Zara Home: “Cozy” διακόσμηση για τον Οκτώβριο and more.

 

 

 

Η φωτογράφηση που θα δείτε,  έγινε σε ένα παραδοσιακό εξοχικό σπίτι του 19ου αιώνα, στα Highlands της Σκωτίας. Η ιδιοκτήτρια Isabella Cawdor είναι διακοσμήτρια ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει και συντάκτρια μόδας  στο περιοδικό Vogue UK.

 

Το Drynachan Lodge είναι το μεγαλύτερο από τα έξι φιλόξενα καταλύματα στο ιστορικό κτήμα Cawdor, έναν ιδιωτικό και απομονωμένο χώρο με ένα θρυλικό ομώνυμο κάστρο, δασώδεις κοιλάδες και χερσοτόπους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Isabella Cawdor σε συνέντευξη που έδωσε δήλωσε ότι τα τρια αγαπημένα της σημεία του σπιτιού είναι «το σκωτσέζικο καρό δωμάτιο, όπου όλοι συγκεντρώνονται πριν και μετά το δείπνο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, για να διασκεδάσουν. Η τραπεζαρία όπου πάντα υπάρχει νόστιμο φαγητό και ενδιαφέρουσες συνομιλίες. Και τέλος, τα υπνοδωμάτια για να αναπαυτούμε και να βυθιστούμε στα τεράστια κρεβάτια και τα άνετα στρώματα.»

 

 

Σε συνεργασία με τα Zara Home η Cawdor διακοσμεί το Drynachan Lodge με  όμορφα αντικείμενα,  που μας εισάγουν στην Φθινοπωρινή «ζεστασιά» του Οκτωβρίου.

 

 

Λουλούδια, διαλεγμένα από τον κήπο, σε ένα από τα δύο σαλόνια.

 

 

 

Πρωτότυπα έπιπλα του 19ου αιώνα στο σαλόνι.

 

 

 

Χαλί 150 Χ 200cm τιμή 99,99E

 

 

Bελούδινο κάλυμμα μαξιλαριού 9,99Ε

 

 

 

Δίσκος από ξύλο και γυαλί 35,99Ε

 

 

 

Βάζα και κηροπήγια,  διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων βρίσκονται σε όλα τα δωμάτια.

 

 

 

 

Κηροπήγιο από πράσινο ανακυκλωμένο γυαλί 19,99

 

 

 

 

 

 

 

Φλοράλ κουβέρτες στολίζουν τα κρεββάτια

 

 

 

 

Φλοράλ κουβέρτες 140Χ190 Τιμή 89,99Ε

 

 

 

 

 

 

Λινό κάλυμμα μαξιλαριού με φερμουάρ 19,99Ε

 

 

 

 

 

Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό, με ξεχωριστές πινελιές όπως αυτοί οι πίνακες με τοπία της Σκωτίας.

 

 

 

 

Πετσέτες ριγέ διπλής όψης  από 3,99Ε ως 25,99Ε

 

 

 

Μια αυθεντική ταπετσαρία και μια Βικτωριανού τύπου μπανιέρα σε ένα από τα μπάνια

 

 

 

 

Στογγυλό καλάθι με λαβές 7, 99Ε

 

 

 

Το αγαπημένο σημείο της οικογένειας για τσάι

 

 

 

Λινό κεντημένο τραπεζομάντηλο 99,99Ε

 

 

 

Ρηχό πιάτο με λουλούδια 5,99Ε

 

 

 

Κανάτα από πορσελάνη με λουλούδια 35,99Ε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ζυγαριά σε ρετρό στυλ 45,99Ε

 

 

 

 

 

Πράσινο βάζο τερακότα 45,99Ε

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσπαθώ και εγώ να μπω στο κλίμα του Φθινοπώρου με μικρές διακοσμητικές «πινελιές» – δεν είναι και εύκολο με 32C. Το ΣΚ θα στολίσω για το Halloween,  αλλά για αρχή κρέμασα αυτόν τον «πίνακα» σε έναν τοίχο στην είσοδο του σπιτιού γιατί λατρεύω τις φθινοπωρινές του αποχρώσεις.

 

Είναι χειροτεχνία αυτός ο πίνακας. Παίρνεις ένα απλό λευκό τελάρο ζωγραφικής 50Χ60cm  και το βάφεις όλο,  σε ένα χρώμα της αρεσκείας σου. Μετά κολλάς πάνω ένα ειδικό στρογγυλό πράσινο σφουγγάρι (αυτά που «τρίβονται» αν καταλάβατε..). Μετά κάνεις τρύπες στο σφουγγάρι και τοποθετείς μέσα στις τρύπες  υφασμάτινα λουλούδια σε ό, τι απόχρωση προτιμάς (πιο απλά, απλώς κολλάς πάνω στο σφουγγάρι τα λουλούδια) Από πάνω ψεκάζεις με ένα σπρέι (σε αυτή την περίπτωση το σπρέι ήταν σε χρυσό glitter) και voila! Έτοιμος ο πίνακας.

 

Δεν τον έχω αγοράσει – ο Ντίνος τον έφτιαξε, ο Τοξότης καλλιτέχνης της οικογένειας και η έμπνευση ήταν δική του. Τον είδε η Βίκυ τρελάθηκε και του ζήτησε να της φτιάξει έναν με κόκκινα λουλούδια και πράσινα φύλλα  για Χριστουγεννιάτικο στολισμό (έχει γίνει το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο στολίδι του σπιτιού της). Τον είδε και η Χριστίνα τρελάθηκε και αυτή και ζήτησε ένα με ολόλευκα λουλούδια (ταιριάζει στο υπνοδωμάτιό της). Τα είδα όλα αυτά εγώ, του είπα να το κάνει επάγγελμα.

 

(όλοι τελικά έχουν ταλέντο στη φαμίλια στις χειροτεχνίες και τις ζωγραφικές, εκτός από μένα.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 Σχόλια
  1. @Τζουλια εμενα παντως πιο πολυ με εντυπωσιασε αυτο το υπέροχο έργο τεχνης!!!Συγχαρητήρια στον Κύριο Ντίνο για την έμπνευση αλλά και για το αισθητικά καταπληκτικό αποτέλεσμα!! Μιας και εγω ασχολουμε κατα καιρους με καλλιτεχνικές δημιουργίες αναγνωρίζω ακόμα περισσοτερο την χαρα της δημιουργιας 😁

  2. @SofiaT: Α, θα του το πω! Μεγάλη χαρά θα πάρει αν αρέσει το “έργο” του στα bb girls!! 🙂 🙂 🙂

  3. Υπέροχος ο πίνακας! Μήπως παίρνει παραγγελίες ο πολυπράγμων τοξότης? Οντως να το σκεφτεί επαγγελματικα…
    Οσο για την Σκωτία, απο τις περιπου τριάντα χώρες που έχω ταξιδέψει στη ζωή μου, θα την εβαζα στο top 3 των ωραιότερων! Την λατρευω… Κάποτε είχα κι ενα όνειρο να ζήσω εκεί, από παιδάκι μέχρι τα 25 περίπου που το όνειρο εγκαταλείφθηκε….

  4. Kαι το σπίτι στη Σκωτία μου άρεσε και ο πίνακας στο τέλος ακόμα περισσότερο. Το Φθινόπωρο δε βλέπω να έρχεται αν και κάτι άκουσα για βροχές αύριο. Αποπνικτική αυτή η ατμόσφαιρα με ζέστη και υγρασία.

  5. @Stella: Συγκλονιστκή χώρα, συμφωνώ και επαυξάνω. Και για μένα ήταν όνειρο κάποτε και το είχα εξελίξει και στυλιστικά: να ζω λέει, σε πύργο και να κατεβαίνω τα σκαλιά με πράσινη-κυπαρισσί βελούδινη μακριά τουαλέτα και αν έβγαινα έξω, από πάνω μαύρη βελούδινη κάπα με κουκούλα (χαχαχχαχ! κάποια ταινία θα είχα δει προφανώς σε μικρή ηλικία..)

    Αμέ! Αμέ! Παίρνουμε παραγγελίες αλλά του είπα εγώ θα είμαι ο manager και θέλω μερτικό!! χαχαχααχχαχαχ

  6. @ANASTASIA: Πες τα! Πες τα! Ζέστη και υγρασία το χειρότερό μου!

  7. Γεια σας
    Τζουλια μου αρεσει και μενα παρα πολυ ο πινακας
    Κανω εικονα και τον πινακα με λευκα λουλουδια. Θα ειναι και αυτος καταπληκτικος
    Οσο για τα ΖΑΡΑ ΗΟΜΕ τι να πω
    Απο τοτε που ηρθαν στην Ελλαδα ειναι το κατ εξοχην καταστημα για να αγοραζω ειδη για το σπιτι μου αλλα και για δωρα
    “ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ” σιγουρα..αλλα ομορφη ξελογιαστρα το ΖΑΡΑ ΗΟΜΕ
    Εκπληκτικα κομματια και υπεροχος ο χωρος για να τα αναδειξει

  8. Λατρευω τα zara home οτι εχω παρει ειναι πολυ σικ , τελειος και ο πινακας

  9. Υπέροχος ο πίνακας Τζούλια μου, καλλιτέχνης ο κ. Ντίνος, τον εδειξα στη μαμά μου που έχει το σπίτι της διακοσμημένο σε χρυσό πορτοκαλί ζεστούς τόνους και ξετρελάθηκε τόσο που θέλει κ εκείνη να φτιάξει ενα παρόμοιο(ευτυχως εκείνης πιάνουν τα χέρια σε αντίθεση με εμένα που και με χάρακα ακόμα στραβή θα κάνω τη γραμμή 😉) Τα Zara Home τα αγαπώ, πήγαινω στης Γλυφάδας και στου Athens Metro Mall και κάθε φορά κολλάω εκεί! Η πιο συνήθης αγορά μου είναι τα κεριά, έχουν πολύ ωραία ποικιλία και τέλεια αρώματα! Στη Σκωτία δεν έχω πάει ποτέ αλλά πολύ θα το ήθελα, από τότε που διάβαζα παραμύθια για τους πύργους της και το Τέρας του Λοχ Νες.

  10. Τι όμορφα! Ειδικά εκείνη η γωνίτσα για το τσάι! Γίνεται να τηλεμεταφερθώ εκεί με κάποιο τρόπο?
    Τα έχουμε τιμήσει ποικιλοτρόπως τα ZARA Home εδώ και χρόνια, πάντα βρίσκεις κάτι που να σου κάνει κλικ!
    Υ.Γ. Υπέροχος ο πίνακας, φανταστικά χρώματα! Τα συγχαρητήρια μου στον Τοξότη καλλιτέχνη! Εκείνη η χριστουγεννιάτικη version υπάρχει σε κάποια φωτογραφία? Χαχαχα

  11. Μπράβο στην καλλιτεχνική οικογένεια σου @Julia! Όλο το bb ενθουσιάστηκε με τον υπέροχο πίνακα του κυρίου Ντίνου! Θα είχε πολύ ενδιαφέρον όταν θα κοντεύουν Χριστούγεννα να δούμε τον πίνακα σε λευκή έκδοση! Τα ZARA Home εξαιρετικά! Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι διακοσμητικές του προτάσεις. Μου άρεσαν πάρα πολύ όλες οι γωνιές δίπλα στις κρεβατοκάμαρες. Τις βρήκα πολύ ζεστές, ότι πρέπει για χαλάρωση μέσα στην φθινοπωρινή εποχή.
    xx

  12. Δεν εόμαι πολύ της αγγλικής εξοχής στην διακόσμηση του χώρου μου αλλά αυτα΄τα σερβίτσια με τα μικρά λουλουδάκια και τα υφάσματα με ντεσέν φλοράλ πάντα με γοήτευαν…τα ZARA HOME για μένα ειναι ψυχοθεραπεία…μπαίνω μέσα και ξεχνάω να βγω…οι τιμές τους είναι λιίίίγο τσιμπημένες (αν τις συγκρινεις με h&m home) αλλα τα πράγματα που εχουν ειναι ξεχωριστά…. πέρυσι στις εκπτώσεις επένδυσα σε δυο vintage χαλιά και δεν το μετάνιωσα….έκανα ένα mix&match combo (vintage χαλί και minimal style) που πολύ με ικανοποίησε το αποτέλεσμα….για τον diy πίνκα δεν έχω λόγια….πράγματι, ο καλλιτέχνης πρέπει να το κάνει επάγγελμα…

  13. Και μένα μου αρέσουν πολύ τα ZARA HOME και φροντίζω να τα επισκέπτομαι αρκετά συχνά. Υπέροχος ο πίνακας! Μπράβο. 💚💚💚💚💙💙💙💙💙💙❤❤❤❤❤💜💜💜💜💜💜💛💛💛💛💛💛 Πολύ όμορφο το βάζο τερακοτα! 💛💛💚💚💙💙❤❤💜💜❤❤💙💙💚💚💛💛💚💚💙💙❤❤💜💜

  14. Από που να αρχίσω!Το σπίτι στη Σκωτία που ξετρελάθηκα;Την εικόνα που βάζω στο μυαλό μου να μπουκάρω σε ένα zara home και να παίρνω υπέροχα πράγματα;Τον πίνακα που έγινε τέλειος από το τίποτα;Μπράβο στον κ.Ντίνο.Πολύ ωραίο να έχεις καλλιτέχνη στο σπίτι.Δεν ξέρω γιατί αλλά για πρώτη φορά μου αρχίζω να συμπαθώ το φθινόπωρο,ποτέ δεν ήταν η εποχή μου,την έβαζα πάντα τελευταία μετά το καλοκαίρι,την άνοιξη και τον χειμώνα.Βλέπω και φωτό από σπίτια στο istagram που ντύνονται σε φθινοπωρινά χρώματα και μου αρέσει πολύ η διακόσμηση.Για halloween όχι δεν το σκέφτομαι,δεν το έχουμε συνηθίσει άλλωστε.

  15. Α,ναι ξέχασα,μαγική η Σκωτία,όταν πήγα,κόλλησα,τη σκεφτόμουν συνέχεια.

  16. Τα συγχαρητήριά μου στον κ.Ντίνο.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.