Πρόπολη: Το θαύμα της κυψέλης.

 

 

 

Όπως σας έγραψα κάποια στιγμή σε προηγούμενο post,  πριν την ολοκληρωτική απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά όταν τα πράγματα είχαν ήδη αρχίσει να στενεύουν, ένα πρωί με περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

 

Μια έκπληξη που με έκανε για δυο τρία λεπτά να μεταφερθώ στην κανονικότητα της καθημερινότητας μου. Έλαβα κάποια προϊόντα και ένα Δελτίο Τύπου από την Apivita.

 

Παρόλο που αυτό είναι μέρος της επαγγελματικής μου καθημερινότητας δεν νομίζω ότι έχω ξανακάνει πιο χαρούμενο unboxing.

 

Η τσάντα περιλάμβανε και αυτό το όμορφο ιδιόχειρο σημείωμα. “Να προσέχετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Με αγάπη από την οικογένεια της Apivita”.

 

 

 

To Δελτίο Τύπου είχε κάποιες πληροφορίες για την πρόπολη ή αλλιώς  «το θαύμα της κυψέλης» που νομίζω ειδικά στην εποχή που διανύουμε θα σας φανούν ενδιαφέρουσες:

 

“Η πρόπολη είναι ένα θαυματουργό προϊόν που παράγει η ίδια η μέλισσα και είναι γνωστή για τις αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές, αντιβιοτικές, επουλωτικές, αντιικές και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

 

Η λέξη πρόπολις ετυμολογικά σημαίνει «προ της πόλεως» και αυτό γιατί χρησιμοποιείται από τις εργάτριες μέλισσες για την αποστείρωση, την προστασία και τη συντήρηση της κυψέλης.

 

Επίσης οι μέλισσες την χρησιμοποιούν ως δομικό υλικό αλλά και για προστασία της κυψέλης από μολύνσεις και εισβολείς.  Οι μέλισσες συλλέγουν ρητίνες από φυτά, τις αναμειγνυουν με κερί και γύρη και τις εμπλουτίζουν με ένζυμα και ιχνοστοιχεία για να την παρασκευάσουν. Συγκεκριμένα περιέχει κατά μέσο όρο 55% ρητίνες, 30% κερί, 10% αιθέρια έλαια και 5% γύρη καθώς και φλαβονοειδή, φαινολικές και αρωματικές ουσίες και ιχνοστοιχεία.

 

Τουλάχιστον 180 διαφορετικές ουσίες έχουν ταυτοποιηθεί στην πρόπολη. Οι σημαντικότερες από φαρμακολογικής άποψης είναι τουλάχιστον 38 φλαβονοειδή που περιέχει (καμφερόλη, κερκετίνη, πινοσερμπίνι κ.α.). Επιπλέον η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης έχει μεγάλη επίδραση στην αναγέννηση κατεστραμμένων κυττάρων η οποία οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει και τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Τέλος επιταχύνει την επούλωση των πληγών.

 

 

 

 

 

Το εκχύλισμα την πρόπολης έχει άπειρες εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή, στην επιδερμίδα, στο σώμα, στα μαλλιά, αλλά πάνω απ όλα είναι πολύτιμη για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες στην υγιεινή και στον οργανισμό μας.”

 

 

 

Η αλήθεια είναι ότι η Apivita ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που αξιοποίησε την πρόπολη από την ίδρυσή της. Η πολύχρονη εμπειρία της ΑPIVITA στα μελισσοκομικά προϊόντα αλλά και τα δικά της μελίσσια, της δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλής βιολογικής αξίας και καθαρότητας πρόπολη, εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλή αποτελεσματικότητα των προϊόντων της.

 

Στα προϊόντα με πρόπολη της Apivita θα βρείτε σαπούνια, καθαριστικά χεριών και κρέμες για τα χέρια, βιολογικά σιρόπια για παιδιά και ενήλικες, βιολογικό διάλυμα πρόπολης, σπρέι για το λαιμό καθώς και herbal cream με πρόπολη για μικροτραυματισμούς και επιδερμίδες με ακμή.

 

 

 

 

 

Πως είσαστε σήμερα; Πως σας βρίσκω; 5η μέρα καραντίνας και μετράμε. Eγώ περνάω διάφορες διακυμάνσεις.

 

 

50 Σχόλια
  1. Η προπολη οντως ειναι θαυματουργη, εχει ενα σπρει η apivita για τον λαιμο οταν μας ποναει , βηχουμε κλπ και κανει εξαιρετικη δουλεια.

  2. Εγω μολις γυρισα απο την μαμα μου που πηγα και της ψώνισα διαφορες προμήθειες….ήδη ειμαι σε μια περιεργει ψυχολογια…αλλα αυτο που με αποτελειωνει ειναι οτι δεν μπορω να την πλησιασω γιατι οπως ολοι μας που εχουμε ατομα σε ευπαθεις ομαδες πρεπει να κραταμε αποσταση.Αυτη ομως η αποσταση και το βλέμμα της μανας μου που κοιταει γεματο λυπη με σκοτωνει.Ειναι τελειως μονη της και η μονη επαφη που μπορει να εχει με ενα ανθρωπο ειναι οταν της πηγαινω τροφιμα.Εννοηται οτι μιλάμε πολλες φορες την ημερα αλλα τιποτα δεν συγκρίνεται με την αγκαλιά της .Αυτη η αγκαλια ειναι που μου λειπει ….μου λειπει απο ολους γιατί ουτε την οικογενεια μου αγκαλιάζω πια με τον φοβο μην κολλήσουμε η μεταδωσουμε κατι…

  3. Ξεχασα να γραψω οτι παντα εχω στο ντουλαπι μου το εξαιρετικο σαπουνι της apivita με προπολη.

  4. Καλημέρα σε όλες κ όλους!!5 η μέρα ε? Πω πω ακόμα…τι να πω κ στην κόλαση συνηθίζει κανείς τελικά.. οσο περνάει ο καιρός μέσα στο σπίτι τόση υπνηλία έχω όλη μέρα…καλά που εχω κ καφέ τουλάχιστον κ πίνω καμοιά πενταριά την μέρα…Όσο για την apivita είναι η αγαπημένη μου εταιρεία οικονομική κ πολύ ποιοτική..έχω σχεδόν όλα της τα προιόντα περιποίησης scrub κ μάσκες καθαριστικό προσώπου λοσιόν σώματος εξαιρετικά όλα!

  5. @MΑΡΙΑ Κ: Εγώ έχω πάντα σιρόπι Apivita με Πρόπολη για παιδιά. Επίσης δεν μου λείπουν ποτέ τα αιθέρια έλαια της Apivita τα οποία καίω στο σπίτι μου. Τα αγαπώ.

  6. @SofiaT: Έλα Σοφάκι, να σου φτιάξω λίγο τη διάθεση να γελάσεις: λοιπόν εγώ τις λίγες φορές που βγαίνω έξω, όταν επιστρέφω πλένω επισταμένως τα χέρια μου με το σαπούνι Πρόπολη της Apivita. Κατά τη διάρκεια της μέρας όμως ακόμα και αν δεν βγαίνω επίσης κάθε μισή ώρα πλένω τα χέρια μου ( μάλλον ψυχολογικό είναι αυτό). Όταν λοιπόν είμαι σπίτι εναλάσσω τα σαπούνια: πότε τα πλένω με ένα ρομαντικό Roger & Gallet και πότε με το κρεμοσάπουνο Lux Magical Beauty το Black Orchid. Μουρλαμάρες Τζούλιας, για να μη βαριούνται τα ίδια και τα ίδια τα χέρια μου, κατάλαβες τώρα…. 🙂 🙂 🙂

  7. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ¨: Ειδικά αυτός ο βροχερός καιρός είναι λογικό να μας φέρνει υπνηλία όταν είμαστε και κλεισμένες σπίτι. Εγώ συνέχεια νομίζω ότι είναι Κυριακή και έτσι κλεισμένη που είμαι, έχω χάσει τις μέρες.

  8. Καλημέρα κορίτσια!Σήμερα είμαι καλύτερα.Χθες είχα χάλια διάθεση και πονοκέφαλο.Η βροχή και η μουντάδα με αποθάρρυναν να βγω έξω για άσκηση και η μερα πήγε χάλια, σκεφτόμενη ότι το πιο ωραίο μέρος για μενα είναι το σπίτι μου,η ασφάλεια μου, η άνεσή μου.Όμως αν κρατήσει αυτό πιο πολύ απ’όσο το αντέχω θα γίνει φυλακή.Σήμερα,ξημέρωσε μια καινούργια μέρα.Όλα θα πάνε καλύτερα.Έκλεισα και την τηλεόραση για να μην με παίρνει από κάτω όπως είπε ο άντρας μου.Φιλιά!

  9. Όσο για την πρόπολη,μου αρέσει πάρα πολύ το σαπούνι της apivita!

  10. Αυτο το θαυμα της φυσης που λεγεται μέλισσα! Η ζωη μας όλη εξαρταται απ΄αυτην…
    Χθες και σημερα ειμαι στο Γραφειο. Δεν υπαρχει αυτο το καταθλιπτικο τοπιο που βλεπω γυρω μου. Στο κέντρο της Αθηνας. Ερημα όλα, τα μαγαζια με κατεβασμενα ρολά, οι δρομοι αδειοι κι αυτή η βροχη… Σκοτεινια… Αγγελοπουλικό σκηνικό. Σα να επεσε μια βόμβα κι εξαφανισε καθε ίχνος ζωής!

  11. Εγώ νιώθω πάντως σαν να εχω εγκλωβιστεί στην ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ και να μην μπορω να ξεφύγω 🤪μόνο η χαρακτηριστική μουσική λείπει να παιξει🤪🤪🤪🤪

  12. Σήμερα πήγα 7 το πρωί Super Market…μάσκα…γάντια κλπ.Αυτό το πράγμα δεν συνηθίζεται με τίποτα…λες και μας κάνει κάποιος την χειρότερη φάρσα της ζωής μας.Καθε φορά που παρακολουθώ ειδήσεις η εκπομπές έρχεται η ταραχή…γι’αυτό παιδιά καλό είναι να ενημερωνόμαστε μια φορά την ημέρα και μετά να προσπαθούμε να απασχοληθούμε με κάτι άλλο για το καλό της ψυχικής μας υγείας που ήδη έχει τραυματιστεί αρκετά.Η διάθεση ακολουθεί δική της πορεία…ανεξαρτητοποιήθηκε…δεν υπακούει πια εμένα…πότε με χαιδεύει ,πότε με χαστουκίζει…σε λίγο έρχεται και το μαστίγωμα! ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗ…
    Το σαπούνι της Apivita εξαιρετικό…βοηθάει πολύ και με την ακμή(όχι αν προέρχεται απο παθολογικά αίτια)

  13. Εμείς με τη μάνα μου παίρνουμε πρόπολη ως συπλήρωμα. Βάζεις μερικές σταγόνες σε ένα ποτηράκι με νερό και το πίνεις. Το κάνουμε αυτό επειδή η μάνα μου άκουσε στην τηλεόραση ότι έχει αντιική δράση, οπότε το χρησιμοποιούμε ως δυναμωτικό, όπως άλλοι παίρνουν βασιλικό πολτό.
    Όσο για τα άλλα δύναμη και υπομονή. Ευτυχώς πάντα ήμουν σπιτόγατος και έχω ένα σωρό χόμπι κι ασχολίες. Αν δεν ήταν η κατάσταση πανδημίας και οι άπειρες προφυλάξεις που πρέπει να παίρνει κανείς για να πάει να ψωνίσει τα απαραίτητα, μπορώ να πω ότι θα ήμουν μια χαρά.

  14. Kαλημερα
    Ειναι η 4η μερα που δεν εχω βγει απο το σπιτι γιατι δεν χρειαζομαι κατι αλλα και γιατι αισθανομαι πολυ καλα και ασφαλης εδω μεσα
    Θα βγω αυριο για λιγα πραγματα …γαλα, ψωμι και καποια γλυκα…και παλι μεσα
    Αρχιζω πια και βλεπω τα πολλα θετικα που εχει αυτο το κλεισιμο στο σπιτι
    Εκτος απο την σωστη καθαριοτητα και τακτοποιηση χωρις βιασυνη ολου του σπιτιου και μπαλκονιου, απολαμβανω να ξυπνω χαλαρα και να μην χρειαζεται να παω καπου
    Επισης βαζω με πιο ευλαβικη σειρα τα προιοντα ομορφιας και αδυνατισματος και μπορω να σας πω οτι βλεπω ομορφοτερο δερμα στο προσωπο
    Τα προιοντα κανουν την δουλεια τους και ο ηλιος – που δεν υπαρχει εξαλλου – δεν με αγγιζει οπως και οι ρυποι της ατμοσφαιρας Ενα απο τα καλα της μειωσης των αυτοκινητων και των αεροπλανων
    Οσο για τα χερια με κρεμοσαπουνο lux που εχει εκπληκτικη μυρωδια πλενω τα χερια μου οχι υστερικα βεβαια
    Αφου κανεις δεν βγαινει απο το σπιτι πως θα ειναι μολυσμενα τα χερια μου και τα αντικειμενα
    Κοριτσια δειτε τα πολλα θετικα που υπαρχουν και μην επικεντρωνεστε στα αρνητικα
    Η ΑΡΙVITA εχει αναγαγει σε επιστημη την φυση και τωρα που η φυση ξεκουραζεται θα παρει ακομα πιο αγνες πρωτες υλες
    @Τζουλια απο τα τυχερα του επαγγελματος σας να σας σκεφτονται και σαν ανθρωπους και οχι μονο σαν διαφημιστες οι εταιρειες

  15. @Panos: Και για μένα ήταν μέρα super market σήμερα. Φοράω μάσκα αλλά όχι γάντια και η μητέρα μου φωνάζει, αλλά δεν αντέχω.. Επίσης περίμενα περίπου 15 λεπτά στη βροχή έξω από το super market. Επίσης σας απειλώ: σε λίγο θα γράφετε Και εσείς posts!!! Πρέπει να το μοιραστούμε όλο αυτό!!!😀😀😱

  16. Καλησπέρα! Αχ αυτές οι μέλισσες! Τόσο μικρές, τόσο μοναδικό το ο,τι παράγουν! @Julia αυτό που σου έστειλε η Apivita, και όλη η αναφορά στην πρόπολη, έσκασε σαν θείο δώρο, όχι μόνο για σένα -ειδικά αυτή τη μουντή μέρα- αλλά & για μας, με το post σου. Πως είναι η διάθεσή μου; τη παλευω! Δε γινεται κι αλλιώς..! Συμφωνώ γι’ άλλη μια φορά με τον @Panos 1 φορά τη μέρα ενημέρωση ( το εχω ξανασχολιασει άλλωστε). Γλυκιά συνονόματη @SOFIAT θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, και τότε δεν θα σταματούν οι αγκαλιές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Να εχεις Πίστη ότι όλα θα πάνε καλά! Και οι δικοί μας άνθρωποι οπως οι μανούλες μας, πρέπει να μας βλεπουν καλά, γιατί αντλούν δύναμη απο μας…και μας ξερουν πολύ καλά..! ❤
    χχ

  17. @Marianna: Εγώ όπως όλες ξέρετε αγαπώ το κρύο και την μουντάδα. Μάλιστα σε αυτή τη φάση σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλύτερα να είναι έτσι ο καιρός να να σε προδιαθέτει για σπίτι και χουζούρι. Αυτό που τρέμω είναι όταν αρχίσουν οι υπέροχες ανοιξιάτικες λιακάδες και θα τις βλέπουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας…😢

  18. @Βαγια: Και η Apivita έχει σταγόνες πρόπολης. Βάζω μια σταγόνα κάθε πρωί σε ένα φλυτζάνι με νερό και το πίνω. Άσε. Ο,τι μπορούμε κάνουμε…

  19. @ΡΑΝΙΑ: Μου έφτιαξε τη διάθεση το σχόλιο σου! Ελπίζω να μου έρθει και μένα η διάθεση για λίγο spring cleaning. Ακόμα πάντως την ψάχνω…

  20. @Τζουλια ωραια ιδεα να βγαλουμε ολες τον δημοσιογραφικο μας χαρακτηρα
    Δωσε μας θεματα η και οχι να δουμε τι ιδεες θα κατεβασουν τα ομορφα κεφαλακια των bb

  21. @Julia εγώ ελπίζω όταν έρθουν οι όμορφες , ζεστες & ηλιόλουστες μέρες, να έχει σταματήσει αυτό το ντόμινο που ζούμε ολοι στη ζωή μας με τις επιπτώσεις του ιού.
    xx

  22. @Sofia Marga: Συμφωνώ Σοφία μου. Οι μέλισσες είναι από τα μικρά θαύματα της φύσης. Χαίρομαι που σου άρεσε το post. Προσπαθώ και εγώ και η Stella να σας κρατάμε όσο μπορούμε παρέα. Αλλά όπως είπα και στον @Panos- προσοχή γιατί σε λίγο μπορεί να χρειαστεί να γράψετε και εσείς guest post!! Πολλά φιλιά!

  23. @SOFIAMARGA Εσύ τα έλεγες φίλη μου για την ενημέρωση αλλά εγώ δεν σε άκουγα ώσπου ήρθαν οι κρίσεις πανικού και αποφάσισα να λαβω σοβαρά τα λόγια σου γιατί αλλιώς δεν θα τη βγάλουμε καθαρή!
    @julia Εδώ απειλούμαστε απο τον covid19…νομίζεις οτι ιδρώνει πια το αυτί μας απο άλλες απειλές😁
    Μην ανησυχείς θα γράψουμε γιατί όχι…τι άλλο μας έμεινε να κάνουμε; Ψώνια;Βόλτες;Εκδρομές;Ταξίδια;Καφέδες;Θέατρο;Σινεμά; Άστα…στο σπίτι του κρεμασμένου…

  24. Αγαπημένη μου @Julia μετά χαράς! Είναι πρόταση – πρόκληση για όλη την όμορφη παρεα του bb ! Καθένας εδώ με τον μοναδικό του τρόπο προσέγγισης σε κάθε θέμα, με τη δική του γραφή..! Super! Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν! Πολλά φιλιά κι από μένα με πολύ πολύ θετική ενέργεια!
    xx

  25. @Panos: θα βρούμε όμορφα πράγματα να γράψουμε! Αυτά που εχουμε στη καρδιά μας! Δε πρέπει να το βάζουμε κάτω παιδιά!

  26. @Panos: χαχαχαχα!!! Καλά λες!!! Κάτσε γιατί έχω κανονίσει πολλές εξόδους και εκδρομουλες κοντινές αυτό το ΣΚ!! Βρε πως καταντήσαμε…

  27. @Sofia Marga & PANOS: Τέλεια!! Τέλεια!!! Θα ξεκινήσουμε τα guest posts!!! Σούπερ!!!😘😘😘😘😘

  28. @Sofia Marga❤❤❤😘😘😘
    @Julia καλα λες πρεπει να ξεχνιόμαστε και λιγο
    λες να κανω κανενα ποστ για παπουτσια ss20 λεω εγω 😁😁😁😁

  29. Η μεγάλη μου κόρη αγόρασε την πόσιμη προπολη της Apivita και μου έδωσε και εμένα ενα φιαλίδιο.. Καθε μέρα βαζω 2 σταγόνες στο χυμό Aloe vera που πίνω, εδώ και 1 εβδομάδα από τη μέρα που μου το έδωσε και νιωθω πιο τονωμενη ήδη! Από 25 του μήνα μέχρι και την Κυριακή εχω άδεια (ευτυχώς με τέτοιο καιρό) και το εχω ρίξει στη γενική καθαριότητα, αλλαζω κουρτίνες κ.α. Κούραση βέβαια, αλλά δεν κατάλαβα με τόσες δουλειές πότε έφτασε η Παρασκευή! Η Παρασκευή είναι ημέρα super market και σήμερα έστειλα τον άντρα μου με τη λίστα.. Τελευταία φορά ομως γιατί με πήρε 10 φορές τηλέφωνο για διευκρινιστικες ερωτήσεις! Του τα ειχα γράψει τοσο ωραία, ειχα κανονίσει ακριβως τη σειρά των πραγμάτων στους διαδρομους για να μη χρειάζεται να πισωγυριζει, αλλά και πάλι ήθελε τις διευκρινίσεις του.. Εκείνη την ώρα κάναμε με τη μικρή μου τις ασκήσεις που τις στελνει η δασκάλα της στο Internet και μας διεκοψε τόσες φορές που η Μαριλια μου το ειδε σαν παιχνίδι και ξεκίνησε να μετράει πόσες φορές μας έπαιρνε.. Στη δεκατη το σηκωσε εκείνη και του είπε : Θοδωρη έχασες, ηταν η δεκατη φορά και τελευταία σου, αν ξαναπάρεις τηλέφωνο δε θα το ξανασηκωσουμε γιατί δεν με αφησες να διαβασω.(τον λέει με το όνομά του οταν τη νευριάζει και οχι μπαμπά 😉).. Αποφεύγω οπως εχω ξαναπεί να βλέπω ειδήσεις, πέρα από την ενημέρωση του κ. Τσιορδα στις 6 και προσπαθώ οταν με πιάνει η απαισιοδοξία του πως θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, να σκέφτομαι αμέσως ωραίες εικόνες από μέρη που εχω πάει και εχω αγαπήσει, με πρώτο τον Αρχάγγελο μας,.. Μεταφέρομαι νοερά εκεί και λεω μέσα μου συνέχεια ότι θα περάσουν όλα και όλα θα πανε καλά!

  30. @Julia: νομίζω με τόσα πολλά που παρασύρθηκα και έγραψα, ηταν το πρώτο μου post.. Μέσα στο δικό σου βέβαια 😉

  31. @SofiaT: Ναι!!!! Ναι!!!!! Παπούτσια!!!! Pleaseeeeee!!!! 10 ζευγάρια θα πάρω μόλις ξεκλειδωθώ!!!!😂😂😂😂

  32. @Maryl: Καλά λες αγαπημένη! Το έγραψες ήδη το guest post σου!!! ❤️❤️❤️❤️

  33. Τι 5η μέρα καραντίνς, καλέ;;Εμένα 105η μου φαίνεται…
    Η πρόπολη είναι θαυματουργή ….για την ακμή καθώς και την ξηροδερμία σε χέρια ,πόδια,αγκώνες,φτέρνες….
    Πάω να ντυθώ και να βαφτώ και να βγω απέναντι στο σούπερ μάρκετ…. μήνυμα μην ξεχάσω να στείλω….
    Είμαι η Σίλια και είμαι καλά (3.27.20)

  34. Δεν με πειράζει να μείνω σπίτι. Ίσα ίσα το άγχος μου είναι όταν βγαίνω έξω κι ειδικά, όταν πηγαίνω στη δουλειά. Πιο πολύ είναι ο φόβος του τι μπορεί να συμβεί. Έχω ένα μόνιμο άγχος, νομίζω σας το έχω πει με τον άντρα μου, που επειδή είναι τεχνικός ιατρικών οργάνων μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Κι όσο κι αν αντιλαμβάνομαι, ότι αυτή είναι η δουλειά του, που εμπεριέχει και την προσφορά στον άνθρωπο, γιατί δουλεύει στα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, πότε πριν δεν ανησυχούσα, αλλά πλέον ανησυχώ. Όπως τώρα που πρόκειται να λείψει μια εβδομάδα στα Γιάννενα. Όπως επίσης ανησυχώ για τον μπαμπά μου που έχει φθάσει αισίως τα 88. Ο φόβος είναι που με τρελαίνει. Ο φόβος, ξέροντας πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και δεν είμαστε ακόμα δυνατοί στην καταπολέμηση του.

  35. @julia σου έστειλα email !
    @CELIA εγώ στο μήνυμα θα έγραφα ”είμαι ο Πάνος και ενας Θεός ξέρει αν είμαι καλά” Αυριο μπορεί να χρειάζεται να στέλνουμε μήνυμα και για να αλλάξουμε δωμάτιο στο σπίτι μας.Καλό μας κουράγιο

  36. Σήμερα ανακάλυψα πως η τελευταία φορά που βγήκα από το σπίτι μου ήταν στις 14/3.Να ψάχνετε τα θετικά σε κάθε κατάσταση,υπάρχουν.
    Μουτςς
    ΥΓ.Βρήκα πολύ τρυφερό το χειρόγραφο μήνυμα.

  37. @Celia γράψε στο μήνυμα: πειτε μου εσείς ποια είμαι κ που βγήκα να παω γιατί τόσες μέρες κλεισμενη ξεχασα ..παντως είμαι καλά!!!

  38. @ Stella μην σε παίρνει από κάτω ειναι κατι πρωτόγνωρο για αυτό υπαρχει κ ο φόβος..ομως να είσαι αισιόδοξη..τουλαχιστον εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά κρούσματα κ οι θάνατοι ευτυχώς δεν είναι πολλοί..κυριως ο μπαμπάκας σου να προσέχει λόγω ηλικίας κ να μην συναναστρέφεται με κανέναν κ οσο για τον αντρα σου δεν τον φοβαμαι σιγουρα θα προσέχει..θα περάσει κ θα είμαστε εδώ να τα λεμε: -)

  39. Aς περάσει να βγούμε σαν άνθρωποι έξω,να μη σκεφτόμαστε τι θα αγγίξουμε και που θα πάμε και χαλάλι ο εγκλεισμός.@stella,μη σε παίρνε ι από κάτω,όλα καλά θα πάνε.@julia,10 ζευγάρια παπούτσια θα πάρουμε,να βγάλουμε το άχτι μας που πατάμε έξω ελεύθεροι.Το σενάριο να είμαστε σε περιορισμό και το καλοκαίρι ή να έχουμε δεύτερο κύμα τον Οκτώβρη δεν θέλω καν να το συζητήσω.

  40. @SOFIAT: τέλειο το θέμα για παπούτσια! Ανυπομονώ για κάτι τέτοιο από σένα! ❤

  41. @Stella μου, έχεις δίκιο που ανησυχείς. Αλλά να σκέφτεσαι και να πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά! Θα προστατευθεί ο αντρας σου, και θα προσέχει ακόμα πιο πολύ στη δουλειά του. Να κάνεις εικόνα με τα μάτια σου, οτι θα περάσουν όλα, θα πας μια όμορφη βόλτα να ξαναφας τους υπέροχους κουραμπιέδες (που το’χες γράψει πιο παλιά, θυμασαι; ) και να φέρεις και στον μπαμπά σου να δοκιμάσει! ❤

  42. @ολους: Σούπερ το παρεάκι μας!!!❤️❤️❤️

  43. @Panos: Θα σου απαντήσω άμεσα αγαπημένε!!❤️

  44. Σας ευχαριστώ όλες για την ενθάρρυνση και το κουράγιο! Αχ βρε @SofiaMarga πόσο μου έλειψε η Στεμνίτσα!

  45. @TZENΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ ποια είμαι,πώς με λένε και πού πάω;;;Χαχαχα….

  46. @STELLA , Mπορώ να τον καταλάβω τον φόβο σου…. είναι φυσιολογικός…όλοι ανησυχούμε γι’ αυτούς που αγαπάμε…. προσπάθησε μόνο να μην γίνει πανικός κι απόγνωση (για όλους μας το λέω αυτό κι όχι για σένα μονάχα)

  47. Αυτήν την εβδομάδα δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι!!! Εδω στη Θεσσαλονικη έβρεχε σχεδόν κάθε μέρα, όλη μέρα οπότε βοήθησε και αυτό στο να μην πλήξω! Ειχα αγοράσει αρκετά πράγματα από την προηγούμενη βδομαδα και έφτιαξα το δικό μου ψωμάκι οπότε δεν χρειάστηκε να βγω ούτε για να πάω στον φούρνο!!!! Και εγώ έχω διάφορες διακυμάνσεις στην ψυχολογία μου αλλά προσπαθώ πολύ μέσα στην ημέρα να μην σκέφτομαι αρνητικά… Οσο για την προπολη ειναι όντως ένα μικρό θαύμα!!! ❤💙💚💛💜💛💚💙❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜❤💙💚💛💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.