Jean Paul Gaultier: Το «τρομερό παιδί» της μόδας ξαναχτυπά!

 

 

Ναυτάκια και πάλι ναυτάκια, σέξι σειρήνες, εσώρουχα που «σκανδαλίζουν» και τους πιο ψύχραιμους,  μπουκάλια με σέξι αντρικούς μύες και αισθησιακές γυναικείες  καμπύλες, Le Male, Ultra Male, La Belle,  Le Beau,  Scandal, κλπ κλπ κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε τέτοια και πολλά ακόμα «πικάντικα» μας είχε συνηθίσει έως τώρα το “L’ enfant terrible de la Mode”  λέγε με και Jean Paul Gaultier,  που φέτος στις 22 Ιανουαρίου έκλεισε 50 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας όντας στην κορυφή του κόσμου της Μόδας και αποσύρθηκε γιορτάζοντάς το με ένα υπέροχο fashion show στο Théâtre du Châtelet,  στο Παρίσι, ενώ οι Γάλλοι από τη στεναχώρια τους παραλίγο να κηρύξουν τη χώρα σε εθνικό πένθος.

 

Και λογική η στεναχώρια,  αφού οι σπουδαιότεροι Γάλλοι σχεδιαστές δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Ο Gaultier ανήκει σε αυτή την γενιά σχεδιαστών που είναι και οι ίδιοι διάσημοι celebrities. Τα αντίπαλα δέοντα και σύγχρονοί του Dolce & Gabbana, Armani και Donatella είναι Ιταλοί, στο τιμόνι της Chanel επί δεκαετίες ένας Γερμανός, στον YSL ένας Βέλγος, ο Τom Τεξανός, ο άλλος αγαπημένος Γάλλος Mugler έχει αποχωρήσει χρόνια τώρα από την πρώτη γραμμή της Μόδας, οπότε όλο το βάρος της εθνικής περηφάνιας,  έπεφτε εδώ και χρόνια στο γέννημα θρέμμα της Γαλλίας , της Πόλης του Φωτός και πρωτεύουσας του κόσμου της Μόδας, Jean Paul.

 

 

Σε αυτό το εκπληκτικό show του περασμένου Ιανουαρίου,  ο Gaulter έδειξε πάνω από 200 κομμάτια (!!) επαναχρησιμοποιώντας παλιότερες δημιουργίες του ενώ όλη η επίδειξη θα μείνει αλησμόνητη σε όσους είχαν την τύχει να την παρακολουθήσουν. ‘Ηταν ένα μοναδικό show  με άκρως θεατρικό χαρακτήρα  στο οποίο πήραν μέρος supermodels, χορευτές, κινηματογραφικοί αστέρες και είδωλα της pop όπως ο Boy George που έδωσε  το δικό του show, ένα show μέσα σε ένα άλλο show.

 

 

 

 

 

 

Σε αυτά τα πικάντικα λοιπόν μας είχε συνηθίσει έως τώρα, ενώ σε αυτό  που σίγουρα δεν μας είχε συνηθίσει είναι στις ήσυχες “σπιτογατικές” μέρες και νύχτες,  αλλά σημάδια των καιρών είναι αυτά και με τον Covid 19 δεν τα βάζει κανείς, όσο διάσημος ή πλούσιος και αν είναι.

 

Για την “ home alone ” παραγωγή που θα δείτε παρακάτω  στην οποία πρωταγωνιστούν κάποια από τα πιο διάσημα αρώματα του οίκου του, συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τον φωτογράφο  Gorka Postigo με τον οποίο έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν σε διάφορα projects για τον οίκο του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και μετά την απόσυρσή του (περίεργα ακούστηκε αυτό, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικά το παρόν στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς.

 

Στο μυαλό του είχε τις στιγμές της καθημερινότητας που ζούμε όλοι έγκλειστοι και σε καραντίνα, καλή διατροφή και βιταμίνες, υγιεινή, καθαριότητα, ταινίες,  δείπνα για δύο – φυσικά με άκρως στυλιζαρισμένο τρόπο- γιατί εδώ που τα λέμε,  λίγοι έχουμε συλλογή από βάζα της κινεζικής δυναστείας Ming στα σπίτια μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως και να έχει οι όμορφες εικόνες δεν παύουν να είναι όμορφες εικόνες και μας ταξιδεύουν με τον δικό τους τρόπο, ενώ ήταν και ένας πανέξυπνος τρόπος να θυμηθούμε ότι τα αγαπημένα μας αρώματα δεν είναι για να φοριούνται μόνο εκτός σπιτιού. Εγώ δεν έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ άρωμα όλες αυτές τις μέρες τις καραντίνας. Μετά το ντους μου θα απλώσω κρέμα σώματος και θα ψεκαστώ (ένα spritz μόνο- μου τελειώνει) με το αγαπημένο Aura by Mugler – το βρίσκω ιδανικό ειδικά για την εποχή που διανύουμε.

 

 

Επιπλέον το project είναι by Jean Paul στον οποίο έχω και μια ιδιαίτερη συμπάθεια. Σε  international press launch στο Παρίσι πριν κάποια χρόνια, όταν είχε κάνει προσπάθεια να λανσάρει τη σειρά “Le Mâle Tout Beau Tout Propre”, μια ολοκληρωμένη σειρά μακιγιάζ για άντρες, τότε που λέξη “metrosexual” είχε περίοπτη θέση στα γραπτά των δημοσιογράφων ομορφιάς,  είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να του μιλήσω από κοντά. Φορούσε την κλασσική ασπρόμαυρη μαρινιέρα του, μαύρο παντελόνι, μαύρα πέδιλα και είχε μανικιούρ και πεντικιούρ σε απόχρωση Rouge Noir.  Κατάλαβα τη χαρά του όταν μας σύστησαν και του είπαν ότι είμαι δημοσιογράφος από την Ελλάδα. “Greece? Oh I love Mykonos! I will be there this summer, hope we will meet on  the island!” ήταν οι πρώτες κουβέντες που μου είπε, με τέλεια γαλλική προφορά.

 

 

 

 

 

17 Σχόλια
  1. Πολύ ωραία φωτογράφιση! Εντυπωσιακές εικόνες. Δεν θα περίμενε κάποιος κάτι λιγότερο, έστω και σε κατ’ οίκον περιορισμό… Βέβαια, αυτό για τα βάζα Ming, θυμίζει ότι η καραντίνα δεν είναι για όλους ίδιας έντασης.

  2. Καταρχήν να πω ότι το Le Male Essence Eau de Parfum είναι από τα πιο μεθυστικά ανδρικά αρώματα με εξαιρετική διάρκεια αρκετά βαρύ κ ήταν αν θυμάμαι καλά το τρίτο μου άρωμα!!Από γυναικεία έχω μυρίσει το Scandal By Night που επίσης έχει κάτι ξεχωριστό αλλά είπαμε τα αντρικά έχουν αυτό το κάτι που μ αρέσει!! Τα μπουκάλια του όντως όλα πικάντικα ανέκαθεν αλλά κ το περιεχόμενο αξίζει!

  3. Πολύ ωραία φωτογράφιση! To “Le Male” είναι από τα αγαπημένα μου ανδρικά αρώματα, κλασικό!
    Υ.Γ. Λίγες μέρες προ καραντίνας, επένδυσα σε ένα άρωμα που ήθελα πολύ, του Θωμά που γιορτάζει αύριο κιόλας, και μου έμεινε το παράπονο – δε θέλω να ψεκάζομαι στο σπίτι, μόνο body lotion μετά το μπάνιο (την Brit έχω τώρα, μου είναι αρκετά comforting η μυρωδιά της).
    Καλό σουκού!

  4. @Sheena: Σωστά! Εχουμε και τη γιορτή του Θωμά αύριο!! Να το χαιρόμαστε το αγόρι. Καλό ΣΚ αγαπημένη!

  5. @Ju: Ναι, το κουκλάκι! Χαχαχα
    Και τον Jean-Paul τον συμπαθούμε πολύ!

  6. Τhe end of an era!!!
    Η φωτογραφηση στον πάγκο της κουζίνας με τα σουρωτήρια,αβοκάντο,μπρόκολο,μανιτάρια κλπ κλπ ,απλά ευφάνταστη.
    Έμαθα ποιος ήταν ο Jean Paul από τον περιβόητο εκείνον κορσέ της Μαντόνα (μην ακούσω σχόλια για την ηλικία μου)

  7. Ειναι αγαπημένος μου σχεδιαστής, από αυτούς που σχεδόν οτι λανσάρει μου αρέσει, χώρια που από την τουαλέτα της κρεβάτοκαμαρας μου δε λείπουν τα δύο κλασσικά αρώματα του, το αντρικό και το γυναικείο σώμα.. @Celia: και εγώ από αυτό το διάσημο μυτερό κορσέ της Madonna τον ειχα ακούσει πρώτη φορά 😊😊.. Εχτές μόλις έβλεπα ή μάλλον χαζευα εντυπωσιασμενη στο Twitter τη home συλλογή του τώρα που είμαστε εσώκλειστοι..

  8. @Τζουλια το ιδιο σσσσοκκκ επαθα και εγω μολις εμαθα οτι σταματαει!!Δεν μπορεσα και ακομα
    δεν μπορω να το καταλαβω… εχει τοσα πολλα να
    δωσει….Νομιζω οτι καποια στιγμη θα επανελθει δριμύτερος😊
    Το classigue ειναι το δικο μου αγαπημενο!!Ειχα αγορασει ευτυχως το Δεκεμβριο την συλλεκτικη συσκευασια😁 Αυτο ειναι απο τα αρωματα που ψεκαζομαι ολη μερα😁😁😁

  9. Ποια γυναίκα δεν έχει φορέσει ποτέ κάποια έκδοση από τα αρώματα του; Καμιά! Πετυχημένος, ακομπλεξαριστις, πρωτοποριακός. Πολύ μου αρέσει! Στα δε ταξίδια, η έξυπνη συσκευασία του Classique , δεν έλειπε από τη βαλίτσα μου! Το βίντεο της “αποχώρησης” του το είδα, τέλειο με πολύ γκοθ στοιχεία! Πάντως, @SOFIAT μην ανησυχείς, δε νομίζω ότι θα εγκαταλείψει..! Ούτε θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο..!
    xx

  10. @sSofiaMarga ετσι ακριβως Σοφακι ούτε εγω το πιστευω😉

  11. Υπέροχος ο άτιμος!!! 💛💚❤💜💙 Ότι και να κάνει είναι φοβερό!!! 💚❤💛💙💜

  12. Όταν βλέπω τον Gaultier,αμέσως σκέφτομαι τη Μαντόνα και το μπουστάκι της!

  13. Τέλεια φωτογράφηση,τελείως “σπιτογατική”.Χαχαχαχαχαχ νιάου
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.