Οι 10 χρυσοί κανόνες για να μειώσετε δραστικά την κυτταρίτιδα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε συστηματικά τις «χρυσές» συμβουλές που ακολουθούν και βγείτε νικήτριες στο αέναο πόλεμο κατά της κυτταρίτιδας.

 

  1. Βγάλτε απ΄τη ζωή σας τις δυο άσπρες πιο επιβλαβείς ουσίες, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μας παχαίνουν και μας γερνούν. Δέστε το ως μακροπρόθεσμη επένδυση στην υγεία σας. Εξαφανίστε ή έστω ελαττώστε την προσθήκη του μαγειρικού αλατιού στο μαγείρεμα, αφού έτσι κι αλλιώς τα τρόφιμα περιέχουν ήδη νάτριο στη σύσταση τους. Όπου είναι απαραίτητο χρησιμοποιήστε το ορυκτό ροζ αλάτι Ιμαλαίων
  2. Μειώστε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αλάτι και κορεσμένα, ζωικά λιπαρά όπως το κόκκινο κρέας, τα γλυκά, τα τηγανιτά, τα ζωικά βούτυρα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα παστά. Διαγράψτε, ότι είναι συσκευασμένο, επεξεργασμένο, τροποποιημένο από την πρωτόλεια μορφή του, όπως τις κονσέρβες, τα πατατάκια, τα έτοιμα σνακ, τα έτοιμα φαγητά τύπου fast food και γενικότερα το junk food.
  3. Περιορίστε το αλκοόλ και δη τα κοκτέιλ που αποδεδειγμένα περιέχουν ζάχαρη. Προτιμήστε λευκό ή ακόμα καλύτερα κόκκινο κρασί που είναι ευεργετικό και για την υγεία και για την ομορφιά. Μείνετε μακρυά από όλα τα αναψυκτικά ακόμα και όσα δεν περιέχουν ζάχαρη.
  4. Κόψτε τα γλυκά. Αντικαταστήστε τα ντόνατς, τα cupcakes, τις τούρτες, τα παγωτά με φυσικά σνάκς όπως η μαύρη σοκολάτα, το παστέλι, τα ξερά φρούτα, τα ψημένα μήλα με κανέλλα στο φούρνο.
  5. Καταναλώστε όσο μπορείτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Προτιμήστε επίσης εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας και του κολλαγόνου της επιδερμίδας.
  6. Αυξήστε την κατανάλωση υγρών όπως το νερό (χλιαρό και όχι κρύο αν μπορείτε) το πράσινο τσάι, τους φυσικούς φρεσκοστυμμένους χυμούς (και ποτέ συσκευασμένους) γιατί διευκολύνουν το μεταβολισμό των τροφών, και εντείνουν την αποτοξίνωση.
  7. Κάντε σύμμαχο τα βότανα και τα αφεψήματα με κορυφαίο το πράσινο τσάι Μελέτες δείχνουν, ότι με 2-3 ποτήρια πράσινου τσαγιού παίρνουμε την απαραίτητη ποσότητα κατεχίνων που συμβάλλουν στην αυξημένη καύση θερμίδων. Οι κατεχίνες παρουσιάζουν σημαντική δράση στο λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς και στη βελτίωση της κατανομής του λίπους στο σώμα. Άλλα βότανα που βοηθούν την αποτοξίνωση και την κυτταρίτιδα είναι η λουΐζα και η μέντα.
  8. Προτιμήστε για την διατροφή σας ψάρι και θαλασσινά αλλά και πουλερικά που είναι πλούσια σε χαλκό και ψευδάργυρο, κι ενισχύουν την επιδερμίδα διατηρώντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Όσπρια που είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Δημητριακά κατά προτίμηση ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες Β, που ενισχύουν το μεταβολισμό.
  9. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε άψητους κι ανάλατους ξηρούς καρπούς, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε την πλέον αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, ενυδατική βιταμίνη που αποτρέπει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων.
  10. Ασκηθείτε έστω και λίγο. Ακόμα και αν αποφεύγετε τα γυμναστήρια τουλάχιστον περπατήστε έστω 15 λεπτά κάθε μέρα, ανεβείτε τις σκάλες και ξεχάστε το ασανσέρ. Αν το κάνετε κάθε μέρα, δεν θα πιστέψετε στα μάτια σας τα ευεργετικά αποτελέσματα έστω αυτής της ήπιας άσκησης, στο περιττό λίπος και την κυτταρίτιδα.

 

Stella

18 Σχόλια
  1. @Stella: Είχα υιοθετήσει κάποιες πολύ καλές συνήθειες κατά τη διάρκεια της καραντίνας και μια από αυτές ήταν ότι κάθε πρωί έφτιαχνα ενάμιση λίτρο πράσινο τσάι (δηλαδή εκχύλιζα σε ζεστό νερό 3 φακελάκια) μαζί με λίγο τζίντζερ και μέχρι το μεσημέρι το έπινα σιγά – σιγά. Αναρωτιέμαι γιατί το σταμάτησα… ξεκινάω από αύριο πάλι! Ευχαριστώ για την υπενθύμιση!

  2. @Julia Πολλές καλές συνήθειες είχαμε υιοθετήσει τότε…. ασε μη μου τα θυμίζεις και νοσταλγώ τους αργούς ρυθμούς…. 🙂

  3. Το περπατημα το εχω βαλει στην ζωη εδω και μερικα χρονακια και με εχει βοηθησει πολυ!!Οσο για τις υπόλοιπες αψογες συμβουλες σου @Στελλα δυστηχως τις κραταω μονο για λιγο και μετα ξανα πεφτω σε σφάλματα 😁

  4. Αλάτι και ζάχαρη καθώς και γλυκά τα αποφεύγω κι αυτό γιατί δεν μου πολυαρεσουν, νερό πινω πολύ, περπατάω ενα τέταρτο την ημέρα και οταν μπορώ και περισσότερο, αναψυκτικά δεν μπαίνουν σπίτι μου γιατί δεν μας αρέσουν, ούτε τηγανιτά, αλλά λατρεύω τα ζυμαρικά και τις πίτες, πίτσες κλπ.. Κυτταρίτιδα εχω από την εφηβεία μου και το μόνο που εχω κατάφερει ειναι να τη διατηρώ σε νορμάλ επίπεδα προς χαμηλά γιατί εδώ και πολλά χρόνια φοράω αντικυτταριδικες κρέμες καθημερινά. Πιστεύω ότι η κυτταρίτιδα ειναι και οργανικό θέμα, μάλλον πιο πολύ οργανικό και κληρονομικο παρα φαγητού ή πάχους γιατί γνωρίζω πολλές ευτραφεις κοπέλες που δεν έχουν καθόλου..

  5. Καλημερα
    @Stella καποια απο αυτα τα κανω , τα αφηνω στην συνεχεια και ….
    Αυτο που κανω παντα ειναι το ανεβασμα απο σκαλες και αυτο κυριως λογω της κλειστοφοβιας μου, και τωρα με τον κορωνοιο για ολους τους γνωστους λογους
    @Julia ειχα σκοπο να σου στειλω ενα post με την γνωμη μου για τρια προιοντα αδυνατισματος – κυταριτιδας που εχω καταηξει πλεον μετα απο δοκιμες σε αρκετα προιοντα
    Θα στο στειλω και αν δημοσιευεται κανε το αλλιως αστο

  6. @Rania: Φυσικά! Όλα τα reviews είναι ευπρόσδεκτα!

  7. Εγώ δεν έχω κυτταρίτιδα τα τελευταία χρόνια γιατί περπατάω υπερβολικά πάρα πολύ, βεβαια δεν τρώω junk food,αναψυκτικα καθόλου,ζάχαρη-αλατι σε νορμάλ πλαίσια αλλά με γλυκά,πίτες,πίτσες έχω μεγαλη αγάπη..όσο για το νερό αν δεν πω θα προσέχω την διατροφή μου ξεχναω πότε ήπια τελευταία φορά! Ετσι κ δεν προσεξω λίγο βαζω πολύ εύκολα κιλά..όσο για την καραντίνα έχασα 2 κιλά κ όταν τελείωσε η καραντίνα έβαλα 3,5 χαxa.. περιμενουμε κανενα post διατροφικού πλάνου για απωλεια κιλων γιατί μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι δεν με βλέπω καλά…

  8. Αφού κατάφερα να μειώσω τη ζάχαρη θα περάσω στο επόμενο βήμα.
    Μουτςς

  9. Δυστυχώς τα τελευταία 3 χρόνια έχω βάλει στη ζωή μου τα αναψυκτικά και δυσκολεύομαι πολύ να τα κόψω. Προτιμώ αυτά με καθόλου ζάχαρη αλλά και πάλι ξέρω ότι είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό μου…. θα προσπαθήσω να τα κόψω!! 💜💛💚💙❤💙💛💜💜💜💜💚💙❤❤💙❤❤❤💙❤💙 Ταυτόχρονα πίνω πολύ νερό και τρώω συνέχεια λαχανικά!!!

  10. @NIKOL M. Προσπάθησε με παγωμενο τσαι, όχι όμως τα ετοιμα συσκευασμένα, ουτε καν αυτα με τη στεβια, παρα με κρυο τσαι που θα φτιάξεις μόνη σου. Ειναι πολυ εύκολο! Βάλε σε μια κανατα 2-3 φακελάκια (αναλογα την κανάτα) απο το τσαι της αρεσκειας σου με καυτο νερο λίγο περιπου το 1/3 της κανατας. Λεμόνια και lime που θα κόψεις σε μεγάλες φέτες, και λιγη ρίζα τζίντζερ ή δυοσμο, ότι σου άρεσει και ταιριάζει με το τσαι που διαλεξες π.χ το πρασινο τσαι ταιριαζει με όλα. Αφου το αφησεις κανενα μισαωρο να εκχυλίστει, βγαλε απ΄την κανάτα τα σακουλάκια τσαγιού και προσθεσε μεχρι πανω παγακια και παγωμενο νερο και βαλτο στο ψυγειο.

  11. Πολύ καλές και χρήσιμες οι συμβουλές @Stella. Δυστυχώς έχω εξάρτηση με τη ζάχαρη, και δυστυχώς επίσης… φιλικές σχέσεις την κυτταρίτιδα..!
    xx

  12. Όλα καλά αλλά αυτο με τα γλυκά , δεν γίνεται να το τηρήσω…. δεν μπορώ να αντικαταστήσω μια πάστα (μην πω τούρτα και γινω ρεζίλι) με ένα παστέλι….. με τίποτα…. θα μπορούσα να τρέφομαι συνεχώς με γλυκά (αν δεν φοβόμουν το σάκχαρο)
    Αυτό με το πολύ νερό μπορω να το κάνω εύκολα….παίζει να είμαι απο τους λίγους ανθρώπους που καταναλώνω υπερβολικά πάάάάάρα πολύ νερό…. μπορεί να φτανω ή και να ξεπερνάω τα 10λιτρα ημερησίως (κυτταρίτιδα εχω λίγη βέβαια αλλά τα νεφρά μου λειτουργούν άψογα)
    Έχω παρατηρήσει πως η γενιά μου και η προηγούμενη έχουν πολύ λιγότερη κυτταρίτιδα απ’ ότι η νέα γενιά…. στο insta μπορούν να την κρύψουν αλλά στις παραλίες αποκαλύπτονται…. δεν ξέρω τι φταίει…η καθιστική ζωη κι η ενασχόληση με τις ώρες μπροστα απο τον η/υ…οι τροφές….
    Εγώ πάντως είμαι απο αυτες που δυστυχως δεν φοράω καθημερινά κι ολον τον χρονο αντικυτταριδικές κρέμες παρά μονο απο τον Απρίλη ως και τον Αυγουστο…δυστυχώς.

  13. Πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της και η δίαιτα αυτή ακόμα δυσκολότερη.Αν τα ακολουθήσουμε όμως,μειώνεται σίγουρα και χάνουμε και κιλά.

  14. @STELLA μου υπέροχες οι συμβουλές σου!!!! Θα φτιάξω σίγουρο το πράσινο τσάι!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ 💜💜💜💛💛💛💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤❤❤❤💚💚💚💚💚

  15. Ασκηση σε συνδιασμο με διατροφη κανουν θαυματα

  16. Θεωρώ ότι η άσκηση είναι το σημαντικότερο. Δυστυχώς, ενώ γενικά προσέχω σχετικά και δεν τρώω καθόλου γλυκά, είμαι κολλημένη με τα αναψυκτικά! Προτιμώ βέβαια αυτά τα χωρίς ζάχαρη, με στέβια, αλλά και πάλι δεν είναι καλό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.