Tα ευεργετικά οφέλη της κάνναβης στην αντιγήρανση.

 

Σύμφωνα με έρευνες από αρμόδιους φορείς, προβλέπεται ότι το έλαιο κάνναβης,  σε μία δεκαετία θα είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις των φυσικών ευεργετικών συστατικών της κοσμετολογίας, μιας αγοράς που αγγίζει σε παγκόσμιο τζίρο τα 167 δις. δολάρια.

 

Κανναβέλαιο, το πολύτιμο και θαυματουργό, παρότι δεν πρόκειται για καινούργια ανακάλυψη, αλλά μάλλον για την απενοχοποίηση και την αξιοποίηση ενός φυτού, με εκπληκτικές ιδιότητες, που συνδέθηκε αποκλειστικά με την κουλτούρα των ναρκωτικών, περιορίζοντας έτσι την ευρύτητα της χρήσης του. Όπως όμως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο post για την φαρμακευτική κάνναβη, κανένα φυτό δεν βρίσκεται τυχαία στη φύση.

 

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα της κάνναβης σε σχέση με άλλα φυτικά συστατικά, πέρα από όσες σπουδαίες ιδιότητες διαθέτει για τα μαλλιά και το δέρμα είναι, ότι λόγω του αυτόνομου ενδοκανναβινοειδούς συστήματος που όλοι έχουμε, αποκομίζονται και αξιοποιούνται απόλυτα και άμεσα τα οφέλη της.

 

 

 

 

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι βιολογικά προετοιμασμένος, για να αξιοποιήσει την κάνναβη, είτε με την κατάποση (π.χ φαρμακευτικά σκευάσματα) είτε με την τοπική εφαρμογή (π.χ δερματολογικές αλοιφές, καλλυντικά προϊόντα). Η κάνναβη διαθέτει επίσης υψηλή αναλογία βασικών λιπαρών οξέων, που κάνουν ακόμα πιο εύκολη την απορρόφησή της στο δέρμα. Αυτά τα λιπαρά οξέα όταν απορροφηθούν είναι ικανά, να αυξήσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και να ανανεώσουν το δέρμα καθοριστικά.  Μέσω των φυσικών υποδοχέων που διαθέτει το δέρμα για την κάνναβη, τους Yποδοχείς CB1 και CB2 που αναφέραμε και στην περίπτωση της φαρμακευτικής, τα κανναβοειδή λειτουργούν άμεσα θεραπεύοντας από ερεθισμούς και δερματοπάθειες, αλλά και αναπλάθοντας κι ενυδατώνοντας το δέρμα, συντελώντας καταλυτικά στην αντιγήρανση.

 

Ενώ, όπως έχει διαπιστωθεί όσοι καπνίζουν κάνναβη επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος και των μαλλιών τους, αντίθετα η εξωτερική χρήση του ελαίου κάνναβης, είναι ένα σπουδαίο αντιγηραντικό όπλο!

 

 

Όπως και στην περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης, αναφερόμαστε πάντα στην περίπτωση του ελαίου που προέρχεται από τους σπόρους επιλεκτικών ειδών  με χαμηλή συγκέντρωση THC (δηλ. την ψυχοτρόπο ουσία).  Το έλαιο κάνναβης ή αλλιώς κανναβέλαιο, αυτό δηλ. το οποίο χρησιμοποιούμε στην κοσμετολογία, είναι ένα διαυγές πράσινο έλαιο, που παράγεται από την ψυχρή έκθλιψη των σπόρων κάνναβης. Το συγκεκριμένο έλαιο κάνναβης είναι διαφορετικό από το έλαιο κανναβιδιόλης (CBD) της λεγόμενης φαρμακευτικής, που είναι το εκχύλισμα από τα λουλούδια και τα φύλλα του φυτού. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πολυακόρεστα Ωμέγα λιπαρά οξέα (Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6).  Όλα όσα συστατικά δηλαδή θεωρούνται ιδανικά, για τη διατήρηση της νεότητας, την ενυδάτωση, την ελαστικότητα, τη θρέψη της επιδερμίδας.   Ένα από τα Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα του ελαίου είναι το γ-λινολενικό οξύ (GLA), το οποίο δρα ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες και βοηθάει στην αναπαραγωγή και ανάπλαση των νέων κυττάρων.

 

 

Το έλαιο κάνναβης, όπως και όλα τα γνήσια και αγνά φυτικά έλαια είναι ξηρό και μη φαγεσορογόνο (δηλ. δεν φράζει τους πόρους). Απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, εισχωρώντας βαθιά λόγω σύστασης.

 

 

 

 

Λαμπερή, ενυδατωμένη, σφριγηλή, νεανική επιδερμίδα προσώπου

Το έλαιο κάνναβης, λόγω της ισχυρής ενυδατικής και αντιγηραντικής του δράσης είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την επιδερμίδα του προσώπου, γι’ αυτό και μια κρέμα με βασικό συστατικό το κανναβέλαιο, προσφέρει άμεση ενδυνάμωση και ενυδάτωση, προλαμβάνει και μειώνει τις ρυτίδες, ενώ ταυτόχρονα επαναφέρει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Ειδικά σε ότι αφορά την λάμψη, το κανναβέλαιο θεωρείται ίσως το καλύτερο συστατικό.  Τα κανναβινοειδή, σε συνδυασμό με άλλα ενυδατικά έλαια του οργανισμού βοηθούν, ώστε να αναπτύξει το δέρμα ένα στρώμα προστασίας στους εξωτερικούς παράγοντες, γιατί μπλοκάρει τα βλαβερά σωματίδια.

 

Το έλαιο κάνναβης δεν επουλώνει όμως μόνο τις ρυτίδες. Με την εισχώρηση στο δέρμα των 60 διαφορετικών τύπων κανναβοειδών και των 21 αμινοξέων που περιέχει, ξεκινά μια βιοχημική αντίδραση, η οποία εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος και δρα δραστικά σε περιπτώσεις ακμής και σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, αλλά και εξανθημάτων, ερεθισμών και δερματοπαθειών, όπως είναι η δερματική ψωρίαση και το έκζεμα.  Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν, ότι πρόκειται για ένα δραστικότατο συστατικό, που παράλληλα μειώνει την ερυθρότητα και τις φλεγμονές, αλλά και τα σημάδια που προκύπτουν στις περιπτώσεις ακμής, εκζεμάτων ή ψωρίασης.

 

 

 

 

Ενυδατωμένο, σφριγηλό σώμα και χέρια

Κατ΄επέκταση το έλαιο κάνναβης, μεταφέρει όλες αυτές τις θαυμαστές ιδιότητες στην φροντίδα του σώματος και των χεριών μας.  Η θαυμαστή δράση του ενάντια στην ξηρότητα και την ξηροδερμία, στη μείωση του κνησμού και των ερεθισμών, αλλά και στην ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος στο σώμα και τα ταλαιπωρημένα, σκασμένα χέρια, δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.  Αυτόν τον καιρό, που τα χέρια μας ταλαιπωρούνται περισσότερο από ποτέ, το έλαιο κάνναβης μόνο του ή ως συστατικό σε μία κηραλοιφή, μπορεί πραγματικά να μας σώσει.  Ακόμα και ως έλαιο μασάζ τονώνει επιπλέον την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά αν συνδυαστεί με ένα ακόμα έλαιο όπως η καρύδα.

 

Πυκνά, δυνατά μαλλιά με περισσότερη λάμψη από ποτέ.

Το έλαιο κάνναβης είναι ένα από τα πιο θαυμαστά έλαια για την τόνωση, την θρέψη και την ενυδάτωση των μαλλιών. Μαλλιά ξηρά, ατίθασα, ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα, εύθραυστα από τις χημικές διαδικασίες, με τριχόπτωση ή πιτυρίδα, θα βρουν στο έλαιο κάνναβης το μεγάλο γιατρικό τους!  Απλώνοντας το ως μάσκα και κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνεται άμεσα η υγεία και η ομορφιά των μαλλιών μας και ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος. Στην ουσία παρέχουμε στα μαλλιά μας τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6, που βελτιώνουν άμεσα την υφή τους, τα κάνουν πιο λαμπερά και δυνατά.

 

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ελαίου είναι, ότι συγκρατεί την υγρασία στην τρίχα, λειτουργώντας σαν ένας φυσικός «φράχτης». Το γεγονός, ότι αποτρέπεται η υπερβολική απορρόφηση του νερού, αλλά και οι βλαβερές ουσίες που εισχωρούν στους θύλακες της τρίχας από το περιβάλλον, τη μόλυνση ή τις καιρικές συνθήκες, είναι και ο λόγος, που τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και λιγότερο εύθραυστα.  Διατηρείται και ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο η φυσική λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και η φυσική ανάπτυξη και πύκνωση της τρίχας.

 

Ένα μπουκάλι αγνής, βιολογικής, ψυχρής έκθλιψης έλαιο κάνναβης, μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς σας.  Επιμένω σε αυτά τα χαρακτηριστικά, γιατί μόνο το πραγματικά αγνό, διαθέτει τις ιδιότητες του στο ακέραιο.  Έτσι το βράδυ μπορείτε να το απλώσετε στο πρόσωπο μετά τον καθαρισμό ως ένα έλαιο προσώπου, στο σώμα μετά το μπάνιο ως ένα ολοκληρωμένο προϊόν σώματος, στα χέρια πριν τον ύπνο για επανόρθωση και ανάπλαση, στα μαλλιά ως μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα. Σύντομα θα δείτε τα μαλλιά και το δέρμα σας πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ!

 

 

 

 

Ακόμα κι αν επιλέξετε ένα καλλυντικό που περιέχει έλαιο κάνναβης, να είστε σχολαστικές σε ότι αφορά την ποσόστωση του μέσα στο προϊόν, την προέλευση του δηλ. την βιολογική του πιστοποίηση, αλλά πολύ περισσότερο, τα συνοδευτικά συστατικά.  Ένα φυσικό συστατικό, δεν ωφελεί αν είναι απειροελάχιστο ποσοστιαία μέσα σε ένα καλλυντικό ή αν τα υπόλοιπα χημικά και πρόσθετα εξουδετερώνουν την δράση του.

 

 

Σήμερα που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη τα φυσικά συστατικά, για να επιφέρουμε μία ισορροπία από την μεγάλη και αναγκαστική χρήση των χημικών, όπως τα καθαριστικά και τα απολυμαντικά και που αναγνωρίζουμε τις αναπόφευκτες επιπτώσεις όλων αυτών στο δέρμα μας, το έλαιο κάνναβης μοιάζει να είναι μια μεγάλη “green and clear” διέξοδος.

 

Stella

 

 

11 Σχόλια
  1. @Stella: Το προηγούμενο και αυτό το post θεωρώ είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο έχει γραφεί ποτέ για τη φαρμακευτική κάνναβη online.

  2. @Stella: είσαι πολύτιμη Στέλλα μου! Είχα τοσα που ήθελα να ρωτήσω για το έλαιο κανναβης και με τα 2 άρθρα σου, που τα εχω εκτυπώσει βέβαια για να τρέχω σε αυτά οταν χρειάζομαι, βρίσκω απαντήσεις που ήθελα!

  3. @Stella θα συμφωνησω απολυτα με την @Τζουλια
    Εξαιρετικα αθρα και τα δυο!!!Εχω πειστεί απολυτα για τις ευεργετικές ιδιοτητες της και σιγουρα θα ψαξω να βρω για βιολογικο ελαιο.

  4. Εξαιρετικά και τα δύο άρθρα!Ηθελα να ενημερωθώ σωστά και έφτασε η ώρα!Μπράβο!

  5. Εντυπωσιάστηκα…πράγματι,κανένα φυτό δεν βρίσκεται τυχαία στη φύση…

  6. Τι υπέροχο άρθρο @Stella..! Έμαθα τόσα πολλά, που μου ήταν παντελώς άγνωστα! Ευχαριστώ..❤
    xx

  7. Υπεροχο αρθρο @ Stella θα ήθελα αν γνωρίζεις καποιο σέρουμ με κάνναβη που να μπορω να το βαζω κ πρωί κ βράδυ..

  8. Θα ψάξω να βρω προϊόντα σχετικά.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.