Review: Δοκιμάσαμε το άρωμα Coffee Addict by THEODOROS KALOTINIS

 

 

 

Σε μια εποχή που τα πραγματικά ταξίδια εκλείπουν και οι αισθήσεις μοιάζει, να βρίσκονται σε χειμερία νάρκη, το Coffee Addict by Theodoros Kalotinis κατάφερε, να με “ταξιδέψει” και να αφυπνίσει τις αισθήσεις μου όπως θα συνέβαινε, αν μπορούσα να απολαύσω τον πιο διεγερτικό, μυρωδάτο εσπρέσο, αν ταξίδευα στην λατρεμένη μου Ιταλία.

 

Το Coffee Addict  από τις πρώτες του ακόμα νότες και πριν ακόμα ανοίξω το μπουκάλι, πριν καν προλάβω να το ψεκάσω, μυρίζει φρεσκοκομμένο ρεαλιστικό εσπρέσο.

 

 

Νότες πραγματικού καφέ ξεχύνονται στο άνοιγμα του.  Είναι το άρωμα του καλύτερου εσπρέσο, όπως αυτή η  συγκλονιστική,  φρεσκοκαβουρντισμένη, πικρούτσικη δόση, που σερβίρεται στο λευκό φλιτζάνι του caffe Marchesi 1824 στο Μιλάνο, ενός απ΄τα καλύτερα ιστορικά καφέ της Ιταλίας.

 

 

Tο Coffee Addict όμως δεν σταματάει εδω.  Δεν περιορίζεται σε αυτές τις πρώτες  νότες εσπρέσο.  Τα αρώματα του Θεόδωρου Καλοτίνη, δεν κρίνονται ποτέ στην πρώτη εντύπωση.  Εξελίσσονται, αποκαλύπτονται και αλλάζουν. Μην κρίνετε ποτέ ένα άρωμα του Θεόδωρου Καλοτίνη, μόνο απ’ ότι μυρίσετε στα πρώτα λεπτά. Γιατί θα χάσετε την μαγεία της έκπληξης και την γοητεία της αποπλάνησης τους.

 

 

 

 

Ετσι και το Coffee Addict διαθέτοντας εξαιρετική διακύμανση, μετά την πρώτη μυρωδιά εσπρέσο γλυκαίνει, απαλύνει, μεταμορφώνεται και  εξελίσσεται σ΄ένα ισορροπημένα γλυκό tiramisù, που οι πουδρένιες του νότες πικρίζουν όπως η σκόνη του κακάο και συνωμοτούν με το λικέρ του καφέ, αφήνοντας στον ουρανίσκο μια βελούδινη γευστική αρμονία.   Ο καφές δεν υποχωρεί, μένει εκεί και είναι απόλυτα διακριτός.

 

 

 

Οι εκπλήξεις όμως αυτού του αρώματος, δεν σταματούν εδώ.  Εκεί που το φοράς, αυτό το σύνθετο, βαθύ, πυκνό, ηδονικό άρωμα, που με τις νότες, τη σύνθεση και τη δομή του έχει το προνόμιο να είναι unisex,  εκεί που έχει ζεσταθεί με την θερμοκρασία του σώματος και αναμιχθεί με την μυρωδιά του δέρματος σου, αλλάζει.

 

 

 

 

 

 

Οι νότες του λικέρ αναδύονται πιο έντονες, μετατρέπονται σε νότες από ακριβό παλαιωμένο αλκοόλ,  από ένα ουίσκι, ένα κονιάκ ίσως, που ωριμάζει μέσα σε δρύινα βαρέλια.  Ξυλώδεις νωπές νότες εισβάλλουν, μαζι με την σπιρτάδα του αλκοόλ,  κι ο εσπρέσο, μετατρέπεται σ΄εναν  Ιrish Coffee. Το άρωμα καταλήγει βαθύ, ζεστό, διακριτικό και φίνο, χάνει απ΄την αρχική του γλύκα και διαρκεί ώρες.

 

 

 

 

 

Το Coffee Addict  δεν είναι ένα ακόμα συνηθισμένο gourmand άρωμα. Με βασικές νότες από κακάο, βανίλια, καραμέλα και καφέ που πλέκονται μεταξύ τους με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, θα το λέγαμε «gourmand with a twist».

 

O Θεόδωρος Καλοτίνης δημιούργησε με το Coffee Addict ένα άρωμα, για την εποχή που έρχεται. Το gourmand άρωμα του μέλλοντος,  είναι εδώ.

 

 

Stella

 

32 Σχόλια
  1. Εχω ήδη αγορασει το Gardenia σε ταξιδι ατο Ηρακλειο.
    Απλά εξαιρετικο.
    Πάντα ηθελα ένα αρωμα γαρδενιας που να μη θυμίζει γιαγιαδιστικο άρωμα.

    Πραγματικα ειναι ενα αρωμα έντιμο και μοιαζει niche κρινοντας ως longevity monster και μακρύ sillage
    Και νορμαλ τιμή!
    Και όσο μπορουμε στηριζουμε την ντοπια οικονομία😉😉😉😉

  2. @Stella Είπες αυτό που είχα στο μυαλό μου κ προσπαθούσα να κατανοήσω αυτές τις μέρες..ότι δηλαδή το I am beautiful αρχικά δεν μπορείς να διακρίνεις τι μυρίζει τόσο υπέροχα δηλ.δεν ειναι ένα π.χ
    όπως καποια αρώματα μυριζουν εντονα βανιλια αλλά ενας συνδιασμός αρωματικών συστατικών που δεν μπορείς να διακρίνεις ποιο ,αλλά είναι ένας συνδιασμός τόσο αρμονισμένα μεταξύ τους κ όντως με την ώρα ξεδιπλώνουν κατι τρομερά ιδιαίτερο!! Αυτό δεν ξέρω πως το καταφέρνει ο κ.Καλοτίνης αλλά του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί εκτός όλα αυτά που αναφέρεις είναι επίσης αρκετά οικονομικά για τέτοια ποιότητα κ εξαιρετική διάρκεια!! Θα ήθελα να με κατατοπίσεις από αντρικά ποιο είναι πιο βαρύ κ οχι τόσο γλυκό το 1989 ή το Mentor??

  3. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ Ακριβως αυτο! Έπιασες την ουσία της δουλειάς του Θεόδωρου Καλοτίνη, κατι το οποίο μου αρέσει κι εμενα πολυ! Αγαπώ τα αρώματα που αλλάζουν κι εξελίσσονται, έχουν δηλαδή αυτο που λέμε διακύμανση και αφήνουν “ίχνος” δηλ. sillage, γιατί αυτο δεν το έχουν όλα πια. Σε ότι αφορά το Mentor και το 1989, το 1989 είναι το αγαπημένο του άντρα μου και κινείται σε πιο κλασσικά μονοπάτια, είναι ένα στιβαρό άρωμα, πλούσιο. Κανένα απο τα δυο δεν είναι βαρύ, σίγουρα το Mentor θα το θεωρούσα πιο κατάλληλο για την άνοιξη που έρχεται και φυσικά το καλοκαίρι. Είναι πιο ανάλαφρο, πιο αέρινο. Εξαρτάται παντα και απο τι νότες αρέσουν στον άντρα σου, όπως και ποιο ειναι το στυλ του.

  4. Εχω πάρει το Vanilla και είναι υπέροχο! Το ίδιο και το Iam Beautiful, αρώματα που όσο τα φοράς τόσο πιο πολύ ευωδιαζουν.. Έχουν διάρκεια κάτι που πάντα ζητάω από ένα άρωμα, και που μου έχει τύχει να μη συμβαίνει και από ακριβά αρώματα.. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι Coffee Addict, οπότε πιστεύω και αυτό το άρωμα θα μου ταιριάζει και θα έχει αυτή τη μυρωδιά του καφέ που λατρεύω!

  5. Στελλλα το παρηγγειλα αμέσως μόλις διάβασα το προηγούμενο post σου. Μάλιστα, μίλησα με τον ιδιο-πολυ ευγενικός κ εξυπηρετικός- κ το περιμενω απο μερα σε μερα!!! Τι ωραία!!!

  6. @Stella σε ευχαριστώ πολύ, ναι κάτι πιο πλούσιο κ στιβαρό οπως είπες, οχι τόσο καλοκαιρινό,θα έλεγα πως θα του ταίριαζε το 1989 που συμπτωματικά ειναι κ η χρονιά που γεννήθηκε ο άντρας μου😋! Αυτό θα του κάνω δώρο💋❤💕 @Elsa να μας πεις λεπτομέρειες οταν το φορέσεις, αν κ εχω αγαπήσει τόσο πολύ το I am beautiful κ πολύ φοβάμαι πως όλα του είναι εκπληκτικά, αλλα θ3λω να έχω ένα που λένε κ να μην το αλλάζω!! Να φωνάζει το ονομά μου που λένε

  7. Το gourmand άρωμα για μια Coffee Addict σιγουρα ειναι αυτο το αρωμα.
    Απο την περιγραφη σου @STELLA θελω πολυ να το πιω
    Με εξιταρει και εμενα να το βαλω και να μυριζω ολη μερα καλης ποιοτητας καφε

  8. Πραγματικά, @Stella, μας εξιταρεις τη φαντασία με την περιγραφή του Coffee Addict! Το άρωμα που εξελίσσεται, και γίνεται ένα με σένα, είναι νομίζω, αρωματικό επίτευγμα! Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον δημιουργό του, κ. Καλοτινη!
    Όταν φτάσει σε μένα το I AM BEAUTIFUL ελπίζω να το διαπιστώσω και η ίδια, και θα επανέλθω.
    xx

  9. Έχω διαβάσει πολλές φορές εδώ κριτικές για τα αρώματα του Θ. Καλοτίνη και επειδή λατρεύω τα αρώματα και βεβαίως σας εμπιστεύομαι ❤️οπωσδήποτε με την πρώτη ευκαιρία θέλω να τα μυρίσω. Ωστόσο, από τις περιγραφές έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι πρόκειται για γλυκές και έντονα λουλουδάτες μυρωδιές και για να πω την αλήθεια δεν είμαι φαν. Μήπως κάνω λάθος; Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ θετικό και ενθαρρυντικό ότι ένας Έλληνας έχει διακριθεί διεθνώς στην υψηλή αρωματοποιία!
    Επίσης οφείλω να ομολογήσω ότι η παραπάνω εκπληκτική περιγραφή του νέου του αρώματος μού δημιούργησε μεγάλη επιθυμία να το μυρίσω! (Επιπλέον μου άνοιξε την όρεξη για τιραμισού με καφέ! 😋)

  10. Γεια σας!Σήμερα έλαβα το δώρο μου!Απλά υπέροχο άρωμα!Πότε θα ανοίξουμε να το απολαύσω;χαχαχαΑύριο που θα πάω βόλτα στα μαγαζιά,όλοι θα με ρωτούν τι φοράω!!!Ευχαριστώ πάρα πολύ την Τζούλια,τον Θεόδωρο Καλοτίνη και το Beautyblog μας!!I am beautiful,you’re beautiful!!

  11. @ΤΖΕΝΗ ΚΑΣΑΠΙΔΟΥ το 1989 είναι και η ημερομηνία γέννησης του Θεόδωρου Καλοτινη, για αυτό και το όνομα.

  12. @Sofia Marga: Δεν έχεις λάβει ακόμα το I AM BEAUTIFUL?

  13. @Stella ενα θα σου που το I am beautiful ειναι ενα αρωμα ‘χαμαιλεων’ γιατι ειναι ενα αρωμα που εξελίσσεται και προσαρμόζεται στον ιδιοκτήτη του!!!!Και το λεω αυτο γιατι μετα απο μερες και με πολλες δοκιμες μπορω να πω οτι σε εμενα μετα απο την γλυκα βγαζει κατι πικάντικο ξινό και καθολου ζαχαρένιο και απο οτι πιστευω οφειλεται στα αιθερια ελαια και την θερμοτητα του σώματος .Γιαυτο πιστευω τα αρωματα του Θεοδωρου Καλοτινη ειναι μοναδικα .
    Δεν το συζητάω για διάρκεια και ίχνος …..!!!!
    Θελω πολυ να αγορασω το Gardenia αλλα και το
    Aegean sea salt&citrus.

  14. @STELLA μας, σου έχω ξαναπεί πόσο τυχερή είσαι που εχεις γνωρισει άτομα σαν τον Θοδωρη….η φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία κάθε αρώματός του είναι καταπληκτική…. εγω ως τωρα ήμουν lily girl αλλα το I’m beautiful με εξέπληξε το ίδιο ευχάριστα και εδεσε τρομερά με το δέρμα μου…. το coffee addict θα πρεπει κι αυτο να το δοκιμασω γιατι είμαι εθισμενη στον καλό καφέ (αγαπημένο moto το I need coffee in my veins a.s.a.p. )
    Σε μια προσωπικη συνομιλία που είχα με τον Θοδωρή στο insta μου είπε πως σκέφτεται να δημιουργήσει και κεριά…κι επειδή η αδυναμία μου στα κεριά είναι γνωστή, αδημονώ…. σκεφτείτε το coffee addict σε κερί…να το αναβεις κάθε πρωί και να γεμιζει η μυρωδιά του τον χωρο πριν καν ετοιμάσεις τον πρωτο καφε της ημερας….

  15. @Cellia αυτο που σου ειπε για τα κερια καταπληκτικο
    Εκανα συνειρμο να μυριζει το σπιτι καφε οπως στα καφεκοπτεια
    Δεν εχω πιο εθιστικη μυρωδια για μενα

  16. @Stella ναι μπήκα προχθές στο site του Θοδωρή και διάβαζα ενα ενα τα αρώματα κ διάβασα ότι ειναι κ το έτος γεννησής του κ γι αυτό κ η δημιουργία αυτή!! @Celia όντως πόσο τέλεια ιδεα το coffee addict σε κερί..η μυρωδιά των καφεκοπτίων μου φέρνει πάντα στο μυαλό την πόλη των Σερρών που είχε τόσα καφεκοπτεία! Σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω το plumeria που ήταν κ η αρχική μου επιλογή όταν μας ανέβασε post η Στελλά για τον κ.Καλοτίνη, αλλα και το royal orchid..και τα δύο αυτά αρώματα περιέχουν βάσεις που λατρεύω στα αρώματα!!

  17. Είμαι έτοιμη να εθιστώ✌
    Μουτςςς💋

  18. @ΒΙΚΥ εγώ δεν θα τα χαρακτήριζα έτσι. Είναι όντως εκρηκτικά στο άνοιγμα, αλλά όπως έχω γράψει γίνονται πολύ διακριτικά και αλλάζουν σε ένα εμφανέστατο μεν, αλλά πολύ φίνο αποτέλεσμα, που δεν θα το θεωρουσα γλυκό. Σ’εμένα προσωπικά δεν αρέσουν και τα γλυκά αρώματα, οπότε αν μη τι άλλο τα θεωρώ ισορροπημένα στην οποια γλυκά τους.

  19. @celia!!! Έβγαλες είδηση!!! Αλήθεια? Δεν το ήξερα αυτό! Όντως ένα κερι coffee addict θα ήταν ονειρεμένο!!!❤️❤️❤️

  20. @STELLA ,ναι…σε dm που μιλήσαμε στο insta για να τον ρωτήσω για τον αρ.αποστολής του I’m BEAUTIFUL …μου είπε πωσ σκέπτεται να δημιουργήσει και κεριά…. κι εγώ ανυπομονώ…. ειδικα για coffee addict+gardenia….

  21. Ευχαριστώ Stella. Όπως είπα δεν τα έχω δοκιμάσει, οπότε αυτή ήταν απλά η εντύπωση που είχα. Χαίρομαι που λες ότι ούτε σε εσένα αρέσουν τα γλυκά αρώματα και ωστόσο τα συγκεκριμένα σου αρέσουν. Όπως και να έχει, πρέπει να τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!

  22. @ΒΙΚΥ οσο κι αν προσπαθούμε να περιγράψουμε ένα αρωμα, είναι πάντα τόσο προσωπική υπόθεση στο τέλος…. 😉

  23. Πολύ Έλληνες που φτιάξανε αρώματα μαζεύτηκαν χαχα

  24. Τέλεια περιγραφή!!!! ❤️❤️❤️💚💚💚💚💚🧡🧡🧡💜💜💛💛💙💙💙💛💜🧡💚❤️❤️

  25. @Julia μου, καλησπέρα! Όχι, δεν το έχω λάβει ακόμα το I AM BEAUTIFUL.
    xx

  26. @SOFIA MARGA, Σοφάκι , στείλε μνμ στη σλδ του Θοδωρη στο insta και ζητα να σου στείλει τον αριθμο αποστολής…. με elta courier εγιναν οι αποστολές…

  27. @Celia, σε ευχαριστώ πολύ ❤️ Πάντα τα ΕΛΤΑ courier αργούν λίγο παραπάνω…
    xx

  28. Υπεροχο φαίνεται φανταστικο δωρακι… Ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία αυτή…. Καλές δουλειές εύχομαι…..

  29. Από την πρώτη στιγμή που διάβασα για το Coffee Addict κατάλαβα ότι δεν θα μοιάζει με κανένα. Η περιγραφή της Στέλλας επιβεβαιώνει και με το παραπάνω τις προσδοκίες μας από τον καλλιτέχνη αρωματοποιό… Κι εγώ έχω σε λίστα το Aegean sea salt&citrus και -πλέον- και το Coffee Addict.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.