Διαδικτυακό παιδικό πάρτι γενεθλίων εν μέσω πανδημίας.

 

 

 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε απέφευγα να συζητήσω με τον εξάχρονο γιο μου για τα επερχόμενα γενέθλιά του. Δεν ήξερα πώς να τον πείσω να μην τα γιορτάσει με τους φίλους του, όπως είχε συνηθίσει…

 

Ήμουν σίγουρη ότι στα τέλη του Οκτώβρη δεν θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε παιδάκια και γονείς σε εσωτερικό χώρο, ενώ η επιλογή εξωτερικού χώρου αυτή την εποχή είναι μεγάλο ρίσκο λόγω καιρού.

 

Και τότε μου ήρθε μια ιδέα… Διαδικτυακά μαθήματα κάναμε, διαδικτυακό σκάκι παίξαμε, διαδικτυακά μουσεία επισκεφθήκαμε, σε διαδικτυακές συνδιασκέψεις συμμετείχαμε, διαδικτυακή συμβουλευτική γονέων παρακολουθήσαμε. Γιατί να μην κάνουμε και διαδικτυακό πάρτι; Ο γιος μου ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην ιδέα μου. Ήταν, άλλωστε και μια ευκαιρία να είναι “μαζί” μας και φίλοι και συγγενείς από άλλα μέρη, που δεν είχαν γιορτάσει ποτέ μαζί μας.

 

 

 

 

 

Η οργάνωση δεν ήταν περισσότερο χρονοβόρα από άλλες χρονιές, είχε, όμως, άλλα χαρακτηριστικά. Ξεκινήσαμε περίπου ένα μήνα πριν την ημερομηνία του πάρτι. Ο μικρός μου διάλεξε το φετινό θέμα, που ήταν το διάστημα. Όπως κάθε χρόνο, η πρώτη φάση ήταν η αναζήτηση σχετικού υλικού για το πάρτι. Μπαλόνια, διακοσμητικά, είδη σερβιρίσματος, αλλά και τα απαραίτητα δωράκια για τα παιδιά. Φέτος, με έβγαλε από τη δύσκολη θέση το γνωστό ηλεκτρονικό παιχνιδομάγαζο, που είχε πλήρη συλλογή για το θέμα. Ζητήσαμε από αγαπημένη φίλη, καλλιτέχνιδα της ζαχαροπλαστικής να φτιάξει την τούρτα και μπισκότα σχετικά με το θέμα για τα παιδάκια. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα Google Meet, κυρίως λόγω της ευκολίας χρήσης και της δυνατότητας να φαίνονται όλοι σε παράθεση.

 

 

 

 

Υπήρχε, βέβαια, ένα σοβαρό πρόβλημα. Τι θα κάναμε, κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, εκτός από το να πούμε το τραγουδάκι και να σβήσει ο γιος μου το κεράκι; Πώς θα απασχολούσαμε, έστω και για λίγο τα παιδιά; Έχω αποφασίσει ότι δεν κάνουν όλοι για όλα και έτσι ξέρω ότι εγώ δεν το έχω με την απασχόληση παιδιών… Έτσι,  τηλεφώνησα σε μία εξαιρετική κλόουν, την οποία έχουμε απολαύσει σε πάρτι και άλλες εκδηλώσεις. Της εξέθεσα τη γενική ιδέα και της ζήτησα να απασχολήσει τα παιδάκια για κανένα τέταρτο. Άλλωστε, είχα αποφασίσει ότι δεν θα διαρκούσε περισσότερο από μισή ώρα η διαδικασία. Παρά τις πρώτες αμφιβολίες της για το αποτέλεσμα, μιας και για αυτήν ήταν πρωτόγνωρο, δεν μου χάλασε το χατίρι.

 

 

 

 

 

Αφού παραλάβαμε όλο το υλικό μας και ολοκληρώσαμε και τις αγορές μας για τα κεράσματα, φτιάξαμε μία σακουλίτσα για κάθε παιδάκι. Βάλαμε κρακεράκια, χυμό, το μπισκότο, μπαλόνι, καπελάκι, χαρτοπετσέτες και δωράκι, που ήταν μολυβοθήκη, μολύβι και γόμα. Βάλαμε, επίσης, την πρόσκληση, στην οποία υπήρχαν οι πληροφορίες για τη σύνδεση. Επιστρατευθήκαμε όλοι, καθώς και μία εταιρεία courier, για την παράδοση του υλικού στους καλεσμένους μας.

 

 

 

 

 

Έτσι, ήμασταν έτοιμοι και περιμέναμε τη μεγάλη μέρα να “συναντηθούμε”. Λίγες μέρες πριν το πάρτι, στείλαμε οδηγίες για τη διαδικασία της σύνδεσης, ενώ ο σύνδεσμος στάλθηκε μισή ώρα πριν την ώρα έναρξης του πάρτι. Την ίδια μέρα διαμορφώσαμε το χώρο που θα ήμασταν και διακοσμήσαμε, χρησιμοποιώντας ένα τραπεζομάντηλο με το θέμα ως φόντο και μπαλόνια.

 

Από την ώρα που στείλαμε τον σύνδεσμο, άρχισαν να καταφθάνουν φίλοι και συγγενείς. Είχαμε όλοι ωραία διάθεση, αν και υπήρχε και ένα κλίμα αμηχανίας. Βοήθησε πάρα πολύ η κλόουν μας στο να οργανώσει τα παιδάκια. Έτσι, όλα πήγαν καλά! Τραγούδησαν, έπαιξαν παιχνίδια με την καθοδήγησή της και δεχθήκαμε υπέροχες ευχές. Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν να συνδεθούν όλοι και εννοείται ότι υπήρχαν και κάποια θέματα με τον ήχο.

 

 

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση, το ιδιότυπο αυτό πάρτι ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για το παιδάκι μου, που δεν περίμενε, όπως μου είπε, να κάνει φέτος πάρτι. Το ευχάριστο είναι ότι και τα σχόλια των καλεσμένων μετά το πάρτι ήταν πολύ όμορφα. Τα παιδιά το χάρηκαν και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι, βέβαια, ευχόμαστε να ήταν το τελευταίο πάρτι που έπρεπε να κάνουμε διαδικτυακά και ότι του χρόνου θα χαρούν την αναντικατάστατη επαφή εκ του σύνεγγυς.

 

 

Amalia

 

 

 

21 Σχόλια
  1. @Αmalia (θα ξεπεράσω το ταλέντο σου στη γραφή- το έχουμε πει πολλές φορές αυτό άλλωστε – και θα σταθώ σε μια σου πρόταση:

    «Έχω αποφασίσει ότι δεν κάνουν όλοι για όλα και έτσι ξέρω ότι εγώ δεν το έχω με την απασχόληση παιδιών…»

    Εσύ λοιπόν το γράφεις αυτό που έχεις κάνει έως τώρα «Διαδικτυακά μαθήματα κάναμε, διαδικτυακό σκάκι παίξαμε, διαδικτυακά μουσεία επισκεφθήκαμε, σε διαδικτυακές συνδιασκέψεις συμμετείχαμε, διαδικτυακή συμβουλευτική γονέων παρακολουθήσαμε…»

    Είναι απίστευτο το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τον εαυτό μας και πως τον αντιλαμβάνονται οι γύρω μας. Αν εσύ δεν το «έχεις» με την απασχόληση παιδιών, ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιος το έχει.

    Tελικά δεν υπάρχει τίποτα πιο υποκειμενικό από την αντικειμενική αλήθεια.

    Σε ευχαριστούμε Amalia μας, για το υπέροχο guest post και για τις απίθανες ιδέες που μας έδωσες. Ιδέες όχι μόνο για παιδικά αλλά και για ενήλικα digital parties! Και για άλλη μια φορά να χαίρεσαι τον μεγάλο έρωτα, Γιάννη.

  2. @ Amalia εξαιρετική ιδέα!!Να που ακόμη μια φορα μας βοηθάει η τεχνολογία να ξεπεράσουμε τις “”δυσκολίες” ,ειμαι σίγουρη οτι ειχε πολυ προσωπική δουλεια απο πισω !!μα μεχρι και courier να παραδοσει τα δωρακια!!!
    Να χαίρεσαι τον γιο σου πάντα υγιής και τυχερος !
    Και εύχομαι τα επόμενα γενέθλια να τα περάσετε απο κοντά με ολα τα αγαπημένα σας προσωπα😁

  3. Εξαιρετική ιδέα! Και απίστευτο να προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες, μπράβο! Πάντως, θα συμφωνήσω με την Julia, μου φαίνεται ότι το οργανώσατε καταπληκτικά! Θα σε έχω υπ’όψιν για επόμενα γενέθλια μου, συνέπεσαν με καραντίνα στο πρώτο lockdown!
    Να τον χαίρεσαι, Αμαλία! Και του χρόνου να είναι γερός να γιορτάσει με τους φίλους του!

  4. Υπέροχη ιδέα, μόνο αυτό θα πω! Και χρόνια πολλά με υγεία!

  5. Η ιδέα καταπληκτική και πρωτότυπη….. Αμαλία μου, να τον χαίρεστε τον Γιάννη σας…. κι εύχομαι του χρόνου να είστε όλοι υγιείς και δυνατοί και να γιορτάσετε τα γενέθλιά του ξανά …..εστω και διαδικτυακά (δεν πειράζει)
    Εγω θα παρακολουθήσω στιγμιότυπα από την ορκωμοσία του γιού μου στο Πανεπιστήμιό του που θα γινει μέσα στον Νοέμβρη και μέσω τηλεδιάσκεψης…. ο ίδιος το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στο στρατόπεδο που υπηρετεί…. κι όχι τίποτα άλλο αλλα εγω είχα φαντασιωθεί την καθιερωμένη τήβεννο και το καπέλο αποφοίτησης ,φωτογραφίες, σαμπανιες, λουλούδια κλπ κλπ ,,, Ti να γίνει όμως;;; Nέοι καιροί,νέα ήθη….χαχα…το μόνο καλό είναι πως δε θα με δει όλο το τμήμα να κλαίω από συγκίνηση….

  6. τι ωραία ιδέα γιατι και εμεις Μαρτιο δεν μας βλέπω για πάρτυ… Να τον χαιρόσαστε πάντα ευτυχισμένος να ειναι!!!

  7. Εξαιρετική ιδέα και εξαιρετική πρωτοβουλία, ευφάνταστη και ικανότατη Αμαλία μας! Αγαπώ τους ανθρώπους που είναι μέσα σ΄όλα, που δεν τους παίρνει απο κάτω, που είναι μαχητές και προπαντός ευέλικτοι… Μεγάλο πράγμα τελικά να είσαι ευέλικτος και να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες, χωρίς μίρλα, χωρίς γρίνια, χωρίς ηττοπάθεια! Αμαλία μου αυτο δίδαξες στο παιδάκι σου, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά, πιθανότατα και σε κάποιους γονείς. Αν είχα παιδι, αυτο θα ήθελα κι εγω να το διδάξω. Να μην φοβάται τις αλλαγές, όπως έμαθαν εμας, ότι η αλλαγή ειναι κάτι κακό, αλλα να βρίσκει την αφορμή για να κάνει μια καινούργια αρχή! Ακόμα και στα δύσκολα, η δοκιμασία μας δείχνει νέους δρόμους. Αυτη η δεκαετία μας έχει όλους στιγματίσει, αλλά όπως ελεγε κι ενας παλιος μου συνεργάτης, που δεν είναι πια ανάμεσα μας… “Θα επιβιώσει το πιο δυνατό κύτταρο”. Ας είμαστε εμεις αυτο!
    Αμαλία μου να τον χαίρεσαι! Εξάλλου είναι ταλαντούχος κι έξυπνος, να είναι πάντα μαχητής και δυνατός!

  8. Καλημερα
    @Amalia να χαιρεσαι το αγορακι σου
    Να εχει υγεια και απεραντη αγαπη σαν το απεραντο διαστημα που αγαπα
    Εξαιρετικη ιδεα και εκτελεση
    Μπραβο για την ιδεα και την εξαιρετικη παρουσιαση γραφης

  9. Συγχαρητήρια Αμαλία για την υπέροχη αυτή ιδέα, νομίζω ότι από εδώ κ έπειτα καλό θα ήταν να την υιοθέτησω κ εγώ, εφόσον, πέρα από τον κορωνοιο, η μικρή μου έχει γενέθλια μέσα στον Ιούλιο και σπάνια είμαστε στη βάση μας, εμείς και οι άλλοι γονείς,.. Να χαίρεσαι το αγοράκι σου, πολύχρονος και τυχερός πάντα! 🎂

  10. @Stella ετσι ειναι οπως τα περιγραφεις
    Μακαρι να σε ακουγαν ολοι που μιζεριαζουν, γκρινιαζουν και τους φταιει ο κορωνοιος
    Πρεπει ολοι μας να βλεπουμε τα καλα μεσα απο το μεγαλυτερο κακο
    Παντα υπαρχει αρκει να θελουμε να το δουμε
    Μην αφηνουμε να φευγουν οι μερες μας ασχημα μονο και μονο γιατι υπαρχει ενας ιος
    Δεν θα ξαναρθουν , και οπως λεει η @Stella και εκανε πραξη η @Amalia πρεπει να προσαρμοζομαστε στις εκαστοτε συνθηκες

  11. @Amalia θαυμάζω κ εγώ τους ανθρώπους που δεν τα παίρνουν όλα από κάτω αλλά πάντα βρισκουν λύση κ μάλιστα όχι για να το κάνουν απλά αλλά κ να το τελειοποιήσουν! Και απ ότι βλέπω τα κατάφερες τέλεια!! Άλλωστε νομίζω πλέον ότι κ τα παιδιά μας έχουν αντιληφθεί πολλά κ προσαρμόστηκαν πολύ πιο εύκολα κ θετικά απ ότι εμείς οι μεγάλοι κ γι αυτό η χαρά τους ειναι η ίδια!! Νομίζω πως το καλύτερο που έχουμε να κανουμε είναι να είμαστε παρατηρητές των παιδιών κ να μαθαίνουμε μέσα από αυτά! Να χαίρεσαι τον γιο σου κ πάντα υγεία κ χαρές

  12. @Amalia Να τα χιλιάσει ο μικρός σου Αμαλία μου,με υγεία πάντα και να τον καμαρώνεις στο διάβα της ζωής του!!! Πολλά μπράβο για τη διάθεσή σου να οργανώσεις αυτά τα ξεχωριστά γεννέθλια σε΄΄ ρυθμούς ” που επιβάλει η νέα πραγματικότητα. Πόσο δίκιο έχει η Στέλλα για το πως πρέπει να δεχόμαστε τις αλλάγές στη ζωή μας! Εύχομαι ολόψυχα τα επόμενα γεννέθλια να είναι γεμάτα φιλιά και αγκαλιές!!!

  13. Σ’ αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό post, αυτό που θα ήθελα να πω, είναι πως η αγάπη της μανούλας, @Amalia ξεπερνά τα – όποια – εμπόδια & βρίσκει ευφάνταστους τρόπους, για να δει τον μικρό της θησαυρό χαρούμενο! …και πραγματικά, δε νομίζω να υπάρχει τίποτα που να αξίζει περισσότερο, από την χαρά του καθρεφτίζεται στα μάτια των παιδιών μας..!
    xx

  14. Συγχαρητήρια @Amalia γι αυτό το θεσπέσιο πάρτι!!!! Καλύτερα που τα γιόρτασε έστω και με αυτόν τον τρόπο ο μικρός σου παρά να μην γιόρταζε καθόλου. Είναι σημαντικοί οι φίλοι στη ζωή μας και θεωρώ απαραίτητο σε αυτές τις ηλικίες να τα γιορτάζουν όλοι μαζί έστω και με αυτόν τον τρόπο!!° 💜💜❤❤❤💙💙💙💚💛💛💛💛💛💜💜❤❤💙💚💚💛 εξαιρετικά τα έφτιαξες Όλα!!! Μπράβο σου και πάλι μπράβο σου!!!! 💜❤❤❤💙💙💚💚💚💛💛 Να τον χαίρεσαι τον μικρό σου και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και τους χρόνου μα γιορτάσει όπως πραγματικά θέλει!!!!

  15. Καλημέρα και καλό μήνα αγαπημένη μου bb παρέα! Τις προηγούμενες δύο μέρες ήμουν πολύ αναστατωμένη και στενοχωρημένη από όσα συνέβησαν στη Σάμο και την Τουρκία. Δεν μπορούσα να σχολιάσω όλα αυτά τα όμορφα λόγια σας. Όμως, η ζωή έχει δύο όψεις… Το μόνο που εύχομαι είναι να περάσει το μήνυμα και να γκρεμιστούν ή να καλυφθούν τα επικίνδυνα κτίρια…
    @Julia, πρώτ’ απ’ όλα σ’ ευχαριστώ για την παρακίνηση να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μας και για τα καλά σου λόγια, που πάντα τονώνουν την ψυχολογία μου! Κι όμως, παρότι το δικό μου παιδάκι μπορώ να το απασχολήσω με χίλιους τρόπους και να μη βαρεθεί, δεν τα καταφέρνω εύκολα με τα πολλά παιδιά. Η χειρότερή μου ώρα στο σχολείο είναι όταν πρέπει να μπω σε τάξη μόνο για να τα απασχολήσω, χωρίς να κάνω μάθημα. Η χαρά της αμηχανίας…

  16. @όλες και @Panos, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα υπέροχα λόγια και για τις ευχές σας για το παιδάκι μου! Με συγκινήσατε που αφιερώσατε χρόνο και αγάπη για να απαντήσετε. Χαίρομαι πολύ που το είδατε από τη θετική του πλευρά το θέμα! 💜
    @Sheena, ευχαρίστως να σου προσφέρω την τεχνογνωσία!!! 😁
    @Stella μου, θέλουμε πολύ δρόμο για να ξανακατακτήσουμε την έμφυτη προσαρμοστικότητα του ανθρώπου. Μικρά βήματα πρέπει να κάνουμε. Κυρίως, για να κερδίζουμε το χρόνο μας και να μην τον αφήνουμε ανεκμετάλλευτο. Και μη νομίζεις, τα γράφω για να τα ακούω πρώτη εγώ…

  17. Τελειο παρτυ , μου εδωσες ιδεα γιατι πλησιαζουν τα γεννεθλια των παιδιων μου και σκεφτομουν που να ατα κανω

  18. ΠΟλύ καλή ιδέα,δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος και την αισιοδοξία μας,η ζωή συνεχίζεται!Τα παιδιά ζουν την καθημερινότητά τους κανονικά,ζορίζονται βέβαια με τις μάσκες αλλά δεν χάνουν το χαμόγελο τους.Αξίζει αυτή η προσπάθεια για να τα δεις να γελούν και να περνούν καλά!

  19. @Αμαλία,χρόνια του πολλά!Τρομακτικός ο σεισμός,όντως,συνερχόμαστε σιγά σιγά.

  20. @Marianna, τον έχω ζήσει αυτόν τον τρόμο κάμποσες φορές και τον ξέρω καλά. Μόνο η υπομονή και η ψυχραιμία βοηθάνε. Να προσέχετε!

  21. Υπέροχη ιδέα.Να τον χαίρεσαι <3
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.