8 αγαπημένες αρωματικές κρέμες σώματος, ιδανικές για την Άνοιξη!

 

 

Όλα τα προϊόντα σώματος, Body Butters, Body Creams, Body Lotions, τα αγαπώ πολύ. Στην δύσκολη περίοδο της καραντίνας ήταν ο δικός μου τρόπος, να κανακέψω τον εαυτό μου, να νιώσω λίγη ευεξία και θαλπωρή μετά το μπάνιο κι ενώ παρέμενα σπίτι για τόσο πολύ χρόνο, αλλά και να περιποιηθώ το σώμα μου.

 

Ήταν ένας τρόπος επίσης, να φορέσω και τα αγαπημένα μου αρώματα. Βέβαια, προσωπικά πάντα φοράω κάποιο προϊόν σώματος μετά το μπάνιο, χειμώνα καλοκαίρι, κι είναι κάτι που δεν αμελώ στην καθημερινότητα μου.

 

Τώρα όμως, ένα παραπάνω! Η άνοιξη είναι εδώ και το σώμα μας θα ντυθεί σύντομα με πιο ανάλαφρα κι αποκαλυπτικά ρούχα. Το δέρμα του σώματος μας χρειάζεται περισσότερη φροντίδα, ενισχυμένη ενυδάτωση και λάμψη. Αν λοιπόν δεν το κάνατε ως τώρα, ήρθε η ώρα να «ξυπνήσετε» το σώμα σας και να ετοιμαστείτε για την άνοιξη, που όλοι ελπίζουμε να είναι αναζωογονητική.

 

Θα μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου αγαπημένα.

 

Συνήθως επιλέγω body lotions ή body creams, από τις σειρές των αρωμάτων μου. Μου αρέσει πολύ η τελετουργία του layering, να φοράω πρώτα το προϊόν σώματος και μετά το άρωμα.  Συχνά όμως, τα προϊόντα σώματος αντικαθιστούν και τα ίδια τα αρώματα.  Ειδικά στις μεγάλες ζέστες, μία αρωματική body lotion ή body cream είναι υπεραρκετή, για φρεσκάδα και αρωματική διάθεση όλη την ημέρα. Δίνει πιο διακριτικό αποτέλεσμα στα έντονα αρώματα ή σε αυτά με πιο ζεστές νότες.

 

Άλλες πάλι φορές, αν θέλω να φορέσω ένα άρωμα που δεν συνοδεύεται από δική του body lotion, τότε επιλέγω κάποιο προϊόν που δεν θα το αλλοιώσει, αλλά θα έχει ένα διακριτικό, φρέσκο και ουδέτερο αποτέλεσμα.    

 

 

CARTIER – LA PANTHERE

 

Άρωμα που υπεραγαπώ με πολύ συμβολικό χαρακτήρα για μένα, ανάμνηση μιας ξεχωριστής μέρας. Το body cream είναι πλούσιας υφής σε πολυτελέστατο βάζο και διαρκεί πολύ καιρό.  Πολύ ενυδατικό και με άρωμα που διαρκεί μέρες, πάνω στα ρούχα. Το body lotion είναι πιο υδαρό και λεπτόρρευστο, αλλά εξαιρετικής ενυδατικής δράσης και με άρωμα, που δεν επίσης στερείται διάρκειας και έντασης. Ένα εμβληματικό προϊόν περιποίησης και πολυτέλειας με ένα κλασσικό, διαχρονικό άρωμα. Ενα σύγχρονο συπρέ με λευκά άνθη, υλάγκ υλάγκ και βρύα δρυός.

 

 

 

 

 

 

JO MALONE – WOOD SAGE & SEA SALT BODY CRÈME

 

Ποια από όλες να πρωτοδιαλέξεις ανάμεσα στα λαχταριστά αρώματα του brand; Εγώ διαλέγω αυτή την θαλασσινή ευωδιά, αλλά σε ότι αφορά τα body creams της Jo Malone, είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο αποδοτικά αρωματικά τα body creams, από τα ίδια τα αρώματα του brand. Είναι από τις ποιοτικότερες κρέμες σώματος που μπορεί κανείς να αγοράσει εμπλουτισμένες με έλαια jojoba, κόκκους κακάο και αμυγδαλέλαιο. Άρωμα που διαρκεί πολύ και πλούσια ενυδάτωση.

 

 

 

 

AQUA DI PARMA – BLU MEDITERRANEO FICO DI AMALFI

 

Ένα από τα ωραιότερα αρώματα σύκου της αγοράς, που βγάζει όλη την γλύκα του ώριμου καρπού κι ένα υπέροχο body lotion, που κρατάει το άρωμα για πολλές ώρες. Ελαφρύ, ενυδατικό, δροσερό από το ιστορικό Μιλανέζικο brand που ιδρύθηκε το 1916 και μετράει στο ιστορικό, του μεγάλες αρωματικές επιτυχίες. Η σειρά Blu Mediterraneo φέρνει όλη την ζεστασιά και την αρωματική πανδαισία της Μεσογείου, ενώ το Fico di Amalfi, ζωντανεύει την ξερή θαλασσινή ευωδιά της Costiera Amalfitana, αναμεμειγμένης με τα βότανα και το άρωμα απ΄τις συκιές που φυτρώνουν στα απόκρημνα βράχια.

 

 

 

 

 

JOUR NAPER – AITHRIA

 

Από τις καινούργιες body lotion του ελληνικού brand, θα επιλέξω λόγω εποχής αυτήν του αγαπημένου μου Aithria. Mε βάση τις νότες από πράσινο τσάι, καρύδα και λάιμ και τον συνδυασμό από θαλασσινό αλάτι και μέντα, δεν μπορώ να σκεφθώ τίποτα πιο δροσιστικό κι αναζωογονητικό.  Η επαναστατική φόρμουλα της κρέμας είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και εγγυάται ενυδάτωση που διαρκεί όλη την ημέρα μαζί με θρέψη του δέρματος.

 

 

 

 

 

 

KIEHL’S – ORIGINAL MUSK BODY LOTION

 

Ένα άρωμα κλασσικό και εμβληματικό, που εκφράζει την ζωώδη πλευρά του musc. Είναι μια ευωδιά ερωτική, ζεστή και πλούσια κι η body lotion του, ένα προϊόν που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές νύχτες. Ξυλώδες, animalic, sexy, ένα άρωμα που λατρεύεται κι από τα δυο φίλα και ένα προϊόν σώματος πολύ πλούσιο που προσομοιάζει με κρέμα ως υφή και βαθιά ενυδατικό.

 

 

 

 

 

 

L’ ERBOLARIO – INDACO

 

Ένα brand που αγαπώ πολύ και ξεχωρίζω για τα αρώματα του. Η φετινή μου αγάπη είναι το L’ Indaco, ένα βαθύ, σαγηνευτικό, τραγανό άρωμα από πικρούτσικη πούδρα κακάο, αξεπέραστο γεράνι Αιγύπτου και πατσουλί Ινδονησίας και βέτιβερ, που δροσίζουν το τελικό αποτέλεσμα χωρίς να το κάνουν gourmand ή γλυκό. Tα body lotions και body creams του brand τα θεωρώ κορυφαία, γιατί το άρωμα τους διαρκεί κι έχει ένταση ακόμα πιο πολύ κι απ΄τα ίδια τα αρώματα.

 

 

 

 

 

 

CAUDALIE –  THE DES VIGNES

 

Δροσερό, ξινό, φρέσκο body lotion με άρωμα καθαρού musc, νότες από τσάι και σταφύλια, νέρολι και πικάντικο τζίντζερ. Όσοι αγαπούν να νιώθουν αυτή την δροσερή αίσθηση, θα βρουν σε αυτή την body lotion ενυδάτωση, θρέψη, μα και ευεξία με το απόλυτο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό άρωμα.

 

 

 

 

 

CAUDALIE – BAUME GOURMAND

 

Αυτή η πλούσια και θρεπτική κρέμα σώματος είναι το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό passe partout μου. Όταν θέλω να φορέσω κάποιο άρωμα που δεν συνοδεύεται από δικό του προϊόν σώματος και δεν θέλω να επηρεάσω το άρωμα ή αν αντίστοιχα θέλω να ενισχύσω την φρέσκια, καθαρή ή πουδρέ πλευρά του, φοράω αυτήν. Έχει αίσθηση, φρεσκάδας, καθαριότητας, μια κρεμώδη διακριτική ευωδιά που γέρνει περισσότερο στο βούτυρο καριτέ που περιέχει και είναι ιδανική για ξηρές επιδερμίδες ή για μετά την ηλιοθεραπεία.

 

 

 

 

STELLA’S RECIPYCANDY ROSE BODY BUTTER

 

Last but not least, το body butter by Stella’s Recip-Y, με αυθεντικό άρωμα από εκχύλισμα ροδοπέταλων.  Το άρωμα της παντοτινής άνοιξης, αυτής που ανθίζει και ευωδιάζει και γεμίζει τον κόσμο μας ελπίδα, αναγέννηση, υγεία και ευδαιμονία! Με έμπνευση από το μαγιάτικο τριαντάφυλλο που τονώνει την διάθεση και την αυτοπεποίθηση, δημιουργεί ευφορία και αισιοδοξία, διώχνει την κατάθλιψη, απαλύνει τα αρνητικά συναισθήματα.

 

Έχει την αίσθηση της τριανταφυλλένιας πούδρας, έτσι όπως μυρίζει το ίδιο το άνθος. Περιέχει αιθέρια έλαια γιασεμί, σανδαλόξυλο, κέδρο, λεβάντα, άρκευθο, παλμαρόζα, θρεπτικό έλαιο τζοτζόμπα, βούτυρα αβοκάντο, καριτέ, αλόη, ενεργά συστατικά και βιταμίνες, δημιουργώντας μια μοναδική σύνθεση. Είναι ένα πολύπροϊόν, γιατί προσφέρει ισχυρή αντικυτταριδική δράση και σύσφιξη σε σώμα και στήθος, βαθιά ενυδάτωση, τόνωση, φροντίδα και θρέψη στην ξηροδερμία.

 

To άρωμα του CANDY ROSE έλαβε διθυραμβική κριτική, στην πιο έγκυρη παγκοσμίως και εξειδικευμένη εγκυκλοπαίδεια αρωμάτων Fragrantica.

 

 

 

 

 

Εσείς φοράτε κρέμες και λοσιόν σώματος και ποιες προτιμάτε;

 

Stella

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Καλημερα!!!
    Δυο μεγάλες αγάπες εχω στις κρέμες.σώματος
    1 caudalie vinosculpt lift&slim ειναι καταπληκτική εαν θέλεις ενυδάτωση και σύσφιξη.
    2 L’erbolario Dalia με σαγηνευτικό αρωμα και υφή.
    Τελευταία εχω λατρέψει και το αποσμητικό της
    L’erbolario το Fior di salina 😍😍θελω να αγορασω και το αντίστοιχο αρωμα του ειναι εξαιρετικο😍

  2. @SofiaT Δεν υπάρχει άρωμα απο L’ erbolario να μην το λατρεύω! Πως έχουν καταφέρει να μυρίζει πιο πολύ η κρέμα σώματος από τα αρώματα τους, άγνωστο, αλλά είναι υπέροχα όλα!!!

  3. Kαλημερα
    Δυστυχως ενω λατρευω τις κρεμες ενυδατωσης δεν εχω καταφερει να ειμαι συνεπης στην τοποθετηση τους σε αντιθεση με τις κρεμες περιποιησης προσωπου που ειμαι “στρατιωτης”
    Τις κρεμες της εταιρειας L’ erbolario τις βρισκω καταπληκτικες ολες οσες εχω χρησιμοποιησει
    Επισης μου αρεσαν και η ενυδατικες της ΝΙVEA και DOVE οπως και του ΚΟΡΡΕΣ με γιαουρτι

  4. Η THE DES VIGNES της CAUDALIE είναι καταπληκτική!!!!💙❤️💚💜💜💛💜💜💚❤️💙💛🧡💛🧡💛🧡💛🧡❤️🧡💜💜💜💛💜💛💜💚❤️💛🧡💚🧡💛🧡🧡💛💙❤️💚❤️ Την μύρισα πρώτη φορά στην αδερφή μου και την έχω πάρει 3 φορές μέχρι τώρα. Θέλω πολύ να δοκιμάσω τη JO MALONE γιατί μου αρέσουν πολύ τα αρώματα και τα αρωματικά χώρου! Εδώ και χρόνια φοράω πολλές και διαφορετικές κρέμες σώματος ακόμα και από το σούπερ μάρκετ. Έχω ξεχωρίσει της CAUDALIE και της SEVENTEEN 💙❤️💙💛💙💚🧡💚🧡💛💙💛💙❤️💚💜💛💜💛💜💚💜💚❤️💙❤️💙💛🧡💛🧡💛🧡❤️🧡❤️🧡❤️💚❤️💚❤️❤️💙❤️

  5. Toν χειμώνα προτιμώ αυτές με υφή butter και τον υπόλοιπο χρόνο τις πιο ανάλαφρες… αγαπημένες μυρωδιές, πούδρα και σαπούνι.

  6. Φοραω ανελλιπώς body cream ή body lotion, μετά το μπάνιο, κάθε μέρα.. Εδώ και χρόνια είμαι πιστή στη συσφικτικη ενυδατική body lotion της Avon που δεν έχει άρωμα και την εναλλασω με messinian spa ή Κορρέ.

  7. Τώρα στην καραντίνα έχω βάλει όσες κρέμες δεν είχα βάλει στη ζωή μου. Αλλιώς nivea μέσα στο ντους.
    Μουτςς

  8. Αν και μου αρέσουν πολύ, συμφωνώ με την @Ράνια απόλυτα δεν φοράω συστηματικά δυστυχώς..η αλήθεια είναι ότι στην περιποίηση προσώπου κ μαλλιών είμαι συνεπέστατη, στην περιποίηση σώματος όμως λιγο με κουράζει..έχω διάφορες παρόλα αυτά κ λοσιόν κ κρέμες με πιο αγαπημένες μου της Cerave κ του Korre το Body Milk Pineapple Coconut!Με εξιτάρει η ιδέα του CARTIER – LA PANTHER

  9. Από αυτές, η μόνη που έχω δοκιμάσει @Stella, και είναι φανταστική, είναι η Aqua di Parma , η οποία είναι και σε μορφή σπρέι, πολύ πρακτική δηλαδή. Έχω μεγάλη αδυναμία στις κρέμες σώματος. Μια πολύ αγαπημένη μου, είναι της Channel, με άρωμα περγαμόντο.
    xx

  10. Πολύ ιδιαίτερες επιλογές! Όμως, είμαι τόσο αμελής με το θέμα κρέμα… Πιο εύκολα θα χρησιμοποιήσω ένα λάδι, παρά μία κρέμα.

  11. Λατρεύω πραγματικά τις κρέμες σώματος,λοσιόν ,λάδια.Έχω δοκιμάσει άπειρα αλλά πάντα υπάρχει χώρος για κάτι καινούργιο.

  12. Αγαπώ την κρέμα σώματος white linen της estee lauder! Δυστυχώς δεν την βρίσκω πια στην Ελλάδα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.