Αφιέρωμα Ελληνική Αρωματοποιία: Christopher DiCas, ένας μουσικός φτιάχνει αρώματα.

 

 

 

Ένας μουσικός φτιάχνει αρώματα με γνήσιο εκχύλισμα μαστίχας Χίου, βασισμένα στο σύστημα Septimus Piesse, που στοχεύει στην αρμονία των αισθήσεων.

 

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν, ότι ενα συστημα αρμονίας στη μουσική,  ειναι ο οδηγός για κάθε αρωματική νότα με σκοπό να προκύψει ένα καλά δομημένο σύνολο ήχων (νοτών) και κατ’ επέκτασιν αιθέριων ελαίων, δηλαδή ένα άρωμα απόλυτης ευρυθμίας και ευοσμίας;

 

 

Ο Χριστόφορος Δίκας,  μοντέλο, ηθοποιός, μουσικός, ψυχολόγος και αρωματοποιός είναι ο ταλαντούχος δημιουργός του brand αρωμάτων Christopher DiCas.  Η σειρά Extraits αποτελείται από δύο αρώματα εκχυλίσματα, που έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων από οποιοδήποτε άλλο προϊόν (25% συγκέντρωση αιθέριων ελαίων σε αλκοόλη 95 βαθμών). To Christopher DiCas Le Parfum και το 69 L’ Extrait είναι δύο αρώματα ύμνος στην ελληνική φύση, με νότες από φασκόμηλο, λεβάντα, κρητική ίριδα και μαστίχα Χίου, τόπου καταγωγής του.

 

 

Αυτά τα δύο αρώματα, τα οποία θα σας παρουσιάσω στη συνέχεια, είναι προιόντα αρωματοθεραπείας και βασίζονται, πέρα απο το εκπληκτικό άρωμα τους,  στις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Είναι όμως φτιαγμένα και βάσει του συστήματος Piesse. Δυο μόνο σταγόνες αρκούν για να χαλαρώσουμε το νευρικό μας συστημα, να αισθανθούμε αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, ενώ ειδικά με το 69 ν’ αφυπνίσουμε τη σεξουαλικότητα μας.

 

 

 

 

To εκπληκτικό με τα αρώματα Christopher DiCas είναι, ότι ανανεώνονται με την θερμότητα του σώματος, σα να τα έχεις μόλις φρεσκάρει ενώ, όταν τα φοράς αφομοιώνονται σε τέτοιο βαθμό, που είναι σαν αυτη την θεσπέσια ευωδιά, να την αναδύει το ίδιο το δέρμα σου.  Ηταν κι αυτό ένα χαρακτηριστικό τους, που λάτρεψα ίσως περισσότερο!

 

 

Το σύστημα δημιουργίας αρωμάτων Septimus Piesse

 

Τον 19ο αιώνα ο Γάλλος Septimus Piesse επινόησε  ένα σύστημα κατάταξης για αρώματα που αντιστοιχεί στη μουσική κλίμακα.  Περιέγραψε τα αρώματα ως θεματικά, με κάθε νότα να κινείται από τη μία φάση στην άλλη με απόλυτη συνοχή, χωρίς καμία παραφωνία.

 

 

 

 

 

Στη πραγματικότητα ο Piesse συνέκρινε τις αρωματικές οκτάβες με εκείνες της μουσικής σύνθεσης.  Σύμφωνα με αυτό το σύστημα κάθε μυρωδιά,  διαθέτει μια διαφορετική μουσική νότα πάνω στην κλίμακα. Εάν το άρωμα έχει παρασκευαστεί σωστά, η τελική αρωματική συμφωνία από την πρώτη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί στην επιδερμίδα, μέχρι που θα στεγνώσει, θα περιέχει όλες αυτές τις σωστές συγχορδίες.

 

 

 

 

 

Δηλαδή σύμφωνα με την απλή λογική στην αρωματοποιία μια οκτάβα θα αποτελείται από παρόμοια φυσικά συστατικά όπως π.χ τα εσπεριδοειδή. Αλλά τί έχουμε εδώ; Τη βιολέτα να διαδέχεται το αμύγδαλο ή το νάρκισσο να ζευγαρώνει με το κεχριμπάρι και ούτω καθ’ εξής.  Με την ορθή λογική, το σύστημα του Piesse θα είχε καταρρεύσει,  αν το 1923 ένας φωτογράφος – συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών με το όνομα William Arthur Poucher, που είχε μανία με τα βότανα και τα αρώματα, δεν το εκσυγχρόνιζε, προσθέτοντας τη δική του έρευνα που βασιζόταν στο βαθμό εξάτμισης του αρωματικού υλικού.  Βάσει αυτού οι διάφορες αρωματικές ουσίες κατατάσσονταν σε νότες κλίμακας.  Το 1991 το σύστημα Poucher εκσυγχρονίστηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους αρωματοποιούς,  ως οδηγός για την παρασκευή αρωμάτων.

 

 

 

 

Η άποψη μου για τα αρώματα

 

Christopher DiCas Le Parfum

Ετσι θα έπρεπε να μυρίζει για μένα, ο τέλειος εραστής! Το άρωμα Christopher DiCas Le Parfum, παρ΄ότι είναι όπως και το 69 ένα άρωμα unisex, που επάξια αντιπροσωπεύει αυτόν τον ορισμό, ωστόσο στη δική μου μύτη είναι το άρωμα που θα ήθελα να μυρίζει ο ιδανικός ερωτικός σύντροφος (για μένα κράτησα το 69 L’extrait)!  Αυτά τα δυο αρώματα, τα αντιλαμβάνομαι ως μια ιδανική συγχορδία.  Κι αν το Christopher DiCas Le Parfum, θα μπορούσε άνετα να φορεθεί από μια γυναίκα που δεν αρκείται στα εύκολα και συνηθισμένα «ροζ πατσουλιά», στη δική μου οπτική γωνία είναι σα να λέμε, «πως θα ήθελα ιδανικά να μυρίζω εγω και πως ο άλλος».

 

Σ΄αυτό το άρωμα η ευωδιά της γνήσιας μαστίχας Χίου, που τόσο αγαπώ, αγκαλιάζει όλες τις υπόλοιπες νότες κι είναι σα να τις βοηθάει ν’ αναδειχθούν, να γίνουν ενα και να συγχρονιστούν. Βασιλικός, λεβάντα, αρτεμισία, φασκόμηλο, ξύλο bamboo, μανόλια και κρητική ίριδα, ανοίγουν το άρωμα με μία σύνθετη, πικάντικη και ταυτόχρονα δροσερή και γλυκιά αίσθηση. Είναι ενα άρωμα που διατηρεί όλη την ποιότητα των vintage αρωμάτων, τις σταθερές, κλασσικές αξίες της αρωματοποιίας, ένα αριστοκρατικό και classy άρωμα που δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεπερασμένο, αλλά μοντέρνο και διαχρονικό ταυτόχρονα.

 

 

 

 

 

Christopher DiCas 69 L’extrait

H αλήθεια είναι, ότι αυτο το άρωμα με μάγεψε! Είναι σαγηνευτικό, χαλαρωτικό, αισθησιακό και λάγνο!  Χαλαρώνει τις αισθήσεις και σε ταξιδεύει, σα να βουλιάζεις μέσα στα βελούδα και μαλακά, πελώρια μαξιλάρια. Σα σκηνικό από χίλιες και μία νύχτες. Ο σκοπός αυτού του αρώματος, που πήρε το όνομα 69 από την διασημότερη ερωτική στάση είναι, σύμφωνα με τον δημιουργό του, να τονώσει τις σχέσεις και την επικοινωνία των ζευγαριών σε μια βαθύτερη σύνδεση, κόντρα στο επιφανειακό και το εφήμερο που βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι. Σίγουρα είναι ένα άρωμα που τονώνει τη λίμπιντο και γαληνεύει τις αισθήσεις.  Οι νότες του τριαντάφυλλου που ένιωσα, μου έφεραν στο μυαλό ένα άλικο, βαθύ, κόκκινο τριαντάφυλλο με βελούδινα πέταλα. Είναι ένα αισθησιακό άρωμα, που όμως δε γίνεται δεύτερο, δεν «φωνάζει». Είναι ένα άρωμα που θα ήθελες να μείνει για πάντα στο δέρμα σου, σε ότι φοράς κι ότι αγγίζεις. Η παντοτινή ανάμνηση από σένα! Ολες οι νότες του ειναι ισορροπημένες ούτως ή άλλως,  αλλά υπαρχει η απαλή αίσθηση του σουέτ και του κασμίρ, το πικάντικο τζίντζερ και το κάρδαμο, η γήινη σαγήνη του κέδρου και του έλεμι, η σκοτεινή δασώδης ευωδιά των βρύων και της δάφνης κι η γλύκα του άγριου κυδωνιού. Ολα όμως, σαν μια άρτια ενορχηστρωμένη μελωδία!

 

 

 

 

 

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τον Χριστόφορο Δίκα στην συνέντευξη που ακολουθεί και θα μας μυήσει στον αρωματικό του κόσμο.

 

 

 

 

 

 

  1. Είσαι ένας πολυπράγμων άνθρωπος και προφανώς ταλαντούχος.  Μοντέλο, ηθοποιός, μουσικός, ψυχολόγος και αρωματοποιός. Πως βρίσκει το άρωμα τη θέση του σε όλα αυτά και πως έχει προκύψει η ενασχόληση σου με την αρωματοποιία;

 

Το άρωμα προϋπήρχε στη ζωή μου μιας και οι γονείς μου εργάζονται στο χώρο της κοσμετολογίας. Ο πατέρας μου είναι χημικός και εξειδικευμένος ηλεκτρονικός σε όργανα ακριβείας μεγάλων εταιριών καλλυντικών και έχει γνώσεις αρωματοποιίας. Η μητέρα μου ασχολείται με τις πωλήσεις καλλυντικών. Το κοινό σημείο σε όλη την οικογένεια μας, συμπεριλαμβανομένου και του αδελφού μου, είναι η αρωματογνωσία. Ενημερωνόμαστε για ο,τι κυκλοφορεί παγκοσμίως και αξίζει της οσφρητικής προσοχής μας.

 

 

  1. Απ΄ όσο ξέρω ζεις, εργάζεσαι, στο εξωτερικό, ταξιδεύεις… εχεις καταγωγή απο τη Χίο και θα σταθώ περισσότερο εδώ, λόγω του «μυροβόλου περιβάλλοντος». Ποιες είναι οι προσλαμβάνουσες όλων αυτών των βιωμάτων, που αποτυπώνονται στα αρώματα σου και με ποιο τρόπο;

 

Άρχισα να συλλέγω αρώματα, από τότε που κατάλαβα τη δύναμή τους, κατανοώντας την αγάπη των γονιών μου γι’ αυτά. Γνωρίζω από πολύ νωρίς,  ότι το άρωμα είναι ένα μαγικό φίλτρο,  πολύτιμο, μυστηριώδες και μοναδικό. Όλα τα χρόνια της ζωής μου αναρωτιόμουν, γιατί δεν υπάρχει ένα καθαυτό άρωμα με μαστίχα Χίου κι όχι με Lentisk που είναι μια ρητίνη στην Κορσική και που δεν έχει καμία σχέση με τις ιδιότητες της δικής μας Χιώτικης μαστίχας, απλώς κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία. Κάποια στιγμή είχα την ευκαιρία να μυρίσω το Lentisk και να μάθω περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι, οτι η μαστίχα Χίου είναι ένα αγνό καθαρό προϊόν με τεράστιες ιδιότητες.  Κάποια στιγμή, ως φοιτητής, συνυπήρξα με τη μητέρα μου επαγγελματικά και κατάφερα να πάω ένα βήμα παραπέρα, να γνωρίσω τον Γερμανό ιδρυτή της Εταιρείας, ο οποίος αποδέχθηκε το αρωματικό project μου, όταν του το παρουσίασα.  Τελικά πήρα την απόφαση μετά απο ενάμιση ολόκληρο χρόνο και ρίσκαρα.  Τώρα γυρνώντας πίσω το χρόνο βλέπω,  οτι μόνοι μας βάζουμε εμπόδια στον εαυτό μας και απο το φόβο της ενδεχόμενης απόρριψης ή αποτυχίας δειλιάζουμε… ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

 

 

  1. Εχω εντυπωσιαστεί απο το σύστημα Piesse, το οποίο έμαθα από σένα και όπως αναφέρεις «πρόκειται για ενα συστημα αρμονίας στη μουσική, που λειτουργεί ως «οδηγός για κάθε αρωματική νότα με σκοπό να δημιουργηθεί ενα άρωμα που στοχεύει στην αρμονία των αισθήσεων». Μπορείς να μας εξηγήσεις πρακτικά, πως λειτουργεί αυτο το σύστημα, τι διαφορετικό φέρνει στην αρωματοποιία και φυσικά γιατί επέλεξες να το ακολουθήσεις στις δημιουργίες σου;

 

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει,  ότι όταν μιλάμε για αρώματα πολλά περιγράφονται με όρους που χρησιμοποιούνται στον κόσμο της μουσικής. Βρίσκουμε αρμονία σε ένα άρωμα ή τα αρώματα περιγράφονται από νότες, συγχορδίες ή συμφωνίες. Το οσφρητικό λεξικό των επαγγελματιών είναι πολύ ευρύ, αλλά ακόμα κι οι αρωματοποιοί και οι αποδοχείς των δημιουργιών τους, δεν έχουν πάντα την σαφήνεια να περιγράψουν επακριβώς ένα άρωμα.  Στο δικό μου μυαλό έχω πάντα τρείς βασικές νότες. Την κυρίαρχη νότα σε κάθε θέμα.  Στο θέμα έναρξης (νότες κορυφής), στο συνδετικό θέμα (νότες καρδιάς) και στο τελικό (νότες βάσης) ανάμεσα σε αυτά τα τρία θέματα φτιάχνονται πολυφωνικές μελωδίες, με συνδετικούς κρίκους τις κυρίαρχες νότες του δεύτερου και του τρίτου θέματος. Eγώ δεν είμαι χημικός. Είμαι συνθέτης. Oι χημικοί αναλαμβάνουν μετά τη συνταγή μου. Μες στο μυαλό μου μπορώ να κάνω καταγραφή μέχρι εννέα αναμεμειγμένες μυρωδιές, αλλά θέλω και βοήθεια μέσω αυτού του συστήματος, για να κάνω την αρμονία και την έκπληξη κι όχι απλώς την επεξεργασία ενός ακόμα κοινότυπου αρώματος.

 

 

  1. Ποια ειναι η διαφορά των δικών σου αρωμάτων σε σχέση με τα designers αρώματα ή ακόμα και άλλα niche. Επι της ουσίας, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των δικών σου αρωμάτων, που τα κάνουν ξεχωριστά;

 

Τα αρώματά μας δεν έχουν κανένα περιορισμό στο κόστος κατασκευής τους, γιατί προέρχονται απο αιθέρια έλαια ψυχρής έκθλιψης με χρονοβόρα διαδικασία παραγωγής καθώς και απο αλκοόλες παντζαριού, που θεωρούνται οι καλύτερες στην ανάδειξη των αιθέριων ελαίων.

Είναι πλήρως εναρμονισμένα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα καλλυντικά (ΕΟΚ 1223/2009) και έχουν περάσει όλες τις υποχρεωτικές δοκιμές ελέγχου που διασφαλίζουν την ασφάλεια των καταναλωτών.  Όσο για τη συσκευασία…Όλη η σειρά των δύο μέχρι στιγμής αρωμάτων, έρχεται σε μία πολυτελή και εξόχως κλασική εκδοχή ενός αρχαίου μυροδοχείου που λεγόταν κατά την αρχαιότητα λήκυθος. Το κομψό, στρογγυλεμένο μπουκαλάκι με τη χαρακτηριστική χρυσοτυπία και το σκίτσο μου, παραπέμπει στις αρχαίες ληκύθους που πάνω  είχαν σχεδιασμένες φιγούρες ηρώων απο την ελληνική μυθολογία. Ο παιδικός μου φίλος και συγχρόνως designer Γιώργος Ηλιάδης  γνωρίζοντας την αγάπη μου για την ελληνική μυθολογία και για το κλασσικό στυλ, έφτιαξε σαν δώρο αυτό το μπουκάλι που όταν το είδα, εντυπωσιάστηκα απο την λιτότητα και τη λάμψη του (έχει πάνω χρυσοτυπία)  καθώς και την αιτιολογία του Γιώργου,  οτι τα μυροδοχεία απεικόνιζαν παραστάσεις με ήρωες.  Εμείς, αντί για ήρωες παρουσιάζουμε τον δημιουργό των αρωμάτων.   Πέραν της λιτότητας του μπουκαλιού προσθέσαμε και κάποια μπαρόκ στοιχεία, προσφέροντας στον καταναλωτή και την οπτική απόλαυση και δελεάζοντας τις υπόλοιπες αισθήσεις. Προσθέσαμε έναν ψεκαστήρα παλιάς εποχής,  τη λεγόμενη φούντα (πουάρ) κεντημένη με κλωστές στα χρώματα κάθε μπουκαλιού, το οποίο δημιουργεί και τέλεια διασπορά στο άρωμα.  Τα κουτιά έχουν μαύρο και μωβ ματ χρώμα αντίστοιχα με χρυσές ακμές και το χρυσό λογότυπο γράφει και ελληνικά τη λέξη «άρωμα». Τέλος τα αρώματα μας παρασκευάζονται στη Grasse της Γαλλίας.

 

 

  1. Σε τρομάζει η παγκόσμια κρίση που βιώνουμε μέσω του covid19, αλλα και οι συνθήκες που βρίσκεται η ελληνική αγορά την τελευταία δεκαετία, σε σχέση με το επιχειρηματικό σου εγχείρημα;

 

Σαφέστατα, αλλά θα υπάρξει εξέλιξη κι αν αυτό που ζούμε δεν οδηγήσει πουθενά, θα βρούμε τρόπο μέσα από τις νέες συνθήκες να αγωνιστούμε,  να βρούμε το θάρρος και να ζήσουμε αξιοπρεπώς και ελεύθεροι. Βλέπω πλέον το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο, γιατί το δεύτερο δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε αγκύλωση κι η υπερανάλυση του σε αδράνεια…

Όσο για το άρωμα είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις αφού πλέον χρησιμοποιείται σαν ψυχοθεραπεία.

Μην ξεχνάμε την αρωματοθεραπεία που εγώ τη θεωρώ ΕΠΙΣΤΗΜΗ γιατί χαλαρώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα.  Όπως προείπα,  ο μεγαλύτερος εχθρός, είναι ο εαυτός μας. Οι κρίσεις είναι για να μας δοκιμάζουν και να μας βγάζουν ανθεκτικότερους και φυσικά καλύτερους ανθρώπους, αφού αντιμετωπίζουμε τα τρωτά μας σημεία. Τί είναι καλύτερο; Nα τα χάσεις όλα και να ξαναρχίσεις ή να πεθάνεις; Νομίζω το δεύτερο δεν έχει επιστροφή…ενώ το πρώτο ΕΞΕΛΙΞΗ!

 

 

  1. Ξέρω, ότι τα αρώματα σου εχουν προκαλέσει αίσθηση στο εξωτερικό.  Εχεις κάποιες συνεργασίες στο πλάνο ή σχέδια για εξάπλωση του brand στις ξένες αγορές;

 

Έχω ξεκινήσει συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απο το δεύτερο μήνα κυκλοφορίας των αρωμάτων μου, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία και μέσω του επίσημου site μου διανέμω σε όλο τον κόσμο.  Τα αρώματα μου,  τα έχουν αγκαλιάσει οι κριτικοί αρωμάτων,  καθώς και πολυ σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, τους οποίους δεν μπορώ να αναφέρω χωρίς άδεια, για λόγους δεοντολογίας.

 

 

 

  1. Ποια αρωματική συμβουλή θα έδινες στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες του www.beautyblog.gr& more?

 

Ένα άρωμα λέει πολλά για το χαρακτήρα και την ταυτότητά μας. Όταν επιλέγετε ένα άρωμα, εμπιστευτείτε τη μύτη σας, τα μάτια σας και ακολουθήστε το ένστικτό σαςΔοκιμάστε το πάντα πάνω στο δέρμα σας και ποτέ σε χαρτί. Το άρωμά μας είναι η υπογραφή μας. Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από ένα άρωμα που θα είναι ποιοτικό και δεν αποτελεί μια μαζική επιλογή.

 

 

 

 

 

Χριστόφορε σ΄ευχαριστούμε πολύ για αυτή την όμορφη συζήτηση και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία, με ελληνικά αρώματα στα πέρατα του κόσμου!

 

 

 

 

Τα αρώματα του Brand θα τα βρείτε στο www.ChristopherDiCas.com, αυτές τις μέρες σε τιμές προσφοράς έως 35%, αλλά και kit δειγμάτων για να τα γνωρίσετε.

 

 

Stella

 

 

 

 

26 Σχόλια
  1. Γεια σας!@stella,μπράβο πολύ ωραίες πληροφορίες!Ενδιαφέρων τομέας η αρωματοποιία και μάλιστα η ελληνική.Αυτό με τη μαστίχα Χίου με χτυπάει στην καρδιά!!

  2. Νομιζω πως ετσι εξηγούνται ολα!!!…αφου το αρωμα ειναι σαν μια μουσικη συνθεση …λογικο ειναι οταν πρωτο μυρισεις ενα αρωμα αμεσως να σε ταξιδέψει και να κρινεις εαν αυτο το ταξιδι σου ταιριάζει η δεν σου ταιριαζει .Ειναι ακριβως το ιδιο οταν πρωτο ακους μια νεα μελωδια !!Ετσι εξηγείται γιατι καποια αρωματα ειναι αποδεκτά σε μεγαλο αγοραστικο κοινο.Ειναι οπως τα μπιτακια που εχουν επιτυχια και τα ακουνε ολοι αλλα για λιγο χρονικο διαστημα!!Απο την αλλη υπαρχουν τα τραγουδια που αγγίζουν λεπτες χορδες της καρδιες και μενουν για παντα😊
    @Stella περιμενω με μεγαλη αγωνια τι αλλο θα μας παρουσίασης😄
    Παρεμπιπτόντως λατρευω το αρωμα της μαστιχας!!!

  3. @SOFIAT Πολύ ωραίος παραλληλισμός Σοφία μας! Πραγματικά πολύ όμορφος!

  4. Πόσο ενδιαφέρον όλο αυτό! Μπράβο του, δείχνει πραγματικά να έχει εντρυφήσει πολύ στην αρωματοποιία και ελπιζω να έχει την επιτυχία που του αξίζει. Φυσικά θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το Perfume 69.

  5. @SofiaT: Πόσο εκπληκτικό αυτό που έγραψες… πόσο όμως;;;;

  6. Δεν υπάρχει μέρα να μη μάθουμε και κάτι ενδιαφέρον εδώ μέσα. Γι αυτό λοιπόν, μιλάμε για αρωματικές νότες… εξαιρετικό!! Καλή επιτυχία στον Christopher Dicas!

  7. Eμένα να με συγχωρείτε αλλά θα σταθώ στο 69 και στην αφύπνιση της σεξουαλικότητας….ξέρετε εσείς,bb girls….χαχαχα…σας πειράζω…. πάντως, πράγματι ευφάνταστη η ονομασία ….
    11 μέρες ακόμα….

  8. @Stella @Julia πανω σε αυτο έμενα μου δημιουργείται μια απορία.Αφου η σύνθεση του αρώματος στηρίζεται στο σύστημα του Septimus Piesse ,θα ηθελα πολυ να ακούσω την μελωδία που βγάζει το κάθε άρωμα!!!
    Πιστευω θα ήταν μια μοναδικη προσέγγιση!!!Να μπορείς να ακούς πρώτα την μουσική και μετα να μυρίζεις το άρωμα!!!

  9. @celia να είναι άμεσα συνδεδεμένο το άρωμα με όλα όσα υπονοουνται, που δεν είναι και τόσο υπονοούμενα… 😉😘

  10. @SOFIAT Καλά Σοφία!!!!!! Με τρέλανες τώρα! Τι υπέροχο αυτο που είπες! Εκπληκτικό ! Αν μας διαβάζει ο Χριστόφορος ίσως πρεπει να μας διαφωτίσει και να το λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν του για την προώθηση του αρώματος.

  11. Τι έμαθα σήμερα..! Σχολείο @Stella μου! Σχολείο είσαι! Έτσι ένιωσα διαβάζοντας το post σήμερα!
    🎄🎅❤️

  12. @SOFIA MARGA Σ΄ευχαριστώ πολύ Σοφία μου! Ολες μαθαίνουμε εδω μέσα, η μια απο την άλλη!

  13. @Stella μου αν γίνονταν αυτο!!!!!!!!θα ηταν ……!!!!!!

  14. Ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκληση Στέλλα και φυσικά για τα υπέροχα λόγια που έγραψες καθώς και τις κυρίες του beautyblog.gr γι’ αυτά που γράφετε!

    SOFIAT: έχει γίνει ήδη η πρόταση για μια performance στο εξωτερικό για την παρουσίαση των αρωμάτων με στοιχείο και μουσική νότα ανα δωμάτιο και στο τέλος ολοκληρωμένο το άρωμα στο τελικό στάδιο του δωματίου, απλώς θα αργήσει…

  15. Τι υπέροχες πολλές πληροφορίες σε ενα μόνο αρθρο!! Πόσα καινούργια πράγματα έμαθα άλλη μία φορά! Πολύ ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη προσέγγιση η σύγκριση της μουσικής με το άρωμα, αλλά έτσι δεν είναι πχ όταν λέμε οι νότες ενός αρώματος είναι οι τάδε…, οπως και η μουσική απαρτίζεται από νότες.. Επίσης έχει τύχει οπως με ανεβάζει ή με συγκινεί ενα αγαπημένο μου τραγούδι έτσι αντίστοιχα συμβαίνει με ένα αγαπημένο μου άρωμα… Ότι αναμνήσεις μου ξυπνάει ένα τραγούδι, το ίδιο και ενα άρωμα 💖 Συμφωνώ απόλυτα οτι για να καταλάβω πως μυρίζει ενα άρωμα πρέπει να το μυρίσω στο δέρμα μου, με τίποτα δεν μπορώ να το καταλάβω πάνω σε χαρτάκι.

  16. @CHRISTOPHER DICAS Εξαιρετικό project! Όταν είναι έτοιμο για το κοινό, να το παρουσιάσουμε!

  17. @CRISTOPHER DICAS Ευχαριστω για την απαντηση σας!!θα παραμένω με μεγάλη χαρά κάποια στιγμή στο μέλλον να ακούσω αυτές τις μουσικές συνθέσεις .

  18. ΒΑΛΙΑ

    Ήταν κύριο μέλημά μου να είναι αμιγώς ελληνική η παραγωγή και κατασκευή τους. Ζήτησα συγκεκριμένες προδιαγραφές και δυστυχώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια εδώ. Η συσκευασία των αρωμάτων και η σχεδίαση πάνω στα μπουκάλια έγιναν στην Ελλάδα απο πραγματικούς εραστές του αντικειμένου τους! Κύριο μέλημά μου είναι η ποιότητα γιατί υπογράφω με τ’ όνομά μου.

  19. Συγχαρητήρια @CRISTOPHER DICAS!!! Προσεγμένη δουλειά που κεντρίζει το ενδιαφέρον!!! 💛💙💜❤💛💙💚❤💛💙💜💙💛💚❤💙💜💙💛💛❤💚💙💜💜❤💛💛💙💚

  20. Εκτός από την εκπληκτική συνέντευξη Στέλλα κ πολλά συγχαρητήρια,μου κεντρισε το ενδιαφέρον η τόσο υψηλή περιεκτικότητα για άρωμα κατι που δεν συναντάμε εδώ στην Ελλάδα,ακόμα κ edp αρώματα που εχω δοκιμάσει πολλά εξ αυτών δεν έχουν την απαιτούμενη διάρκεια! Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν πληρούμε κάποια κριτήρια κ για προιόντα scincare π.χ που βρίσκεις στο εξωτερικό με υψηλότερες κ πολύ καλύτερες προδιαγραφές

  21. Εντυπωσιακή προσέγγιση της αρωματοποιίας μέσω της μουσικής, που είναι παντού! @SofiaT, εξαιρετική ιδέα! Είχα την τεράστια τύχη να ακούσω στο πιάνο τη μουσική από τον αρχιτεκτονικό ρυθμό του Παρθενώνα και του Ερέχθειου από πολυαγαπημένο μου άνθρωπο που έφυγε νωρίς και παρότι ήμουν πολύ μικρή, θυμάμαι τη στιγμή. Γιατί όχι και για τα αρώματα;

  22. ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Το έθεσες πολύ σωστά και δεν ξέρω, κατά πόσο έγινε σαφές, ότι εδώ μιλάμε για extraits. Κάποια προιόντα όντως δεν τα βρίσκουμε στην Ελλάδα. Το Extrait το έγραψα και παραπάνω ειναι πολύ μεγάλης συμπύκνωσης πιο πολύ κι από parfum. Αυτο πρακτικά σημαίνει, ότι με δυο σταγόνες π.χ έχουμε άρωμα που διαρκεί ακόμα και την επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να το συγχέουμε με ένα οποιοδήποτε eau de parfum ή eau de toilette που είναι διαφορετικής ελαφρύτερης συμπύκνωσης και χρειάζεται πολύ περισσότερη ποσότητα να αποδώσει.

  23. Υπεροχη συνεντευξη, υπεροχα μπουκαλια

  24. Με εξιτάρει η όλη περιγραφή .Τα συγχαρητήριά μου στο δημιουργό.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.