Αφιέρωμα Ελληνική Αρωματοποιία: ΤΗΕΟDOROS KALOTINIS PERFUMES και τα αρώματα που αγαπήσαμε.

 

 

 

Τον Θεόδωρο Καλοτίνη και τη δουλειά του στο brand Theodoros Kalotinis Parfums, τα παρακολουθούμε εδω και αρκετά χρόνια στο beautyblog.gr & more, από το ξεκίνημα του ακόμα, στην ελληνική αγορά.

 

Είναι όμορφο, να βλέπεις έναν δημιουργό να εξελίσσεται, να προοδεύει, να πειραματίζεται, να επανεφεύρει τον εαυτό του.

 

Στη νέα σειρά πέντε αρωμάτων που λανσαρίστηκε φέτος, στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για ολόκληρο τον κόσμο, ο Θεόδωρος Καλοτίνης είναι σα να έβαλε στοίχημα με όλους μας και περισσότερο με τον εαυτό του, ότι μπορεί να μας γυρίσει στην ασφαλή αγκαλιά της παιδικής μας ηλικίας.  Σε μια χρονιά που όλα είναι ρευστά κι οι σταθερές μας καταρρίπτονται, ο Θεόδωρος Καλοτίνης σαν μάγος των παραμυθιών, σκορπάει ευωδιές που μας εμπνέουν ασφάλεια, ζεστασιά, γαλήνη, αισιοδοξία.

 

Ένα τρυφερό σύννεφο από ευωδιές, που μάθαμε τότε ή θα μπορούσαν να αποτελούν κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων, εκεί που χωρίς δισταγμό επιστρέφουμε, για να νιώσουμε πάλι εμπιστοσύνη για το μέλλον.  Όπως γράφει και η perfume expert Ελενα Βοσνάκη,  «απλά, αξιόπιστα πράγματα και ευωδιές που μπορούν να μας μεταφέρουν σε ένα καλύτερο μέρος».

 

 

 

 

 

Τα αρώματα του Θοδωρή Καλοτίνη, έχουν ένα πολύ κοινό dna.  Μια διακριτή ταυτότητα, στην οποία μένει πιστός όλα τα χρόνια που δημιουργεί.  Στην αρχή, οι νότες κορυφής των αρωμάτων του είναι μια “έκρηξη”! Ενα πλούσιο, έντονο, σύννεφο που σκάει στη μύτη, μέσα στο πρόσωπο σου και μπορεί ακόμα και να σε τρομάξει… Όλη αυτή η έκρηξη, διαρκεί συνήθως το πρώτο μισάωρο.  Στη συνέχεια, το άρωμα εξελίσσεται, μεταμορφώνεται με έναν πολύ όμορφο τρόπο, αναδεικνύεται και αλλάζει συνεχώς, καταλήγοντας σε μια πολύ διακριτική, κατά τη γνώμη μου σαγηνευτική ευωδιά, με τεράστια διάρκεια. Η εξέλιξη, ένα στοιχείο που τείνει να εκλείψει σε πολλά σημερινά αρώματα, είναι ένα πλεονέκτημα στο οποίο ο Θεόδωρος Καλοτίνης παραμένει πιστός.

 

Ας γνωρίσουμε την καινούργια σειρά αρωμάτων Theodoros Kalotinis Parfums, για τα οποία αύριο θα μας μιλήσει και ο ίδιος ο δημιουργός τους, σε μια «εξομολογητική» και πολύ ανθρώπινη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 

 

 

 

 

 

PLUMERIA – EAU DE PARFUM

 

Θα σας πω μια πραγματική και διασκεδαστική ιστορία γι’ αυτο το άρωμα, που συνέβη μια, δυο μέρες πριν τον φετινό Δεκαπενταύγουστο στο Σύνταγμα, κατά τις 5.00 το απόγευμα! Μέσα στο κατακαλόκαιρο και τον καύσωνα δηλαδή.  Έχει σημασία αυτό που σας λέω… γιατί δεν είναι κι η καλύτερη ώρα, ούτε η καλύτερη εποχή και θερμοκρασία για κανένα άρωμα.   Λίγα λεπτά πριν,  έχω κάνει ένα πέρασμα από τα SENSITIES, για να δοκιμάσω τα καινούργια αρώματα του Theodoros Kalotinis, που μόλις έχουν κυκλοφορήσει κι έχω διαβάσει ενθουσιώδεις κριτικές από μέλη και connoisseurs, στην ελληνική Fragrantica.

 

Οπότε, δεν χάνω την ευκαιρία και βγαίνω ψεκασμένη με Plumeria Theodoros Kalotinis. Σταματάω ένα ταξί και μόλις μπαίνω δέχομαι θερμή υποδοχή από τον οδηγό! “Τι αρωματάκι ειναι αυτο κυρία μου; Το πήρατε; Καταπληκτικό!”.   “Όχι” λέω, “απλα το δοκίμασα…”.  “Εχετε ψεκαστεί στο χέρι; Μισό λεπτό στο φανάρι μυρίζω χερι, αν μου επιτρέπετε και σας λεω, γιατι σας παει…. γιατί το άρωμα ειναι να σου πηγαίνει κι όλας….” λεει ο expert αρωμάτων – ταξιτζής…  Μυρίζει στο φανάρι το απλωμένο χέρι μου απο το πισω κάθισμα και ζητοκραυγάζει…. “ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! Να το πάρετε κυρία μου! Να το πάρετε!!!!” Σ΄όλη την διαδρομή, ο οδηγός πολύ χαριτωμένα, αλλά με ειλικρινή ενθουσιασμό επαινούσε το άρωμα μου.  Φτάνουμε στον τελικό προορισμό και την ώρα που βγαίνω απο το ταξι…. δεν παραλείπει να μου πει… “και μην ξεχάσετε να πάρετε το αρωματάκι κυρία μου!!!”  Ομολογουμένως, τέτοια ενθουσιώδη υποδοχή σε άρωμα μου, δεν έχω ξαναδεχθεί…

 

 

Η Πλουμέρια ή φούλι ή φραντζιπάνι είναι ένα λουλούδι που βρίσκεται παντού στην Κρήτη και σφραγίζει τον αέρα και την αύρα του νησιού. Ο κρητικός αρωματοποιός δεν θα μπορούσε να μην την συμπεριλάβει στη νεα του σειρά εφ΄όσον η πλουμέρια είναι το λουλούδι, άμεσα συνδεδεμένο με την μητέρα του. «Θυμάμαι τη μητέρα μου, να κρατάει τα καλοκαίρια άνθη πλουμέριας! Το άρωμά του προκαλεί γαλήνη και αρμονία, μου έλεγε. Κάπως έτσι εμπνεύστηκα το άρωμα Plumeria. Ένα ευαίσθητο άνθος που είναι παράλληλα και τόσο δυναμικό… ακριβώς όπως και η ψυχή της γυναίκας». Τρυφερό, θηλυκό, δυναμικό, γήινο μα και ζεστό, ασφαλές σαν την αγκαλιά της μάνας που μας έκρυβε παιδιά στην αγκαλιά της κι εμείς κουρνιάζαμε σαν να μην υπάρχει τίποτα κακό στον κόσμο.

 

Ευωδιά από αιθέριο έλαιο σανταλόξυλο, πλουμέρια και περγαμόντο. Λεπτό, αρχοντικό μα και καθαρό, φρέσκο, αληθινό. Αναπαράγει μοναδικά την μυρωδιά του ίδιου του λουλουδιού, αφήνοντας πίσω του μια πουδρένια απαλότητα.

 

 

 

 

 

 

 

AEGEAN SALT & CITRUS – EAU DE PARFUM

Αύρα Αιγαίου, θαλασσινό αλμυρό μελτεμάκι που σε χτυπάει στο πρόσωπο…Τα παιδικά μας καλοκαίρια φτιάχνοντας πύργους στην παχιά άμμο.... Από τα αρώματα που αγαπώ, γιατί φέρνουν το καλοκαίρι στη ζωή μας, κάθε στιγμή και κάθε εποχή.  Το θαλασσινό αλάτι, πηγή ζωής και θρέψης, κυριαρχεί σε έναν μοναδικό συνδιασμο με δροσερά εσπεριδοειδή.  Λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ βρεγμένα από θάλασσα, θάλασσα αλμυρή και ολοζώντανη,  μπλέκονται με την οσμή από υγρά φύκια και ξερή καυτή άμμο.

Ενα άρωμα για κάθε στιγμή που θέλουμε, να τρέξουμε ξυπόλητοι στη άμμο…

 

 

 

 

 

VANILLA – EAU DE TOILETTE

Ποιός δεν αγάπησε τη μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα τραγανά κουλουράκια βανίλιας, που ψήνονται στο φούρνο;  Λένε πως αγαπάμε τη μυρωδιά της βανίλιας γιατί προσομοιάζει με τη μυρωδιά του μητρικού γάλακτος. Αυτό το μοναδικό άρωμα με συστατικά εξαιρετικής ποιότητας, δεν είναι ένα συνηθισμένο γκουρμέ.  Είναι η ασφάλεια της αγκαλιάς, που ψήνει για μας λιχουδιές ξέχειλες από καραμέλα και βανίλια. Η αγκαλιά μυρίζει πατσουλί και ξυλώδεις νότες κι εμείς φωλιάζουμε στην λερωμένη, από σκόνη αλευριού και βανίλια, ποδιά της.  Ενα άρωμα «λιχουδιά» για παιδιά κάθε ηλικίας.

 

 

 

 

SEA GOD – EAU DE PARFUM

Ο Θεός της θάλασσας, ο επιβλητικός Ποσειδώνας, πλανιέται μέσα στο αντρικό άρωμα Sea God.  Ενα άρωμα που αναπαράγει την ορμή του ωκεανού και τα ανήλιαγα βάθη του.  Ενα άρωμα με την ένταση του κέδρου και των ξύλων στις νότες του,  που άνετα μπορεί να φορεθεί κι από γυναίκες, που αγαπούν τα δυναμικά αρώματα. Φρέσκο περγαμόντο και υδάτινες συμφωνίες δίνουν αυτη τη φορά, το έντονο στίγμα ενός βαθύ πελάγους ταραγμένου, με κύματα δυνατά κι ατίθασα.  Η έμπνευση του αρώματος είναι από τον θεό της θάλασσας Ποσειδώνα. Μια προσπάθεια να αποδώσει οσφρητικά ο Θεόδωρος Καλοτίνης, την μυθολογία που τον ήθελε μια θυελλώδη αρρενωπή παρουσία, ν’ αναδύεται μέσα απ΄τα κύματα και να κρατάει στην τρίαινα του την δύναμη των θαλασσών και την τύχη των ανθρώπων.

 

 

 

 

 

I AM BEAUTIFUL – EAU DE PARFUM

 

Το I AM BEAUTIFUL, είναι πιστό δείγμα του αρωματικού DNA των αρωμάτων Theodoros Kalotinis. Οι νότες κορυφής είναι εκρηκτικές, ένα πλούσιο, έντονο, σύννεφο που σε τυλίγει.  Μετά από ένα μισάωρο το άρωμα γίνεται ένα μπουμπούκι που ανθίζει, μεταμορφώνεται και καταλήγει σε μια πολύ διακριτική, φίνα σαγηνευτική ευωδιά, με τεράστια διάρκεια.

 

 

Ο ίδιος ο αρωματοποιός δηλώνει για το I AM BEAUTIFUL, πως περιέχει κάποια πολύ εκλεκτά συστατικά. Η αλήθεια είναι, ότι είναι δύσκολο να πετύχεις ένα άρωμα τριαντάφυλλου, χωρίς να προσομοιάζει με κάτι λιγωτικό ή συνθετικό. Ισως είναι η πιο δύσκολη σύνθεση, αν σκεφθεί κανείς τα άπειρα αρωματα τριαντάφυλλου που κυκλοφορούν στην αγορά. Στο I ΑM BEAUTIFUL βρίσκουμε την ίδια έκρηξη των πρώτων νοτών, με έντονο το φρουτοπατσουλί και τα κρανμπερυ, μια γλυκοφρουτώδη μίξη. Θα συμβούλευα όσους το δοκιμάσουν, να κάνουν λιγη υπομονή και να μην βιαστούν να κρίνουν απο την πρωτη εντύπωση, γιατί αμεσως μετά τους επιφυλάσσεται μια έκπληξη.

 

 

Ενα αέρινο συννεφο πούδρας με διακριτική ευωδιά τριαντάφυλλου, ένα άρωμα που αγκαλιάζει, χωρίς να επιβάλλεται. Μια ροζ σιφόν τουαλέττα, μια μεταξωτή κουφετί πασμίνα που σε τυλίγει ζεστά στην πρώτη ψύχρα του φθινοπώρου. Σ΄εμένα θύμισε κατι πολύ χαρακτηριστικό. Σα να μυρίζεις, σα να εισπνέεις την άχνη ζάχαρη που έμεινε στο κουτί, απο τα λουκούμια τριαντάφυλλου. Το τριαντάφυλλο στο I AM BEAUTIFUL πλησιάζει περισσότερο στο ροδόνερο, γι΄αυτο αναφέρω, ότι είναι σαν την άχνη ζάχαρη που μυρίζεις, όχι που την τρως, γιατι δεν είναι υπερβολικά, αλλά ισορροπημένα γλυκό.

Την πρώτη μέρα που το φόρεσα, έπιασα τον εαυτο μου να προσπαθεί να εντοπίσει στον αέρα, τι μυρίζει τόσο όμορφα και μετα απο μερικά δευτερόλεπτα να συνειδητοποιώ, οτι είμαι εγώ! Πως γίνεται τώρα αυτη η αρωματική βόμβα των πρώτων λεπτών, να εξελίσσεται σε μια τόσο αέρινη και φίνα ευωδιά, που μάλιστα διαρκεί πανω απο έξι ώρες…. αυτο, μόνο ο Θοδωρής Καλοτίνης το ξέρει.

 

 

 

 

I AM BEAUTIFUL… γιατί το φοράω και αισθάνομαι όμορφα! Σα να γυρίζω “σπίτι”. Ναι, είναι ένα πανέμορφο άρωμα! Πιστεύω ιδανικό για τις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου, αλλά και τις πιο γλυκές του χειμώνα.  Σε ξηρές και ψυχρές μέρες αναδεικνύει την καλύτερη εκδοχή του!

 

Η γυναικεία ομορφιά του Θεόδωρου Καλοτίνη ευωδιάζει τριαντάφυλλο και πούδρα, γλυκό πατσουλί και ξινό κράνμπερι κι αφήνει το απαλό βελούδο του κεχριμπαριού στο δέρμα.

 

 

Stella

 

 

19 Σχόλια
  1. Πολύ ωραία η περιγραφή των αρωμάτων αλλά για μένα Το Sea Got και το Plumeria είναι ο απόλυτος συνδιασμός..θα ήταν ιδσνικό το Plumeria για πρωί και το Sea Got για βράδυ! Συγχαρητήρια στον δημιουργό αλλά κ στην Στέλλα για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις!!

  2. Εαν και δεν εχω αγοράσει ακόμα τα εξαιρετικά αρώματα του Θεοδώρου Καλοτινη ,απο τις καταπληκτικές περιγραφές της @Στέλλα μας πιστεύω οτι ο κυριος Καλοτινης ειναι ενας
    ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ !!!

  3. Γεια σας!Το περίμενα ότι θα μάθουμε τα νέα του!Μου φαίνεται πολύ δελεαστικό το AEGEAN SALT &CITRUS.Αυτό θα ήθελα να δοκιμάσω.Μπράβο για την ωραία παρουσίαση!

  4. O Θεόδωρος Καλοτίνης είναι ο αρωματοποιός της καρδιάς μας.

  5. Ο κύριος Καλοτίνης δεν νομίζω να χρειάζεται συστάσεις…. I’m a LILY girl…..
    (με χαρά βλέπω στο eshop πως υπάρχει μια γενναιόδωρη εκπτωση, οπότε θα τσεκάρω τα νέα αρώματα και μάλλον κάτι θα βάλω στο καλάθι μου)
    8 μέρες ακόμα, κορίτσια μου….

  6. Τι υπέροχοι συνδυασμοί! Ξεχώρισα το άρωμα με το κίτρο…
    🎄🎅❤️

  7. Βρήκα το άρωμα που θα κάνω δώρο στον εαυτό μου για φέτος : το Vanilla, λατρεύω τη μυρωδιά της βανίλιας και δεν μπορω να σκεφτώ καλύτερο τονωτικό άρωμα για το δικό μου γούστο!

  8. Και το έχει μόνο 19 ευρώ? Θα πάρω 2 και το ένα θα το δωρισω στη μεγάλη μου κόρη που κι εκείνη λατρεύει τη βανίλια 💛

  9. @Maryl: Αν σου πω ότι θυμάμαι την αδυναμία σου στην βανίλια και όταν έμαθα για το νέο άρωμα σε σκέφτηκα, θα με πιστέψεις;

  10. @Julia: πόσο με ξέρεις!! 💖Τώρα μόλις τα παρήγγειλα μεσω PayPal και ελπίζω να μου έρθουν εγκαίρως – ιδίως για να το βαλω κατω από το δέντρο για τη μεγάλη μου!! Οταν έρθουν θα σας κανω tag 😉💖

  11. @MARYL κι εγω από τα καινουργια,την βανίλια θα προτιμήσω….αλλά η αγαπη στην παλιά καλή LILY παραμενει αδιαπραγμάτευτη….
    @ΟΛΕΣ….αφορα στις καθυστερησεις αυτες τις μερες απο τις εταιρειες courier…να γνωριζετε πως υπαρχει αποζημιωση 6 ευρω την ημερα ,βασει της ΕΕΤΤ…

  12. Καλησπερα
    @Stella διαβασα ολα τα αρθρα σου για τα μοναδικα αλλα και πρωτοτυπα αυτα αρωματα των δημιουργων
    Θα συμφωνησω οτι αν καποιο αρωμα για να το βγαλεις ψαχνεις εξαιρετικες πρωτες υλες και βαζεις φαντασια και το ταλεντο σου να παντρευεις τις νοτες τοτε θα βγει σιγουρα κατι εξαιρετικο
    Δεν εχω βαλει ποτε αρωμα κανενος εγχωριου δημιουργου
    Οχι απο σνομπισμο αλλα επειδη ειμαι πολυ επιρρεπης σε οτι κυκλοφορει και το θελω γιαυτο και αρκουμε στα “κανονικα” αρωματα εμποριου
    Aπο το σημερινο ποστ θα διαλεγα το SEA GOD μαλλον λογω αγαπης για το νερο και την θαλασσα
    Το περιστατικο με τον κυριο που μυριζε το χερι σου μου θυμισε ενα αντιστοιχο δικο μου με αρωμα aqua di parma που φορουσα και γυρισε μια κοπελα στο Υπουργειο Συγκοινωνιων που εδινα προφορικα για διπλωμα
    Ακομα θυμαμαι που μου ειπε αυτο σας ταιριαζει το φτιαξατε σε ειδικο
    Και μαλιστα σε εποχη που δεν υπηρχαν ολα αυτα τα μαγαζια με απομοιμησεις προιοντων

  13. @Rania μου πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και είναι πραγματικά πολύ ωραίο να αντιδρούν έτσι στο άρωμα που φοράς. Θυμάσαι ποιο acqua di Parma ήταν?

  14. Υπέροχο άρθρο και πάλι @STELLA μου!!!! Μου φαίνονται φοβερά τα αρώματα από την περιγραφή!!! Εμείς στη Θεσσαλονίκη που δεν έχουμε το κατάστημα sensities που μπορούμε να μυρίσουμε όλα αυτά τα ωραία αρώματα που μας παρουσιάζεις και να διαλέξουμε ποιο μας ταιριάζει; Εννοείται πως οι ταξιτζήδες τα ξέρουν όλα!!!! Χαχαχαχα

  15. 💛💙💚❤💜💙💛💚❤💙💜💛❤💚💙💛💜❤💛💙💛❤💜💙💜💜❤💛❤💛💙💛❤
    Εννοείται πως ρωτάω που μπορώ να τα μυρίσω στη Θεσσαλονίκη για να πάω ΟΤΑΝ ανοίξουν κανονικά τα μαγαζιά!!!! 💛💙💜❤💛💙💚❤💛💙💜❤💛💛💙💚💙💜

  16. @stella καλησπερα
    Οχι δεν το θυμαμαι καθολου, και μαλισα μου το ειχε φερει ο αδελφος μου απο ταξιδι του στο εξωτερικο
    Μαλιστα θελω πολυ να το βρω να δω αν μετα απο τοσα χρονια μου ταιριαζει ακομη

  17. Η Lily και το 1989 είναι τα αγαπημένα μας.
    Μουτςς

  18. Τα ελληνικά αρωματα κρατάνε αυτή την απορία έχω ε, ουν διάρκεια;

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.