Essence: Ένα βασικό βήμα του skin care layering για λαμπερή, υγιή επιδερμίδα

 

 

 

 

 

Με έμπνευση από την Κορεάτικη skin care φιλοσοφία του layering,  τα essences ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα και το προετοιμάζουν για τα προϊόντα skincare που θα ακολουθήσουν.

 

Η επιδερμίδα μας είναι ακριβώς σαν ένα σφουγγάρι όταν έρχεται η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα φροντίδας. Φανταστείτε να πάρετε ένα στεγνό σφουγγάρι  να βάλετε απορρυπαντικό και να προσπαθήσετε να καθαρίσετε με αυτό μια επιφάνεια. Θα γίνει δουλειά; Όχι βέβαια. Το απορρυπαντικό θα μείνει στην επιφάνεια, εφόσον το σφουγγάρι είναι στεγνό. Τι χρειάζεται; Νερό.

 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την επιδερμίδα μας. Κλειδώνει  σαν σφουγγάρι το «νερό» που θα της δώσουμε και μετά είναι έτοιμη να δεχτεί και να απορροφήσει καλύτερα  ένα προϊόν εμπλουτισμένο με πιο ενεργά συστατικά.

 

Τα cleansers καθώς και οι τονωτικές λοσιόν είναι προϊόντα στυπτικά- καθαρίζουν και τονώνουν το δέρμα και επαναφέρουν το pΗ της επιδερμίδας. Δεν προσφέρουν όμως την ενυδάτωση που έχει ανάγκη το δέρμα μας. Το αντίθετο, μάλιστα ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις (όπως πχ σε προϊόντα καθαρισμού  με σαλυκιλικό οξύ για την καταπολέμηση της ακμής)  γι αυτό λέμε ότι πολλές φορές μετά τον καθαρισμό, το δέρμα μας «τραβάει». Τότε είναι που  πρέπει οπωσδήποτε και άμεσα να ακολουθήσει στην ιεροτελεστία μας,  ένα προϊόν ενυδάτωσης (essence, αμπούλες, serum, ενυδατική κρέμα ημέρας) γιατί είναι μεγάλο λάθος να αφήνουμε το δέρμα μας «στεγνό» μετά την διαδικασία του cleansing.

 

Εκεί λοιπόν ανάμεσα στην τονωτική λοσιόν και τα προϊόντα φροντίδας που θα επιλέξουμε ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες  εμφανίζονται τα essences. Είναι αυτά τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται αμέσως μετά το toner – τονωτική λοσιόν και πριν τα πιο εμπλουτισμένα προϊόντα skincare.

 

 

 

 

Το essence είναι και αυτό μέρος του layering – της διαδικασίας δηλαδή και της φιλοσοφίας  του Κορεάτικου (K Beauty) skincare των  10 βημάτων 1. καθαρισμός με έλαιο, 2. καθαρισμός με αφρό, 3. απολέπιση, 4. τονωτική λοσιόν, 5.essence,  6. αμπούλα ή serum, 7. sheet mask, 8. κρέμα ματιών, 9. ενυδατική κρέμα και 10.- αν είναι βράδυ κρέμα νυκτός ή sleeping mask,  αν είναι πρωί αντηλιακό.

 

Αυτή η σπουδαία ιεροτελεστία (κάτι που γίνεται και όταν κάνουμε βαθιές ενυδατώσεις σε κάποιο beauty salon)  θέλει προϊόντα με σωστή σειρά να εναποθέτονται το ένα πάνω στο άλλο έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία και την λαμπερή εμφάνιση του δέρματός μας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι Κορεάτισσσες έχουν κατά γενική ομολογία τις πιο υγιείς και όμορφες επιδερμίδες.

 

 

Το layering είναι μια διαδικασία που εμείς στη Δύση δεν μπορούμε ούτε να ενστερνιστούμε ούτε να αφομοιώσουμε εύκολα αφού σύμφωνα με έρευνες,  ξοδεύουμε τα διπλάσια και τριπλάσια ποσά για μακιγιάζ από ότι για προϊόντα φροντίδας, νομίζοντας ότι ένα ρουζ, μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό ροδαλό χρώμα που έχει μια υγιής επιδερμίδα. Επίσης είναι και μια διαδικασία που θέλει σοβαρή επένδυση και δεν μιλώ μόνο για την χρηματική. Πιο σημαντική είναι η επένδυση σε χρόνο, γιατί θέλει κότσια να βάζεις το ξυπνητήρι 1 ώρα νωρίτερα και να χάνεις από ύπνο και χουζούρεμα προκειμένου να κανακέψεις την επιδερμίδα σου.

 

 

Ενα αγαπημένο essence είναι το Vichy Mineral 89. Μπορεί η επίσημη ονομασία του να είναι “Ενυδατικό Booster” αλλά στην ουσία είναι ένα φουλ ενυδατικό και πολύ αγνό essence με 11 μόλις συστατικά και βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ- βόμβα ενυδάτωσης. Ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας και τόσο «καθαρό» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε ηλικία.

 

 

 

 

 

Το Sensai Dual Essence είναι διπλής φάσης,  περιέχει έλαιο αλλά και ένα απόσταγμα που διεισδύει στο δέρμα και το ενυδατώνει βαθιά.  Είναι εμπλουτισμένο με  μετάξι KoishimaruRoyal ™και φυτικά έλαια.

 

 

 

 

 

Πολύ αναζωογονητικό σαν μια βόλτα στη φύση το Belif Hungarian Water Essence. Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα λεβάντας και δενδρολίβανου. To brand εξάλλου, συνδυάζει την παραδοσιακή βοτανολογία του 19ου αιώνα με την καινοτομία και την εξειδίκευση ενός Korean beauty brand.

 

 

 

 

 

 

 

Το Kiehl’s Iris Extract Treatment Essence με εκχύλισμα ίριδας έχει στη φόρμουλά του συστατικά που μειώνουν τους εμφανείς πόρους και επαναφέρουν τη λάμψη στην θαμπή επιδερμίδα.

 

 

 

 

Με την Water Science Technology, η LANEIGE   ανέπτυξε το ιδανικό «νερό»,  για κάθε τύπο επιδερμίδας. Το Water Bank Hydro Essence – βόμβα νερού είναι επίσης εμπλουτισμένο με ένα σύμπλοκο βιταμινών και εκχύλισμα από λαχανίδα, νεροκάρδαμο και πατζάρι. Εξαιρετικά ελαφρύ απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα.

 

 

 

 

 

 

 

Το Caudalie Vinoperfect  Glycolic Brightening Essence  είναι το ιδανικό essence για όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Το βιολογικό νερό σταφυλιού χαρίζει πλούσια  ενυδάτωση και το  γλυκολικό οξύ της φόρμουλας  δίνει λάμψη και  εξομοιώνει τον τόνο του δέρματος.

 

 

 

 

 

 

22 Σχόλια
  1. Καλημέρα!Μου αρέσει το essence της vichy,το έχω αγοράσει αρκετές φορές.Από belif έχω δοκιμάσει ένα δείγμα ενυδατικής και μου φάνηκε ότι είναι πολύ καλό,πολύ ενυδατικό.

  2. Αγαπώ τα essences και το layering με όλες αυτες τις <>…η καλυτερη τροφή για την επιδερμίδα μας που οντως όταν την <> μας το ανταποδίδει…
    Aν μπορείτε δοκιμάστε συνδυαστικά προ’ι’όντα σε layering από The Ordinary….εμπνευσμένα απο Korean beauty και Asian skincare….και σε τιμές που δεν θα πιστεύετε!

  3. ****…με όλες αυτές τις βόμβες ενυδάτωσης
    …όταν την κανακεύουμε ,μας το ανταποδίδει…
    Μετά την δημοσίευση του πιο πάνω σχολίου μου είδα πως οι λέξεις μέσα σε <> δεν φαίνονται….

  4. Προσωπικά αγαπάω το layering και το εφαρμόζω στην περιποίηση της επιδερμίδας μου πολύ πριν γίνει μόδα.. Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο κουρασμένη και να είμαι, να μη βάλω σερουμ ή αμπούλες πριν την κρέμα μου και ευτυχώς αυτην την Extra περιποίηση που προσφέρω στο δέρμα μου εδώ και χρόνια, νιώθω ότι μου την ανταποδίδει με το να είναι καλοδιατηρημενο..

  5. Καλημερα
    Εκτος απο το Vichy Mineral 89. δεν εχω βαλει καποιο αλλο
    Ουτε και το Vichy Mineral 89.μετα που τελειωσε ξαναπηρα
    Εχω δωσει πιο πολυ βαση στα σερουμ και τα ελαια

  6. Αν και αγαπώ το layering στα ρούχα ψιλοβαριεμαι
    το αντίστοιχο στην καθημερινη περιποιηση 😑Παντα ξεκινάω με τους καλύτερους οιωνούς αλλα στην πορεια τα αφηνω.Αντιθετα αυτο που κανω τις περισσοτερες φορες ειναι το mixing δηλαδη να αναμειγνυω προιοντα οπως ο αφρος καθαρισμου με το λαδι καθαρισμου κ.λ.π Απο αγαπημενα Essence εννοηται οτι ειναι αυτο που αναφερεις και εσυ@Τζουλια Caudalie Vinoperfect  Glycolic Brightening Essence  Ενω δεν εχω λιπαρο δερμα το πηρα οπως και ολη την σειρα vinoperfect για τις παναδες τα οποια ειναι εξαιρετικα προιοντα,
    οπως και η top σειρα για εμενα που ανανεωθηκε πριν λιγο καιρο και αυτη δεν ειναι αλλη απο την
    Resveratrol lift .Τελευταία τρέχει και ενα promo οπου με την αγορά 3 προιοντων σου δίνει δωρο ενα καταπληκτικό jade roller απο rose guartz❤❤
    Έχουμε μιλήσει για αυτο εδω στο Βb το οποιο αυτο και αν ανήκει στη ανατολικη φιλοσοφια περιποιησης😁

  7. Όχι μία ώρα, ούτε πέντε λεπτά… Κι ας έχω χρόνο… Κάθε φορά που διαβάζω τέτοια άρθρα, μετανιώνω και με μαλώνω… Αλλάζει ο άνθρωπος; Πάντως, της Vichy μου αρέσει πολύ, αλλά κυρίως ως προϊόν άμεσης δράσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  8. Αγαπώ Vichy Mineral 89.Όμως όσο κι αν προσπαθώ βαριέμαι γρήγορα με τις χρονοβόρες ιεροτελεστίες. Εύχομαι να διορθωθώ χαχαχαχ
    Μουτςς

  9. Αγαπώ,& θαυμάζω την Κορεατικη φιλοσοφία στην περιποίηση του δέρματος. Από τα προηγούμενα προϊόντα, έχω δοκιμάσει το mineral της Vichy και έγινε ένα από τα αγαπημένα μου, μαζί με άλλα της ίδιας εταιρείας.
    ❤️🎅🎄

  10. Συμφωνώ ότι το layering είναι ο ιδανικός τρόπος για φωτεινή και όμορφη επιδερμίδα. Όσες φορές έχω βρει το χρόνο να αφιερώσω, η αλλαγή στο δέρμα μου είναι άμεση. Πολύ ενδιαφέρον το post.

  11. @MARIANNA: Tον τελευταίο καιρο χρησιμοποιώ Belif το Aqua Bomb και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη

  12. @Maryl: Αρκεί να σε δει κάποιος δίπλα στην κόρη σου και κάνει μπαμ ότι ξέρεις να φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο το δέρμα σου.Λίγος χρόνος παραπάνω το πρωί, πολλά χρόνια αποζημίωσης και επένδυσης στο μέλλον

  13. @Rania: Ναι φυσικά, όλες έχουμε τις αδυναμίες μας σε προιόντα ειδικά όταν βλέπουμε ότι στο δικό μας δέρμα, κάνουν δουλειά.

  14. @SofiaT: Το τέλειο guest post σου!! Το θυμάμαι πολύ καλά!

  15. @Αmalia: Όταν λες “άμεσης δράσης κατα τη διάρκεια της μέρας” εννοείς κάθε φορά που καθαρίζεις το πρόσωπό σου; Πολύ καλό αν το κάνεις αυτό! Κανονικά έτσι πρέπει να γίνεται για να μην στεγνώνει ποτέ το δέρμα.

  16. @Julia, εννοώ όταν κατά τη διάρκεια της μέρας νιώθω την ανάγκη για ενυδάτωση. Αντί για κάποιο spray ας πούμε.

  17. @celia,παραγγείλαμε τώρα με την κόρη μου,the ordinary,και περιμένουμε την παραγγελία.

  18. Κάνω layering προιόντων κ είναι ό,τι πιο όμορφο κ χρήσιμο κάνω στο δέρμα μου !!Πόσο καιρό θέλω να εντάξω στην ρουτίνα μου ένα essence ποτέ δεν έχω δοκιμάσει αλλά ποτέ δεν βρήκα κάποιο που να μου κάνει κλικ από περιγραφή ώστε να το δοκιμάσω!! Χάρηκα πάρα πολύ με το post γιατί το Caudalie Vinoperfect Glycolic Brightening Essence θα το αγοράσω κ θα σας πω εντυπώσεις!! Thanks γλυκιά μου Τζούλια👍💞❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.