Κεριά, διακόσμηση και φαγητά για το Halloween 2020

 

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα και έτσι όπως μας επιφύλασσε η μοίρα, πλέον το αγγλικό ρητό “my home, my castle” δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την εποχή.

 

Δεν σας κρύβω ότι με πιάνει μια νοσταλγία όταν σκέφτομαι ότι πέρυσι τέτοιες μέρες είχα κάνει ένα υπέροχο ταξίδι στα μοναδικά Χανιά της Κρήτης, ενώ ανήμερα του Halloween έγινε ένα impromptu “πάρτι κολοκύθας” της τελευταίας στιγμής (αυτά είναι τα καλύτερα..) που από πέντε – έξι άτομα, καταλήξαμε στον κήπο του κολλητού,  καμιά δεκαπενταριά.

 

Εντάξει, δεν πειράζει είμαι σίγουρη θα ξαναέρθουν και αυτές οι εποχές, αλλά προς το παρόν καλό είναι να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί μπορούμε γιατί εδώ που τα λέμε- δεν τα λες και καλά τα πράγματα.

 

My home, my castle λοιπόν, το σπίτι μου το κάστρο μου και μέσα στο δικό μας χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε ό,τι ατμόσφαιρα θέλουμε, να ανάψουμε τα κεριά μας, να επιδοθούμε σε μαγειρικές περιπέτειες, να βάλουμε δυνατά τη μουσική, να φτιάξουμε ατμόσφαιρα, τέλος πάντων, ό,τι θέλει η κάθε μια και ο καθένας.

 

 

 

 

Και είμαστε και κάπως “τυχερές”,  γιατί για τους επόμενους 2,5 μήνες έχουμε διάφορα μπροστά μας να γιορτάσουμε, έστω και μέσα στο σπίτι, έστω και με πολύ λίγους και εκλεκτούς.

 

Στη γωνία μας περιμένει το Halloween το οποίο πλησιάζει και φέτος πέφτει και τέλεια μέρα- Σάββατο. (μετά σειρά έχει – για κάποιους- το Thanksgiving, μετά ξεκινούν οι πολλαπλές ονομαστικές γιορτές, μετά τα Χριστούγεννα, μετά η Πρωτοχρονιά, μετά τα Θοεφάνεια- όρεξη να έχουμε να στολίζουμε κορίτσια.)

 

Λοιπόν λίγες ιδέες σήμερα,  για fun Halloween weekend.

 

Το χρώμα βασιλιάς φυσικά είναι το πορτοκαλί, αλλά αν βαριέστε τις πολλές κολοκύθες,  μια ιδέα είναι αυτή την εποχή να αγοράσετε και να στολίσετε το σπίτι σας με  υπέροχα έντονα πορτοκαλί χρυσάνθεμα σε γλάστρες – απλά τα λατρεύω. Σε εξαιρετικά προσιτές τιμές από 6 έως 8 ευρώ θα βρείτε υπέροχα ολάνθιστα χρυσάνθεμα.

 

 

 

 

‘Άλλη μια ωραία ιδέα για διακόσμηση είναι τα κεριά σε πορτοκαλί αποχρώσεις, αλλά να τα ανάψετε να μην τα κρατήσετε απλά για διακόσμηση. Το φως που διαχέεται από ένα πορτοκαλί κερί είναι υπέροχο.

 

 

 

 

Από το xeiropolitakeria.gr

 

 

 

 

 

 

 

Από το homeguru.gr

 

 

 

Από το gr.dreamstime.com

 

 

Αρωματικά κεριά ρεσό Ikea

 

 

 

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμείς εδώ πάντα θα έχουμε δυο τρεις νεαρούς κυρίους εκείνη τη μέρα που θα τρομάζουν ο ένας τον άλλον, θα κάνουν το δικό τους trick or treating  και όταν έρθει η στιγμή του treating,  πρέπει να έχω και αλμυρά treats (εκτός από γλυκά) και  κάπως πρέπει κάποια στιγμή να φάνε κιόλας, αλλά αν τους πεις για pumpkin soup –που είναι και η παράδοση, θα σε κοιτάξουν με μισό μάτι.

 

Στο Lidl ανακάλυψα Trick or Treat snacks και γλυκά και αλμυρά

 

 

 

 

 

 

Και πιο αργά το βράδυ τα Halloween nuggets ή η Halloween “Monster” Pizza τους ενθουσιάζουν φυσικά και πως όχι;

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης μια μικρή επιλογή από διακοσμητικά του Jumbo που τα έχω και εγώ στο σπίτι μου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tέλος παρακάτω μπορείτε να δείτε και μια εύκολη συνταγή για σούπερ νόστιμή και εύκολη κολοκυθόσουπα από την αγαπημένη Stella.

 

 

 

Happy Halloween! Με μια απίθανη συνταγή για κολοκυθόσουπα!

 

 

Nα σας εκμυστηρευτώ,  ότι  με το που θα περάσει το Σάββατο και το Halloween,  θα ξεστολίσω τα «τρομακτικά» και τις κολοκύθες και αμέσως μετά  θα στήσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο την Κυριακή 1 Νοεμβρίου. Δεν κάνω πλάκα, γιατί το έχω ήδη βγάλει από την αποθήκη. Συνήθως στολίζω γύρω στις 10 Νοεμβρίου, αλλά φέτος επιβάλλεται να στολίσουμε λίγο πιο νωρίς. Οι μικρές, απλές χαρές της ζωής,  ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο σημαντικές.

 

 

Καλή εθνική επέτειο για αύριο. Διαφορετική και αυτή, αλλά εξίσσου σημαντική.

 

 

20 Σχόλια
  1. Καλημερα!!
    Καλη εθνικη επετειο να εχουμε αυριο αν και θα με “ενοχληση” κατα καποιο τροπο η νεα πραγματικοτητα που βιωνουμε ολοι μας.Ευχομαι να ειναι η τελευταια φορα!!
    Τωρα οσο για το halloween ενω μου αρεσει να χαζευω τα αναλογα στολιδια ακομα το θεωρω ξενοφερτη γιορτη και δεν μπαινω στην διαδικασια να στολισω 😃
    @Τζουλια αληθεια δεν ειχα συνειδητοποιηση οτι σε λιγο θα στολισουμε το δεντρο!!Μαλλον θα φταει ακομα η καλοκαιρι 😊

  2. @SofiaT: Ναι, η αλήθεια είναι εμείς τα γιορτάζουμε όλα στο σπίτι, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
    Και εγώ το σκεφτόμουν αυτό για το δέντρο, αλλά και πέρυσι που ήμουν στην Κρήτη, τέτοιες μέρες, τον ίδιο καιρό είχε και έκαναν μπάνιο στη θάλασσα! Δεν πειράζει… θα κάνω τον Άγιο Βασίλη της Αυστραλίας.

    (η απίστευτη λύπη μου, που φέτος δεν ακούω τις πρόβες που κάνουν οι μαθητές με τα τύμπανα.. απίστευτη λύπη και νοσταλγία..)

  3. @Julia ακριβως ετσι μου λειπουν πολυ και εμενα οι τυμπανοκρουσίες..κυριαρχει ολη αυτη η ησυχια που το κανει ακομα πιο δυσκολο….αν θυμαμαι καλα καποιος απο εσας ηταν στα τυμπανα??

  4. @SofiaT: Εγώ ήμουν αυτή. Τα ήξερα όλα τα εμβατήρια. Και ο κύριος Ρωμανός μάθαινε στην Γ’ Δημοτικού με τους προσκόπους.

  5. Kαλημερα
    Νοσταλγια για μενα οι παρελασεις και το κλιμα που επικρατει
    Θεωρω οτι δεν πρεπει να περνουν οι εθνικες επετειοι χωρις εορτασμους, γιατι τοτε θα ηταν σαν μια συνηθισμενη μερα και το κυριοτερο δεν θα τιμουσαμε το γεγονος που γιορταζουμε
    Πιστευω οτι σιγουρα θα ξαναγυρισουμε στην παλια ζωη μας Γιατι ειναι ανθρωπινη φυσικη κινηση η αγκαλια και τα φιλια που διναμε
    Εξαλλου ειναι νομος της φυσης ….οτι ανεβαινει κατεβαινει…..και αυτο θα γινει
    Υπομονη και οχι ” εξυπναδιστικα” η καμωματα σαν παιδακια πενταχρονα του τυπου ” δεν αντεχω την μασκα, πνιγομαι κλπ “

  6. Α και σε οτι αφορα την γιορτη του Halloween δεν την γιορταζω ουτε εγω
    Ανυπομονω για τα Χριστουγεννα
    Πιο πολυ απο καθε χρονια
    Εχω να βαλω και να νεα μου αποκτηματα που μου εκανε δωρο η κορη μου
    Τα βρηκε σε ενα μαγαζι στο Ντουμπροβνικ με χριστουγεννιατικα ειδη που ειναι ανοιχτο ολο τον χρονο ,στο ταξιδι που εκανε πριν τον κορωνοιο τον Φεβρουαριο

  7. @Ρανια: Αγαπημένο Dubrovnik και Κροατια… αχ τα ταξίδια… προς το παρόν μόνο νοητά ταξίδια και πολύ διακόσμηση!!🎁🎁🎄🎄😘

  8. Πολυ ωραίες ιδέες διακόσμησης για Halloween! Δεν στολιζω το σπίτι μου, αλλά μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στο Allou fun Park που είναι εμποτισμένο θα έλεγα με το πνεύμα του Halloween και σε βάζει αμέσως σε αυτό το mood.. Επίσης, καθώς είναι ξενοφερτη γιορτή, πάντα τέτοιες ημέρες πηγαίναμε στο Πανόραμα Βούλας στο σπίτι της εξ Αμερικής θείας μου, που το είχε τέλεια στολισμένο στο πνεύμα του Halloween και περνάγαμε πάντα super.. Φέτος, βέβαια δεν ταξιδεψε, λογω πανδημίας, έμεινε Αμερική και μας λείπει πολύ!! Το δέντρο το στολιζω γύρω στα μέσα Νοεμβρίου αν και πέρσι νομίζω το στόλισα νωρίτερα, γύρω στις 6 λόγω μικρής.. Εύχομαι καλή επέτειο για αύριο, διαφορετικη βέβαια από κάθε άλλη φορά, αλλά πάντα αγαπημένη γιατί εκτός από εθνική εορτή είναι και ημέρα γενέθλιων του αγαπημένου μου Σκορπιου💕

  9. @Maryl: Να τον χαίρεσαι τον αγαπημένο Σκορπιό! 🎉🎉

  10. Και εγώ δεν στολιζω για Halloween. 💜💜💜💜❤❤❤❤💙💙💚💚💚💛💛💛💛💜💜❤❤❤💙💚Όντως τα στολίδια είναι πολύ όμορφα και spooky. Καλή εθνική επέτειο για αύριο! Ας γιορτάσουμε όλοι με τις οικογένειές μας κλεισμένοι στο σπίτι για το καλό όλων μας. Περίεργα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη και αρκετά τα κρούσματα δυστυχώς! Ας ελπίσουμε να μην μπούμε σε lockdown ξανα. 💜💜💜❤❤❤💙💙💚💚💚💛💛💛💛

  11. Επισης κορίτσια κατι ακυρο μιας και λεγατε για ταξιδια. Εχετε δει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων; Για Βιεννη πήγαινε-έλα 25 ευρώ!!! Μια βόλτα μου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πιο πολύ μου βγαίνει ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 💜💜💜❤❤💙💙💙💛💙💚💛💙💛💛💚💛💚💛💛❤❤💛💜💛❤💙💙

  12. Happy Halloween! Την αγαπώ αυτήν τη γιορτή και το έχω γράψει πολλάκις (και ζηλεύω τους φίλους μου εξ Αμερικής). Συνήθως στολίζω με πλαστικές κολοκύθες, βαζάκια που έχω βάψει φαντασματάκια και διάφορα άλλα διακοσμητικά, αλλά φέτος, εκτός από χρόνο, δεν είχα και διάθεση να το κάνω. Έλεγα τόσα χρόνια να κάνω ένα Halloween party στο σπίτι με διάφορα spooky “καλούδια” για σνακς και ποτά που έχω βρει online και φέτος ήταν η ευκαιρία, αλλά δε με θέλει! Καταραμένε κορωνοϊέ!

  13. Καλή εθνική επέτειο να έχουμε αύριο! Ασυνήθιστη σίγουρα, μα πάντα, ξεχωριστή για όλους τους Έλληνες!
    Πόσο πολύ μου άρεσαν τα πορτοκαλί κεριά @Julia! Το βρήκα εξαιρετική ιδέα, να ομορφαίνουμε το προσωπικό μας castle μ’αυτον τον γλυκό ατμοσφαιρικό τρόπο! Εγώ, πάντως θα το κάνω σίγουρα, μιας που αγαπώ και ιδιαίτερα το πορτοκαλί χρώμα! @Julia, σε βλέπω πολύ πολύ οργανωμένη με το Halloween 🎃🎃🎃 και τα σνακς από το Lindl και τα διακοσμητικά από το Jumbo! Τυχερός ο Ρωμανός που η μαμά του επιμελείται τα του Halloween με τέτοια λεπτομέρεια! Τα Χριστούγεννα φέτος θα έρθουν νωρίτερα μέσα τα σπίτια μας, δίνοντας μας μια νότα αισιοδοξίας και χαράς που όλοι έχουμε ανάγκη.
    xx

  14. Δεν γιορτάζω το Halloween στο σπίτι αλλά το κάνω μια χαρά με τους μαθητές μου.Ανυπομονώ για τα διαφορετικά φετινά Χριστούγεννα,ας είναι, και έτσι καλά είναι.,αρκεί να είμαστε υγιείς και να μην έχουμε δυσάρεστες ειδήσεις για τη χώρα μας.

  15. @julia,ναι όντως πρέπει να στολίσουμε νωρίτερα φέτος,θα το κάνω και εγώ αλλά…. 1η Δεκεμβρίου!

  16. Λατρευω Halloween ηδη εχω στολισει το σπιτι και οι κορες μου ντυνονται σε αναλογο υφος

  17. Eγω ξεσήκωσα όλα τα treats απο LIDL….εχουμε το ίδιο φαναράκι,κυρία!!!
    Trick or treat, bb girls!! Happy Halloween!! 👻👻💀☠️🎃🎃👻

  18. Το μόνο στόλισμα που έκανα ήταν να βάψω τα νύχια μου με ένα “κολοκυθί” βερνίκι.Μεγάλη επιτυχία.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.