Nέες έρευνες για τη ελαστίνη στην αντιγήρανση.

 

 

 

 

Το  Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας πραγματοποίησε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη σχετικά με τη διαδικασία γήρανσης της ελαστίνης, άμεσα συνδεδεμένη με τη γήρανση του δέρματος.

 

Η ελαστίνη είναι η βασική πρωτεΐνη που εξασφαλίζει την ελαστικότητα του δέρματος, η μοναδική που προσδίδει τρισδιάστατη στήριξη στο δέρμα. Η λειτουργικότητα της ελαστίνης εξαρτάται από την αρτιότητα της δομής της όπως αυτή ορίζεται από το δεσμό μεταξύ των δομικών συστατικών της -τα μικροϊονίδια και την τροποελαστίνη.

 

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα δομικά συστατικά συνεχίζουν να παράγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, ο δεσμός τους σταδιακά αποδιοργανώνεται, οδηγώντας σε χαλάρωση του δέρματος, σε απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας. Μελετώντας εις βάθος αυτό το βιολογικό μονοπάτι, οι ερευνητές απεκάλυψαν ότι το ένζυμο LOXL είναι αυτό που συντηρεί το σφιχτό δεσμό των μικροϊονιδίων και της τροποελαστίνης και άρα συμβάλλει στην άψογη λειτουργία της ελαστίνης.

 

Ωστόσο, αυτή η «αλυσίδα» διαταράσσεται στο ώριμο δέρμα, καθώς η δράση του ενζύμου LOXL μειώνεται δραματικά από την ηλικία των 18 ετών. Η ελαστίνη έχει τη δυνατότητα να παραμείνει υγιής και λειτουργική, μόνο εφόσον ενισχυθεί η δράση του ενζύμου LOXL.

 

 

 

 

ElastiLift-3D

Το καινοτόμο σύμπλεγμα ElastiLift-3D™ είναι ένα 100% φυσικό δραστικό σύμπλεγμα αναδόμησης που δημιούργησε η KORRES, με αφετηρία τα σημαντικά ευρήματα του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Γαλλίας που απεκάλυψαν το ρόλο της δομής της ελαστίνης στη γήρανση του δέρματος, αλλά και του ενζύμου LOXL στην άψογη λειτουργία της ελαστίνης. Το ElastiLift-3D™ επαναφέρει τη
3D αρχιτεκτονική του προσώπου, ανανεώνοντας την ελαστικότητα, σύσφιγξη, αντοχή και υφή του δέρματος, επανορθώνοντας το περίγραμμά του και μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων.

 

 

Εκχύλισμα Μαύρης Πεύκης & Πολυφαινόλες Μαύρης Πεύκης (Επιγαλλοκατεχίνη)

 

Το εκχύλισμα Μαύρης Πεύκης, πλούσιο σε πολυφαινόλες, σε συνδυασμό με καθαρή πολυφαινόλη Επιγαλλοκατεχίνη, αποδεδειγμένα ενισχύουν τη σύσφιγξη και την ανθεκτικότητα του δέρματος.

 

 

Εν κατακλείδι,η  αποκάλυψη και καταγραφή της γήρανσης της δομής της ελαστίνης και της επίδρασής της στην τρισδιάστατη στήριξη του δέρματος, ένα αιωνόβιο δένδρο με μοναδική αντοχή, η Μαύρη Πεύκη, και ένα καινοτόμο φυσικό δραστικό σύμπλεγμα αναδόμησης, το ElastiLift-3D™, είναι τα «συστατικά» της Νο1 skincare συλλογής της KORRES, Μαύρη Πεύκη 3D, που επαναφέρει τη 3D αρχιτεκτονική του προσώπου, αναστρέφοντας τη βαρύτητα, με στοχευμένη δράση σύσφιγξης, ανόρθωσης περιγράμματος και lifting.

 

 

 

 

10 Σχόλια
  1. Καλημερα
    Αν δουλευει στο προσωπο μας αυτο το ElastiLift-3D ειναι πολυ ελπιδοφορο
    Παντως ΚΟΡΡΕΣ δουλευει συστηματικα πανω στην αντιγηρανση με σοβαροτητα
    Αυτο μου εχει βγαλει ολα αυτα τα χρονια

  2. Είναι τρομερό τι ότι η ελαστινη του δέρματος μειώνεται από τα 18 μόλις χρόνια, μια ηλικία που είμαστε ακόμα παιδιά!! Αγαπώ μαύρη Πεύκη, χρησιμοποιώ τη σειρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί δεν πέφτει βαριά στο δέρμα μου και το νιώθω πιο σφριγηλο και υδατωμενο

  3. @ Julia Ευχαριστώ πολύ Τζούλια για τις πληροφορίες που μας δίνεις στα post που αφορούν συστατικά κ προιόντα περιποίησης προσώπου που είναι ομολογώ το αγαπημένο μου!!! Α! Σε άκουσα κ πήγα κ αγόρασα καθαρή βιταμίνη Ε σε μπουκαλάκι 40-50 ml κ θα το ξεκινήσω κ θα σου πω αποτελέσματα άμεσα:-) ! Όσο για την ελαστίνη κ εμένα μου έκανε εντύπωση ότι μειώνεται από τα 18 ..

  4. O KORRES λανσάρει συνεχώς νέα προϊόντα για αντιγήρανση,Πολλές επιλογές με ικανοποιούν όλες,έχω δοκιμάσει και μου άρεσαν.

  5. Πάντως, η μάνα μου που το είχε πάρει δεν της ταίριαξε καθόλου. Της έπεσε πολύ βαριά και δεν την απορροφούσε το δέρμα της. Βλέπετε, η μάνα μου, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία, έχει ακόμη λιπαρό δέρμα. Βέβαια, δεν πήγε χαμένη, την έδωσε στην νονά μου, στην οποία άρεσε πολύ.
    Πραγματικά ενδιαφέρον ότι η παραγωγή της ελαστίνης αρχίζει νε μειώνεται απ’ τα 18, αν και κακά τα ψέματα, είναι και λογικό. Η ανάπτυξη έτσι κι αλλιώς γίνεται ως κάποια ηλικία και μετά σταδιακά αρχίζει η φθορα.

  6. Η σειρά της Μαύρης Πεύκης είναι αυτή που χρησιμοποιώ αυτόν τον καιρό…. είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμασει (σχέση ποιότητας-τιμής)

  7. Τη σειρά μαύρη πεύκη του Korres την έχω χρησιμοποιήσει , και πραγματικά έχει αποτέλεσμα, στο δικό μου δέρμα. Εκτός από ενυδάτωση και αντιγηρανση αυτό που παρατήρησα, ήταν η φωτεινότητα που μου χάρισε.
    xx

  8. Ακουω καλα λογια για το προιον του κορρε οποτε θα το δοκιμασω και εγω

  9. Θα δοκιμασω το λαδακι γιατι η κρεμα δεν που ταιριαξε.

  10. Δεν μου “κάθονται” οι κρέμες του Κορρέ καθόλου.Θα ζητήσω ωστόσο δείγμα από το φαρμακείο μήπως αυτή τη φορά είμαι πιο τυχερή.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.