Αγαπημένα creamy προϊόντα μακιγιάζ ακόμα και για λιπαρό δέρμα!

 

 

Έχοντας όλη μου τη ζωή ένα υπερβολικά λιπαρό δέρμα, που ευτυχώς κατάφερα να το ρυθμίσω σε μεγάλο βαθμό την τελευταία δεκαετία με τα Stella’s Recip-y, έμαθα να αποφεύγω όλα τα κρεμώδη προϊόντα μακιγιάζ και να προτιμώ τα compact powder.

 

 Όσες έχετε λιπαρό δέρμα, θα με καταλάβετε. Είναι ένα βάσανο, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι με τη ζέστη και την υγρασία, όταν το μακιγιάζ σου γίνεται μια μάζα από τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα, όταν στο πρώτο μισάωρο που έχεις βγει από το σπίτι, το μέτωπο σου γυαλίζει από την «λίγδα».  Πέρασα πολλά χρόνια απογοήτευσης όταν μισή ώρα μετά, το μακιγιάζ που είχα κάνει με τόσο κόπο για να μείνει σταθερό, έφθανε να ακουμπήσω απλά το χέρι μου στο πρόσωπο μου κι όλα, να αποτυπωθούν στα δάχτυλα μου.

 

Καθόλου κολακευτικό, ούτε λόγος, καθόλου κομψό και ασφαλές, για να μην αναφέρω από γιακάδες, μέχρι ακουστικά τηλεφώνου που κουβαλούσαν το … «στίγμα» μου.  Φυσικά, ούτε λόγος για κρεμώδη προϊόντα μακιγιάζ, αυτά απευθύνονταν μόνο σε όσες είχαν ξηρό ή έστω κανονικό δέρμα.

 

 

 

 

Ευτυχώς όμως ζούμε στο 2021 κι η κοσμετολογία εξελίσσεται συνεχώς και κάνει θαύματα κι εγώ τα τελευταία δυο χρόνια, ανακάλυψα κάποια τέτοια θαύματα, που εισέβαλλαν στη ζωή μου και την έκαναν απροσδόκητα ευκολότερη, ομορφότερη και λαμπερότερη! Νέες υφές, νέα τεχνολογία, νέα προϊόντα με μοναδικές ιδιότητες που ανατρέπουν όσα πιστεύαμε ως τώρα… Σήμερα θα τα μοιραστώ μαζί σας.

 

FOUNDATION

 

Χρόνια τώρα το “άγιο δισκοπότηρο” του foundation για μένα, χειμώνα – καλοκαίρι ήταν η uv protective compact foundation spf 30 SHISEIDO και η Jane Iredale, PurePressed Base, Mineral Foundation. Μαγικά προϊόντα και τα δυο, δεν το συζητώ, εξάλλου δεν τολμούσα να βάλω οποιοδήποτε υγρό ή κρεμώδες foundation παρά μόνο, ότι ήταν στη μορφή της compact powder.

 

Πέρυσι όμως, κάτι έγραψε η Τζούλια μας για την Lancaster, brand που τιμώ ιδιαιτέρως στα αντηλιακά και μια που ήταν καλοκαίρι, μπήκα στον πειρασμό να την δοκιμάσω. Η Τζούλια,  μας πρότεινε την LANCASTER SUN 365 COMPACT CREAM SPF 30.

 

 

 

 

Σκέφτηκα πως αν ήταν πολύ λιπαρή, το πολύ – πολύ θα την φορούσα στη θάλασσα κι όλα καλά.  Blind buy εντελώς, ακόμα και το χρώμα μου το υπέδειξε η Miss Devil aka Julia, σε σχόλιο ήταν το  02 Sunny Glow. 

Ένα θα σας πω… Θεϊκό προϊόν! Η υφή της είναι τέτοια, που από κρεμώδης γίνεται σαν ελαφριά πούδρα στο δέρμα, όχι όμως στεγνή, ούτε βαριά ή ματ. Αφήνει μια φυσική λάμψη, μια ζωντάνια χωρίς λιπαρότητα, αντίθετα με τα compact powder προϊόντα που ματαρουν τόσο, ώστε να έχεις τελικά ένα θαμπό δέρμα. Όπως και να το κάνουμε, μια λάμψη την θέλεις όσο μεγαλώνεις και δη το καλοκαίρι.  Η κάλυψη της εξαιρετική χωρίς να γίνεται … «στόκος».

 

 

10/10 για ένα προϊόν που καλύπτει και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία με SPF 30.  

 

 

BLUSHER / BRONZER

 

 

Άλλη πικραμένη ιστορία… Πούδρα και πάλι πούδρα στα bronzer και τα ρουζ. Δε είχα άλλη επιλογή! Όχι πια! Η αρχή για όλη αυτή τη μεταστροφή που σας διηγούμαι σήμερα, έγινε με αυτό το δώρο. RIMMEL LONDON ROYAL BLUSH στην απόχρωση CORAL QUEEN κι ευτυχώς που δεν το χάρισα, αλλά το φόρεσα.

 

 

Τι να πω τώρα γι΄αυτό το μαγικό προϊόν, που δίνει φυσικό ροδακινο-κοραλί κοκκίνισμα, ιδανικό για άνοιξη καλοκαίρι και ελαφρύ μαύρισμα;  Ταιριάζει με όλα τις αποχρώσεις μακιγιάζ, κατά τη γνώμη μου και με όλες τις επιδερμίδες, γίνεται ένα με το δέρμα, δεν φεύγει, μένει σχεδόν ανεξίτηλο και δουλεύεται τέλεια με τα δάχτυλα.  Εκτός, ότι μου διήρκησε δυο καλοκαίρια με καθημερινή χρήση, μπορείτε να το βρείτε στην απίστευτη τιμή από 2,20€ έως 5,85 σε eshops όπως το Parfimo.gr, ishoponline.gr και beautyInc.gr. Κορίτσια μην το σκέφτεστε… Δεν υπάρχει αυτό το προϊόν!

 

 

 

 

 

Ένα άλλο blusher που λάτρεψα, αλλά ίσως δυσκολευτείτε να το βρείτε πλέον στην Ελλάδα, είναι το Burberry Lip And Cheek Bloom. Τολμήστε τις αποχρώσεις, χωρίς δισταγμό, γιατί είναι αποχρώσεις λουλουδένιες, αέρινες, απαλές, σε υφή κρεμοτζέλ και δουλεύονται θαυμάσια με τα δάχτυλα. Παίρνουν μια ζωντανή απόχρωση πάνω στο δέρμα, σα να είναι το φυσικό σου κοκκίνισμα. Έχω πάρει δυο – τρεις διαφορετικές αποχρώσεις, Poppy, Peony, Coral Pink, τα έχω κάνει δώρα σε φίλες, είναι εξαιρετικής ποιότητας και απίστευτης διάρκειας.

 

Πλέον μπορείτε να τα βρείτε περίπου στα 15€ στην Aromania ή σε άλλα eshops, αν έχετε ωστόσο φίλους στο εξωτερικό, μην διστάσετε να παραγγείλετε.  Την άνοιξη και το καλοκαίρι θα σας βολέψουν αφάνταστα, γιατί είναι και balm για τα χείλια. Κυκλοφορούν και σε μορφή stick που βολεύει πολύ για την τσάντα και τα σαββατοκύριακα ή τις διακοπές.

 

 

 

 

Επίσης ένα προϊόν, που η υφή του πηγαίνει περισσότερο προς το τζελ από το κρεμώδες.  Είναι η ολοκαίνουργια κυκλοφορία της Max Factor Miracle Sheer Bronze stick και Miracle Sheer Blush stick. Είχα τρελαθεί να τα δοκιμάσω κι ήταν η τελευταία μου live αγορά, πριν ξεκινήσει το lockdown τον Οκτώβριο…

 

 

 

Είχα πολλούς ενδοιασμούς στην αγορά τους, γιατί ειδικά το bronzer, ακόμα και στην ανοιχτή απόχρωση, έμοιαζε πολύ σκούρο μέσα στη συσκευασία. Εν τω μεταξύ δεν μπορούσα λόγω των απαγορευτικών μέτρων, να δοκιμάσω ούτε το tester, παρά μόνο να το δω από μακριά.  Δύσκολη αγορά, αλλά εμπιστεύτηκα την πωλήτρια, η οποία με καθησύχασε, ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαλό και διακριτικό gel, που χτίζεται σιγά σιγά, για να φθάσει στην απόχρωση που εμείς θέλουμε. Είναι όντως έτσι!

 

 

Νομίζω πως άλλη παρόμοια υφή, δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ξανασυναντήσει. Διάφανο και απαλό, αέρινο και ευκολότατο στη χρήση. Το απλώνεις με το stick στα σημεία που θέλεις και μετά το δουλεύεις με τα δάχτυλα. Είναι πολύ καλό για contouring και δεν έχει glitter. Υπάρχουν δυο αποχρώσεις στα bronzer (εγώ πήρα την ανοιχτή για ασφάλεια) και τέσσερις λαχταριστές, ολοζώντανες και φρουτένιες στα blusher.  Το βρίσκεις πλέον παντού με 15€ περίπου. Θα με θυμηθείτε…

 

 

 

ΣΚΙΕΣ

 

Maybelline Color Τattoo 24hr Cream. Αυτό το brand μας εκπλήσσει συνεχώς! Βγάζει ένα διαμαντάκι και … «τινάζει την μπανκα στον αέρα»!  Εγώ που έβλεπα κρεμώδη σκιά και ούτε να την πλησιάσω, ανακάλυψα τις υπέροχες αποχρώσεις της Maybelline Color Τattoo, ειδικά αυτήν την μελιτζανί Νο 160 knockout, που δεν αποχωρίζομαι πλέον! Μένει σταθερή, δεν αλλοιώνεται, δεν «μαζεύει» όση ζέστη κι αν κάνει, όσο κι αν έχεις ιδρώσει, όσο λιπαρό κι αν είναι το δέρμα σου. Έχει κι αυτή το ίδιο μεγάλο πλεονέκτημα με όλα τα κρεμώδη που σας προανέφερα.  Να γίνεται ένα με το δέρμα δίνοντας ένα λαμπερό, αλλά φυσικό μακιγιάζ. Tattoo όνομα και πράγμα!

 

 

 

RADIANT LIQUID METAL FOR EYES & MORE H σκιά… (και όχι μόνο), που δεν φεύγει με τίποτα. Βάζουμε στοίχημα, ότι θα την φορέσετε στη θάλασσα και δεν θα φύγει ποτέ; Άλλο ένα μεγαλούργημα από την Radiant. Μεταλλική υγρή σκιά με πλούσιο χρώμα και λαμπερό αποτέλεσμα.  Αλλά έχει ένα πλεονέκτημα ακόμα.  Ανάλογα με τις αποχρώσεις μπορεί να φορεθεί και ως προϊόν λάμψης στα ζυγωματικά ή αλλού, αλλά και στα χείλη. Η κάλυψη είναι τέτοια, ώστε το μεταλιζε της χρώμα αναμειγνύεται με το δέρμα.  Δίνει την απαραίτητη απόχρωση και ομοιομορφία, χωρίς να γίνεται κραυγαλέα, παρ΄ότι είναι μεταλιζε.  Το χρώμα χτίζεται και η λάμψη είναι δεδομένη!  Είναι αδιάβροχη, στεγνώνει γρήγορα, δεν μουτζουρώνει, δεν «τρέχει» και δεν «μαζεύει».  Μια νέα και τεχνολογικά εξελιγμένη φόρμουλα, από την πάντα αγαπημένη μου Radiant.

 

 

 

 

ΚΑΙ WISH LIST…

 

Έχω “βάλει στο στόχαστρο” κάποια προϊόντα, που εγγυώνται υπέροχο αποτέλεσμα και θέλω πολύ να τα δοκιμάσω. Τα brands και μόνο δεν χωράνε αμφισβήτηση κι όσοι τα δοκίμασαν, ορκίζονται σε αυτά.

 

Θέλω πολύ λοιπόν τα:

 

 

Cream-gel bronzer Les Beiges by Chanel

 

 

 

 

 

Pot rouge for lips & cheeks by BOBBI BROWN,  δυο σε ένα και για τα μάγουλα και για τα χείλη.

 

 

 

 

 

 

Minimalist Whippedpowder Blush by Shiseido

 

 

 

 

 

 

Εσείς χρησιμοποιείτε κρεμώδη προϊόντα στο μακιγιάζ και ποια απ΄αυτά αγαπάτε;

 

Stella

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!Αποφεύγω κι εγώ τα κρεμώδη προϊόντα λόγω λιπαρου δέρματος αλλά το καλοκαίρι τα χρησιμοποιώ γιατί απλώνονται εύκολα στην παραλία.Το αγαπημένο μου είναι της YOUTH LAB το αντηλιακό compact foundation το οποίο είναι oil free.παλαιότερα χρησιμοποιούσα το compact foundation της avene.Με όλα αυτά ήμουν ευχαριστημένη αλλά στα πλαίσια του πειραματισμού,αλλάζω συνεχώς.Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος Στέλλα,από πέρυσι θέλω να πάρω ένα κρεμώδες ρουζ κυρίως για καλοκαίρι ,αλλά γιατί όχι και για χειμώνα,δεν βρήκα όμως την ευκαρία.Αυτά που προτείνεις μου φαίνονται πολύ καλά.Κρεμώδη σκιά έχω χρησιμοποιήσει της chanel,ίσως η ωραιότερη σκιά που έχω βάλει.Δεν την βρίσκω εύκολα πλέον.Όσο για το bronzer της chanel,αυτό κι αν είναι το die for!!Το αγοράζεις με κλειστά μάτια.Η πούδρα lancaster που σου πρότεινε η Τζούλια μου έκανε κλικ καθώς και το ρουζ της shiseido.Πολύ ωραίο post Stella!

  2. Καλημέρα και καλή Σαρακοστή! 🌸 Κι εγώ έχω υπερλιπαρο δέρμα και αποφεύγω τα κρεμωδη προϊόντα γιατί τις λίγες φορές που τα είχα χρησιμοποιήσει ή εξαφανιζόνταν μετά από λίγες ώρες λόγω λιπαρότητα ή δημιουργούσαν αυτές τις ανυπόφορες αντιαισθητικες γραμμές στα βλέφαρα (εννοώ κάτι κρεμωδεις σκιές που τις μίσησα 😉).. Τώρα βέβαια που διάβασα τέτοιο περιεκτικότατο άρθρο, ίσως να δώσω κάποια ευκαιρία, κυρίως στα Lancaster, που είναι μία παλιά αγαπημένη μου μάρκα που δεν με έχει προδώσει ποτέ!

  3. Γενικά δεν είμαι από τις γυναίκες που βάφονται καθημερινά(υποστηρίζω ακράδαντα την φυσική ομορφιά) πιο μικρή συνέχεια πλέον μόνο σε κάποιες περιστάσεις για ολοκληρωμένο μακιγιάζ, πιο συχνά αρκούμαι κραγιόν,μολύβι,μάσκαρα! Έχω δοκιμάσει άπειρα κρεμώδη μολύβια ματιών με το γνωστό να τρέχουν στο μισάωρο καθώς κ κρεμώδη σκιές κ μαλιστα ήταν η πρώτη φορά που αγόραζα κρεμώδη σκιά για ευκολία περισσότερο κ πήρα κ 3 αποχρώσεις που τελικά μετά από αρκετή λιπάροτητα στα βλέφαρα κ δοκιμές με πούδρες από κάτω παλι άφηνε γραμμές κ δεν κρατούσε το αποτέλεσμα πήγαν στα σκουπίδια! Οι προτάσεις πολύ καλές δεν φαμταζόμουν ότι υπάρχουν κρεμώδη προιόντα που να ταιριάζουν στις μεικτές/λιπαρές επιδερμίδες

  4. Αγαπω τα creamy προ’ι’όντα και το πόσο ανάλαφρα δείχνουν επάνω στο δερμα μου…. εχω δοκιμάσει το Burberry Lip And Cheek Bloom καθως και το RADIANT LIQUID METAL FOR EYES & MORE κι εχω να πω τα καλύτερα… Επίσης, εχω δοκιμάσει τα Lip And Cheek από CLINIQUE ,SEPHORA και SMASHBOX (ακριβούτσικο) και εχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη…
    (@JULIA, μας λείπεις κι η σκέψη μας είναι μαζί σου)

  5. Δεν έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα κρεμώδη προϊόντα. Το αντηλιακό – πούδρα – της Lancaster το θεωρώ top, όπως και όλη την αντηλιακή σειρά της. Δεν έχω λιπαρό δέρμα, και νομίζω πως και στη δική μου λίστα θα ταίριαζε το προϊόν της Channel που έχεις & συ υποψήφιο @Stella!!
    xx

  6. Πολύ ωραία όλα. ❤️💜🧡💛💚❤️💛💜❤️💜💛💚🧡💜💙💙💙💙💙💙🧡🧡🧡🧡🧡🧡💜💜💜💜💜❤️❤️❤️❤️❤️❤️💛💛💛💛💛💛💚💚💚💚💚💚💙💙💙💙Θυμάμαι τη μαμά μου που είχε από πολύ παλιά ρουζ σε μορφή stick-κρεμωδη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.