Λεβάντα: Κάνει “θαυματα” στην υγεία και την ομορφιά μας!

 

 

Eίναι απίστευτα πολλές οι χρήσεις της μοναδικής λεβάντας που κάνει πραγματικά “θαύματα”  τόσο στην ομορφιά όσο  και στην υγεία μας.  Χωρίς αμφιβολία η λεβάντα, είναι ένα  από τα πλέον πολύτιμα βότανα της φύσης.

 

Ας θυμθούμε σήμερα κάποιες από τις δράσεις της:

 

Φυσικό αντιβακτηριδιακό-αντιμικροβιακό

 

Καίγοντας αιθέριο έλαιο στον καυστήρα μπορούμε μέσω της εισπνοής, ν‘ αντιμετωπίσουμε θωρακικές λοιμώξεις όπως ο βήχας, το άσθμα, η βρογχίτιδα, τα κρυολογήματα και η γρίπη.

 

 

 

 

Επουλωτικό – αναπλαστικό – το καλύτερο αντίδοτο στα τσιμπίματα, στο κάψιμο και τα εγκαύματα

 

Έχετε πάντα στο σπίτι σας αιθέριο έλαιο λεβάντας. Σε περίπτωση καψίματος ξεχάστε τα αμφιλεγόμενα ….οδοντόκρεμα και αλάτι και χρησιμοποιήστε απευθείας πάνω στο δέρμα γενναιόδωρη ποσότητα από αιθέριο έλαιο για ν‘ αποφύγετε το έγκαυμα και τις επιπτώσεις του. Εξαιρετικό και για τσιμπήματα σφήκας ή μέλισσας. Είναι το μόνο αιθέριο μαζί με το tea tree, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αδιάλυτο πάνω στο δέρμα. Η λεβάντα έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και γι’ αυτόν το λόγο είναι ιδανική για την επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων, χτυπημάτων. Στα ηλιακά εγκαύματα φτιάξτε ένα μείγμα από αιθέριο έλαιο μέσα σε χυμό ή ζελέ αλόης για κάθε φορά που το παρακάνετε στην ηλιοθεραπεία.

 

Στο μασάζ για μυϊκή χαλάρωση

 

Διαλυμένη μέσα στο αμυγδαλέλαιο είναι ιδανική για την χαλάρωση των μυών και την ανακούφιση από τους νευραλγικούς και ρευματικούς πόνους.

 

 

 

 

Στην ακμή – δερματικούς ερεθισμούς – λιπαρότητα – μαύρα στίγματα – δυσχρωμίες αλλά και ρυτίδες.

 

Τίποτα (εκτός από το tea tre eoil, για βαριές περιπτώσεις) δεν είναι καλύτερο για την ακμή και τις δερματικές διαταραχές. Πάρτε μια καθαρή μπατονέτα, μετρήστε μέχρι το 60 εφαρμόζοντας κατ΄ευθείαν πάνω στο σπυράκι το αιθέριο έλαιο και συνεχίστε έτσι, αλλάζοντας την με μια καθαρή, όπου υπάρχει πρόβλημα.  Παράλληλα ανακατέψτε μερικές σταγόνες σε ένα ή περισσότερα από τα βασικά λάδια βάσης π.χ αμυγδαλέλαιο ή τζοτζόμπα και δημιουργήστε ένα σέρουμ, το οποίο εφαρμόζοντας το σε καθημερινή χρήση, θα θεραπεύσει το πρόβλημα σας και θα σας δώσει αντιγηραντική – αντιρυτιδική δράση.  Τηρείστε τον κανόνα, 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 5 ml λαδιού βάσης.

 

Το ανθόνερο Λεβάντας που παράγεται κατά την απόσταξη του αιθέριου ελαίου της λεβάντας (English Lavender), είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό της επιδερμίδας και έχει σπουδαίες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μυρίζει πολύ έντονα, τόσο που για κάποιους γίνεται δυσάρεστο, αλλά αν αυτό ξεπεραστεί είναι μοναδικό για περιπτώσεις ακμής, δυσχρωμιών, λιπαρότητας, στιγμάτων και τοπικών ερεθισμών (σπυράκια, κοκκινίλες κτλ.). Η λεβάντα έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθιά στους πόρους χωρίς να τους φράζει και να απελευθερώνει τις αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες, αντιμετωπίζοντας έτσι αποτελεσματικά κάθε δερματική διαταραχή και ατέλεια του δέρματος. Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

 

 

 

Στα μαλλιά για ενδυνάμωση και πιτυρίδα

 

Κάντε αφέψημα και ξεβγάλετε τα μαλλιά σας στο τελευταίο ξέβγαλμα ή μετά το λούσιμο ψεκάστε καλά τις ρίζες, με ανθόνερο λεβάντας. Φτιάξτε μια μάσκα μαλλιών με λάδι τζοτζόμπα και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, την οποία θα αφήσετε τυλίγοντας τα με μία μεμβράνη ή ζεστή πετσέτα, για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια λουστείτε.

 

Οικιακή χρήση

Σκοροκτόνο και εντομοαπωθητικό, αλλά και το τέλειο αντισηπτικό και αρωματικό για τα σεντόνια και τις πετσέτες σας. Παλιά συνταγή, ότι τα άνθη της λεβάντας διώχνουν το σκώρο και τα έντομα. Φτιάξτε ή αγοράστε μικρά υφασμάτινα πουγκάκια και βάλτε μέσα αποξηραμένα άνθη λεβάντας, για τα συρτάρια και τις ντουλάπες σας. Στάξτε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της λεβάντας στο πλυντήριο ρούχων ή στο νερό του ατμοσίδερου. Θα δώσετε έτσι στα ρούχα σας απίστευτη μυρωδιά, αλλά και αντιμικροβιακή δράση όπου αυτή χρειάζεται.  Τα σεντόνια σας θα ευωδιάζουν και θα σας χαλαρώνουν ενώ κοιμάστε.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μην υπερβείτε τις ενδεδειγμένες δόσεις και χρήση, γιατί μπορεί να προκαλέσετε υπερδιέγερση. Η λεβάντα είναι επίσης και υποτασικό. Ένα φλυτζάνι λεβάντας πριν τον ύπνο ρίχνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει την ταχυπαλμία κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε σε κάθε περίπτωση μπορεί μια τέτοια δράση να είναι επιθυμητή, αλλά χρειάζεται και προσοχή.
Να χρησιμοποιείτε μόνο αγνό,100% καθαρό, βιολογικό και πιστοποιημένο αιθέριο έλαιο και ποτέ τα χημικά σκευάσματα που προορίζονται μόνο για καύση.

 

 

Stella

 

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

14 Σχόλια
  1. Καλημέρα!,
    Αγαπω το άρωμα λεβάντας με χαλαρώνει και με ήρεμει!!Καποιες φορές χρησιμοποιώ σταγόνες αιθεριο ελαίου λεβάντας στην κρεμα σωματος έτσι εχω το άρωμα της πανω μου όλη την ημερα😊

  2. Τι ωραία ιδέα να χρησιμοποιούμε το έλαιο λεβάντας στο πλυντήριο! Θα το κάνω άμεσα!

  3. Στα μαλλιά μας για ενδυνάμωση! Τέλειο tip 2 σε 1, γιατι φαντάζομαι πως θα μισχοβολουν κιόλας!
    xx

  4. Πόσες χρήσεις έχει αυτό το αγαπημένο μωβ βότανο!! Εγώ κυρίως τη χρησιμοποιώ ως σκοτοκτονο(τα γνωστά φακελάκια λεβάντας), αλλά θα ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ και στο νερό του ατμοσιδερου, μου άρεσε πολύ αυτή η ιδέα!

  5. Την λατρευω την λεβαντα για το υπεροχο χρωμα της αλλα και για το μοναδικο αρωμα της
    Ενας ακομη λογος που αγαπω την Τοσκανη ειναι οταν βλεπω ανθισμενες εκτασεις με λεβαντα
    Ονειρο
    Εχω αγορασει περυσι λεβαντα …μου ξεραθηκε αλλα δεν πεταξα την γλαστρα και φετος ξαναβγηκε.
    Μεταφυτεψα κατω στον κηπο της πολυκατοικιας και περιμενω να δω αν ανθισουν

  6. Δεν εχω χρησιμοποιήσει ακόμα την λεβάντα πέρα από σκοροκτόνο στην ντουλάπα αλλά σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ανθόνερο λεβάντας σαν τόνερ προσώπου μαζί με τον αφρό καθαρισμού προσώπου της apivita με λεβαντα!Σαν τόνερ χρησιμοποιώ μόνο ανθόνερα πλέον τα οποία λατρεύω κ μέσα σε σερουμ

  7. Πολύ ωραίες χρήσεις! Ειδικά αφού είναι καλή για λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής, θα την χρησιμοποιήσω οπωσδήποτε. Τώρα έχω τειόδεντρο, αλλά όταν μου τελειώσει λέω να της δώσω μια ευκαιρία.

  8. Η λεβάντα είναι από τις μυρωδιές που λατρεύω να μισώ… Προσπαθώ χρόνια να τη χρησιμοποιήσω ποικιλοτρόπως, αλλά η μυρωδιά της μου φαίνεται πολύ βαριά και συνήθως διακόπτω άδοξα τη χρήση της.

  9. Αυτό με το πλυντήριο τέλειο,θα το κάνω και θα δοκιμάσω να βάλω έλαιο και στα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας .
    Μουτςς💋💋

  10. Ψεκάζω κάθε βράδυ σεντόνια και μαξιλάρια…..

  11. Λατρευω τη κυρωδια της λεβαντας και βαζω μικρα πουγκακια με άρωμα λεβάντας μέσα στην ντουλαπα μου!!! Στο νερό του ατμοσίδερου ε;;;; Χμμμ πολύ ωραία ιδέα!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!! Θα μυρίζει ωραία και το δωμάτιο όταν σιδερωνω!!!! 💜💜💜💜💜💜💜💛💛💛💛💛💛💛💚💚💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤❤❤💜💜💜💜💜💜💛💛💛💚💚💙💙💚💛💛❤❤❤❤

  12. Αυτά τα άρθρα τα κάνω bookmarks και ανατρέχω κάθε φορά! Τη λατρεύω τη μυρωδιά της λεβάντας, είναι αρκετά χαλαρωτική. Το tip με το πλυντήριο και το ατμοσίδερο θα το δοκιμάσω asap!

  13. Χρησιμοποιώ ανέκαθεν λεβάντα,τη λατρεύω!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.