10 Αντηλιακά με xρώμα, αγαπημένο skincare προϊόν του καλοκαιριού και όχι μόνο.

 

Tο λέμε, το ξαναλέμε και δεν θα κουραστούμε να το λέμε: η αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη χειμώνα- καλοκαίρι. Μαζί λοιπόν με την καθημερινή ενυδάτωση- προσθέστε και την αντηλιακή προστασία και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα όσο αφορά την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σας.

 

Αν λοιπόν μια αντηλιακή κρέμα είναι απολύτως απαραίτητη, τότε μια αντηλιακή που έχει και χρώμα- ειδικά το καλοκαίρι – είναι ίσως διπλά απαραίτητη, αφού κάνει και διπλή δουλειά. Προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αλλά και κάλυψη ατελειών για μια όμορφη, λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις σας απαλλάσσει και από άλλο ένα προϊόν- το foundation. Αυτό το ένα και μοναδικό προϊόν θα δείξει φρέσκια και όμορφη την επιδερμίδα σας και αν θέλετε και λίγη παραπάνω κάλυψη μπορείτε να απλώσετε λίγο μόνο κονσήλερ στα σημεία που είναι απαραίτητο. (πχ κάτω από τα μάτια για να καλύψετε μαύρους κύκλους)

 

Συνήθως οι αποχρώσεις είναι έτσι δημιουργημένες ώστε να ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε απόχρωση καυκάσιας επιδερμίδας. Ψάξτε για broad spectrum φόρμουλες που να προστατεύουν από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας UVA, UVB, IR (infrared) και όπως όλα τα αντηλιακά προϊόντα απλώστε τη τουλάχιστον μια ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και επαναλαμβάνεται την εφαρμογή κάθε δυο ώρες ή όποτε βραχείτε ή σκουπιστείτε.

 

Ένα tinted αντηλιακό εκτός από όλα τα παραπάνω λειτουργεί και ως «οδηγός» αφού λόγω του χρώματος δεν θα αφήσετε ακάλυπτο κατά λάθος κανένα σημείο του προσώπου

 

Ακολουθούν 10 αγαπημένα tinted αντηλιακά.

 

 

 

La Roche Posay Anthelios Mineral One SPF 50+

Αυτό φοράω τις τελευταίες μέρες. Είναι γνωστή η αδυναμία μου στη μάρκα – σχεδόν κανένα προϊόν της που έχω δοκιμάσει δεν με έχει απογοητεύσει. Απλώνεται τέλεια , είναι όσο θέλω καλυπτικό χωρίς να γίνεται «μάσκα» διαρκεί πολλές ώρες.  Το μόνο μου παράπονο ότι είναι 30ml. Αν ήταν 50ml θα μιλούσα για την τελειότητα. Παρόλα αυτά λίγη ποσότητα αρκεί.

 

 

 

 

 

Vichy Capital Soleil  Anti Spot SPF 50

Ωραία χρωστική, εύκολο στην εφαρμογή, απλώνεται ομοιόμορφα, καταπολεμά τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες. Στη σύνθεσή της περιλαμβάνει και το Ιαματικό Ηφαιστειακό νερό της Vichy που ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας.

 

 

 

 

Apivita Sun Care Anti-Spot SPF 50

Και εγώ την έχω χρησιμοποιήσει και ακούω και πολύ καλά σχόλια. Η φόρμουλα της, είναι κατά των πανάδων και των κηλίδων. Μέτρια κάλυψη μεγάλη προστασία, στη συνθεσή της της περιλαμβάνει και υαλουρονικό οξύ που την κάνει ιδιαίτερα ενυδατική και δροσερή στην εφαρμογή της.

 

 

 

 

 

 

 

Clarins UV Plus Anti-Pollution Broad Spectrum SPF 50

Ελαφριά φόρμουλα για μέτρια κάλυψη και σε δυο αποχρώσεις light και dark. Στα υπέρ της και η anti-pollution φόρμουλα που αντιστέκεται στην μόλυνση και τις ελεύθερες ρίζες πράγμα  που την κάνει ιδανική και για καθημερινή χρήση στην πόλη.

 

 

 

 

 

ISDIN UV Mineral Brush SPF 50

 

Η ιδανική loose αντηλιακή πούδρα,  ειδικά για όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Απλώνεται εύκολα σαν πέπλο, έχει διάφανο και καθόλου βαρύ τελείωμα, προσφέρει ματ αποτέλεσμα και μειώνει οπτικά τους διεσταλμένους πόρους της λιπαρής επιδερμίδας.

 

 

 

 

 

Radiant Photo Aging Protection SPF 50

Όμορφη απαλή απόχρωση που προσφέρει ελαφριά κάλυψη αλλά υψηλή προστασία με broad spectrum τεχνολογία infra –Aging προστατεύει και από τη φωτογήρανση -υποχώρηση κολλαγόνου, ρυτίδες, χαλάρωση. Πολύ εύχρηστη και η travel size συσκευασία των 25ml ιδανική για τις διακοπές.

 

 

 

Frezyderm Sun Screen Color Velvet SPF 50

Βρήκα αρκετά «πυκνή» την υφή της,  παρόλα αυτά είναι εύκολη στην εφαρμογή,  απλώνεται καλά και προσφέρει αυτή την απαλότητα χάρη στην οποία ονομάστηκε velvet. To φινίρισμά της είναι ματ και καλύπτει δυσχρωμίες και δερματικές ατέλειες

 

 

 

 

 

Άλλη μια αγαπημένη κατηγορία αντηλιακών είναι οι αντηλιακές compact πούδρες που βοηθούν πολύ στην επανάληψη της εφαρμογής κατά τη διάρκεια της μέρας- ειδικά στην πόλη.

 

 

Avene, High Protection Tinted Compact SPF 50

Mε φόρμουλα cream to powder ενδείκνυται για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες που έχουν τάση να κοκκινίζουν. Διοξείδιο του τιτανίου και του ψευδάργυρου καθώς και Βιταμίνη Ε που έχει και αντιγηραντική δράση προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.

 

 

 

 

 

Lancaster SUN 365 Compact Cream SPF 30

Aγαπημένη Lancaster δεν είναι μόνο ένα κόσμημα για το νεσεσέρ, αλλά πάνω από όλα είναι  η μάρκα που έφερε τις περισσότερες καινοτομίες και έκανε τις πιο επισταμένες έρευνες όσο αφορά τα αντηλιακά- άρα το όνομα και μόνο είναι εγγύηση.

 

 

 

 

 

Shiseido Fond Te Teint Compact SPF 30

Αll time classic και ένα προϊόν από τα πιο πετυχημένα παγκοσμίως. Κατ αρχήν θα το βρείτε σε 6 αποχρώσεις γιατί ουσιαστικά είναι ένα compact foundation με SPF και όχι το αντίθετο- δηλαδή αντηλιακό προϊόν με κάλυψη.  Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να μην συμπεριληφθεί σε ένα αφιέρωμα γιατί έφερε μια καινοτόμα επανάσταση στην κοσμετολογία και άνοιξε τον δρόμο για πολλά που ακολούθησαν.

 

 

 

 

 

 

26 Σχόλια
  1. Από περσι χρησιμοποιω την Apivita (όπως εγραψα πριν φορέσω την compact Jane Iridale) για λιπαρά και SPF30. Είμαι πολύ ευχαριστημένη! Εχω χρησιμοποιησει την Avene που είναι εξαιρετική, αλλα προτιμούσα για πολλά χρόνια την Shiseido λόγω του, ότι είναι εντελώς πούδρα, ενω η Avene λίγο κρεμώδης. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω την Calrins και την Lancaster, αν και αυτη η δευτερη φοβάμαι, οτι ειναι σκούρα για μενα και δεν εχω δει να εχει διάφορες αποχρώσεις.
    Αυτο που θελω να πω είναι, ότι τα tinted αντηλιακά δεν εχουν καμμία σχεση με αυτα που ήταν κάποτε. Γινόσουν όλο μπαλώματα στον πρώτο ιδρώτα, το χρώμα έτρεχε κι αφηνε δυσχρωμίες…. Τωρα μιλαμε για τελείως άλλο επίπεδο προστασίας και κάλυψης κι επισης σου δινουν και μια φροντισμένη εμφάνιση στην παραλία. Εγω παντως το πρωί δεν βαζω καθόλου, μα καθόλου make up πλεον, αν και με την compact Jane Iridale οφείλω να πω, ότι καλύπτομαι σε make up, concealer, αντηλιακό και πούδρα.

  2. @Stella: Yπάρχει τεράστια εξέλιξη στις φόρμουλες τα τελευταία 5 χρόνια. Η κοσμετολογία έχει φουλάρει πολύ τις μηχανές, γιατί παίρνει κεφάλι η μη επεμβατική δερματολογία και κάπως πρέπει να κάνουν bounce back- καλό γι μας είναι αυτό, πάντως. 🙂 Τουλάχιστον δυο αποχρώσεις που έχω δοκιμασει εγώ- έχει η Lancaster. Το Sunny Glow, πιο ανοιχτή απόχρωση και το Golden Glow για όταν έχεις ήδη μαυρίσει. Κονσήλερ η Jane Iredale? Τι κονσήλερ δηλαδή, βάζεις την κόμπακτ πούδρα κάτω από τα μάτια; Νομίζω αυτό θέλει λίγη προσοχή. ( Πρέπει να σε πλήρώσουν εκεί στη Jane Iredale. χαχχαχχ)

  3. @Julia Ναι, είναι και κονσηλερ το προιόν, ειναι 4 σε 1. Μια χαρα καθεται με το πινελο κατω απο τα μάτια και όχι μονο. Οντως θα έπρεπε να με πληρώνουν, όπως και πολλά ακόμα Brands αλλά τι να κάνω, ότι αγαπώ και το βλέπω να ξεχωρίζει, πάντα το γράφω στο ΒB μας. Εξάλλου την Jane εσυ μου την γνώρισες, μην το ξεχνάς…. 😉

  4. @Julia Α, ώστε η Lancaster εχει δυο αποχρώσεις ε? Το πιστεύεις, ότι δεν εχω παει σε καταστημα καλλυντικών, μετά την καραντίνα? ψάχνω διαδικτιακά την πληροφορία, αφου ετσι κι αλλιως δεν μπορω να δοκιμάσω… Τι ξενέρωμα…..

  5. @Julia Μολις παρηγγειλα διαδικτυακα την Lancaster στην αποχρωση Sunny Glow. Αν δεν μου ταιριάζει η αποχρωση κάηκες! 😉

  6. @Stella: Ωχ τι έπαθα! Αλίμονο μου!!!😂😂😂. Μπα, δε φοβάμαι. Lancaster είναι- θα την λατρέψεις.

    (Τι θα γίνει αυτό με τα καταστήματα; Τι στενάχωρο… πόσο άραγε θα κρατήσει…)

  7. Εγώ φέτος αγόρασα της ISDIN με το χρώμα και είναι καταπληκτικό,είναι σαν μεικ-απ.Φυσικα από εδώ τα γνώρισα τα προϊόντα από άρθρο αφιέρωμα που ενημερώθηκαμε οταν ηρθαν στην Ελλάδα..έχω δοκιμάσει πολλά θεωρώ ότι είναι εξαιρετικο!!και έχω λευκή μικτή λιπαρή επιδερμίδα με έντονη εφίδρωση το καλοκαίρι και ροδοχροο,οπότε θέλω μια σχετική καλυψη..το μόνο μείον είναι οτι είμαι αρκετά λευκή και σχεδόν καμμια εταιρεία δεν έχει τόσο ανοιχτή αποχρωση,εκτός από την πρώτη ανοιχτή απόχρωση στο Nude της Bioderma,το οποίο όμως δεν μπαίνει κάτω από τα μάτια,το δοκίμασα πέρσυ…το φετινό της ISDIN είναι φανταστικό και η βάση του είναι το νερό,όσο για το χρώμα το αναμειγνύω με του DrJart το Τiger Grass που είναι πράσινο και έτσι γίνεται πιο ανοιχτό και ισορροπεί σε μενα γιατί είμαι πάρα πολύ άσπρη.Το προτείνω δοκιμάστε το έχει καταπληκτική υφή.

  8. Λατρεύω τα αντηλιακά με χρώμα και για χρόνια χρησιμοποιούσα τα προϊόντα της Vichy! Η κρέμα Capital Soleil με χρώμα για μικτές επιδερμίδες είναι πραγματικά εύκολη στην εφαρμογή και διαρκεί πολύ, ιδιαίτερα στο δικό μου δέρμα!Επίσης πριν χρόνια η Vicky είχε και αντηλιακή compact πούδρα, η οποία ήταν φανταστική και πολύ βολική για μένα! Δυστυχώς όταν την απέσυρε, απογοητεύτηκα!! Τον τελευταίο χρόνο όμως έχω “κολλήσει” με την εταιρεία Youth Lab, που έχει υπέροχα προϊόντα! Η αντηλιακή πούδρα
    Oil Free Compact Cream SPF 50 είναι φοβερή και σε προσιτή τιμή!

  9. @ΕΛΕΜΗ ΓΙΑΛΑΜΑ: Πολύ ενδιαφέροντα όσα έγραψες Ελένη. Και τι ωραίος τρόπος εξατομικευμένης περιποίησης! Τελικά εμείς οι ίδιες ξέρουμε καλύτερα τι είναι αυτό που μας ταιριάζει και θα καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες μας. Και πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε μεν σωστά από έγκυρες πηγές στο τι υπάρχει εκεί έξω, αλλά φυσικά να κάνουμε και τη δική μας έρευνα. Εύγε.

  10. @ELENA: Πάργματι τι εκνευριστικό όταν αποσύρονται προιόντα που έχουμε βολευτεί και μας αρέσουν! Ευχαριστούμε για το review Ελενά μου!

  11. Καλημερα και απο μενα.
    Ολα οσα αναφερεις αντηλιακα εκτος απο δυο τα εχω δοκιμασει
    Εχω καταληξει σε Frezyderm ,Clarins , και La Roche Posay
    Αν και η τελευταια ενω εχω λατρεψει το σερουμ με υαλουρονικο και την κρεμα νυχτας την αντηλιακη την βρηκα λιγο λιπαρη και οχι τοσο καλυπτικη σαν της Frezyderm
    Η Frezyderm επισης ενω οταν ειχε βγει ειχε μια mousse υφη που αφηνε αυτο το ματ βελουδινο αποτελεσμα τωρα ειναι απλα μια παχια κρεμα Εχει αλλαξει σιγουρα την συσταση που την εκανε διασημη ισως λογω κοστους
    Ομως εμενα μου αρεσει γιατι το μεικ απ της καλυπτει χωρις να φαινεται οτι φορας μασκα
    Τις φορω εναλλαξ και τις τρεις. Οταν τελειωνει καποια αγοραζω απο αλλη μαρκα
    Αυτη που μου αρεσει πολυ επισης ειναι και η ,Clarins που δεν βρισκω κανενα ψεγαδι
    Τις φορω και κατω απο τα ματια οπως και ολες μου τις κρεμες
    Δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα ουτε μου δημιουργησαν ρυτιδες η σακουλες
    Επισης δεν με τσουζουν οπως οι παλιες αντηλιακες που εκλαιγαν συνεχως τα ματια μου
    Α μην ξεχασω οτι η πουδρα της Shiseido Fond Te Teint Compact SPF 30 Αll time classic προϊόν

  12. Η μαμά μου ορκίζεται στη La roche posai, αυτήν την μάρκα τη φοράει σε κρέμες και αντηλιακά από τοτε που ήμουν μικρή και με έπαιρνε μαζί της στο φαρμακείο από όπου τα αγοραζε…Βέβαια η μαμά μου έχει την τέλεια κανονικη επιδερμίδα που ότι και να βάλει της ταιριάζει αψογα, σε αντίθεση με εμένα που ότι και να βαλω μετά από λίγο γυαλιζω από λιπαρότητα.. Εχω βάλει τόσες αντιηλιακες πρόσωπου που εχω χάσει πια το λογαριασμό, αλλά τα τελευταία χρόνια εχω κολλήσει με 2: frezyderm sun velvet SPF30 και την απλή και την tinted συνθεση και το εκπληκτικό sun mousse της Hydrovit SpF 20 που δεν είναι καθόλου λιπαρο, ειναι πανάλαφρο και το φοράω σε προσωπο και σωμα..

  13. Ποτέ χωρίς αντηλιακή προστασία προσώπου …ουτε χειμώνα ούτε καλοκαίρι…με την frezyderm με χρώμα είμαι πολυ ευχαριστημένη αλλά αυτη την οποία αγαπώ είναι η PERFECTIONIST PRO MULTI-DEFENSE απο την αγαπημένη ESTEE.

  14. Καλησπέρα bgirls. Και γω έχω δοκιμάσει τις περισσότερες κρέμες του post. Έχω καταλήξει (για το δικό μου δέρμα) στην BB της Vichy με αντηλιακό δείκτη 50. της IDEAL SOLEIL. Βρίσκω καταπληκτική της Lancaster, όπως και αντηλιακά της χωρίς χρώμα. Για τις κόρες μου, ιδανική είναι της La Roche Posay, η οποία ήταν και πρόταση του δερματολόγου τους ύστερα από θεραπεία ακμής. Τη φετινή αντισποτ της Vichy που δοκίμασα, την βρήκα “στεγνή” για μένα, που έχω μεικτό δέρμα. Είναι αυτό που λέμε, δεν κάνουν όλα για όλους..! Επίσης, με τη Frezyderm την οποία έχω δοκιμάσει, και πράγματι αφήνει ένα πουδρέ τελείωμα, έχω διαβάσει πως περιέχει σιλικόνες. @Julia ποια η γνώμη σου πάνω σε αυτό;
    xx

  15. Όσες φορές δοκίμασα αντηλιακή με χρώμα μου φαινόμουν σαν χλωμή ινδιάνα οπότε σταμάτησα τις προσπάθειες.Ορκίζομαι στο Frezyderm Sun Screen Velvet Face Cream SPF 50 καθημερινά τα τελευταία χρόνια.
    Μουτςς

  16. Ευτυχώς που στην περίπτωση των αντηλιακών όλα τριγύρω αλλάζουνε και δεν μένουν όλα τα ίδια… Χρόνια είχα να δοκιμάσω αντηλιακό με χρώμα, γιατί ό,τι κι αν είχα δοκιμάσει μου άφηνε την αίσθηση του στόκου… Φέτος αγόρασα την Apivita Sun Care Anti-Spot SPF 50 και έχω μείνει ευχαριστημένη από την κάλυψη και το άπλωμα. Και πάλι, όμως, δεν έχει την ελαφριά υφή που θα ήθελα. Νομίζω ότι θα δοκιμάσω τη La Roche Posay σε επόμενη φάση.

  17. Πρωτη για εμενα ερχεται η Shiseido Fond Te Teint Compact SPF 50 δεν την αλλαζω μετα η seveteen HIGH PHOTO AGEING PROTECTION COMPACT POWDER SPF30 αυτες χρησιμοποιω στην πολη .Για την παραλια η σε πιο εντονη ηλιοφανεια la roche fluid shaka spf 50 μου αρεσει γιατι ειναι λεπτορευστη και απλωνεται εξαιρετικα μετα η Clinique Broad Spectrum SPF 50 Mineral Sunscreen Fluid για τους ιδιους λογους αλλα και για τα φυσικα φιλτρα της.
    Για το σωμα Κορρες με βουτυρο καριτε αγαπημενο αλλα και la roche για τις φωτοαλλεργιες😁

  18. @AMALIA, την frezyderm με χρώμα την έχεις δοκιμάσει;
    @SOFIAMARGA αυτο με τις σιλικόνες δεν το γνώριζα….

  19. @Celia, μου το είπαν απο μεγάλο φαρμακείο των Β. Προαστίων. Φίλη μου, που ήταν κατά. Μου είπε βέβαια ότι αυτό κινείται χειμώνα καλοκαίρι γιατί στέκεται πολύ καλά και ως make up, αλλά οι σιλικόνες κάνουν μακροπροθεσμα κακό στο δέρμα….
    xx

  20. @SOFIAMARGA Σοφάκι, δεν είμαι καλά ενημερωμένη επανω στο ζήτημα με τις σιλικόνες…σαφώς και βλάπτουν…θα ψάξω να βρω σχετικά άρθρα να διαβάσω.

  21. Και εμενα της frezyderm μου εκανε σπυρακια κλπ και οντως περιεχει σιλικονες οι οποιες ειναι βλαβερες οπως μου ειπαν

  22. Τα τελευταία 3 χρόνια αγοράζω την Frezyderm Sun Screen Color Velvet SPF 50!!!!! 💜💜💜💜💜💛💛💛💛💛💛💛💚💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤❤💙💙💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤💜💜💜💜💜💛💛💛💛💛💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤❤❤💜💜💜💛💛💛💛💚💚💚💚💙💙Έχει υπέροχη matte υφή και καλύπτει οποιαδήποτε ατέλεια στο πρόσωπο!!! Ακόμα και τον χειμώνα την χρησιμοποιώ σαν μεικ απ το πρωί Επειδή είναι και αντηλιακό. Το μόνο κακο με αυτήν είναι ότι αν έρθει σε επαφή με τα μάτια τσουζουν και δεν σταματάω το κλάμα! @SOFIAMARGA δεν έχω ακούσει για σιλικονες κτλπ. Και η φαρμακοποιός μου προτείνει αυτήν την αντηλιακή στους πάντες. Θα το ψάξω βέβαια γτ με ανησυχεί.

  23. Έχω χρησιμοποιήσει της avene,apivita,frezyderm.Σαν υφές μου άρεσαν όλα.Της apivita δεν μου άρεσε πολύ το χρώμα.

  24. Έχω δοκιμάσει και la roche posay και vichy,μου άρεσαν πάρα πολύ!

  25. @Julia Εντάξει Τζούλια Κυριλή, τη γλύτωσες! 😉 παρέλαβα χθες Lancaster και είναι απλά θεικό!!!! 😉 Σ΄αγαπώ κι εσένα και τις προτάσεις σου!

  26. @Stella: Τhank God για τις διαχρονικές αξίες. Τουλάχιστον για κάποια πράγματα σε αυτή τη ζωή, μπορούμε να είμαστε σίγουρες… 🙂 🙂 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.