Φτιάξτε εύκολα, Summer Cocktails!  

 

 

 

 

Στην καρδιά του Αυγούστου φτιάχνουμε δροσερά, νόστιμα κοκτέιλ για να ανέβει η διάθεση!

 

English Rose

 

1 ½ μεζούρα τζιν

1 μεζούρα apricot brandy

1 μεζούρα φρέσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Ελάχιστες σταγόνες γρεναδίνη

Γαρνίρετε αν θέλετε,  με ένα κερασάκι μαρασκίνο

 

 

 

 

French Kiss

 

Γεμίζετε ένα σέικερ με πάγο και τα ακόλουθα υλικά:

1 ½ μεζούρα βότκα

1 μεζούρα χυμό ανανά

1 μεζούρα crème de cassis

¾ μεζούρας χυμό λεμονιού

Χτυπάτε καλά, σουρώνετε και βάζετε το κοκτέιλ σε ένα παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρετε με μία φέτα λεμονιού.

 

 

 

Dark Vodka

 

Γεμίζετε ένα σέικερ με πάγο και τα ακόλουθα υλικά:

1 ½ μεζούρα βότκα

½ μεζούρα Crème de cacao

4-5 βατόμουρα ή κάποια άλλα μούρα που σας αρέσουν λιωμένα

1 δόση εσπρέσο σε θερμοκρασία δωματίου

Χτυπάτε καλά, σουρώνετε και βάζετε το κοκτέιλ σε ένα παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα.

 

 

 

 

 

Not just beer!

Βάλτε σ΄ ένα μεγάλο ποτήρι μισό λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες  ή lime,  6 παγάκια και μισό κουτάκι μπύρα και απολαύστε!

 

 

 

 

Mo Tea To!

2/3 φακελάκια πράσινο τσάι

Φύλλα μέντας

Χυμό Lime

Θρυμματισμένο πάγο

Λευκό ρούμι

Σόδα

 

Φτιάξτε δυο τρια φακελάκια πράσινο τσάι και  παγώστε το Σε ένα shaker λιώστε απαλά την μέντα και προσθέστε  το χυμό lime, το ρούμι και το παγωμένο τσάι. Γεμίστε με θρυμματισμένο πάγο, ανακινήστε καλά και  σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι.

 

 

 

 

Cheers bb world!

 

 

26 Σχόλια
  1. Φέτος ειναι η χρονιά του gin tonic, γιατί καθε χρονο όλο και με κάποιο άλλο κολλάμε…. χωρίς φυσικα να ξεχνάμε κατι μπυρες, όπως αναφέρονται στο ποστ κ.λ.π. Μου έχουν λείψει πολύ οι μαργκαρίτες, γιατί με όλα τα στραβά που συνεχίζονται στο θριλερικό 2020, δεν καταφεραμε ούτε σε ενα μπαράκι να παμε με φιλους-φίλες και να τις πιούμε όπως πρέπει! Anyway…. ένα English Rose πρέπει να το δοκιμάσω!!!! Εξάλλου το αλκοολ στην προκειμένη φάση κάνει καλό! Είναι οινόπνευμα – απολυμαντικό εκ των έσω και σκοτώνει τον Κορονοιό!!!! 😉
    (πλάκα κάνω, έτσι? μην θεωρήσετε, ότι δίνω συνταγή a la Tramp που συνιστά να πίνουμε τα αντισηπτικά…. 😉 )

  2. @Stella Η Παναγία με βοήθησε και διάβασα και την τελευταία φράση σου γιατί είχα αρχίσει να τρέχω ήδη προς το μπάνιο να βρω το καθαρό οινόπνευμα…και όχι τίποτα άλλο,έχω ένα ελαφρυ βηχαλάκι και έχω ξεμείνει και απο ποτά στο σπίτι😂😂😂
    Πρώτο θέμα σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα με βλέπατε…

  3. @PANOS χα χα χα!!!!! Μα να σου πω…. με όλα αυτα που ακούμε, τα τρομερα και φοβερά συνομοσιολογικά σενάρια, τον κακό χαμό συσσωρευμένης βλακείας, ακόμα κι από ανθρωπους που δεν τους το είχες επ΄ουδενί… (Ναι, ζουν ανάμεσα μας!) τελικά χρειάζονται τα υστερόγραφα και οι διευκρινίσεις, γιατί μπορεί ξαφνικά να βρεθούμε και “κατηγορούμενοι” από αυτους που έχουν χάσει καθε ψήγμα χιούμορ!
    Πάντως εγω θα σου έλεγα να πίνεις που και που κατι τις Πανούλη… κάνει καλο στην ψυχολογία αν μη τι άλλο…. 😉 χα χα χα!!!!

  4. Όλες οι προτάσεις είναι δροσερές και ελκυστικές, αλλά η not just beer είναι η αγαπημένη μου και θα την εκτελέσω σήμερα κιόλας 😉

  5. @Stella Συσσωρευμένη βλακεία δεν λες τίποτα και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.Τι να μου κάνει να πιώ το κατι τις αγαπημένη φίλη, για να επανέλθει η ψυχολογία μου σε νορμάλ επίπεδα πρέπει να πιω όλο τον Βόσπορο που λέει και το τραγούδι…και ακόμα έχουμε δρόμο για να πάει στα τσακίδια το 2020.

  6. Διαπιστώνω ότι λείπει το αγαπημένο μου MANHATTAN (εγώ το προτιμώ σε ποτήρι martini)
    5.0 cl Canadian whiskey
    2.0 cl Κόκκινο Vermouth
    1 Σταγόνα Angostura
    Βάζουμε όλα τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι.
    Γαρνίρουμε με κερασάκι maraschino.
    Aλλά εξίσου αγαπώ και το Cosmo…
    4.0 cl. Vodka Citron
    1.0 cl. Cointreau
    1.0 cl. Χυμός λεμονιού
    1.0 cl. Χυμός cranberry
    Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.

  7. @Αγαπημένε μου Πάνο…. είσαι σίγουρος, ότι το 2021 θα είναι καλύτερο? για να αναπαράγω πετυχημένο meme των social… Είμαστε σίγουροι, ότι το 2020 δεν είναι τρέιλερ του 2021???? 😉

  8. @Stella με λούζει κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη…αλλά δεν έχεις και άδικο…άσε που στα τρέιλερ δεν δείχνουν και τους κρυμμένους άσσους της ταινίας…

  9. Α, υπέροχα! Αν και συνήθως στο σπίτι τεμπελιάζω και τη βγάζω με Aperol! Ευχαριστούμε για τις ιδέες! Cheers!
    Υ.Γ. Όχι άλλες θεωρίες συνωμοσίας! Ο εγκέφαλός μου κοντεύει να ανατιναχτεί καθημερινά!

  10. Όλα φαίνονται τόσο υπέροχα και δροσιστικά που θέλω εδώ και τώρα ένα απ όλα 🍷 έιμαστε σίγουροι Στέλλα οτι το 2020 είναι τρέιλερ του 2021 κάντο meme στα social.

  11. @Stella και Panos, πριν κάποιες εβδομάδες άκουγα την εκπομπή αγαπημένου μου συγγενή στο 2ο πρόγραμμα, ο οποίος χαριτολογώντας είπε κάτι αντίστοιχο για το ποτό και τον κορονοϊό. Ε, όλη την υπόλοιπη εκπομπή την πέρασε προσπαθώντας να εξηγήσει σε αυτούς που έπαιρναν ατο τηλεφωνικό κέντρο ότι έκανε χιούμορ!
    Η ιδέα με τη μπύρα μου άρεσε πολύ και λόγω μηδενικού βαθμού δυσκολίας και εύκολων υλικών.

  12. @AMALIA εχουμε χάσει αισθηση του χιουμορ, αισθηση της λογικής…. γενικά τις αισθήσεις μας!!!! 😉

  13. @AMALIA @STELLA και καλημέρα που λέμε φοβόμαστε μήπως χρησιμοποιηθεί εναντίον μας…άραγε ζούμε την παράνοια λόγω covid19 η κάτι άλλο συμβαίνει στην κοινωνία μας και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Μήπως να ξαναεξετάσουμε βρε παιδιά τη θεωρία οτι μας ψεκάζουν; Βρε λες;;;

  14. @Stella
    @Panos
    @Sheena
    @Amalia

    Πράγματι ανοίξατε πολύ μεγάλη συζήτηση «θεωρίες συνομωσίας». Ο άνθρωπος δεν πήγε στο φεγγάρι, η Γη είναι επίπεδη, Covid 19 δεν υπάρχει, ο Bill Gates θα μας τσιπάρει.

    Αν και προσπαθώ και δεν συγχρωτίζομαι με αυτή τη συνομοταξία ανθρώπων (γιατί περί συνομοταξίας πρόκειται) εν τούτοις έχετε δίκιο, βρίσκονται παντού άρα δύσκολα να μην τους πετύχεις κάπου.

    Και σκέφτομαι.. τι να υπάρχει στο μυαλό τους άραγε; Δηλαδή τι να υπάρχει στο μυαλό του κυρ Μπάμπη από την Άνω Ραχούλα που θεωρεί ότι τα ξέρει καλύτερα από τον Καθηγητή Ιατρικής και Λοιμωξιολογίας που έχει περάσει 20 χρόνια με έρευνα και θα συνεχίσει την έρευνα για πάντα, αφού η ιατρική έρευνα δεν σταματά ποτέ.

    Ο κυρ Μπάμπης όχι μόνο δεν πιστεύει στον Covid αλλά αγριεύει όταν ακούει για εμβόλιο γιατί είναι πεπεισμένος ότι θα του βάλουν τσιπάκι παρακολούθησης αυτοί (ποιοι είναι ρε παιδιά οι «αυτοι»; Θα μου πει και μένα κάποιος;;) Σε τσακίρ κέφι ο κυρο Μπάμπης αποστήθισε και ένα όνομα και τώρα ξέρει ποιος θα του βάλει το τσιπ: ο Bill Gates. Διότι βλέπετε τα πρωινά που ξυπνάει ο Bill στο φρούριο και να, ψιλοβαριέται λίγο λέει «μωρέ ας παρακολουθήσω λίγο τον κυρ Μπάμπη να δω αν μούλωσε καλά τα κολοκύθια (μουλώνω κολοκύθια= εξαιρετική έκφραση που έμαθα σε χωριό σε ηλικία 12 ετών, γέλασα με την ψυχή μου και δεν την ξέχασα ποτέ)

    Μάλλον δεν υπάρχει τίποτα στο μυαλό αυτών των ανθρώπων. Aλλά στην κυριολεξία τίποτα- όχι μεταφορικά. Και προσπαθώ μέρες τώρα να το τεκμηριώσω αυτό – το ότι δεν υπάρχει τίποτα στο μυαλό τους- είναι αμόρφωτοι, απαίδευτοι και είναι κυριολεκτικά άδειο το κεφάλι τους και με μεγάλη μου χαρά, διάβασα ένα κείμενο του εξαιρετικού αρθρογράφου Κωνσταντίνου Χαροκόπου και τώρα έχω και την τεκμηρίωση που ζητούσα

    Το αντιγράφω αυτούσιο για να το διαβάσετε:

    «Οι αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα για τον covid-19, δεν εδράζονται όπως αρκετοί εκτιμούν, στον αντιδραστικό χαρακτήρα του Έλληνα. Εδράζονται περισσότερο στο γεγονός ότι οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν για τον ιό και αυτά που παρακολουθούν για την πανδημία. Η αδυναμία κατανόησης κειμένου, δηλαδή η αδυναμία κατανόησης αυτών που διαβάζουμε, αλλά και αυτών που βλέπουμε, είναι σύμφωνα με την έρευνα PISA του 2018, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων μαθητών. Σύμφωνα με τη έρευνα η Ελλάδα κατατάσσεται στην 33 θέση, ανάμεσα στις 37 εξεταζόμενες χώρες. Και είναι φυσικό, όταν δεν μπορείς να κατανοήσεις κάτι, να αναζητάς εύκολες και εύληπτες απαντήσεις, μυστικά και συνομωσίες που περισσότερο πλησιάζουν στο φαντασιακό, παρά στο πραγματικό.
    Οι αριθμοί των κρουσμάτων, των θυμάτων και των διασωληνωμένων, οι στατιστικές καταγραφές, οι έννοιες της γεωμετρικής ή εκθετικής αύξησης, δεν μπορεί να αποτελέσουν ερεθίσματα, για ανθρώπους που και πάλι σύμφωνα με την έρευνα PISA του 2018, κατατάσσονται στις χαμηλότερες θέσεις στα Μαθηματικά. Για ανθρώπους που επειδή δεν κατανοούν, αυτομάτως αμφισβητούν και ερμηνεύουν ακόμα και τους αριθμούς, μέσα από ευφάνταστες, αλλά και βλακώδεις περιγραφές.»

    Καταλάβατε τώρα;

    Το μόνο που με κάνει κάπως και ηρεμώ είναι ότι κυρ Μπάμπηδες υπάρχουν παντού και όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι παγκόσμιο το δικό τους φαινόμενο, παγκόσμια η δική τους συνομοταξία. Ο πιο διάσημος κυρ Μπάμπης εξ’ άλλου τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης υπέρ δύναμης του πλανήτη. Από κει να καταλάβετε.

  15. @Panos, αν πάντως μας ψεκάζουν, είναι τόσο καλό το σκεύασμα που το θέλω και για προσωπική χρήση.

  16. @JULIA Εγώ πάντως βρε παιδιά δεν μπορώ να ηρεμήσω όταν συνειδητοποιώ οτι οι ΄΄κυρ Μπάμπηδες΄΄τείνουν να γίνουν πλεοινότητα.Τόσα χρόνια με διάφορες αφορμές που δίνονταν, εμφανίζονταν αυτό το είδος αλλά το είχαμε ταυτήσει σαν κάτι το΄΄γραφικό΄΄και το αντιμετωπίζαμε και με χιούμορ θα έλεγα.Τώρα τελευταία και ειδικά στη μετα covid εποχή αυτό το είδος όχι απλώς πολλαπλασιάστηκε αλλά σχεδόν κοντεύει να μας καπελώσει με ότι τραγικές συνέπειες συνεπάγεται αυτό.”Αμορφωσιά” υπήρχε πάντα στην κοινωνία και θα εξακολουθεί να υπάρχει στους αιώνες, αλλά αυτό το φαινόμενο που βλέπουμε τώρα τελευταία πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να εξηγηθεί…νομίζω οτι είναι ένα πολυσύνθετο θέμα με πολλές αιτίες. Αν μπείτε στα social media και δείτε τι απόψεις κυκλοφορούν για covid και όχι μόνο θα τραβάτε τα μαλλιά σας,κάτω απο τα videos των δελτίων ειδήσεων και των ειδικών σχετικά με τον covid στο youtube ,είναι σχεδόν αδύνατον να βρείς σχόλιο νορμάλ ανθρώπου.
    Πραγματικά δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτό το φαινόμενο αλλά νομίζω οτι η μεταδοτικότητά του είναι μεγαλύτερη απο του covid και δεν βλέπω να υπάρχει και εμβόλιο για αυτές τις περιπτώσεις.

  17. Όσο υπάρχουν άνθρωποι “μορφωμένοι” που υποστηρίζουν θεωρίες συνομωσίας και οτι η Γη είναι επίπεδη, οι ελπίδες είναι λιγοστές. Όμως, υπάρχουν…

  18. @Julia Τα ειπες όλα δια στόματος Κωνσταντίνου Χαροκόπου ! Εγω θα πω και κάτι ακομα, τολμηρό και με την επίγνωση, ότι μπορεί να θεωρηθεί και απόλυτα ρατσιστικό…. Ο κυρ Μπάμπης ψηφίζει και η ψήφος του, όπως και οι αποφάσεις του αλλά και η συμπεριφορά του στα κοινά και στην κοινωνία έχουν επίπτωση σε όλους μας. Δεν το συνεχίζω, γιατί θα θεωρηθεί, αν ήδη δεν έχει θεωρηθεί, ότι δεν είμαι political correct και τείνω προς επικίνδυνες ολοκληρωτικές ιδεολογίες…

  19. @Julia: Σ’αγαπώ!!!! Να το ξέρεις!
    @Panos: Επειδή είχα κάνει λογαριασμό στο fb 12 χρόνια πριν, θα σου πω ότι τότε δεν έβλεπα να κυκλοφορούν τέτοιες απόψεις. Θαρρώ ότι με το πέρασμα του χρόνου και με την πανεύκολη -πια- πρόσβαση στο ίντερνετ παντού, αντί ο κόσμος να ψαχτεί λίγο παραπάνω, πήγε στα άκρα με τις πιο ανόητες θεωρίες συνωμοσίας. Σε αυτό συνετέλεσε και η οικονομική κρίση, που σίγουρα συνεπάγεται κοινωνική / αξιακή κρίση. Είχε πέσει πρόσφατα στα χέρια μου στατιστική με τους πιο “ευκολόπιστους” λαούς σε fake news και -μαντέψτε!- είμαστε δεύτεροι πίσω από την Τουρκία. Τέλος, πιστεύω ότι όντως μας ψεκάζουν, διότι δε δικαιολογείται τέτοια ανοησία σε ολόκληρη τη χώρα.

  20. Τελεια τα cocktails θα φτιαξω σιγουρα καποια

  21. Το French kiss νομίζω πως είναι ότι μου χρειάζεται, ειδικά ύστερα από την θεομηνία που είχαμε στην Εύβοια. …@Julia πόσο σύμφωνη είμαι σ’ αυτά που γράφεις… @ολοι να είστε καλά!
    Με υγεία σήμερα & κάθε μέρα! Χρόνιαα Πολλά σε όσους γιορτάζουν!
    xx

  22. PS. Αυτά με τις θεωρίες συνωμοσίας απο ολους τους ”ειδήμονες” του κόσμου τούτου, κούρασαν….στην αρχή δεν ήξερα αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω αλλα πλέον σηκώνω τα χέρια ψηλά …δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί τους…I rest my case!!! (ελιωσα με το σχόλιο για τα κολοκυθάκια που τα ”μούλωσε” ο κυρ Μπάμπης)

  23. Αφήστε τις θεωρίες συνομωσίας και πιάστε στο χέρι σας τα υπέροχα κοκτέιλς!!!! Έχουμε ακόμα 10 μέρες για να τελειώσει το πιο περίεργο καλοκαίρι!!!! Στην υγειά μας λοιπόν αγαπημένα μου bbgirls!!!! 💖💖💖💖💖💖💙💙💙💙💙💙💜💜💜💜💜💜💛💛💛💛💛💚💚💚💚💚💚❤❤❤❤❤❤

  24. Εκείνη την μπύρα με το λεμόνι που θυμίζει αρκετά την αγαπημένη μου radler θα την φτιάξω το βραδάκι και θα την απολαύσω στο μπαλόνι μου!!!! Φιλιά πολλά 💖💖💖💖💙💙😚💙💜💜💜💜💜💛💛💛💛💚💚💚💚💚❤❤❤❤❤❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.