Στοχευμένη αντηλιακή προστασία από τη Vichy και 3 νέες αντηλιακές σειρές

 

 

Η Vichy τα τελευταία χρόνια  εξειδικεύεται στη μελέτη των επιπτώσεων του εκθεσιώματος στην επιδερμίδα. Το εκθεσίωμα αποτελεί το σύνολο των εξωγενών και ενδογενών παραγόντων (εκτός του γονιδιώματος) που επιδρούν κι επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.

 

 

Πρόσφατα η μάρκα παρουσίασε την εξειδικευμένη σειρά αντηλιακών νέας γενιάς Capital Soleil, που συνδυάζει προστασία, διόρθωση και πρόληψη μελλοντικών βλαβών. Αντιγήρανση, (Anti – Aging) Λιπαρό Δέρμα,(Mattifying) και Κηλίδες (Anti-Spot)  αντιμετωπίζονται με αυτά τα τρία νέα αντηλιακά προϊόντα έτσι ώστε στοχευμένα να επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

 

 

 

 

 

NEO CAPITAL SOLEIL SPF 50+ | Kατά της λιπαρότητας

 

Για τη Vichy, αποτελεί την απόλυτη καινοτομία για το 2020. Υπόσχεται να εξυγιάνει σε βάθος την επιδερμίδα και να την ενδυναμώσει ενάντια στους παράγοντες που επιδεινώνουν τη λιπαρότητα, όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση και το οξειδωτικό στρες. Με βασικό συστατικό την πράσινο άργιλο, απορροφά τη λιπαρότητα και εξυγιάνει την επιδερμίδα. Επιπλέον η Vichy  έχει ενσωματώσει την πρωτοποριακή τεχνολογία OIL TRAP για ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος και ματ αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (έως και 12 ώρες). Τέλος, η σύνθεσή του είναι πλούσια σε Ιαματικό Ηφαιστειακό νερό της Vichy και εκχύλισμα Bifidus, που ενδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό και μειώνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας.

 

 

CAPITAL SOLEIL SPF 50+ | Κατά των ρυτίδων

 

Το καινοτόμο αντηλιακό Capital Soleil SPF50 – Κατά των ρυτίδων συνδυάζει την αντηλιακή προστασία με ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη διόρθωση των ρυτίδων που προκαλούνται από τον ήλιο και στην επαναφορά της ελαστικότητας και της λάμψης στην επιδερμίδα. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα μαύρου τσαγιού, Camu Camu και βιταμίνη Ε για καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης, αύξηση της ελαστικότητας και προστασία ενάντια στους παράγοντες εκθεσιώματος. Η υφή του απορροφάται άμεσα και χαρίζει ματ αποτέλεσμα.

 

 

CAPITAL SOLEIL SPF 50+ | Κατά των κηλίδων

 

Εξειδικευμένο αντηλιακό ευρέος φάσματος με χρώμα, (tinted) για δράση κατά των δυσχρωμιών και πρόληψη της επανεμφάνισής τους. Χαρίζει ομοιογενή χρωματικό τόνο χάρη στις μεταλλικές χρωστικές υψηλής καθαρότητας κι έχει ματ τελείωμα. Η σύνθεσή του είναι  εμπλουτισμένη με Phe-Resorcinol, ένα δραστικό συστατικό που διορθώνει τις κηλίδες και με Ιαματικό Ηφαιστειακό νερό της Vichy που ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας.

 

 

 

 

Eξ άλλου τρία ακόμα brand που περιλαμβάνουν και εξειδικευμένα αντηλιακά προιόντα έκαναν αυτή τη χρονιά την παρθενική τους εμφάνιση και στην ελληνική αγορά.

 

ISDIN, το Νο 1 brand αντηλιακών  στην Ισπανία με μια ολοκληρωμένη συλλογή αντηλιακών προϊόντων που προσφέρουν τέλεια ισορροπία μεταξύ καινοτόμων συνθέσεων και ιδανικής προστασίας, για κάθε τύπο δέρματος αλλά και για κάθε περίσταση.

 

 

View this post on Instagram

It’s Friday…και ανυπομονείς για υπέροχες ώρες χαλάρωσης το Σαββατοκύριακο? Μια εξόρμηση στην παραλία είναι η τέλεια ιδέα… αλλά μην ξεχνάς ποτέ να προστατεύεσαι από τον ήλιο. Επέλεξε το Transparent Spray WET SKIN SPF 50 ή SPF 30, ένα διάφανο αντηλιακό σπρέι για το σώμα με αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει 100% φυσικό εκχύλισμα τζίντζερ το οποίο ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος έναντι στις φθορές που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία UVB αλλά και την οξείδωση. Η σύνθεσή του απορροφάται άμεσα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα, ώστε ακόμα και η άμμος να μην κολλάει πάνω στην επιδερμίδα. Ο σχεδιασμός Jet Spray αλλά και η ανάλαφρη υφή του βοηθάει το προϊόν να απλωθεί ομοιόμορφα αφήνοντας στο δέρμα αίσθηση άνεσης και επιτρέποντας το να αναπνέει. Relax and Stay Protected! #fotoprotectorisdin #fotoaging #isdingreece

A post shared by ISDIN | Love your skin (@isdin.greece) on

 

 

Institute Esthederm,  με φόρμουλα το κατοχυρωμένο κυτταρικό νερό που έχει σύνθεση παρόμοια με εκείνη του νερού που βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα. Το κυτταρικό νερό είναι το κύριο συστατικό κάθε προϊόντος της Institut Esthederm. Τα προϊόντα της εταιρείας κατανοούν τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος και προάγουν την ανάπλαση του με τη βοήθεια των δικών του ουσιών.

 

 

 

 

 

Version Dermocosmetics Diamond Rare μια αντιγηραντική και αντιοξειδωτική σειρά αντηλιακών ενισχυμένη με πούδρα από αληθινά διαμάντια, που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, επαναφέρουν την πυκνότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

 

 

 

 

51 Σχόλια
  1. To capital soleil κατά της λιπαρότητας είναι αυτό που θα ήθελα, απλά το spf 50 το αποφευγω συνήθως γιατί φοβάμαι μην κλείσει ακόμα περισσότερο τους πόρους του υπερλιπαρου μου δέρματος.. Από ότι θυμάμαι 1-2 φορές εχω χρησιμοποιησει αντιηλιακό προσωπου 50αρι και δεν ειχα και τα καλύτερα αποτελέσματα.. Βέβαια ισως τα αντηλιακά νέας γενιάς να μην έχουν σχέση με τα παλιότερα..

  2. @Maryl: Και εγώ κάποτε δεν φορούσα πάνω από 30 SPF. Θεωρούσα ότι το 30άρι με κάλυπτε και η χημική του σύσταση δεν ήταν τόσο βαριά όσο του SPF 50. Όχι πλέον. Όλο το χρόνο ναι, φοράω SPF 30, αλλά τους πολύ ζεστούς μήνες- Ιούλιο Αύγουστο και ειδικά αν είμαι ώρες σε εξωτερικό χώρο ή παραλία φοράω SPF 50 γιατί μόνο με το 50άρι νιώθω προστατευμένη. Λογικά αυτό που λες, θα το έχουν λάβει υπ όψιν και γι αυτό ίσως η φόρμουλα να είναι με υψηλό μεν δείκτη, αλλά κατά της λιπαρότητας.

  3. @Maryl 2: Στο μεταξύ, μια που το ανάφερες και μου έδωσες πολύ καλή “πάσα” βλέπω μια μεγάλη τάση σε πολλές εταιρείες περιποίησης σε δείκτες SPF 50- περισσότερο από παλιά, που με βάζει σε σκέψεις.

  4. Αγαπημένα όλα τα αντηλιακά της Vicky και ιδιαίτερα το Capital Soleil SPF 50, που είναι ότι καλύτερο για την δική μου επιδερμίδα!🥰

  5. Υ.Γ. Ξέχασα να γράψω ότι εννοώ το αντηλιακό κατά της λιπαρότητας! 😉

  6. Καλημερα
    Επαιρνα παντα αντηλιακο με δεικτη προστασιας 50
    Τα τελευταια χρονια θελω να εχει και χρωμα για να μην φορω επιπλεον μεικ απ
    Επισης ψαχνω να βρω να εχει ματ υφη για να μην ” τρεχει ” μετα απο λιγο
    Τα αντιγηραντικα συστατικα που εχουν πλεον με βρισκουν συμφωνη γιατι δεν φορω και κρεμα ημερας που βοηθουσε σε αυτο
    Περιμενω απο τα αντηλιακα εκτος απο την προστασια να κανουν και χρεη ενυδατωσης και αντιγηρανσης

  7. Εγώ ψηφίζω την σειρά Institute Esthederm, με φόρμουλα το κατοχυρωμένο κυτταρικό νερό που έχει σύνθεση παρόμοια με εκείνη του νερού που βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα….ακούγεται πολύ εντυπωσιακό και εξειδικευμένο…. θα ήθελα να την δοκιμάσω την σειρά….

  8. @Rania: Μέσα στο μυαλό μου είσαι γιατί ετοιμάζουμε ένα post με tinted αντηλιακά- αγαπημένα προϊόντα χαρίζουν και προστασία και κάλυψη. Όμως δεν συμφωνώ να μη χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα ημέρας. Δεν αρκεί ένα tinted SPF. Οπωσδήποτε ενυδάτωση πρωί και βράδυ ( έστω ένα essence) και για τη μέρα tinted αντηλιακό. Με αυτά τα δυο προϊόντα είσαι μια χαρά για το καλοκαίρι.

  9. Το ξερω @JULIA μου οτι φταιω σε αυτο το κομματι
    Αλλα το καλοκαιρι βαριεμαι λιγο να βαζω ολες τις κρεμες την ημερα
    Το απογευμα που γυριζω αλλα και το βραδυ δεν αφηνω καμμια
    Προσπαθω να επανορθωσω για την τεμπελια μου
    Απο τοτε που φορω και μασκα εγινα λιγο πιο ελαστικη
    Σκεφτομουν οτι αφου εχω καλυμμενο με υφασμα το προσωπο καλυπτομαι με την αντηλιακη
    Επιπλεον βρηκα οτι με το να ψεκαζω το προσωπο μου με τα ειδικα σπρευ στην διαρκεια της μερας το ενυδατωνω

  10. @Julia μεγάλο θέμα έθεσες με την ενυδάτική κρέμα και τα αντηλιακά.Δυστυχώς το μεγαλύτερο μυστικό για την αντηλιακή προστασία είναι το πόσο σωστά φοράμε το αντηλιακό προϊόν που επιλέγουμε.Πολλές φορές ακούω ανθρώπους να παραπονιούνται πως παρά το ότι χρησιμοποιούν αντηλιακό με 50spf καθημερινά ,εμφανίζουν πανάδες και δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν το ίδιο λάθος.Όταν χρησιμοποιούμε αντηλιακά με χημικά φίλτρα για να λειτουργήσουν σωστά και να μας προστατέψουν απο την ηλιακή ακτινοβολία θα πρέπει να εφαρμόζονται σε γυμνό δέρμα και αυτό γιατί όπως μου έχει εξηγήσει ο δερματολόγος μου τα χημικά φίλτρα ενεργοποιούνται με την άμεση επαφή με το δέρμα γι’αυτό και λέμε πως για να λειτουργήσει το αντηλιακό θα πρέπει να το φορέσουμε μισή ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο,ώστε να γίνει η χημική αντίδραση των φίλτρων με την επιδερμίδα μας.Τα χημικά φίλτρα ερχόμενα σε επαφή με το δέρμα ενεργοποιούνται(δημιουργούν χημικές ενώσεις με το δέρμα) και στη συνέχεια απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία μετατρέποντάς τη σε θερμότητα και έτσι την αδρανοποιούν και την κάνουν μη επιβλαβή για το δέρμα.Οτιδήποτε μεσολαβεί ανάμεσα στο δέρμα και τα χημικά αντηλιακά φίλτρα λειτουργεί ως εμπόδιο στη χημική αντίδραση δέρματος-χημικών φίλτρων.Αντίθετα τα φυσικά-mineral αντηλιακά φίλτρα έχουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και δράσης καθώς δεν απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία αλλά την αντανακλούν σαν καθρέφτης,για τον λόγο αυτό δεν έρχονται σε αλληλεπίδραση με το δέρμα και δεν δημιουργούν χημική αντίδραση με αυτό.Τα φυσικά φίλτρα δεν χρειάζονται να τα φορέσουμε μισή ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο γιατί δεν ενεργοποιούνται με την επαφή με το δέρμα μας.Κάτω απο τα mineral αντηλιακά μπορούμε να φορέσουμε ότι θέλουμε σερουμ,κρέμα κλπ αρκεί το μινεραλ αντηλιακό να είναι το τελευταίο προιόν γιατί είπαμε οτι λειτουργεί σαν καθρέφτης για την ηλιακή ακτινοβολία.Ένας ευκολος κανόνας είναι οτι το χημικό αντηλιακό είναι το πρώτο προϊόν που φοράμε στο δέρμα ενώ το mineral το τελευταίο γιατί όπως είπα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.Το γεγονός αυτό οδήγησε και στη δημιουργία αντιγηραντικών χημικών αντηλιακών καθώς επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλα προϊόντα skin care ενίσχύθηκαν και έγιναν ”πολυεργαλεία”.Αντίθετα αν ψάξεις στην αγορά δεν θα βρεις mineral αντιγηραντικά αντηλιακά καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα skin care προϊόντα της επιλογής μας.Δυστυχώς πολλοί επαγγελματίες-δερματολόγοι,αισθητικοί δεν ενημερώνουν τον κόσμο για τη διαφορά αυτή στη χρήση των αντηλιακών με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν χρήση αντηλιακών με λάθος τρόπο ακυρώνοντας έτσι την αντηλιακή προστασία του προϊόντος που επιλέγουν και μένοντας εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία.Το θέμα βέβαια έχει και εμπορικη διάσταση γιατί φαντάσου μια εταιρεία που έχει skin care προϊόντα να ενημερώνει τους καταναλωτες πως αν χρησιμοποιούν χημικά αντηλιακα(οι περισσοτεροι απο εμας δηλαδή) δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ημέρα άλλα skin care προϊόντα γιατί μπλοκάρουν τη δράση τους.

  11. @Panow εχω μεινει αφωνη…..δεν γνωριζα τιποτα απο οσα αναφερεις
    Τελικα ισως εκανα καλο στο προσωπο μου που φορουσα μονο αντηλιακο Χημικο παντα

  12. @ΡΑΝΙΑ Δυστυχώς πολλοί δερματολόγοι,αισθητικοί και πωλητές σε καταστήματα καλλυντικών έχουν πάρει στο λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη! Η σωστή χρήση του αντηλιακού είναι το μεγαλύτερο μυστικό αντιγήρανσης και φαντάσου πόσος κόσμος χρησιμοποιεί αντηλιακά με λάθος τρόπο,βγαίνουν απο το σπίτι τους νομίζοντας οτι έχουν βάλει αντηλιακό ενώ στην πραγματικότητα είναι σαν να βγαίνουν με γυμνό δέρμα…και μετά ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ απο που έρχονται οι πανάδες.

  13. Καλησπερα. Χρονια φορω την BB με χρωμα της Vichy, και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Δεν μου αφηνει λιπαροτητες, απλωνεται καλα και ευκολα, και το χρωμα μου ταιριαζει. Χρειαζεται καποια extra φροντιδα η επιδερμιδα μου @Panos και @Julia ;

  14. @Panos:

    Όταν λες «φυσικά φίλτρα» mineral φίλτρα τι και ποιά εννοείς; Γιατί η Νο 1 μάρκα «φυσικών» ( ας πούμε ) αντηλιακών, η Dr Hauschka πριν από περίπου 5 χρόνια αναγκάστηκε να αποσύρει όλη την αντηλιακή της σειρά ( με δική της πρωτοβουλία και προς τιμήν της) διότι δεν προσέφεραν την προστασία που πρέπει, ανάλογα με τα επίσημα πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα απέσυραν ακριβώς διότι δεν θα προσέφεραν την προστασία που επιβάλλεται – ειδικά σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Το θέμα ήταν η υγεία.

    Το λέω, γιατί φυσικά μας ενδιαφέρει η καλή ποιότητα του δέρματος μας, αλλά πάνω απ όλα μας ενδιαφέρει η υγεία μας. Πρώτα η υγεία και μετά η ομορφιά.

    Εξ άλλου, για παράδειγμα, οι συνθέσεις των foundations εδώ και αρκετά χρόνια – για να είναι σταθερές αλλά και για να μην βαραίνουν το δέρμα – περιλαμβάνουν διοξείδιο του τιτανίου – ίσως ο πιο ευρέως αναγνωρισμενος φυσικός αντηλιακος παράγοντας. Αλλά κάτω από 35 βαθμούς Κελσίου δυστυχώς δεν αρκεί.

    Καποιος δηλαδή θα μπορούσε να πει ότι αν για οποιοδήποτε λόγω δεν μπορείτε να φορέσετε αντηλιακό – ένα καλό foundation θα σας προσφέρει προστασία από τις UV ( για έναν λογικό χρόνο φυσικά). Θα είχε ένα κάποιο δίκιο αν μιλούσαμε για Δεκέμβριο με 14-15 βαθμούς Κελσίου.

  15. Panos : πω πω Πάνο, τι να πω!! Ότι απορίες είχα πάνω στο θέμα πώς φοραμε αντιηλιακη σε συνδυασμό με υδατικη τις κάλυψες με το παραπανω! Πόσες φορές φορούσα πρώτα ενυδατική και μετά αντιηλιακη.. Βέβαια τα τελευταία καλοκαίρια, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, φοράω serum και από πανω τη sun velvet της Frezyderm και νιώθω τέλειο το δέρμα..

  16. @ Sofia Marga: Ενυδατική κρέμα, αντηλιακή κρέμα. Με αυτά τα δυο προϊόντα ειδικά το καλοκαίρι έχεις κάνει αυτό που πρέπει για την επιδερμίδα σου.

  17. @SOFIAMARGA Αν δεν έχεις θέμα ενυδάτωσης για την ημέρα και αισθάνεσαι άνετα με το προϊόν που χρησιμοποιείς τότε είσαι μια χαρα αρκεί το βράδυ να χρησιμοποιείς τη skin care ρουτίνα που έχεις ανάγκη,δηλαδή ενυδάτωση με σέρουμ,κρέμα και διάφορα έλαια που χρησιμοποιείς.Τα ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά όπως η ρετινόλη χρησιμοποιησε τα απο Οκτώβριο και μετά ,στη βραδυνή σου ρουτίνα μόνο.

  18. @Panos Παρα πολύ σωστά όσα λες! Εγώ θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν φυσικά αντιηλιακά προσώπου καθώς τα χημικά δεν μου καθονται καθόλου καλά ξεκινώντας από το πιο απλό ότι σχεδόν όλα μου δακρύζουν απίστευτα τα μάτια μεχρι κ το γεγονός ότι λόγω δουλειάς κ εντονης εφίδρωσης φράζουν οι πόροι κ μόνο στο ότι εχω δει τα συστστικά των περισσοτέρων αντιηλιακών κ εχω σοκαριστεί θα ήθελα να μαθω από την Στέλλα συστατικά φυσικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κ εχουν αντιηλιακή προστασία..η αλήθεια είναι οτι επειδή αποφεύγω τα αντιηλιακά προσώπου, τις ώρες 12:00-16:00 αποφεύγω τελείως να εκτίθεμαι στον ηλιο κ ευτυχώς όσα πράττω μου βγαίνουν σε καλό ούτε φραγμενους πόρους ούτε πανάδες κ δυσχρωμίες

  19. @Panos 2: Μα όταν κάνεις την πρωινή σου ιεροτελεστία – ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία, δεν εξυπακούεται ότι θα βρεθείς κάτω από τον ήλιο τουλάχιστον μια ώρα μετά; Δεν μιλάμε για sun tan της παραλίας. Μιλάμε για πρωινή περιποίηση. Και δίπλα σου να είναι η θάλασσα ε μέχρι να φας ένα πρωινό θα έχει περάσει η ώρα που χρειάζεται για να βγεις στην παραλία με την πετσέτα.

  20. Τι λέτε βρε παιδιά; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε! Ενυδατική μετά την αντηλιακή, φυτικα αντηλιακά, κλπ κλπ κλπ.

    Εγώ νίπτω τας χείρας μου. Αλλά μετά από 20 χρόνια εμπειρίας έχω να πω τα εξής απλά δυο:

    1: Το αντηλιακό το φοράμε πάντα τελευταίο.

    2: Δεν υπάρχει φυτικό «φυσικό» αντηλιακό φίλτρο.

    Φυσικά ο καθένας κάνει αυτό που θέλει αλλά είναι από τις λίγες φορές που αισθάνομαι υπεύθυνη για τις επιλογές σας.

  21. @Maryl: Και να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό.

  22. @Julia χαχα Τζούλια μην νιώθεις υπεύθυνη απλά ο καθένας βλέπει πως αντιδράει το δέρμα του στο καθετί όχι μονο στα αντιηλιακά..Απλα ό,τιδήποτε κάνουμε πρέπει να ξέρουμε μετέπειτα τι πρέπει να αποφεύγουμε κ μη..δεν είναι το ίδιο αν βάλω αντιηλιακή μπω στο αυτοκινητο κ πάω στο γραφείο με το να βάλω την ίδια αντιηλιακή σε μια δουλειά που θα στάζω από τον ιδρώτα στο πρώτο μισάωρο κ η θερμοκρασία τους σώματός μου φτάνει να ξεπερνάει τους 50 βαθμούς..η αλήθεια για μένα βρίσκεται καπου στην μέση ειμαι υπέρ της προστασίας αλλά δεν ειμαι υπερ της υπερβολης

  23. @ΤΖΕΝΗ: Φυσικά η κάθε μια και ο κάθε ένας είναι πρωτίστως υπεύθυνος για τον εαυτό του. Και γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τι του ταιριάζει. Όμως τα αντηλιακά είναι ίσως το προϊόν που θέλει γνώσεις περισσότερο από κάθε άλλο γιατί στις εποχές που ζούμε ξαναλέω – έχει πρωτίστως να κάνει με την υγεία.

    Γι αυτό που έγραψες τώρα, γνωρίζεις ας πούμε, ότι το να είσαι στο αυτοκίνητο και να αντανακλά το γυαλί του παρμπρίζ τον ήλιο, και μετά πάνω σου είναι πολύ πιο βλαβερό από το να είσαι στην παραλία; Ή ότι ο ήλιος είναι πιο βλαβερός στο βουνό, από ότι στη θάλασσα;

  24. @Julia Όχι προφανώς κ δεν το γνωρίζω όπως είπα όμως αποφεύγω κάποιες συγκεκριμένες ώρες που φυσικά αν τύχει να είμαι εξω εκείνες τις ώρες σίγουρα θα βάλω αναγκαστικά..απλά είναι κ φυσικά αδύνατον να βάλω αντιηλιακό όταν ιδρωνω σε τέτοιο βαθμό κ όταν τα περισσότερα αντιηλιακά φιλτρα εκτός από τον ερεθισμό των ματιών εχουν καμοιά δεκαριά φαγεσωρογονα συστατικά κ ας γράφουν μη φαγεσωρογόνο ψαγμένα σου το λέω τωρα αυτό με τα φαγεσωρογονα συστατικά.. φαντάσου λοιπόν να χρησιμοποιώ αυτά τα αντιηλιακά με τα χημικά που μου προκαλούν ευαισθησία συν τα συστατικά που φράζουν τους πορους σε συνδιασμό με την εφιδρωση..με καταλαβαίνεις?

  25. @TZENH: Αμε. Σε καταλαβαίνω. Θα μετακομίσουμε μαζί στη Νορβηγία και ας γελάει ο μπαμπάς μου, που μου λέει ότι αντί για αυτοκίνητο, θα κάνω βόλτες με τάρανδο.

  26. @Julia όσο αστεια κ αν το λες αν μπορούσα να το κανω θα το εκανα νορβηγία κ ακομα πιο σιγουρα Ρωσία μεχρι εκεί σε καμοιά 10αρια χρόνια αν είμαστε εδώ στην παρεα να με θυμηθείς θα σου λεω πως θέλω να πάω στην Αλάσκα..γιατί νομίζεις δεν μαρεσουν πια τα καλοκαίρια τόσο..να σε πω να γελάς τωρα κάτι..κάνουμε βολτα με τον άντρα μου κ πολλες φορες βαράει ο ηλιος πανω μου κ κατευθείαν ψάχνω να πάω απο την σκιά κ μου λέει γιατί πας από εκεί φοβάσαι μην κάνεις ρυτίδες? Κατάλαβες τι δούλεμα τρώω..κ του λέω αμέ πως το καταλαβες?

  27. @julia Πράγματι τα μινεραλ αντηλιακά βασίζονται στο διοξείδιο του τιτανίου σαν κύριο συστατικό τους σε συνδυασμό και με κάποια άλλα ορυκτά μέταλλα.Δεν γνωρίζω αν υπάρχει επιστημονική μελέτη που να κάνει διαχωρισμό ως προς την αποτελεσματικότητα χημικών και φυσικών φίλτρων ανάλογα με τη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα.Πιθανόν και να υπάρχει.Αλλά και να υπάρχει πως επιρεάζει αυτό τον τρόπο εφαρμογής των προϊόντων που αναφέρθηκα για τη σωστή τους χρήση;Στην παγκόσμια αγορά μεγάλες εταιρείες κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στις αντηλιακές τους σειρές χημικά αλλά και φυσικά αντηλιακά, AVENE,LA ROCHE POSAY, ENVIRON .ISDIN κλπ.Αυτό σημαίνει οτι οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για την υγεία των καταναλωτων και το ρωτώ γιατί οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν σαν μότο τους την υγεία του δέρματος.Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ας λάβει θέση ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.Τόσα χρόνια αδιαφορεί για την υγεία μας; Η διαφορά στον τρόπο εφαρμογής φυσικών και χημικών αντηλιακών είναι αυτή που ανέφερα και είναι σ’αυτή που οφείλεται και η αποτελεσματικότητά τους η όχι. Αναφέρθηκα στην ώρα της εφαρμογής του κάθε αντηλιακού για να τονίσω την διαφορά στη χρήση τους,ασφαλώς και θα περάσει λίγη ώρα απο τη στιγμή που θα βάλεις το αντηλιακό μέχρι να βγείς απο το σπίτι αλλά γιατί το αναφέρεις αυτό;Εξήγησα οτι το μινεραλ αντηλιακό μπορεις να το φορέσεις και να βγείς πχ αμέσως στο μπαλκόνι χωρίς να περάσει μισή ώρα και έχεις αντηλιακή προστασία γιατί λειτουργεί σαν καθρέφτης,αν όμως βάλεις το χημικό αντηλιακό και βγείς σε 5 λεπτά στο μπαλκόνι δεν έχει προλάβει να ενεργοποιηθεί η αντηλιακή προστασία,αναφέρθηκα δηλαδη στη διαφορά λειτουργίας τους,στον μηχανισμό τους. Πριν εστιάσουμε στο τι μπορεί να γίνεται πάνω απο τους 35 βαθμούς θα πρέπει να εστιάσουμε στην ανανέωση του αντηλιακού που θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 ώρες σύμφωνα με τους ειδικούς και επειδή σωστά αναφέρθηκες στην υγεία,ξέρεις κανέναν που να κυκλοφορεί στη πόλη και κάθε 2 ώρες να ανανεώνει το αντηλιακό του;Όλη αυτη η συζήτηση γίνεται για να δούμε αν ξέρουμε να εφαρμόζουμε σωστά το αντηλιακο…στη σωστή χρήση του αντηλιακού δεν τίθεται θέμα υγείας; Τα χημικά φίλτρα που έχουν δημιουργηθεί για να απορροφούν την ηλιακη ακτινοβολία μεσα απο τη χημική αντίδραση με το δέρμα πως θα ενεργοποιηθούν,πως θα έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα όταν έχει προηγηθεί ορός,κρέμα,τόνερ και πάει λέγοντας.Αυτό δεν είναι δική μου θεωρεία αλλά είναι ο κανόνας της λειτουργίας των χημικών αντηλιακών φίλτρων που δυστυχώς πολλοι αγνοούν.Αναμφισβήτητα πιστεύω πως βολεύει αρκετα τη βιομηχανία της ομορφιάς η αγνοια των καταναλωτων καθώς όλη η βιομηχανία βασίζεται στην αντιμετώπηση της γήρανσης και όχι τόσο στην πρόληψη.Όπως και να έχει παρέθεσα απλώς όσα γνωρίζω απο προσωπική μελέτη και ενημέρωση απο τον δερματολόγο μου για τη χρήση των αντηλιακών και τη διαφορα φυσικών και χημικών φίλτρων.Καθένας επεξεργάζεται τις πληροφορίες ,τις γνώσεις και τα ερεθίσματα και πράττει κατά συνείδηση,δεν βάζουμε σε κανέναν το μαχαίρι στο λαιμό.Άλλωστε με λιγότερες οι περισσότερες πανάδες η βιομηχανία της ομορφιάς θα δώσει τη λύση… μας περιμένουν οροι λεύκανσης…θεραπείες λέιζερ…χημικά πήλινγκ και κουβέντα θα κάνουμε…γιατί το κέρδος πάντα προέχει της ΥΓΕΙΑΣ μας.
    ‘Οτι και να λέμε πάντως αγαπώ αυτή την αλληλεπίδραση που έχουμε εδώ❤️❤️❤️

  28. @Panos: Ξαναλέω. Δεν υπάρχει «φυσικό» / «φυτικό» φίλτρο εκτός από το διοξείδιο του τιτανίου που να προστατεύει επαρκώς σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, και θα ήθελα πολύ να κάνω μια συζήτηση με τον δερματολόγο σου αν θέλει να μας πει το όνομα του.

    Για τη σωστή χρήση του αντηλιακού συμφωνούμε απόλυτα, είναι ένα post που έχουμε κάνει κατά καιρούς πολλές φορές στο bb.

    Επίσης δεν συμφωνώ με τη χρήση της ενυδατικής μετά το αντηλιακό. Έπειτα από 20 χρόνια πορείας και εμπειρίας στο επάγγελμα μου, επιμένω ότι το αντηλιακό είναι το τελευταίο προϊόν που θα εφαρμοστεί μετά από οποιοδήποτε άλλο.

    Τέλος, υπέροχες οι ανταλλαγές απόψεων. Σε αυτό συμφωνούμε 100%! Αλλά προσοχή όταν μιλάμε για τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα που αφορούν την υγεία μας.

  29. @Julia Θα με τρελάνεις σήμερα…αφού είπα οτι αναφέρομαι στη διαφορά χημικών αντηλιακών και μινεραλ(ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ Διοξείδιο του τιτανίου) Δηλαδή δεν έχεις δει πόσες εταιρείες κυκλοφορούν μινεραλ αντηλιακά; Κατά την άποψή σου έχουν τον ίδιο μηχανισμό λειτουργίας;Ποιά είναι η διαφορά τους;Χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο; Θα ήταν βοηθητικό να κατανοήσουμε πως τα χημικά φίλτρα του αντηλιακού ενεργοποιούνται αν φοράμε απο κάτω κρέμα…εκτός αν είναι ήδη ενεργοποιημένα απο το σωληνάριο; Με έσκασες σήμερα…παραιτούμαι…βάλτε τα αντηλιακά όπως θέλετε,εχω γλυτώσει απο τις πανάδες δεν θα με ρυτιδιάσεις τώρα😂😂😂

  30. @Panos ( καλά ότι έχουμε περάσει τέλεια σήμερα, μεταξύ αντηλιακού και βροχής και μπόρας και εν τω μέσω θέρους, δεν το συζητώ… 😂😂😂😂)

    Παρόλα αυτά, εσυ θα με τρελάνεις… εγώ απλά λέω ότι ΔΕΝ υπάρχει αντηλιακό που να μπορεί να σε προστατεύσει ΜΟΝΟ με φυσικά ( mineral πες τα όπως θέλεις) φίλτρα.

    Ακόμα και τα brands που έχουν minerals ο βασικός SPF factor είναι χημικός- ανάλογα με τις έρευνες τις κάθε εταιρείας υπάρχουν διάφοροι factors. Και εγώ από την αρχή μιλάω για ΥΓΕΙΑ. Πρώτα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και μετά καλλωπισμός.

    Άρα, για τα «φυσικά» δεν υπάρχει «τρόπος εφαρμογής» σωστής ή λάθος, γιατί απλά, δεν θα μας προστατέψουν όπως έχουμε ανάγκη σε αυτή τη χώρα. Οπότε, όπως και να τα βάλεις – ( πάνω, κάτω, πλαγίως ) δουλειά μόνο με minerals δεν γίνεται.

    Και ναι, το αντηλιακό φοριέται τελευταίο, ό,τι και αν μου πεις για οποιοδήποτε φίλτρο. Τι εννοείς πως ενεργοποιούνται; Πολύ καλά ενεργοποιούνται και πολύ πιο εύκολα εισχωρούν σε ένα ήδη ενυδατωμένο δέρμα. Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο δερματολόγος σου; Ούτε καθαρισμό δεν μπορούμε να κάνουμε το πρωί- πριν απλώσουμε αντηλιακό, εφόσον και πολλά προϊόντα καθαρισμού έχουν ενυδατικους παράγοντες; Αυτά είναι αστεία πράγματα στην εποχή μας και στην τεχνολογική εξέλιξη πλέον των περισσότερων προϊόντων.

    Φυσικά δεν ξανα – μιλάω γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΩ να μου ρυτιδιάσεις! We believe in you. 😂😘🥰😀😍😀😀😀

  31. @Julia
    1) ΓΙΑΛΑΜΑΣ-ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ΄΄ Διαφωνώ εντόνως κύριε Δαμάσκο”( ατάκα απο το θεατρικό μιας πεντάρας νιάτα)

    2) ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ”Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.”

    3) Αιτούμαι να καθιερωθεί challenge κάθε Σεπτεμβρη απο εδώ και πέρα μέχρι τα βαθειά γεράματά μας θα φωτογραφιζόμαστε close up και θα μετράμε πανάδες…

    και κλείνω θεαματικά με ατάκα απο Βλαχοπούλου στην ΄΄Παριζιάνα΄΄

    4)΄΄Τα έβαλες με την Πελαγία απο τη Νέα Φιλαδέλφεια; Τώρα θα δεις”😡😡😡
    ❤️ 🧡 💛 💚 💙 💜

  32. Παιδιά προβληματιστηκα σήμερα… Πάντα το πρωί κάνω καθαρισμό, ενυδάτωση και μετά την bb της Vichy. Η φαρμακοποιός μου είπε, πως όταν έχει πολύ ζέστη και ιδρώνει το δέρμα μου, να βάζω απλά serum μετά τον πρωινό μου καθαρισμό και να εφαρμόσω ακριβώς μετά την bb Cream. @Julia τι λες; @panos ευχαριστώ. Εννοείται πως το βράδυ κάνω αυτή τη ρουτίνα για την επιδερμίδα μου.

  33. Δεν ξεχνώ ποτέ το αντηλιακό μου όλες τις εποχές και η δική μου σειρά είναι πρώτα ενυδάτωση και μετά αντηλιακή κρέμα.
    Μουτςς

  34. @Sofia Marga: Το κάνεις πάρα πολύ σωστά και να το συνεχίσεις ακριβώς έτσι. ❤️

  35. Γεια σας!Πάντα με ενδιαφέρουν τα νέα για τα αντηλιακά.΄Εχω πειστέι και εγώ ότι είναι άκρως απαραίτητα.Τα VICHY είναι φανταστικά.Αγόρασα το νερό σώματος και έχω ενθουσιαστεί.Εύκολο στη εφαρμογή με υπέροχη μυρωδιά.Τα ισπανικά που προτείνεις Τζούλια δεν τα ήξερα.Προτιμώ τα κλασσικά βήματα,να βάζω ενυδατική και το αντηλιακό μου.Δεν έχω συμπαθήσει τις bb cream.

  36. @Marianna: Το «νερό» της VIchy είναι το λατρεμένο αντηλιακό σώματος όλης της οικογένειας! Συμφωνώ για τις bb creams αν και είναι έξυπνα προϊόντα δεν τις αγάπησα, αλλα είναι μια χαρά για όσες θέλουν και λίγη προστασία και ένα πιο ελαφρύ και αέρινο μακιγιάζ. Αντί για bb cream προτιμώ ένα tinted αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Ο τρόπος εφαρμογής που κάνεις δεν είναι «κλασικός», είναι ο σωστός και ενδεδειγμένος.

  37. Καλημέρα σε όλους! Πω, πω, τι χαμός καλέ αυτός? Ένα απόγευμα έλειψα κι έγινε οργασμός ανταλλαγής απόψεων. Το πήρα χαμπάρι χθες τα μεσάνυχτα που σέρφαρα πριν κοιμηθώ…

    Εν πάση περιπτώσει, θα σας πω κι εγώ την άποψη μου, λόγω ενασχόλησης με το φυτικό καλλυντικό την τελευταία δεκαετία και δηλώνοντας εξ’αρχής, ότι συμφωνώ απόλυτα με τη Τζούλια, όχι γιατί τα λέει η Τζούλια, αλλά γιατί έτσι έχουν τα πράγματα.

    Κατ’ αρχήν αντηλιακά φυσικά φίλτρα δεν υπάρχουν! Για να το πω πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν συστατικά με φυσικό αντηλιακό φίλτρο που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά π.χ λάδι καρύδας, αβοκάντο, τζοτζόμπα, καρότο, σησαμέλαιο κ.λ.π, τα οποία όμως φθάνουν μέχρι το SPF 4. Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεστε, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ΚΑΜΜΙΑ αντηλιακή κρέμα, χωρίς την χρήση XHMIKOY αντηλιακού φίλτρου. Επειδή ακούω κι εγώ πολλά επικίνδυνα κατά καιρούς, από άτομα που ασχολούνται με το φυτικό και το εναλλακτικό και θεωρούν, ότι αυτά τα συστατικά αρκούν για αντηλιακή προστασία, μην δοκιμάσετε να καθίσετε στον ήλιο με λάδι καρύδας για παράδειγμα, γιατί θα εισπράξετε ένα ωραιότατο έγκαυμα! Το έχω πάθει και μάλιστα απόγευμα! Μπορεί να ήταν τέτοιες λύσεις εξυπηρετικές στην εποχή της γιαγιάς μας που δεν είχαν και πολλά, πολλά, σήμερα όμως φυτική κρέμα, χωρίς χημικό φίλτρο και να είναι αντηλιακή δεν υπάρχει. Ας αφήσουμε τους δογματισμούς κατά μέρος και τις τύπου “vegan” ιδεοληψίες… Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έφτιαξα και δεν θα φτιάξω ποτέ στα Stella’s Recipy αντηλιακή κρέμα, γιατί πολύ απλά είναι έργο των χημικών κι ας αφήσουμε τον καθένα στο έργο του και σ΄ αυτά που ξέρει να κάνει καλύτερα. Ας μην τσουβαλιάζουμε επίσης τα πάντα και τους πάντες, τύπου Ολυμπιακός-Παναθηναικός. Δεν είναι η χημεία σώνει και καλά για την πυρά, μια χαρά είναι για πολλά απ΄αυτά που χρειαζόμαστε στην ζωή μας όπως τα φάρμακα που όλοι παίρνουμε, δεν είναι το φυτικό πανάκεια, δεν μπορούμε να προφυλαχθούμε για παράδειγμα από την Η1Ν1 με την καμφορά, που μας έβαζαν οι μαμάδες στο δημοτικό στις τσέπες της σχολικής μας ποδιάς.

    Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και αυτό που κάνω εγώ προσωπικά είναι να ψάχνω τα προϊόντα, να διαβάζω ετικέτες και να καταλήγω σε ένα πιο ανώδυνο αντηλιακό. Δεν λέω πιο ανώδυνο ως προς το αντηλιακό φίλτρο, αυτό το εξηγήσαμε. Ανώδυνο ως προς τα υπόλοιπα χημικά πρόσθετα, γλυκερίνες, φοινικέλαια, συντηρητικά, σιλικόνες κ.λ.π. Εκεί θα ψάξω μια μάρκα πιο green, πιο clean beauty και αυτό κάνω.

    Την τελευταία πενταετία χρησιμοποιώ το 4 σε 1 (compact make up-αντηλιακό-κονσηλερ-πούδρα) της Jane Iridale. Χειμώνα – καλοκαίρι δεν το αλλάζω! Παλιότερα έβαζα την Shiseido. Επειδή όμως είμαι συνέχεια, όλη μέρα στο δρόμο και ιδρώνω και φεύγει και το μακιγιάζ και φυσικά αποδυναμώνεται το αντηλιακό, το καλοκαίρι ενισχύω την προστασία με ένα επιπλέον κρεμώδες αντηλιακό. Φοράω την tinted κρέμα της Apivita και από πάνω το Jane iridale ή την Beatific ή κάποιο άλλο αντηλιακό κρεμώδες. Και πιστεύω, ότι η αντιμετώπιση στην ηλιακή ακτινοβολία, δεν είναι άλλη από την συνεχή επανάληψη. Γι΄αυτό χρησιμοποιώ στο τελείωμα την Jane Iridale που είναι πούδρα ή παλιότερα τη Shiseidο, επίσης εξαιρετική γι΄αυτο και best seller. Γιατί μου δίνει την δυνατότητα της ανανέωσης του αντηλιακού στη διάρκεια της μέρας. Σημειωτέον η Jane Ιridale είναι Mineral και την φοράω πάντα στο τέλος.

    Σε ότι αφορά την κρέμα ενυδάτωσης- αντιγηρανσης κ.λ.π ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ να την φοράει κανείς στο τέλος. Όπως μου είχε πει κάποτε ένας μακιγιέρ, αν η κρέμα σου δεν έχει απορροφηθει καλά στην αρχή, βάζεις το make up και αυτό που καταφέρνεις είναι να γίνεται ένα καλό ντεμακιγιάζ. Πόσο δε μάλλον, αν έχεις βάλει αντηλιακή και make up και βάλεις στο τέλος την ενυδατική. Εγώ που φοράω την τελευταία δεκαετία Stella’s Recipy και όσες γυναίκες την φορούν, αυτό που λέω είναι πάντα την κρέμα σας μετά από έναν καλό καθαρισμό κι αφού έχει απορροφηθεί η κρέμα (για να έχει και νόημα που την βάζεις, αλλιώς τι γίνονται τα θρεπτικά συστατικά, που πάει η δράση της κρέμας που προσπαθούμε να εισχωρήσει όσο πιο βαθιά στο δέρμα?) την αντηλιακή σας, πάντα μα πάντα χειμώνα –καλοκαίρι! Μέχρι τώρα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα κι έχω ήδη αναφερθεί εκτενώς, ότι το θέμα με τις πανάδες είναι πολύπλευρο και πολύπλοκο. https://beautyblog.gr/2018/10/03/panades-telika-yparchei-lysi/

    Μόνο το αντηλιακό δεν αρκεί για ενυδάτωση και αντιγηρανση. Μόνο η κρέμα δεν αρκεί για αντηλιακή προστασία (π.χ ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας). Για μένα οι BB creams δεν είναι το ιδανικό προϊόν. Χρειάζεται να μπορείς να επαναλαμβάνεις την αντηλιακή προστασία στη διάρκεια της μέρας. Γι΄αυτό θεωρώ πως δεν είμαι υπερβολική να φοράω το καλοκαίρι αντηλιακή κρέμα και μετα compact. Είμαι προνοητική!

    Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δερματολόγος δεν είμαι, αλλά νομίζω πως αν μη τι άλλο στο φυτικό καλλυντικό και μετα από πολύχρονη παρατήρηση μπορώ να αξιολογήσω.

  38. @julia,περιμένω την ανάρτηση για tinted αντηλιακά!Μου ταιριάζουν καλύτερα.Δεν θα εγκατέλειπα την ενυδατική μου.Νομιζω ότι πρέπει να ενυδατωθεί η επιδερμίδα και μετά να βάλω οτιδήποτε άλλο.Επίσης,δεν γνωρίζω αν η ενυδάτωση των bb creams είναι επαρκής.
    @stella,λίγο έλειψες και μας αποζημίωσες με σεντόνι!!

  39. @ Marianna: Σιγοβραζουν, σιγοβραζουν τα tinted! 😂😂
    Οι bb creams είναι μια καλή λύση για γρήγορο και ανάλαφρο μακιγιάζ, και για λίγη, ήπια προστασία από τον ήλιο σε μήνες χωρίς ιδιαίτερη ζέστη και ηλιοφάνεια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σε προστατέψουν από τον δυνατό ήλιο του καλοκαιριού.

  40. @Marianna 2: Θα παρομοίαζα τις bb creams με το αντίστοιχο αμερικανικό half and half. Μισό ελαφρύ γάλα, μισή ελαφριά κρέμα γάλακτος. Ούτε ακριβώς γάλα, ούτε ακριβώς πλούσια κρέμα. Λίγη ενυδατωση, λίγη προστασία από τον ήλιο και έξω από την πόρτα. Γι αυτό εξ άλλου είναι και τα αγαπημένα προϊόντα σε πολύ νεαρές ηλικίες, που η επιδερμίδα δεν έχει ακόμα ιδιαίτερες απαιτήσεις.

  41. @julia,έσκασα στο γέλιο με το half and half!!!Λίγο γάλα,λίγη κρέμα!!

  42. @Μarianna: Κάνω και εγώ κάτι παρομοιώσεις φορές, φορές… 😂😂😂😂

  43. Σαν τη Στέλλα κι εγώ έλλειψα και κοιτώντας τα σχόλια βλέπω ότι θα χρειαστώ μεροκάματο να σας διαβάαω. Με βλέπω το σαββατοκύριακο να διαβάζω το post, αντί για λογοτεχνικό!!!

  44. @PANOS ,πόσο χρήσιμες πληροφορίες…εύγε, bb boy!!!

  45. @AMALIA, Είμαι σίγουρη πως θα μπορέσεις να τα συνδυάσεις και τα δύο….χαχαχα….

  46. @Celia, λογοτεχνικό διάβασα. Τα σχόλια όχι ακόμη… Κακή μαθήτρια. Ελπίζω να μη μας διαβάζει η κυρία δασκάλα!

  47. Η vichy χρονια τωρα ειναι αγαπημενη , τα αντιηλιακα μου για σωμα και προσωπο ειναι vichy

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.