10 ομορφότερες βιβλιοθήκες του κόσμου.

 

 

Και εκεί που το είχαμε σίγουρο ότι ήρθε η Άνοιξη και αρχίσαμε να βλέπουμε και να φοράμε τα πρώτα spring outfits, ο Μάρτιος μας υπενθύμισε το λόγο, που είναι ο μήνας με τις περισσότερες καιρικές παροιμίες.

 

Ξημέρωσε η σημερινή μέρα, με πολύ συννεφιά, πολύ βροχή, πολύ υγρασία και σα να μεταφερθήκαμε πάλι στις αρχές Φεβρουαρίου, αντί για αρχές Μαρτίου.

 

Σήμερα πάντως, αν δεν έχεις σχολείο, δουλειά, σχολή, υποχρεώσεις και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά (που όλοι έχουμε) είναι η ιδανική μέρα για να φτιάξεις ένα ζεστό τσάι ή μια ζεστή σοκολάτα, να χωθείς στον καναπέ σου και να πιάσεις ένα αγαπημένο βιβλίο.

 

Διάβασμα, βιβλία, βιβλιοθήκες, λέω σήμερα να δούμε κάποιες από τις ωραιότερες βιβλιοθήκες του κόσμου:

 

Πάμε.

 

Stiftsbibliothek Admont, Austria

Η μεγαλύτερη μοναστηριακή βιβλιοθήκη του κόσμου χτίστηκε το 1776 σε μπαρόκ αρχιτεκτονική στο Admont της Αυστρίας.

 

 

 

Biblioteca do Convento de Mafra, Mafra, Portugal

88 μέτρα μακριά και ράφια που περιλαμβάνουν  36. 000 δερματόδετα βιβλία στη Marfa της Πορτογαλίας

 

 

 

Trinity College Library, Dublin, Ireland

Η μεγαλύτερη και ωραιότερη βιβλιοθήκη της Ιρλανδίας.

 

 

 

Biblioteca Statale Oratoriana dei Girolamini, Naples, Italy

Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το 1566. Είναι από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες στον κόσμο, στην Νάπολη της Ιταλίας.

 

 

 

 

Real Gabinete Português de Leitura, Rio de Janeiro, Brazil

Ιδρύθηκε το 1837 από Πορτογάλους μετανάστες που σκοπό είχαν να προωθήσουν την πατρογονική Πορτογαλική κουλτούρα και παιδεία, στην Πορτογαλική κοινότητα στο  Rio de Janeiro της Βραζιλίας.

 

 

 

 

Stiftsbibliothek Sankt Gallen, St Gallen, Switzerland

Μια από τις πιο σημαντικές μοναστηριακές βιβλιοθήκες του κόσμου και η παλαιότερη βιβλιοθήκη της Ελβετίας.

 

 

 

Bibliothèque Sainte-Geneviève, Paris, France

Στο Παρίσι, περιλαμβάνει περίπου 2 εκατομμύρια έγραφα και βιβλία και ήταν η έμπνευση πίσω από την Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βοστώνης.

 

 

 

 

Rijksmuseum, Research Library, Amsterdam, the Netherlands

Ιδρύθηκε το 1885, είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη με ειδίκευση στις εκδόσεις για την Ιστορία της Τέχνης και  βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

 

 

 

 

Strahovská Knihovna, Prague, Czech Republic

Εκτός από τα χιλιάδες βιβλία η βιβλιοθήκη έχει και δυο τεράστια μπαρόκ δωμάτια τα οποία όμως οι βιβλιοφάγοι δεν μπορούν να επισκεφτούν,  γιατί οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν ότι οι διακυμάνσεις στην εσωτερική υγρασία. επηρεάζουν αρνητικά τα έργα τέχνης.

 

 

Και αφού απολαύσαμε τα μπαρόκ αριστουργήματα καταπάνω, θα κλείσουμε με δυο υπέροχες  και αξιοζήλευτες μοντέρνες βιβλιοθήκες

 

 

Η βιβλιοθήκη Vennesla στη Νορβηγία

 

 

 

και η βιβλιοθήκη Conarte στο Μεξικό.

 

 

 

 

Και μια που όσο να΄ναι είμαστε και beauty oriented εδώ μέσα υπάρχει και το ιδανικό άρωμα που μπορεί να συνδυαστεί και με τη μέρα αλλά και με το post. To Byredo Bibliothèque,  με νότες από ροδάκινο και δαμάσκηνο αλλά και άφθονο πατσουλί. Αυτές οι νότες  σιγά σιγά  δίνουν τη θέση τους σε μια πουδρέ vintage γοητεία χάρη στην καρδιά από παιωνία και βιολέτα. Το άρωμα  τελειώνει στη βάση του με βανίλια και φυσικά αρκετό δέρμα που του χαρίζει διάρκεια και αυτή την αίσθηση του δερματόδετου βιβλίου. Σύμφωνα με τον αρωματοποιό Ben Gorham «φέρνει στο μυαλό μια ξύλινη βιβλιοθήκη γεμάτη παλιά  βιβλία»

 

 

 

 

 

 

Καλή εβδομάδα.

10 Σχόλια
  1. Ασε με σε μια απ΄αυτες….κατα προτίμηση την Trinity που με εμπνέει ιδιαίτερα και ξέχασε με για το υπόλοιπο της ζωής μου. Ο παράδεισος επι γης! Μακάρι να είχα τον ελεύθερο χρόνο να κλείνομαι σε μια βιλβιοθήκη συνεχώς!

  2. @STELLA To iδιο θελω και εγω….ολες ειναι ομορφες και ξεχωριστες…αλλα το κυριοτερο ειναι το περιεχομενο τους
    Καλη εβδομαδα

  3. Θυμαμαι που οταν με ρωταγαν γύρω στο Γυμνάσιο τι δουλειά θελω να κάνω, ελεγα βιβλιοθηκαριος! Μπορεί λογω διαφόρων συγκυριων να μην τα κατάφερα, αλλά αυτό εχει μείνει ονειρο και απωθημένο, γιαυτό ξεσπάω στη βιβλιοθήκη του σπιτιού μου που κοντευει να πεσει από τα πολλά βιβλία 😊 Καταπληκτικες ολες οι παραπάνω βιβλιοθήκες, ονειρεμένες, θαθελα να διακτινιστω σε ολες!

  4. Ουάου πρώτη φορά βλέπω τέτοιες βιβλιοθήκες στη ζωή μου..τι αρχιτεκτονική, πόσες χιλιαδες βιβλία υπάρχουν,τι θέαμα απίστευτο..δεν χορταίνω να τις βλέπω κ πραγματικα δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια μου αρέσει περισσότερο!

  5. Καταπληκτικές βιβλιοθήκες…βλέποντάς τις, ένιωθα οτι κοίταζα εργα τέχνης! Δεν έχω πάει σε καμία από όλες αυτές-δυστυχώς-. Αυτή που θα ήθελα να βρεθώ μέσα της, με που την είδα, είναι αυτή της Αυστρίας, και μετά της Ελβετίας. Φαντάζομαι, πως κι από την παλαιότητα τους θα εχουν μέσα έναν μικρό θησαυρό από μοναδικά βιβλία. Επίσης αυτή η βιβλιοθήκη της Νορβηγίας καθώς και η άλλη που βρίσκεται στο Μεξικό, φανταζουν ως σύγχρονα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα. (αν και δεν ειμαι αρχιτέκτονας) Τέλος, μου άρεσε πολύ πως κλείνεις αυτό το post @Julia, με το άρωμα Biblioteque. Γιατί είμαστε και bbgirls, πως να το κάνουμε; ❤
    xx

  6. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς αυτή την ομορφιά.Μόνο αυτή της Νορβηγίας δεν μου άρεσε και τόσο.

  7. Θα ήθελα να της επισκεφτώ Όλες!! 💚💙❤💛💜💚💙❤ Τέλειες!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.