To «γαλλικό» μανικιούρ, δεν είναι και τόσο γαλλικό τελικά.

 

 

 

Το γαλλικό μανικιούρ σαν τάση στα νύχια έκανε την εμφάνισή του γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1970, αλλά παρά το όνομά του,  δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο Παριζιάνικο nail salon.

 

Αυτό το «καθαρό» νύχι σε δυο απαλούς τόνους, ήταν έμπνευση του Καλιφορνέζου Jeff Pink, ιδρυτή της διάσημης μάρκας σε βερνίκια νυχιών Orly. Σκοπός του Pink ήταν να βοηθήσει τις nail artists στα κινηματογραφικά σετ που δεν προλάβαιναν να αλλάζουν τα χρώματα στα βερνίκια νυχιών στις πρωταγωνίστριες κάθε φορά που άλλαζαν και ρούχα για την ταινία. Δημιούργησε λοιπόν αυτό το universally κολακευτικό στυλ μανικιούρ που ταίριαζε σε όλες,  όποιο και αν ήταν το κοστούμι τους, για τις ανάγκες τις ταινίας. Λίγο μετά παρουσίασε το μανικιούρ στα μοντέλα του Paris Fashion Week και voila! Ονομάστηκε “French manicure”.

 

 

 

O Jeff Pink το 1975

 

 

 

Ο Jeff Pink σήμερα

 

 

 

 

Orly “Dessert Muse” η κολεξιόν για το Φθινόπωρο 2020

 

 

 

Σχεδόν 45 χρόνια μετά το French Manicure εξακολουθεί να είναι από τα πλέον αγαπημένα μανικιούρ και το βλέπουμε είτε στην αρχική του εκδοχή,  είτε με twist σε πολλές διάσημες celebrities:

 

 

Bella Hadid

 

 

 

Dua Lipa

 

 

 

 

Kylie Jenner

 

 

 

 

 

Όπως και να έχει, μπαίνουμε σε αυτή την κάπως άχαρη στιλιστικά περίοδο, τα πολύ καλοκαιρινά σα να έχουν «παλιώσει»,  σα να τα έχουμε βαρεθεί, αλλά δεν είναι ακόμα και η στιγμή για χειμωνιάτικες εμφανίσεις και αυτό ισχύει τόσο στα ρούχα μας όσο και στα αξεσουάρ μας και φυσικά στο μανικιούρ μας. Tα neon, τα λευκά,  τα φούξια, τα ροζ,  τα γαλάζια και τα πορτοκαλί, δείχνουν κάπως παράταιρα στην πόλη, από την άλλη όμως δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή για  τα πλούσια μπορντό, τα καφέ και τα πολύ σκούρα κόκκινα.

 

 

Ένα «γαλλικό» λοιπόν μανικιούρ σε αυτή την περίοδο που διανύουμε– από όπου και αν είναι η καταγωγή του-  ίσως είναι ό,τι πιο κολακευτικό και φρέσκο μπορούμε να επιλέξουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε ένα nail salon.

 

Πάρτε ιδέες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Αll time classic french manicure…. κομψό και διαχρονικό…. (τα orly ειναι τέλεια βερνίκια…ειχα την περυσινή φθινοπωρινή σειρα)

  2. Τα orly ειναι όντως πολυ καλα βερνίκια .Οσο για το γαλλικό μανικιούρ ειναι απο τα αγαπημένα μου❤️

  3. Από έφηβη αγαπούσα το γαλλικό μανικιούρ και ηταν σχεδόν το μοναδικό που έκανα, στα νύχια μου οταν τα αφηνα να μεγαλώνουν λίγο χωρίς να τα τρώω όπως κάκιστα κανω.. Τέλειες οι παραπάνω ιδέες, αλλά εγώ λατρεύω το κλασικό γαλλικό και, δεν πίστευα πάλι ιταν είδα το σημερινό post, μόλις τη Δευτέρα πήγα και έκανα γαλλικό πεντικιούρ! (τηλεπάθεια πάλι 😍)

  4. @ΜΑRYL ,τρως κι εσύ τα νύχια σου;;;;Ααααααχ, τι θα κάνουμε ;;;Μια από τα ίδια κι εγώ 9κι ειδικά σε περιόδους μεγάλου άγχους….καλή ώρα…)

  5. Χαχα βλέπω κ άλλες παθούσες!! Εγώ βέβαια είμαι χειρότερη πειράζω κ τα πετσάκια όλη την ώρα😰 ..το γαλλικό το κλασικό δεν μου αρέσει το θεωρώ μπανάλ..οι νέες εκδοχές όμως που βλέπω τα τελευταία χρόνια μου αρέσουν πάρα πολύ όπως στην δεύτερη φώτο😛😍 αχ πρέπει να το πάρω απόφαση να τα μακρύνω ξανά..

  6. Εκανα πριν καιρο γαλλικο με χρωματα παστελ στο τελειωμα ηταν υπεροχα

  7. Το γαλλικό μανικιούρ τελικά είναι αγαπημένο όλων μας! Εμένα, μου αρέσουν πολύ έτσι κι αλλιώς τα κλασικά, χωρίς σχέδια. Θεωρώ τα Orly από τα καλύτερα βερνίκια (μαζί με τα Essie) Τα Orly, αν σας φαίνονται ακριβά, δεν είναι, γιατί όποιο bbgirl έχει, θα έχει καταλάβει ότι έχει πολύ ποσότητα (και ποιότητα) Πριν λίγες μέρες πήγε η μικρή μου κόρη για γαλλικό, και αυτό που έκανε μοιάζει πολύ με την 5η πρόταση του bb!
    xx
    .

  8. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες δεν μπορούν να μακρύνουν τα νύχια μου. Σπάνε αμέσως. Έτσι δεν μπορώ να τα βάψω. Ωστόσο, το γαλλικό είναι μια κομψή, “καθαρή” επιλογή που πολύ θα ήθελα να έχω…

  9. Λατρεύω το γαλλικό μανικιούρ αλλά απεχθάνομαι το γαλλικό πεντικιούρ!!! Επίσης μου αρέσει η κλασική εκδοχή του με λευκό τελείωμα και όχι οι παραλλαγές με πολύχρωμα βερνίκια. 💛💛💛💛💛💛💚💚💚💚💚💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤❤❤💜💜💜💜💜💜 Το τελευταίο orly σε σμαράγδι φαίνεται καταπληκτικό!!! Θα το τολμούσα άνετα!!

  10. Δεν το προτιμώ,θέλω πιο έντονα χρώματα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.