Η capsule συλλογή H&M X Sandra Mansour

 

 

 

Ιδανική για τα πρώτα μελτέμια αλλά και τις αναζωογονητικές δροσούλες του Φθινοπώρου η capsule συλλογή της H&M και της Λιβανέζας σχεδιάστριας Sandra Mansour αποτελείται από θηλυκά, ρομαντικά αλλά και πιο περίτεχνα σχέδια,  με χειροποίητες λεπτομέρειες σε «ήσυχες» χρωματικές παλέτες.

 

 

 

 

 

 

 

Η Sandra Mansour ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας το 2010. Η προσοχή που δείχνει στις λεπτομέρειες και η αριστοτεχνία των συλλογών της, αναμειγνύονται με την έμπνευσή της από την τέχνη και το περιβάλλον της στη Βηρυτό, και ξεχωρίζουν σε όλα της τα σχέδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για τη συλλογή Sandra Mansour x H&M, η σχεδιάστρια εμπνέεται από στοιχεία της φύσης και από καλλιτέχνιδες όπως η Toyen, η Dorothea Tanning, η Lena Leclercq και η Bibi Zogbé. To αποτέλεσμα είναι μια σειρά από θηλυκά φορέματα, μπλούζες, φούστες, ένα tailored σακάκι, ένα T-shirt με στάμπα και ένα φούτερ με κουκούλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εφαρμοστές σιλουέτες που ανοίγουν προς  τα κάτω και στριφώματα με βολάν αναμειγνύονται με ογκώδεις λεπτομέρειες σε μια γήινη χρωματική παλέτα από γκρι, ιβουάρ και μαύρο. Η Mansour δίνει ονόματα σε όλες τις συλλογές της. Τη συλλογή Sandra Mansour x H&M την ονόμασε “Fleur du Soleil” («Λουλούδι του Ήλιου»), επειδή τη γοήτευσε ο τρόπος με τον οποίο ένα ηλιοτρόπιο ακολουθεί τον ήλιο μέρα και νύχτα.

 

 

 

 

 

 

Όλη η συλλογή είναι αφιερωμένη στην αγάπη για τη φύση αλλά και την ενδυνάμωση των γυναικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H συλλογή Sandra Mansour x H&M  είναιήδη διαθέσιμη στο hm.com καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα παγκοσμίως από τις 6 Αυγούστου.

 

 

 

17 Σχόλια
  1. Ωραία κομμάτια αλλά απέχουν πολύ από το στυλ μου😀 ίσως να τα επέλεγα αν ήμουν 10 χρόνια μεγαλύτερη ή αν το στυλ μου ηταν διαφορετικό..

  2. @TZENH: Κάποια από τα κομμάτια δείχνουν κάπως old fashioned δεν έχεις άδικο. Η τελευταία όμως εικόνα με το tailored μαύρο σακάκι, το t-shirt, τη φούστα και τα μποτάκια, μου άρεσε- έχει στυλ.

  3. Θα επισκεφθω τα H&M, που έτσι κ αλλιώς τα επισκεφτομαι ανά τακτά διαστήματα, γισ να τσεκάρω τη συλλογή αυτή από κοντά.. Κθ εμ8η τελευταία εμφάνιση μου άρεσε μόνο καθώς και οι τεράστιοι κρίκοι!

  4. Oh la la! Νομίζω ότι ερωτεύτηκα! Λατρεύω τις tutu και τα τούλια! Το αριστερό και το μεσαίο φόρεμα απλά κέρδισαν την καρδιά μου (το δεξί μου κάνει λίγο για νυχτικό), όπως και το παλτό με τον φιόγκο! Προσωπικά, δε μου φαίνονται old-fashioned, απλώς η χώρα μας δεν είναι και πολύ εξοικειωμένη με αυτό το στυλ, θαρρώ. Καλή εβδομάδα!

  5. Πολύ τούλι ,βρε παιδί μου…κι εμένα μου κάνουν κάπως παλιομοδίτικα τα σχέδια… πιο πολύ απ’ όλα μου άρεσαν τα biker boots!!

  6. Αν και ψωνίζω στα H&M η συγκεκριμένη συλλογή με έχει διχάσει κάπως. Κάποια κομμάτια μου αρέσουν πολύ και κάποια καθόλου. Πάντως σίγουρα θα την τσεκάρω από κοντά.

  7. Τα σκουλαρικια ηλιοτροπια και οι φουστες μου αρεσαν

  8. Γενικά μου άρεσαν,ιδιαίτερα οι φούστες και τα πουκάμισα.Το τελευταίο σύνολο με το σακάκι,t-shirt και τη φούστα με τα βολάν μου αρέσει πολύ,αρκεί να μη φουσκώνει πολύ η φούστα.

  9. Γειά σε όλο τον bb κόσμο,ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι (δεδομένων των συνθηκών).
    Αν και το θέμα αφορά τις κυρίες με τη συγκεκριμένη συλλογή ρούχων, εγώ ως κύριος θα παραθέσω την δική μου οπτική που δεν έχει να κάνει μόνο με το αν τα συνολάκια της σειράς είναι ωραία η όχι.
    Βλέποντας τα ρούχα της τελευταίας ειδικά φωτογραφίας απογυμνωμένα απο styling και χωρίς να είναι φορεμένα και συνεπώς πλασαρισμένα,απο μοντέλα ,θυμήθηκα τα κακής ποιότητας αποκριάτικα ρούχα γνωστής αλυσίδας καταστημάτων,που στέκονται κρεμασμένα και στοιβαγμένα προς πώληση την περίοδο των αποκριών έναντι του ποσού των 5-10 άντε 15 e αν έχουν και λίγο παραπάνω γκλίτερ.
    Για να είμαι ειλικρινής δεν με αφορά ποιός διάσημος σχεδιαστής η σχεδιάστρια υπογράγει τα συγκεκριμένα σχέδια η γενικότερα τέτοιου είδους συνεργασίες με αλυσίδες fast fashion.
    Δεν θα σταθώ στην αισθητική των σχεδίων (καθένας γνώστης η μη της μόδας θεωρώ οτι έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί την προσωπική του κριτική και να έχει την προσωπική του αισθητική και εδώ που τα λέμε για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσουν καθόλου,μα καθόλου)
    Και ξεπερνώντας την προσωπική αισθητική και το γούστο στο ντύσιμο του κάθε ανθρώπου θα σταθώ στους εξής προβληματισμούς (έτσι μωρέ κουβέντα να κάνουμε και να προβληματιζόμαστε και λίγο γιατί λέμε ΝΑΙ στην ομορφιά με νόημα):
    -Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει fast fashion; Στο διαδίκτυο υπάρχουν ντοκυμαντέρ(σοκαριστικά) άρθρα και έρευνες που αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά.
    -Κλοπές σχεδίων απο μεγάλους οίκους πριν καν κυκλοφορήσουν,πιστές αντιγραφές σχεδίων,αλλά με κάκιστη ποιότητα,απο fashions weeks,καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργατικού δικαίου στα εργοστάσια παραγωγής της Ασίας,εκμετάλευση ανηλίκων ως εργατικό προσωπικό σε άθλιες συνθήκες εργασίας,κακής ποιότητας υφάσματα με επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών, είναι λίγα απο τα θέματα που έχουν απασχολήσει για τη βιομηχανία fast fashion.
    Δεν θα υποκριθώ οτι δεν περνάω μια βόλτα απο τέτοια μαγαζιά (έχω σίγουρα το μερίδιο της ευθύνης μου) αλλά μπορώ να πω με σιγουριά οτι η ποιότητα των ρούχων είναι ακριβώς οτι πληρώνεις.Fast fashion σημαίνει και fast κατασκευή με ότι συνεπάγεται αυτό…Πολλοί τα χαρακτηρίζουν ρούχα της σεζόν όχι μόνο απο θέμα αντιγραφής των τάσεων της μόδας αλλά και επειδή θα είναι θαύμα να επιζήσουν χωρίς φθορές για την επόμενη σεζόν.Θα μου πείτε τώρα οτι έχετε πάρει ρούχο που κράτησε χρόνια κλπ…δεν ξέρω τι να πω, όσες φορές ψώνισα απο τα ανδρικά τμήματα κατι, δεν ”φτούρισε΄΄που λένε για τον επόμενο χρόνο (ίσως να φταίει και το πρόγραμμα πλυντηρίου τι να πω).
    Αλήθεια τέτοιου είδους συνεργασίες κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες που γίνονται, μου θυμίζουν το φαινόμενο με τις fake τσάντες γνωστού οίκου που πωλούνται στα πεζοδρόμια της Αθήνας πάνω σε ριγέ φθαρμένα σεντόνια.
    Και μη μου πείτε οτι τα συγκεκριμένα ρούχα δεν έχουν κάτι απο τη fake αυτή φιλοσοφία;
    Η υπογραφή βέβαια είναι αυθεντική…αλλά όλα τα άλλα δεν θυμίζουν σε τίποτα τα αυθεντικά ρούχα του κάθε σχεδιαστή που υπογράφει.
    Με συγχωρείτε αν φαίνεται οτι λαϊκιζω αλλά κάνω εικόνα το 8χρονο σε εργοστάσιο του Μπαγκλαντές να σέρνει το φτηνιάρικο ύφασμα στη μηχανή για να περάσει το γαζί στην επωνυμία του top σχεδιαστή και…
    Ας δώσει ο Θεός να μη δούμε και τη Chanel να κάνει τέτοιες συνεργασίες (σιγά μην κάνει,βάζω και στοίχημα) γιατί θα πάει σύννεφο το σταβό γαζί στα υπόγεια του Μπαγκλαντές απο τα νυσταγμένα κακοπληρωμένα ανήλικα…
    Τέλος το πιο τραγικό είναι οτι τέτοιες συνεργασίες κυκλοφορούν πάντα και με βαρύγδουπα μηνύματα για την ανθρωπότητα…πως το είπαμε;…στην αγάπη για τη φύση…στην αγάπη για τις χελώνες καρέτα-καρέτα…στην αγάπη για τα ζουμπούλια…για τις κακοποιημένες γυναίκες…για το δικαίωμα στην ελευθερία και την ισότητα…
    Για τα δικαιώματα των ανηλίκων που έγιναν μεροκαματιάρηδες της συμφοράς για να ζει και να βασιλεύει η βιομηχανία fast fashion θα παίξει καμιά αφιέρωση; Για τα χρόνια της αθωότητας που χάθηκαν πάνω στις ραπτομηχανές στα τρισάθλια εργοστάσια παραγωγής μόδας και στα πατρόν ,καμία αφιέρωση ρε αδέρφιάααααα…

  10. @Panos: Ναι, ναι θυμάμαι ότι είχαμε ξαναμιλήσει κάποια φορά πριν λίγα χρόνια, για την άποψη σου στο fast fashion και τις capsule collections. Μεγάλη κουβέντα πράγματι.

  11. @JULIA Αμάν παιδί μου τι μνήμη έχεις,όντως είχαμε ξαναμιλήσει.
    Το καλό που σου θέλω να μην θυμάσαι και την ηλικία μου,εξαργυρώνω τη σιωπή σου όσο όσο ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣ😂😂😂

  12. @Panos: Θα σε μαλώσω!! Μα τι λέμε εδώ τόσα χρόνια; Age is just a number! Άσε που είσαι και κούκλος και μου φαίνεται θέλεις κοπλιμεντα! 😀😘💕

  13. @Julia Σκεφτόμουνα όταν με το καλό ξεμπερδέψουμε με τον covid19 να σου κάνω πρόταση να ενεργοποιήσεις πάλι το κανάλι του bb στο youtube και αν θέλει και η Στέλλα και άλλα παιδιά απο την παρέα να φτιάξουμε ένα ωραίο πρόγραμμα.
    θα μπορούσαμε να κανουμε παρουσιάσεις προϊόντων, συζητήσεις,συνεντεύξεις κλπ.Τα φώτα τα έχω πάντως και στα δίνω…σκέψου το αφεντικό!!!

  14. @Panos: Τι ωραία ιδέα! Να έχουμε κάτι όμορφο και δημιουργικό να σκεφτόμαστε. Μέσα!!

  15. Πολύ ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη συλλογή ρούχων. Οι μακριές φούστες με βολάν, είναι στο στυλ μου, τις οποίες μου αρέσει να συνδυάζω με μεσατα, κρυαζε πουκάμισα.
    xx

  16. Πολύ όμορφα κοσμήματα!!! 💜💜💜💛💛💛💚💚💚❤❤❤💖💖💖💖😚😚😚😚

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.