Σκωτσέζικο ντους από την Pantone για το 2021.

 

 

 

 

Κάθισαν στο meeting table τα μεγαλοστελέχη της Pantone για να αποφασίσουν για το χρώμα που θα συμβολίσει το 2021. «Κίτρινο»! –είπε ο ένας- «χρώμα ηλιόλουστο, φωτεινό, της χαράς και της αισιοδοξίας αφού ο πλανήτης δείχνει να συνέρχεται σιγά- σιγά,  από τη λαίλαπα του 2020.»

 

«Και αν δεν έρθουν τόσο φωτεινά τα πράγματα»; ειπώθηκε δειλά στο τραπέζι των συνεδριάσεων. «Οι επιστήμονες λένε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμα χρόνος για να επανέλθουμε στο 2019.»

 

«Γκρι τότε!», αποφάνθηκε κάποιος άλλος.  «Χρώμα πρακτικό, σταθερό, στιβαρό σαν βράχος για να είμαστε δυνατοί,  ενωμένοι και ψύχραιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.»

 

 

 

 

 

Και κάπως έτσι το Χρώμα της χρονιάς 2021,  έγινε Χρώματα της χρονιάς 2021 και η Pantone λάνσαρε και τα δύο χρώματα, το PANTONE 17-5104 Ultimate Gray και το  PANTONE 13-0647 Illuminating και όσο να’ναι,   κάπου θα κάτσει η μπίλια.  Λαμπερό κίτρινο + Mουντό γκρι = σκωτσέζικο ντους- δηλαδή και έτσι και αλλιώς. Και καυτό και παγωμένο. 

 

Και μια που είμαστε νοητά στη Σκωτία,  θα ονομάσω το χρώμα του 2021 “MacLeod”,  από το clan που τα χρώματα του κιλτ τους, ήταν το κίτρινο και το γκρι.  Εξ’  άλλου και από τις λέξεις στο έμβλημα  HOLD FAST,  φαίνεται ότι και αυτοί με το κίτρινο και το γκρι  ένα μπέρδεμα το είχαν μέσα τους  εκεί στα High, ή τα Low lands.   Κρατηθείεν  Γρηγορεύοντας.   ( καλά ουισκάκια.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνο άλλη μια χρονιά  έχει συμβεί αυτό – το 2016-  όταν τα χρώματα ήταν πάλι δυο,  το απαλό ροζ “Rose Quartz”  και το απαλό γαλάζιο “Serenity” όπου και ενώνονταν για να συμβολίσουν το gender fluidity, δηλαδή την ρευστότητα των φύλων- θηλυκό, άρσενικό, ουδέτερο,  ή και τα δυο ταυτόχρονα, ή και τα τρία ταυτόχρονα  και το μήνυμα ήταν  ότι πρέπει να δεχόμαστε τον συνάνθρωπό μας,  έτσι ακριβώς όπως είναι και χωρίς προκαταλήψεις  όσο αφορά την ταυτότητα ή τον τρόπο έκφρασης που ο ίδιος/ίδια επιλέγει – γιατί μπορεί να είναι η ταυτότητα του/της και όχι  ο τρόπος έκφρασης της/ του,  ή,  ο τρόπος έκφρασης της/ του,  αλλά όχι η ταυτότητα του/της.  (Όχι,  δεν είναι η σειρά μου να μπερδευτώ- έτσι ακριβώς είναι, ψάξτε το αν δεν με πιστεύετε. )

 

 

Πάντως προσέξτε τα χρώματα.  Είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε σύννεφο.. γιατί κάπως έτσι ήμασταν και εμείς το «μακρινό» 2016.  Ο καθένας στο δικό του συννεφάκι αρμένιζε.

 

 

 

 

 

Από την άλλη βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο φετινός διπλός  είναι ένας πολύ εκλεπτυσμένος συνδυασμός και σε ρούχα και σε αξεσουάρ αλλά και στην διακόσμηση του σπιτιού.

 

 

 

 

 

 

Καλή χρονιά και από εδώ,  με πολύ περισσότερο κίτρινο και πολύ λιγότερο γκρι και  μακάρι ο Νέος Χρόνος να φέρει στην κάθε μια και στον καθένα  από μας,  αυτό ακριβώς που θέλει περισσότερο.

 

 

(μήπως έτυχε να ακούσετε για το νέο NASA alert,  όπου σήμερα 3/1/ 2021,  πρόκειται να περάσει ένας αστεροειδής με το όνομα AF 23 σχετικά κοντά από τη ΓΗ,  σε απόσταση 6,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων; Χωρίς κανένα πρόβλημα για τη ΓΗ-  από ότι λένε οι επιστήμονες -παρόλα αυτά τον παρακολουθούν στενά μπας και κάνει καμιά βόλτα από την ατμόσφαιρα, για ένα καλησπέρα. Συγνώμη κλείνω,  γιατί με έχει πιάσει νευρικό γέλιο και δεν μπορώ να γράψω άλλο.)

 

 

 

 

 

 

 

 

33 Σχόλια
  1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!@Julia Σου εύχομαι να είσαι γερή κ δυνατή εσύ κ η οικογενειά σου, να συνεχίσεις να μας κρατάς την πιο όμορφη καθημερινή διαδυκτιακή beauty παρέα με τα ενδιαφέροντα άρθρα σου, σου εύχομαι επίσης το 2021 να σου φέρει πολλές προσωπικές κ επαγγελματικές επιτυχίες! @Bbgirls Εύχομαι το νέο έτος να είναι γεμάτο από υγεία,χαρά κ ευτυχισμένες στιγμές! Να αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε,μας σταναχώρησε,μας απογοήτευσε και να κρατήσουμε μόνο όσα μας δίδαξε την καθεμία σε προσωπικό επίπεδο ώστε αυτά να γίνουν η εναρκτήριος βάση για ένα δημιουργικό δρόμο που θα διανύσουμε το νέο έτος!

  2. @TZENH ΚΑΣ: Καλή Χρονιά Τζενη -Τζενη μας! Πόσο όμορφες και αληθινές οι ευχές σου! Νιώθω ότι τις έγραψες μέσα από την καρδιά σου. Φύγαμε για το 2021 bb girl! Ελπίζω να μας φέρει τα καλύτερα!

  3. @Julia Ναι Τζούλια μας πολύ σωστά το νιώθεις..μεσα από την καρδιά μου τα έγραψα, δεν μπορούσα να τα γράψω πιο σύντομα γιατί ήθελα να ευχηθώ σε όλο το κόσμο του bb προσωπικά!! 😊😊😊εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα!!!!!

  4. Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ελευθερία και ελπίδα να ξανασυναντηθουμε σύντομα με τους φίλους μας 💖 Μακάρι το 2021 στην πορεία του να μη μοιάσει σε τίποτα τον προκάτοχο του! Και πιστεύω ότι θα, είναι εντελώς διαφορετικό, παρόλο που ίσως το πρώτο δίμηνο να μην δούμε σημαντική διαφορά. Τα χρώματα της Pantone φέτος είναι πιο ταιριαστά από ποτέ κ εγώ προσωπικά λατρεύω το γκρι (από διακόσμηση μέχρι ρούχα)

  5. Εχμ… Κοίτα να δεις τώρα, που εγώ είμαι ανάποδος άνθρωπος: γιατί λατρεύω το γκρι (το σπίτι μου είναι οι 50 αποχρώσεις του γκρι – χωρίς υπερβολή), αλλά σιχαίνομαι το κίτρινο, δεν το αντέχω, μου φέρνει πονοκέφαλο (στη σειρά “Ταύρος με Τοξότη”, αν τη θυμάται καμιά σας, έλεγε ότι οι Ταύροι το αντιπαθούν and it makes sense). Δε μου αρέσει η ιδέα της Pantone, το ομολογώ ειλικρινά και αμαρτίαν ουκ έχω. Αλλά πάλι το 2021 είναι η μόνη χρονιά για την οποία δεν έχω καμιά προσδοκία, τίποτα, ούτε ένα στόχο για φέτος, όσο απαισιόδοξο και αν ακούγεται. Το μόνο που εύχομαι για φέτος είναι υγεία – δε θέλω το 2021 να μας φέρει κάτι, αλλά να μη μας πάρει τίποτα και κανέναν. Καλή χρονιά!

  6. Καλή, όμορφη, φωτεινή χρονιά να έχουμε όλοι μας!!! Να πορευτούμε το 2021 με δύναμη, χαρά, αγάπη & αισιοδοξία!!! ❤️❤️❤️ Αν και το κίτρινο δεν είναι το χρώμα μου -το γκρι, ναι – μ’αρεσει που επιλέχθηκε φέτος! Γιατί η σκέψη του με παραπέμπει στον ζωοδότη ήλιο..! Που με τη ζεστασιά του και το φως του, διαλύει καθετί “άσχημο’ …Και έτσι θέλω και εύχομαι να είναι η χρονιά μας αγαπημένες μου bbgirls!!!!
    xx

    * μου έλειψε το bb ! Κάθε μέρα έμπαινα , για να διαβάσω νέο post! Πόσο χαίρομαι την παρέα σας!!!

  7. @Sheena: Το κίτρινο είναι αλήθεια ή το μισείς ή το λατρεύεις. Πάντως ο συνδυασμός τους σε διακόσμηση έχει στυλ. Περίμενε έως αύριο και μετά θέλω τη γνώμη σου. Happy New Year αγαπημένη! 🥂✨🍾

  8. @Sofia Marga: Ε ναι λοιπόν! Θα το παραδεχτώ! Και μένα μου λείψατε πολύ! Καλή Χρονιά αγαπημένη μου! ✨🍾🥂

  9. Kαλημερα Τζουλια , καλημερα κοριτσια
    Παλι εδω να τα λεμε πινοντας το καφεδακι μας η οτι αλλο μας αρεσει
    Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να εχετε ολες μια χρονια πολυ πολυ ομορφη
    Βλεπω παντου μια αισιοδοξια και μου αρεσει πολυ
    Ξεκινησε απο το βραδυ αλλαγης του χρονου που ολοι στα μπαλκονια μας γελουσαμε οπως ποτε αλλοτε. Ακουγα την λεξη “φυγε” απο πολλους
    Και το καλυτερο το ειδα χθες που περνουσα απο την Συγγρου.
    Στην προσοψη της Στεγης Τεχνων του Ιδρυματος Ωναση εγραφε την λεξη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 2021
    Νομιζω οτι ολοι μας αυτη την φραση λεμε συνεχως

  10. Βιαστικη πατησα χωρις να σχολιασω το χρωμα
    Το λατρευω το κιτρινο
    Πιστευω μου ταιριαζει σαν ανθρωπο αισιοδοξο που ειμαι αλλα και χρωματικα μου παει
    Με φωτιζει και μου φτιαχνει την διαθεση
    Καλωσηρθε λοιπον και ας μοιραζετει την χρονια με το γκρι
    Οι δυο οψεις της ζωης ετσι και αλλιως
    Ουτε παντα ολα φωτεινα ουτε παντα ολα μουντα
    Καλη χρονια φιλες μου

  11. @Julia μου!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  12. Καλή χρονιά bb- κόσμε, με την ελπίδα του κίτρινου φωτός και τη αντοχή του γκρι σίδερου! Έχουμε δρόμο να διανύσουμε μέχρι να ζήσουμε και πάλι όπως θέλουμε και μακάρι να είμαστε υγιείς και να φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο!

  13. To αγαπώ το γκρι….ταυτίζομαι με τη SHEENA ως προς το σχόλιό της για την διακόσμηση του σπιτιού….
    Το κιτρινο από μόνο του δεν είναι κι από τα αγαπημένα μου αλλα σε έναν συνδυασμό με το γκρι ίσως και να το τολμούσα…
    (το κίτρινο είναι και το αγαπημένο χρώμα της Α/Μ …..τυχαίο δε νομίζω…αχαχαχα…. (όπου Α/Μ= Άννα Μαρία, η νικήτρια του BIG BROTHER κι όχι η Αυτής Μεγαλειότης….χαχαχα…Ναι, έβλεπα ΒΒ, σταυρώστε με…. lol)
    Μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά για όλους μας ευχομαι,κορίτσια…..και μην ξεχνάτε ….days are only as gray or as bright you allow them to be…. happy 2⃣0⃣2⃣1⃣ 🎊⭐🌟✨🎊🥂🍾🎈

  14. Καλή χρονιά αγαπημένα μου @bbgirls!!!! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να εμβολιαστούμε όσο πιο σύντομα γίνεται και να τελειώσει όλο αυτό!!!!! Κουραστήκαμε!!!! Εννοείται πως πάθαμε σοκ με το κλείσιμο των καταστημάτων, το click away. Λατρεύω τον συνδυασμό κίτρινου με γκρι και πιο συγκεκριμένα γκρι με κιτρινο-μουσταρδι σε γωνίες του σπιτιού…. πχ γκρι τοίχος με μουστάρδα πολυθρόνα από μπροστά!!!!💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

  15. @CELIA και εγώ έβλεπα BB Και δεν ντρέπομαι να το Λέω!!! Χαχαχαχα 💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

  16. @Rania: Καλή Χρονιά Ράνια μας! Ναι εδώ στο Μαρουσι ήταν συγκινητικά. Στην αλλαγή του χρόνου με τα πυροτεχνήματα όλοι οι γείτονες φωνάζαμε από τα μπαλκόνια μας η μια οικογένεια στην άλλη Καλή Χρονιά!! ❤️❤️

  17. @Amalia: Καλή Χρονιά σε όλους σας αγαπημένη!! 💜✨🥂🍾

  18. @Celia: Καλή Χρονιά dearest! Δεν έχω ιδέα τι εννοείς αλλά καλά κάνεις και παρακολουθείς ο,τι σε ψυχαγωγεί! ✨🍾🥂

  19. @NikolM: Ωωωω! Θαυμάσια! Happy 2021 με κίτρινες καρδούλες! 💛

  20. Καλή χρονιά με υγεία,ελπίδα και πολλά χαμόγελα!Να ξαναβρεθούμε με τους φίλους μας,να πάμε σε συναυλίες και θέατρα και φυσικά ταξίδια!Τα δύο χρώματα μου αρέσουν πολύ.Σε ρούχα δεν νομίζω να έβαζα μονόχρωμο γκρι και κίτρινο σε συνδυασμό αλλά σε άλλο σχέδιο πολύ ευχαρίστωςΚαρώ,ριγέ,εμπριμέ.Θα μου άρεσε πολύ και στον χώρο μου.Γκρι καναπές με μαξιλάρες που να έχουν κάποιο σχέδιο σε κίτρινο.Ειδικά για εξοχικό θα ήταν πολύ ωραίο.

  21. Δεν ξέρω αν θα επέλεγα αυτούς τους συνδιασμούς στο ντεκόρ του σπιτιού γιατί είμαι περισσότερο του έντονου ύφους, αν μ άφηνε ο άντρας μου θα ήταν όλο το σπίτι ροζ του φλαμίνγκο,κόκκινο-φούξια,έντονο μοβ,μπλε του πελάγους αλλά σε συνδιασμούς ρούχων σίγουρα!! Μίνι γκρι φούστα με μουσταρδί ζιβάγκο από μέσα γκρι μποτάκι και καρό τσάντα!! Θα μου άρεζε πολύ επίσης γκρι κολλητό τζιν με άσπρη μπλούζα κ κίτρινο μεσάτο παλτό ή σακάκι κ γόβα! Κάτι άλλο που θα μου άρεζε είναι γκρι μίνι φόρεμα κ μπότες με κίτρινο μίντι σακάκι!!

  22. Χρόνια πολλά!!Καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑΑΑ!!!
    Αγαπημένα χρώματα και τα δυο ,εχω νομίζω και τις 50 αποχρώσεις του γκρι στα ρούχα μου 😊😁
    Και οσο αφορά την διακόσμηση νομίζω φέτος θα είναι μέσα στην μόδα μιας και οι αποχρώσεις του σπιτιού μου είναι γκρι με κίτρινο 😃😃😃

  23. Αγαπημένα ΒΒGirls προσωπικά, βρίσκω εξαιρετικό τον συνδιασμο της Pantone στις αποχρώσεις (υπέροχο φωτεινό κίτρινο αλλά και αριστοκρατικό, μεταλλικό γκρι) και πολύ συμβολικό, κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα!
    Πρωτίστως όμως θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες, στον απίθανο και ανεκτίμητο κόσμο του Beautyblog μας, μια Καλή Χρονιά! Ας επαληθευθούν οι ελπίδες μας, ότι με την αλλαγή ενός αριθμού, θα αλλάξουν και οι πορείες όλων όσα μας πληγώνουν. Αν και κατά τη γνώμη μου, το δέντρο ανθίζει και μπολιάζεται, γιατί πληγώνεται. Κεντάς τον κορμό του κι αυτό εκκρίνει πολύτιμες ρητίνες. Ας ευγνωμονούμε λοιπόν όλα όσα ζούμε κάθε στιγμή, όλες τις εμπειρίες και τα μαθήματα που παίρνουμε γιατί είμαστε ζωντανοί κι ας είμαστε δυνατοί κι ευέλικτοι, για να εξελισσόμαστε.
    “Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή…. Η ζωή είναι μεγάλη μην την κάνεις καρναβάλι”.
    Σας ευχαριστώ όλες και όλους σας, γιατί είστε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και σας αγαπώ γι αυτό!

  24. @Stella μας σε αγαπαω και εγω πολυ
    Και να ξερεις οτι το 21 δεν χανει πουθενα
    Ειτε στην Επανασταση του 1821 ειτε το 21 στα χαρτια

  25. @ΡΑΝΙΑ Πω, πω!! Τι φανταστικός συνειρμός!!!😍❤️💋

  26. Kαλή χρονιά με πολύ αγάπη και με ακόμα περισσότερη έμπνευση για το super duper beautyblog.gr! Με ωραίο post ξεκινά ο χρόνος!

  27. Βλέποντας το λαμπερό κίτρινο και το μουντό γκρι επιλέγω την αισιόδοξη πλευρά και κάνοντας (πάντα και μόνο) θετικές σκέψεις παίρνω φόρα για το 2021! Καλή χρονιά αγαπημένες μου.
    Μουτςς

  28. @JULIA, για να με καταλάβεις έπρεπε να παρακολουθεις ΒΒ(ΒΙG BROTHER)….η Νικόλ με κατάλαβε….χαχαχα…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.