Τα 10 πιο όμορφα λουλούδια του κόσμου.

 

 

Ποιητική αδεία ο τίτλος γιατί εδώ που τα λέμε, μπορεί να υπάρξει άσχημο λουλούδι; Το ίδιο και στη λέξη «ομορφότερα» γιατί ίσως κάθε μια από εμάς να έχει τις δικές της αδυναμίες και το δικό της αγαπημένο λουλούδι.

 

Σε πολύ λίγο έρχεται η πρώτη μέρα του πρώτου ανοιξιάτικου μήνα του ημερολογίου ενώ και το τριήμερο είναι μπροστά μας και ακούω ότι θα έχουμε πολύ όμορφο καιρό με δροσερή λιακάδα.

 

Οπλισμένες με ελπίδα, αισιοδοξία, αγάπη και ευχές ότι αυτή θα είναι μια καλή άνοιξη,  ας δούμε λοιπόν σήμερα 10  υπέροχα λουλούδια και ας θυμηθούμε πόση ομορφιά κρύβει ο κόσμος μας.

 

 

Νο 10 Cherry Blossom

Αχ αυτά τα cherry blossoms… ακόμα και σε φωτογραφία όταν τα βλέπεις – γιατί η Ιαπωνία είναι ένας μακρινός και δύσκολος προορισμός – σου κόβεται η ανάσα από την ομορφιά τους.  Συμβολίζουν την έναρξη της Άνοιξης και ανοίγουν τα πέταλά τους γύρω στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

 

 

 

Iαπωνία Cherry Blossoms

 

 

Νο 9 Bird of Paradise

Εξωτικό λουλούδι που ευδοκιμεί στη Νότια Αφρική και δεν είναι φυσικά πουλί αλλά τα πέταλά του θυμίζουν το πουλί του παραδείσου με τα συγκλονιστικά χρώματα.

 

 

 

 

Νο 8 Βleeding Heart

Σαν μια καρδιά που ματώνει… σε σχήμα καρδιάς αυτό το μοναδικό λουλούδι, ευδοκιμεί σε υγρά και ψυχρά κλίματα, ενώ το βρίσκουμε σε ροζ, λευκές, κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις. Όταν οι δροσοσταλίδες λόγω της πάχνης εμφανίζονται στην άκρη του λουλουδιού πραγματικά δείχνει σαν μια καρδιά που δακρύζει.

 

 

 

 

Νο 7 Ντάλια

Πανέμορφη αλλά και λογοτεχνική και κινηματογραφική,  χάρη στο βιβλίο του James Elroy  «Black Dahlia». 42 είδη ντάλιας υπάρχουν στον κόσμο σε πάρα πολλές αποχρώσεις, εκτός από μπλε. Γεννήθηκε στο Μεξικό αλλά πλέον καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου.

 

 

 

 

Νο 6 Water Lily

Λέγεται και η «βασίλισσα» όλων των aquatic λουλουδιών – λουλούδια που φυτρώνουν στο νερό, συνήθως σε λιμνούλες. Τα πεταλά της ανοίγουν από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο σε μια πανδαισία χρωμάτων, μοβ, ροζ, κίτρινο, λευκό, πορτοκαλί, μπλε.

 

 

 

 

Νο 5 Gazania

Μοιάζει με τη μαργαρίτα και προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Είναι γνωστή και ως “treasure flower” το λουλούδι του θησαυρού. Η gazania λατρεύει τον ήλιο και ευδοκιμεί από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι αρχές φθινοπώρου. Τα πέταλά της κλείνουν το βράδυ και δεν ανοίγουν σε μέρες με χαμηλή θερμοκρασία και χωρίς λιακάδα. (νομίζω μεταφορικά- ισχύει και για κάποιους ανθρώπους αυτό- έχω φίλο που είναι έτσι.)

 

 

 

Νο 4 Λωτός

Άλλο ένα υδρόφιλο, ευωδιαστό λουλούδι. Ο λωτός είναι το ιερό λουλούδι των Βουδιστών και συμβολίζει την αγνότητα, την αρμονία και τη χάρη. Χρειάζεται λιακάδα και δεν ευδοκιμεί σε κρύα κλίματα. Αυτό το σχεδόν «διάφανο» ευαίσθητο λουλούδι, ανοίγει τα πέταλα του τη μέρα και τα κλείνει το βράδυ.

 

 

 

Νο 3 Τουλίπα

Αν λατρεύετε τα λουλούδια ίσως έχετε ακούσει για τον κήπο Keukenhof, στην Ολλανδία. Ένας τεράστιος κήπος αμέτρητων στρεμμάτων που κάθε Άνοιξη γεμίζει με εκτατομμύρια τουλίπες σε όλα τα χρώματα. Υπάρχουν περί τις 3.000 ποικιλίες τουλίπας από 150 διαφορετικά είδη σε όλο τον κόσμο. Ανοίγουν την άνοιξη και έχουν πολύ μικρό κύκλο ζωής γύρω στις 5 με 7 μέρες.

 

 

 

 

Keukenhof Gardens

 

 

Νο 2 Ορχιδέα

Τι να πούμε για αυτό το αυτοκρατορικό λουλούδι; Kαι παρόλο που στο μυαλό μας το έχουμε ως σπάνιο, εν τούτοις υπάρχουν 25.000 (!)γνωστά είδη ορχιδέας, πράγμα που την καθιστά την μεγαλύτερη οικογένεια φυτών και λουλουδιών στον κόσμο. Αυτό όμως που τελικά την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι ότι το κάθε είδος είναι μοναδικό.

 

 

 

 

Νο 1 Τριαντάφυλλο.

Για πολλούς, το πιο όμορφο λουλούδι που φύτρωσε ποτέ στον πλανήτη. Η  αρχή της καλλιέργειάς του  χάνεται στα βάθη του χρόνου κάπου στο 5.000 π.Χ. Υπάρχουν περίπου 100 διαφορετικά είδη τριαντάφυλλου το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. Τα βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα χρώματα (εκτός από μπλε, μαύρο και πράσινο) και συμβολίζουν την τιμιότητα, την πίστη, την ομορφιά, το πάθος και φυσικά, την αληθινή αγάπη.

 

 

 

 

Την όμορφη ιδέα γι αυτό το post μου την έδωσε το site “our mysterious world”. Kαλό τριήμερο bb girls.

 

 

Λουλούδια, χρώματα, ψυχεδέλεια, καμπάνες, λαχούρια, πόντσο,  παιδιά των λουλουδιών, τι άλλο; 70’s και “I never promised you a rose garden” αγαπημένο τραγούδι της προηγούμενης γενιάς της οικογένειας.

 

 

 

 

 

25 Σχόλια
  1. Πολύ όμορφα λουλούδια, αλλά γιατί έβαλες μόνο καλλιεργούμενα είδη και, εκτός από το τριαντάφυλλο, μόνον εξωτικά; Υπάρχουν ξέρεις και πολύ όμορφα αυτοφυή λουλούδια, όπως τα μωβ έντονα άνθη της κουτσουπιάς, τα οποία δίνουν στο δέντρο πολύ γιορταστική όψη, καθώς βγαίνουν κατευθείαν απ τον κορμό, πριν βγουν τα φύλλα και βλέπεις γυμνά δέντρα ολόκληρα ένα ζωηρό μωβ! Επίσης υπάρχουν κρινάκια, τα ζωηρά κίτρινα λουλούδια του σπαθόχορτου, η ελληνική τουλίπα ή αλλιώς λαλέδες, ανεμώνες, ελληνικές ορχιδέες, οι οποίες βέβαια δεν είναι τόσο εντυπωσιακές όσο οι ξένες και αυτές που βλέπουμε στα ανθοπωλεία, τα χαρούμενα και αρωματικά άνθη του δενδρολίβανου και της λεβάντας, τα ευαίσθητα και γοητευτικά άνθη της λαδανιάς, αν κι αυτά είναι θερινά, τα λευκά άνθη της γκορτσιάς και της αγριοχλαδιάς που ανθίζουν αυτό η την εποχή και δίνουν μια χαρούμενη νότα στην ακόμη γυμνή εξοχή, τα έντονα χρωματισμένα άνθη της δηλητηριώδους αλλά ελκυστικής πικροδάφνης και τόσα άλλα καταπληκτικά φυτά που δεν τα πιάνει το μάτι σου, αλλά δίνουν γοητεία στην ελληνική φύση, αν τα παρατηρήσεις.

  2. Μύρισε Άνοιξη ❤️ αυτά τα πανέμορφα ροζ λουλούδια στην Ιαπωνία ειναι σαν πίνακας ζωγραφικής!! Μου άρεσε όμως πολύ και η μωβ μαργαρίτα, δεν ήξερα ότι υπήρχε 💜

  3. Μπήκαμε στην ανοιξη στο bb world κ με το ανοιξιάτικο post κ με την ειδοποίηση στο mail όχι βέβαια ότι δεν θα έμπαινα χαχαχα!! Υπέροχα λουλούδια μου αρέσει κ η χρήση τους πάρα πολύ σε ανθόνερα κ αιθέρια έλαια δε τόνερ,σέρουμ κρέμες κ οπουδήποτε υπάρχουν!! @ Julia thanks κ για την χθεσινή μου ερώτηση..δεν έχω κάποιο πρόβλημα προληπτικά: -) θα κοιτάξω αυτό που χρησιμοποιείς..

  4. Οποιος έχει παει Ταιλάνδη, έχει εντυπωσιαστεί απο τα ολόκληρα δέντρα ορχιδεας που υπάρχουν παντού, σε όλα τα πιθανά σχέδια και χρώματα! Δαση ολόκληρα. Ειναι πραγματικά, απο τα πιο όμορφα πράγματα έχω δει στη ζωή μου!

  5. Ορχιδεα, τουλιπα ειναι απο τα αγαπημενα μου λουλουδια

  6. @Bάγια: Αν και δεν νομίζω ότι όλα τα λουλούδια παραπάνω είναι εξωτικά εν τούτοις χαίρομαι πολύ που τα επέλεξα γιατί αν δεν το είχα κάνει, πως θα είχαμε την τύχη να διαβάσουμε ένα τόσο ωραίο και ενημερωτικό σχόλιο για την εγχώρια χλωρίδα; Σαν δεύτερο post κάτω από το post! Ευχαριστούμε Βάγια!

  7. @Maryl: Μωβ αγαπημένη… Καλή Άνοιξη να έχουμε!

  8. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ: Έτσι ακριβώς Τζένη μου! Να φέρουμε λίγη Άνοιξη στον δικό μας κόσμο, στο bb world! (κάντο πάντως αυτό με τη Βιταμίνη Ε. Να σπας μια κάψουλα και να την απλώνεις στο πρόσωπό σου το βράδυ. Θα με θυμηθείς..)

  9. @Stella: Καλά αυτό θα είναι σα να βρίσκεσαι στον παράδεισο φαντάζομαι…έχεις πάει;

  10. @Julia: πάντα στο μωβ πέφτει το μάτι μου 😊 πρώτη φορά σήμερα μετά από εβδομάδες μου ήρθε και το mail του ΒΒ, και αυτό σαν την Άνοιξη 💜

  11. @Maryl: Ανοιξιάτικο το Mail όπως το bb σήμερα!!💕💜💜. Αχ χαίρομαι που έρχεται σιγά σιγά η Άνοιξη και ας είμαι κορίτσι του Χειμώνα!

  12. Σας ευχαριστώ πολύ για το ευνοϊκό σχόλιο σας. Έχω σπουδάσει Δασολογία βλέπετε και μαθαίναμε τα φυτά και κάναμε και εκδρομές για την αναγνώριση τους, οπότε έχω μάθει να τα παρατηρώ. Επίσης, ορισμένα από αυτά, οι πικροδάφνες δηλαδή και οι κουτσουπιές, χρησιμοποιούνται και στην πόλη για δενδροστοιχίες. Οι θεσσαλονικιές αν κατέβουν στην κατάλληλη εποχή, μέσα μαρτίου-απριλίου, στην εθνικής αμύνης στο κέντρο, θα απολαύσουν μωβ άνθη να ξεπετάγονται από παντού από τις κουτσουπιές που είναι φυτεμένες εκεί. Όσο για τις πικροδάφνες, από μικρή μου έκαναν πολύ εντύπωση, όταν τις έβλεπα σε φούντωτές σειρές δίπλα στο δρόμο προς Ιερισσό. Τότε μάλιστα τις έλεγα ροδοδάφνες, γιατί τα άνθη τους έχουν ροζ-φούξια χρώμα, αν και υπάρχει και λευκή ποικιλία. Κι ακόμη έτσι πάω να τις πω, χαχα.

  13. Αυτο που εγραψες Τζουλια οτι δεν υπαρχει λουλουδι που δεν ειναι ομορφο ισχυει
    Τα λατρευω ολα τις βιολετες τις τουλιπες και τις ανεμωνες πιο πολυ
    Φυτευω συνεχεια λουλουδια στον κηπο της πολυκατοικιας οπως και στο χωριο μου
    Αφησε με εκει συνεχεια
    Καλο τριημερο σε ολες ευχομαι

  14. Επισης οπως εχω διαβασει το ομορφοτερο διακοσμητικο σε ενα σπιτι ειναι ενα βαζο με φρεσκα λουλουδια
    Βαλτε γιασεμι κιτρινο που βρισκουμε παντου δωρεαν και θα δειτε μια πολυ ομορφη νοτα Ανοιξης στο σπιτι

  15. Εχω τις αδυναμιες μου και δεν μπορω να μην βαλω πρωτα στην λιστα τα cherry blossoms❤
    @Rania τελεια η πληροφορια για το κιτρινο γιασεμι!!!
    Καλο Τριημερο!!!

  16. Γεια σας, είμαι κορίτσι του καλοκαιριού αλλά μου αρέσει πολύ και η άνοιξη.Τα λουλούδια είναι πανέμορφα,δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.Παντως τα cherry blossoms με μαγνητίζουν! Καλό τριήμερο κορίτσια!

  17. @Sofia T Βαζω συνεχως φρεσκα λουλουδια στο σπιτι
    Πολλα απο αυτα ειναι εξω στην φυση
    Βαλε κιτρινες μαργαριτες που ειναι αφθονες,εκει εξω η ανθη αμυγδαλιας και πολλα αλλα ακομη
    Εγω το κανω συνεχως οταν δεν διαλεγω αλο το ανθοπωλειο

  18. Τι ευωδιαστό post @Julia μου! Υπέροχα λουλούδια, καταπληκτικές φωτογραφίες! Κοιτάζοντας τες, ένιωσα σα να μπήκε η Άνοιξη στο δωμάτιο μου! Τα αγαπώ πολύ πολύ τα λουλούδια! Όλων των ειδών & όλων των εποχών! Σήμερα μάλιστα, στο κήπο μας, εμφανίστηκαν τα πρώτα μανουσάκια! Καλό τριήμερο bbgirls με λουλούδια στα σπίτια μας & στην διάθεση μας!
    xx

  19. Καλή Καθαρά Δευτέρα bbgirls!! Nα περάσετε λουλουδένια!!!

  20. Τι υπέροχα όλα τα λουλούδια!!!! Μου αρέσουν πάρα πολύ οι τουλίπες!!!! 💛💚💙💜❤💛💚💚💙💜❤💛❤💚💙💙💜💜❤💚💚💙💜💛❤💚❤ Καλο μήνα!!!

  21. Ποτέ δεν θα ξεχάσω στο πρώτο μου ταξίδι στην Ολλανδία την ώρα της προσγείωσης…. εκατομμύρια τουλίπες σε όλα τα χρώματα….ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου!!

  22. Πολύ τυχερή είστε, κα Στέλλα, για το ταξίδι στην Ταιλάνδη! Εμπειρία ζωής, φαντάζομαι!

  23. Υπάρχει μαύρο τριαντάφυλλο.Είναι γνωστό ως το μαύρο ρόδο του Χαλφέτι που όταν ανθίζει έχει ένα βαθύ μπορντώ χρώμα και σε λίγες μέρες μαυρίζει.Μετά δεν ξέρω τι γίνεται γιατί δυστυχώς δεν άντεξε στη γλάστρα.Αγαπώ πολύ τις ανθισμένες γαρδένιες για το άρωμά τους .
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.