Yπέροχο κόκκινο κραγιόν και στον κινηματογράφο.

 

 

 

 

Χείλη άψογα, καλοσχηματισμένα και φυσικά βαμμένα με κραγιόν στην πιο all time classic απόχρωση. Το φλογερό κόκκινο δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα.

 

Ακολουθούν κάποια από τα πιο διάσημα και statement κόκκινα χείλη της μεγάλης οθόνης αντάξια των «movie stars» που τα φόρεσαν.

 

Gone with the wind (1939)

Τι άλλο εκτός από κόκκινο κραγιόν θα μπορούσε να φορέσει η απόλυτη “southern belle” Scarlett O’Hara; Kαι εμείς πάνω από 80 χρόνια μετά, χαζεύουμε ακόμα την αψεγάδιαστη ομορφιά της Vivien Leigh.

 

 

 

 

Rear Window (1954)

Μυστήριο, femme fatale και Hitchcock χωρίς κόκκινο κραγιόν, δεν γίνεται όπως αποδεικνύει και η υπέροχη Grace Kelly στον «Σιωπηλό Μάρτυρα».

 

 

 

 

 

Μερικοί το προτιμούν καυτό (1959)

Η Sugar aka Marylin φοράει κόκκινο κραγιόν και  στα χνάρια της και ο απολαυστικός Jack Lemmon ντυμένος γυναίκα για τις ανάγκες του ρόλου.

 

 

 

 

Cabaret (1972)

Aρχές του 1970 και κόκκινο κραγιόν συνδυασμένο με μπλε σκιά στα μάτια για τη Sally Bowles  στο Cabaret  και την ταλαντούχα Lisa Minelli.

 

 

 

 

 

Βlue Velvet  (1986)

Εκτός από πρόσωπο της Lancome η Isabella Rosselini έδωσε την ερμηνεία της ζωής της ως Dorothy Vallens στο Μπλε Βελούδο,  φυσικά με statement κόκκινο κραγιόν.

 

 

 

 

Pretty Woman (1991)

Ρουμπίνια, όπερα, κόκκινη μακριά τουαλέτα και φυσικά κόκκινα χείλη για την μεταμόρφωση της Pretty Woman.

 

 

 

 

 

The Addams Family. (1992)

Goth – chick για την Anjelica Huston με κατακόκκινο κραγιόν και μακριά κόκκινα βαμμένα νύχια στο The Addams Family.

 

 

 

 

 

Batman Returns (1992)

H πιο σέξι Catwoman όλων των εποχών με latex και κόκκινο κραγιόν δεν ήταν άλλη από τη Michelle Pfeiffer.

 

 

 

 

 

Pulp Fiction (1994)

Στην cult πλέον ταινία του Tarantino η Uma Thurman ως ανεπανάληπτη Mia Wallace κυριαρχεί στην οθόνη με μαύρο bob και κόκκινο κραγιόν.

 

 

 

 

 

American Beauty (1999)

Μονίμως περιτριγυρισμένη έτσι κι αλλιώς από έντονο κόκκινο χρώμα,  η Mina Suvari ως Angela Hayes  στην οσκαρική ταινία,  δεν θα μπορούσε να φοράει τίποτα άλλο.

 

 

 

 

 

 

Moulin Rouge (2001)

Γίνεται Moulin Rouge χωρίς έντονο rouge κραγιόν; H Nicole Kidman ως εκθαμβωτική Satine.

 

 

 

 

Marie Antoinette (2006)

Η βασίλισσα –  influencer του 18ου αιώνα,  φυσικά με κόκκινο κραγιόν και ροδαλά μάγουλα στην πολύχρωμη ταινία της Sofia Copolla με πρωταγωνίστρια την Kirsten Dunst.

 

 

 

 

 

Carol (2015)

Η Cate Blanchett  πρωταγωνιστεί στην ταινία Carol  και για το Χριστουγεννιάτικο πάρτι στα late 50’ς επιλέγει κόκκινο ματ κραγιόν φυσικά.

 

 

 

 

Suicide Squad (2016)

Η Harley Quinn  τα διαλύει όλα στο πέρασμα της και κάνει μικρές στάσεις με κόκκινο κραγιόν, κοτσιδάκια  και τσιχλόφουσκα. Πανέμορφη η Margot Robbie.

 

 

 

 

 

 

Το 2014 η εταιρεία καλλυντικών Urban Decay λάνσαρε ένα κόκκινο κραγιόν με την ονομασία “Mia Wallace” και έμπνευση την Uma Thurman στο “Pulp Fiction” και το όνομα του χαρακτήρα της, στην ταινία. 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Εχω ενα υπεροχο κραγιον της chanel πορτοκαλοκοκκινο , σε αρκετες ταινιες το εχω δει

  2. American beauty no1 εκπληκτική φώτο του κόκκινου!! Υπεροχη η Uma Thurman της πάει παρα πολύ κ φυσικά η Margot Robbie πολύ παιχνιδιαρικο κ wald ταυτόχρονα!!

  3. Υπέροχο θέμα! Και η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό, δεν ξέρω γιατί, ήταν η Julia Roberts με το καταπληκτικό κόκκινο φόρεμα στο “Pretty Woman”. Και χάρηκα που την είδα στη λίστα!
    Υ.Γ. Μου επιτρέπετε να προσθέσω και την εμβληματική αφίσα από το “Memoirs of a Geisha”? Αδυναμίες είναι αυτές…

  4. @Sheena: Υπέροχη προσθήκη υπέροχη ταινία. Και τώρα σκέφτηκα και την άλλη υπέροχη ταινία «Σήκωσε τα κόκκινα φανάρια» του Ζαν Γιμου. Και την υπέροχη Λι Γκονγκ με το φλογερό κόκκινο κραγιόν της.

  5. Διαχρονική αγάπη το κόκκινο κραγιόν!!! Χωρίς υπερβολή αγαπάω ολες του τις αποχρώσεις!! Μία από τις πιο αγαπημένες μου αποχρώσεις του είναι αυτη που φορούσε το απολυτο θηλυκό Monica Bellucci στη Μαλενα (η στιγμη που τελικά γίνεται ότι της καταλογίζουν, βάζει το τσιγάρο σε αυτά τα τελεια σαρκωδη κατακόκκινα τηε φωτιάς χειλη της και ανάβουν ταυτόχρονα δεκάδες σπίρτα και αναπτήρες από τους άντρες στην πλατεία)

  6. Κόκκινο κραγιόν και Julia Roberts από το Pretty Woman πάνε μαζί στο μυαλό μου, στην σκηνή με την όπερα. Αλλά & η Μέριλιν επίσης με τα υπέροχα σαρκώδη χείλη της και κατακόκκινο κραγιόν , απλά ταυτίζονται! Όπως και να’χει το κόκκινο κραγιόν είναι αγαπημένο κ α ι διαχρονικό!
    xx

  7. Το απόλυτο χρώμα για να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά μιας γυναίκας. Όλες οι παραπάνω φωτογραφίες το αποδεικνύουν. Πόσο ωραία αυτή η φάση της Nicole Kidman!

  8. Η Vivian Leigh η αγαπημένη μου από τις μελαχρινές και η Μarylin από τις ξανθές.

  9. Από τη λίστα διαλέγω CatWoman και Michelle Pfeiffer…
    Nομίζω πως θα άξιζε να ρίξουμε και μια ματιά στην ταινία Maleficent: H Δύναμη του Σκότους με την Angelina Jolie…. το μακιγιάζ της επιμελήθηκε η ομάδα των experts της MAC και ξεχωρίζει το εμβληματιό κόκκινο κραγιόν Russian Red σε συνδυασμό με το μολύβι χειλιών στην απόχρωση Cherry.

  10. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει φορέσει κόκκινο κραγιόν.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.