Xειροποίητο κόσμημα και οι υπέροχες KYPSELI δημιουργίες.

 

 

 

 

Τα κοσμήματα τα αγάπησα πολύ στη ζωή μου και συνεχίζω να τ΄αγαπάω!  Όχι, όμως οποιαδήποτε κοσμήματα.  Τα πανομοιότυπα, μαζικής παραγωγής, trendy, βιομηχανοποιημένα, όσο κι αν έρχονται κατά καιρούς στη μόδα, όσο κι αν γίνονται δημοφιλή, δεν με συγκινούσαν ποτέ.

 

Αφ΄ ενός γιατι εύκολα μπορείς να συναντήσεις κάποια άλλη να φοράει το ίδιο, αφ΄ετέρου γιατί για μένα, το κόσμημα είναι όμορφο, όταν εχει ψυχή και ψυχή εχουν το δίχως άλλο, τα χειροποίητα.   Πάντα αγόραζα χειροποίητα κοσμήματα από τα ταξίδια μου, γιατί αυτά κουβαλούν μέσα τους την αισθητική άποψη, την πολιτιστική κληρονομιά,  τ’ αχνάρια άλλων λαών. Όχι, μην φανταστείτε τίποτα ακριβά υλικά ή σπάνια πετράδια, αλλά κομμάτια με παραδοσιακό υπόβαθρο, ασυνήθιστα σχήματα και φόρμες που “έσπαγαν” στα χέρια του δημιουργού και αναγεννιόταν, για να γίνουν κομμάτια της δικής μου ζωής…

 

 

 

 

 

Με συγκινούν αυτά τα χέρια, που πιάνουν ένα ακριβό ή ένα ευτελές υλικό, έναν ημιπολύτιμο λίθο ή ενα κρύσταλλο και το μεταμορφώνουν σε κατι μοναδικό, αναδεικνύουν με τη φαντασία και το ταλέντο τους, ένα απλό μέταλλο σε ένα statement αξεσουάρ, σε ένα κομμάτι που γίνεται όχημα της έκφρασης, της προσωπικότητας, του ονείρου, του εσώτερου εαυτού μας!  Γιατί τα κοσμήματα, λένε πολλά για μας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν αναπόφευκτο να συναντηθούν οι δρόμοι μας με την Kypseli και το workshop της!  Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, θα γνώριζα τα συγκλονιστικά κοσμήματα που φτιάχνουν τα δυο μαγικά χέρια, που βρίσκονται πίσω απο το brand. Ο ένας λόγος είναι, γιατί τα κοσμήματα αυτά δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο με την ξεχωριστή, εκλεπτυσμένη αισθητική τους, τις οργανικές φόρμες, που μυρίζουν ελληνική φύση και παράδοση, άρρηκτα συνδεδεμένες με την δημιουργική ταυτότητα, που αναδεικνύεται μεσα απ’ αυτά.  Τον άλλο λόγο θα σας τον αποκαλύψω εν ευθέτω χρόνο.  

 

 

 

 

 

 

 

Η πρώτη συλλογή, το όνομα, το λογότυπο, ίσως κι αυτό που ενέπνευσε τις αγαπημένες κυψελοειδείς φόρμες και το όνομα του brand, ήταν το σχήμα της κυψέλης των μελισσών.  Η κυψέλη, δεν είναι μια οποιαδήποτε φυσική δομή, μια συνηθισμένη φωλιά, που συναντάται στο ζωικό βασίλειο. Η κυψέλη των μελισσών είναι ένα θαυμαστό «αρχιτεκτόνημα» αλλά και το σύμβολο της εργατικότητας, της δημιουργίας, της κοινωνικότητας, της συνέργειας, της αλληλεγγύης.  Ο σοφός και ευφυής κόσμος των μελισσών, η δομή και η συγκρότηση του μέσα στην κυψέλη, αγγίζει την τελειότητα κι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φυσικής ισορροπίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα υλικά απ΄τα οποία είναι πλασμένες οι δημιουργίες  της kypseli είναι κυρίως ασήμι, ορείχαλκος και ημιπολύτιμες πέτρες. Ένα μπλοκ με ρυζόχαρτα, ένα μολύβι, μερικά εργαλεία, ένας πάγκος εργασίας, πολλή αγάπη και συνεχείς πειραματισμοί, αρκούν για να μετουσιώσουν τα πρωτογενή υλικά σε μοναδικά κομμάτια. Έμπνευση μέσα απο την ελληνική γη, τη φύση, τη μυθολογία, την πολιτιστική κληρονομιά μας, αλλά και τα απλά καθημερινά πράγματα που μας περιβάλουν.  Το χειροποίητο κόσμημα είναι για την kypseli workshop μορφή έκφρασης και τέχνης και στόχος της δημιουργού της, μεταξύ άλλων, είναι  να γίνει το εικαστικό και το σύγχρονο ελληνικό κόσμημα προσιτό σε ένα ευρύτερο κοινό. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συλλογες με τα ονόματα DELOS, MUSES, THALASSOXYLA, THETIS, KYPSELI – QUEEN BEE, HERA – HESTIA, NATURE, TETRAGON μεταφέρουν την ευαισθησία και τον σεβασμό για το σπουδαίο που μένει διαχρονικό, για τις σταθερές αξίες που σφραγίζουν το πέρασμα μας, όπως και τα κοσμήματα της Kypseli workshop.

 

 

 

 

 

 

Τα κοσμήματα της kypseli workshop θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.kypseliworkshop.gr. Και στο Facebook και Instagram @kypseliworkshop για να ενημερώνεστε έγκαιρα για ό,τι καινούργιο, αλλά και για τις προσφορές και τα give away.

 

Stella

 

 

18 Σχόλια
  1. Καλημέρα και ελπίζω καλύτερη εβδομάδα από την προηγούμενη 😊. Μου αρέσουν επίσης πολύ τα χειροποίητα κοσμήματα, έχουν ιδιαίτερη αισθητική και όντως δεν τα βλέπεις να τα φοράνε μαζικά, έτσι ώστε να χάνουν την αξία τους.. Επίσης μου αρέσουν συνήθως τα εντυπωσιακά κοσμήματα και έτσι ξεχώρισα κάποια κομμάτια από την παραπάνω συλλογή που τη βρήκα ιδιαίτερη.. Το δαχτυλίδι της προτελευταίας φωτογραφίας, το βραχιόλι της πρώτης και τον κολιέ της έβδομης, κομμάτια που πραγματικά τα ερωτεύτηκα! Συγχαρητήρια στη δημιουργό τους👋

  2. Ευχαριστουμε για την προταση δε γνωριζα την εταιρεια.Οντως ξεχωριστα σχεδια.Αγαπησα τ οβραχρυσο βραχιολι.Συμφωνω για τη μαζικη παραγωγη ιδιων κοσμηματων.Καταλληουμε ολες ιδιες χωρις να δηλωνουμε κατι .

  3. Ερωτεύτηκα το βραχιόλι στην πρώτη φωτογραφία….

  4. Κομψά με στυλ και “προσωπικότητα”. Θυμίζουν κάπως αρχαία ελλάδα αλλά με πιο fashion forward και minimal σχεδιασμό. Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους με τόση επιδεξιότητα και τόσο μεράκι. Μπράβο στο KYPSELI Workshop!

  5. Εγω τα έχω λατρέψει κι η αγαπημένη μου συλλογή, εκτός από την Kypseli ειναι η Nature. Επίσης μ΄αρέσουν πολύ τα δαχτυλίδια της, ειδικά το knot και το Hera, γιατι αγαπώ τα μεγάλα κι εντυπωσιακά!

  6. Δεν γνωριζα το brand…πάω τώρα να ρίξω μια ματιά στο eshop…απο μια πρώτη ματιά λάτρεψα το βραχιόλι που φορα η κυρία με το λευκό πουκάμισο!

  7. Καλημερα
    Οντως τα χειροποιητα κοσμηματα ειναι ιδιαιτερα γιατι ειναι μοναδικα
    Στα ταξιδια μου ψαχνω και εγω για χειροποιητα πρωτοτυπα κοσμηματα
    Το καλυτερο το αγορασα στην Λισσαβωνα
    Βεβαια δεν ξερω αλλα τα εχω συνδεσει με το καλοκαιρι
    Νομιζω οτι ταιριαζουν περισσοτερο
    Μπορει και μαλλον να ειναι λαθος αυτη η σκεψη μου, αλλα τα ευχαριστιεμαι πιο πολυ το καλοκαιρι

  8. @Rania: Θέλω ταξίδι στη Λισσαβώνα!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αχ τι μου έκανες Ράνια μου….

  9. @JULIA ειναι ενα ταξιδι που θα λατρεψεις
    Ειδα καταπληκτικα αξιοθεατα μεταξυ αυτων και ενα πραγματικο παλατι 100 δωματιων που δεν το επισκεπτονται ευκολα τουριστες
    Μια πολη με μια μελαγχολια γλυκια.. απιθανα τα pastel de nata τα τοπικα γλυκα εκπληκτικα
    Αξεχαστος θα μου μεινει ενας καφες που ηπια με ψιλοβροχο σε μια πλατεια μικρη απομονωμενη
    Ησυχια και κοσμος να μην κυκλοφορει…λες και ημουν στην ακρη του πουθενα
    Οταν μπορεσουμε θελω να ξαναπαω για να δω και αλλες πολεις αυτης της χωρας
    Ενα τριημερο ηταν λιγο

  10. @Rania: Άσε το έχω όλο το σκηνικό στο μυαλό μου… βραδάκι στη Λισσαβώνα να πίνω Porto και να ακούω fado από την μοναδική Amalia Rodriguez….Αχχχχ και πάλι…💃🏼🍷🍷🍷❤️

  11. Εγω είμαι από τα άτομα που θέλω λίγα κ ξεχωριστά!! Φοράω 3-4 συγκεκριμένα εδω κ 10 χρόνια..βέβαια κατα καιρούς αγοράζω κ ειδικά σκουλαρίκια που έχω τρελή αγάπη έχω τεράστια συλλογή σε όλα τα μήκη, σχέδια, υλικά κ χρωματισμούς μπορώ να βάλω για σκουλαρίκια ακόμα κ κεράσια😂😂 κ γι αυτό άλλωστε μου άρεσαν πάρα πολύ τα σκουλαρίκια της δεύτερης φώτο τέτοια δεν έχω😋

  12. Πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες! Όμορφα, κοσμήματα, εμπνευσμένα από την Ελλάδα μας! Ξεχωριστά! Όσο για τα ταξίδια @Rania & @Julia τα ονειρεύομαι και γω…! Αν και στην Λισσαβώνα δεν έχω πάει ακόμα..! Αλλά, κορίτσια, είπαμε: ακόμα! Τα σχέδια μου για ταξίδια, συνεχίζονται! Θέλω να πιστεύω πως προσωρινά τα έχουμε βάλει σε pause!😍
    xx

  13. Ιδιαίτερα και με πολύ γούστο. Μπράβο!
    Μουτςς

  14. Ενδιαφέροντα σχέδια, ειδικά αυτά με τα γεωμετρικά μοτίβα -να μην ξεφύγω. Υπέροχο το σφυρήλατο δαχτυλίδι, αλλά και η σειρά nature. Μπράβο Στέλλα μου για την ανακάλυψη!

  15. Πολύ όμορφα σχέδια!!! Μου άρεσε πάρα πολύ το χρυσό δαχτυλίδι!!! 💜💛💙💚❤💚❤💜💛💜💚❤💚❤💚💚💙💚💙❤💛💜

  16. Σκουλαρικια, βραχιολι ολα μου αρεσουν

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.