Αφιέρωμα: Ελληνική Αρωματοποιία

 

 

 

Κάποτε με ρώτησαν, αν υποστηρίζω τους Έλληνες αρωματοποιούς, λόγω εθνικότητας. Αν δηλαδή δεν ήταν Έλληνες και δεν χρησιμοποιούσαν τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν, δηλαδή αιθέρια έλαια, φυσικά κι ελληνικής προέλευσης συστατικά, ευωδιές που εμπνέονται από την ελληνική ύπαιθρο, φύση και χλωρίδα…. θα συνέχιζα να τους υποστηρίζω;

 

 

Θα μου άρεσαν όντως, τα αρώματα τους;  Όχι δεν υποστηρίζω τους Eλληνες αρωματοποιούς γιατι είναι συμπατριώτες, ούτε γιατί «πουλάνε» Ελλάδα, που εν προκειμένω δεν το βρίσκω καθόλου κακό, όταν πουλούν Ελλάδα άλλοι κι άλλοι, γιατί όχι  αυτοί, που την ζουν και την κουβαλούν μέσα τους. Στο κάτω κάτω, ιδού η ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ορθό σύγχρονο brand name ελληνικότητας, στην αγορά της ομορφιάς και των αρωμάτων…

 

 

 

 

 

 

Όχι, δεν θα υποστήριζα τους Έλληνες αρωματοποιούς, αν είχαν ένα κακό προϊόν, αν αντέγραφαν τους πετυχημένους συναδέλφους τους και αν οι δημιουργίες τους δεν είχαν πρωτοτυπία, φαντασία, ποιότητα, δυναμική! Οι Έλληνες αρωματοποιοί που αναδεικνύονται τα τελευταία χρόνια, έχουν όχι μόνο θάρρος και δύναμη να σταθούν και να επιχειρήσουν σ΄ένα δύσκολο και αφιλόξενο οικονομικό κι επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους συναδέλφους τους.

 

 

Οι καλλιτέχνες, όπως θα μπορούσα να τους αποκαλέσω «ποιητική αδεία», που θα σας παρουσιάσουμε σ΄αυτό το αφιέρωμα, έχουν φρέσκια ματιά και μάρκετινγκ, μοντέρνα προϊόντα, φιλοσοφία cruelty free και οικολογική συνείδηση, ευφάνταστο packaging, είναι πολυπράγμονες και δημιουργικοί, πολυτάλαντοι, αλλά προπάντων φτιάχνουν υπέροχα αρώματα.

 

 

 

 

 

 

Τους ευχαριστούμε που μας παραχώρησαν τις συνεντεύξεις και με θέρμη ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας, να σας τους παρουσιάσουμε, για να γνωρίσετε την δουλειά καινούργιων αλλά και παλιών γνώριμων.

 

Μείνετε μαζί μας στο beautyblog.gr & more, για τις επόμενες μέρες, γιατί θα είναι αρωματικές.

 

Stella

 

 

15 Σχόλια
  1. Περιμένουμε αύριο τις συνεντεύξεις…κι όχι μόνον επειδή είναι Έλληνες αλλά επειδή είναι καλλιτέχνες πολυπράγμονες,δημιουργικοί και πολυτάλαντοι όπως πολύ σωστά έγραψες, Στέλλα μας….καλή Κυριακή σε όλες,bb girls…. 12 μέρες ακόμα….

  2. 2020 και ακομα συζηταμε για cruelty free.
    Μα από το 2015 απαγορευονται οι πωλήσεις μη cruelty free προιοντων ετσι και αλλιώς. Δηλαδη τα απολύτως απαραιτητα να κανουν.
    Δεν καταλαβα κατι καλα στο άρθρο, δηλαδη μπορεί να πωλεί ελευθερα αρωματοποιος animal tested προιόντα; Αφου το απαγορεύει ΡΗΤΑ η ευρωπαϊκη κειμενη νομοθεσία.
    Δε μιλω για μελι κερι κλπ στα καλλυντικά, αλλά να χειροκροτώ για τα νομιμα δε μου παει.
    Νομίζω θα μπορουσε η stella να εξηγηαει τι εννοει.
    Ευχαριστώ.

  3. Kαλημερα
    Συμφωνω οτι πρεπει να τους στηριζουμε οταν κανουν κατι πρωτοτυπο με φαντασια και ποιοτητα
    Επουδενι ομως οταν αντιγραφουν η προσπαθουν να πατησουν πανω σε αισθηματα φιλελληνισμου με σκοπο μονο το κερδος
    Το καλο και ποιοτικο το κρινει κυριως η διαρκεια και ο χρονος
    Ολα τα αλλα ειναι απλως πυροτεχνηματα μικρης διαρκειας

  4. @ΡΑΝΙΑ, συμφωνώ απόλυτα για την αντιγραφή …αλλα ευτυχώς δεν είναι συχνό φαινόμενο …κι όταν συμβαίνει ,θαρρώ πως πρώτοι τους ”απομονώνουν” οι συνάδελφοί τους….

  5. Περιμένουμε τις συνεντεύξεις με ενδιαφέρον.Το μπουκαλάκι είναι από τα αγαπημένα μου vintage.

  6. Καλλιτέχνες είναι βέβαια, συμφωνώ Στέλλα νου, εφόσον δημιουργούν προϊόντα που ευφραινουν τις αισθήσεις μας!! Είμαι περήφανη πολύ περισσότερο που είναι Έλληνες καλλιτέχνες και ναι εμένα μου αρέσει να ευλογούμε τα γένια μας💙

  7. @STELLA συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!! Περιμένω και εγώ με ανυπομονησία τις επόμενες αρωματικές μέρες!!!! 💛💙💜❤💛💙💚❤💛💙💜❤💛💚💙💛❤💜💙💛💚❤💛💙💜💛💚❤

  8. Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον των συνεντεύξεων..

  9. Συμφωνούμε @Stella με τη στάση σου προς τους Έλληνες δημιουργούς αρωμάτων. Θα περιμένω τις ευωδιαστες συνεντεύξεις!
    🎄🎅❤️

  10. @ΕΛΈΝΗ Δ Αγαπητή Ελένη Δ. Δεν έχω κατι να εξηγήσω εγω για το πως επιλέγουν να αυτοπροσδιορίζονται επιχειρήσεις στο επαγγελματικό προφίλ τους, προφανώς προς ενημέρωση των καταναλωτών τους, που δεν γνωρίζουν πάντα νόμους, κανονισμούς, υπομνήματα και ημερομηνίες. Στο beautyblog.gr γράφουμε πάντα προς ενημέρωση του κοινού και δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός, ώστε να τσεκάρουμε την κάθε εταιρεία πως εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή / Παγκόσμια Νομοθεσία, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ που εφαρμόζει.

  11. Σήμερα ξεκινάω να διαβάζω το αφιέρωμα και ανυπομονώ!!!

  12. Φανταστική ιδέα. Ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.