Ρύζι και ρυζέλαιο: οι μοναδικές καλλυντικές τους ιδιότητες.

 

 

Οι καλλυντικές ιδιότητες του ρυζιού είναι ευρύτερα γνωστές στην Ασία από τον 16ο αιώνα, παρότι η ιστορία του, ως βασικό διατροφικό προϊόν, χάνεται στα βάθη των αιώνων.

 

Στο Μπαλί το ρύζι είναι τόσο ιερό ως τροφή, ώστε θεωρείται η ενσάρκωση της πανάρχαιας θεάς της ζωής και της γονιμότητας, της Ντέγουι Σρι.  Στην Κίνα, αρχαιολογικές ανασκαφές αποκάλυψαν, ότι το ρύζι συμπεριλαμβανόταν στην διατροφή των Κινέζων εδώ και 7.000 χρόνια.  Στην Ευρώπη έφθασε και διαδόθηκε από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Οι γκέισες άλεθαν το ρύζι και χρησιμοποιούσαν τη σκόνη του ως πούδρα, για να απαλλαγούν από κηλίδες, δυσχρωμίες, ν’ απαλύνουν τις ρυτίδες και να μετριάσουν τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος.  Να αποκτήσουν εν γένει το απαραίτητο  ιδανικό, κατάλευκο, αψεγάδιαστο, πορσελάνινο δέρμα σύμβολο της τέλειας ομορφιάς τους. H σκόνη του ρυζιού χρησιμοποιήθηκε για αιώνες και στην αρχαία τέχνη της Αγιουρβέδα, σαν ολιστική θεραπεία.

 

Το ρύζι, το παραδοσιακό καλλυντικό των γκεισών της Ιαπωνίας,  έχει χημική δομή παρόμοια με τα ceramides και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο νεανικό δέρμα. Ταυτόχρονα έχει και εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Στην Ιαπωνία, αλλά και σε όλη την Ασία, το Ρυζέλαιο – Rice Bran oil (Oryza sativa) δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό διατροφικό συστατικό, αλλά το έλαιο που απλώνεται σε καθημερινή χρήση ακόμα κι απευθείας στο δέρμα, τα μαλλιά, το σώμα και χρησιμοποιείται για λάμψη και φυσική κατάλευκη όψη, χωρίς σημάδια και δυσχρωμίες.

 

 

 

 

 

Τα  ένζυμα του ρυζιού συμβάλλουν στην ανάπλαση των φλεγμονών, τόσο της ακμής, όσο και της επούλωσης των ρυτίδων κι είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες Ε και Β, λιπαρά οξέα, λινολεϊκό και ολεϊκό οξύ, αντιοξειδωτικές, εξαιρετικές αντιγηραντικές, μαλακτικές και ενυδατικές ουσίες.  Είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία Ζinc, φώσφορο, μαγνήσιο, ποτάσσιο και μαγγάνιο.

 

Περιλαμβάνει μεγάλο ποσοστό σε φυτοστερόλες, κυρίως φερουλικό οξύ, καθώς και αλλαντοίνη. Πρόκειται για δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και καθιστούν το ρυζέλαιο ιδανικό για την βαθιά θρέψη, την τόνωση του ταλαιπωρημένου, φθαρμένου από τον ήλιο και το χρόνο δέρματος. Όταν στο φερουλικό οξύ προστεθούν βιταμίνες C και Ε, τότε η προστασία από τον ήλιο διπλασιάζεται. Η αλλαντοϊνη έχει επίσης αντηλιακές αλλά και  αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνοντας από τα ηλιακά εγκαύματα. Το ρυζέλαιο διαθέτει έναν φυσικό δείκτη αντηλιακής προστασίας, καθώς και δράση ενάντια στη φωτογήρανση, που οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση σε PABA (παρα αμινοβενζοϊκό οξύ).

 

 

 

 

 

 

Είναι εξαιρετικά λεπτόρρευστο σχεδόν αέρινο κι αυτό το καθιστά ιδανικό για κάθε δέρμα και κάθε ηλικία, κάθε στιγμή και κάθε εποχή. Διεισδύει βαθιά στο δέρμα κι όπως όλα τα καθαρά φυτικά έλαια είναι μη φαγεσορογόνο (δεν φράζει τους πόρους).

 

                                Radiant Pearls Face & Eye Cream 24Η.

 

Η τέλεια περιποίηση για το πρόσωπο και τα μάτια με πρωτεΐνες ρυζιού και ρυζέλαιο, με 100% φυσική φόρμουλα.

 

Η Radiant Pearls Face & Eye Cream είναι η 24ωρη κρέμα για μοναδική λάμψη και φωτεινότητα, λευκότητα και χρωματική ομοιογένεια στο θαμπό, άτονο, κουρασμένο, ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο δέρμα.  Εξαιρετική για τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τις πανάδες και τα σημάδια του χρόνου ή της ακμής, αλλά και για αντιγήρανση και σύσφιξη.

 

Η Radiant Pearls Face & Eye Cream ενυδατώνει, αναδομεί, αναπλάθει, προστατεύει από τη γήρανση και τις επιπτώσεις του ήλιου. Με ρυζέλαιο και πρωτείνες ρυζιού, αλλά και την πολύτιμη σκόνη πραγματικών μαργαριταριών (fresh water pearls) χαρίζει μοναδική λάμψη και φωτεινότητα στην θαμπή και άτονη επιδερμίδα και είναι ιδανική βάση για το μακιγιάζ γιατί αντανακλά το φως, ενισχύοντας την φυσική λάμψη του δέρματος.

 

 

 

 

 

Προσφέρει τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία στην επιδερμίδα, δίνει λάμψη, μειώνει τις κηλίδες και τις ατέλειες, ανοίγει το χρώμα της επιδερμίδας. Προσφέρει στην επιδερμίδα τα απαραίτητα αμινοξέα για την σύνθεση του κολλαγόνου. Κινητοποιεί την «superoxide dismutase» ένα ένζυμο που βρίσκεται στον οργανισμό και προφυλάσσει από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι 100% φυσική, χωρίς πρόσθετα ούτε συντηρητικά, τόσο αγνή που χαρακτηρίζεται διατροφικής αξίας. Δοκιμάστε τη και δείτε το πρόσωπό σας να μεταμορφώνεται αποκτώντας υπέροχη υγιή λάμψη και μοναδική βελούδινη υφή.

 

Stella

 

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Γιαυτό οι Κινέζες έχουν δέρμα σαν πορσελάνη και ταυτόχρονα είναι σχεδόν όλες λεπτές, εφόσον η κύρια τροφή τους είναι το ρύζι και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτό..

  2. Συμφωνώ απόλυτα με την @Maryl!!! Ακόμα δεν το έχω εντάξη στην ρουτίνα ομορφιάς, με τόσο ωραία συστατικά που υπάρχουν πόσα πια να πρωτοχρησιμοποιήσεις?!

  3. Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, πούδρα που το βασικό συστατικό της ήταν το ρύζι. Πραγματικά, είναι αέρινο το αποτέλεσμα. Κρέμα, όμως δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, κι η συγκεκριμένη, πρέπει να είναι εκπληκτική.
    xx

  4. Αχ, αυτές οι γκέισες με το αψεγάδιαστο δέρμα τους…

  5. Όντως. Οι περισσότερες γυναίκες στην Κίνα έχουν υπέροχο δέρμα. Θα το ένταξω και εγώ στην καθημερινότητα μου 💚💛💛💙❤️💙❤️💙❤️💙💙💜💛💜💜💚💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💛❤️💛❤️💙❤️💙💙❤️💙💙🧡🧡🧡❤️🧡❤️💙💛💜💚

  6. Κάπου εχω διαβάσει οτι χρησιμοποιούν και το ρυζονερο το οποιο εχει και αυτο πολλές χρήσεις στο δέρμα και τα μαλλια😁

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.