Yves Saint Laurent, «Night Reboot». Μαροκινά όνειρα.

 

 

 

Στη σειρά περιποίησης του οίκου YSL,  “Pure Shots”,  πρωταγωνιστεί το “Night Reboot” ένα πολυτελές διφασικό serum νύχτας,  με τη δύναμη του άνθους κάκτου Μαρόκου, της χώρας που αγάπησε ο γαλλο-αλγερινός Yves Saint Laurent,  περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

 

 

Αξιοποιώντας τις σημαντικές ιδιότητες του άνθους κάκτου Μαρόκου, το οποίο ανθίζει αποκλειστικά για 6 ώρες κάθε χρόνο και απελευθερώνει το ισχυρό του σάκχαρο μόνο τότε, το serum συμβάλλει στη μείωση των σημαδιών αστικής γήρανσης από το πρώτο κιόλας πρωί.

 

 

Το σάκχαρο του φυτού λαμβάνεται με μια αργή διαδικασία εκχύλισης εν ψυχρώ που αναπτύχθηκε ειδικά για τον οίκο YSL Beauty. Το εκχύλισμα άνθους κάκτου Μαρόκου αναπλάθει τα κύτταρα της επιδερμίδας και τα προστατεύει από το οξειδωτικό στρες στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Όπως ο κάκτος αντιστέκεται στις ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντός του, έτσι και το Night Reboot επανορθώνει την επιδερμίδα από τις βλάβες που προκαλούν οι εξωγενείς επιθετικοί παράγοντες.

 

 

 

 

 

Το εκχύλισμα άνθους κάκτου Μαρόκου συγκρίθηκε με τη μελατονίνη στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής δοκιμής in vitro. Η μελατονίνη, ένα σημαντικό μόριο που εκκρίνεται στη διάρκεια της νύχτας, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και την ανάπλαση της επιδερμίδας. Η Επιτροπή Επιστημονικών Συμβούλων του οίκου YSL ανακάλυψε όμως ότι ο μη ισορροπημένος τρόπος ζωής και το απορρυθμισμένο βιολογικό ρολόι (έλλειψη ύπνου) αναστέλλουν την έκκριση της μελατονίνης, αποδυναμώνοντας την ικανότητα ανάπλασης της επιδερμίδας.

 

Το εκχύλισμα άνθους κάκτου Μαρόκου αποδείχτηκε εξίσου αποτελεσματικό με τη μελατονίνη στη διέγερση και στην ενίσχυση της ανάπλασης της επιδερμίδας.

 

 

Η σύνθεση του Night Reboot

 

Η  διφασική σύνθεση του serum (απολεπιστικό προϊόν σε λάδι) συνδυάζει Γλυκολικό οξύ για ανάπλαση της επιδερμίδας με εκχύλισμα άνθους κάκτου Μαρόκου. Ο απολεπιστικός παράγοντας του Γλυκολικού οξέους απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα αναπλάθει και να λειαίνει την όψη της, εξαλείφοντας τις ατέλειες που προκαλούνται από τη ζωή στην πόλη. Το εκχύλισμα άνθους κάκτου Μαρόκου αναπλάθει την επιδερμίδα και προστατεύει τα νέα κύτταρα.

 

 

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΛΕΙΑΝΣΗ: Μια καταπραϋντική και προστατευτική ελαιώδης φάση συνδυάζεται με έναν απολεπιστικό παράγοντα. Αυτός ο πρωτοποριακός συνδυασμός δημιουργεί μοναδική αίσθηση, ενώ παράλληλα βελτιώνει και λειαίνει την επιδερμίδα. Το Night Reboot επανενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας και αποκαθιστά την ισορροπημένη κατανομή των κυττάρων, ώστε να αναπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία στην επιδερμίδα.

 

Η φύση επιστρατεύεται για να σώσει την επιδερμίδα που ζει στην πόλη.Όπως ο κάκτος αντιστέκεται στο αφιλόξενο περιβάλλον του, η επιδερμίδα γίνεται πιο ανθεκτική στους παράγοντες αστικής γήρανσης.

 

 

 

 

 

 

How to:

Ανακινήστε το serum, για να αναμιχθεί το διφασικό διάλυμα. Εφαρμόστε δύο δόσεις serum στο πρόσωπο. Το Night Reboot διορθώνει από το πρώτο κιόλας πρωί τα σημάδια κούρασης και, μακροπρόθεσμα, τα σημάδια που προκαλεί η ζωή στην πόλη.

 

 

Info

Ο οίκος YSL Beauty χρησιμοποιεί δραστικά, ανθεκτικά φυτά που καλλιεργούνται στους κήπους της κοιλάδας Ourika στο Μαρόκο και παρακολουθεί τη φύτευση, τις αναλύσεις και τη συγκομιδή τους. Αυτά τα φυτά, που αναπτύσσονται σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, παράγουν δραστικά ενεργά συστατικά με ισχυρά οφέλη για την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα οι κήποι Ourika δημιούργησαν θέσεις εργασίας για έναν γυναικείο συνεταιρισμό.

 

Ourika Gardens

 

 

 

 

Ο Yves Saint Laurent ανακάλυψε το Μαρόκο το 1966, σε ηλικία 33 ετών. Ήταν μια αισθητική αποκάλυψη: ερωτεύτηκε αυτή την ηλιόλουστη χώρα με τα ζωηρά χρώματα και τον τρόπο ζωής – τόσο διαφορετικός από τους έντονους ρυθμούς του Παρισιού. Για εκείνον, το Μαρόκο δεν ήταν απλώς ένας ταξιδιωτικός προορισμός. Μετά από εκείνο το πρώτο ταξίδι που ολοκληρώθηκε με την αγορά ενός σπιτιού στην καρδιά της παλιάς πόλης, έγινε το δημιουργικό του καταφύγιο, ένα μέρος που ενέπνεε τις καινοτόμες ιδέες του και την τολμηρή χρήση των χρωμάτων.

 

 

 

 

«Όταν ανακάλυψα το Μαρόκο, κατάλαβα ότι τα χρώματα που αγαπώ είναι τα χρώματα που έχουν τα μωσαϊκά zellige, τα ξύλινα zouac, οι κελεμπίες και τα καφτάνια. Ό,τι τολμηρό έχω δημιουργήσει έκτοτε, το οφείλω σε αυτή τη χώρα, στην ένταση της αρμονίας, στην τόλμη των συνδυασμών, στο πάθος της εφευρετικότητάς της. Αυτή η κουλτούρα έγινε δική μου. Όμως δεν την ενστερνίστηκα απλώς, την αφομοίωσα, την μεταμόρφωσα και την προσάρμοσα.» Yves Saint Laurent.

 

 

 

35 Σχόλια
  1. Συμφωνώ με τον Yves Saint Laurent!!! Νομίζω πως και τα δικά μου χρώματα βρίσκονται στο Μαρόκο, το οποίο θέλω πολύ να επισκεφτώ όταν τελειώσουν όλα αυτά με την πανδημία!!! 💜💛❤💚💜❤💙💛💜💚❤💙💛💜💚💙❤💛💜💚💙 Απίστευτο το ότι ανθίζει μόνο 6 ώρες τον χρόνο!!!! Σοκαριστικό! 💜💛❤💚💜💛💙💙❤💜💚❤💚💙💚💜💛❤💙💚💙💚

  2. Καλημερα
    Μου εκανε εντυπωση το αρθρο ειδικα για το άνθους κάκτου Μαρόκου, το οποίο ανθίζει αποκλειστικά για 6 ώρες κάθε χρόνο
    Επισης ολα αυτα που προσφερουν και δινουν στην επιδερμιδα αυτα τα σερουμ
    Τα λατρεψα οπως λατρευω τα σερουμ και τα ελαια για την φροντιδα της επιδερμιδας
    Φυσικα δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο εναν τετοιο οικο που οσα προιοντα βγαζει ειναι κορυφαια
    Εχει προιοντα που εχω αγορασει στο παρελθον και μου ταιριαξαν καταπληκτικα
    Μην ξεχναμε βεβαια το κορυφαιο κονσιλερ που γραφει ιστορια ακομη
    Το Μαροκο πηγη εμπνευσης για τον Yves Saint Laurent. πιστευω οχι τυχαια
    Πανεμορφη χωρα, ιδιαιτερη που ελπιζω οταν με το καλο τελειωσουμε με τον ιο να μου δοθει η ευκαιρεια να το επισκευτω

  3. @NIKOL M. Μωρέ αυτό ας ανθίζει μόνο για 6 ώρες τον χρόνο…το θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε το προϊόν και να ανθίσουμε εμείς για τουλάχιστον 6 δεκαετίες…
    Ορίστε τέτοιες απλές προσδοκίες έχεις στη ζωή αν έχεις γεννηθεί ασυμβίβαστος😂😂😂

  4. Αυτο @Panos ξαναπεστο
    Να ανθιζουμε καθε μερα μετα την χρηση του και για ολα τα χρονια μας

  5. @ΡΑΝΙΑ Ε ναι βρε Ράνια τι ζητάμε πια; Απλά καθημερινά πράγματα😂

  6. Ξέρω τις ιδιότητες του Γλυκολικού οξέως μου το προτείνει πάντα και η δερματολόγος μου, την οποία δεν αλλάζω. Τώρα, Γλυκολικό οξύ+ Φύση+ Ysl, φαντάζομαι πρόκειται για αριστούργημα. Θέλω οπωσδήποτε να το δοκιμάσω.

  7. @NikolM: Τα μοναδικά «θαύματα» που μας προσφέρει η φύση.

  8. @Rania: Ειδικά εσυ, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμασεις. Ευελπιστώ να ανοίξει γρήγορα η αγορά και να μπορέσει να πάρεις έστω ένα δείγμα. Θα το λατρέψεις.

  9. @Panos: Ναι αμε. Και μένα το άλλο μου όνομα είναι Jennifer Lopez. Δεν έχει τύχει να σου το πω; 😂😂😂😂

  10. Ακριβώς αυτό @PANOS!!!! Να ανθιζουμε!!!! 💜💛❤💚💙💜💛❤💚💙💜💛❤💚💙

  11. @JULIA και χωρις δειγμα με αυτα που διαβασα πιστευω οτι θα μου ταιριαξει
    Εχει τοσα συστατικα μεσα που πιστευω θα ορκιζομαι στο ονομα του για την φουλ ενυδατωση αντιγηρανση και επιδιορθωση που προσφερει
    Ειναι απο τα νεα προιοντα που θελω παρα πολυ

  12. Το άνθος του κάκτου! Κλασσική πλέον ταινία του Χόλυγουντ και πανέξυπνη κωμωδία του Τζιν Σακς που έγινε τεράστια επιτυχία στην εποχή της και ανέδειξε διεθνώς το μοναδικό ταλέντο της Γκόλντι Χον,( πρωτοεμφανιζόμενη και στα καλύτερα της) χαρίζοντάς της ένα Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Ο απολαυστικός Γουόλτερ Ματάου και η πολυβραβευμένη θεά του κινηματογράφου Ίνγκριντ Μπέργκμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, κάνουν το άνθος του κάκτου να θεωρείται μία από τις πιο κλασικές κωμωδίες όλων των εποχών. Δείτε την! Εχει εμπνεύσει και τον Σπήλμπεργκ στο έργο του, είναι απο τις αγαπημένες του κλασσικές και ο ίδιος θεωρεί ότι τον επηρέασε και στο “Κάποτε στο Χόλυγουντ” .
    Εχει σχέση και με το σημερινό ποστ!

  13. ΚΑΛΕ ΠΟΙΟΝ ΣΠΗΛΜΠΕΡΓΚ έγραψα!!!! Τον ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ!!!!

  14. @Stella: Και το Όσκαρ πάει στη Goldie και το Night Reboot by YSL.

  15. Τι δελεαστικό serum απο Ysl ειναι αυτό..καθε μερα όλο και τελειότερα προιόντα ανακαλύπτονται εχω ομως την εξής ερώτηση που σκεφτόμουν σήμερα: πόσο καιρό πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμενη ρουτίνα προιόντων που χρησιμοποιούμε για να δούμε πλήρη αποτελέσματα? Επίσης είναι καλό να αλλάζουμε ρουτίνα κ προιοντα αν ειμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που χρησιμοποιούμε? Υπαρχουν τόσα προιοντα ποσα δε κ συστατικά που η εβδομάδα επρεπε να είχε 17 μέρες για να χρησιμοποιήσω όσα θέλω..πεπτιδια,ρετινολη,αντιοξιδωτικα,βιταμίνη c,υαλουρονικά,ελαια κ.κ.κ.κ

  16. @ΤΖΕΝΗ και εμενα αυτος ηταν ο καυμος μου παντα
    Η να εχω 12 κεφαλια σαν την λερναια υδρα για να βαζω σε καθε ενα τα καλυντικα που αγαπω….η ο χρονος να ειχε περισσοτερες μερες απο 365 για να με φτασουν να τα δω ολα

  17. Καινούργιο αντικείμενο πόθου : το νέο serum του YSL.. Όπως το διαβάζω θα είναι τέλειο για το δικό μου δέρμα! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κοντεύει να γίνει σεντόνι η λίστα με τα αντικείμενα του πόθου μου😉

  18. @Ρανια χαχαχαχα αυτό με τα 12 κεφάλια φοβερό..εσύ με ξεπέρασες δεν το είχα σκεφτεί😂😂😂

  19. Συμφωνώ με Τζένη και Panos που τώρα διαβασα πιο πανω. Εχω φτάσει στο σημείο να φοράω 3 διαφορετικά serum και 3 διαφορετικες κρέμες νυκτός ανά 3 ημέρες για να μπορέσω να δοκιμάσω αυτά που θελω!

  20. @MARYL εγώ κάνω συνδιασμούς 2 serum κάθε φορά κνμετά κρέμα ημέρας ή νυκτός αναμειγμένη με έλαιο rose hip oil ..τα serum που χρησιμοποιώ ειναι 7.. 3 εχω με οξεα(γλυκολικό,σαλικυλικό,λακτικό),1 με υαλουρονικό,1 με νιασιναμίδη,1 για πανάδες, κ 1 με πεπτίδια..δεν ξέρω που να κολλησω βιτ.c και αντιοξιδωτικά ασε που είδαα κ ένα bakuchiol θελω κ τετοιο..πρέπει να τελειώσω με όλα αυτά κ μετά μάλλον χαχα

  21. Ευτυχώς το δέρμα μου είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση όσο δεν δελεάζομαι να παρω τίποτα αλλο ακόμα!! Ανακάλυψα επίσης πρόσφατα ενα έλαιο cacay, ένα συστατικό dragons blood, θέλω να δοκιμασω κ έλαιο καναβης, πούδρα μαργαριταριών..αλλά όπως είπα κραταω επίπεδο

  22. Παιδιά είμαι ένας άνθρωπος εντελώς skin care freak και αφού έχω δοκιμάσει τα άπαντα έχω καταλήξει πως όσα πιο λίγα προϊόντα χρησιμοποιείς στην καθημερινή φροντίδα τόσο καλύτερα αντιδρά το δέρμα και έχεις και καλύτερα αποτελέσματα.
    Δεν χρησιμοποιώ πιά πολλά προϊόντα μέσα στην ημέρα και έχω χωρίσει τη φροντίδα του δέρματος σε κύκλους μέσα στη χρονιά.Ποτέ δεν χρησιμοποιώ την ίδια περίοδο τα πάντα.Δεν συμφωνώ οτι πρέπει να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα,την ίδια περίοδο,πολλά ενεργά συστατικά.Ακόμα και αυτό που υποστηρίζουν πολλοί για παράδειγμα βιταμίνη c το πρωί και το βράδυ ρετινόλη προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό για το δέρμα.Την περίοδο που χρησιμοποιώ ρετινόλη δεν χρησιμοποιώ αντιοξειδωτικά η άλλα ενεργά συστατικά.Βλέπω διαρκώς ανθρώπους που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα όλα τα συστατικά του κόσμου και μόνο αποτελέσματα αντιγήρανσης δεν έχουν.Το youtube και instagram έχουν καταστρέψει κόσμο.Δοκίμάστε για μια περίοδο να χρησιμοποιήσετε λιγότερα προϊόντα και όχι όλα τα ενεργά συστατικά ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο και θα δείτε ουσιαστική διαφορά.Ένα απο τα μεγαλύτερα μυστικά αντιγήρανσης είναι το μέτρο και η λιτότητα στο τι βάζουμε πάνω στο δέρμα μας.Όποιος έχει διαβάσει λίγο δερματολογία γνωρίζει πως στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματοσ δεν εισχωρεί τίποτα(μόνο ότι είναι σε ενέσιμη μορφή).Είναι πραγματικά κωμικό να πηγαίνουμε για ύπνο με 10 στρώματα προϊόντα που όλα θα παραμείνουν στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος και… στα σεντόνια μας.

  23. Άρχισα έρευνα αγοράς .Ψάχνω να βρω κάκτο.
    Μουτςς

  24. @Panos Πολύ σωστά τα λες!! Κ εγώ είναι η πρωτη φορά που έχω μια συγκεκριμένη ρουτίνα προιόντων εδώ κ 4 μήνες κ είδα τεραστια διαφορά στο δέρμα μου συγκριτικά με πριν που καθε μήνα άλλαζα προιόντα! Η ερωτησή μου είναι όταν εννοεις ανα περιόδους κάθε πότε δηλ.αλλάζεις προιόντα? Στο δείχνει το δέρμα σου, με την εποχή πως το πας για κατατοπισέ με λίγο..εγω έχω τώρα μια ρουτίνα 4 μηνές κ είμαι στα καλυτερα μου μεχρι ποτε θεωρεις πρεπει να την διατηρώ?

  25. @panos Μπράβο bbboy! Πολύ καλά τα λες! Πρέπει να μας απασχολεί η ποιότητα όσων βάζουμε και όχι η ποσότητα που ειδικά σε κάποια συγκρουόμενα συστατικά φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

  26. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Πράγματι στο δείχνει το δέρμα σου σε συνδιασμό με την αλλαγή και της εποχής…Νομίζω ότι έχω εκπαιδευτεί τόσο ώστε καταλαβαίνω τις ανάγκες που έχει το δέρμα μου και δεν το στρεσάρω χρησιμοποιώντας με το ζόρι προϊόντα και συστατικά.Γιατί να αλλάξεις τη ρουτίνα σου τώρα που έχεις βρεί μια ιισοπποπία και φαίνεται στο δέρμα σου,απλώς και μόνο για να δοκιμάσεις νεα προϊόντα;Κατά τη γνώμη μου θα το καταλάβεις απο το δέρμα σου πότε πρέπεί να αλλάξεις κάτι απο όσα κάνεις τώρα στη φροντίδα σου.΄΄Εχε εμπιστοσύνη οτι θα στο δείξει το δέρμα σου και θα σου δώσει σήμα.
    Όταν λέω οτι χωρίζω κύκλους μέσα στη χρονιά αναφέρομαι στη χρήση ενεργών συστατικών.Όταν χρησιμοποιώ ρετινόλη 4-5 μήνες τον χειμώνα δεν χρησιμοποιώ πχ αντιοξειδωτικά η άλλα ενεργά συστατικά.Για να καταλάβεις τον χειμώνα χρησιμοποιώ 4-5 μήνες μόνο ρετινόλη,ενυδατική-πολύ απλή , αντηλιακό και χημική απολέπιση με μέτρο.Δύο μέρες μέσα στην εβδομάδα χρησιμοποιώ σε νωπή επιδερμίδα μόνο βιολογικό-οργανικό έλαιο προσώπου.Δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλο και πίστεψέ με το αποτέλεσμα είναι οτι καλύτερο.Πέταξα όλους τους ορούς τα υαλουρονικά και δεν συμαζεύεται και σώθηκα.Απο την άνοιξη θα σταματήσω την ρετινόλη και θα την αντικαταστήσω με βιταμίνη c(μόνο το βράδυ με μια απλή ενυδατική,μην ακούς που λένε να την φοράμε πρωί λόγω αντιοξειδωτικής προστασίας,θα γεμίσεις δυσχρωμίες όσο αντηλιακό και να βάλεις.)Αυτά κάνω μόνο με απόλυτη ειλικρίνεια και τίποτε περισσότερο αλλά τα κάνω με συνέπεια αποφεύγοντας και τον ήλιο απο τα 18 μου χρόνια όπως ο διάολος το λιβάνι.Αφαίρεσε πράγματα απο το skin care και μην προσθέτεις,θα με θυμηθείς,θα μεταμορφωθεί το δέρμα σου.Μην ακούς τις youtubers,καταστρέφουν κόσμο.

  27. @Stella και τώρα που λες για ποιότητα αγαπημενη φίλη(μιας και έχω δει διαφορά με απλά οργανικά έλαια κλπ) μόλις τελειώσουν αυτά που χρησιμοποιώ θα σου έρθω επιτέλους για να δοκιμάσω τα μαγικά που κάνεις με τα προϊόντα
    Stella’s Recipy. Σου έχω εμπιστοσύνη γιατί έχω δει πόσο γνώστης είσαι για τα φυτικά συστατικά και τα έλαια και μου αρέσει η φιλοσοφία σου γύρω απο το θέμα. Να με περιμένεις…😀😀

  28. @Panos Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου κ τις γνώσεις σου! Με ξεαγχωσες αρκετά γιατί ενώ είμαι τόσο ευχαριστημενη με αυτά που χρησιμοποιώ το κεφάλι μου έχει γεμίσει από πόσα θέλω να δοκιμάσω αλλά επειδή επαθα κ έμαθα κρατιέμαι αυστηρά αυτούς τους 4 μηνές που σου είπα! Κατόρθωμα για μένα! Θα εμπιστευτώ το δέρμα μου όπως μου είπες λοιπόν!! 😜

  29. Ένα καταπληκτικό προϊόν από τον YSL που με προκαλεί να το δοκιμάσω!! Ανυπομονώ να ανοίξουν τα καταστήματα, γιατί η περιγραφή από την σύνθεση και τα οφέλη του serum με κάνουν να θέλω να δοκιμάσω ο,τι νέο κυκλοφορεί από YSL μιας που κατέχει υψηλή θέση στις προτιμήσεις μου. Πάντως, έχω να πω, @Panos, πως μπορεί να εισχωρούν μόνο τα ενέσιμα στα βαθύτερα στρώματα στην επιδερμίδα μας, αλλά εγώ , πέρυσι, χρησιμοποιούσα ένα serum & ότι μικροποσότητα απέμενε στα δάχτυλα μου, την απλωνα στο άλλο μου χέρι από την εξωτερική του πλευρά. Μέσα σε μια βδομάδα, το ένα χέρι μου, είχε τεράστια διαφορά από το άλλο…Αυτό που εφαρμοζα τα περισσεύματα από το serum έδειχνε πολύ λείο, ενυδατωμενο, πιο…νεανικό! …και δεν είχε κάποια ενέσιμη βοήθεια για να εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.
    xx

  30. @SOFIAMARGA Αυτό που ανέφερα Σοφία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και αν ανατρέξεις σε βιβλιογραφία σχετική με τη δερματολογία θα βρεις πολλές πληροφορίες.Το δερμα μας χωρίζεται σε 3 στρώματα, την επιδερμιδα(εξωτερικό μέρος) το χόριο και τον λιπωδη ιστό.Όταν βάζεις μια κρέμα ενυδατώνεις την εξωτερική στιβάδα την επιδερμίδα και η βελτίωση που βλέπεις είναι πολύ επιφανιακή γιατί έδωσες πρόσκαιρη υγρασία στην εξωτερική στιβάδα.Καμία κρέμα δεν διαπερνά το χόριο και τον λιπωδη ιστό για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση -αλλαγή του δέρματος.Η ρετινόλη είναι ίσως το μοναδικό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι εισχωρεί λίγο περισσότερο χωρίς και πάλι να σημαίνει κάτι το φοβερό.
    Σου παραθέτω ένα απόσπασμα απο το skingurus
    ” Το δέρμα μας δεν είναι σφουγγάρι…. για να απορροφά το κάθε τι που ακουμπά πάνω του- αν ήταν έτσι, θα ρουφούσε το νερό κάθε φορά που μπαίνουμε στη θάλασσα ή στη μπανιέρα μας… Αντίθετα, είναι μια σχεδόν αδιαπέραστη, αδιάβροχη ασπίδα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στα ζωτικά μας όργανα και στο περιβάλλον εμποδίζοντας να φτάσουν σε αυτά, τυχόν βλαβερές ουσίες. Αν μάλιστα αναλύσουμε τη δομή και τη σύσταση της επιδερμίδας θα διαπιστώσουμε ότι η ασπίδα αυτή διαθέτει ένα σοφά σχηματισμένο τριπλό σύστημα «ελέγχου».
    Η διαφορά που είδες στο χέρι σου είναι μια επιφανιακή ενυδάτωση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος(δηλαδή της επιδερμίδας) και δεν σημαίνει απορρόφηση συστατικών απο το δέρμα σου.

  31. Δεν φανταζομουν οτι ο κακτος μπορει να γινει serum ουαου , θελω πολυ να το δοκιμασω

  32. @Panos εισαι περιπτωση!!!!!!!
    Ποτε δεν αμφεβαλα για τις γνωσεις σου φανηκε απο τα πρωτα ποστ οτι ξερεις που βαδιζεις σχετικα με την περιποιηση της επιδερμιδας
    Επισης βλεπω οτι και το σιτε που αναφερεις ειναι απο τα σοβαρα σιτε που γραφουν εμπιρεστατωμενα για τα προιοντα
    Αν ειχες σελιδα δικ σου θα ημουν σιγουρα φαν σου

  33. Καλησπέρα! @Panos, ευχαριστω για την απάντηση! Υποκλίνομαι στις γνώσεις σου! Είσαι όντως σκιν φρικ μανιακ !
    Όπως καταλάβατε, κάνω περιήγηση στο bblog, again & again…!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.