Φτιάξτε αγαπημένα ροφήματα και smoothies για αποτοξίνωση και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού!

 

 

 

To καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και τι πιο νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό από παγωμένα smoothies που χάρη στις βιταμίνες που περιέχουν,  θα αποτοξινώσουν τον οργανσιμό και θα  ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό μας.

 

 

Ginger Delight!

 

Σε ένα μπουκάλι καθαρό -ει δυνατόν αποσταγμένο- νερό, θα προσθέσετε μία ρίζα τζίντζερ, μερικές φέτες λεμόνι ή λάιμ με τη φλούδα, για να εκχειλισθούν και τα αιθέρια έλαια τους και μερικά φύλλα δυόσμο.  Το διατηρείτε στο ψυγείο και πίνετε ένα ή δυο ποτήρια τη μέρα. Βόμβα ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού κάτι που στις εποχές μας όλοι χρειαζόμαστε.

 

Mastic Wonder!

 

Σε ένα μπουκάλι καθαρό -ει δυνατόν αποσταγμένο- νερό, θα προσθέσετε μερικά δάκρυα μαστίχας (κομμάτια μαστίχας σε σχήμα δάκρυ) Θα το αφήσετε τρεις, τέσσερις μέρες πριν αρχίσετε να το καταναλώνετε.  Κάθε φορά που θα πίνετε ένα ποτήρι θα προσθέτετε ένα ποτήρι καθαρό νερό και θα το αφήνετε πάλι στο ψυγείο.  Όταν θα έχετε καταναλώσει όλο το αρχικό θα φτιάχνετε καινούργιο ρόφημα με τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας νέα δάκρυα μαστίχας. Πίνετε ένα ποτήρι τη μέρα.

 

 

 

 

Smoothie Ginger & Watermelon

 

2 φλιτζάνια βιολογικό καρπούζι κομμένο σε φέτες

1 κουταλιά τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ.

Χυμός μισού λεμονιού

1/2 φλιτζάνι παγωμένα βιολογικά μύρτιλλα ή βατόμουρα

1 πρέζα ορυκτό ροζ αλάτι Ιμαλαίων

4-8 παγάκια

Χτυπήστε στο blender και απολαύστε

 

 

 

 

Smoothie Aγγούρι & Gκρέιπφρουτ

 

1 μέτριο βιολογικό αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός ροζ γκρέιπφρουτ

1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκάλι

Χτυπήστε στο blender και απολαύστε

 

Τέλος ένα ακόμα συστατικό που κάνει θαύματα στην υγεία και την ομορφιά μας είναι η βιολογική αλόη που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα άκρως υγιεινό ρόφημα:

 

 

Smoothie Aloe

 

Χυμός μισού λεμονιού

1 μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 μικρό βιολογικό αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

1 φλιτζάνι χυμός καθαρή βιολογική αλόη

1 φλιτζάνι -ει δυνατόν- απεσταγμένο νερό

Χτυπήστε στο blender και απολαύστε

 

 

 

10 Σχόλια
  1. Είμαι φανατική των φυσικών χυμών και οι προτάσεις αυτές είναι η μία καλύτερη από την αλλη.. Εγώ κάθε πρωί πίνω ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι που του εχω προσθέσει μία κουταλιά σούπας αλόη Βέρα, δύο σταγόνες πρόπολη και λιγο τριμμένο τζισενγκ.. Το ονομαζω το πρωινό μου ελιξίριο!

  2. Αύριο θα δοκιμάσω τον χυμό με τη μαστίχα 💚💚💚💚💚

  3. Απορία…όταν λέμε αποσταγμένο νερό,εννοούμε εμφιαλωμένο;;; (Γιατί ακούγοντας αποσταγμένο, κανω συνειρμό με το σιδέρωμα)
    Η πρόταση για το μαστιχόνερο,άκρως ενδιαφέρουσα το ίδιο κι η εκδοχή του πρωινού της MARYL.
    Eγώ στα smoothies προτιμώ απλά πράγματα ….λιγο γιαούρτι ή γάλα αμυγδάλου ,λίγη βρώμη ,μια κουταλιά φυστικοβούτυρο και φρούτα (απο την κατάψυξή μου ποτέ δεν λείπουν φρούτα τα οποία κοβω σε φετούλες οταν είναι φρέσκα και τα καταψύχω κάθε εβδομάδα…μπανάνα,φράουλα,ακτινίδιο,ροδάκινο…..)

  4. Επειδή κι εγώ είμαι λάτρης της μαστίχας, αυτό το νερό θα το δοκιμάσω άμεσα.
    xx

  5. Όλα τέλεια αλλά το μαστιχόνερο τα σπάει.Αν πιάσετε τα φύλλα του σχίνου στα χέρια σας και τα τρίψετε η μυρωδιά είναι ανεπανάληπτη.

  6. Για μένα θα ήθελα το Smoothie με Ginger & Watermelon!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤💛Λατρευω το καρπούζι και πιστεύω θα είναι εξαιρετικό μέσα στο smoothie !!!! 💜💜💜💜💛💛💛💚💚❤❤❤❤❤💚💚💚💛💜💜

  7. Μαστιχονερο, αυτο με το καρπουζι τελειοοο

  8. Θα δοκιμάσω αυτό με το καρπούζι.
    Μουτςς

  9. Πολύ ωραίο το μαστιχόνερο, έχω δοκιμάσει έτοιμο και μοσχοβολάει, πόσο μάλλον αυτό. Κι αυτό με το καρπούζι θα είναι ωραίο, όταν βγουν τα καρπούζια θα φτιάξω.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.