Guest Post: Shampoo Bar, το στερεό σαμπουάν. Εσείς θα το δοκιμάσετε;

 

 

 

Έχω παρατηρήσει εδώ και λίγο καιρό στα social media που παρακολουθώ,  μια νέα  μανία ένα «φρέσκο» beauty trend με το shampoo bar ή ελληνιστί στέρεο σαμπουάν η μπάρα σαπουνιού .

 

Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι θυμάμαι την μαμά μου να μου λέει ότι όταν ήταν μικρή έλουζε τα μαλλιά της με πράσινο σαπούνι,  μετά τα στέγνωνε στο ήλιο και τα αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό μαλλιά λαμπερά με όγκο! (Εγώ από την άλλη όταν το δοκίμασα είχα φρικάρει γιατί τα δικά μου μαλλιά είχαν γίνει μαλλιά κουβάρια!)

 

Τέλος πάντων, τα reviews αλλά και η εμπειρία μου με αυτά για τα νέα ανανεωμένα  στερεά σαμπουάν μιλούν για πολύ πιο ενυδατικά συστατικά στα νέα εξελιγμένα shampoo bars  ή solid shampoos που θα κάνουν τα μαλλιά σας να λάμπουν από υγεία.

 

 

Στην αγορά έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλά και διαφορετικά για να διαλέξει ο καθένας ανάλογα τον τύπου μαλλιών του. Ένα από τα βασικά  υπέρ τους είναι ότι είναι πραγματικά zero waste, πράγμα λογικό αφού δεν έχουμε την χρήση του πλαστικού μπουκαλιού και άρα δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

 

 

 

 

 

Επιπλέον δεν έχουμε τα χημικά, συντηρητικά και συνθετικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στα κλασικά σαμπουάν. Είναι πολύ οικονομικά αφού μια μπάρα σαπουνιού αντιστοιχεί σε δυο μπουκάλια σαμπουάν. (!)

 

Όσο για την μεταφορά τους  εκτός  από το βολικό μέγεθος (μπορούμε  να βάλουμε μπόλικα στο νεσεσέρ  μας)  είναι ο, τι πρέπει για ταξίδια,  γιατί το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται  να έχουμε ατυχήματα (δεν μπορεί να μην το έχετε πάθει- ανοίγει το καπάκι του σαμπουάν και γίνεται μαντάρα το beauty case…)

 

Η διαδικασία χρήση τους είναι πανεύκολη.  Aπλά βρέχουμε τα μαλλιά όπως με τα κλασικά σαμπουάν και μετά περνούμε την μπάρα πάνω στα μαλλιά και απαλά κάνουμε μασάζ με αυτή στο τριχωτό της κεφαλής.

 

Αν αυτό σας είναι δύσκολο τότε σας έχω ακόμα πιο εύκολη λύση:  πάρτε απλά την μπάρα βρέξτε τη με νερό για να δημιουργηθεί αφρός και με αυτό τον αφρό απλά κάντε μασάζ στα μαλλιά. Ξεπλένετε στο τέλος με άφθονο νερό .

 

 

 

 

 

Aν έχετε ξηρά μαλλιά μπορείτε να συνεχίσετε με το conditioner και στην αγορά θα βρείτε solid shampoos με το αντίστοιχο conditioner. Εγώ νίωθω ότι δεν το χρειάζομαι αλλά αυτό που κάνω είναι να ξεβγάζω τα μαλλιά μου με μηλόξυδο και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τη λάμψη τους, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και η εποχιακή τριχόπτωση.

 

Επειδή ό,τι προτείνω το έχω δοκιμάσει πρώτα  εγώ,  αγόρασα shampoo bar από την εταιρία Nae,  το  organic στέρεο σαμπουάν της για καθημερινή χρήση με βασικά συστατικά από organic rice extract ( βιολογικό εκχύλισμα ρυζιού που κάνει τα μαλλιά δυνατά και λεία ) και organic lavender extract (βιολογικό εκχύλισμα λεβάντας, που κάνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά ) .

 

 

 

 

 

Τι λέτε bb girls, εσείς θα δοκιμάσετε το νέο trend;

 

Sofia T

 

 

 

28 Σχόλια
  1. Το είχα δοκιμάσει πολλά χρονια πριν και ήταν εξιαρετικό! Ειχα χρησιμοποιήσει αυτο της Fresh Line, όταν ακόμα το Brand είχε πρωτοβγει δηλαδή μιλάμε για καμμια εικοσαριά χρόνια πισω μάλλον και περισσότερο. Είναι όντως όπως τα γραφεις Σοφάκι. Τωρα, αν ειναι να ξαναχρησιμοποιήσω θα προτιμήσω ασυζητιτι της rosmarino.gr γιατί τα προιόντα ειναι εγγυημένα ποιοτικά και αγνά και τα σαπούνια της κατα τη δική μου άποψη, ότι καλύτερο υπαρχει σήμερα στην ελληνική αγορά του φυσικού σαπουνιού. Επίσης η Mysirlou κανει πολύ καλα στερεα σαμπουαν.
    Το μόνο για μένα που πρέπει να ψάξει κανεις σε αυτη την περίπτωση ειναι μπάρα κατάλληλη για βαμμένα μαλλιά ή μαλλια που εχουν υποστεί τις χημικές διεργασίες. Σε μια τετοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να απογοητευτούμε απο το αποτέλεσμα, ΟΧΙ γιατί το φυσικό σαμπουαν οποιασδήποτε μάρκας δεν ειναι καλό…. αλλά…. γιατί, προσεξτε…. τα μαλλιά μας που εχουν υποστεί τόση επιβάρυνση με τα χημικά, βαφες κ.λ.π θελουν τα καταλληλα χημικά συστατικά για να στρωσουν.

  2. Έχω δοκιμάσει της NAE. Μου άρεσε πολύ η ιδέα της απουσίας πλαστικού. Δεν μπορώ, όμως, να πω ότι με κάλυψε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει τις πλούσιες συνθέσεις και η μετάβαση σε μια τέτοια μορφή δεν είναι εύκολη. Έχω υπόψη μου να το ξαναδοκιμάσω το καλοκαίρι, που αναγκαστικά το λούσιμο είναι καθημερινό.

  3. Η γιαγιά μου ολσ της τα χρόνια λούζεται με πράσινο σαπούνι και δεν το αλλαξε ποτέ. Τωρα είναι 90 ετών η καλή μου και όμως τα μαλλάκια της είναι ακόμα όμορφα και φωτεινά! Θα ήθελα να το δοκιμάσω κ εγώ αλλά επειδή έχω μακρύ μαλλί δεν ξέρω κατά πόσο θα με εξυπηρετήσει, εκτός αν κάνει καλό αφρό και μπορεί να πιάσει όλα τα μαλλιά.. Το ότι είναι πολύ βολικό να το κουβαλάς, στα ταξίδια αντί για τα μπουκάλια σαμπουάν είναι ένα μεγάλο συν!

  4. @Amalia μου σίγουρα η μετάβαση δεν ειναι ευκολη.Τα φυσικά προϊόντα δεν κάνουν πολύ αφρό αλλά όταν το συνηθίσεις τα μαλλια θα σε ευγνωμονουν 😁😁😁

  5. @Maryl εάν επιμένεις κυρίως στο μάκρος των μαλλιών, θέλει Καλό μασάζ τότε σίγουρα θα σε καλύψει. Γενικά ο πολύς αφρός που κάνουν τα κλασικά σαμπουαν αφαιρούν και τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής!!Κάτι που μακροχρόνια δεν κάνει καλο😐

  6. @SofiaT: Έχω και εγώ ένα solid shampoo σε ένα από τα συρτάρια μου. Το Respire για όλους τους τύπους μαλλιών με εκχύλισμα από αμυγδαλέλαιο, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αγαπώ τα classic shampoos. Λες; 🙂🙂🙂

  7. @Julia ναι λέω να του δώσεις μια ευκαιρία ποτέ δεν ξέρεις ίσως να είναι μια ευχάριστη εμπειρια😁 Και εγώ αγαπάω τα κλασικά σαμπουαν αλλά που και που χρειαζόμαστε μια αλλαγή κάτι το συγκεκριμένο κάνει καλό σε εμάς αλλά και στο περιβάλλον 😁😁😁Πάντως εάν αποφασίσεις να το κάνεις θα ήθελα την άποψή σου!!Πιστεύω μετα να μην με ……😘😘😘😘😘😘

  8. Καλημερα
    Εχω χρησιμοποισει πολλες φορες φυσικα στερεα σαπουνια
    Κυριως ελαιολαδου που εχω παρει απο εργοστασιο που εβγαζε λαδι
    Ο αφρος πλουσιος και τα μαλλια καθαρα και φωτεινα
    Ομως για λογους ευκολιας χρησιμοποιω σαμπουαν σε μπουκαλια
    Οσο για την μεταφορα τους ε δεν το βλεπω και πολυ πιο πρακτικο απο τα κανονικα σαμπουαν σε μπουκαλι
    Δεν ειναι ουτε το βαρος ουτε ο ογκος δυσθεωρητος των κανονικων σαμπουαν
    Μονο για οικολογικους λογους το βλεπω
    Ωραιο ποστ διαφορετικο Σοφια

  9. @SofiaT: Είπες το πιο σωστό. Ειδικά στα μαλλιά κάπου κάπου χρειάζεται μια αλλαγή φόρμουλας για να ξαναπάρουν τα πάνω τους. Θα το κάνω λοιπόν και άμεσα και θα σου πω εντυπώσεις!

  10. Εχω πάρει απο το lookfantastic της garnier αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα…εχω δοκιμάσει ένα σαμπουάν από lush με άρωμα γιασεμί και ένα φραουλένιο (σε χρώμα και μυρωδιά )μαλακτικό και ξετρελάθηκα….δεν τα λες και φθηνά αυτά από lush βεβαια….θα τσεκάρω σίγουρα και της n.a.e.

  11. ***μαλακτική κρέμα εννοούσα…καταλάβατε…οχι μαλακτικό(που παραπέμπει σε πλυντήριο) ****

  12. @Rania πρακτικό το λέω από άποψη μεγέθους 😄😄 ειδικά το καλοκαίρι που το δικό μου Νεσεσέρ ασφυκτιά 😁😁😄😄😄😄
    Ευχαριστωωω😘😘😘😘

  13. @Celia τα Lush τα έχω δει και εγώ και βρίσκω ότι έχουν πολύ ωραία προιοντα😍😍

  14. @Τζούλια ακριβώς έτσι!!!Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα εγώ θέλω αλλαγή σε πολλα προϊόντα!!Ενώ είμαι ορκισμενη σε κάποιες εταιρίες μετά από ένα χρόνο πάντα κάνω κάποια αλλαγή 😁😁😁

  15. Έχω χρησιμοποιήσει της freshlline και μου άρεσε.Αν θυμάμαι καλά, κρατούσε πολύ.Σταματησα να το αγοράζω γιατί μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια πράγματα και όλο ανακαλύπτω κάτι που με ενθουσιάζει.Γιατί όχι, να δούμε και αυτά που μας προτείνονται σήμερα.

  16. @julia, θέλω θυσίες 😃😃Μην ξεχνάς το ένα πόδι με self tan και το άλλο όχι.

  17. @Sofia εμενα μου αρεσει να ασφυκτια το νεσσεσερ μου
    Παιρνω ολα τα προιοντα που εχω γιατι το καλοκαιρι ειναι η εποχη που ειμαι πιο τυπικη στην χρηση ολων των προιοντων
    Ειναι η εποχη των δοκιμων και του ξεκαθαρισματος των προιοντων που εχω στο σπιτι και πρεπει να δω ποια θα ξαναγορασω και ποια οχι
    Απολαυση στον γυρισμο που εχω λιγοτερα και ετοιμη για νεες αγορες

  18. @Rania έτσι ακριβώς κανω και εγω😂Οι περισσότερες δοκιμές γίνονται την περίοδο των διακοπών .
    Θυμάμαι παλαιότερα που επερνα μαζι μου σχεδόν μικρό σακβουαγιαζ γιατι αλλα σαμπουαν ,αντιηλιακά ,κ.λ.π επερνα για τον εαυτό μου και αλλα για την υπόλοιπη οικογένεια !!Θυμαμαι ήταν ασήκωτο🤣🤣🤣🤣

  19. Αν κ δεν τα πολυπροτιμώ τα σαμπουάν σε μπάρα σαπουνιού θα πω ειλικρινά πώς το μόνο που εχω δοκιμάσει είναι σαπούνι από κατράμι κ είναι ενα από τα καλύτερα προιόντα που έχω δοκιμάσει σε μαλλιά αλλά κ πρόσωπο!!

  20. Μην συγχέουμε ωστόσο, το κλασσικό πρασινο σαπούνι ή την οποιαδήποτε μπάρα σαπουνιού με τα solid bars shampooo. Εδω πλεον μιλαμε για εξελιγμένα και μελετημένα φυσικά προιόντα, όχι για το σαπούνι της γιαγιάς…

  21. @Stella ακριβώς έτσι.Το γράφω και στην αρχή του άρθρου.Αλλες ιδιότητες έχει το πράσινο σαπούνι και γενικά τα (φαρμακευτικα) και άλλες τα στερεά σαμπουαν που είναι εμπλουτισμένα με πολλά ενυδατικα κ.λ.π συστατικά.

  22. @SOFIAT κι άλλο πραγμα το πρασινο σαπουνι του τοτε, φτιαγμένο απο μακα, με το σημερινο σαπούνι ελαιολάδου που φτιάχνουν ταλαντούχοι χειροτέχνες. Δεν είναι όλα ίδια, όπως δεν είναι και μεταξύ τους ίδια τα προιόντα. Σημασία εχει να εξελισσουμε την τεχνική και την παράδοση με τη γνωση και τα υλικά του σημερα και προφανώς αυτες οι μπαρες σαμπουαν το κάνουν!

  23. @Στέλλα και βέβαια έτσι είναι!!!!Πω πω τι μου θύμισες τώρα με την μούργα (Το κατακάθι)Που χρησιμοποιούσαν παλιά για την Παρασκευή του πράσινου σαπουνιου😁

  24. Θα το δοκιμάσω να μου φύγει η περιέργεια.
    Μουτςς

  25. Πολύ ενδιαφέρον ποστ!!! Μπράβο σου Σοφία!!! Και μένα η γιαγιά μου χρησιμοποιεί ακόμα πράσινο σαπούνι και είναι μια χαρά τα μαλλιά της!!!! Ίσως δοκιμάσω και εγώ το στερεό σαμπουάν!!! 🤍🧡💛🧡🧡❤️❤️🧡🧡❤️💚🧡💚💜💚💜💚💜💚💜💚💜💜💚💜❤️❤️💜❤️💜💛💜💛🧡💛🧡❤️🧡💚🧡🧡💚🧡💚🧡💚

  26. Έχω δοκιμάσει παλιά στα μαλλιά μου το πράσινο σαπούνι. Μια χαρά ήταν! Στο σώμα μου ακόμα το χρησιμοποιώ κατά περιόδους! Στο Αφρατι Χαλκίδος, περνά ακόμα φορτηγό που φωνάζει ότι παίρνει παλιά ελαιόλαδα, και τα ανταλάσσει με πράσινο σαπούνι! Εξαιρετικό!
    xx

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.