To διθυραμβικό review από το καταξιωμένο Fragrantica για τα προϊόντα Stella’s Recipy και διαγωνισμός

 

 

 

Tα «δικά» μας,  τα υπέροχα φυσικά προϊόντα ομορφιάς  Stella’s Recipy έλαβαν διθυραμβική κριτική στην πιο έγκυρη παγκοσμίως και εξειδικευμένη  ιστοσελίδα Fragrantica ενώ το review που ακολουθεί είναι της ελληνίδας perfume expert Έλενας Βοσνάκη.

 

 

Τα καλλυντικά Stella’s Recipy δεν τα γνώριζα όταν πρωτοεισήλθαν στην αγορά, καθώς δεν είμαι και η πλέον δραστήρια καταναλώτρια στον τομέα των καλλυντικών. Δίνοντας περισσότερο έμφαση σε λίγα και στοχευμένα προϊόντα, και με ένα δέρμα ευαίσθητο, που δεν ανέχεται ούτε τις πολύ συνθετικές, αλλά ούτε και τις εντελώς φυσικές δραστικές σειρές, δεν έχω δοκιμάσει πολλές συνθέσεις ώστε να διεκδικήσω δάφνες ειδήμονα στα δερμοκαλλυντικά. Ωστόσο είμαι διαβαστερός τύπος. Κι όσο για αρώματα και ευωδιές…το πάθος μου το ξέρετε…

 

Τα Stella’s Recipy λοιπόν τα πρωτοάκουσα πριν πολύ καιρό από την ίδια την δημιουργό τους, την StellaAsk, την δική μας StellaAsk, της ελληνικής Fragrantica! Και συγκινήθηκα που ένα τόσο αξιόλογο μέλος, που ασχολείται με έφεση και μεράκι με τον τομέα αυτό, καθώς και με αιθέρια και βιολογικά έλαια από τις καλύτερες πιστοποιημένες πηγές, ουδέποτε βρήκε “πάτημα” για να προβληθεί έμμεσα μέσω της δραστηριότητας στην σελίδα μας και των συζητήσεών μας. Αντιθέτως. Η εκτίμηση στο πρόσωπό της γεννήθηκε ακριβώς επειδή διέκρινα ένα άτομο ακέραιο, που δεν επιζητούσε να προβληθεί, αλλά να βοηθήσει και να συνδράμει οποιοδήποτε μέλος μας ζητούσε συμβουλή.

 

 

Η ολοκληρωμένη της προσωπικότητα, καθώς εκτός από δημιουργός καλλυντικών είναι μια εργαζόμενη σε απαιτητικό κλάδο, καθώς και συνεργάτης σε θέματα φυσικής ομορφιάς και αρωματοθεραπείας στο beautyblog.gr and more, μου ενέπνευσε ενδιαφέρον και για το προσωπικό της στοίχημα ελληνικής μικροεπιχειρηματικότητας. Και σε καιρούς γενικευμένης κρίσης, η ελληνική μικροεπιχειρηματικότητα είναι αυτή που μας δίνει ελπίδα για δημιουργική απασχόληση και για εξωστρέφεια. Mπορεί τα Stella’s Recipy να είναι one woman show, αλλά εγώ της εύχομαι να γίνει…κολοσσός!

 

 

 

 

 

Μακριά από το παλιομοδίτικο marketing, με τις μεγαλόπνοες υποσχέσεις και τα μάλλον εξευτελιστικά “πριν” και “μετά”, που μας έχουν βομβαρδίσει τον εγκέφαλο τόσες δεκαετίες στον κόσμο της βιομηχανίας της ομορφιάς, πιστεύω οι σύγχρονες γυναίκες έχουν καταξιώσει το αξίωμα ότι η φροντίδα της ομορφιάς δεν είναι για να σε μετουσιώσει σε κάποια άλλη, αλλά να σε κάνει να απολαύσεις την δική σου ουσία, να είσαι ΕΣΥ μέχρι το μεδούλι των οστών σου, η καλύτερη εκδοχή του δικού σου εαυτού, και ταυτόχρονα να μπορείς να γίνεις κοινωνός στην απόλαυση, στην ηδονή της μέθεξης που παρέχει η καλλυντική φροντίδα.

 

Ξεκίνησα λοιπόν, κάπως διστακτικά στην αρχή σας ομολογώ, την γνωριμία μου με την μπράντα και κατέληξα να…ερωτευτώ!

 

Και δεν το περίμενα κιόλας, ήρθε από το πουθενά.

 

 

Η φίλτατη Στέλλα, με την ευγένεια που την διακρίνει, και την αλληλοεκτίμηση που έχουμε, μου έκανε ένα εκλεκτό δώρο για την ονομαστική μου εορτή τον περασμένο Μάϊο. Σε επικοινωνία που είχαμε αναπτύξει τις είχα εκφράσει ακριβώς την αγάπη μου στα ξηρά αισθησιακά λάδια σώματος και την αποστροφή μου στις κολλώδεις και “πλαστικές” λοσιόν του εμπορίου. Kι εκείνη με την γενναιοδωρία της μου χάρισε τρία εκπληκτικά λάδια σώματος σε ξηρή μορφή από τη σειρά της Hair & Body Bliss, γεμάτα από ευεργετικά αιθέρια έλαια που θρέφουν, απαλύνουν, τονώνουν, βοηθούν σε δερματικά προβλήματα (κυτταρίτιδα, ραγάδες, χαλάρωση, ξηρότητα, πανάδες), και κυρίως εξυψώνουν την διάθεση με τα αναζωογονητικά τους αρώματα!

 

 

 

 

Εξ αυτών τα δύο ξεκίνησα να τα φορώ στα τέλη της άνοιξης και συνεχίζω μέσα στο καλοκαίρι, και το τρίτο το κράτησα για τους φθινοπωρινούς και πιο χειμερινούς μήνες, καθαρά λόγω της πιο “ζεστής” και πικάντικης ευωδιάς του. Kαι σκέφτηκα: αυτό είναι, πρέπει να κάνω ένα αφιέρωμα στην κεντρική σελίδα, πρέπει να κάνω έναν διαγωνισμό και για τα μέλη μας! Που φυσικά το βλέπετε σήμερα.

 

 

Το ξηρό έλαιο Candy Rose Hair & Body Oil, που είναι κι αυτό που φόρεσα μέχρι στιγμής το περισσότερο, είναι ένα προϊόν…καραντίνας. Τι εννοώ. Όχι μόνο κρατά καλή παρέα, αλλά και προέκυψε, όπως μου εκμηστηρεύτηκε η ίδια η Στέλλα τον καιρό της καραντίνας της άνοιξης 2020, ενώ για έναν χρόνο αναζητούσε να φτιάξει ένα ολιστικό λάδι που να χρησιμεύει για σώμα και μαλλιά και να έχει μια ανακουφιστική ευωδιά “πουπουλένιας άνεσης”. Και το πέτυχε τότε!

 

 

Θα αδικούσα αυτά τα έλαια αν τα ονομάτιζα “αρώματα”, επειδή δεν έχουν την χρήση, ούτε και το κόνσεπτ ενός eau de toilette ή eau de parfum. Δεν είναι ο σκοπός τους να δώσουν διάχυση στο περιβάλλον αλλά να προσδώσουν καλλυντικά οφέλη και ταυτόχρονα να εμπουτίσουν την προσωπική μας μυρωδιά.

 

 

 

 

Στο σώμα προσφέρουν ενυδάτωση, τόνωση, ευεξία, εντατική φροντίδα και επανόρθωση, με αιθέρια έλαια που είναι γνωστά για την δράση τους ενάντια στην κυτταρίτιδα, τις ραγάδες τις δυσχρωμίες, και τα σημάδια του χρόνου, ωστε να προσφέρουν αντιγηραντική και συσφικτική δράση σε σώμα και στήθος. Στα μαλλιά, τα αναδομεί και τα θρέφει, κάνοντάς τα λαμπερά, υγιή,  τιθασευμένα καθώς και να  ευωδιάζουν με το λεπτό άρωμα του Candy Rose (ή αντίστοιχα του άλλου προϊόντος σταρ για το καλοκαίρι, του Summer Seduction Elixir).

 

 

Αρχικά απλώνοντας το έλαιο στην παλάμη έκανα ένα εσωτερικό “ωχ” επειδή έχω “καεί” στο παρελθόν από φυσικά προϊόντα που μύριζαν περισσότερο σαν εντομοαπωθητικά μείγματα, παρά σαν ολοκληρωμένες ευωδιές για προσωπική χρήση, κι από προϊόντα που δεν έλεγαν να απορροφηθούν με τίποτα. Μια μόλις χρήση αργότερα, αναγκάστηκα να φάω την γλώσσα μου και να παραδεχτώ ότι δεν πρέπει ποτέ να βιαζόμαστε.

 

 

Η αίσθηση του ελαίου είναι πραγματικά ξηρή.  Δεν χρειαζεται να εισαι βρεγμενη, μετά το ντουζ, για να απλωθεί καλά, ειναι ξηρα και απορροφωνται αμεσως.  Τοποθετούνται με μασάζ (αααααχ) ή και χωρίς σε όλο το σωμα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά νιώθεις καθαριότητα. Η υπέροχη ευωδιά προέρχεται από πέταλα τριανταφύλλου (νομίζω της ποικιλίας Μay Rose, ίσως με λίγο Rosa moschata, η οποία είναι μια βοτανική οσμή με φυτικό μόσχο, που διαφέρει από οτιδήποτε ονοματίζουμε “τριαντάφυλλο” στην καθομιλουμένη). Ολα τα έλαια της συλλογής ειναι φτιαγμενα με αγνά, βιολογικά έλαια βάσης σε συνδυασμό δηλ. μακαντάμια, τζοτζόμπα, καρύδα και σησαμέλαιο (ενώ το αμυγδαλέλαιο η Στέλλα το θεωρεί πολυ «λίγο» και δεν το χρησιμοποιεί στα προιόντα της) και περίπου 10 αιθέρια έλαια το καθένα τους. Δεν υπαρχουν μέσα σ΄αυτά ουτε καν αρωματικά έλαια, για να μην υπαρχει κανενα εφέ συνθετικού. Έτσι περιέχουν βιταμίνες και καθόλου συνθετικές χημικές ουσίες, σιλικόνες, φοινικέλαια ή πρόσθετα. Κι αυτό φαίνεται.

 

 

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι η λιπαρή ιδιότητα του ελαίου δεν αφήνει ίχνος ούτε σε ρούχα, ούτε σε σεντόνια, καθώς επέλεξα να κρατήσω την τελετουργία της χρήσης του Candy Rose και του Summer Seduction Elixir ως τελευταία κίνηση περιποίησης την νύχτα προτού ξαπλώσω. Η ευωδιά όμως στα σεντόνια παραμένει και παρασύρει σε…όνειρα γλυκά και…ρομαντικά!

 

 

Νομίζω διακρίνω ρυζέλαιο στη φόρμουλα, ένα συστατικό που χρησιμοποιούν οι ασιάτισσες για την περιποίηση της επιδερμίδας τους και που τους αποζημιώνει με αυτές τις αλαβάστρινες υφές που βλέπουμε. Ταυτόχρονα ένα άγγιγμα βανίλλιας και σανδαλόξυλου, στο βάθος της σύνθεσης, αναδεικνύει το σύνολο, αναβαθμίζοντας το Candy Rose σε μια ηδονική εμπειρία.

 

 

Ειδικά για τα μαλλιά διαπίστωσα αυτό που συζητάμε συχνά εδώ στην Fragrantica. Τα μαλλιά συγκρατούν την ευωδιά και την μεταφέρουν για ώρες, χωρίς να δημιουργούν αυτό το αποπνικτικό εφέ που προκαλεί ο υπερψεκασμός με τα eaux de toilette και eaux de parfum. To άρωμα του Candy Rose αποδείχτηκε ιδανικό για τα μαλλιά, καθώς δημιουργεί μια μεταξένια αύρα, με μοσχάτο τριαντάφυλλο που έχει ένα εντελώς herbal και σύγχρονο “καθαρό” εφέ, αντί για το παλιομοδίτικο τριαντάφυλλο των παλιών αρωμάτων, και ντύνεται με ένα πουδρέ αποτέλεσμα περιποίησης, ηρεμίας, και ψυχικής χαλάρωσης. Xρησιμοποιώ και ως μάσκα μαλλιών, πριν το λούσιμο, αλλά και μερικές σταγόνες στις άκρες μετά το λούσιμο, όσο τα μαλλιά είναι βρεγμένα για να συγκρατήσει την υγρασία και να μην “φριζάρουν”.

 

 

 

 

Για κάποια που ούτε τα τριαντάφυλλα, ούτε οι βανίλλιες αποτελούν πεδίο οσφρητικού “φανατισμού” της, η επιτυχία της Στέλλας στην δημιουργία μιας ικανοποιητικής ευωδιάς είναι αξιοσημείωτη, κι ήταν αυτή που μου έδωσε και την ώθηση να γράψω για την εμπειρία μου αυτή και να την μοιραστώ μαζί σας.

 

To επίσης ξηρό έλαιο Summer Seduction Elixir Hair & Body Oil από την άλλη είναι κάτι άλλο, διαφορετικό, και με τον τρόπο του εξίσου ελκυστικό.

 

Μελετημένο ειδικά για την απαραίτητη επανόρθωση μετά τις ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας των διακοπών, αλλά και τη συνεχή έκθεση στον σκληρό ήλιο και τις συνθήκες της πόλης, το Summer Seduction είναι φτιαγμένο για κείνες τις ρομαντικές και σέξυ νύχτες των ελληνικών νησιών κάτω απ΄τ’ αυγουστιάτικο φεγγάρι ή για όλες εκείνες τις νύχτες αναζητούμε την αίσθηση των διακοπών.

 

Το Summer Seduction Elixir Hair & Body Bliss oil, ιδίων τεχνικών προδιαγραφών ως προς την υφή κι εφαρμογή, είναι πιο βοτανικό αρχικά ως προς την οσμή, με αιθέριο έλαιο δίκταμου, με πιο έντονο το herbal στοιχείο, αλλά αυτό που αποτελεί μεσογειακή αναφορά κι ελληνική πατέντα είναι ότι στεγνώνει με πολύ διακριτο το μαστιχέλαιο, κι ίσως πάλι μια υποψία βανίλλια ή σανδαλόξυλο. Αποτελεί για τον λόγο αυτό το κατ’εξοχήν “ελληνικό” λάδι διακοπών, αφού προσφέρεται και για χρήση ως προστασία μαλλιών στον ήλιο και την θάλασσα, καθώς και σαν after sun, δένοντας με όλες τις ελληνικές ευωδιές που έχουμε συνδέσει με ήλιο και θάλασσα. Η δε μαστίχα που κάποιοι δεν “ευχαριστιόμαστε” τόσο στο Habanita, εδώ είναι αντίθετα κυρίαρχη, ελαιώδης ως προς την οσμή, σαν θρυμματισμένα “δάκρυα” του ρετσινιού, κι απολαυστική σαν λικέρ μαστίχα! Έχω ήδη μεταφερθεί στον μαγευτικό Κάμπο της Χίου κι αγναντεύω την χρυσή αμμουδιά…

 

 

Τα προϊόντα Stella’s Recipy έχουν την δική τους ιστοσελίδα ενώ μέσω της φόρμας επικοινωνίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Στέλλα ώστε να διαμορφώσετε τις δικές σας αναζητήσεις.

 

 

 

 

 

 

Εδώ να ενημερώσω ότι στο fragrantica.gr είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος διαγωνισμός με δώρα δύο κανονικού μεγέθους προϊόντα, ένα Candy Rose Hair & Body Oil και ένα Summer Seduction Elixir Hair & Body Oil.

 

 

Μπορείτε να λάβετε και εσείς μέρος στον διαγωνισμό στο link εδώ

 

 

 

Πηγή: fragrantica.gr

 

 

 

32 Σχόλια
  1. Συγχαρητήρια πραγματικά αξίζουν τα μοναδικά προϊόντα της Στέλλας μας, δεν περίμενα κάτι λιγότερο από μία τέτοια κριτική! 💖

  2. Συγχαρητήρια στην κα Στέλλα! Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ τα προϊόντα της, παραδέχομαι, αλλά θα το ήθελα. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλεια, γιατί εδώ βλέπω ότι είναι πολύ ενημερωμένη και οι οδηγίες της με βοήθησαν πολύ.

  3. Θερμά συγχαρητήρια Stella. Είναι μοναδικό να αναγνωρίζεται με τέτοιο τρόπο η δουλειά σου.

  4. Μπράβο στη Στέλλα! Ευχαριστούμε πολύ! 🥰

  5. Παιδιά τα σχόλια για το διαγωνισμό πρέπει να γίνουν μέσα στο άρθρο του site fragrantica οχι σε αυτό το post.. Μπαινετε που μπαινετε στον “κόπο” να διαγωνιστείτε, διαβάστε τουλάχιστον το post για να έχετε ιδέα που θα γράψετε τα σχόλια 😊😉

  6. Συχγαρητήρια Στέλλα μας! Σου αξίζει και με το παραπάνω!

  7. Μεγάλη συγκίνηση και περηφάνεια σήμερα, bb girls..

  8. Eξαιρετικό review! Συγχαρητήρια και από μένα στη μοναδική Stella!

  9. Το είδαμε,το είδαμε…. μπραβο στη Στέλλα μας… πολλά συγχαρητήρια!!!Τα αξιζει!! Πήρα και μέρος …καλη επιτυχια σε ολους κι όλες κι απο εδώ!!!

  10. Συγχαρητήρια Στέλλα μου! Σου εύχομαι ότι καλύτερο και πάντα επιτυχίες! 🥰😘

  11. Συγχαρητήρια Στέλλα μας! Βέβαια, όλα τα λόγια σου αξίζουν και δεν αρκούν! Το πιο συγκινητικό κομμάτι του άρθρου ήταν η αναφορά στο πρόσωπό σου, γιατί περιγράφει γλαφυρά τον υπέροχο χαρακτήρα σου!

  12. Συγχαρητήρια κ από μένα Στέλλα..δεν ξέρω αν προλαβαίνω να λαβω μέρος θα ήθελα όμως πάρα μα πάρα να τα δοκιμάσω πιο πολύ γιατί φαίνεται οτι έχεις πολλές γνώσεις πάνω στα φυτικά προιόντα κ δεύτερον επειδή αγαπώ κ χρησιμοποιώ μόνο φυτικά προιόντα πλέον..Συγχαρητήρια για την δουλειά σου

  13. @Τζενη ΚΑΣΣΑΠΙΔΟΥ. Μπορείς μέχρι και τη Δευτέρα. Μπες στη σελίδα της fragrantica και άφησε σχόλιο.

  14. @Stella μου ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!!!ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ!!
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ!!!!❤❤❤❤❤❤

  15. Πόσο χαίρομαι Στελλίτσα μου για σένα και πόσο σε καμαρώνω!
    Μουτςς

  16. Αγαπημενα μου ΒΒGirls, θα ήθελα πολύ να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας και την εκτίμηση σας, που εκφράζεται με κάθε ευκαιρία κι οχι μονο σε αυτο το ποστ. Η αλήθεια είναι, ότι ένοιωσα πολύ περήφανη και συγκινημένη με την κριτική της Ελενας Βοσνάκη στην fragrantica και δικαιωμένη για την δουλειά που έχω κάνει όλα αυτα τα χρόνια στα SR. Τα Stella’s Recipy που αναμφισβήτητα είναι πρωτίστως καλλυντικά των BBgirls, αφου εδω μεσα γεννήθηκαν και σχηματίστηκαν κι απο σας αγαπήθηκαν κι εξελίχθηκαν. Σας ευχαριστώ όλες σας πολύ, αλλά πιο πολύ ευχαριστώ τη Τζουλια μας για πολλά περισσότερα!

  17. Εγώ πάντως προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα να συνδεθώ με το frangatica. Δε πειράζει, αγαπημένη @Stella και μόνο να σε διαβάζει κανείς, είσαι απόλαυση, πλημμυρίζεις τον χώρο με ευωδιές!
    xx

  18. @Sofia Marga: Εχεις δίκιο. Δεν είναι εύκολη διαδικασία και μπορεί να γίνει περίπλοκη η σύνδεση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.