Vintage beachwear και glamour από αγαπημένες celebrities.

 

 

 

Όσο και να αλλάξουν οι φετινές μας διακοπές, το καλοκαίρι είναι εδώ και εμείς  ζούμε σε μια υπέροχη, ηλιόλουστη χώρα που βρέχεται από θάλασσα.

 

Ας ρίξουμε μια ματιά και ας εμπνευστούμε από το υπέροχο beach wear και όχι μόνο,  των celebrities που μεσουρανούσαν τις περασμένες δεκαετίες. Το στυλ τους – όπως θα δείτε- δεν έχει χάσει καθόλου τη λάμψη του.

 

Η Elizabeth Taylor φωτογραφίζεται στην παραλία, για το promotion της ταινίας του 1959 «Ξαφνικά Πέρυσι το Καλοκαίρι» με ολόσωμο λευκό μαγιό.

 

 

 

Με little καφέ καφέ biniki και mules η Μαρία Κάλλας χτενίζει τα υπέροχα μαλλιά της.

 

 

 

 

Η Brigitte Bardot σε διακοπές της στον Μαυρίκιο με κόκκινο bikini και τεράστιο beach hat.

 

 

Ήταν, είναι και θα είναι μια απίθανη stylish κουκλάρα, πολύ μπροστά από την εποχή της. Στις Κάννες το 1978 η Susan Sarandon φόρεσε New Balance αθλητικά, καρό κάλτσες, φαρδύ λευκό παντελόνι και ολοκλήρωσε το  look με ένα nany blue blazer και πολύ αυτοπεποίθηση.

 

 

 

Λευκό σορτσάκι και λευκό bikini top σε παραλία της Jamaica η Grace Kelly,  το 1955

 

 

 

Μαύρο bikini, τεράστιο ασπρόμαυρο beach hat, κολιέ και λουλούδι στα μαλλιά, η υπέροχη Αλίκη Βουγιοκλάκη στα mid 60’s.

 

 

 

 

Λευκό παντελόνι, δερμάτινη καφέ ζώνη  και κροσέ crop top για την Jane Birkin στις Κάννες το 1969.

 

 

 

 

H πανέμορφη Jessica Lange προτίμησε μαύρο ολόσωμο μαγιό το 1976.

 

 

 

 

Λευκό ολόσωμο και ψάθινο καπέλο,  φοράει η Μελίνα Μερκούρη στην Ύδρα. Εδώ σε φωτογραφία με τον Anthony Perkins στα γυρίσματα της ταινίας “Φαίδρα”

 

 

Βασίλισσα του boho style εδώ η Brigitte σε γιοτ στο Saint Tropez το 1968

 

 

Τεράστια tote bag και ψάθινες παντόφλες για την Audrey Hepburn

 

 

 

 

Mε το σήμα κατατεθέν μαντήλι στο κεφάλι,  η Sophia Loren το 1961

 

 

 

Έντονο κίτρινο μπουρνούζι φόρεσε μετά το κολύμπι της η Catherine Deneuve κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας  “La Chamade” το 1968 στο St Tropez.

 

 

 

 

Σέξι με κίτρινο μπικίνι η Ρίκα Διαλυνά

 

 

 

Καλό σαββατοκύριακο και καλές βουτιές!

 

 

24 Σχόλια
  1. Ωραίες φώτο ξετρύπωσες @Julia μου αρέσει παρα μα πάρα πολύ να κοιταζω φωτογραφίες απο τα παλιά! Αν και το στυλ τους μου βγάζει λίγο παλιομοδίτικο χαχα δεν μπορώ να πω το ίδιο για την πανέμορφη Brigitte Bardot!! Γοητευτικά χαρακτηριστικά, υπέροχα ντυσίματα,μαλλιά,σώμα υπέροχη!!!Ωραίο ντύσιμο και για την συνωνόματη Jane Birkin

  2. @TZENH: Καλά λες! “ξερτύπωσα”. Χχαχαχαχ!! Και μένα μου αρέσουν πολύ αυτές οι φωτό. Φιλια!

  3. @TZENH 2: Εκανα και αναγραμματισμό… “ξετρύπωσα” εννοώ φυσικά. 🙂 🙂

  4. Μπορω να τις χαζευω για ωρες!!Υπεροχες ολες!!
    Εγω παντως θελω την tote bag και τις ψαθινες παντόφλες της Audrey ❤❤❤❤❤

  5. @SofiaT: Εγώ λάτρεψα όλο το boho style της Brigitte, αλλά θέλω και το κορμί της μαζί!! χαχαχαχαχαχ

  6. @Τζουλια δεν θα διαφωνήσω καθολου!!!και εγω μαζι σοθ😁😁😁😁😁

  7. Η ΒΒ! το σύμβολο του αιώνιου καλοκαιριού και της ανεμελιάς των 60’ς! Μόνο που πάντα μαζί με τον θαυμασμό θυμάμαι, ότι γι΄αυτον τον ήλιο κι αυτά τα καλοκαίρια, θυσίασε την ομορφιά της. Δεν φορούσε αντηλιακό μαυρίζοντας ατελείωτες ώρες στο Saint Trope…. κι έτσι μας δίδαξε εμάς πως να παραμένουμε όμορφες, νέες και ουχί κατσιασμένες…. 😉

  8. @Stella: Μόνο η BB? Πολλές την “πάτησαν” έτσι εκείνη την εποχή- πολύ ελλιπής η πληροφόρηση εκείνα τα χρόνια. Τη χειρότερη ζημιά από τον ήλιο, περισσότερο και από την BB την έπαθε η Jackie Kennedy Onassis που έκανε ηλιοθεραπεία με τις ώρες στη Νότια Γαλλία και τον Σκορπιό και απέκτησε φρικτές κηλίδες και πανάδες που δεν της έφυγαν ποτέ.

  9. @Stella μου θα συμφωνησω απολυτα για τις επιπτωσεις του ηλιου στο δερμα!!Αλλα θα διαφωνησω εν μερη με την Μπριτζιτ πιστευω οτι στο τελος της καριερας της η οποια τελειωσε πολυ νωρις περιπου στα 40 δειχνει οτι ολη αυτη η υπερεκθεση στα μεσα το τελευταιο που την ενδιεφερε ηταν η ομορφια της.

  10. Kαλημερα Υπεροχες ολες Τζουλια Μου αρεσε πολυ η Jane Birkin την βρισκω πολυ θυλικη σε σχεση με τις υπολοιπες
    Επισης θα αναφερω οτι με εχει “στοιχειωσει” το μαγιω της Ρακελ Γουελτς στον Τζειμς Μποντ που βγαινει απο την θαλασσα
    Αν το βρω ποτε σε επανεκδοση το αγοραζω αμεσως
    Μου αρεσουν πολυ τα λευκα μαγιω αλλα δυστυχως ειναι μονο για ηλιοθεραπεια και ειδικα σε παραλια με πετρες
    Η αμμος ετσι και μπει στις ινες δεν ξαναβγαινει ποτε

  11. Συγνωμη εννοω την Ρακελ που βγαινει απο την θαλασσα φορωντας το λευκο μαγιω….οχι το μαγιω μονο του να βγαινει απο την θαλασσα

  12. @Rania: Ναι, ναι καταλαβα και έχεις απόλυτο δίκιο. Συγκλονιστική γυναίκα και από σκηνή ανθολογία του κινηματογράφου. Δεν την πρόσθεσα γιατί εδώ βλέπουμε stars στην ας πούμε «καθημερινότητα» τους και όχι από σκηνές ταινιών. Βέβαια είναι ωραία ιδέα για άλλο post (btw, με την Raquel Welch ήταν, είναι και θα είναι αθεράπευτα ερωτευμένος ο Ντινος – μπαμπάς, πράγμα που διασκεδάζει απίστευτα τη Βάρσα – μαμά. 😂😂😂)

  13. Eχεις δικιο.τζουλια ….δεν σκεφτηκα οτι δειχνεις “καθημερινες” εικονες των σταρ
    Ομως η Ρακελ εχει δικιο ο μπαμπας ειναι μοναδικη

  14. Λατρεύω να κοιτάζω ρετρό φωτογραφίες μεγάλων star!! Και ειδικά της BB που της ταιριάζει απόλυτα το “Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα”.. Μα τι γυναίκα!!!!! Αυτή και η Μέριλιν Μονρόε είναι οι “αδυναμίες” μου, τρελαίνομαι να τις βλέπω είτε σε ταινίες είτε σε φωτογραφίες..

  15. Μαγικές καλοκαιρινές εικόνες από γυναίκες που ήξεραν πολύ καλά να εξυψώνουν τη θηλυκή πλευρά τους, χωρίς να θυσιάζουν την προσωπικότητά τους.

  16. Πολύ όμορφες οι παλιομοδίτικες αυτές φωτογραφίες! Γενικά, μου φαίνεται ότι παλιότερα τα ρούχα (έστω και τα πολυτέλειας) ήταν πολύ πιο όμορφα! Επίσης, οι σταρ της εποχής ήταν αληθινές γυναίκες όχι κρεμάστρες για παλαβά ρούχα! Πχ. με τα σημερινά δεδομένα, η Βουγιουκλάκη και η Σοφία Λόρεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ελαφρώς παχουλές!
    Πιο πολύ απ’ όλα μ’ άρεσε το μαγιό της Ελιζαμπεθ Τέιλορ (σπουδαία σταρ και γυναίκα με ευαισθησίες, είχε ενταχθεί στο κίνημα αντιμετώπισης του AIDS), το κολιέ και το στυλ της Μπριτζίτ Μπαρντό και η Σοφία Λόρεν.

  17. Τι υπέροχο φωτογραφικό υλικό @ Julia! Όλες υπέροχες..! Αλλά, όπως σωστά είπε και η @Stella η BB φωτογραφημένη στον Μαυρίκιο … θεά!
    xx

  18. @Sofia Marga όχι μόνο το κολιέ αλλά και ολόκληρο το λουκ της Μπαρντό σε αυτή τη φώτο δεν φοριέται χαλαρά και σήμερα?

  19. Ωραίο στυλιστικό αφιέρωμα! Να συμπληρώσω ότι από Ελληνίδες φοβερό styling σε ταινία είχε η Τζένη Καρέζη στο Τζένη Τζένη! Από τη μια το λευκό crochet φόρεμα και από την άλλη το μαγιό όταν εκανε θαλάσσιο σκι, εικόνες ξένες για την τότε Ελλάδα.

  20. @ΜΚ: Συμφωνώ απόλυτα αγαπημένη! Να ξέρεις έκανα έρευνα και για την Καρέζη αλλά δυστυχώς τα image banks στην Ελλάδα είναι κάπως «φτωχά» και με δυσκόλεψαν στην έρευνα μου.

  21. Eγώ θα ήθελα πολύ να ζούσα στις δεκαετίες του ’50 και του ’60…. λάτρεψα την φωτό της Elizabeth Taylor με το λευκο μαγιό ,την πριγκήπισσα Grace με το λευκο της beachwear σύνολο ,την Sophia Loren και την λατρεμένη Audrey ….αξεπέραστο το στυλ εκείνης της εποχής…λίγες νομίζω πως είναι οι celebrities σημερα που εχουν αυτον τον αέρα,αυτην την αύρα βρε παιδί μου… οι περισσότερες πρέπει να συμβουλευτούν το βιβλίο How to Be a Hepburn in a Hilton and in a Kardashian World…

  22. Συγκλονιστική η τσάντα της Audrey.
    Μουτςς

  23. Όλες υπέροχες αλλά η Λιζ και η Γκρέις Κέλλι ξεχωρίζουν!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.