Guest Post: Εσείς ξέρετε τι είναι τα beauty subliminal messages;

 

 

 

Aς ξεκινήσουμε  λίγο διαφορετικά αυτή τη νέα εβδομάδα με άλλα δεδομένα πλέον στην καθημερινότητά μας   και με ένα θα έλεγα- πολύ πρωτότυπο guest post. Tι είναι η subliminal τάση με τα εκατοντάδες χιλιάδες views στο you tube;  

 

 

Ο λόγος στον Pano.

 

Subliminal Messages

 

Πριν από μερικούς αιώνες…κάπου εκεί στα χρόνια της εφηβείας μου, σ’ ένα από τα ”διαχρονικά-κλασικά” υπαίθρια παζάρια που γίνονται στην Ελληνική επαρχία, ειδικά τους θερινούς μήνες, αγόρασα από έναν μικροπωλητή ένα βιβλίο σχετικά με τη δύναμη και τις ικανότητες του μυαλού.

 

Το κεντρικό θέμα που πραγματεύονταν το βιβλίο ήταν οι απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπινου εγκέφαλου, τονίζοντας ιδιαίτερα πως το μυαλό μας-ο εγκέφαλός μας, είναι το μοναδικό όργανο στο σώμα μας που η ιατρική επιστήμη δεν έχει καταφέρει έως τώρα να αποκρυπτογραφήσει όλες τις δυνατότητές και ικανότητές του.

 

 

Θυμάμαι χαρακτηριστικά  ότι ένα ολόκληρο κεφάλαιο του βιβλίου ήταν αφιερωμένο στο πως μπορούμε με τη δύναμη του μυαλού  μας να «σβήσουμε» τις ρυτίδες από το πρόσωπό μας και να αντιστρέψουμε τη διαδικασία γήρανσης στο σώμα μας και τον οργανισμό μας.

 

 

Και επειδή εκεί γύρω στα 16 μου χρόνια που ξεφύλλισα αυτό το βιβλίο, το κολαγόνο στο εφηβικό μου δέρμα έκανε πάρτι και δεν ήξερα καν τι είναι οι ρυτίδες, αλλά και αυτή η προτροπή σα να μου φάνηκε τουλάχιστον αστεία, το διάβασα μεν έως την τελευταία σελίδα  αλλά μετά έκλεισα το βιβλίο  το οποίο όπως ήταν φυσικό καταχωνιάστηκε…ξεχάστηκε…χάθηκε… σε κάποια βιβλιοθήκη.

 

 

 

 

Από τότε τα χρόνια πέρασαν…ίσως και να παρα-πέρασαν και ως εθισμένος ενήλικας πια στο κεφάλαιο της αντιγήρανσης, ένα βράδυ του περασμένου Αυγούστου χαζεύοντας στο internet και στο youtube μεθόδους αντιγήρανσης, facial exercises, facial yoga και άλλα τέτοια παρόμοια θέματα, γνώρισα κάτι εντελώς καινούργιο για μένα.

 

 

Στα προτεινόμενα βίντεο του youtube μου εμφανίστηκε ένα βίντεο με τίτλο facelift με subliminal messages ή για σας το κάνω πιο ξεκάθαρο «πώς να πετύχετε ανόρθωση του δέρματος με υποσυνείδητα μηνύματα».

 

Ξαφνικά ένας καινούργιος κόσμος βρίσκονταν μπροστά μου στον οποίο δεν μπορούσα να αντισταθώ. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η εξερεύνηση ξεκινούσε…

 

Για να μην σας μπερδέψω με πολλές πληροφορίες θα σας πω με απλό τρόπο λίγα πράγματα που αφορούν τα υποσυνείδητα μηνύματα (subliminal messages)

 

 

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε διαβάσει τη Φροϋδική θεωρία ότι η ψυχική μας υπόσταση χωρίζεται στο συνειδητό, το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο.

 

Από αυτά το πιο γνωστό-αντιληπτό σε εμάς μέρος είναι το συνειδητό με το οποίο λειτουργούμε διαρκώς. Για παράδειγμα θέλω να φύγω με το αυτοκίνητό μου και άρα πάω να πάρω τα κλειδιά μου (λειτουργώ με το συνειδητό μέρος)

 

Το υποσυνείδητο όμως ενεργεί έξω από το πλαίσιο της άμεσης αντίληψης. Στην ψυχανάλυση λειτουργεί ως μια αποθήκη πληροφοριών, αντιλήψεων, επιθυμιών και παρορμήσεων που μπορεί να επηρεάσουν τον άνθρωπο χωρίς να γίνονται αντιληπτές.

 

 

 

 

 

Για παράδειγμα η μουσική που ακούγεται στα super markets βασίζεται στα υποσυνείδητα μηνύματα.

 

Θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι συνήθως μια απαλή μουσική όχι ξεσηκωτική με στόχο να επηρεάσει το υποσυνείδητό μας, χαλαρώνοντάς μας από τα άγχη μας και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας,  ώστε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στα  ψώνια μας αυξάνοντας έτσι  την κατανάλωση και τις αγορές (χωρίς βέβαια αυτό να γίνεται αντιληπτό από εμάς, από το συνειδητό μας μέρος).

 

 

 

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν κάποιοι σκέφτηκαν πως αν τροφοδοτήσουμε το υποσυνείδητό μας με συγκεκριμένα μηνύματα σε μορφή συνήθως χαλαρωτικής μουσικής ή χαλαρωτικών ήχων (πχ τρεχούμενο νερό)  εκείνο θα δουλέψει ως αυτόματος πιλότος και θα δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα χάρη (όπως έλεγα παραπάνω) σε  ικανότητες και δυνατότητες που έχει το μυαλό μας που ούτε τις φανταζόμαστε.

 

 

 

 

 

 

Πάνω σε αυτή τη θεωρεία,  έχουν δημιουργηθεί αμέτρητα βίντεο  στο youtube τα οποία περιέχουν «κρυφά» -μη αντιληπτά μηνύματα με συγκεκριμένη θεματολογία σε κάθε βίντεο με στόχο να τροφοδοτήσουν και να προγραμματίσουν το υποσυνείδητο ώστε να μπει σε λειτουργία και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να πω εδώ ότι αυτά τα videos δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά μπορεί να είναι για τύχη, χρήματα, επιτυχία, προσωπικές σχέσεις κ.α.

 

Στο κεφάλαιο όμως της ομορφιάς,  μπορείτε να βρείτε αμέτρητα βίντεο για ότι θέλετε να βελτιώσετε στην εμφάνισή σας, συνήθως όπως προείπα,  με τη μορφή απαλής μουσικής.

 

Βίντεο με ηχογραφημένα υποσυνείδητα μηνύματα

 

 

-για να χάσετε βάρος

-για να αποκτήσετε το τέλειο δέρμα

-για να αποκτήσετε συμμετρικό σώμα και πρόσωπο

-για να αποκτήσετε πλούσια μαλλιά

-για να καταπολεμήσετε τη γήρανση κλπ

 

 

 

 

 

Αξίζει να αναφέρουμε όμως ότι στην αντίπερα όχθη  υπάρχει και η θεωρία πως αυτά  τα υποσυνείδητα μηνύματα λειτουργούν ουσιαστικά ως placebo.  Τα ακούς τουλάχιστον 5 με 6 φορές την ημέρα  για περίπου 10 ημέρες, διαρκούν από 3 έως 5 λεπτά  και κάπως έτσι προγραμματίζεις τον εγκέφαλό σου για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά και έτσι να είναι, έχουμε  ακούσει πολλές φορές για περιπτώσεις που ένα placebo φάρμακο κατάφερε και βοήθησε έναν άνθρωπο, γιατί όπως είπαμε το μυαλό κρύβει ασύλητες δυνατότητες που πιθανόν ποτέ δεν θα μάθουμε.

 

Αν σας έχω ήδη εξάψει την περιέργεια δεν είναι δύσκολο να βρείτε αμέτρητα τέτοια videos απλά και μόνο γράφοντας “subliminal messages”.

 

Ένα χωρίς αμφιβολία αμφιλεγόμενο θέμα  που σίγουρα όμως δίνει άφθονη τροφή για σκέψη.

 

 

Panos.

 

 

 

40 Σχόλια
  1. Καλημέρα @ Panos σήμερα αναφέρθηκες σε ενα εξαιρετικό θεμα που πιστευω στηριζεται κατα καποιο τροπο στο ρητό “η πιστη κινεί βουνά” δηλαδη η δυναμη του νου οταν την χρησιμοποιήσουμε ειναι τεραστια!!
    Πιστευω ακραδαντα σε αυτο και μαλιστα το εκανα
    πραξη οταν ηθελα να κοψω το καπνισμα μετα απο
    20 χρονια!!Μονο με την δυναμη της σκεψης εκοψα αμεσως το καπνισμα!!Εβαλα τον εαυτο μου να σκεφτεί οτι δεν καπνισε ποτε!!και τον εβαζα να θυμάται πως ήμουν πριν το καπνισμα και ποσο υγιείς έδειχνα.
    Αυτή την τεχνικη την χρησιμοποιώ συχνα!!Οταν θελω να πετυχω κατι αλλες φορες τα καταφέρνω αλλες οχι.Δεν την διδάχτηκα απο κανενα απλα πιστευα παντα οτι το μαυλο μας ειναι απιστευτα δυνατο και οτι χρησιμοποιουμε ενα πολυ μικρο ποσοστο της δυναμης του.
    Πολλες φορες για να ενισχύσω την δυναμη του χρησιμοποιω την μουσικη,λενε οτι οταν ακους μουσικη σε συγκεκριμενη συχνοτητα κυριως οταν κοιμάσαι η οταν χαλαρωνεις βοηθαει παρα πολυ.
    Υπαρχει μια απο τις πολλες συχνοτητες η 528hz η οποια βοηθαει να θεραπευτή το DNA μας και πολλα αλλα ,δεν ειναι η μονη αλλα εγω αυτη χρησιμοποιω περισσοτερο.Κυριως οταν εχω πονοκεφαλους ειναι κατι που με βοηθαει να ηρεμήσω.
    Σιγουρα αμα ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις πολλες τετοιες προτασεις με χρηση των συχνοτητων και την βοηθεια τους στην αντιγηρανση κ.λ.π δεν χάνεις ποτε τιποτα να δοκιμασεις 😁

  2. Η δύναμη του μυαλού είναι ανεξερεύνητο τοπίο, όπως γράφει και ο Panos. Γιατί να είμαστε απόλυτοι στη μία ή την άλλη κατεύθυνση; Στο κάτω κάτω, ποιος αμφισβητεί ότι η εικόνα μας αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τον εσωτερικό μας κόσμο. Αν οι συνθήκες της ζωής μας δεν μας δίνουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν παρόμοια, γιατί να μην αναζητήσουμε εξωτερική βοήθεια; Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να κάνουμε καθημερινά βόλτα δίπλα σε ένα ποτάμι ή στην παραλία και να ακούμε τη ροή του νερού, ή σε ένα δάσος και να απολαμβάνουμε το θρόισμα των φύλλων. Οι εναλλακτικές μορφές μέσω της τεχνολογίας, είτε είναι ήχοι, είτε είναι μουσική, μπορεί να βοηθήσουν όσους θα ήταν έτοιμοι να ωφεληθούν και από τους φυσικούς ήχους.
    @Panos, οι αναφορές σου στο παρελθόν και το παρόν σου, κυρίως οι στιγμές αυτοσαρκασμού, είναι γλαφυρές και απολαυστικές

  3. @Panos: Πραγματι food for thought Πάνο… Πάντως από νεαρή ηλικία, έλεγα ότι «πιστεύω στα πάντα». Δηλαδή το αντίθετο από όσους θέλουν απτές αποδείξεις για να πειστούν για το οτιδήποτε. Μάλλον είμαι αυτό που ονομάζεις «ανοιχτόμυαλη». Εξ άλλου σημαντικά πράγματα στη ζωή, όπως πχ η πίστη σε κάτι ανώτερο από σένα, δεν είναι απτά ούτε επιδέχονται αποδείξεων. Απλά κάποιοι από εμάς τα νιώθουμε. Το πιο σπουδαίο όμως, για το οποίο ούτε αποδείξεις έχουμε, ούτε απτό είναι, ούτε το βλέπεις, ούτε το αγγίζεις, ούτε το γεύεσαι, είναι η αγάπη. Ουυυ θέλω να γράψω πολλά, αλλά προς το παρόν θα αρκεστώ σε αυτό.

  4. @SOFIAT ”Η πίστη κινεί βουνά” αυτό είναι το νόημα πραγματικά βρε Σοφία,συμφωνώ απόλυτα!!!

  5. @ Βάγια: Φυσικά σε ένα τέτοιο post όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες, εξάλλου είναι πράγματι ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

  6. @JULIA Τι είπες τώρα…ΑΓΑΠΗ…δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που και την αγάπη την μετρούν απο το 1 ως το 100, στο 101 δηλαδή καίγονται,είναι αυτό που λέμε ότι έξω απο τον μικρόκοσμό μας δεν υπάρχει τίποτα…μόνο ότι καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται το μυαλουδάκι μας,έξω απο αυτό το χάος…

  7. @Panos Είμαστε στο μήκος κύματος!!!
    Κυριολεκτικα τωρα δεν θα μπορούσα να πω κατι καλύτερο !!😁😁😁

  8. @AMALIA Φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε καμία κατεύθυνση,έχεις δίκιο Αμαλία μου.Δίνουμε απλώς αφορμές για σκέψη και προβληματισμό πάνω σε διάφορα θέματα…
    Είπες και την μαγική φράση…”μπορούν να βοηθηθούν όσοι είναι έτοιμοι να ωφεληθούν” και αυτό πιστεύω ότι ισχύει παντού!!!

  9. @SOFIAT χαχαχα είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος του υποσυνείδητου😁😁❤️

  10. Τα πάντα θεωρώ είναι θέμα αντίληψης! Εκεί που κατευθύνουμε το μυαλό μας αυτό και θα συμβεί.. Σίγουρα υπάρχουν τρόποι μείωσης του άγχους η του στρες όπως μια χαλαρωτική μουσική αλλά είναι στιγμιαία ολα αυτα μέσα σε έναν αγχωτικο από μόνο του κοσμο! Και γι αυτο θεωρώ ότι όλα ειναι θεμα πως τελικά αντιλαμβανόμαστε το καθετί κ απο εκεί ξεκινανε όλα!! Το γνωστό life coatcing είναι αυτό που βοηθάει προσωπικά κ σίγουρα πιστεύω ότι το εσωτερικό επηρεάζει άμεσα και το εξωτερικό

  11. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Σίγουρα το εσωτερικό επηρεάζει άμεσα και το εξωτερικό…
    Ένας γνωστός μου γιατρός λέει χαρακτηριστικά ότι΄΄δεν μας αρρωσταίνουν αυτά που τρώμε αλλά αυτά που μας τρώνε”
    Έχεις την εντύπωση πως αυτά που μας τρώνε καθημερινά την ψυχή και το μυαλό μας βοηθούν στην αντιγήρανση η την καλή κατάσταση της εμφάνισής μας;
    Συμφωνώ πραγματικά με την άποψή σου Τζένη!!!

  12. @Panos Ο γιατρος σου είναι εξαιρετικος τα ειπε όλα με μία φράση!! Γι αυτό κ θεωρώ πως μας τρώνε που μας τρώνε τα “σοβαρά” μας τρώνε και αυτά που δεν υπάρχει λόγος..και βάζω “” στα σοβαρά γιατί τελικά πόσο σοβαρό και αξεπέραστο είναι το καθετί? Μήπως τελικά προκαλούμε κ μας βολεύει να ζούμε μέσα από αυτό? Θα σου πω και μία ωραία φράση που διάβασα πρόσφατα:Όποτε θεωρείς ότι αμφιβάλεις για το πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις, θυμήσου πόσο μακριά έχεις φτάσει έως τώρα. Θυμήσου όλα αυτά που έχεις αντιμετωπίσει, όλες τις μάχες που έχεις κερδίσει και όλους τους φόβους που έχεις ξεπεράσει… ίσως λίγο άσχετο αλλά πολύ σχετικό με το αποτελεσμα που λέει κ ο γιατρός σου!! Ευχαριστούμε για το άρθρο 😜

  13. @ΒΑΓΙΑ Έχετε δίκιο ότι το post δεν αναφέρονταν μόνο στο θέμα της ψυχολογίας και αυτό γιατί δεν παραθέτω την προσωπική μου άποψη για το θέμα αλλά κάνω μια αναφορά και σχολιασμό στα βίντεο με beauty subliminal messages που κυριολεκτικά έχουν κατακλύσει το youtube με εκατομμύρια προβολές.Αυτό απο μόνο του είναι ένα φαινόμενο της εποχής και απο τη στιγμή που τα υποσυνείδητα μηνύματα (πιστεύω η όχι σε αυτά) εισβάλουν και στον χώρο της ομορφιάς θεωρώ ότι αξίζουν μια παρουσίαση ως ενημέρωση ,ότι δηλαδή υπάρχει και αυτό στον beauty κόσμο.
    Το γεγονός ότι πολλά απο τα ΄΄φαινόμενα” που υπάρχουν δεν με αφορούν η δεν τα κατανοώ προσωπικά δεν σημαίνει οτί δεν θα πρέπει και ενημερωτικά να παρουσιάζονται ,καθώς κάποιους μπορεί να αφορούν.
    Φαντάζομαι ότι όταν διαβάζετε ένα ποστ για τα κραγιόν της χρονιάς δεν σας αφορούν ούτε σας αρέσουν όλες οι αποχρώσεις…
    Τι να κάνει όμως ο δημοσιογράφος ομορφιάς…να μην εημερώσει για τις νεες κυκλοφορίες…να σας παρουσιάσει μόνο τις nude αποχρώσεις γιατί αυτές μόνο μπορεί να αρέσουν σε εσάς; Και τι να τα κάνουμε τα κόκκινα κραγιόν να τα ρίξουμε στον Καιάδα; Και αν κάποιος αγαπάει τα κόκκινα κραγιόν; Δεν είναι αδικία να μείνει με το παράπονο;
    Έχετε δίκιο η αγάπη είναι ένα συναίσθημα…και με αυτό το συναίσθημα θα κλείσουμε…
    Ας δείξουμε αγάπη στα διαφορετικά ενδιαφέροντα των ανθρώπων ακόμα και αν δεν τα κατανοούμε.
    Ας δείξουμε αγάπη και στην αστρολογία ακόμα και αν δεν την κατανοούμε η δεν την πιστεύουμε προσωπικά.
    Ας δείξουμε αγάπη και στα διαφορετικά posts που δεν μας αρέσουν…αλλά μπορεί να αφορούν άλλους…
    Ας δείξουμε αγάπη στους άλλους…γιατί υπάρχουν και οι άλλοι.
    Η αγάπη είναι ένα… συναίσθημα…

  14. Kαλημερα
    Βρηκα το αρθρο ιδιαιτερο
    Προσωπικα πιστευω πχ οτι αν ειμαστε θυμωμενοι φαινεται στο προσωπο μας με σμυξιμο των φρυσιων, με μεγαλη ρυτιδα που σχηματιζεται εκει .
    Σιγουρα το προσωπο μας ειναι καθρεφτης των συναισθηματων μας
    Ολοι μας ξερουμε τι μας ηρεμει τι μας ευχαριστει κλπ
    Αλλο αν δεν το κανουμε πραξη
    Ενα τελευταιο θα πω
    Ο Θεος δεν εδωσε σε ολους τους ανθρωπους το ιδιο IQ οποτε δεν μπορουν ολοι να αντιληφθουν κατι που εμεις θεωρουμε αυτονοητο

  15. @Panos …Ας δείξουμε αγάπη στα διαφορετικά ενδιαφέροντα των ανθρώπων ακόμα και αν δεν τα κατανοούμε…
    αυτο μου αρεσε πολυ

  16. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!! @Panos μου άρεσε πολύ το άρθρο σου & ο τρόπος γραφής σου! Έχω να πω, πως και γω, κατά την εφηβεία μου, είχα διαβάσει ένα βιβλίο διαλογισμού, που εξηγούσε την δύναμη του ανθρώπινου μυαλού. Είχα -φυσικα- εντυπωσιαστεί! Αυτό που κράτησα και υιοθέτησα από τότε νομίζω, είναι πως μπορούν όντως τα πράγματα να βελτιωθούν στη ζωή μας, (όχι να μπορείς να κλείσεις τις πληγές ενός χτυπήματος για παράδειγμα) βλέποντας τα θετικά, καλοπροαίρετα. Όταν σκέφτεσαι θετικά, έχεις σαφώς περισσότερες πιθανότητες να έχουν θετική έκβαση τα διάφορα γεγονότα στη ζωή σου. Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου άποψη. Επίσης, μουσική χαλαρωτική ακούω, από διάφορα site στο YouTube, και συμφωνώ μαζί σου. Αν μη τι άλλο, είναι ένα “παράθυρο” για να αποδράσουμε από το άγχος μας!
    xx

  17. Ομολογώ πως δεν είχα ιδέα για τα subliminal messages. Δεν το κατανοώ απόλυτα, ούτε μπορώ να καταλάβω πως μπορούμε να επέμβουμε υποσυνείδητα σε θέματα εξωτερικής εμφάνισης. Πάντως άποψη μου είναι ότι πρέπει να κρατάμε ανοιχτούς τους ορίζοντες του μυαλού μας. Και αυτό επιδέχεται πολλές αναγνώσεις, ισχύει για πολλά.

  18. @SOFIAMARGA μα πόσο δίκιο έχεις!!! Αυτά τα ΄΄παράθυρα΄΄ ψάχνουμε όλοι στη ζωή μας για τις δικές μας προσωπικές αποδράσεις. Το γεγονός οτι ασχολούμαστε με την ομορφιά με διάφορους τρόπους εδώ στο bblog δεν είναι μια απόδραση,δεν είναι ένα παράθυρο σε ότι αντιμετωπίζει καθένας μας στη ζωή του;
    Καλή εβδομάδα Σοφία και καλές αποδράσεις να έχουμε!!!

  19. @ANASTASIA: Συμφωνώ απόλυτα. Αρκεί να σκεφτούμε, ότι μόλις λίγες δεκαετίες στο παρελθόν, η Ψυχολογία και εν μέρει η Ψυχιατρική, δεν θωρούνταν επιστήμες…

  20. @PANOS πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου! Ίσως ακουστεί χαζομάρα αυτο που θα πω αλλά είχα δει κάποια στιγμή κάτι βιντεάκια που τα έβαζες για όλο το βράδυ στον ύπνο σου και σου μάθαιναν υποσυνείδητα μια ξένη Γλώσσα! Έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις; 💜💛💚❤💜💛💙❤💚💜💜💛💙💚💛💜💙💚❤❤💜💚❤💙💙💛💜💚

  21. Πάντα πίστευα στο γηρασκω αεί διδσσκομενος! Ειναι μία θεωρία που πρώτο μου φορά ακούω, αλλά επειδή είμαι πάντα ανοιχτή στο να μαθαίνω καινούργια πράγματα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και ευχαριστη!! Ειδικά εγώ που κάποτε ακόμα και στον ύπνο μου είχα πάντα ανοιχτο το ραδιόφωνο να παίζει, χαμηλά, βέβαια, μουσική 😉

  22. Χρόνια δηλ.κοιμομουν ακούγοντας μουσική, ξυπναγα με μουσική και με το που γυρνούσα από τη δουλειά μου πάλι μουσική! Μήπως γιαυτό διατηρουμαι νέα άραγε? (αναρωτιέμαι το ψώνιο, χαχαχα😉!)

  23. @Panos, ακριβώς!;Αυτήν την αισιόδοξη θετική διάθεση εννοώ! @Rania, τι ωραίο αυτό που λες για τον Θεό! Ναι, δεν έχουμε όλοι το ίδιο IQ και την ίδια αντίληψη!… πόσο βαρετό θα ήταν να είμαστε όλοι ίδιοι..! @NIKOL M. αν ισχύει αυτό με την εκμάθηση γλωσσών στον ύπνο μας, θέλω ενημέρωση και γω!
    xx

  24. @NIKOL M. Ναι τα βίντεο που αναφέρεις είναι στην ίδια κατηγορία subliminal και χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό των υποσυνείδητων μηνυμάτων,στο youtube μπορείς να βρείς και τέτοια βίντεο με beauty περιεχόμενο όπως λεμε και στο σημερινό post που υπόσχονται βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης(καλύτερο,καθαρότερο δέρμα κλπ)

  25. @Maryl: Μη γελάσεις με αυτό που θα πω αλλά αν και δεν έχουμε γνωριστεί δια ζώσης υπάρχουν φορές που τα χάνω με την αστείρευτη ενέργεια σου και το γεγονός ότι λατρεύεις την έντονη κοινωνική ζωή ( ταξίδια, διασκέδαση, parties, χορό, μουσική, συναυλίες, θέατρο, fan parks κλπ κλπ κλπ…)Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά μετά από το post του Πάνου, τείνω να σκεφτώ ότι πράγματι αν όπως λες κοιμάσαι χρόνια με μουσική είναι απόλυτα λογική αυτή σου η ενέργεια. Μετακομίζω το radio στο υπνοδωμάτιο τώρα κιόλας!!! 🙏🏻😀🎉( για το youthful look καλά δεν το συζητώ…)

  26. @JULIA @MARYL Radio σε όλο το σπίτι…μετά το σχόλιο της Maryl, μη σου πω και στο μπάνιο…

  27. @Julia : 💖💖💖🌸🌸🌸🌸 @Panos: μετά από αυτό το post θα ξαναρχίσω να κοιμάμαι με ανοιχτό το ράδιο 😉

  28. @Panos : δεν προλαβαίνω να στέλνω σήμερα.. Ειλικρινα παλιότερα ειχε λανσαρει η Avon ραδιοφωνακι για το μπάνιο, το είχα αγόρασει και ακουγα σταθμούς ακόμα και όταν έκανα μπάνιο! Κάποια στιγμή βέβαια τα παίξε από την υγρασία ή την πολλή χρήση, αλλά επειδή με έλεγε υπερβολική ο άντρας μου θα το εκτυπώσω αυτό το άρθρο και θα του το δειξω😉

  29. @MARYL Με το radio μου θύμισες κάτι που είχα διαβάσει στο γνωστό βιβλίο the secret, ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν ραδιόφωνο που εκπέμπει πάντα σε θετική συχνότητα και κάθε φορά που κάτι μας ενοχλεί θα πρέπει να αλλάζουμε σταθμό-συχνότητα έτσι ώστε να κρατάμε πάντα την θετικότητα και να ελκύουμε μόνο θετικά πράγματα στη ζωή μας.

  30. Εγώ για ενα διαστημα κοιμόμουν με παρεα το show THE RICH AND FAMOUS….αλλά δεν δούλεψε για μενα…χαχαχα…. δεν απέκτησα ούτε επαύλεις ούτε τζετ…. λέτε αν το δω πιο σοβαρά, να γλυτώσω το μπότοξ;;;;
    @PANOS εγω κοιμάμαι με το ΜΥΣΤΙΚΟ πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου και προσπαθώ να είμαι πάντα θετικη ώστε να ελκύω και θετικά vibes….

  31. @CELIA χαχαχαχα…πάλι καλά που δεν κοιμόσουν με την ταινία Λούφα και παραλλαγή και να σε δούμε στρατιωτίνα σκοπιά στα σύνορα.
    Καλά το ΜΥΣΤΙΚΟ είχε κάνει μεγάλο χαμό πριν κάποια χρόνια.Τελικά το πιό απλό πράγμα,το να μένεις πάντα θετικός στη ζωή,είναι και το πιό δύσκολο.

  32. Μακαρι να πιαναν ολα αυτα , δοκιμαζεις και βλεπεις

  33. @PANOS Ευχαριστώ πολύ!!! 💜💛❤💚💙💛💜❤💚💙💛💜 Θα κάτσω να το ψάξω!

  34. @PANOS το MYΣΤΙΚΟ ειχε κι ενα link για να εκτυπωσεις την <> …Tην ειχα τυπώσει κι ειχα συμπληρώσει κι ενα αμύθητο ποσό και την είχα στο πορτοφόλι μου και την εβλεπα καθημερινά αλλα καθως θα έχεις ήδη καταλάβει , δεν εγινε κάτι -όσο κι αν το φωναζα στο ΣΥΜΠΑΝ και το επιθυμούσα διακαώς- γιατι αν ειχε γινει, τωρα θα ειχα το λιγότερο ένα loft στο Manhattan…. Τώρα που το σκεφτομαι , θα την ξανατυπώσω και θα την βάλω στο ψυγείο για να την βλέπω καθημερινά τωρα με τις ημέρες καραντίνας…. ΣΥΜΠΑΝ, ακούς;;;; https://www.thesecret.tv/the-secret-check/

  35. Το μυαλό μου είναι αρκετά ανυπάκουο. Ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να γίνω κυρίαρχός του.
    Μουτςς

  36. Πολύ ωραίο άρθρο!Τα subliminal messages πιστεύω ότι λειτουργούν.Όπως για παράδειγμα στα καταστήματα υπάρχουν συσκευές που αναδίδουν συγκεκριμένα αρώματα.Ξέρεις τότε ότι αυτό το άρωμα αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο κατάστημα.Πάντως, η ψυχολογική ηρεμία θέλει πάρα πολλή δουλειά με ειδικούς,αλλιώς δεν υπάρχει αποτέλεσμα.Μόνο αν είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας,επιβάλλεσαι στον εαυτό σου και πιστεύεις ότι τα πάντα είναι στο μυαλό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.