Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου, φορώντας μάσκα προστασίας.

 

 

Οι μάσκες προστασίας έχουν πλέον γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα η άμεση επαφή του δέρματος  με ένα κομμάτι υφάσματος, ή πλαστικού, ή αδιαβροχοποιημένου  χαρτιού έχει σαν αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση της επιδερμίδας η οποία καλείται να διαχειριστεί αυτά τα νέα δεδομένα.

 

Η δερματολόγος και συνεργάτης της εταιρείας La Roche Posay, Dr. Justine Hextall, δίνει κάποιες ενδιαφέρουσες συμβουλές που βοηθούν στο να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες από την καθημερινή χρήση της μάσκας.

 

-Οι πλαστικές ιατρικές μάσκες που χρησιμοποιούνται από το νοσοκομειακό προσωπικό είναι αυτές που «σφίγγουν» πολύ πάνω στο πρόσωπο και το δέρμα νιώθει σχετικά γρήγορα ερεθισμένο ειδικά στις περιοχές όπου προεξέχουν τα κόκαλα (μύτη και αυτιά) Σε αυτή την περίπτωση ο καθημερινός καθαρισμός πρέπει να γίνεται με ένα πολύ απαλό προϊόν καθαρισμού και η καθημερινή προστασία να περιλαμβάνει μια πολύ πλούσια ενυδατική κρέμα. Απλώστε την κρέμα τουλάχιστον μια ώρα πριν ξεκινήσει η βάρδιά σας  για να επιτρέψετε στο προϊόν να προλάβει να εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

 

-Οι υφασμάτινες μάσκες δεν πιέζουν το δέρμα όσο οι ιατρικές αλλά πρέπει να πλένονται καθημερινά.  Οι καθαριστικοί παράγοντες των απορρυπαντικών πολλές φορές περιέχουν αρωματικές ουσίες και αν η μάσκα δεν έχει ξεβγαλθεί καλά αυτές οι ουσίες έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν τον δερματικό φραγμό και να  προκαλέσουν ερεθισμό. Πολύ προσοχή λοιπόν στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να πλύνετε την μάσκα σας που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια,  καθώς και στο ξέβγαλμά τους.

 

 

 

 

-Ένα άλλο πρόβλημα που παρατηρούμε ιδιαίτερα σε χώρες με αρκετή ζέστη και ηλιοφάνεια είναι η υπερ- ενυδάτωση και κατά συνέπεια ο  ιδρώτας που συσσωρεύεται στο πρόσωπο με τη χρήση της μάσκας. Ιδρώτας και λιπίδια μπορεί να προκαλέσουν ακμή, ή να εντείνουν ακμή που ήδη υπάρχει αλλά και να μπλοκάρουν τους πόρους δημιουργώντας μαύρα στίγματα. Σε αυτή την περίπτωση πολύ βασικό ρόλο παίζει το προϊόν φροντίδας που θα επιλέξετε. Προτιμήστε φόρμουλες με πλούσια ενυδατικά συστατικά όπως η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ  ενώ καλό είναι για ένα διάστημα να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της βραδινής σας περιποίησης ενεργά συστατικά όπως τα οξέα και η ρετινόλη που μπορεί να εντείνουν περισσότερο το πρόβλημα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ζεστών μηνών.

 

-Τέλος αν πρόκειται να φορέσετε τη μάσκα σας για αρκετές ώρες καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση make up και foundation.

 

Dr. Justine Hextall

 

 

49 Σχόλια
  1. Οντως δεν εχω χειρότερο μέσα στη ζέστη! Μάσκα που δυσκολευει την αναπνοή κι επιπλέον ιδρώτας που κυλάει και σε πνίγει ακομα περισσότερο. Μεχρι να φτάσω στη δουλειά μου εχει βγει το μισο make up πανω στη μάσκα. Αναπόφευκτα είμαστε πολλοί αυτοί που πρέπει να βγουμε καθημερινά, να παρουμε λεωφορεία και μετρό και να πάμε στη δουλειά μας κι εκει να είμαστε και καλοβαλμένοι. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα όλο αυτο με τη μασκα, γιατί νοιώθω να καταπιέζομαι πολύ!

  2. Ακόμα μάσκα δεν εχω φορέσει ούτε μία φορά από θέμα άποψης κ δεν μου ηταν κ υποχρεωτική ευτυχώς..πόσο σκέφτομαι τις δυσκολίες που περνάνε τα ατομα που δουλεύουν σε κομμωτήρια,νοσοκομεία, κ τους επιβάλλεται να φοράνε λέω Θεέ μου..Θέλει μεγάλη προσοχή με την χρήση μάσκας κ την διάρκεια χρήσης της..πιστεύω ακράδαντα οτι κάνει περισσότερο κακό παρά καλό..

  3. @STELLA: Ναι με τη μάσκα το έχω ξεχάσει το ένα από τα 3 αγαπημένα μου προιόντα: foundation. Φυσικά θα βγει όλο πάνω στη μάσκα. Βάζω κονσήλερ κάτω από τα μάτια και γύρω από τη μύτη προς το παρόν. Και φουλ ενυδάτωση, πρωί και βράδυ.

  4. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ: Εγώ πάλι φοράω μάσκα παντού ακόμα κάποιες φορές και όταν είμαι μόνη μου στο αυτοκίνητό μου. Μπορεί να υπερβάλω, αλλά με την υγεία μου, δεν παίζω.

  5. Καλημερα
    Φορω υφασματινη μασκα απο την αρχη της καραντινας οταν μπαινω σε καταστηματα, και πλεον στο μετρο και λεωφορειο
    Και θα την φορω οσο ο ιος δεν θα εχει αντιμετωπιστει με εμβολιο
    Την εχω συνηθισει και δεν με ενοχλει πλεον
    Το μονο αρνητικο που βρισκω ειναι οτι θελω να βλεπω το προσωπο ολοκληρο και οχι μονο τα ματια ολων των ανθρωπων απεναντι μου
    Καποια μερα την φορουσα 4 ωρες συνεχομενα γιατι επρεπε να την φορω εκει που ημουν και το μονο που εκανα οταν ενιωσα οτι υγρανθηκε εβαλα μια νεα που ειχα στην τσαντα μου Δεν ενιωσα να με πνιγει….μαλλον ειναι θεμα συνηθειας, αλλα και γενικα το γεγονος οτι δεν ημουν αρνητικη ως προς την χρηση της.
    Οι συμβουλες που δινει ο ειδικος τις βρισκω σωστες και πιστευω οτι γιαυτους που ειναι υποχρεωμενοι να την φορουν πολλες ωρες ειναι πολυ απαραιτητες οι επισυμανσεις του

  6. @RANIA: Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα, να έχεις μαζί σου δυο υφασμάτινες μάσκες τις οποίες να συναλλάζεις ειδικότερα για μέρες που θα την φοράς πολλές ώρες και θα συγχρωτιστείς με πολύ κόσμο. Πάντως είναι αλήθεια ότι σε κάποια πολυκαταστήματα δεν επιτρέπεται να μπεις χωρίς μάσκα. Είχαμε την εμπειρία πριν λίγες μέρες, αλλά φυσικά φοροούσαμε μάσκες. Όσοι δεν φορούσαν, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος. Πάντως συμφωνώ μαζί σου, ούτε εγώ είμαι αρνητική ως προς τη χρήση της από την αρχή κιόλας της όλης ιστορίας. Ένιωθα προστατευμένη. Ακόμα και στην καραντίνα που δεν κυκλοφορούσε πολύς κόσμος, εγώ πάντα τη φορούσα όταν έβγαινα από το σπίτι.

  7. @JULIA νομιζω αυτο που τονιζουν ολοι και λενε” προσωπικη ευθυνη” ειναι αυτο που ακολουθω
    Αν καποιος θελει να το ρισκαρει, η να εκτεθει στον ιο ενω μπορει να το αποφυγει θα υποστει τις οποιες συνεπειες
    Προσωπικα δεν θα βαλω τον εαυτο μου η τους δικους μου σε κινδυνο οταν μπορω να το αποφυγω
    Θελω να ζησω το καλοκαιρι μου αλλα και ολες τις μερες μου μακρυα απο νοσοκομεια η χειροτερες καταστασεις
    Αυτο που λες για τα πολυκαταστηματα ημουν πριν τρεις μερες στο mall athens και οντως σε ολα τα καταστηματα δεν επιτρεπονταν η εισοδος χωρις μασκα

  8. Εγω την φοράω πλεον στους απολυτως απαραίτητους χώρους και δη στα ΜΜΜ. Καταστήματα και σούπερ μάρκετ όχι. Κι εγω δεν είμαι σίγουρη κατα πόσο όντως προστατευει, αλλα νομίζω, ότι καπου το έχουμε χάσει με τις οδηγίες. Ουτε οι ειδικοί είναι σίγουροι… Αλλου συνωστισμός και χαμός κι αλλου κραταμε προφυλαξεις… Μπαινεις σ΄ενα λεωφορείο κι είναι όλοι μαζεμενοι στο κεντρο, ο ένας πάνω στον άλλον και τα καθίσματα άδεια… Μπαινεις στο σουπερ μάρκετ το ίδιο…. Ουτε μπορω για παραδειγμα να φοραω μασκα 8 ωρες στη δουλειά (ηδη είμαστε χωρίς aircondition) κι άλλες δυο στο πηγαινε ελα 10 και βαλε και τα εξτρα μέχρι να πας σπίτι, φτανεις τις 12-13 ώρες την μέρα τουλάχιστον… Οτι του φανεί του λωλοστεφανή…

  9. Καλησπέρα…εγω στο συγκερκριμενο θεμα θα συμφωνήσω με τη @Stella… δε μπορείς να φορας μάσκα και να νιώθεις οτι προστατευεσαι μεσα στον συνωστισμό… Οι οδηγιες παντως του post ειναι σωστες, αν και διαβαζοντας τες, σκεφτηκα, ποσα πραγματα ακομη που δεν εχουμε σκεφτει βγαινουν στο προσκηνιο…Παντως, εκτος απο το make up, που καλο ειναι να αποφευγεται με τη μασκα, εγω στερουμαι και το αγαπημενο μου κραγιον.
    xx

  10. @Stella: Εμένα πάντως για να είμαι ειλικρινής, δεν μου φαίνεται τόσο «περίεργη», ούτε προϊόν για ιδιαίτερη συζήτηση – (τύπου προστατεύει δεν προστατεύει) η χρήση της μάσκας. Ίσως επειδή – νομίζω το έχω ξαναγράψει- ήταν κάτι πολύ σύνηθες που έβλεπα καθημερινά στο εξωτερικό ειδικά η χρήση της από Ασιάτες ( τουρίστες ή και πολίτες της χώρας) και μάλιστα το έβλεπα σε εποχές που δεν υπήρχε φόβος πανδημίας. Νομίζω συμφωνώ με τη @Ράνια είναι τελικά -όπως όλα – θέμα ατομικής ευθύνης (πως άγεσαι ο ίδιος) και ακόμα περισσότερο θέμα ελεύθερης βούλησης ( αυτό που λέμε και free will)

  11. @Sofia Marga: Α, μα στο συνωστισμό έβλεπα όλους να φορούν μάσκες. Πχ σε tubes, λεωφορεία, πολυκαταστήματα, κλπ. Δεν έβλεπα ας πούμε ποτέ μάσκες σε ένα μικρό ρεστοραν.

    Ω ναι Σοφία μου, το κραγιόν, το αγαπημένο μας κραγιόν…άλλη στεναχώρια από κει…

    Επίσης πολύ ωραίο το debate που ξεκίνησε μεταξύ μας. Αγαπώ debates!

  12. Το πρόβλημα για μενα είναι, ότι δεν τηρείται μια ενιαία γραμμή. Ειναι σαν το “ολίγον εγγυος” το όλο πράγμα. Πολυ σωστό να φοριέται π.χ μέσα στα ΜΜΜ, αλλα δεν φτάνει μόνο αυτο. Οσοι κυκλοφορουν πολύ και συχνά έξω, διαπιστώνουν ένα … τουρλουμπούκι…

  13. @Stella: Ναι συμφωνώ, έχεις δίκιο. Διχασμός και στο θέμα «μάσκα».

  14. @Stella Πόσο συμφωνώ μαζί σου αγαπημένη φίλη!!!Αν κυκλοφορήσεις στην Αθήνα (όχι με το ιδιωτικό σου αυτοκίνητο) με το μετρό-ηλεκτρικό-τρόλευ-λεωφορείο θα βρεθείς σε ένα απίστευτο τουρλουμπούκι όπως ακριβώς λες.Καθένας χρησιμοποιεί τη μάσκα όπως θέλει και μπορεί.Οι μισοί έχουν τη μάσκα κάτω απο το σαγόνι για να κρύψουν το διπλοσάγονο,άλλοι φορούν τη μάσκα στο στόμα αφήνοντας τη μύτη έξω ,άλλοι ανεβοκατεβάζουν τη μάσκα κάθε 2 λεπτά πιάνοντάς την με τα χέρια τους όπως να ‘ναι,σήμερα είδα και τη νέα εκδοχή-χρήση, μάσκα στέκα για τα μαλλιά.Τι και άν η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς,πάντα υπάρχουν και εκείνοι που απλώς θα μπούν στα μέσα χωρίς μάσκα γιατί είναι τα γνωστά εξυπνοπούλια! Τα τρόλευ σε ώρες αιχμής δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα απο τα πάρτυ της Μυκόνου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,ο ένας πάνω στον άλλο κυριολεκτικά σαν σαρδέλες.Αν μένεις στο κέντρο και δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο ξέρεις πολύ καλά που ξεκινάει η πραγματικότητα και που πεθαίνει η φαντασία.Καμιά φορά σκέφτεσαι πως το να μην συναντηθείς με τον covid πέρα απο την προσωπική σου ευθύνη είναι και θέμα τύχης γιατί η δική σου υπευθυνότητα απλώς μπορεί να εξατμιστεί απο την ανευθυνότητα του άλλου η μάλλον απο την ανευθυνότητα των άλλων…και είναι τόσοι πολλοί αυτοί δυστυχώς.

  15. Σαν τη Στέλλα κ εγώ τη φοράω μόνο όπου επιβάλλεται, κυρίως στα ΜΜΜ δηλαδή.. Στα καταστήματα και super market οχι αλλά φοράω ομως γάντια μίας χρήσης.. Υφασμάτινη μάσκα εχω που την πλενω μετά από κάθε χρήση, αν και όποτε μπαίνω σε λεωφορείο γίνεται τόσο χαμός κάθε φορά που και μπουργκα να φοραγα και πάλι δεν θα ένιωθα ότι αρκεί.. Πέρα από μάσκες και γάντια ας το κοιτάξουν αυτό οι υπεύθυνοι..

  16. Διαβάζοντας τα σχόλια των κοριτσιών βρίσκω τον εαυτό μου να συμφωνεί απόλυτα με @Stella και @Τζενη Κασαπιδου… Ακούω όμως και τις διαφορετικές απόψεις και τις σέβομαι απόλυτα άσχετα αν διαφωνώ..

  17. @PANOS Α, γεια σου!!! Τα είπες όλα!!!! εν τω μεταξύ ξερετε το ανέκδοδο που κυκλοφορεί για όλους αυτους που φοράνε τη μάσκα με τη μύτη έξω? Οτι είναι σαν το σώβρακο με τα επίμαχα σημεία έξω απ΄αυτο…. 😉
    Θα συμφωνήσω με τη Maryl, ότι καποιες φορές νοιώθεις, ότι ούτε η μπούργκα αρκεί… δεν ξερω πραγματικά ποια θα ήταν η λύση, γιατι όπως και να το κανουμε είμαστε πολλοί ειδικά στην Αθήνα και κυκλοφορούμε αναγκαστικά, τι άλλο να κάνουμε?
    Αλλα εξακολουθώ να πιστευω, ότι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες και κυρίως προστιμα σε όσους δεν τις τηρούν. Εχει λασκάρει πολύ το πράγμα….

  18. @Stella χαχαχα,ακριβώς,βγάλτο άνθρωπέ μου το σώβρακο εντελώς να ηρεμήσεις αφού και που το φοράς ”αερίζεσαι”απο παντού😂😂😂

  19. @Panos: Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις αλλά δεν μπορώ να μη σταθώ και στο ταλέντο σου να δίνεις αυτή τη γλαφυρή «εικόνα» σε όσα γράφεις.

    Μα … «μάσκα για να κρύψουν το διπλοσάγονο;» … «Μάσκα ως στέκα στα μαλλιά;» Να είσαι καλά για άλλη μια φορά φίλε μας! Μου έφτιαξες τη διάθεση!!! 😂😂😂😀😀😘😘

  20. @Julia όπως το λες,,,γλαφυρή αλλα και πραγματική εικόνα …βάλε στολή αστρονάυτη για ασφάλεια και έλα να κάνουμε παρέα τα δρομολόγια απο τα τρόλευ της Πατησίων…θα τα δεις όλα❤️

  21. @Maryl: Εσυ θα κάνεις αυτό που νιώθεις σωστό για σένα και τους αγαπημένους σου, όπως έκανες πάντα. Ας μη θέλουμε μονίμως κάποιον από πάνω μας, να μας λέει πως να συμπεριφερθούμε σε ένα τόσο προσωπικό θέμα όπως είναι η υγεία μας.

    Λατρεύω να ακούω τις διαφορετικές σας απόψεις όταν αυτές εκφέρονται με σεβασμό στον άλλον- αυτό εξ άλλου ήταν πάντα το bb. ( και σέβομαι και εγώ απόλυτα τις απόψεις όσων από εσάς χρησιμοποιείτε καθημερινά ΜΜΜ. Θα έλεγα ότι η γνώμη σας μετράει διπλά)

  22. @Julia Άσχετο αλλά ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ως αγαπημένη δασκάλα,Γνωστό περιοδικό life style αναζητά νέους κειμενογράφους και ζητούν να στείλεις ένα κείμενό σου με ότι θέμα εσύ επιθυμείς.Το τρελό είναι οτι το συγκεκριμένο περιοδικό δεν έχει κείμενα αλλά κυρίως φιλοξενεί συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις celebrities.Άρα ως κειμενοφράφος τι θα γράφεις…λεζάντες κάτω απο τις φωτογραφίες;

  23. @Panos: Αν και δεν γνωρίζω το περιοδικό, φαντάζομαι ότι θα θέλουν συνεντεύξεις από «αναγνωρίσιμα» πρόσωπα και ίσως κάποιες φωτό τους. Λογικά αυτό θα θεωρούν ως «κείμενο».

    Όσο για τις «λεζάντες» που λες, μη μου πεις ότι δεν έχεις καταλάβει ότι πολλοί που δεν μπορούν να βάλουν τη μια λέξη δίπλα στην άλλη με σωστό συντακτικό, παρόλα αυτά, κάνουν «μεγάλες» καριέρες στα social? Σημάδια των καιρών.

  24. @Julia Είναι το Hello,τι να πω δεν γνωρίζω πραγματικά καθόλου απο περιοδικά.

  25. @όλες & όλους:

    Και από μένα κάτι άσχετο, αλλά σήμερα η μέρα είναι «κουκουβάγια loading!»

    Μόλις πήραμε το απολυτήριο της Α’Γυμνασιου. Τελειώσαμε λοιπόν την Α Γυμνασίου με 18,2.

    Η περηφάνια δεν είναι μόνο για τους βαθμούς 18, 20, 20, 20, 20 σε Βιολογία, Φυσική, Πληροφορική, ΦΑ, Domestic, και άλλα μαθήματα που το περιμέναμε, ας πούμε.

    Είναι για τα Νέα Ελληνικά και τα Αρχαία Ελληνικά. Ίσως θυμάστε αρχές του χρόνου την αγωνία μου σε αυτά τα μαθήματα … οπότε να σας πω ότι ο τελικός βαθμός είναι 17 στα Νέα Ελληνικά και 17 στα….. Αρχαία Ελληνικά (!)

    (Το απίστευτο είναι, ότι αποφάσισε ότι του αρέσουν τα Αρχαία, γιατί έχουν να κάνουν με …. έρευνα!)

    Τώρα μπορώ να πω, Καλό Μας Καλοκαίρι bb world!!!

    ( εμείς φυσικά πάντα εδώ θα είμαστε και το καλοκαίρι- πως αλλιώς θα γινόταν; ζούμε χωρίς bb world??? ❤️❤️❤️)

  26. @Panos: To “Hello” ( επειδή έχω δουλέψει εκεί) θέλει και κάποια κείμενα. Δεν χάνεις τίποτα να στείλεις ένα βιογραφικό και ένα δείγμα της γραπτής σου δουλειάς.

  27. @Julia ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο παιδί μας! Και στη μαμά βεβαίως, βεβαίως που συνέβαλε και συμπορεύτηκε στην δύσκολη Α ‘ Γυμνασίου! Πάντα τέτοια!

  28. @Stella: Ευχαριστούμε πολύ αγαπημένη μας!!! ❤️❤️❤️

  29. @Julia Και εις ανώτερα για το καμάρι σου Τζούλια!!! Η ζωή έχει ανατροπές…κάτσε μη δούμε τον κύριο Ρωμανό να τον κερδίζει η φιλολογία στο τέλος.Δεν μπορεί το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο και η μαεστρία σου στα κείμενα να μην τον επηρεάσει έστω λίγο.Θα δούμε εκπλήξεις απο τον μικρό…έχουμε δρόμο ακόμα!!!

  30. @Julia να τον χαιρεσαι…και εις ανωτερα να παει
    Λογω προσωπικης συμπαθειας στα φιλολογικα μαθηματα μου αρεσει που σιγα σιγα μαλλον παει προς τα εκει ο γιος σου
    Αν παρει δε και το ταλεντο σου στο γραψιμο τοτε ισως γινει και μεγαλος συγγραφεας
    Εκτος και αν τον κερδισει η ξιφομαχια

  31. @Panos & Rania:

    Η αλήθεια είναι όταν του είπα: « Τι έγινε ρε συ Ρωμανέ;; 17 σε Νέα και 17 και σε Αρχαία;»- μου απάντησε : «ε, όπως μάθαμε και στη Βιολογία, «σίγουρα από κάπου παίρνουμε και το γονίδιο, μαμά. Εγώ μάλλον από σένα!» Χαχαχαχαχα!!!

    Όχι αγαπημένοι. θέλω να προοδεύσει στα μαθήματα που δεν ήμουν καλή εγώ. ( Μαθηματικά, Γεωμετρία, Τρίγωνομετρια κλπ…)

    Τι να πω; Ίσως είναι αυτό το project που κάνουμε στα παιδιά μας, που τα θελουμε να διαπρέψουν σε τομείς που εμείς δεν τα καταφέραμε.

    ( παρένθεση: έτσι και μας διαβάζει η μαθηματικός μας @Amalia, αλίμονο μας!!😀😀😀)

  32. @Amalia ( είτε μας διαβάσεις είτε οχι)

    My last name is Pythagora. 😂😂😂😂😂

  33. Συγχαρητήρια για τον κ. Ρωμανό, εύχομαι την καλύτερη σταδιοδρομία, υγεία και καλή πρόοδο!!! Έχεις απόλυτο δικιο Τζούλια μου να καμαρωνεις, εγώ σαν παγωνι φουσκωνα οταν η Κατερίνα μου μου εφερνε καλους βαθμούς και το ίδιο θα συμβαίνει και με τη μικρή 💟

  34. @Julia Συγχαρητήρια για την εξαιρετική του πρόοδο παντα τετοια κ πάντα να τον καμαρώνεις όπως τώρα! ! Νομιζω θα συμφωνήσεις οτι ειναι κ μια προσωπική επιτυχια για σένα κ για ολες τις μανούλες η επιτυχία των παιδιών μας πιο μεγάλη κ απο τις δικές μας επιτυχίες ακομα κ αν καταφέρναμε να φτάσουμε στο φεγγαρι !! Με αυτο έπρεπε να ξεκινήσεις κ μετα για τις μάσκες χαχαχα!!

  35. Τι να πρωτοσχολιάσω;
    Ας ξεκινήσω με τη σειρά των αφορμών που μου δόθηκαν κατά την ανάγνωση της ανάρτησης και των σχολίων αναμένοντας την οδοντίατρό μου.
    Με τη μάσκα και τα γάντια ήμουν σχολαστικότατη ώσπου να επιστρέψω στο σχολείο.
    Πάλεψα την πρώτη ώρα, αλλά δεν άντεξα την υγρή μάσκα στο πρόσωπό μου. Είναι άλλο να φοράς απλά τη μάσκα και άλλο να μιλάς συνέχεια με μάσκα. Το κατάλαβα χθες όταν τη φόραγα σχεδόν τέσσερεις ώρες ως επιτηρήτρια στις Πανελλαδικές. Όταν δεν μιλάς πολύ είναι πολύ πιο εύκολο. Αυτό που εμένα με τρελαίνει με τη μάσκα είναι η μυρωδιά.
    Συγχαρητήρια στον Ρωμανό! Ανήκει στην κατηγορία μαθητών που μπορεί να επιλέξει κατεύθυνση ανάλογα με το τι θέλει να κάνει ατη ζωή του και όχι με το ποια μαθήματα θέλει να αποφύγει.
    @Mrs. Pythagora, πάντα σας διαβάζω κι ας μη σχολιάσω. Άλλωστε το είπαμε. Κανείς δεν γλιτώνει από τα μαθηματικά και τους μαθηματικούς!
    Όσο για το project, εγώ το έχω ζήσει στο πετσί μου. Προέρχομαι από δύο θεωρητικούς γονείς.

  36. @ΤΖΕΝΗ: Ευχαριστούμε Τζένη Τζένη μας!! 🙂 🙂 🙂

  37. @Amalia: Δεν μπορώ να μην το γράψω αυτό, γιατί κάθομαι εδώ και γελάω μόνη μου. Η οδός που μένουμε ονομάζεται…………

    ΠΥΘΑΓΟΡΑ!!!!

    Αχαχαχαχαχχ!! Μήπως θέλει κάτι να μου πει το σύμπαν;;;

    (ευχαριστώ αγαπημένη μου…. 🙂

  38. @Julia, πώς δεν το σκέφτηκα; Γι’ αυτό και υποσυνείδητα επέλεξες αυτόν τον μαθηματικό.

  39. @ΑΜΑΛΙΑ: Δεν έχεις και άδικο, αλλά μη νομίζεις ότι ξέρω και πολλούς…. χχαχααχχαχχα

  40. @Julia, φταίω εγώ που δεν ήθελα να σε εκθέσω!♡

  41. @Panos : έχεις μεγάλο ταλέντο! Μην το αφήσεις!
    @Julia 💗💗💗 μανούλα – δικαίως – κουκουβάγια! Μπράβο μπράβο στον Ρωμανό! Άριστος! Εύχομαι να είναι γερός, να έχει καλή πρόοδο στη ζωή του, σωματική & πνευματική! Πάντως, το παιδί έχει καθαρά θετική κλίση!
    xx

  42. Είμαι εξοικειωμένη με τη χρήση μάσκας και ευτυχώς ως σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα.Πάντα έχω μαζί μου εφεδρικές κι απλά τις αλλάζω αν νιώσω ότι το χρειάζομαι.
    @Julia:Τα συγχαρητήριά μου αγαπημένη
    Μουτςς

  43. Εγώ πάντως φοράω μάσκα παντού σε εσωτερικούς χώρους. Μαγαζια μικρά ή μεγάλα, σουπερμάρκετ… Γάντια δε φοράω, γιατί και στην τηλεόραση είπαν ότι δεν είναι πολύ χρήσιμα, καλύτερα να έχεις απολυμαντικό. Πάντως, όπως λέει κι ο Πάνος, πολλοί φοράν μάσκα με κάτι τελείως άκυρους τρόπους: στο σαγόνι, χωρίς να κρύβεται η μύτη κτλ. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ κουραστική αλλά απαραίτητη.
    Κα Τζούλια, συγχαρητήρια στο γιο σας. Να τον χαιρεστε!

  44. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε στις πολλές ζεστές μέρες που μας περιμένουν! Ήδη είναι ανυπόφορη η κατάσταση…. Εννοείται πως δεν φοράω ποτέ μεικ απ όταν είναι να βάλω την μάσκα μου!!! Πραγματικά λυπάμαι αυτούς που φορούν όλη μέρα υποχρεωτικά την μάσκα στην δουλειά τους. Κουράγιο!!!!!

  45. Ευτυχώς είμαι από αυτες που εχουν την επιλογή να φορούν ή όχι μάσκα στη δουλειά….εχω επιλέξει να μην φοράω γιατί νιωθω πως τοσες ωρες με μάσκα θα πνιγόμουν…το θεμα με το foundation και το κραγιόν είναι μια μεγάλη πληγή…ευτυχώς ως τώρα δεν έχει χρειαστεί να μετακινηθώ με ΜΜΜ αλλά εκεί και στολή αστροναύτη να φορούσα ,δεν θα ένιωθα ασφαλής… εχω υφασμάτινες μάσκες(δώρο μιας φίλης που πιάνουν τα χέρια της) και τις εχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές ως τώρα.
    Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον κ.Ρωμανό κι εσύ Τζένιφερ, να τον καμαρώνεις όπως αυτος επιθυμεί. Το δικό μου το καμάρι ήταν άριστο και στα ΑΕ/ΝΕ Γλώσσα σε γυμνάσιο και λύκειο…στην β’ λυκειου που επρεπε να επιλέξει κατεύθυνση, λοξοδρόμησε…χαχαχα….η απόφασή του αποδείχτηκε σωστή και το επιβεβαίωσαν οι βαθμοί του και με το παραπάνω τόσο στις εξετάσεις όσο και στο Πανεπιστήμιο στη σχολή που διάλεξε… το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως αυτο που διάλεξε από μόνος του να ακολουθήσει τον εκφράζει και το αγαπάει….

  46. Η άποψή μου για η μάσκα είναι ότι όπου επιβάλλεται πρέπει να τη φοράμε.Ευτυχώς,δεν χρειάστηκε να τη βάλω πολλές φορές,μόνο στο γιατρό την έβαλα.Αν ζούσα Αθήνα,σίγουρα θα τη φορούσα σε περισσότερα μέρη.Φροντίζω όμως πάρα πολύ την καθαριότητα των χεριών μου,δεν αγγίζω τίποτα να δεν απολυμάνω τα χέρια μου και όταν αγγίξω κάτι,πάλι τα απολυμαίνω.
    @JULIA,συγχαρητήρια και σε ανώτερα!!Να τον χαίρεσαι τον κ.Ρωμανό σου.Όλες οι μανούλες τα ίδια περάσαμε!Μια ιδέα είνια όμως.Περνούν τα χρόνια και στο τέλος όλα παίρνουν το δρόμο τους!

  47. Την φοραω παρα πολλες ωρες στη δουλεια , στο λεωφορειο δραμα. Συγχαρητηρια στο Ρωμανο σου , ευχομαι τα καλυτερα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.