KORRES Recycle Lab: Ανακυκλώστε και κερδίστε.

 

 

 

 

 

Το KORRES Recycle Lab δίνει στην “άδεια ομορφιά”, στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, μία νέα διάσταση. H KORRES εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης.

 

Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα, αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο η KORRES κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται η ίδια υπεύθυνη.

 

 

 

 

Με τον Φαρμακοποιό συνοδοιπόρο σε αυτή τη νέα προσπάθεια, ειδικοί κάδοι KORRES Recycle Lab στους χώρους των φαρμακείων “προσκαλούν” όλους να επιστρέψουν τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες τους – πλαστικό, χαρτί, γυαλί. Η συμμετοχή είναι σημαντική στην επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας. Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης.

 

Διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Γίνονται design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα, νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab.

 

 

 

 

 

Τα βήματα συμμετοχής στο KORRES Recycle Lab movement:

 

  • Συλλέξτε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών.
  • Επιστρέψτε και τοποθετείστε αυτές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία που συμμετέχουν στην προσπάθεια (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά).
  • Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο. Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα KORRES + design αντικείμενα κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφετε εσείς για ανακύκλωση.

 

 

 

 

 

25 Σχόλια
  1. Πολύ καλή πρωτοβουλία, τα συνεργαζομενα φαρμακεία ειναι κάπου αναρτημένα? Ισύει κ για επαρχια φανταζομαι….
    11 και σημερα!!!

  2. @Elsa : Ελσα μου προστίθενται συνεχώς νέα φαρμακεία σε αυτή τη λίστα σε όλη την Ελλάδα. Στείλε email στο [email protected] με την πόλη και την περιοχή που σε ενδιαφέρει και θα σου έχω απάντηση σύντομα από την εταιρεία.

  3. Kαλημερα
    Επικροτω και εγω αυτη την πρωτοβουλια
    Μακαρι να εχει μεγαλη απηχηση
    Καλη συνεχεια Σαββατοκυριακου να εχετε ολοι και ολες

  4. @Rania: Σπουδαία πρωτοβουλία πράγματι από ένα ελληνικό brand. Καλό ΣΚ Ρανια μου.

  5. This bag is full of second chances…πόσο μ’ αρέσει το logo της τσάντας….
    Η ΚORRES είναι γνωστή και προσηλωμένη για την φιλοσοφία της ως προς την πιο φυσική διάσταση των προ’ι’όντων της και χρησιμοποιεί καθε πρόσφορη τεχνική για να έχει zero waste τρόπους εκμετάλλευσης των πρώτων υλών για την παρασκευή τους….

  6. Μπράβο, πολύ ωραία πρωτοβουλία αυτή!! Ανακυκλώνω τα πάντα εδω και χρόνια, οπότε θα με το εκανα ευχαρίστως, αν υπάρχει φαρμακείο κοντά μου που κάνει αυτή τη δράση, να πηγαίνω εκεί τα άδεια μπουκαλάκια, από τα καλλυντικά μου που δεν είναι και λιγα…

  7. Μια εβδομαδα νωριτερα να το γνωριζα δεν θα ειχα πεταξει τις συσκευασιες Κορρε που ειχα😫
    Δεν πειραζει την επομενη φορα.
    Τελει παντως πρωτοβουλια μακαρι να ακολουθησουν καιαλλες εταιριες 😁

  8. Πολύ ωραία ιδέα!!! Έχω βάλει την ανακύκλωση στη ζωή μου τα τελευταία 3 χρόνια και δεν σταματώ!! 💛💙💜❤💛💙💚❤💛💙💜💛❤💚 Εγώ να κάνω μια ερώτηση. Πώς θα καθαρίσω μια κρέμα από υπολείμματα που έχουν μείνει όταν είναι σε μορφή σωληναριου; Όπως για παράδειγμα την κρέμα που έχεις στη φωτο πιο πάνω….

  9. Πολύ ωραία πρωτοβουλία και αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρεία για αυτή την προσπάθεια κ απόφαση!!ευχαριστούμε Τζούλια για την ενημέρωση

  10. @NikolM: αν πάρεις ένα ψαλίδι και κοψεις τη συσκευασία στη μέση, σίγουρα θα μπορέσεις να πάρεις λίγη ακόμα ποσότητα για μια ακόμα εφαρμογή. Μετά πετάμε ή ανακυκλώνουμε γιατί δεν είναι υγιεινό να αφήσεις εκτεθειμένο στον αέρα το προϊόν.

  11. @ολες: θα απαντήσω σύντονα σε όλες σας για τα συνεργαζόμενα φαρμακεία στην περιοχή σας, αν στείλετε email στο [email protected]

  12. @SofiaT: Αχ τι κρίμα βρε Σοφακι… μου συμβαίνουν και μένα κάτι τέτοια και πραγματικά εκνευρίζομαι. (πχ κάτι που το κρατάω, το κρατάω, τελικά το πετάω και μια βδομάδα μετά για κάποιο λόγο θα το χρειαστώ…)

  13. Καταπληκτική ιδέα! Γενικά, η Korres έχει κερδίσει την εκτίμησή μου εδώ και χρόνια και κάθε φορά, όταν πάω στο φαρμακείο, θα αγοράσω κάτι από το stand της. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι οι βαφές μαλλιών. Εμείς ανακυκλώνουμε τα πάντα (πλαστικά, γυαλί, χαρτί κτλ) και, τελευταία, και το χρησιμοποιημένο λάδι, καθώς κοντά στο σπίτι μου έχουν βάλει κάδο ανακύκλωσης! Επίσης, τα ληγμένα φάρμακα τα δίνουμε στο φαρμακείο (όπως και αυτά που δεν έχουν λήξει, αλλά δεν τα χρειαζόμαστε πια, για το κοινωνικό φαρμακείο). Είναι σούπερ να γίνονται τέτοιες δράσεις και να βάζει ο καθένας μας έστω ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια.

  14. @julia καλημερα
    Ρωτησε σε παρακαλω πολυ μονο κουτακια και συσκευασιες ΚΟΡΡΕΣ η και αλλων εταιρειων
    Αυτο που λες για το κοψιμο στην μεση το κανω παντα οταν ειναι σε σωληναριο

  15. @SOFIAT @JULIA δεν είστε οι μόνες που το έχετε ”πάθει” αυτό…
    @SHEENA ,μπράβο και για την ανακύκλωση αλλά και για την προσφορά στο κοινωνικό φαρμακείο…. κι εγώ το κάνω και προτρέπω και φίλους να το κάνουν και αυτοί….

  16. Γεια σας!Θα το κάνω οπωσδήποτε,γιατί να τα πετάω στα σκουπίδια;Πολύ καλή πρωτοβουλία!

  17. @Celia: Να’σαι καλά και μπράβο και σε σένα! Το λέω παντού και όσο πιο συχνά μπορώ – έστω και ένα άτομο να πειστεί θα είναι κέρδος!

  18. Ευχαριστώ @JULIA μου! 💛💙💜❤💛💙💚❤💛💙💜💛💚❤💙💛❤💜💙💛💚❤💛💙💜❤💛💙💚

  19. Είμαι υπέρ της ανακύκλωσης πριν ακόμα την υιοθετήσουμε εδώ στην Ελλάδα. Το καλό όμως που συμβαίνει στην χώρα μας, είναι ότι σε χρόνο dt καλύπτουμε το χαμένο έδαφος… έτσι και με την εταιρεία Korres, και την ανακύκλωση συσκευασιών. Αυτή η πρωτοβουλία αξίζει συγχαρητήρια και ελπίζω σύντομα να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες αυτό το παράδειγμα.
    ❤️🎅🎄

  20. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣ: Tζένη μου, σου έχουμε ήδη απαντήσει με λίστα φαρμακείων στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη!

  21. @όλες: Επιβραβεύεται η συλλογή άδειων συσκευασιών ΚORRES (σε κάθε 5 άδεια καλλυντικά KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο), αλλά στους κάδους Recycle Lab μπορείτε να επιστρέψετε άδειες συσκευασίες όλων των καλλυντικών φαρμακείου.

  22. @Julia, ευχαριστούμε! Εκεί τοποθετούσα τις άδειες συσκευασίες ή σε μπλε κάδους. Χωρίς βέβαια να είναι άμεσα ανταποδοτική η ενέργεια, όπως με τα αγαπημένα προϊόνταn Korres.
    🎄🎅❤️

  23. Άλλη μια ωραία ιδέα από μια εταιρεία που μας έχει συνηθίσει σε καινοτομίες. Θα ψάξω τί γίνεται στο νησί!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.