Γλυκολικό οξύ: Το αντιγηραντικό συστατικό που αγαπούν οι δερματολόγοι

 

 

Το γλυκολικό οξύ προερχόμενο από τα ζαχαροκάλαμα, τα ζαχαρότευτλα και κάποια φρούτα  και  είναι το μικρότερο από τα άλφα-υδροξυοξέα.

 

Έρευνες έχουν αποδείξει  ότι αυξάνει το ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης προσφέρει ήπια απολέπιση και βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών, την υφή, τον τόνο και τη λάμψη του δέρματος.

 

Η επιδερμίδα δείχνει πιο ανανεωμένη από την πρώτη κιόλας χρήση.  Σε μεγάλη περιεκτικότητα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την εμφάνιση πανάδων και κηλίδων του δέρματος- αλλά είναι προτιμότερο η συνταγή προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκολικό οξύ να συνταγογραφείται από ειδικούς γιατρούς.

 

 

 

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι  η τιμή ελεύθερου οξέος περιγράφει την πραγματική δύναμη του γλυκολικού οξέος. Είναι το διαθέσιμο ενεργό οξύ της σύνθεσης και εξαρτάται από 2 παράγοντες:

 

  1. Την συγκέντρωση του οξέος

Η ιδανική συγκέντρωση για τις θεραπείες γλυκολικού οξέος στο σπίτι είναι το 4-10%.

 

  1. Το PH της σύνθεσης

Οι συνθέσεις με χαμηλότερο pH έχουν υψηλότερη τιμή ελεύθερου γλυκολικού οξέος.

 

 

Πρωτόκολλα και θεραπείες στο σπίτι με γλυκολικό οξύ συνταγογραφούν πολύ συχνά οι δερματολόγοι για κοσμετολογικούς λόγους ενώ προτείνουν και  ανάλογα προϊόντα  και   ως προετοιμασία αλλά και για τη συντήρηση των αποτελεσμάτων ειδικά  μετά από εφαρμογές στο ιατρείο όπως peelings, laser ή άλλες θεραπείες αντιγήρανσης. Καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση γλυκολικού οξέως αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο, φωτοευαίσθητο, ή υποφέρετε από ερεθισμούς και ευρυαγγείες.

 

Συχνά το συναντάμε σε προϊόντα καθαρισμού συνήθως στα φαρμακεία και σε μικρότερη περιεκτικότητα ενώ αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε είναι ότι οι κρέμες περιποίησης με γλυκολικό οξύ προτείνονται μόνο για βραδινή χρήση και όχι κοντά στην περιοχή των ματιών. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν καθαρισμού με γλυκολικό οξύ το πρωί,  μετά χρειάζεται απαραίτητα μια αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας SPF 30.

 

 

 

 

 Σειρά προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκολικό οξύ θα βρείτε στην Skinceauticals ένα κλινικό brand που προτείνεται πολύ συχνά από πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους και για το οποίο έχουμε ξαναγράψει εδώ. Οι συνθέσεις των Skinceauticals  διορθώνουν τα σημάδια γήρανσης, προστατεύουν το υγιές δέρμα και προλαμβάνουν μελλοντικές δερματικές βλάβες.

 

 

To Glycolic Renew Overnight είναι μια θεραπεία νυκτός με 10% ελεύθερο γλυκολικό οξύ, βελτιώνοντας την υφή του δέρματος, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση και εξασφαλίζοντας ομοιομορφία με ενίσχυση τη λάμψης κατά 36%.

 

 

 

Το Glycolic Renewal Cleanser  ένα καθημερινό Gel Καθαρισμού που προσφέρει που δρα ενάντια στη θαμπή όψη  και παράλληλα προσφέρει αποτελεσματική απολέπιση. Η σύνθεσή του με 8% Γλυκολικό Οξύ, 1% Φυτικό Οξύ, εκχύλισμα από φύλλα Αλόης και Γλυκερίνη, προσδίδει λαμπερή όψη, ενώ  απομακρύνει τη λιπαρότητα, τους ρύπους και το μακιγιάζ, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει 8% ελεύθερη τιμή Γλυκολικού  Οξέος που επιταχύνει τη κυτταρική ανανέωση και είναι ιδανικό για προετοιμασία της επιδερμίδας πριν της ιατρικές και αισθητικές επεμβάσεις.

 

 

 

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η Toning Lotion με 7% Γλυκολικό Οξύ από την The Ordinary, ενώ μια ολοκληρωμένη σειρά με γλυκολικό οξύ την Glycolic Fix  θα βρείτε στο brand Nip+Fab

 

 

 

 

 

45 Σχόλια
  1. Καλήμερα! Super post, super προϊόντα, αναμφίβολα. Το Glycolic Renew Overnight φαντάζει στα μάτια μου σαν ένα μικρο θαύμα, αφού συνδυάζει βαθιά ενυδάτωση & λάμψη της επιδερμίδας.
    xx

  2. @Sofia Marga: Η αλήθεια είναι ότι τα Skinceauticals θα τα έλεγα “σοβαρά” προιόντα.

  3. Καλημέρα από το ελεύθερο προς το παρόν νησί μας.Οι δυνάμεις κατοχής έφυγαν μετά από την κατακραυγή του κόσμου.Υπέστησαν φοβερή ήττα.Εμ δεν ΄ήξεραν ότι δεν είναι το ίδιο η μάχη στο δρόμο με τη μάχη στα βουνά!Ας πρόσεχαν.Εσείς εκεί στην υπόλοιπη Ελλάδα μην ακούτε τα αθηναίκά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

  4. Στα beauty news τώρα,φαίνεται όντως σοβαρή πρόταση.

  5. Εξαιρετικό post !! Λατρεύω τόσο μα τόσο πολύ ό,τι έχει να κάνει με skincare προιόντα Τα προιόντα της ordinary Τζούλια γνωρίζεις αν υπάρχουν στην Ελλάδα σε κάποιο site??

  6. @ΜARIANNA: Επειδή πράγματι δεν βλέπω τηλεόραση και ειδήσεις θέλεις να μας πεις γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Τι ακριβώς θέλετε να γίνει ή να μην γίνει εκεί στο πανέμορφο νησί σας και γιατί ήρθαν τα ΜΑΤ;

  7. @ JULIA Σε ευχαριστώ υπέροχη μου Τζούλια για την πληροφορία!! ♥♥♥

  8. Τζούλια μου,εδώ και κάποια χρόνια φτιάχτηκε ένα hot spot μέσα σε χωριό της Χίου για 900 πρόσφυγες και σήμερα είναι 8.000!!!Η κατάσταση είναι εκρηκτική,πλήρης ανομία,κλοπές κλπ.Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί αποσυμφόρηση των νησιών Β.Αιγαίου και κλείσιμο των hot spots.Όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά ο υπουργός Μετανάστευσης κ.Μηταράκης,,ο οποίος εκλέγεται στη Χίο(!!!!),εξήγγειλε τη δημιουργία κλειστών κέντρων για να μεταφερθούν οι μετανάστες.Να γίνουν τα νησιά μας φυλακές ψυχών και οι μετανάστες να γυρίζουν ,να κλέβουν και να καταστέφουν.Κλειστά δεν θα είναι τα κέντρα,κανείς δεν τους εμπιστεύεται και ούτε θέλουμε εμείς φυλακές.Επιπλέον,τα νησιά είναι μια ανάσα από την Τουρκια,η οποία κάνει καθημερινά παραβιάσεις του ελληνικου εναέριου και θαλάσσιου χώρου.Θα γίνουμε μειονότητα στα νησιά μας,θα στείλουν οι Τούρκοι για ευνόητους λόγους 50-100 χιλιάδες.ήρθαν λοιπόν τα ματ για να προχωρήσει η δημιουργία hot spot στην οποία αντιδρούν όλοι οι κάτοικοι ανεξάρτητα από την κομματική τους θέση.Αυτό που εξόργισε τον κόσμο ήταν ότι πριν την έλευση των ΜΑΤ η κυβέρνηση έβγαλε νομους,επιταξε περιοχές,παρεκαμψε αραχαιολογία,δασαρχείο τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να χτίσει τα κέντρα στα νησιά Χιο,Λέσβο,Σάμο.Για να γίνει κάτι στη χώρα μας κολλάει στη γραφεικρατεία για χρόνια αλλά τώρα δεν υπάρχουν ούτε νόμοι όυτε τιποτα. Καλά κάνετε και δεν βλέπετε κανάλια,διαστρεβλώνουν την αλήθεια,πρέπει να το ξέρουμε όλοι αυτό και για άλλα θέματα.Να μην είμαστε ευκολόπιστοι όταν ακούμε κάτι.

  9. @MARIANNA: Ευχαριστώ αγαπημένη μου. Ήθελα πολύ να διαβάσω την άποψη κάποιου που ζει το πρόβλημα από μέσα. Πόση λύπη για τα νησιά μας. Πόσο ακόμα θα λέμε “μας”; Πόσο κρίμα…

  10. @julia,αυτό φοβόμαστε κι εμείς μέχρι πότε θα λέμε “μας”

  11. Αγαπημένη μου Μαρίαννα και οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας νησιώτες που ζουν στα νησιά που δοκιμάζονται, σας εύχομαι κουράγιο και δυναμη με την ευχή να εξομαλυνθουν τα πράγματα όσο γίνεται το γρηγορότερο.. Ειδήσεις προτιμώ να διαβάζω μέσα από το Ίντερνετ και εχω σταματήσει να τις βλέπω μέσα από τα κατευθυνομενα κανάλια της τηλεόρασης που σχεδόν στα πάντα παρουσιάζουν την πλευρά που θέλουν να αναδειξουν.. Οι νησιώτες μας δοκιμάζονται αυτή την περίοδο, μόνο αυτοί σηκώνουν τπ βάρος της εγκατάστασης των μεταναστών, λες και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν μπορούν να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς δομές για τους ανθρώπους αυτούς και έχουν να αντιμετωπίσουν αντί αλληλεγγύη από το κράτος, να τους βρίζουν και να τους ρίχνουν δακρυγόνα για να πνίξουν τις αντιδράσεις τους.. Δε συνεχίζω αλλο γιατί δε θα πω πολύ όμορφα πράγματα.. Όσον αφορά το θέμα του post, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο προϊόν από τα πιο πάνω, νομίζω το γλυκολυκο οξύ είναι ιδανικό για τα λιπαρά δέρματα.

  12. Επιπλέον επειδή το αγόρι της κόρης μου είναι από την Χίο, μας λέει ακριβώς οτι αναφέρει πάραπανω η Μαριάννα, και με ακόμα πιο μελανά χρώματα..

  13. Καλημερα
    Τα προιοντα που αναφερεις Τζουλια δεν τα γνωριζω καθολου
    Βρηκα πολυ ενδιαφεροντα οσα εγραψες και ενα βημα μπροστα στην συνθεση τους απο αυτα που γνωριζουμε
    Οσον αφορα το τι γινεται στα νησια, φυσικα και με βρισκει αντιθετη η κατασκευη νεωων φυλακων
    Αφου ολοι θελουν να πανε Ευρωπη γιατι δεν τους δινουν διαβατηρια και να φυγουν παρα τους κρατουν ολοη μερα να καθονται καπου
    Μελλον χωρις αυριο

  14. Μεγάλο πρόβλημα η κατασκευή φυλακών στην ουσία για τους μετανάστες στα νησιά. Πρόβλημα για τους ίδιους τους κατοίκους των νησιών, όπως είπε και η Μαριάννα, πρόβλημα με τους μετανάστες, που στοιβάζονται και εξαχρειώνονται…αυτό που έκανε η Ευρώπη στην Ελλάδα κάνει τώρα η Ελλάδα στη Χίο, ως προς το μεταναστευτικό. Και ,Ρανια, δεν μπορούν να πάνε ευρώπη, γιατί η ευρώπη δεν τους δέχεται. Όσο για το θέμα του ποστ, πολύ μπροστά η σύνθεσή τους. Δεν νομίζω ότι θα τα δοκίμαζα όμως, καθώς είμαι ακόμη μικρή για αντίδραση, 30, αλλά θεωρώ ότι ακόμη δεν χρειάζεται και με δέρμα με ακμή.
    Θα σε παρακαλούσα, επίσης, Τζούλια, να μας πεις ότι γνωρίζεις για την σειρά της kerastase για την τριχόπτωση.

  15. Kαλημερα
    Κοριτσια με μενα να δειτε πανικος
    Ημουν στην Φλωρεντια και την Μπολωνια στις 5 Φεβρουαριου Δεκα πεντε μερες πριν εκδηλωθει το πρωτο κρουσμα
    Εγω ερθει εδω και 20 μερες και φυσικα ολο αυτο τον καιρο θα ειχα νοσησει στις τρεις πρωτες μερες αν ειχα κολλησει
    Εχω κυκλοφορησει παντου οπου ειχα δουλειες
    Αλλα τωρα καποιοι γνωστοι θυμηθηκαν μην ερχονται σε επαφη μαζι μου λογω του ιου ( βεβαια ειχε προηγηθει καφες τουλαχιστον τρεις φορες )
    Δεν πρεπει ομως ολους να τους ριχνουμε στο πυρ το εξωτερο
    Ο φοβος ειναι κατι που δεν ελεγχετε
    Αυτο το ποστ το εγραψα κατω απο το χθεσινο θεμα σημερα
    Το μεταφερω εδω γιατι δεν ειχα προσεξει οτι χθες σχολιαζονταν μαζι με τα ΚΟΡΡΕΣ και ο ιος
    Και ηθελα να πω με την σειρα μου για την ψυχραιμια που χανουμε οταν ακουμε ειδησεις χωρις να σκεφτομαστε

  16. @Βαγια
    Οταν θα περνουν τα συνορα δεν θα” ειμαστε εκει να τους βλεπουμε “

  17. Το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα που δεν λύνεται ούτε με ΜΑΤ, ούτε με κινήσεις τύπου “φύγε απο μενα και πήγαινε στον γείτονα μου”. Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε, κι ίσως δεν μάθουμε ποτέ, ως προς το πως και γιατι ερχονται αυτοι οι άνθρωποι και με τι ανταλλαγματα πολιτικά ή οικονομικά παραμένουν. Το θεμα είναι, οτι πρεπει η Δυση να ανολογιστεί τις ευθύνες της τουλάχιστον σε, ότι αφορά τον πόλεμο στις περιοχές και να επιστρέψουν οι ανθρωποι αυτοί, εκει που ανήκουν. Στην δική τους χώρα! Σε ότι αφορα τους οικονομικούς μετανάστες εκει το θεμα είναι επισης πολύπλοκο, αλλα ειναι και ζήτημα του πως θετει η κάθε χωρα τα όρια της στις πύλες εισόδου της. Κι αυτοι πρέπει να έχουν το κινητρο να επιστρέψουν εκει που ναηκουν. Οταν η Δυση απομυζά τις οικονομίες αυτες, δεν υπαρχει κινητρο να μένουν και μας έρχονται δωράκι. Κατι αντιστοιχο με αυτο που συνεβη λόγω αποικιών στην Αγγλία ή την Γαλλία, που ως κατοιχοι αυτων των διβαατηριων μετανάστευαν σε αυτες τις χωρες.
    Ειναι πολυδιαστατο προβλημα, αλλα σίγουρα τα τελευταια χρόνια οι κυβερνησεις δεν το διαχειρίζονται προς ώφελος μας.

    ΥΓ Μια παραμετρος του πρβλήματος ειναι, ότι για να στειλεις πισω τους μεταναστες στις χώρες τους, πρεπει να τους στειλεις απο το σημειο που έχουν εισελθει στη χωρα π.χ Χιος και όχι απο καποιο αλλο σημειο της χωρας π.χ χερσαια Ελλάδα, συνεπως αν τους μετακινησουν δεν μπορούν να τους στειλουν πισω.

  18. Εδω ολοκληρη Ευρωπη που εχεις δομες κ.λ.π δεν μπορει να δωσει καποια λυση σε αυτο το προβλημα θα μπορεσουμε εμεις ….το μονο που εχουμε καταφερει μεχρι τωρα ειναι φερουμε τους νησιωτες και τους μεταναστες σε τραγικη κατασταση και τα αποτελεσματα οπως βλεπουμε ειναι θλιβερα.

    Οσο το γλυκολικο οξυ εχει η κρεμα νυχτας(Caudalie vinoperfect) που χρησιμοποιω και μπορω να πω εχω μεινει πολυ ικανοποιημενη.

  19. Στο ποστ μου όπου αντίδραση εννοούσα αντιγήρανση, απλώς επενέβη ο κορρέκτορας και δεν το πρόσεξα!
    Πολύ αληθινή ανάλυση κα Στέλλα! Ευχαριστούμε!

  20. @Ρανια: Ναι εσυ ειδικά πρέπει να τα ψάξεις αυτά τα προϊόντα. Είναι ότι πιο κοντινό σε κάποια επεμβατική θεραπεία. Δυνατά αποτελέσματα και με πολύ καλά reviews από ειδικούς. Και ακριβά φυσικά αλλά υπάρχουν κάποια στις σειρές σε αρκετά προσιτές τιμές.

  21. @Βάγια: Το γλυκολικό οξύ είναι ένα από τα πιο δραστικά και αποτελεσματικά συστατικά για την αντιμετώπιση της ακμής. Μου κάνει εντύπωση αν έχεις θέμα ακμής ότι δεν σου το έχει πει ο δερματολόγος σου.

  22. Α, δεν το ήξερα. Μπορεί να είχε το φτιαχτό προιόν που μου είχε δώσει για να βάζω πάνω στα σπυράκια το βράδυ, αλλά δεν είχε αναφέρει κάτι. Πάντως, επειδή μου τέλειωσε και ήταν πανάκριβο, τώρα βάζω τοπικά τειόδεντρο, το οποίο είναι κι αυτό πολύ καλό. Εξάλλου έχω πολύ λίγα σπυράκια πια και ιδίως σε περιόδους αδιαθεσίας.
    Τώρα που το έμαθα, ποιο προιόν απ’την παρουσίαση σου μου προτείνεις;

  23. @Stella: Έρχονται, γιατί περνάνε καλά στην δημοκρατική Δύση. Αναρωτιέμαι όμως αφού δεν μας «αγαπούν» εμάς τους Δυτικούς γιατί δεν πάνε σε πλούσιες αραβικές χώρες. Αραβικά Εμιράτα, Σαουδικη Αραβια μια χαρά θα είναι με ομόθρησκους τους. Αφού τους έχει κάνει τόσο κακό η Δύση ας στραφούν αλλού να φτιάξουν τη ζωή τους. Επίσης καλό θα ήταν να είχαμε δει λίγο πιο σοβαρά τις εθνικές προεκτάσεις του θέματος όταν ανοίγαμε τα σύνορα, τους προσκαλούσαμε και τους κάναμε και το τραπέζι με γεμιστά. Τώρα είναι αργά. Επιπλέον για να μην παίζουμε με τις λέξεις πρόσφυγας είναι όποιος προσπαθεί να σώσει τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειας του από πόλεμο και καταφεύγει στην χώρα με την οποία συνορεύει και η οποία δεν έχει πόλεμο. Πρόσφυγες είναι στην Τουρκία. Αυτόματα όσοι φεύγουν από την Τουρκία όπου δεν κινδυνεύει η ζωή του, γίνονται μετανάστες. Όσο για τις γαλλικές και αγγλικές αποικίες, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα μετά από δεκαετίες που είναι ανεξάρτητες, να είναι πλούσιες και εύρωστες χώρες. Είχαν καλή παρακαταθήκη.

  24. @Maryl: Συμφωνώ. Έχουμε αφήσει τους νησιώτες στην τύχη τους και εμείς στην ηπειρωτική χώρα δεν βάζουμε καθόλου «πλάτη». Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι ΔΕΝ είμαστε αυτοί ή εμείς; Είμαστε όλοι ΜΑΣ.

  25. @SofiaT: Ωραία σειρά! Θέλω να ξεκινήσω το σερουμ – θα το κάνω άμεσα.

  26. @Βαγια: Το tea tree oil είναι εξαιρετικό και για την ακμή! Το έχει γράψει πολλές φορές η @Stella. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο θα πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα προϊόν καθαρισμού από τη Nip + Fab

  27. @ Julia κ σε όλα τα κορίτσια θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια ποιά θεραπεία σε τύπου σέρουμ θα μπορούσα να χρησιμοποιώ ως εναλλακτική καθημερινά το βράδυ πριν την κρέμα νυκτός για ένα δίμηνο ? Για πιο στοχευμένη θεραπεία..π.χ το γλυκολικό μπορώ?

  28. @ΤΖΕΝΗ: Θεραπεία για τι ακριβώς; Εναλλακτική από τι; Αντί για κρέμα νυκτος εννοείς; Και για τι ανάγκη; Υπάρχουν εκατοντάδες για να μη πω χιλιάδες serum.

  29. Πριν την κρέμα νυκτός σαν σέρουμ.. θεραπεία όπως λεμε καθαρή ρετινόλη μόνο πριν την κρέμα..το γλυκολικό π.χ μπορώ καθημερινά? Θεραπεία ενναλακτική προληπτικά ωστέ να χρησιμοποιώ ένα διάστημα βιταμίνες σε σερουμ ένα διάστημα ρετινόλη σέρουμ μετά κάποιο απολεπιστικό σέρουμ..απλά να μπορώ καθημερινά πριν την κρέμα νυκτός..σε ζάλισα Τζούλια μου γλυκιά αλλά πες με κ ψιλοάσχετη!! :-))

  30. @ολες, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε.Απλα,η αγανάκτηση είναι μεγάλη.Δεν φτάνει που σηκώνουμε το μεταναστευτικό, έστειλαν και τα Ματ να βιαιοπραγησουν εις βάρος μας.Τωρα θα μας επισκεφθεί και ο πρωθυπουργός για να τα μαζέψει, όπως ανακοινώθηκε…..Ξεχνιεται ο εξευτελισμός;
    @maryl,από Χίο ε, ωραία.

  31. Τι τραβατε και εσεις στα νησια, να φοβασαι μεσα στο σπιτι σου .Οσο για τα προιοντα ολο και κατι θα τσιμπησω χιχι

  32. Tzουλια θα τα ψαξω …μου κινησαν το ενδιαφερον
    Βεβαια αν ειναι πολυ ακριβα …….
    Παντως με ξερεις καλα πλεον τι μου ταιριαζει

  33. Δε μου λέτε Στέλλα και Τζούλια, εγώ σε αυτή τη φάση έχω μεγάλο πρόβλημα: Βγήκε στο μάγουλο μου σπυρί με πύον εσωτερικό μεγάλο, βούζουνας που το λέμε εγώ με τη μάνα μου. Έβαλα τειόδεντρο, αλλά το “βασάνισα” (δυστυχώς, εγώ αυτού του είδους τα σπυριά, ιδίως αν είναι σε σημείο που ενοχλεί, τα πειράζω) και έγινε πληγή. Η μάνα μου λέει λοιπόν να πάρω του γιατρού που τα ωρίμαζε και να τα βάζω μόνο στους βούζουνες, καθώς τα σπυράκια τα άλλα τα περνάει πολύ καλά. Δεν ξέρω όμως τι περιέχει του γιατρού κι αυτό με ενοχλεί, καθώς το σαμπουάν που μας είχε δώσει για τριχόπτωση είχε πάραμπενς. Βέβαια, τώρα νιώθω ότι υποχώρησε με το τειόδεντρο και δεν με πονάει, αλλά θέλω να μου πείτε τη συμβουλή σας, έχετε να μου συστήσετε κάτι για τοπική χρήση που να ωριμάζει κιόλας τα σπιθούρια;

  34. @ΒΑΓΙΑ κανενα αιθεριο δεν μπαινει σε ανοικτη πληγη. Αν το σπυρακι ειναι ανοικτο μην βαλεις tea tree, αλλα και τιποτα αλλο απο αιθερια ή σκευασματα. Να πας σε δερματολογο γιατι η πληγη μπορει να είναι αιτια για οτιδηποτε κι ειναι επικινδυνο για σταφυλόκοκκο. Μπορει να χρειαζεται αλοιφη με κορτιζόνη.

  35. @Βάγια: Ακριβώς ό,τι σου είπε η Stella, παραπάνω. Και φυσικά δεν μπορώ να σου προτείνω τίποτα γιατί είναι θέμα δερματολόγου και όχι μια απλής κοσμετολογικής κρέμας.

  36. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ: Κατ αρχήν δεν μπορώ να σου πω αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ρετινοειδή ή γλυκολικό οξύ ή οποιοδήποτε δραστικό αντιγηραντικό συστατικό- πρώτον δεν ξέρω τις ανάγκες του δέρματός σου και δεύτερον δεν ξέρω πως θα αντιδράσει το δέρμα σου. Εγώ ενημερώνω για το τι υπάρχει εκεί έξω και μέχρι εκεί. Από την άλλη αν έχω καταλάβει καλά και θέλεις κάτι ακόμα πιο δραστικό από serum το επόμενο βήμα – πιο δραστικό και από serum -είναι η αμπούλες που θα βρεις σε αρκετές μάρκες ομορφιάς οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν ένα boost στην επιδερμίδα και συνήθως για 15 μέρες 3 ή 4 φορές τον χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αλλά και οι αμπούλες στοχεύουν σε άλλη ανάγκη κάθε φορά.

    Εγώ αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ τις αμπούλες ISDIN Instant Flash. Mε πεπτίδιο Q10 σε εμένα έχουν απίθανο αποτέλεσμα άμεσης λάμψης και ομοιομορφίας στον τόνο της επιδερμίδας μου. Ένα τρυκ που έκανα πιο παλιά είναι ότι αγόραζα κανονικές κάψουλες Βιταμίνης Ε και της έσπαγα και τις εφάρμοζα στην επιδερμίδα μου. Επίσης μπορείς να τις αναμείξεις με την κρέμα ημέρας για πιο δραστικό αποτέλεσμα- ανάλογα πάντα την φόρμουλα της δικής σου κρέμας. Το βασικό πάντως αν επιλέξεις κάποιες αμπούλες είναι ο τρόπος εφαρμογής. Δεν τις απλώνεις σαν κρέμα τις ταμπονάρεις με πίεση των δακτύλων πάνω στο πρόσωπο.

  37. @Τζουλια αν εννοεις το Vinoperfect radiance serum ειναι απο τα best seller της εταιριας και ειναι καταπληκτικο προιον!!!Οπως και η resveratrol lift soft cream ειναι σαν να απλωνεις κασμιρι στο δερμα σου τοσο απαλη αλλα πολυ αποτελεσματικη!!!

  38. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου! Κάτι τέτοιο υπέθετα κι εγω. Ας όψεται η νευρικάδα μου με τα παλιόσπυρα!

  39. Τζουλια αυτο με τις κάψουλες Βιταμίνης Ε το εκανα και το κανω μερικες φορες τον χρονο πλεον και εγω
    Διαχρονικο τρυκ

  40. Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω το beauty άρθρο της ημέρας σήμερα…
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις…και μέσα σε όλα αυτά ,ο γιος μου είχε την φαεινή ιδέα να διακόψει την αναβολή του και να συνεχίσει το μεταπτυχιακό του μετά την επιστροφή του από τον στρατό…θα φύγει με την ΕΣΣΟ του Μάη… πόσα να αντέξει πια η Ελληνίδα μάνα… σας το λέω, εδώ θα με έχετε κάθε μέρα να με παρηγορείτε…

  41. @Celia: Ψυχραιμία και αισιοδοξία, ακόμα και αν δεν την νιώθεις, τώρα οφείλεις να ατσαλωθείς για το ίδιο το παιδί, αν μη τι άλλο. Εμείς φυσικά θα είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς, ή ακόμα και για να ξεχνιέσαι αγαπημένη μας επίτημη.

  42. @JULIA μου, σ’ ευχαριστώ για τα όμορφά σου λόγια …είμαι σίγουρη πως μέχρι να φύγει θα έχει εκτονωθεί η κατάσταση…οk, δεν θα γίνει και πόλεμος….απλά είναι αυτό το συναίσθημα της Ελληνίδας μάνας που θα βλέπει το παιδί της -κι εκατό ετών να είναι- μικρό κι ανυπεράσπιστο…. ο δικός μας ευτυχώς είναι αυτονομημένος από πολύ μικρός και δεν θα έχει θέματα προσαρμογής θεωρώ στον στρατό …πάντως, αν τον στείλουν σε καμία Χίο, το δηλώνω από τώρα … @MARIANNA, ετοίμασου να με φιλοξενήσεις….χαχαχα….

  43. Αφού το αγαπάνε οι δερματολόγοι το αγαπάμε κι εμείς!
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.