινη τη μερα απο το Bartesera… με το χαμο που καναμε!!!! 😉

  7. @Celia Το ξερω το ciel! Εχει πολυ ωραια θεα στη Μητρόπολη!

  8. Kαλημερα
    Κοινα γουστα εχουμε Stella
    Εκτος απο δυο τα υπολοιπα τα εχω επισκεφτει ξανα και ξανα
    Ειναι αντικειμενικα πολυ καλες επιλογες

  9. Δεν τα γνωρίζω αλλά θα ήθελα πολύ να τα επισκεφτώ!Happy Valentine’s Day!!!

  10. Μου άρεσε πολύ η ιστορία του Black Duck, αν και δεν εχω παει. Τα εστιατόρια με αυλές-κήπους ειναι η αδυναμία μου, αλλά τα μέρη όπως το MS ROOF GARDEN τα λατρεύω κυριολεκτικά, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπάρχει κατι πιο top από το να απολαμβάνεις ενα γεύμα καθώς βλέπεις τον Παρθενώνα! Όσο για το ότι αυτή τη μερα @Julia την αφιερώνεις στις φίλες σου, το βρίσκω πολύ γλυκό!
    χχ

  11. @Sofia Marga: Δεν ήταν St Valentines Day όταν πρώτο γνωριστήκαμε με τη Stella!! ( πάντως έχουμε βρεθεί και St Valentines Day τώρα που το σκέφτομαι!!!)

  12. ΧΑ ΧΑ ΧΑ 😄 το θυμάσαι? Και σου έφερα και σοκολατάκια!!! 😂❤️

  13. Οκτώβριος ήταν Τζου και μάλιστα μετά την δική μου επέτειο 6 χρόνων με το BBboy που είχαμε πάει τριήμερο!!! Όλο αναμνήσεις είμαστε αυτές τις μέρες 😍

  14. @Stella: Έχω ακόμα το βελούδινο κουτάκι από τα σοκολατάκια!!!😂😂!
    Ναι ήταν ένας υπέροχος Οκτώβριος. Το θυμάμαι σαν χθες. 🌟🌟

  15. Προτάσεις για κάθε γούστο.
    Μουτςς

  16. @Stella δεν εχω παει ατο UPPER και στο FACCE STRANE
    Λατρευω και εγω την Ιταλικη κουζινα και φυσικα την Ιταλια
    Ημουν πριν 5 μερες στην Φλωρεντια και την Μπολωνια και περιττο να σου πω οτι στο αιμα μου κυλαει capuccino και πιτσες
    Α ξεχασα και τιραμισου
    Εφαγα απεριοριστες ποσοτητες απο ολα

  17. @ΡΑΝΙΑ Να πας! Θα σ’αρέσουν πολύ!
    Μεγάλος έρωτας η Ιταλία Ράνια μου… ❤️

  18. Μονο στο black duck εχω παει , τα αλλα θα τα επισκεφτω με την πρωτη ευκαιρια

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.