Jo Malone: «Ταξίδι» στους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας.

 

 

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, ένα βοτανολογικό θαύμα της αρχαιότητας αλλά και ένα από τα επτά θαύματα που αρχαίου κόσμου,  οφείλουν την ύπαρξή τους  στον έρωτα ενός βασιλιά για μια γυναίκα.

 

Αυτοί οι μοναδικού κάλλους Κήποι χτίστηκαν περίπου το 600 π.Χ. Εμπνευστής τους ήταν ο Ναβουχοδονόσορ Β΄ -ο ισχυρότερος μονάρχης της βαβυλωνιακής αυτοκρατορίας-  και οι Κήποι  ήταν δώρο προς τη γυναίκα του Αμυίτιδα, θυγατέρα του βασιλιά των Μήδων η οποία όπως θέλει ο μύθος,  νοσταλγούσε τους δασωμένους λόφους της πατρίδας της, τα φυτά και τα λουλούδια που υπήρχαν στη χώρα της,  αλλά όχι στη Βαβυλώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Και κάπως έτσι μετά την Korres,  που αναβίωσε ένα άρωμα βασισμένο σε συστατικά και μεθόδους της αρχαιότητας,  σειρά έχει η Jo Malone που εντρυφά στον αρχαίο κόσμο και λανσάρει δυο αρώματα με έμπνευση από τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας: το Fig & Lotus Flower και το Cypress & Grapevine στη σειρά Fall/ Winter 2020, “Lost in Wonder”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To αειθαλές, περήφανο κυπαρίσσι, ο ντελικάτος λωτός, το ζουμερό και πολύτιμο σύκο που στην αρχαιότητα ήταν το φρούτο των βασιλιάδων τόσο για την διατροφική του αξία όσο και τις αφροδισιακές του ιδιότητες,  είναι τα βασικά συστατικά στα οποία βασίστηκαν οι δυο νέες δημιουργίες της master perfumer  του brand, Celine Roux.

 

 

 

 

 

Καλώς ορίσατε στους Κρεμαστούς Κήπους. Μια στιγμή χαμένη στο χρόνο ξαναγεννιέται στο σήμερα για να εμπνεύσει δυο νέα αρώματα,  το  Fig & Lotus Cologne,  λαμπερό και απολαυστικό φρουτώδες και λουλουδάτο, τέλειο για να φορεθεί τη μέρα. Το Cypress & Grapevin Cologne Intense, γοητευτικό  και ευγενές αλλά και επιβλητικό ξυλώδες  fougere σε συνδυασμό με grapevine είναι για πιο αισθησιακές και νωχελικές νύχτες. Μαζί αιχμαλωτίζουν την ουσία αυτής της μεγαλοπρεπούς εικόνας του χθες που αναβιώνει στο σήμερα.

 

 

 

 

 

Και όπως πάντα, έτσι και τώρα, για άλλη μια φορά,  η Jo Malone μας συνεπαίρνει και μας ταξιδεύει  με μια  υπέροχα ονειρική φωτογράφηση για αυτά τα δυο νέα αρώματα για το Φθινόπωρο του 2020. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Όνειρο!!! Και πώς να επιλέξεις σε ποιο όνειρο ταιριάζεις;

  2. Kαλημερα…συμφωνω @Amalia ποιο ονειρο να διαλεξεις…δεν διαλεγεις τα παιρνεις ολα δικα σου και τα κρατας σφιχτα
    Καλη εβδομαδα να εχουμε

  3. JO MALONE αγαπημένη…. πόσο όμορφο το σκηνικό για την φωτογράφηση…

  4. Παραμυθενιο σκηνικό,φανταζομαι ποσο παραμυθενιο θα ειναι και το άρωμα!!

  5. Τι ωραίο αυτό που είπε η @Amalia! Υπέροχο, ονειρικό πάντα το ταξίδι με Jo Malone…
    xx

  6. Αγαπω jo malone αρωματα, κερια , ολα , καλα για το consept τι να πω τελειοοο

  7. @MAΡΙΑ Κ ,εμ[ενα αν με έβαζες να διαλέξω ανάμεσα σε αρώματα και κεριά απο JO MALONE,θα διάλεγα τα κεριά πάντως…χωρίς δεύτερη σκεψη….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.