Αρωματικοί Προορισμοί. Ελάτε να «ταξιδέψουμε» τον κόσμο με αγαπημένα αρώματα.

 

 

… Αλλὰ μὴ βιάζῃς τὸ ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλὰ νὰ διαρκέσει.
Καὶ γέρος πιὰ ν᾿ αράξῃς στὸ νησί,
πλούσιος μὲ όσα κέρδισες στὸν δρόμο,
μὴ προσδοκώντας πλούτη νὰ σὲ δώσῃ η Ιθάκη.

 

 

 

Η Ιθάκη σ᾿ έδωσε τ᾿ ωραίο ταξίδι.
Χωρὶς αὐτὴν δὲν θάβγαινες στὸν δρόμο.
Άλλα δὲν ἔχει νὰ σὲ δώσει πιά.

 

 

Κι αν πτωχικὴ τὴν βρης, ἡ Ιθάκη δὲν σὲ γέλασε.
Έτσι σοφὸς ποὺ έγινες, μὲ τόση πείρα,
ήδη θὰ τὸ κατάλαβες οι Ιθάκες τί σημαίνουν.

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς ταξίδια; Σε αυτό το γεμάτο «προκλήσεις» καλοκαίρι του 2020 και όπου και αν βρίσκεστε σήμερα,  δέστε τις ζώνες σας και ελάτε να απολαύσουμε  νοητά αλλά και οσφρητικά ταξίδια μέσα από τον κόσμο των  αρωμάτων που αντλούν έμπνευση  από τη διαχρονική γοητεία αγαπημένων προορισμών.

 

 

 

Chanel,  Les Eaux De Chanel

 

Η σειρά Eaux De Chanel δημιουργήθηκε από τον αρωματοποιό Olivier Polgeν και αποτελείται από τέσσερα Eaux De Toilette, με έμπνευση  από τους  τέσσερις αγαπημένους προορισμούς της  Gabrielle “Coco” Chanel. Paris Riviera, Paris Deauville, Paris Venise,  και Paris Biarritz το καθένα έχει τις δικές του νότες,  αλλά όλα αποπνέουν τη φρεσκάδα και τη φινέτσα που τόσο αγαπούσε η Mademoiselle.

 

 

 

 

 

Louis Vuitton,  Heures D’Absence

 

Έμπνευση από τη γαλλική Ριβιέρα και τη Grasse από τον master perfumer Jacques Cavallier-Belletrud. Με νότες από γιασεμί, μιμόζα, ρόδο και σανταλόξυλο το άρωμα είναι λαμπερό, νωχελικό και αισθησιακό όπως ένα απομεσήμερο  σε μια ακτή της Μεσογείου.

 

 

 

 

 

 

Gucci,  Bloom Ambrosia Di Fiori

 

Ταξίδι στη μυθολογία και έμπνευση από τους θεούς και τις θεές της αρχαιότητας. Το σύμπαν του “Ambosia”, περιστρέφεται γύρω από το μεθυστικό άρωμα της βελούδινης ίριδας που λέγεται ότι ήταν το αγαπημένο αιθέριο έλαιο των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων.

 

 

 

 

 

 

Miss Dior,  Blooming Bouquet

 

Ένας κλασσικός γαλλικός οίκος,  μας ταξιδεύει στη γοητευτική Ρώμη. Λουλουδένιες νότες από περγαμόντο της Καλάβριας, ρόδο της Δαμασκού και παιώνια,  μας μεταφέρουν στην Città Eterna και  στη Fontana di Trevi,  μια  καυτή καλοκαιρινή βραδιά.

 

 

 

 

 

 

Tom Ford,  Neroli Portofino

 

Μια στάση στο Portofino και αυτή τη φορά απολαμβάνουμε με μια βαθιά ανάσα,  τις ζωγραφιστές ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας κλεισμένες σε ένα μπουκάλι με νότες από neroli, περγαμόντο, ζουμερό σαγκουίνι, αλλά και θαλασσινή άρμη.  Όπως όλα τα αρώματα του Tom Ford έτσι και αυτό είναι  ένα άρωμα και για τους δυό σας, για σένα και τον αγαπημένο σου.

 

 

 

 

 

 

Chloé,  Nomade Absolu De Parfum

 

Επόμενη στάση η έρημος της Σαχάρας κάτω από τον ίσκιο των επιβλητικών Πυραμίδων με ξεναγό τον διάσημο αρωματοποιό Quentin Bisch. Η περιπέτεια ξεκινάει  με ζεστές νότες από δαμάσκηνο Mirabelle γιασεμί, τριαντάφυλλο, ζουμερό ροδάκινο και συνεχίζει με σανδαλόξυλο και λευκό μόσχο.

 

 

 

 

 

 

YSL, Caftan

 

Βάλτε τα καφτάνια σας,  κλείστε τα μάτια και ας μεταφερθούμε στους διάσημους κήπους Jardin Majorelle στο λατρεμένο Marakesh του Yves Saint Laurent. Tι άλλο περιμένετε εκτός από μεθυστικές, θερμές, πικάντικες, ανατολίτικες νότες από ροζ πιπέρι, λιβάνι  βενζόη, μόσχο και λάβδανο; Δια χειρός Calice Becker.

 

 

 

 

 

 

Μemo, African Leather

 

Hear the jungle, the mighty jungle the lion sleeps tonight….ήρθε η ώρα να ζήσουμε μοναδικές νύχτες στην καυτή αφρικανική σαβάνα. Mια δημιουργία και για τα δυο φύλα, στην οποία κυριαρχεί η γήινη οσμή του δέρματος,  αλλά και  νότες από κάρδαμο, σαφράν, γεράνι, βέτιβερ και μόσχο.

 

 

 

 

 

 

Guerlain Champs-Élysées

 

To ταξίδι μας δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο  χωρίς μια στάση στην Πόλη του Φωτός και στην πιο διάσημη λεωφόρο –  Champs-Élysées, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο από τον 17ο αιώνα. Ώρα για shopping στα flagships των πιο διάσημων οίκων μόδας και στάση για ξεκούραση στο αγαπημένο καφέ,  George V.  Σε αυτή την  παριζιάνικη βόλτα,  μας  συντροφεύουν παιγνιδιάρες αλλά και εκλεπτυσμένες  νότες από  φραγκοστάφυλο, βιολέτα, μιμόζα, ιβίσκο, βανίλια και σανδαλόξυλο.

 

 

 

 

 

 

L’Artisan Parfumeur Batucada

 

Μπραζίου λα, λα, λα, λα, λα, λα, λα,  λα… Η  Batucada είναι  ένα είδος χορού samba αλλά και state of Brazilian mind. Ένα λαμπερό, τροπικό άρωμα με βασική νότα το εθνικό ποτό της Βραζιλίας capirinha σε συνδυασμό με νερό καρύδας, λουλούδια tiare και σέξι ylang ylang. Και χορός και capirinha;  Δυο στα δυο λέμε! Εγώ θα μείνω εδώ.

 

 

 

 

 

 

Bvlgari Omnia Indian Garnet.

 

Χέρια ενωμένα κάτω από το πηγούνι, μικρή υπόκλιση και Namaste  ή αλλιώς,  «υποκλίνομαι στην παρουσία σου». Φορώντας ένα πολύχρωμο σάρι θα υποκλιθούμε και εμείς σε άλλη μια αρωματική δημιουργία της σειράς Omnia του οίκου,  αυτή τη φορά με έμπνευση από την Ινδία και νότες που φέρνουν στο νου την οργιώδη βλάστηση,  αλλά και τα ξεχωριστά αρώματα που κυριαρχούν στο πετράδι του στέμματος:  tuberose, οσμανθός,  κεχριμπάρι, ξύλα και φυσικά σαφράν Ινδίας.

 

 

 

 

 

 

Narciso Rodriguez, Narciso

 

Όταν ο Narciso Rodriguez επέλεξε για τις διακοπές του το νησί της Αφροδίτης,  γοητεύτηκε από το εκτυφλωτικό λευκό χρώμα της πέτρας του νησιού, με αποτέλεσμα να εμπνευστεί και να δημιουργήσει ένα αυστηρό,  “δωρικό” και πανέμορφο μπουκάλι που να θυμίζει γλυπτό της ελληνιστικής περιόδου. Νότες από γαρδένια, λευκό τριαντάφυλλο, μόσχο, και λευκό κέδρο και  όπως καταλάβατε, φτάσαμε στην Κύπρο.

 

 

 

 

 

 

 

Aerin Lauder, Aegea Blossom

 

Υπάρχει αρωματικό ταξίδι και ακόμα περισσότερο, υπάρχει καλοκαιρινό αρωματικό ταξίδι, χωρίς στάση στα ελληνικά νησιά; Λευκά λουλούδια, περγαμόντο, βερβένα,  άνθη πορτοκαλιάς neroli, μόσχος, σανδαλόξυλο και φυσικά γιασεμί. Αυτό είναι ένα “ταξίδι” των αισθήσεων που αιχμαλωτίζει την καταγάλανη θάλασσα, το μπλε του ουρανού,  το δροσερό αεράκι, το μοναδικό φως της Ελλάδας.  Τhere’s no place like home.

 

 

 

 

 

 

DKNY, MYNY Eau de Parfum

 

Start spreading the news! Διαδώστε τα νέα! Φεύγουμε σήμερα! Προορισμός μας  η συγκλονιστική  μητρόπολη, αυτή η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.  Προσγειωνόμαστε στο μεγάλο μήλο,  με νότες από βατόμουρα, γιασεμί και βανίλια.  New York, New York, τι άλλο;

 

 

 

 

 

DS & Durga, Siberian Snow

 

Ήρθε η ώρα να αφεθούμε στις νότες μιας ερωτικής μπαλαλάικας. Παγωμένη βότκα ή καυτό τσάι σε εκλεπτυσμένο σαμοβάρι, διαλέξτε αυτό που προτιμάτε περισσότερο. Λένε ότι αυτό θα πρέπει να ήταν το άρωμα που θα φορούσε η διάσημη στην εποχή της κόμισσα Anna Vladoska  στις λαμπερές χοροεσπερίδες που έδινε τα βράδια στο παλάτι της. Γιασεμί sambac, λάβδανο, λιβάνι και κεχριμπάρι,  ένα “κρυστάλλινο” βράδυ στις όχθες του Βόλγα.  Привет  Россия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burberry Her

 

London Calling! Tην τελευταία στάση σε αυτό μας το ταξίδι την κάνουμε στην πιο πολυαγαπημένη μου πρωτεύουσα στον κόσμο- το Λονδίνο. Το Λονδίνο το πολυπολιτισμικό, το Λονδίνο της μουσικής, της μόδας, της διασκέδασης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ιστορίας. Ρουφάμε μέχρι τέλους την μοναδική ενέργεια της πόλης με  νότες ζουμερές,  ζωηρές, λαμπερές, τολμηρές: κατακόκκινα αλλά και σκούρα μούρα, γιασεμί, βιολέτα, λευκά ξύλα, λευκό κεχριμπάρι, musk και κασμίρι σε αυτή τη δημιουργία του αγαπημένου μου αρωματοποιού Francis Kurkdjian αφιερωμένη στην πόλη του Λονδίνου. Χωρίς αμφιβολία το καλύτερο άρωμα της μεγάλης αρωματικής Burberry οικογένειας. London, till we meet again…

 

 

 

 

 

 

 

Αντί για επίλογο:

 

«Δεν μας αφήνει ήσυχες και η Scarlettμου είπε πριν λίγες μέρες η Βάρσα σε μια συζήτηση που είχαμε μετά από μια γερή αφύπνιση .To motto της Scarlett «I’ll think about it tomorrow”, στην εποχή που ζούμε μας τέλειωσε.  Τίποτα να μην αφήνεις για αύριο παιδί μου, τίποτα να μην  περιμένειs να το σκεφτείς αύριο. Τώρα. Κάνε σήμερα, αυτή τη στιγμή αυτό που θέλεις. Ζήσε το τώρα»

 

 

Θα την ακούσω λοιπόν και θα σας πω: σήμερα μείνετε συντονισμένες. Έρχονται και άλλα και δεν περιμένουν.

 

 

 

 

28 Σχόλια
  1. Τι υπέροχο ποστ Τζούλια!!!!! τι ποιητικό και σαρωτικό πίσω απ΄τις λέξεις…. Τι εκπληκτική επιλογή αρωμάτων!!!! Οντως τα αρώματα έχουν τη δύναμη να μας ταξιδεύουν σε μέρη αγαπημένα, σε τόπους που δεν γνωρίσαμε ποτέ αλλά τους λαχταράμε, σε κομμάτια του εαυτού μας περασμένα αλλά και μυστικά… σ΄αυτό που είμασταν κάποτε, σ΄αυτο πουα γπαήσμε κάποτε, σ΄αυτό που θέλουμε να γίνουμε…
    Εχει δικιο η Βάρσα, η ζωή δεν περιμένει… Η ζωή ειναι τώρα και “καλύτερα να μετανοιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες!” (δικο μου μοτο, παιδιώθεν…. )

  2. Και για να δώσω και beauty tip, σχετικά με το Aegea Blossom, ειναι το αρωμα του φετεινού μου Αυγούστου και το αγόρασα σε εκπληκτική τιμη απο το Scarlet beauty. Παρακάτω η σχετική κριτική μου στο fragrantica, που ίσως διευκολύνει κάποιες:

    “Τα αρώματα της Αerin, η οποία μου ειναι και πολύ συμπαθής, ίσως γιατι θα ήθελα εγω να είμαι η εγγονή της Estee, είχαν πάντα κάτι που με έλκυε. Ωστόσο, δεν αγόρασα ποτέ γιατι τα θεωρούσα υπερτιμολογημένα γι΄αυτο που προσέφεραν, το χαρακτηριστικό το οποίο εγω αποκαλώ “νερένια” αρώματα. Σίγουρα ο λογος που αγόρασα το συγκεκριμενο είναι, ότι προσφέρεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμη στο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα, οπότε γιατί να μην αποκτήσω ενα υπέροχο Aerin, στην τιμή σχεδόν ενός “τύπου”?
    Φυσικά ήξερα την ευωδιά, αλλά ήταν κι οι κριτικές των μελών που με σκουντούσαν σαν το διαβολάκι!
    Ναι, μου άρεσε πολύ! Παρότι δεν είμαι των “νερένιων” αυτο το συγκεκριμενο, είναι μια διαφορετική δροσιά μέσα στον καλοκαιρινό καυσωνα. Αιτια μια απο τις πιο αγαπημένες μου πράσινες νότες η βέρμπενα, την οποια μυρίζω έντονα στο συγκεκριμενο. Οντως ενα άρωμα καθαριότητας, “μπουγάδας” μεν όπως αναφέρεται, αλλα επ΄ουδενι tide…. Η καθαριότητα ενος λευκου σαπουνιού Μασσαλίας. Πλένουμε τα χέρια μας κι υστερα τα ξεπλένουμε σε μπωλ με κρυο νερο, που μεσα κολυμπάνε φλουδες απο περγαμόντα και λεμονια. Τα εσπεριδοειδη δεν με συγκινούν καθολου, αλλα σε αυτο το αρωμα υπερτερει η πικράδα της φλουδας τους που αναδεικνυει τη βέρμπενα.

    Προς μεγαλη μου εκπληξη, παρότι θα το χαρακτηριζα αδυναμο, οι άλλοι το μυρίζουν ακομα και ωρες μετά, ενω σκυβουν πάνω μου. Σιγουρα δεν έχει sillage, ουτε καλη προβολή, αλλα είναι εξαιρετικά ευχάριστο και είναι το άρωμα που θα έπαιρνα μαζί μου στις Κυκλάδες!”

  3. Πραγματικό ταξίδι όλων των αισθήσεων το σημερινό post !!!
    Τα καλοκαίρια πάντα έχουν κάτι απο Neroli Portofino…γιατί θα χαρακτήριζα αυτή τη μυρωδιά ως την πιο ”τίμια΄΄του αληθινού καλοκαιριού χωρίς κανένα ΄΄φτιασίδωμα΄΄.

  4. Τέλειο post! Με ταξίδεψε νοερά και αρωματικά. Πολύ ενδιαφέρον το Batugada, η περιγραφή με δελέασε να το δοκιμάσω!
    Θα μπορούσε να προστεθεί και το Philosykos της Diptyque για τη δημιουργία του οποίου πηγή έμπνευσης υπήρξε το υπέροχο Πήλιο! ❤️

  5. @Stella: Το καλύτερο motto, πράγματι! Και αναρωτιέμαι, πως υπάρχουν άνθρωποι που λένε “δεν μετανιώνω για τίποτα”… αν γράψω για όσα έχω μετανιώσει, θα χρειαστώ βιβλίο… και προσπαθώ και θα προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω πράγματα και ας τα μετανιώνω αντί να μην κανω γιατί το μετάνιωμα του “δεν έκανα” είναι χίλιες φορές χειρότερο. (για να φτάσει η Βάρσα να “την πει” στην αγαπημένη της Scarlett- καταλαβαίνεις…)

  6. @Stella: Τι υπέροχο review που έκανες!! Δεν το είχα δει και ευχαριστούμε Στέλλα μας που το μοιράστηκες και μαζί μας!

  7. @Panos: Θα σε βάλω να κάνεις παρέα με τον κύριο Ρωμανό που από 6 ετών είχε μάθει και έλεγε σαν ποιηματάκι: “τα αγαπημένα μου αρώματα, είναι το Neroli Portofino και το Mandarino di Amalfi του Tom Ford…” χαχαχχαχααχ!! Ποιος τα φταίει βέβαια; Εγώ. Καλά να πάθω. (ευτυχώς που δεν έκανα κόρη, Πάνο μου…)

  8. @ΒΙΚΥ: Aχ τι ωραία Βικάκι!! Μαζί θα μείνουμε στη Βραζιλία και θα έχω και την καλύτερη παρέα για χορό και capirinha!! 🙂 🙂

    Τέλεια η προσθήκη σου για το Philosykos της Diptyque! Τhank you bb girl!

  9. @JULIA χαχαχα εσύ φταις για όλα… μη σου πω οτι ευθύνεσαι και για μας και την κατάστασή μας με όλα αυτά που μας δείχνεις στο bb…ΕΝΟΧΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ κύριε πρόεδρε !!!

  10. @Julia
    Ετοιμάζω βαλίτσες και φύγαμε!!!👙🤿🐠🐚🍹🇧🇷

  11. Μοσχομύρισε ο τόπος! Και έστω και νοερά μας ταξίδεψες, Ju!
    Υ.Γ. Έχει δίκιο η μαμά Βάρσα! Ο αγαπημένος μου φιλόλογος στο σχολείο έλεγε ότι “ο δρόμος του αύριο οδηγεί στη χώρα του ποτέ”! Τόσα χρόνια έχουν περάσει και δεν το έχω ξεχάσει ακόμη, σαν φυλαχτό το κουβαλάω!

  12. Υπέροχα, αρωματικά ταξίδια, μιας και λόγω των συνθηκών τα άλλα έχουν μείνει πίσω.. Οι περιγραφές τόσο ζωντανές λες και ένιωθα να μυριζω όλα αυτά τα εκπληκτικα αρώματα.. Εντωμεταξύ από πάντα θυμάμαι ήμουν υπέρ του ρητου, μην αφήνεις ποτέ για αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα.. Οτι ζούμε είναι το τώρα, εφόσον το χτες έχει περάσει και το αύριο δεν το ξέρει κανείς μας.. Εύχομαι σε όλους Καλή Παναγία για αύριο 💖

  13. Από YSL το Caftan με ενθουσίασε παρα πολύ το μπουκάλι του κ θα ηθελα να το δοκιμασω μου αρέσουν σχεδόν όλα τα αρώματα του έχω το αντρικό το La nuit που ειναι απο τα πιο ξεχωριστα αρώματα που εχω φορέσει!! Θα πω μια φραση από ενα υπέροχο βίβλιο του Leo Busqaglia: Το χθες,ακουσα να λενε κάποτε,είναι μια άκυρη επιτάγη και το αύριο ένα υποσχετικο σημείωμα.Μονο το σήμερα είναι μετρητά στο χέρι.Ξοδεψέ τα όσο πιο τρελά μπορείς.Δεν θα την ξαναέχεις ποτέ ξανά αυτή την ευκαιρία.Έχεις εναν ολοκληρο κοσμο να τα ξοδεψεις!

  14. @Sheena: “ο δρόμος του αύριο οδηγεί στη χώρα του ποτέ”.
    Θα το θυμάμαι και εγώ από σήμερα.

  15. @Maryl: Καλή Παναγία αγαπημένη μας!

    (ναι, φυσικά για εμάς τους doers Υδροχόους, ισχύει το “μην αφήνεις ποτέ για αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα” 100%)

  16. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ: Μα, τι ωραία είναι όλα αυτά που μαθαίνουμε σήμερα! Νομίζω σας ενέπνευσε το post bb girls!!

  17. Μα τι υπέροχο, ταξιδιάρικο, νοσταλγικό post είναι αυτό;! Δεν ξέρω ποιο προορισμό και ποιο άρωμα να πρώτο-διαλέξω. Για αρχή νομίζω θα αφεθώ στη γοητεία της Ινδίας με Bulgari Omnia Indian Garnet.

  18. Αυτο που μου κινησε το ενδιαφερον ειναι του tom ford με περγαμοντο, θαλασσινη αρμη ακουγεται υπεροχο

  19. Αυτό το post κατάφερε να ενεργοποιήσει εξ αποστάσεως όλεςτις σκέψεις και τα συναισθήματα που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τα αρώματα εκ του σύνεγγης. Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι η απόδειξη για τη γραφική δεινότητα της Τζούλιας μας!
    Απολαυστικά και εμπνευσμένα και τα σχόλια!
    Για όλα αυτά τα αρώματα τι να πω; Τσιμπηματάκια ζήλειας για οσφρητικά και μη ταξίδια…

  20. εκπληκτική επιλογή αρωμάτων! Tαξεδεψα παντου…εξαιρετικα μερη που μακαρι να μπορεσω να επισκεφτω

  21. Εγώ ασφαλώς θα διαλέξω DKNY και MYNY…. αν και θεωρώ πως υπάρχει ένα άρωμα που ταυτίζεται ακόμα πιο πολύ με τη μεγάλη μητρόπολη…. το Red Door από ELIZABETH ARDEN με το iconic κόκκινο μπουκάλι που αναπαριστά την κόκκινη πόρτα του πρώτου κτηρίου της EA στην Park Av και κατόπιν στην Πέμπτη Λεωφόρο (πριν την εξαγορά της εταιρείας απο την Revlon)
    Aπό τα πιο πάνω, εχω δοκιμάσει τα Narciso και Blooming Bouquet αλλά και το Neroli Portofino (το τελευταίο ομολογώ πως δεν ήταν αυτό που περίμενα)

  22. Τι υπέροχο ταξίδι αυτό το post! Τι να πρώτο διαλέξω;
    xx

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.