Βαφή μαλλιών στο σπίτι: Πάρτε πινέλο, φορέστε παλιό t-shirt και ξεκινάμε!

 

 

 

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ανέβει η διάθεσή σας και να αισθανθείτε ανανεωμένες αυτή τη νέα σαιζόν, είναι μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας, είτε με λίγες απαλές ανταύγειες, είτε με ένα ολοκληρωμένο διαφορετικό χρώμα ή ακόμα και με μια fashion forward απόχρωση .

 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές DIY βαφές σε σωληνάριο, από brands όπως η L’Oreal Paris, η Wella, η Garnier, η Lorvenn και έτσι αυτή η επιθυμία σας για αλλαγή έχει  όλες τις προδιαγραφές να είναι επιτυχημένη αφού οι φόρμουλες των νέων  βαφών είναι καινοτόμες, εξελιγμένες και απόλυτα ασφαλείς.

 

Θέλετε ένταση στο δικό σας χρώμα; Μήπως ήρθε η ώρα να καλύψετε τα πρώτα γκρίζα ή λευκά μαλλιά;  Αναζητάτε μια  δραστική αλλαγή που θα αλλάξει το στυλ σας;  Μήπως θέλετε να αναμίξετε διαφορετικές αποχρώσεις και δημιουργήστε το «δικό» σας μοναδικό χρώμα;

 

Αφού επιλέξετε τη βαφή που θέλετε, βάλτε το παλιό σας T-shirt πάρτε το μπολ και το πινέλο, φορέστε τα πλαστικά σας γάντια, και πιάστε δουλειά. Τα tips που ακολουθούν θα κάνουν τη διαδικασία παιγνιδάκι και θα μετατρέψουν εσάς τη hair stylist του εαυτού σας.

 

 

 

 

Για μακριά μαλλιά, χρησιμοποιείστε δύο σωληνάρια βαφής, και φυσικά την ανάλογη ποσότητα οξυζενέ, έτσι ώστε να πετύχετε τέλεια κάλυψη.

 

Κατά την εφαρμογή του χρώματος, πρέπει να διαλύσετε πάρα πολύ καλά τη βαφή με οξυζενέ της ίδιας εταιρίας, τηρώντας τις ακριβείς αναλογίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Συνήθως είναι 1 προς 1, εκτός από τις ξανθιστικές βαφές (12/..), οι οποίες διαλύονται σε αναλογία 1 προς 2 (δηλ. 1 μέρος βαφής και 2 μέρη οξυζενέ).

 

Σε πολλά λευκά μαλλιά πρέπει οπωσδήποτε να αναμείξετε βάση με το χρώμα που επιθυμείτε, για παράδειγμα μισό σωληνάριο 7/0 και μισό σωληνάριο 7/77.

 

Όταν σκουραίνουμε τα μαλλιά ή όταν έχουμε λευκά χρησιμοποιούμε οξυζενέ 6%, 20vol.

 

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από την υπερθέρμανση που προκαλείται από το σεσουάρ ή το ψαλίδι.  Είναι σημαντικό η τρίχα να διατηρεί το φυσικό επίπεδο υγρασίας της, ώστε το χρώμα να κρατάει περισσότερο. Πριν το styling να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα που προστατεύουν τη τρίχα από τη θερμότητα.

 

Η βαφή χρειάζεται επανάληψη κάθε 25 ημέρες, προκειμένου να διατηρούμε το χρώμα των μαλλιών μας ζωντανό & λαμπερό.

 

Για τις έντονες κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις χρησιμοποιείτε πάντα ειδικό conditioner μετά το λούσιμο. Η ειδική σύνθεσή του κάνει την τρίχα λιγότερο πορώδη, ώστε το χρώμα να συγκρατείται στο εσωτερικό της τρίχας για περισσότερο χρόνο και να μην ξεθωριάζει.

 

 

 

 

Μετά τη βαφή περιμένετε μια ολόκληρη μέρα πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Χρειάζονται 24 ώρες για να εισχωρήσουν σωστά οι χρωστικές στην τρίχα.

 

Πάντα να επιλέγετε σαμπουάν και κοντίσιονερ με ειδικές φόρμουλες για βαμμένα μαλλιά. Περιέχουν πιο απαλούς καθαριστικούς παράγοντες και πολλά ενυδατικά συστατικά που διατηρούν το χρώμα των μαλλιών.

 

Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα από τα φυσικά γι αυτό χρειάζεται προσοχή στο τρόπο που τα χτενίζετε γιατί σπάνε εύκολα.

 

Χρησιμοποιείστε μια χτένα με αραιά δόντια και ξεμπερδέψτε τα απαλά όσο είναι ακόμα νωπά. Ξεκινήστε από το τέλος της τούφας χτενίζοντας με φορά προς τα κάτω και συνεχίστε ανεβαίνοντας σιγά –σιγά προς τα πάνω.

 

 

 

 

Περιμένετε τουλάχιστον 10 μέρες πριν βάψετε τα μαλλιά σας αν έχετε κάνει περμανάντ, ισιωτική ή κερατίνη.

 

Τα πολύ ξανθά μαλλιά δεν πηγαίνουν σε όλες. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του ξανθού τονίζουν περισσότερο τα καστανά ή πράσινα μάτια.

 

Οι μελαχρινές γυναίκες δείχνουν καλύτερες με ζεστές αποχρώσεις του καφέ, του καστανού και του μελί.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

20 Σχόλια
  1. Καλημερα!
    Βαφω παντα τα μαλλια μου με φυτικες βαφες του Κορρε η της Apivita και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενη!! τις περισσοτερες φορες στο μειγμα της βαφης προσθετω και μερικες σταγονες απο καποιο φυσικο λαδακι για περισσοτερη ενυδατωση και λαμψη😊

  2. Δεν πιανουν καθολου τα χερια μου , καλα εγω κανω και ανταυγειες οποτε δεν παιζει να της κανω μονη μου

  3. Πολύ τις ζηλευω τις γυναίκες που πιανουν τα χερια τους και περνανε έτσω μια ρίζα μόνες τους. Δεν το έχω καθόλου! Κάνω και ombre, ανταυγειες και δεν συμμαζεύεται, οπότε….. Να ναι καλά η Σταυρουλα μου!

  4. Μου αρέσει να βάφω τα μαλλιά μόνη μου μιας κ δεν έχω ησυχία με τα χρώματα κ αλλαζω συνέχεια χαχα.. είναι κάτι που αγαπώ έχω πειραματιστεί από πολύ μικρή,έχω δοκιμάσει απειρες μάρκες κ χρώματα.. κ από τις μακράν αγαπημένες μου είναι η koleston perfect me κ μετά η majirel..

  5. Σχεδόν πάντα μόνη μου βάφω τα μαλλιά μου(βασικά η μεγάλη μου κόρη που πιανουν εκπληκτικα τα χεράκια της μου τα βάφει) και μενω πάντα ικανοποιημένη.. Ετσι κ αλλιώς δεν κανω προς το παρόν ανταύγειες ή κάποια μεγάλη αλλαγή, ειμαι τυχερή γιατί εχω πολύ λίγες άσπρες τρίχες ακόμα, οπότε με παίρνει να τα περνάω βαφή κάθε 2 μήνες.. Και πάντα μετά τη βαφή τα μαλλιά μου δείχνουν πιο λαμπερά, πιο υγιή και πιο ζωντανά!

  6. @MARIAK : Δεν ξέρω γιατί αλλά είχα την εντύπωση ότι εσύ θα τα έβαφες μόνη σου! Και εγώ πάντως δεν το έχω επιχειρήσει πολλές φορές. Η μαμά μου ποτέ και η γιαγιά μου σχεδόν πάντα!

  7. @Stella: Ε με ombre και ανταύγειες πάει προς το Πανεπιστημιακό το όλο event!

  8. @Maryl: Να οι τυχερούλες με τις κόρες!!! Να σου πω κάτι αστείο και εγώ θυμάμαι τον παππού μου, να βοηθάει πάντα τη γιαγιά μου σε κάτι τέτοια μποτέ!! 🙂 🙂 🙂

  9. Γεια σας
    Εγω παλι βαφω τα μαλλια μου μονη μου και κατα διαστηματα πηγαινω και κομμωτηριο
    Εχω απο 25 χρονων ασπρες τριχες οποτε ηταν μονοδρομος η βαφη
    Τα βαφω νωριτερα απο τις 25 μερες και ο λογος ειναι οτι θελω συνεχως το χρωμα των μαλλιων μου να ειναι ζωντανο και τα μαλλια μου να μην δειχνουν λεπτα και θαμπα

  10. Αχ, κορίτσια…δε το”χω καθόλου με τις βαφές στο σπίτι και τα χτενίσματα. Εχω επιχειρήσει στο παρελθόν, χωρίς όμως επιτυχία.
    xx

  11. 1 φορά τον μήνα περνάω μόνη μου τη ρίζα στο σπίτι!!! Κάθε 2-3 μήνες πηγαίνω κομμωτήριο για να περάσει βαφή σε όλο το μαλλί επειδή είναι μαύρο και αρκετά μακρύ…💚💙❤💛💜💚💙❤💛
    Όσες φορές προσπάθησα να το βάψω μόνη όλο το μαλλί έγινα μαυρη σαν αραπης!!! Χαχαχαχαχα 💜💛💚💙❤💚💙💛💜💛💚💙❤💚💙💛💜❤💛💚💙💛💜❤❤💙💚💛💜

  12. Συνήθως μόνη τα βάφω κι εγώ…. κάνω αρκετούς πειραματισμούς κι είμαι τυχερη που έχω καλής ποιότητας τρίχα γιατί με τόσα πειράματα δεν θέλει και πολύ να μείνω κουρούπα….

  13. Ποιες μάρκες φυτικές είναι καλές Julia?

  14. Μου αρέσει να τα βάφω μόνη μου.Και όσες αλλαγές χρωμάτων (ριζικές με ντεκαπάζ πχ.) επίσης τις κάνω μόνη μου.Γενικά μ’ αρέσει να πειραματίζομαι. Στα tips να προσθέσω κάτι ακόμη.Όταν θέλετε να βάψετε όλο το μαλλί(ρίζα άκρη) με διαφορετική απόχρωση από το φυσικό φροντίστε να είναι καλά ενυδατωμένα τα μαλλιά με κάποιο έλαιο για να μην γίνουν σαν τα σκυλάκια Δαλματίας με λεκέδες.Στα κόκκινα μαλλιά(που είναι και η ειδικότητά μου 😛 ) πάντα οξυζενέ 6% ειδικά όσα ανήκουν στη γκάμα των χάλκινων,μετά τη βαφή προσπαθήστε να κάνετε αφροποίηση με λίγο χλιαρό νερό και μη βάλετε σαμπουάν παρά μόνο την κρέμα που περιέχει το kit βαφής ή αλλιώς μόνο μαλακτική. Καρατσεκαρισμένα ε;
    Μουτςς

  15. @ADRIANA XYDIA: Εγώ Αντριάνα μου όταν ήμουν έγκυος χρησιμοποιούσα βαφές Κορρέ. Είχα πετύχει και ένα χρώμα που μου άρεσε πολύ και είχα μείνει πολύ ευχριστημένη. Φυσικά πολύ καλά λόγια ακούω και για τις φαβές Apivita, δεν τις έχω δοκιμάσει όμως.

  16. @Litsa: Thank you αγαπημένη μας κοκινομάλλα! Μουτς!

  17. Πολύ παλιά τα έβαφα μόνη μου,τώρα μόνο κομμωτήριο.Το ξανθό θέλει επαγγελματία κατά τη γνώμη μου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.