3 αγαπημένα φυτικά βούτυρα για απαλό και σφριγηλό σώμα.

 

 

Tα φυτικά βούτυρα, είναι από τα πλέον δημοφιλή και απαραίτητα συστατικά σε ένα φυσικό προϊόν αρωματοθεραπείας, προσώπου και σώματος.

 

Τα φυτικά βούτυρα προέρχονται από τους καρπούς των φυτών με τη μέθοδο ψυχρής έκθλιψης, ώστε να μην καταστρέφονται οι ιδιότητες τους. Πρόκειται στην ουσία για στερεά φυτικά έλαια που έχουν την μορφή μαλακού ή ημίσκληρου βουτύρου, τα οποία σε θερμοκρασία δωματίου μαλακώνουν ή ανάλογα, στο κρύο σκληραίνουν και με τη θερμότητα ρευστοποιούνται.

 

Ακούγοντας βούτυρα ωστόσο, πολλοί νομίζουν, ότι πρόκειται για λιπαρά, βαριά συστατικά που δεν απορροφώνται από το δέρμα και λαδώνουν δυσάρεστα. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ευτυχώς για μας, η δράση των φυτικών βουτύρων, είναι άκρως ευεργετική και ωφέλιμη για το δέρμα μας.

 

Ας δούμε τρια αγαπημένα φυτικά βούτυρα και τις μοναδικές τους ιδιότητες:

 

 

Βούτυρο Κακάο -Cocoa Butter. 

Από τα πιο γνωστά σε όλους μας βούτυρα, κυρίως για την ευρεία χρήση του σε προϊόντα χειλιών. Έχει όμως και τόσες άλλες εξαιρετικές δράσεις, που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστές. Πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, συσφίγγει τους ανοιχτούς πόρους, βοηθάει στην πρόληψη και επούλωση ρυτίδων, ραγάδων και ουλών, αποχρωματισμού της επιδερμίδας από τις δυσχρωμίες, αλλά και στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων στο πόδι της χήνας. Είναι θεραπευτικό και επουλωτικό σε δερματικούς τραυματισμούς και δερματοπάθειες, γεγονός που οφείλεται στη βιταμίνη Κ που περιέχει.

 

Μαλακώνει την επιδερμίδα, την κάνει ελαστική και φρέσκια. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως και η σοκολάτα, ενώ προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές συνθήκες, αφήνοντας ένα λεπτό στρώμα προστασίας στην επιδερμίδα. Ιδανικό για τις ξηρές, αφυδατωμένες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Έχει το χρώμα της ώχρας, είναι βρώσιμο και παράγεται από τον καρπό του κακαόδεντρου. Έχει ένα ελαφρύ σοκολατένιο άρωμα και αντίστοιχη γεύση.

 

 

 

 

 

Βούτυρο κακάο  θα βρείτε στο υπέροχο Body Butter Greek Island Beauty των Stella’s Recip-y  ιδανικό για μετά την ηλιοθεραπεία. Στη φόρμουλά του θα βρείτε ακόμα  αλόη, καρύδα, αβοκάντο, μάνγκο, μαστίχα, βασιλικό, αλλά και πολλά άλλα πολύτιμα και δραστικά συστατικά, με ένα ιδιαίτερο άρωμα που ευωδιάζει ελληνικό καλοκαίρι από βότανα, μαστίχα και βασιλικό.

 

 

 

 

Βούτυρο Καριτέ – Shea Butter

Ένα βούτυρο ιδανικό για όλα! Για πρόσωπο, μαλλιά, χείλη, σώμα, ακόμα και χωρίς καμμιά επεξεργασία. Πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, πέντε φυτικά λιπαρά οξέα, ελαϊκό οξύ και φυτοστερόλες, επουλωτικό και αντιφλεγμονώδες. Τα στεατικά και ελαϊκα λιπαρά αντιπροσωπεύουν το 90% της σύνθεσης του. Με την χρήση του αυξάνουμε την ελαστικότητα της επιδερμίδας, γι΄αυτό και θεωρείται εξαιρετικό όπλο για την αντιγήρανση και την επούλωση ρυτίδων και ραγάδων.

 

Μαλακώνει κι ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενισχύει την αντιγήρανση, θεραπεύει ακόμα και την ψαλίδα. Απορροφάται εύκολα, χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας. Υπέροχο όπου κι αν προστεθεί, σε κάθε καλλυντική κρέμα προσώπου ή σώματος, βάλσαμα χειλιών ή κηραλοιφές. Έχει χρώμα ελαφρά κίτρινο ή υπόλευκο και παράγεται από τον καρπό του ομώνυμου δένδρου που φύεται στην Αφρική και ειδικότερα στην Μπουρκίνα Φάσο. Στην Αφρική, οι ντόπιοι, το χρησιμοποιούν για την προστασία του δέρματος τους από τον έντονο ήλιο, αλλά και ως μαλακτικό για τα μαλλιά τους. Πρόκειται για προϊόν που προστατεύεται από το Δίκαιο Εμπόριο.

 

 

 

 

Βούτυρο  καριτέ θα βρείτε στο Body Butter “Flowers Everywhere” της σειράς Stella’s Recipy. Με λουλουδιαστό, σέξυ ξυλώδες άρωμα ευεξίας και φρεσκάδας, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από κορυφαία φυτικά βούτυρα, θρεπτικά λάδια, πολύτιμα αιθέρια έλαια, ενεργά συστατικά και βιταμίνες, ιδανικό για ένα νεανικό και σφιγηλό σώμα.

 

 

 

 

Βούτυρο του Καφέ.

Το νούμερο ένα βούτυρο για κυτταρίτιδα, χαλάρωση, ραγάδες, αδυνάτισμα! Περιέχει καφεΐνη, η οποία βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος τοπικά, κάνοντας έτσι λιποδιάλυση. Για το λόγο αυτό, το βούτυρο καφέ χρησιμοποιείται, από τη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών στα καλύτερα προϊόντα για την κυτταρίτιδα, όπως και σε προϊόντα σώματος που αντιμετωπίζουν χαλάρωση, ραγάδες και γενικότερα σώματα ταλαιπωρημένα από το χρόνο ή τις εγκυμοσύνες.

 

Ειδικά στην περίπτωση της κυτταρίτιδας, είναι το συστατικό με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Είναι πολύ πλούσιο σε φυτοστερόλες (phytosterols), οι οποίες έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν εύκολα στην επιδερμίδα και να συγκρατούν την υγρασία κάνοντας το επίσης πολύ ενυδατικό. Παρουσιάζει μεγάλη απορροφητικότητα και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα.

 

 

 

 

Βούτυρο του καφέ θα βρείτε στο All -In – One Body Butter της σειράς Stella’s Recip-y. Ένα πραγματικό “όπλο” ενάντια στη χαλάρωση, τις ραγάδες, και την κυτταρίτιδα. Με πολύ ισχυρή αντιγηραντική δράση από επιλεγμένα αιθέρια έλαια κισσού, εσπεριδοειδών, τζίντζερ, κέδρου, σανδαλόξυλου, βιταμίνες κι ενεργά συστατικά. Αποξηραμένοι σπόροι φυτών, ιδανικοί όχι μόνο για απολέπιση αλλά και για αποτοξίνωση και λιποδιάλυση, ανανέωση και ανάπλαση του δέρματος.

 

 

 

 

 

 

Tα πιο πολύτιμα και ευεργετικά φυτικά βούτυρα θα τα βρείτε σε όλα τα Body Butters της  σειράς προιόντων περιποίησης Stella’s Recip-y.  Περισσότες πληροφορίες στο [email protected] , και στο https://stellasrecipy.gr/

 

 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Η κρέμα νυκτός μου είναι φυτική κ περιέχει βούτυρο καριτέ και βούτυρο κακάο και όντως δεν είναι καθόλου βαριά αντιθετως αφηνει το δερμα πολύ μαλακό,θρεμμένο κ απαλό!Βεβαια έχω διαβάσει οτι το βούτυρο κακάο μπορεί να φράξει τους πόρους ισχύει κάτι τέτοιο Στελλα?

  2. Όλα τα βουτυρα δείχνουν λαχταριστά, εγώ την εποχή αυτή θα διαλεγα βέβαια το βούτυρο του καφέ γιατί χρειάζεται να τονώσουμε το δερματακι μας εν όψει παραλίας!

  3. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Αν μιλάμε για 100% γνήσιο, καθαρό, βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης δηλ ένα συσκευασμένο, πιστοποιημένο βούτυρο κι όχι κάτι που περιέχει και βούτυρο, σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για μη φαγεσορογόνα προϊόντα. Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι δεν είναι όλα για όλες τις περιπτώσεις. Παράδειγμα το βούτυρο κακάο δεν είναι το κατάλληλο για πρόσωπο, αλλά για σώμα. Για το πρόσωπο χρησιμοποιούμε το καριτέ ή άλλα βούτυρα.

  4. Βούτυρο καφέ δεν γνώριζα πως υπάρχει…. το βούτυρο καρύδας πώς και σου ξέφυγε,Στέλλα μας;;;

  5. @Celia: Και βούτυρο καρύδας και βούτυρο αβοκάντο και βούτυρο mango και βούτυρο αλόης και βούτυρο Kokoe και πολλά υπέροχα φυτικά βούτυρα στις σωστές αναλογίες στα προϊόντα Stellas Recipy. Απλά σήμερα αποφασίσαμε να μιλήσουμε για 3 βασικά που βρίσκουμε σε προϊόντα ομορφιάς.

  6. @Stella το βούτυρο κακάο δεν μπαίνει σε κρέμες προσώπου??? Δεν το γνώριζα γιατί το έχω δει σε διάφορες κρέμες του εμπορίου βέβαια οπως είπες εγώ μιλάω για φυτική κρέμα προσώπου με φυτικά συστατικά που χρησιμοποιώ..οπως ας πούμε κ την βιταμίνη Ε την έχουν στα ασφαλή αλλά στα φαγεσωρογονα τώρα τι να πω?? Εντάξει σαν τα φυτικά προιόντα σίγουρα δεν εχει!!Εχω βρει κ ενα site το cosdna που πραγματικά είναι το πιο αξιοπιστο σε θέμα προιόντων κ συστατικών

  7. @JULIA είπα να την πειράξω λίγο την Στέλλα μας…είμαι ενήμερη για την ποικιλλία των προ’ι’όντων,βέβαια…. τι είδους bb girl θα ήμουν αλλιώς….χοχοχο….

  8. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ δεν είναι κάτι απαγορευτικό, αλλά δεν είναι το καλύτερο για πρόσωπο, δεν συγκρίνεται για παράδειγμα με το καριτέ ή το αβοκάντο. Όπως δεν είναι και το λάδι καρύδας για πρόσωπο (στα ευρωπαϊκά-μεσογειακά δέρματα, στα ασιατικά είναι μια χαρά!)

  9. Πρέπει να μυρίζουν υπέροχα , εκτός από τα άλλα καταπληκτικά αποτελέσματα που έχουν στο δέρμα μας!
    χχ

  10. Το βούτυρο του καφέ άκρως υποσχόμενο.
    Μουτςς

  11. Το βουτυρο καριτε ειναι εξαρετικο, βουτυρο του καφε δεν ηξερα καν οτι υπαρχει χιχι

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.