Το Aνθόνερο Κάνναβης, κάνει “θαύματα” στο δέρμα μας.

 

 

 

Φέτος το καλοκαίρι πρόσθεσα στην καθημερινή μου φροντίδα ένα καινούργιο προϊόν, το βιολογικό ανθόνερο κάνναβης, με το οποίο αντικατέστησα για λίγο, την αγαπημένη μου τονωτική λοσιόν ροδόνερου.

 

Το ανθόνερο κάνναβης είναι ένα ελαιούχο διάλυμα με βάση το νερό, το οποίο παράγεται με ατμο-απόσταξης των ανθών της κάνναβης. Όπως όλα το ανθόνερα έτσι κι αυτό, περιέχει ίχνη αιθέριου ελαίου και οι υδροζόλες του περιέχουν όλες τις αρωματικές ενώσεις (τερπένια) του φυτού, προσφέροντας μας κατά τη χρήση και όλα τα οφέλη.

 

Για τα τεράστια οφέλη και τις ιδιότητες της φαρμακευτικής κάνναβης στην υγεία και την ομορφιά έχουμε αναφερθεί εκτεταμένως στο beautyblog & more.  Όπως επίσης έχουμε μιλήσει για τα πολύτιμα ανθόνερα, στην θέση της τονωτικής λοσιόν και μετά τον καθαρισμό του προσώπου μας και πριν την κρέμα και πόσο ευεργετικά είναι για την ομορφιά μας.

 

Αυτούς τους μήνες διαπίστωσα, πόσο υπέροχο κι αποτελεσματικό είναι το ανθόνερο της λεγόμενης φαρμακευτικής κάνναβης,  δηλ του φυτού cannabis sativa που είναι απαλλαγμένο από τις ψυχοτρόπες ουσίες. Χαρίζει λαμπερή, ενυδατωμένη, σφριγηλή, νεανική επιδερμίδα προσώπου και σώματος, αλλά και πυκνά, στιλπνά, λαμπερά και δυνατά μαλλιά όπως διαπίστωσα προσωπικά.

 

 

 

 

 

                     

                                         Πως χρησιμοποίησα το Ανθόνερο Κάνναβης

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

 

Στο πρόσωπο και τα μάτια, μετά τον καθαρισμό και πριν φορέσω την κρέμα μου, αντί άλλης τονωτικής λοσιόν, περνώ με ένα βάμβακι επιμένοντας στην περιοχή κάτω από το τόξο του φρυδιού, του ποδιού της χήνας και γύρω από το στόμα, γιατί το ανθόνερο κάνναβης συσφίγγει, αναπλάθει, επουλώνει και προσφέρει μεγάλη αντιγηραντική προστασία.

 

Μου χάρισε δέρμα λαμπερό και ομοιόμορφο χρωματικά, χωρίς τις δυσχρωμίες ή τις θαμπάδες που προκαλούνται το καλοκαίρι από την έκθεση στον ήλιο.  Ειδικά για την περίοδο μετά τις διακοπές που επιπλέον φεύγει το μαύρισμα με βοήθησε να έχω λαμπερό και ομοιόμορφο χρωματικά δέρμα. Αν κάποια την βολεύει μπορεί να το ψεκάσει στο πρόσωπο, ενώ άνετα χρησιμοποιείται ως mist για οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε φρεσκάδα, τόνωση ή σετάρισμα του μακιγιάζ.

 

Με τον ίδιο τρόπο του ψεκασμού την χρησιμοποίησα μετά το μπάνιο σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στο στήθος. Οι συσφικτικές ιδιότητες της κάνναβης αναζωογονούν και φρεσκάρουν το σώμα, χαρίζοντας μια βοτανική ευωδιά. Επιπλέον το δέρμα γίνεται απαλό, λαμπερό και ενυδατωμένο.  Μια ακόμα ιδιότητα της κάνναβης είναι, ότι έχει αποτοξινωτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες και καταπολεμά την αυπνία, οπότε αν χρησιμοποιήσετε το ανθόνερο μετά το μπάνιο σας ή ακόμα και να ψεκάσετε τα μαξιλάρια σας με αυτό, θα έχετε έναν ήρεμο και γαλήνιο ύπνο.

 

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

 

Χρησιμοποίησα επίσης το ανθόνερο της κάνναβης στα μαλλιά μου. Συνήθως το Σεπτέμβρη είναι μια εποχή που για πολλές από μας αρχίζει η τριχόπτωση, η οποία μετά κι από την έκθεση στον ήλιο και την ταλαιπωρία του θαλασσινού νερού γίνεται ακόμα πιο έντονη, πολύ δε περισσότερο για όλες εμάς, που έχουμε κουράσει τα μαλλιά μας με τις χημικές επεξεργασίες.

 

Μπορείτε λοιπόν να ψεκάσετε τα μαλλιά σας από τις ρίζες ως τις άκρες, χωρίς το φόβο λαδώματος, αμέσως μετά το λούσιμο και πριν να τα στεγνώσετε ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε το ανθόνερο στο τελευταίο ξέβγαλμα, για ακόμα περισσότερη ενδυνάμωση, σαν μια υδάτινη μάσκα που δεν χρειάζεται να ξεβγάλετε ή να λούσετε. Θα έχετε μαλλιά δυνατά, απαλά, ευκολοχτένιστα και πιο λαμπερά από ποτέ!

 

Το ανθόνερο της κάνναβης μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε γυάλινες συσκευασίες των 100ml και σε τιμή περίπου 7-8€.  Σιγουρευτείτε μόνο, ότι είναι συσκευασμένο, βιολογικό και πιστοποιημένο, για να είστε σίγουροι γι΄αυτό που θα χρησιμοποιήσετε.

 

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

 

Stella

 

 

 

 

 

22 Σχόλια
  1. Καλημερα!!Εχω αγορασει το βιολογικο ελαιο καναβης της garnier το χρησιμοποίησα ολο το καλοκαιρι και εμεινα πολυ ευχαριστημένη γιατι που προσφερε ελαστικότητα χωρις να ειναι βαρυ στο δέρμα μου 😊😊😊
    @Στελλα δεν γνωριζα οτι υπήρχε και ανθονερο κανναβης 😁θελω να το χρησιμοποιησω και εγω στα μαλλια μιας και κανει τοσο καλο😁

  2. Πολύ αποτελεσματικό ακούγεται. Μπορώ να το βρω και σε φαρμακείο ή μόνο σε καταστήματα βιολογικών προιόντων;

  3. @ANASTASIA Πιθανότατα και σε φαρμακείο αν έχει προιόντα βιολογικά ή αρωματοθεραπείας.

  4. Θα ήθελα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο ανθόνερο, εχω κάποιο φαρμακείο στον Πειραιά που πουλάει και βιολογικά καλλυντικά και θα το αναζητήσω εκεί αν το έχει.. Πάντως επειδή και η Avon λανσάρει μία καινούργια σειρά κρεμών που περιέχει έλαιο κανναβης, εχω παραγγείλει αρκετά δείγματα για να τη δοκιμάσω..

  5. Δεν είχα ακούσει για το ανθόνερο κάνναβης(αν και τον τελευταίο χρόνο γίνεται χαμός με την κάνναβη και την βρίσκουμε σε πολλά προϊόντα),πολύ ωραίο και άκρως ενημερωτικό post Stella!!!
    Επειδή έχει όπως γράφεις σύσταση ελαιούχου διαλύματος αντικαθιστά τα έλαια προσώπου που χρησιμοποιούμε στο skincare η το χρησιμοποιούμε ως τονωτική λοσιόν κι συνεχίζουμε με την κλασική ρουτίνα;
    Κατά την κρίση σου και με τις γνώσεις που έχεις ποιό έλαιο θεωρείς οτι έχει τις ισχυρότερες αντιγηραντικές ιδιότητες;Το ρωτάω αυτό γιατί κατά καιρούς στην κοσμητολογία γίνεται focus σε συγκεκριμένα συστατικά (στην προκειμένη περίπτωση έλαια)και πολυδιαφημίζονται με αποτέλεσμα να ακολουθείται και στο skin care η τάση της μόδας.Πριν λίγα χρόνια γινόταν χαμός με το έλαιο argan,το rosehip oil,tamanu oil κλπ, με αποτέλεσμα η αγορά να γέμιζε με προϊόντα που είχαν τα συγκεκριμένα έλαια.
    Απο όλα αυτά τα έλαια +του ελαίου κάνναβης, θεωρείς οτι κάποιο υπερτερεί ως προς τις αντιγηραντικές ιδιότητες;

  6. Καλημερα @Stella
    Βρηκα και εγω πολυ ενδιαφερον αυτο το θεμα με το ελαιο
    Δεν θα σε ρωτησω τιποτα γιατι ο @Pαnos εκανε ολες τις ερωτησεις που ηθελα και εγω
    Περιμενω την απαντηση σου

  7. Eυχαριστούμε για την εγκυρη ενημέρωση,Στέλλα μας…. η χρηση για τα μαλλιά μας ειναι άκρως ενδιαφέρουσα!!!!

  8. @PANOS Οχι δεν αντικαθιστουμε τα ελαια με το ανθονερο κάνναβης, αντικαθιστουμε τη λοσιόν. Το γεγονός, ότι είναι ελαιουχο διλαυμα είναι θεμα προελευσης και αναφέρεται στην εξαγωγη του απο το αιθεριο έλαιο και το ελαιο κανναβης. Εχω βαλει και τα σχετικά links στο ποστ, οποτε μπορειτε να δειτε ολη την πληροφόρηση για την κανναβη εκει.
    Οντως γίνεται χαμός με την κάνναβη, όπως παλιότερα με την αλόη, όπως και με πολλά… Το θέμα είναι στα συμβατικα καλλυντικά να κοιταμε την περιεκτικότητα όλων των συστατικων. Αν υπαρχει ενα ποσοστο 0,00001 που λεει ο λόγος απο το πολυδιαφημιζόμενο και το υπόλοιπο προιον ειναι συντηρητικά, γλυκερίνη, λανολίνη και διάφορα άλλα χημικά προσθετα ή και δευτερα φυτικά, δεν μου λεέι τιποτα ούτε η κάνναβη, ουτε κανενα άλλο συστατικό που περιέχεται, γιατί είναι σα να μην υπάρχει. Προσέξτε το αυτο σε ότι αγοράζετε. Ειναι σαν την κρυμμένη ζάχαρη ή το αλάτι των τροφιμων. Διαβαζετε προσεκτικά τα συστατικά. Δεν αρκει κατι να αναγράφει, ότι περίεχει κάνναβη ή οποιοδήποτε πρωτοκλασσάτο συστατικό…. Τα υπόλοιπα συστατικα τι είναι? Ξέρετε ποια είναι τα πιο ανθυγιεινά τρόφιμα? Τα Gluten free. Αφαιρούν τη γλουτένη αλλα είναι γεμάτα πρόσθετα, αλατι, ζαχαρη και χίλια δυο άλλα… Ειχα αγορασει καποτε γαλα αμυγδαλου γνωστης εταιρείας. Περιείχε 1% γάλα αμυγδαλου και τα υπόλοιπα ήταν… ας μην τα χαρακτηρίσω…
    Οσο για τα ελαια που με ρωτάς, δεν υπάρχει απάντηση. Το καλύτερο είναι αυτο που ταιριάζει στο δέρμα σου και μπορεί να είναι και πολλά. Εχω γράψει πολλά στα παλιότερα ποστ, σχετικά με τα έλαια και τι κανει ποιό. Αλλά έχω δει στην πράξη σε καποιον να ταιριάζει εκπληκτικά το άγριο τριαντάφυλλο και σε άλλον το νυχτολούλουδο… ή αλλος να μην βλέπει καμμια διαφορα με το αργκάν και να βλέπει με το μποραγκο. Ειναι εξαιρετικά όμως. Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Παντως ότι καλύτερο κυκλοφορεί πάντα σε έλαια το επιλέγω για τα Stella’s Recipy. Αυτο που μπορώ να σου πω είναι, ότι το πιο υπερεκτιμημενο στην Ελλάδα ειναι το αμυγδαλελαιο που είναι απλα ο.κ
    Α!!!! και προσέξτε, ότι περιέχει φοινικέλαιο…. Δυσκολο πολύ γιατί είναι παντού, αλλά αποφυγετε το. Στην Ιταλία εδω και χρόνια διαφημίζουν πλεον τα καλλυντικά και τα τρόφιμα που είναι χωρίς φοινικέλαιο.

  9. @Stella Κ εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω ανθόνερο κανναβης..τώρα χρησιμοποιώ ως λοσιόν ροδόνερο κ ανθόνερο λεβάντας! Εγω Στελλα θα ηθελα να σε ρωτήσω κατι λιγο ασχετο αλλα σαν γνώστις που εισαι θα ξερεις.τα συντηριτικά που μπαινουν στις φυτικες κρέμες προσωπου όπως το optiphen και το geogard αποτελούνται γύρω στο 85% από αλκοόλ πόσο ασφαλή είναι αυτά για το δέρμα??

  10. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΣΑΠΙΔΟΥ Ένα συντηρητικό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, γιατί από τη στιγμή που ένα καλλυντικό μπαίνει στο ράφι και θα πουληθεί μακροπρόθεσμα ή έστω βραχυπρόθεσμα, προέχει η δημόσια ασφάλεια και η υγιεινή. Χωρίς συντηρητικά σίγουρα δεν μπορεί να πωλείται κάτι, μετά από ένα χρόνο, για παράδειγμα… Εν πάση περιπτώσει ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες για το καθένα συστατικό ξεχωριστά είναι μεγάλη συζήτηση και εξειδικευμένη. Το θέμα είναι κι αυτό που εγώ θέλω να πω και νομίζω το επιδιώκω όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα ποστ μου, είναι να είμαστε αφυπνισμενοι και συνειδητοί καταναλωτές. Να “διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις”, ειδικά πίσω από τις διαφημίσεις και ειδικά να διαβάζουμε τις ετικέτες αυτού που επιλέγουμε και καταναλώνουμε. Τα πάντα είναι θέμα επιλογών.

  11. @Stella ναι εγώ γι αυτόν ακριβώς τον λόγο σταμάτησα να χρησιμοποιώ κρέμες κ σέρουμ του εμπορίου έχω δοκιμάσει ένα σωρό μην αναλύσω τώρα μου δημιούργησαν με τον καιρό προβλήματα στο προσωπο ενώ δεν είχα ποτέ! Κοιτούσα την περιγραφή κ τα συστατικά κ έλεγα ναι αυτήν θα πάρω μετά από τέτοια ζημιά που έπαθα κ κοίταξα τα συστατικά από όλα αυτά που χρησιμοποιούσα απο καθαριστικά μέχρι τα πάντα διαπίστωσα ότι τα συστατικά ήταν φαγεσωρογόνα,ερεθιστικά, κ κάποια άκρως επικύνδινα κ όπως λες το top συστατικό ήταν απο τα τελευταία της λίστας.ασ τα στο λέω γιατί σταναχωρήθηκα κ για αυτό που έκανα στο δέρμα κ για τα χρηματα που σπατάλησα

  12. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Ισως ήρθε η ώρα Τζένη μου να δοκιμάσεις καλλυντικα που φτιαχνονται μόνο για σένα και τις δικές σου ανάγκες, φρέσκα και απόλυτα αγνά…. Ισως τα Stella’s Recipy, να μπορούν να κάνουν πολλά για σένα… 😉

  13. @Stella ναι εχει εδώ και 2 μήνες που μου φτιάχνει μία φυτικές κρέμες αλλά δεν ξερω αν έκανα ζημιά στο δέρμα μου και θέλει χρόνο ή αν δεν μου κάνουν οι κρέμες..ειμαι πολύ μπερδεμένη και πολλές φορές απογοητευμένη! Θα σου στείλω mail στο stellas recipy

  14. Πολύ ενημερωτικό post, καθώς και όλες οι απορίες και οι απαντήσεις που δόθηκαν! Ευχαριστούμε πολύ @Stella!
    xx

  15. @stella πολυ ενδιαφεροντα αυτα που μας γραφεις , τελικα μερικα πραγματα δεν τα ξερουμε καλα

  16. Δεν γνώριζα το ανθόνερο κάνναβης. Περισσότερο και από λοσιόν προσώπου, θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω για τα μαλλιά, τα οποία παλεύω να συνεφέρω.

  17. Δεν ήξερα ότι υπάρχει και ανθόνερο κάνναβης. Θα φροντίσω να το δοκιμάσω.Στελλίτσα είσαι θησαυρός.
    Μουτςς

  18. Ούτε εγώ ήξερα ότι υπάρχει ανθονερο κάνναβης! Ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!!! Αν το βρω κάπου θα το δοκιμάσω!!!

  19. ❤💙💙💚💚💛💛💛💚💚💚💙💙❤💜💜💜💜❤❤💙💙💚💚💛💛💛💛💚💚💙💙❤💜💜💜💜❤💙💚💚💛💛

  20. Δεν ήξερα για το ανθόνερο κάνναβης. Σ’ ευχαριστούμε Στέλλα για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω κυρίως για το μαλλί.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.