10 υπέροχα και  ασυνήθιστα καλοκαιρινά αρώματα

 

 

 

Ξέρω, ότι πολλές από σας αγαπάτε τρελά και ταυτίζετε το καλοκαίρι σας, με μεγάλες αρωματικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, όπως τα επικά Bronze Goddess της Estee Lauder και το Beach της Bobbi Brown,  ή τα πολυαγαπημένα κι ιδανικά καλοκαιρινά αρώματα, από τα brands Nuxe και Caudalie.

 

Εγώ όμως σήμερα θα σας κατευθύνω σε άλλα αρωματικά μονοπάτια και θα σας προτείνω κάποια καλοκαιρινά αρώματα που θεωρώ εξαιρετικά αλλά δεν είναι ή δεν έχουν προλάβει να γίνουν πολυφορεμένα.  Είναι όμως σικάτα, statement και πολύ ξεχωριστά, έτσι ώστε να συνδέσετε μαζί τους τις καλοκαιρινές σας στιγμές.  Ποιοτικά και θηλυκά αρώματα, σκιαγραφούν το αρωματικό φόντο του φετινού καλοκαιριού, για εσάς που θέλετε να ευωδιάζετε πρωτότυπα.

 

TOM FORD – METALLIQUE

Ο αγαπημένος μας Tom, κλέβει και πάλι την παράσταση με την πιο πρόσφατη και ανατρεπτική του δημιουργία.  Ένα άρωμα αλδεϋδικό, στο οποίο οι σαπουνένιες αλδεϋδες χρησιμοποιούνται τελείως διαφορετικά από ότι ξέρουμε στα κλασσικά αλδεϋδικά αρώματα.  Όπως υπονοεί και το όνομα του, έχει την ψύχρα του μετάλλου και την αέρινη πούδρα του καλλυντικού.  Δώστε του χρόνο να αναδειχθεί και ξεχάστε όσα ξέρατε, για τα αρώματα του Tom Ford ως σήμερα.

 

 

 

 

L’ ERBOLARIO – RABARBARO

To ραβέντι είναι μια πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική πικροπράσινη νότα. O προσεγμένος ιταλικός οίκος της L‘ Erbolario που προωθεί το φυσικό στα καλλυντικά, αναδεικνύει υπέροχα το ραβέντι σε αυτή τη σειρά. Φρέσκο, πράσινο, δροσερό, αναζωογονητικό ένας εξαιρετικός συνδυασμός  με πικάντικες αποχρώσεις.  Ιδανική σειρά για το καλοκαίρι, γιατί εκτός από το άρωμα υπάρχει κρέμα σώματος και αφρόλουτρο, όλα με απίστευτη αρωματική διάρκεια!

 

 

 

 

L’ OCCITANE – VERBENA

Το γαλλικό αντίπαλο δέος στα φυσικά προϊόντα, μας δίνει ένα κλασσικό πράσινο στο οποίο αναδεικνύει, την φρεσκάδα και την δροσιά μιας από τις κορυφαίες αρωματικές νότες. Η ευωδιά του δάσους, η δροσιά των πρωινών δροσοσταλίδων, μαζί με κίτρα και πεύκα. Μια επίσης ιδανική σειρά για το καλοκαίρι,  γιατί συνοδεύεται από κρέμα σώματος και αφρόλουτρο, αλλά και μια πληθώρα άλλων προϊόντων περιποίησης σώματος, όλα με εξαιρετική αρωματική διάρκεια! Η L’ Occitane για τη σειρά αυτή χρησιμοποιεί φυσικό εκχύλισμα βιολογικής βέρμπενα.

 

 

 

 

HERMES – UN JARDIN SUR LA LAGUNE

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα του οίκου Hermes, από την σειρά των «κήπων», μια ούτως ή άλλως  πολύ καλή σειρά για καλοκαίρι. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του κι είναι πραγματικά εκπληκτική! Πολύπλοκο κι ανάλαφρο, μυστηριώδες και σαγηνευτικό, θαλασσινό και “φευγάτο”, υπόγεια καθηλωτικό και επιβλητικό.  Αύρα της λιμνοθάλασσας, λευκά γιασεμιά και η αίσθηση του μουσκεμένου ξύλου. Ξεδιπλώνεται σιγά, σιγά κι έχει μια νοσταλγική πίκρα, μια αδιόρατη πολυτέλεια.

 

 

 

 

HERMES – HIRIS

Πικρό, αέρινο, σκονισμένο, σύννεφο ίριδας, ίσως το πιο αγαπημένο μου άρωμα Hermes! Ένα πολυτελέστατο «σαπούνι» μαζί με κεχριμπάρι, κόλιανδρο και ξύλα.  Ευωδιά που δεν αρκείται να δώσει την αίσθηση της καθαριότητας, αλλά στο βάθος, στην εξέλιξη της, στέλνει μεθυστικές αύρες. Ξηρό, σπάνιο πουδρέ που δεν γλυκίζει, αλλά στεγνώνει. “Πούδρα λουλουδιού” που μένει στο λαιμό και δεν λιγώνει.  Μόνο του μειονέκτημα, όπως και του προηγούμενου, η διάρκεια. Κρατάει γύρω στις 3-4 ώρες, αλλά η συγκεκριμένη σειρά του Hermes ως και eau de toilette, χαρακτηρίζεται από αυτή την ανάλαφρη αίσθηση.

 

 

BOTTEGA VENETA – KNOT

O αριστοκρατικός ιταλικός οίκος ξεχωρίζει με τις διαχρονικές και classy δημιουργίες του. Το Knot δεν είναι καινούργιο, αλλά αν σας αρέσουν τα αρώματα που προσδίδουν κύρος και φινέτσα, είναι ιδανικό για το καλοκαιρινό –και όχι μόνο- signature άρωμα σας. Σαν ένα λευκό μεταξωτό πουκάμισο, σαν ένα ολόλευκο λινό μακρύ φόρεμα, διαβαίνοντας στα σοκάκια της Σαντορίνης, το Knot είναι ένα μείγμα από φίνα λουλούδια και καθαριότητα, φρεσκάδα και πολυτέλεια. Ευωδιές από κλημεντίνη, μανταριν ορανζ, λάιμ, νερόλι και άνθη πορτοκαλιάς που συνδυάζονται ισορροπημένα με λεβάντα, λευκό τριαντάφυλλο και παιώνια.

 

 

 

 

 

CARTIER – CARAT

Η οσμή και η καθαρότητα του κρυστάλλου, η διαύγεια και η δροσιά του νερού χωρίς να ανήκει στα aquatic, χωρίς να είναι αδιάφορο κι εξαϋλώσιμο.  Έχει αντανακλάσεις, σαν το διαμάντι κάτω απ΄το φως.  Λευκά λουλούδια, νάρκισσος και lilly of the valley, αλλά και αγαπημένη γαλακτώδης μιμόζα, που πουδρίζουν διακριτικά στο sillage.  Δροσερό αλλά παρόν και εμφανές.  Η διάρκεια του σημαντική για την κατηγορία του, αντέχει τόσο στον καύσωνα όσο και στο χειμωνιάτικο κρύο, αναδεικνύοντας έναν πολύπλοκο χαρακτήρα.  Αριστοκρατικό, κομψό, θηλυκό, σικάτο.  Αξίζει να γίνει signature.

 

 

 

 

 

REMINISCENCE – PATCHOULI BLANC

Ένας οίκος που «ανακάλυψα» φέτος και ήδη φοράω το συγκεκριμένο. Μην σας ξεγελάει το όνομα, ουδεμία σχέση έχει με πατσουλί. Είναι υπέροχη αέρινη καλλυντική πούδρα με μια ιδέα πικάντικου αστεροειδή γλυκάνισου και την κρεμώδη αίσθηση του βούτυρου καριτέ. Διαρκεί αφάνταστα, με το άρωμα να μένει ακόμα κι όταν εγώ, μετά από πολλές ώρες, δεν το αντιλαμβάνομαι.  Σ’ αυτόν τον μήνα που το φοράω έχω δεχθεί πολλά απροσδόκητα  κομπλιμέντα.

 

 

 

REMINISCENCE – REM

Από τον ίδιο οίκο ένα υπέροχο θαλασσινό και υδάτινο άρωμα! Το REM δεν είναι μόνο τα πρώτα γράμματα του ονόματος αυτού του εξαιρετικού οίκου αρωμάτων, είναι και το στάδιο του ύπνου που βλέπεις τα όνειρα.  Μ΄ αυτό το άρωμα συμπλέεις και χάνεσαι σε όνειρα καλοκαιρινών διακοπών, σε θάλασσες γαλάζιες και την άπλετη ζεστασιά του ήλιου στο κορμί.  Βοτανικές νότες, σαν την ευωδιά απ΄τα αρμυρίκια που ενώνονται με την θαλασσινή αύρα, το REM σας βάζει στο απόλυτο mood διακοπών!

 

 

 

 

 

GUCCI – MÉMOIRE D’UNE ODEUR

Η «επιστροφή» ενός μεγάλου οίκου με ένα υπέροχο άρωμα που δεν  μοιάζει με όσα κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια.   Μυρίζει σαν το πιο εκλεκτικό, ακριβό μπουκέτο λευκών λουλουδιών αναμεμειγμένο με βότανα, χαμομήλια και πράσινα φύλλα, ενώ στο βάθος διακρίνονται στεγνές, ξηρές ξυλώδεις νότες που ίσως και να θυμίζουν λίγο στεγνά φύλλα καπνού. Ένας αρωματικός θησαυρός, ένα statement άρωμα μέσα σ’ ένα υπέροχο πράσινο μπουκάλι δίνουν το απόλυτο καλοκαιρινό άρωμα.  Δεν είναι μόνο η ανάμνηση μιας ευωδιάς, αλλά και η δική σας!

 

 

 

 

Εσείς ποιο θα διαλέξετε για φέτος;

 

Stella

16 Σχόλια
  1. Είμαι ανάμεσα στο UN JARDIN SUR LA LAGUNE και στο METALLIQUE του Tom Ford και από τα δύο νομίζω θα επέλεγα το τελευταίο κυρίως γιατί είναι Tom Ford που μου αρέσει πάρα πολύ το στυλ κ η φινέτσα αυτό το “διαφορετικό-extreme” που πλασσαρει αυτο το κατι που σε εξιτάρει χωρίς καν να τα μυρίσεις κ είναι κ κούκλος χαχαχσ ..είναι απο τους αγαπημενους μου!! Αρωμα πες θα αγοράσεις ή άντρα??

  2. Νομίζω ότι αν μπορούσα να αγοράσω ένα καλοκαιρινό άρωμα θα ήταν το Knot -Bottega Veneta! Λατρεύω τα λουλουδάτα αρώματα και το συγκεκριμένο είναι ένα μίγμα λουλουδιών που με ξετρελαίνει!! 🥰😊

  3. Ακριβως τα ιδια με την @Τζενη Κασαπιδου με μεγαλύτερη κλιση προς το Hermes 😁

  4. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ To Μetallique μην το έχετε ούτε για εύκολο, ούτε για τυπικό Tom Ford! Αυτη είναι όμως η αξία του! Ειναι ξεχωριστό, statement και ως εκ τούτου κάνει τη διαφορά! Κάτι που ξεχωρίζει, δεν μπορεί ποτέ να είναι κάτι μέσα απ΄το σωρό….

  5. Πεθαινω για καλοκαιρινά αρωματα. Ασε και φετος δεν έβγαλε η Lancaster το soleil της. Στερητικό, θα με πιασει.
    Ας προσθεσω στη λιστα το Tiare Erbolario, L’artisan banana, Byredo Bal d Afrique και το απολυτο αρωμα Creed Virgin Island water. Τα 2 τελευταια πονεσαν την τσεπη μου, αλλά δεν ειμαι σπάταλη, απλά προτιμώ να μυριζω ωραια από το να κρατω πανακριβη τσαντα για 1 ωρα το βραδυ.
    Ωραια να μυριζουμε
    Καλό καλοκαιρι!

  6. @ΕΦΗ Εβαλες εξαιρετικά αρωματα στη λιστα Εφη μου και θα συμφωνήσω για τις επιλογες αρωματος vs τσάντας! Ειδικα το L’ Artisan Bana Banana… τα σπαει στους αρωματόπληκτους!!!! Η εκπληξη της χρονιάς!

  7. Γεια σας…@Stella πριν δυο χρονια ειχα το BOTTEGA VENETA πολυ ωραιο αρωμα αριστοκρατικο και σικατο …αλλα εχω την εντυπωση οτι ταιριαζει πιο πολυ το χειμωνα Εκεινο που μου κινησε πιο πολυ το ενδιαφερον ειναι το – KNOTGUCCI – MÉMOIRE D’UNE ODEUR

  8. Mε εξιτάρουν τα οσα διάβασα για το TOM FORD – METALLIQUE…και σαπουνένιες αλδεϋδες και αέρινη πούδρα…in Tom we trust!! Aλλα δεν μπορεί να με αφησει ασυγκινητη και το λιτό,κομψό και πολυτελές μπουκάλι του BOTTEGA VENETA – KNOT με τις ευωδιές του,ασφαλώς!

  9. Λυπάμαι, αλλά μετά την παρουσίαση του Metallique, δεν είχα μάτια για άλλα. Ανανεώνεται ο έρωτας με τον Tom…

  10. Καλησπέρα. Ένα από τα σχετικά πρόσφατα αποκτήματα μου είναι του Hermes, το Un Jardin Sur de lagune. Είναι πραγματικά καταπληκτικό! Εγώ, επειδή είμαι δύσκολη στα αρώματα (εξατμιζονται στο δέρμα μου..!) το συγκεκριμένο το έχω λατρέψει! Είναι οσα περιγράφεις @Stella κι ακόμα παραπάνω! Από τα υπόλοιπα που μας προτείνεις θα ήθελα να δοκιμάσω το Carat, όχι μόνο για την σύνθεση του, αλλά και για τη διάρκειά του.
    xx

  11. Νομίζω ταυτίστηκα και με τα δύο αρώματα του Hermes από τις περιγραφές.. Μένει να τα μυρισω για να δω ποιο μου πηγαίνει καλύτερα!

  12. Με ελκύει ο Tom .Για να δούμε.
    Μουτςς

  13. Με ελκύει το άρωμα ραβέντι της Erbolario. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να μυρίσω τα αρώματα της Remisense, ιδίως το υδάτινο μου φάνηκε πολύ ιδιαίτερο. Όμως, μόνο ηλεκτρονικά μπόρεσα να τα βρω, κι η μάνα μου δεν θέλει να πάρω άρωμα χωρίς να το μυρίσω.

  14. Το verbena το έχω δοκιμάσει.Μου άρεσε αν θυμάμαι καλά.Τα υπόλοιπα όχι.Μου αρέσει το hermes,iris,συσκευασία άλλων εποχών.

  15. Για μένα νομίζω ότι καλύτερο θα είναι το CARTIER – CARAT. Μου αρέσει να μυρίζουν λουλούδια τα αρώματα μου. Επίσης θα ήθελα οπωσδήποτε να μυρίσω την επιστροφή του GUCCI!!!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.