Τα βασικά key-items για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα.

 

 

Βαδίζουμε σιγά -σιγά προς την άρση των μέτρων όπου από το #μένουμεσπίτι πάμε στο #μένουμεασφαλείς και θέλω να  ρωτήσω κάτι. Δεν πιστεύω κάποια από εσάς να έχει αρχίσει να φτιάχνει τα καλοκαιρινά;

 

Εγώ με τρόμο αντιμετωπίζω αυτό το project δυο φορές τον χρόνο και φυσικά δεν έχω ξεκινήσει ακόμα, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια μεθαύριο μπαίνουμε στο Μάιο οπότε τελειώνουν τα ψέματα.

 

Λέω «project» γιατί project είναι που εμένα τουλάχιστον μου παίρνει τρεις, τέσσερις μέρες για να γίνει σωστά η δουλειά. Λέγοντας αυτό θυμάμαι έναν άλλο Μάιο  χρόνια πριν,  όταν ήμουν στα very  early 20’s που είχα συνεννοηθεί με τη Χριστίνα (κολλητή και μετέπειτα κουμπάρα και οπλαρχηγός της οργάνωσης ανάμεσα στις φίλες μου) να έρθει σπίτι μου μια Κυριακή πρωί και να με βοηθήσει να οργανώσουμε και να φτιάξουμε τις ντουλάπες μου, κάνοντας ξεκαθάριση σε ρούχα που δεν φορούσα πλέον.

 

 

 

 

Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει η Χριστίνα, αριβάρει στο σπίτι μου πρωί -πρωί κατά τις 9:00 (αξημέρωτα δηλαδή σε εκείνες τις ηλικίες) για να έχουμε χρόνο και να κάνουμε καλή δουλειά.

 

Ξεκινάμε λοιπόν, στοίβες τα ρούχα μπροστά μας,  μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών στο πλάι -για να βάζουμε αυτά που δεν θα φορούσα πια για να τα δώσω- και  πιάνει ένα κάπως ταλαιπωρημένο t-shirt:

 

«τι λες να το πετάξεις αυτό; τα έφαγε τα ψωμιά του

 

«απα πα! Τρελάθηκες; Αυτό το tshirt το φόραγα στην πενταήμερη στην Κέρκυρα. Έχω αναμνήσεις!»

 

«Καλά», λέει η Χριστίνα, πάμε παρακάτω.

 

«Να αυτή η κοντή ολόσωμη φορμίτσα- σορτσάκι; Δε βλέπω να την ξαναβάζεις»

 

«Τι λες παιδί μου!! Αυτή φορούσα όταν μου ζήτησε να τα φτιάξουμε ο Νίκος στη Β’  Λυκείου! Είμαι συναισθηματικά δεμένη,  Άστη κάτω!»

 

Με κοιτάει λίγο στραβά η Χριστίνα, δε λέει κάτι,  συνεχίζουμε.

 

«Ρε συ Τζούλια, για όνομα! Αυτό το μπεζ κοστούμι δεν το έχεις βάλει ούτε μια φορά. Τι το κρατάς;»

 

“Ααα! Να μου κάνεις τη χάρη! Και άμα έρθει στη μόδα; Και μου λείψει; Και μετά να στεναχωρηθώ; Βάλτο στην άκρη, βάλτο στην άκρη!»

 

«Να σου πω….» λέει απηυδισμένη η Χριστίνα.  Με δουλεύεις; Φεύγω πάω σπίτι μου! Δε θα με τρελάνεις εσύ! Κάντα μόνη σου!»

 

 

Και πράγματι έφυγε η Χριστίνα. Δεν τσακωθήκαμε, απλά σηκώθηκε και έφυγε. Και φυσικά συνέχισα μόνη μου και φυσικά ΔΕΝ πέταξα τίποτα και φυσικά ακολούθησα πιστά και στην κυριολεξία την παροιμία «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»- αφού απλά κάπως τα οργάνωσα και  άλλαξα θέσεις των ρούχων μέσα στη ντουλάπα. Από τότε και μέχρι σήμερα πάνω από 2 δεκαετίες μετά δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει αυτή η εποχή δυο φορές το χρόνο και να μη φάω δούλεμα από τη Χριστίνα. Φυσικά την ιστορία την έχει πει παντού – πως με παράτησε σύξυλη  με στοίβες ρούχα μπροστά μου, με τα οποία ήμουν «συναισθηματικά δεμένη» και επειδή είναι και μίμος,  είναι απόλαυση να την βλέπω να με «ξεσηκώνει». Γελάω μετά δακρύων.

 

 

 

 

 

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και τώρα πλέον είμαι το ακριβώς αντίθετο. Έχω χαρίσει/ δώσει/ ανακυκλώσει απίστευτο αριθμό ρούχων και παπουτσιών,  σε σημείο που πολλές φορές μέσα στην τρέλα μου,  έχω δώσει/ πετάξει και items που δεν θα έπρεπε, πχ πριν από πέντε, έξι χρόνια πέταξα ένα σχεδόν αφόρετο ζευγάρι μπότες με απλικέ πολύχρωμα λουλούδια που είχα (πάρα) ακριβοπληρώσει στο Russell & Bromley και ακόμα κλαίω. Και κάνω και κάτι άλλο: δεν φοράω αμέσως ρούχα που έχω αγοράσει και κάθονται με το ταμπελάκι στη ντουλάπα μου και η άλλη φίλη η Βίκυ έχει βγάλει και έκφραση γι αυτό: “Α,  η Τζούλια σήμερα, θα κάνει shopping ντουλάπας…” (ωραίες φίλες να σου πετύχουν…)

 

Τελικά υπάρχει κάποιο ηθικό δίδαγμα από όλα τα παραπάνω; Για να μαθαίνουμε από τα λάθη μας κιόλας, αλλιώς τι ήρθαμε εδώ να κάνουμε; Nαι, υπάρχει.

 

Δεν πετάμε ποτέ δυο κατηγορίες ρούχων:

 

Α: Τα κλασσικά που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα (φυσικά Νο 1 νόμος είναι,  να είναι καλοδιατηρημένα) Παλτό, καμπαρντίνες,  λευκά πουκάμισα, μπλέιζερ σακάκια, δερμάτινες φούστες και παντελόνια,  καλής ποιότητας denims, είναι κάποια από αυτά.

 

Β: Πολύ extreme items που ίσως έχουμε στη ντουλάπα μας,  ειδικά αν τα έχουμε πληρώσει και ακριβά. (βλέπε μπότες). Είναι σίγουρο ότι μια μέρα θα το μετανιώσουμε.

 

 

Το τρίτο που μου έμαθε η εμπειρία μου είναι ότι εδικά αν έχουμε πολλά ρούχα (που όλες έχουμε) δεν προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα σε μια μέρα. Εγώ έτσι την έχω πατήσει στο παρελθόν ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ  και συνεχόμενα πλυντήρια για φρεσκάρισμα από το πρωί έως το βράδυ. Στο τέλος κουραζόμουν και αγχωνόμουν τόσο πολύ,  που κατέληγα να δίνω ότι έβλεπα μπροστά μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα κάνουμε σπαστά: τη μια μέρα μόνο παπούτσια. Την άλλη μέρα, μόνο αξεσουάρ / εσώρουχα. Την τρίτη μέρα συρτάρια και ντουλάπια. Και αφήνουμε τελευταία τα ρούχα που θέλουν κρέμασμα. Έτσι και η καθαριότητα και η ξεκαθάριση και το φτιάξιμο των ρούχων της νέας σαιζόν, γίνεται τέλεια.

 

 

 

Αυτή τη συζήτηση λοιπόν για το ξεκαθάρισμα αλλά και  για το “shopping ντουλάπας” την είχα τις προάλλες με την shopping expert  (και όχι μόνο) SofiaT και της έδωσα έμπνευση να μας γράψει έναν πολύ εύχρηστο κατάλογο που θα δείτε παρακάτω με κλασσικά ρούχα που όλες πρέπει να έχουμε στις ντουλάπες μας.

 

Σας αφήνω εγώ, πάω να ρίξω μια ματιά στην ντουλάπα μου.

 

 

 

 

 

Πόσες φορές  έχουμε ανοίξει την ντουλάπα μας για να φορέσουμε κάτι  και μετά από μια ματιά λέμε το γνωστό δεν έχω να φορέσω τίποτα!”

 

Τα trends και η μόδα αλλάζουν τόσο συχνά,  που στο τέλος καταφέρνουμε να αγοράζουμε ρούχα που μετά από λίγο δεν είναι in fashion  ή απλά τα έχουμε βαρεθεί και θέλουμε κάτι νέο για να μας φτιάξει την ψυχολογία. Το αποτέλεσμα γνωστό. Υπέρ φορτωμένες ντουλάπες, με ρούχα που πολλές φορές δεν φοράμε καν!

 

Μετά από ένα σύντομο διάλογο που είχα με την Τζουλια στο messenger για το γνωστό electric  blue biker jacket και την εξομολόγηση μου ότι είχα  ενα παρόμοιο αλλά δυστυχώς το χάρισα, η Τζούλια ως παθούσα και αυτή μου έδωσε την ιδέα:

 

“Ποια ρούχα κρατάμε για πάντα στην ντουλάπα μας,  ή ποιά είναι τα ρούχα που ως κλασικά κομμάτια όλες μας πρέπει να έχουμε.”

 

 

 

 

 

Πάμε να δούμε την λίστα

 

Τα πανωφόρια που πρέπει να έχει μια ντουλάπα είναι τα εξής:

 

Καμηλο παλτό

Μαυρο παλτό

Δερμάτινο μπουφάν

Καμπαρντινα

Puffer μπουφάν

Tζιν μπουφάν

Mαυρο σακάκι

Tουίντ σακάκι στιλ Chanel

 

 

 

 

Πουκάμισα 

Λευκό πουκάμισο

Τζιν πουκάμισο

Μεταξωτό πουκάμισο

 

 

 

 

Tops

Λευκό t-shirt κοντό/μακρύ μανίκι

Μαυρο t-shirt  κοντό/μακρύ μανίκι

Μεταξωτή μπλούζα

Κασμιρένιο πουλόβερ η κάποιας άλλης καλής ποιότητας

Ζακέτα

Μαρινιερα

 

Παντελόνια 

Μαυρο παντελόνι

Μπεζ  παντελόνι

Λευκό παντελόνι

Μαυρο τζιν

Λευκό  τζιν

Μπλε τζιν

 

 

 

 

 

Φούστες 

Μαύρη  φούστα

Δερμάτινη φούστα

 

Φορέματα 

Ένα απλό μαύρο φόρεμα (little black dress)

Ένα φόρεμα με κάποιο μοτίβο φλοράλ ή άλλο.

Ένα πιο βραδινό κοκτέιλ φόρεμα

 

 

 

 

Αυτά ειναι τα βασικά κομμάτια για να χτίσουμε μια γκαρνταρόμπα, πάνω σε αυτα μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις νέες συνδυαστικές αγορές μας έτσι την επόμενη φορά όταν ανοίξουμε την ντουλάπα μας να έχουμε κάτι όμορφο να φορέσουμε.

 

Αυτή είναι μια πρόταση για φθινοπωρινή /χειμερινή ντουλάπα  με 28 κομμάτια με πολλούς συνδυασμούς μεταξύ τους.

 

Έως την Δευτέρα που λήγει η  καραντίνα ίσως έχουμε μια ευκαιρία (το λέω συνέχεια και εγώ στον εαυτό μου) να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα και να πετάξουμε /χαρίσουμε /μεταποιήσουμε  ό, τι μας πιάνει τον χώρο, δεν μας κάνει πια,  είτε είναι μεγάλο σε μέγεθος είτε είναι μικρό, γιατί το μόνο σίγουρο  είναι ότι δεν πρόκειται να τα ξαναφορέσουμε.

 

Ρούχα που έχουν φθαρεί είναι ευκαιρία να μας αδειάσουν τον χώρο και όχι μην πέσετε στην παγίδα να τα κρατήσετε για να τα φοράτε μέσα στο σπίτι! Το μόνο που θα καταφέρουν,  είναι να σας χαλάσουν την διάθεση.

 

Ξεκινήστε για να αδειάσει ο χώρος της ντουλάπας σας έτσι ώστε να γεμίσει με τις νέες καλοκαιρινές σας αγορές!

 

Sofia T

 

 

 

33 Σχόλια
  1. Αχ, ντουλάπες…. αυτό που μισώ περισσότερο να κάνω….φέτος όμως είμαι αποφασισμένη να μπω σε νέους δρόμους…να ακολουθήσω την μέθοδο Marie Kondo …θα κρατήσω ό,τι με κάνει να νιώθω χαρά όταν το βλέπω κι όταν φαντάζομαι τον εαυτό μου μέσα σ’ αυτό να το φοράω κι ό,τι μου χωράει ,ασφαλώς…χαχαχα….

  2. @Τζουλια σε καταλαβαινω απολυτα αυτη η συναισθηματικη εξάρτηση με τα ρουχα μου εχει στοίχιση πολύτιμο χωρο στην ντουλαπα😁 Αλλα ειπαμε αν ακολουθησουμε τον κανονα ρουχα που εχουν φθαρεί η δεν μας φτιαχνουν την διάθεση τα χαριζουμε,ουτως η άλλωστε η ανακύκλωση των ρουχων ειναι ενα μεγαλο fashion trend😁

  3. @Juliaμου ηρθε τρελη ιδεα φαντάζεσαι να κάνουμε ενα inside bazaar ρουχων εδω στο bb θα γινονταν τρελος χαμος χαχαχαχα

  4. @SofiaT: Μη γελάς καθόλου. Το swapping είναι μεγάλο trend. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά θέλει τόνους οργάνωσης…

  5. @Julia αν όντως το καταφερναμε θα ηταν τελειο😊😊😊 ποτε δεν ξερεις 😁😁😁

  6. Χαχαχαχαχαχα! Το όλο σκηνικό με τη φίλη σου τη Χριστίνα μου έφερε στο νου εκείνο το επεισόδιο του SATC, που η Carrie κάνει εκκαθάριση στην ντουλάπα για τα πράγματα του (αχ!) Aidan! Και σε νιώθω, γιατί έχω ακόμη κρατημένα ρούχα από το Γυμνάσιο, στα οποία δε θα ξαναμπώ ποτέ (κλαψ λυγμ), αλλά είμαι συναισθηματικά δεμένη και αρνούμαι να αποχωριστώ! Κάνω όμως το ακριβώς αντίθετο με το bb boy, που του κάνω εκκαθάριση στην ντουλάπα κάθε εξάμηνο και μου τη λέει. Μήπως είμαι άρρωστη, γιατρέ μου;
    Υ.Γ. Πάντως, αν τα ρούχα που δε φοράω πια είναι σε καλή κατάσταση, τα μαζεύω και τα δίνω σε όσους έχουν ανάγκη. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το να βρεθούν στον κάδο των σκουπιδιών.

  7. @SHEENA ….χαχαχα, θυμάσαι στον καυγά της Carrie με τον Aidan στην εκκαθάριση της ντουλάπας;;; And for the record…have worn it…December ’99, Union Square ,book signing…

  8. @Sheena: Χαχαχαχχαχαχα!!! Μα, αυτό εννοείται!! Μια χαρά είσαι τίποτα δεν έχεις!! Φυσικά και κάνουμε εκκαθαρίσεις στα items των bb boys για να έχουμε περισσότερο χώρο για τα δικά μας!!!! χαχαχαχαχαχα

  9. @Sheena 2: Χρόονια το κάνουμε αυτό. Μικροί μεγάλοι σε αυτή την οικογένεια. Με τον κύριο Ρωμανό ξεκίνησα να δίνω τα ρούχα του σε οργανισμούς ή οικογένειες με ανάγκη, από βρέφος κιόλας…(πολύ λίγα ενθύμια έχω κρατήσει σε ένα ειδικό κουτί ενθυμίων για να τα βρεί όταν μεγαλώσει….το ίδιο πολύ λίγα, κράτησε η μαμά μου για μένα και έχω ροζ ολόσωμη φορμίτσα με φουφούλα πίσω από 5/6 μηνών…)

  10. Διαβάζοντας το τέλειο τέλειο post σου, @SOFIAT και γελώντας,γιατί μου θύμισες τη κορη μου, στο σημείο που έκανες “ξεκαθάρισμα” με τη φίλη σου, έγινε σεισμός! Αλήθεια! Με τη μικρή μου κόρη να μη θέλει να πετάει τι πο τα. κι εμένα να μην ξέρω που να βάλω , τι…! Αυτό όλο που περιγράφεις το εχω ζήσει , ξανά, ξανά, ξανά…! Έχω μετανιώσει Για ρούχα που έδωσα, όπως vintage παλτό της μαμάς μου…(πως το εκανα; νιάτα… επιπόλαια…!) Γενικά έχω μια αφαιρετική διάθεση…στις ντουλάπες μάλλον χρειάζεται…Δεν πετώ τα λευκά πουκαμισα, τα βραδινά μου φορέματα, το καλό μου παλτό & το δερμάτινο μου…τα κλασσικά κομμάτια όπως μας συμβουλευεις. Εχω κρατήσει και κάποια κομμάτια από παλιά…όπως ένα καλοκαιρινό denim jacket του G. Ferre …τα κορίτσια μου πάντως, δεν τα ενθουσίασε..!
    xx
    ..

  11. @Celia: ονειρευόμουν από πάντα μια ντουλάπα -δωμάτιο σαν τις Carrie στο σπίτι της με τον “Μεγάλο”….
    xx

  12. @sofiamarga αυτη την ντουλαπα της Carrie μαλλον την θελουμε ολες😁😁😁😁

  13. Η δική σας ντουλάπα έχει ρούχα #που_αν _χάσω_2_κιλάκια_θα_είναι_τέλεια (και που το πιθανότερο είναι να βάλω 2 κιλάκια) ή μόνο στη δική μου συμβαίνει αυτό?
    Μουτςς

  14. Καλημερα κοριτσια
    Θα απαντησω καταρχην στην πρωτη ερωτηση που κανεις Τζουλια… Δεν πιστεύω κάποια από εσάς να έχει αρχίσει να φτιάχνει τα καλοκαιρινά;
    Ε ναι τα εκανα απο την αρχη της καραντινας
    Με εβγαλε απο διπλο κοπο αφου ετσι και αλλιως θα ηταν καλοκαιρι οταν θα τελειωνε ολο αυτο
    Σας το ειχα γραψει οτι εβγαλα ολα τα ρουχα απο τις ντουλαπες – ολα ομως – τα εβαλα πανω σε ενα σεντονι εξω στο μπαλκονι για τρεις μερες να αεριστουν.
    Σαπουνισα ολες τις ντουλαπες κρεμασα καινουργια αντισκωρικα και ξεκινησα το ξεκαθαρισμα και την αποθηκευση
    Ειμαι δυσκολη στο να πεταω αλλα ξεκινησα απο των αντρων της οικογενειας – και ναι ειναι πιο ευκολο – και αδειασε χωρος
    Εχω κρατησει και ρουχα των παιδιων μου απο μωρα εως 6 ετων συν τα βαφτιστικα τους
    Βρεθηκα και εγω μπροστα σε εκπληξεις οπως ανακαλυψα οτι ειχα αγορασει το ιδιο λινο πουκαμισι γαλαζιο δυο φορες
    Μαλλον ειχα ξεχασει οτι το ειχα αγορασει ενα χρονο πριν στις εκπτωσεις για να το βρω φετος

  15. Αυτή τη δουλειά 2 φορές το χρόνο την κανω κ εγώ και τη θεωρώ λίγο σαν εφιάλτη..ιδιαίτερα γιατί τα τελευταία χρόνια πάντα μετά την εκκαθάριση και τακτοποίηση των καλοκαιρινων ρούχων με πιάνει η μέση μου και χρειάζεται μετά να κανω ενέσεις για να μου περάσει 😔.. Βέβαια ξεκινάω 2-3 μέρες πριν να φτιάχνω εσώρουχα, πιτζαμες και παπούτσια και μετά τα ρούχα…Ότι θέλω να δώσω τα πηγαινω ή για, ανακυκλωση στα H&M και έτσι κερδιζω και έκπτωση για τις αγορές μου η στον ειδικό κόκκινο κάδο που έχουμε στη δουλειά και μοιράζονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.. Πάντως και εγω παλιότερα είχα περάσει τη φάση του να μην πεταω τίποτα γιατί μπορεί να το φορούσα κάποια στιγμή, όταν όμως είδα ότι η ντουλάπα μου κόντευε να εκραγεί, τα ρούχα έβγαιναν χιλιοτσαλακωμενα και εψαχνα ωρες να βρω αυτό που ήθελα, άλλαξα μυαλά παραυτα!

  16. @Litsa: ναι Λιτσακι μου ειχα κρατήσει ενα Levis jean που το ειχα αγοράσει οταν ήμουν κάπου 7 κιλά πιο αδύνατη και το κρατούσα χρόνια μέχρι πέρσι γιατί έλπιζα ότι θα έρθει η ώρα που θα χορεσω.. Πέρσι λοιπόν το πήρα απόφαση ότι με τη λαιμαργία που εχω δε θα μου χωρέσει μάλλον ποτέ και το έδωσα και ενιωσα και μία ανακούφιση 😉

  17. @Maryl @Celia και εγω κραταω καποια τζιν απο παλια κυριως ως μεζουρα😁αν μου κανουν ακομα καλα παει η κατασταση😁 αλλα επειδη πιστευω αυτο ειναι λιγο ξεγελασμα γιατι μπορει να σου κανει το αγαπημενο σου τζιν απο τα νιατα σου 😉 ομως ο σωματοτυπος με τα χρονια αλλαζει …

  18. @Rania εγω ξεκινησα απο την προηγουμενη εβδομαδα😁Τα πρωτα που καθαρισα έπλυνα ηταν τα πουλοβερ μετα ακολουθησαν τα πιο χειμερινα μπουφαν…αυτο που εκανα διαφορετικα φετος οσο αφορα τοννεσωτερικο καθαρισμο της ντουλάπας ηταν οτι χρησιμοποίησα τον ατμοκαθαριστη😁Περασα ολο το εσωτερικο με τον καυτο ατμο και μετα εβαλα τα αρωματικα😁

  19. @SofiaT ευτυχως αυτο το εκανα νωρις που ειχα ορεξη γιατι τωρα αρχιζω να βαριεμαι
    Πουλοβερ παλτα παπλωματα ολα ειναι οκ για του χρονου
    Εμειναν μονο το βαψιμο με λαδι στα επιπλα τα ξυλινα της βεραντας και το σηκωμα των χαλιων του σαλονιου
    Απο τις κρεβατοκαμαρες πλυθηκαν και αποθηκευτηκαν
    Οι κουρτινες οκ παντου οποτε αν ερχονταν ελεγχος και θα εβλεπε τα παντα τελεια ακομη και εκει που δεν κανουμε συχνα

  20. @Rania: Ναι θυμάμαι ότι μας ειχες πει για το σπίτι αλλά δεν θυμόμουν τα ρούχα. Αλήθεια έβγαλες τα Καλοκαιρινά από τον Μάρτιο; Μπράβο σου φίλη μου. Αλλά τι φορούσες αυτόν τον καιρό; Όχι τίποτα άλλο είχαμε και μέρες με αρκετό κρύο..🤔🤔 ( άσε που εγώ δεν ήθελα να αποχωριστω και τος ανοιξιάτικες αγορές μου και ας μην τις φορούσα! 😀😀)

  21. @ Sofia Marga: Σοφία μου, η Χριστίνα είναι δική μου φίλη και κουμπάρα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή μας διαβάζει πάντα και ας μη σχολιάζει, δεν θέλω νέα καζούρα που να κρατήσει άλλα 20 χρόνια και να μου λέει «ρε συ έχω κουμπάρα και φίλη παιδική κάποια κοπέλα SofiaT? Έξοχα! Έξοχα!» (γιατί να είσαι σίγουρη – αυτό θα μου κάνει!!)

  22. @Tzουλια οταν εβγαινα φορουσα ενα κοντομανικο μπλουζακι απο μεσα και μια ανοιξιατικη ζακετα η ενα ψιλο ανοιξιατικο πλεκτο – μαρινιερα
    Εξαλλου ουτε τον χειμωνα ντυνομαι πολυ βαρια
    Δεν ειμαι κρυουλιαρα και σας λεω οτι χειμωνα – καλοκαιρι περπατω ξυπολυτη με σορτς μεσα στο σπιτι
    Αυτο εχει βεβαια σαν συνεπεια να εχω χαλια φτερνες που προσπαθω να τις φτιαχνω χωρις αποτελεσμα
    Επισης το κακο ειναι οτι βλεποντας εμενα τα παιδια μου -που ως γνωστον μιμουνται οτι βλεπουν- κανουν ακριβως το ιδιο
    Ειμαστε το σπιτι χωρις χουχουλιαρικες πυζαμες και κυριως χωρις παντοφλες

  23. Πονεμενη ιστορια ολο λεω να ξεκαθαρισω τα ρουχα κι ολο λυπαμαι να το κανω . Βασικα κομματια εχω και εγω αλλα παντα δεν ξερω τι να βαλω χαχα

  24. Κορίτσια πολύ ωραίο και εξαιρετικά επεξηγηματικό το ποστ! Βεβαίως, ο καημός κάθε εποχής! Γιατί σε κάθε εποχή, παίρνω την μεγάλη απόφαση : “φέτος θα κάνω ένα καλό ξεκαθάρισμα και θα έχω τα απολύτως απαραίτητα, αυτά που φοράω δηλαδή και ουχί τα περιττά, συναισθηματικά, “προσεχώς αδυνάτισμα” και λοιπές κατηγορίες. Επίσης θα τα φοράω όλα να τα χαίρομαι και δεν θα καταλήγω σε δυο-τρία outfits που με βολεύουν”. Ωραία η απόφαση ε? Σαν το “από Δευτέρα δίαιτα” είναι μην το συζητάτε….
    Πάντως έχω βελτιωθεί. Δεν κρατάω πια, έμαθα να δίνω και η χαρά του ξεσαβουρώματος είναι πάντα μεγάλη!
    Πάντως μια walking closet….. ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Μεγάλο πράγμα οι μεγάλες ντουλάπες…. κορίτσια… μεγάλη υπόθεση… σνιφ… κλαψ…. λυγμ…..

  25. @SOFIAMARGA @SOFIAT Aυτος ο καυγάς με τον Aidan για το Cavalli outfit εγινε στη walk-in-closet wardrobe στο παλιό της διαμέρισμα…. σωστά δε λέω, @SHEENA;;;;
    @LITSA ,συμπάσχω….
    @STELLA ,όλοι έχουμε ρούχα ”προσεχώς αδυνάτισμα” αλλά κι εγώ αποφάσισα πλέον να τα ξεφορτωθώ….
    @ΟΛΕΣ, εγώ κρατάω γουνάκια,κρόσια,κουμπια, περίεργους γιακάδες,στάμπες κλπ κλπ από ρούχα που ξεφορτώνομαι και τα προσαρμόζω σε άλλα μου κομμάτια κι έτσι τους δίνω έναν αέρα ανανέωσης….

  26. @Celia: ναι, σωστά θυμάσαι…Αναφερθηκα στο νέο σπίτι της με τον “Μεγάλο”
    xx

  27. @Julia & Χριστίνα (Julia’s κουμπάρα ) τελικά ο σεισμός έκανε “δουλίτσα” …
    xx

  28. @Celia: Ολόσωστα θυμάσαι! Άριστα 10 και με τόνο! 🙂

    @Julia: Θυμάμαι που μου το είχες πει κάποια στιγμή που είχα γράψει κάτι στο fb για τα παιδικά παιχνίδια! Εννοείται ότι κάποια πράγματα (και ρούχα φυσικά) έχουν τεράστια συναισθηματική αξία (πχ η μαμά μου έχει ακόμη κρατημένα τα παπουτσάκι που φορούσα, όταν περπάτησα για πρώτη φορά – και είναι το εντελώς αντίθετο από μένα, αφού δεν κρατάει σχεδόν τίποτα), αλλά ό,τι δε μας χρειάζεται είναι καλό να το δίνουμε για να κάνουμε κάποιον μη έχοντα να χαρεί. <3

  29. @SHEENA Αφού σου λεχω πει πως είμαι SATC junkie…. ξέρω όλους τους διαλογους και τις ατάκες της Carrie απ’ έξω….χαχα…. τον πρωταγωνιστικό ρόλο διαλέγω καθώς βλέπεις….

  30. @SOFIAT τέλειο το άρθρο σου και πολύ πολύ χρήσιμο!!! Γέλασα πολύ με εσένα και τη φιλη σου χαχαχαχα. 💙❤💚💛💜💙❤💚💛💜 Στο fb κάπου πήρε το μάτι μου μια κοπέλα που έρχεται στο σπίτι σου και τακτοποιεί οτιδήποτε θέλεις πχ την ντουλάπα σου με 60€! Μέχρι και την τσάντα σου έλεγε ότι μπορεί να τακτοποιήσει! Γελοίο μου φάνηκε. 💛❤💚💙💜

  31. @ JULIA, λες και το έγραψα εγώ!!!!Όσο για το shopping ντουλάπας είμαι κλασσικό παράδειγμα!!!
    @SOFIAT,πολύ ωραία αναφορά!

  32. @JULIA,μόνο που δεν έχω φέρει φίλη μου για ξεκαθάρισμα!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.