Αφιέρωμα Ελληνική Αρωματοποιία: Ελάτε να γνωρίσουμε τα JOUR NAPĒR PERFUMES.

 

 

 

Ο Γιώργος Παπαχατζής είναι ένας άνθρωπος προικισμένος και ταλαντούχος κι είναι εντυπωσιακό, πόσο οι προσλαμβάνουσες απ΄τα ταξίδια του, η προσωπική του καλλιέργεια, οι εμπειρίες και τα βιώματα του, η εντρύφηση στις ξένες κουλτούρες μετουσιώνονται σε ευωδιές.

 

 

Ένας νέος άνθρωπος, όμορφος και ευγενικός, με μιαν αστική θα λέγαμε ευγένεια,  μιαν ανεπιτήδευτη κομψότητα που καθρεφτίζεται στην επικοινωνία, στους τρόπους και αναπόφευκτα στα ίδια τα αρώματα του.  Γιατί ο Γιώργος Παπαχατζής μ΄ εντυπωσίασε κάθε στιγμή της επικοινωνίας μας, με αυτήν τη λεπτότητα, τον εκλεπτυσμό του, την φινέτσα και την αβρότητα που τον διακρίνει….

 

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που μετουσιώνονται στα αρώματα του.  Από την πρώτη στιγμή που τα πιάνεις στα χέρια σου, η εκπληκτική τους συσκευασία, η μαύρη πολυτελής κασετίνα, το ασπρόμαυρο χαρτί περιτυλίγματος με τα dessins, το φίνο διάφανο γυαλί με το μασίφ ζεστό ξύλινο καπάκι! Είναι από τις κομψότερες συσκευασίες αρωμάτων που έχω δει και είμαι σίγουρη, ότι ως δώρο θα εντυπωσίαζε ακόμα κι όποιον μπορεί να μην γνώριζε το brand.

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Παπαχατζής είναι εραστής του κλασσικού ελληνικού κάλους κι αυτο φαίνεται, στις ευωδιές που δημιουργεί.  Αυτές τις δωρικά όμορφες, διαχρονικές  και υπεράνω περιττών εντυπωσιασμών ευωδιές.  Είναι ουσιώδεις, αγγίζουν την ψυχή και ταξιδεύουν το νου διευρύνοντας τη σκέψη, εξαγνίζοντας τα συναισθήματα.

 

Το brand JOUR NAPĒR PERFUMES δημιουργήθηκε από μια σύνθετη λέξη που παντρεύει τις δυο αγάπες του Γιώργου Παπαχατζή, την δημοσιογραφία Journalist (αφού υπήρξε για πολλά χρόνια travel editor) και τα αρώματα Perfumes. Τα αρώματα του τα ένοιωσα προσωπικά, σαν την ψυχή, την ουσία της Ελλάδας, αν μπορούσαμε να την αποτυπώσουμε με αρωματικές νότες! Είναι αέρινα σαν τις πτυχώσεις ενός αρχαίου ελληνικού χιτώνα, ένα αραχνοΰφαντο βέλο που ανεμίζει πάνω απ΄ το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μα και γήινα σαν τα βράχια των Κυκλάδων.

 

 

Λογότυπο του Brand η Αφροδίτη! Η θεά που πρέσβευε στην αρχαία Ελλάδα τον έρωτα, τη γονιμότητα, την ηδονή και την αγάπη, αλλά και ωθούσε τις γυναίκες, να καλλωπίζονται.  Η θεά, της οποίας οι ιέρειες χρησιμοποιούσαν μυραλοιφές κι αρώματα.   Το λογότυπο της JOUR NAPĒR PERFUMES (graphic designer Fotini Lagou), ωθεί στην ενσάρκωση μιας νέας «θεάς Αφροδίτης», μιας ιέρειας του ερωτισμού, της αποπλάνησης και της σαγήνης, μιας ύπαρξης που κρατά στα χέρια της, τα κλειδιά του σύμπαντος!

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Παπαχατζής, τον οποίο θα γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα αύριο σε μια απολαυστική συνέντευξη, πάντρεψε στα αρώματα του, όλα όσα αγαπούσε.  Την μελέτη των αρχαίων συγγραμμάτων του Θεόφραστου, για την αρωματοποιία στην αρχαία Ελλάδα, το λιβάνι από τα πρωινά της Κυριακής που σκορπίζει την μυστικιστική ευωδιά του,  τα λουλούδια της νεραντζιάς στους γκρίζους δρόμους της Αθήνας την άνοιξη, τη θαλασσινή αύρα των νησιών και τα σπάνια και πολύτιμα αιθέρια έλαια που συλλέγει από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μέχρι την Αμερική και τη Νέα Ζηλανδία. Ακολούθησε το όνειρο του και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο κοσμετολογίας και αρωματοποιίας ISIPCA στις Βερσαλλίες, κι ύστερα παρακολούθησε σεμινάρια αρωματοποιίας στην τεχνική, την ιστορία και το marketing των αρωμάτων, στη Γκρας και το Παρίσι.

 

 

 

 

Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο, ότι ήθελε να γίνει ένας λαμπρός Έλληνας αρωματοποιός στην niche αρωματοποιία,  κι ας είχε ανατρεπτική αντίληψη για το άρωμα.   «Αν αυτός ο κόσμος δε χωράει το ανατρεπτικό μου είναι,  τότε θα χωρέσω εγώ μέσα σε αυτόν τα αρώματα που θα τον κάνουν μοναδικό!».   Μετά την αποφοίτησή του από το ISIPCA συνέχισε να εκπαιδεύεται δίπλα σε καταξιωμένες «μύτες» και το 2018, ιδρύει τη JOUR NAPĒR PERFUMES στην Αθήνα με αρώματα που βασίζονται σε σπάνιες και εξαιρετικά πολύτιμες πρώτες ύλες.  Ο Έλληνας αρωματοποιός Γιώργος Παπαχατζής ομολογεί «Δε με ενδιαφέρει τι αρώματα θέλει η πλειοψηφία! Στο εργαστήριό μου αφοσιώνομαι και δημιουργώ αποκλειστικά για τους λάτρεις των αρωμάτων, του ερωτισμού και της πολυτέλειας, σε κάθε γωνιά του κόσμου που θέλουν να νιώθουν ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ».

 

 

 

 

Τα λάτρεψα τα αρώματα της JOUR NAPĒR PERFUMES, δεν θα το αρνηθώ, γι΄αυτό και σας τα παρουσιάζω σήμερα, ξεκινώντας από τα πιο αγαπημένα μου.

 

 

AITHRIA – Έτσι μυρίζει το καλοκαίρι στην Ελλάδα!

 

Πολλοί αρωματοποιοί έχουν προσπαθήσει, να κλείσουν το ελληνικό καλοκαίρι σ’ ένα μπουκάλι. Με πολύ ξεκάθαρη άποψη θα σας πω, ότι η JOUR NAPĒR τα κατάφερε περίφημα κι όχι μόνο γιατί πρόκειται, για ένα θαλασσινό, «salty», αέρινο άρωμα. Το AITHRIA που υπεραγαπώ είναι ένα παζλ, από όλα όσα απαρτίζουν το ελληνικό καλοκαίρι. Υπέροχο, καλοκαιρινό, αέρινο άγγιγμα από Ελλάδα και Μεσόγειο. Ευωδιές δροσιστικές, αναζωογονητικες, ίσως το ιδανικό άρωμα για ν’ αντεξεις τον καύσωνα, αν και είναι εξίσου απολαυστικό το χειμώνα, μιας που οι νότες του αναδεικνύονται περίφημα στο κρυο. Μοιάζει με ένα δροσερό μοχίτο, αφού ο δυόσμος πρωταγωνιστεί και το λεμόνι συνοδεύει, ενώ το γιουζου που επίσης αγαπώ, χαρίζει την αισθησιακή πικραδα του, αλλά είναι πολλά περισσότερα από απλές δροσερές νότες. Απολαυστικό και ζωοδόχο καλοκαίρι που το ρουφας αχόρταγα! Μέντα, δυόσμος, πράσινο τσάι και καρύδα, αλάτι και λεμόνι... Η νωχελική Αθήνα που λικνίζεται φλερτάροντας σε ρυθμούς λάτιν σιγοπίνοντας μοχίτο, τα βυθισμένα στο «απόλυτο τίποτα» απογεύματα του Αυγούστου, η αλμύρα των Κυκλάδων και μια αμυδρη αίσθηση που έχει απομείνει στο δέρμα, από το αντηλιακό.  Κατά τη γνώμη μου, το άρωμα του brand που πολλοί ξένοι αρωματοποιοι, που προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο, θα έπρεπε να ζηλεύουν!

 

 

 

 

ΟROSSIMO Η αποπλάνηση της πικάντικης …πούδρας!

 

Οι αντιθέσεις έχουν πάντα τη δική τους γοητεία κι εδω ο Γιώργος Παπαχατζής δημιούργησε ένα άρωμα αντιθέσεων, που παντρεύονται περιφημα, σ΄ένα σύνολο πολύ αγαπημένο. Ειδικά, για όσους αγαπούν τα μπαχαρικά, αλλά και την πούδρα, όπως εγώ. Την ντελικάτη, γυναικεία, νοσταλγική πούδρα των καλλυντικών.  Πως γίνεται τα ξύλα, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, να δίνουν ένα τόσο αέρινο άρωμα, αλλά με δύναμη και χαρακτήρα; Κι όμως εδώ μιλάμε για μια πικρόγλυκη, ηδονικη πούδρα και νότες όχι ακριβώς πικάντικες, αλλά σπιρτόζικες που δεν χορταίνω να μυρίζω! Ο συνδυασμός με το πατσουλι φέρνει στην όσφρηση μου, την αίσθηση της πικρογλυκης σκόνης του κακάο. Πολύ καλή διάρκεια και ιδανικό για κάθε στιγμή και εποχή ακόμα και για το καλοκαίρι, για όσους αγαπούν τα μπαχαρικά και τα σπιρτώδη αρώματα, αλλά τα φοβούνται αυτή την εποχή! Ακροβατώντας από την ντελικάτη αίσθηση της πούδρας, στα κρίνα της κοιλάδας και στην πικάντικη ζεστασιά των ξύλων, το άρωμα  Orossimo είναι μια οσφρητική ωδή στις αντιθέσεις αλλά και την αρμονία, όταν αυτές μπορούν να συμπορεύονται.

 

 

 

 

VARONOS – «Αυτό το άρωμα έχει μέλλον!»

 

Ένα εμβληματικό «αρρενωπό» και ακαταμάχητο άρωμα σύμβολο αυτοπεποίθησης, τόλμης, δύναμης, ελευθερίας!  Το φόρεσα και το λάτρεψα, παρ’ ότι κανείς θα το θεωρούσε «σκληρό». Αλλά είναι, σαν ένας άντρας με σκληρή παρουσία και καρδιά, τρυφερή κι ευαίσθητη.  Είναι ένα πραγματικά πολύ καλό άρωμα! Τελικά, μου αρέσει πολύ ο τρόπος, που το brand χρησιμοποιεία την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.  Μου θύμισε ως ενα βαθμό, τα κλασικά essence sticks, όμως σε πιο διακριτικό και λιγότερο διαπεραστικό άρωμα, παρότι έχω αδυναμία στα essence sticks. Στην αρχή μύρισα καπνό από ξηρά φύλλα, ξυλα και κανέλα, ευχάριστα κι όχι αποπνικτικα, χωρίς αίσθηση του καμμένου. Μια γλυκιά αύρα, όταν τέτοια υλικά καίγονται στο τζάκι τον χειμώνα. Πραγματικά ένα πολύ καλό άρωμα!

 

Είναι μια εμβληματική έκδοση, γιατί είναι αυτο που η υψηλή αξιολόγηση που δέχθηκε ο Γιώργος Παπαχατζής κατα τις σπουδές του στη Γαλλία, του έδωσε τα φτερά και το θάρρος της συνέχειας και της δημιουργίας.

 

 

 

NYCHTA – Της νύχτας τα μυστήρια και η ομορφιά του αγνώστου.

 

Το άρωμα της JOUR NAPĒR που κέντρισε το ενδιαφέρον της Deutsche Welle.  Όχι τυχαία, αφού το NYCHTA αποτελεί έναν ύμνο στο τριαντάφυλλο Δαμασκού. Τι άρωμα έχει η νύχτα; Τι ευωδιά έχει ο έρωτας και η μοναξιά, η λάμψη και το σκοτάδι, το ρομαντικό και το χυδαίο, η λύτρωση και η προδοσία, τι αντίκτυπο έχουν αυτά μέσα στη NYCHTA; Αρωμα ηδονικό, σαν τις αμαρτίες, μεστό και πλούσιο με νότες από υλάγκ υλάγκ και πατσουλί, ροζ πιπέρι , σανδαλόξυλο και μαύρη ορχιδέα.  Αρωμα ζεστό που δεν είναι γλυκερό, αλλά βαθύ.  Σοκολάτα με λιβάνι, τριαντάφυλλο με κεχριμπάρι… Οσοι αγαπούν τα γκουρμαν αρωματα θα το λατρέψουν με την πρωτοτυπία του!

 

 

 

 

 

ΕROS IROSΟ ευφάνταστος έρωτας!

 

To πάθος, η γοητεία, η αποπλάνηση, ο έρωτας, η προδοσία, η λύτρωση… ή αλλιώς; Εros Iros! To “γλυκόπικρο άρωμα, για τις δύο πλευρές του έρωτα”, είναι εμπνευσμένο από ένα βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη.  Ενα άρωμα γλυκό που δεν μοιάζει όμως, με τα συνηθισμένα «σιρόπια» που κυκλοφορούν στην αρωματοποιία.  Υπέροχο πάντρεμα των δερμάτινων νοτών, καπνού, ουντ, κεχριμπαριού με το υλαγκ υλαγκ, το κεράσι τη φράουλα, την καραμέλα, το λωτό.  Ο έρωτας τα έχει όλα κι ο EROS IROS είναι εθιστικός, σπάνιος, απρόβλεπτος, ρομαντικός, παθιασμένος…    Είναι «βρώσιμος» με νότες από κουβερτούρα, αλλά και παιχνιδιάρικος με αύρα από τσιχλόφουσκα και ξυλώδες έλεμι. Αυτός ο έρωτας είναι πραγματικά πολύ ευφυής και μένει για πάντα!

 

 

 

 

 

 

Cruelty free και refilling policy, από τη JOUR NAPĒR PERFUMES.

 

Τα εκλεπτυσμένα, αλλά απέριττα μπουκάλια, είναι όλα περιεκτικότητας 50 ml, για να μεταφέρονται εύκολα παντού, ενώ το ξύλινο μασίφ καπάκι τους κατασκευάζεται αποκλειστικά για την JOUR NAPĒR, ένα – ένα στο χέρι, από ξυλεία ευρωπαϊκών δασών βιώσιμης διαχείρισης.  Δεν πετάγονται! Ψεκάζετε το άρωμα πάνω στο καπάκι και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον αρωματισμό συρταριών ή ως press papier. Ολα τα αρώματα JOUR NAPĒR είναι cruelty free, ενώ το brand εφαρμόζει refilling policy, έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε το μπουκαλι σας μια ολοκληρη ζωη, χωρις να επιβαρυνεται το περιβαλλον.

 

 

 

 

 

Φτιάξτε το δικό σας custom made άρωμα.

 

Εξομολογηθείτε στον αρωματοποιό Γιώργο Παπαχατζή τις εσάνς των ομορφότερων αναμνήσεων της ζωής σας και τα αγαπημένα σας αρώματα και δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό άρωμα που θα φέρει το δικό σας όνομα στο πολυτελές μπουκάλι!

 

 

Επίσης η JOUR NAPĒR PERFUMES διαθέτει την πληρέστατη σειρά «Scented Home Collection» με πολυτελή αρωματικά κεριά, reed diffusers, διαχυτή αιθερίων ελαίων, ατμοποιητές, linen sprays, room sprays, pillow sprays, με ιδιαίτερες αρωματικές συνθέσεις μεγάλης διάρκειας και υψηλής αισθητικής συσκευασίες.

 

 

 

 

 

Stella

 

 

34 Σχόλια
  1. Λεω σήμερα το απόγευμα να ξεκινήσω με ενα AITHRIA για να μεταφερθω με την φαντασία μου σε μια παραλία κρατώντας ενα μοχιτο ,θα περπατήσω για λιγο ξυπόλητη στην ακροθαλασσιά
    θα αφήσω το ηλιοβασίλεμα να χαϊδέψει το πρόσωπο μου και περιμένοντας τον Varonos για να μου κρατήσει το χέρι θα αφησουμε τον Eros iros να μας αποπλάνηση ….μετα θα κλείσω το ταξίδι μου ψεκαζοντας τα μαξιλάρια με ενα Orossimo για να κοιμηθώ στα σύννεφα!!!

  2. @Julia με συγκινείς αφάνταστα ❤❤❤❤😘😘😘😘😘

  3. @Stella μαλλον μου δινει έμπνευση η ελληνική αρωματοποιία και ο καταπληκτικός τροπος που μας τα περιγράφεις!! Δεν σου υπόσχομαι πάντως για συνέχεια 😁😁😁😁 αυτο το αφήνω σε εσενα😘😘😘😘😘😘

  4. Επειδή έχω αδυναμία στα πουδρινα αρώματα το Orossimo μου έχει εξάψει τη φαντασία! Επίσης μου αρέσει πολύ η συλλογή με τα αρωματικό κεριά και τα μπουκαλάκια με τα στικς-με αυτά που διάβασα παραπάνω πιστεύω ότι θα δώσουν στο σπίτι ονειρεμένη μυρωδιά!

  5. @Maryl Κι άλλα θα σ΄αρέσουν! Να μη σου πω όλα… Εχουν όλα έναν “πουδρινο” χαρακτήρα, αλλα αέρινο πολύ! Όταν ανοίξουν όλα με το καλό, πήγαινε μέχρι τα Sensities που έχει και Journaper και Kalotini και δοκίμασε τα!

  6. Πόσο ευφάνταστη και συνάμα λιτή και κομψή η συσκευασία….φαίνεται σαν λαμπατέρ με ξύλινο καπέλο …
    Το ΟΡΟΣΗΜΟ σαν να το ακούω να φωνάζει το όνομά μου (λατρεύω τις νότες τις συγκεκριμένες)
    Και τα κεριά…..ωωωω,τα κεριά…. λιτή κι απέριττη η συσκευασία και οι μυρωδιές τους στοιχηματίζω πως θα συνεπαίρνουν….

  7. Τώρα μόλις επισκέφθηκα το eshop και έμεινα άφωνη από τις τιμές…. τις περίμενα τουλάχιστον 3 με 4 φορές υψηλότερες…. κι έχει και pillow spray….τρέξτε,κορίτσια…εγω εβαλα ήδη κάποια πράγματα στο καλάθι μου….και θα επιστρέψω μόλις πληρωθώ….ειλικρινά χάρηκα πολύ που είναι τόσο προσιτές οι τιμές….

  8. @Celia, άκουσα την συμβουλή σου! Κάνω παράλληλα την περιήγηση μου στην σελίδα! Υπέροχα και προσιτά! Τα αρώματα έχουν πολύ όμορφη, ξεχωριστή συσκευασία. Και τα κεριά, δεν είναι πολύ ωραία ιδέα για δώρα;
    ❤️🎅🎄

  9. Πάντα μου κεντρίζει το ενδιαφέρον ένα ιδιαίτερο μπουκάλι στα αρώματα!!! 💛💙💜❤💛❤💚💚💛❤💜❤💛💚 Πολύ καλό φαίνεται και πιστεύω θα μυρίζουν και ωραία. Προσιτές τιμές για όλους και κατάλληλο για δωράκια!!! 💛💙💚❤💜💙💛💚❤💜💙💛💛❤💚💙💜

  10. Εμείς που μένουμε Θεσσαλονίκη και δεν έχουμε τα sensities, που μπορούμε να βρούμε αυτά τα αρώματα οοοοταν ανοίξουν τα μαγαζιά; Θα ήθελα πολύ να τα μυρίσω από κοντά!!!! 💛💙💚❤💜💙💛💚❤💜💙💛💚❤💙💛💜❤💛💙💛💙💚❤💛❤💛❤💜💙💛❤💛❤💜💜❤💜💙💛💙💛

  11. @Julia θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Το θέμα”τιμή” σε αυτό ειδικά το ζήτημα είναι αδύνατον να μπει σε ένα ζυγι για όλα τα αρώματα της niche. Ειδικά όταν μιλάμε για προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλότατου κόστους πρώτων υλών αλλά και διάθεσης.

  12. Να σας ευχαριστήσω όλους και προσωπικά αλλά και εκμέρους της ομάδας μας στην JOUR NAPER PERFUMES, και πρώτα απ΄ όλα την κυρία Στέλλα Ασκέλη και το beautyblog.gr & more, για αυτό το υπέροχο αφιέρωμα στην Ελληνική Αρωματοποιία JOUR NAPER PERFUMES, και τα εγκωμιαστικά σχόλιά σας που μας δίνουν πάντα τη δύναμη να συνεχίζουμε και να μεγαλώνουμε! Να σας ενημερώσω επίσης ότι όλα τα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα θα τα βρείτε σε αυτό το link του eshop μας https://www.journaper.com/el/distribution/
    Και φυσικά μπορείτε να τα αποκτήσετε με την έκπτωση μας αποκλειστικά στο eshop μας https://www.journaper.com/el/
    Σας ευχόμαστε καλές γιορτές γεμάτες υγεία, αισιοδοξία και αρώματα σαγήνης και χαράς!!!

  13. Με έχει εκπλήξει η μεγάλη γκάμα των συγκεκριμένων αρωμάτων. Μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις! Σίγουρα θα μπουν σε λίστα, αφού μελετήσω καλύτερα το κείμενο της Στέλλας μας και το site.

  14. Κάθε μέρα και μια έκπληξη,κάθε μέρα και ένα ελληνικό θαύμα!Υπέροχα φαίνονται αλλά και οι συσκευασίες τρέλα!

  15. @Τζενη Κας: Το «οικονομικότερα και “πολύ” ποιοτικότερα» δεν ισχύει για τίποτα και πόσο μάλλον για τη συγκεκριμένη βιομηχανία που οι πολύτιμες πρώτες ύλες είναι καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα. Στα πάντα, παίρνεις ο, τι πληρώνεις

  16. @Julia Δεν με βρίσκεις σύμφωνη όχι για τα συγκεκριμένα αρώματα που δεν αμφισβητώ την ποιότητα, αλλά για έλεγξε σέρουμ κ κρέμες προσώπου πανάκριβες άνω των 100€ τα συστατικά πόσα αρώματα,συντηρητικά κ φαγεσωρογόνα συστατικά περιέχουν κ θα αταλάβεις! Μπορώ άνετα να σου παραθέσω το παγκόσμιο site cosdna και έλεγξε όποια προιόντα θέλεις κ κρίνεις εσυ από πολύ top εταιρείες.Το έχω ψάξει κ δεν στο λεω έτσι.Και μην παραξενευόμαστε μετά που λίγες γυναίκες ελληνίδες έχουν ωραίο καθαρό πρόσωπο αυτές όμως τα ακουμπάνε όχι αστεία..δεν είμαι υπερ ούτε του φθηνού ούτε ακριβού αλλά του ποιοτικού κ δεν μπορώ να πω ότι οικονομικά προιοντα ειναι όλα χάλια αυτό είναι λάθος.Δεν πιστεύω στην τιμή ενος προιόντος γιατί απλά είναι ένα μεγάλο brand κ πληρώνω την μάρκα..Δηλαδή η ποιότητας μιας κρέμας της Στέλλας είναι χειρότερη από μία κρέμα που αγγίζει τα 60-70-100€ ??

  17. @Tζένη Κας: Η συζήτηση είναι για τα αρώματα και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι πολύτιμες πρώτες ύλες στην ποιότητά τους και την τιμή τους και καλό είναι να παραμείνει εκεί. ‘Όπως και να έχει όμως, διαφωνώ κάθετα με το λάθος επιχείρημα σου να συγκρίνεις ένα 100% φυσικό brand αρωματοθεραπείας με brands στα οποία οι έρευνες βασίζονται σε εργαστηριακές μελέτες και επιστήμες όπως η χημεία και η βιολογία πάντα φυσικά σε συνάρτηση με τα οφέλη της φύσης- εφόσον σχεδόν πλέον σε όλα τα προϊόντα περιποίησης υπάρχει σύζευξη χημείας και φυσικής . Και για να σου είμαι και απόλυτα ειλικρινής δεν με αφορά το τι γράφει ο καθένας. Είδαμε που μας έχει φτάσει το γεγονός ότι κάνουμε όλοι τους ειδήμονες -πραγματογνώμονες τους τελευταίους 9 μήνες.

  18. @Julia Συμφωνώ γι αυτό κ ανέφερα οτι δεν αναφέρομαι στα αρώματα που παρουσιάζει η Στελλα άλλα σε αυτό που είπες ό,τι πληρώσεις παίρνεις! Κ δεν είναι τι λέει ο καθένας δεν το λέει κάποιος επίσημη σελίδα είναι κ δεν μπορούμε να διαψεύσουμε ότι πολλά συστατικά ειναι καταστροφικα για το δέρμα! Όσο αφορά τα αρώματα επίσης πωλούνται αρωματα που είναι πολύ ακριβά χωρίς την επιθυμητή διαρκεια!! Στο προηγούμενο άρθρο μιλάμε για ακριβα αρωματα που όμως έχουν την υψηλότερη συγκεντρωση που δεν μπορείς να βρεις ούτε σε άρωμα κ συμφωνώ με την τιμή, όμως μην μου πεις ότι δεν υπάρχουν αρώματα στην αγορά με την ίδια ή υψηλότερη τιμή που όμως έχουν μικροτερη συγκεντωση αρα κ λιγότερη διάρκεια.. εκεί λοιπόν έρχεται ότι πληρώνω το brand άρα δεν ισχύει ό,τι πληρώσεις παίρνεις

  19. @ΤΖΕΝΗ, από τα πιο ακριβα αρώματα που εχω είναι κάποια από την private blend σειρά του Τοm Ford και κάποια από Jo Malone …στα συγκεκριμένα πάντως, εχω διαπιστωσει πως ταιριάζει γάντι (και με το παραπάνω θα έλεγα ) το ό,τι πληρώνεις παίρνεις στο θέμα διάρκειας…

  20. Ξεχνάμε και κατι άλλο, το οποίο ειναι άκρως σημαντικό για το θέμα αρωμα. Τι αγαπάμε, τι μας εκφράζει, τι μας ταιριάζει, πιο άρωμα υπογραμμίζει αυτο που είμαστε! Αν εγω έχω βρει ένα άρωμα που λατρεύω, θα κάνω οικονομίες και θα το πάρω. Μπορεί να μην το φοράω κάθε μερα, αλλα θα το φοράω. Είτε είναι ένα designer άρωμα, είτε niche. Για κάποιον μπορεί να είναι το Brand του super market, αλλά στην ψυχή του να είναι το πιο υπέροχο, να μιλάει… για άλλον μπορεί να είναι το πιο σπάνιο vintage που υπάρχει στο ebay! Τα αρώματα είναι κομμάτια του εαυτού μας. Υπαρχουν κι αυτοι που απλά θέλουν να μυρίζουν ωραία και δεν τους νοιάζει, βάζουν ενα, δυο, τρια… όποιο άρωμα τους κανει κέφι και δεν το πολυψάχνουν. Αυτοί όμως που εχουν ιδιαίτερη σχέση με τα αρωματα και ταυτίζονται, οπότε αναζητούν αυτο το ξεχωριστό που μιλάει στη ψυχή τους, ξέρουν για τι πράγμα μιλάω. Κι αυτο δεν έχει να κανει με την τιμη, εννοώντας, ότι μπορει να είναι κι ενα designer και συνηθισμένο άρωμα.

  21. @ Stella Τα είπες όλα…έχεις πολύ ωραίο λόγο κ τρόπο έκφρασης! Μπράβο

  22. @Stella: Αναμφισβήτητα το προσωπικό συναίσθημα, οι αναμνήσεις, το τι μας «ξυπνάει» ένα άρωμα είναι υπεράνω οποιασδήποτε τιμής. Και εγώ λατρεύω να μυρίζω την κολόνια «Μυρτώ» μου θυμίζει την προγιαγιά μου που την είχε κάτω από το μαξιλάρι της πάντα. Πράγματι «μιλάει» στην ψυχή μου- όπως ακριβώς το έγραψες.
    Αλλά αν μιλήσουμε για αρωματα με αρμονία, με δύναμη, με διάρκεια, με βάθος, με αυθεντικότητα, με sillage, πληρώνεις ό,τι παίρνεις.

  23. @julia ξέρεις, ότι συμφωνώ! Πώς να υποτιμήσω την αξία με κάθε ερμηνεία, ενός αρώματος δια χειρός π.χ serge lutens?

  24. @Stella: Μόνο ένα αχχχχχ μπορώ να πω… (όπως αχχχχ λέω και για τον Kurkdjian…)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.