H Disney, η Cruella, η Mόδα και φυσικά και η MAC.

 

 

 

Περιμένω με αρκετή ανυπομονησία να δω την ταινία “Cruella” της Disney. Ο πρώτος λόγος είναι για να δω πόσο άξια θα σταθεί η  αρκετά ταλαντούχα Emma Stone,  δίπλα στην απόλυτη Cruella de Vil, την εξαιρετική Glen Close όταν υποδύθηκε τον ρόλο πίσω στο 1996.

 

 

Glenn Close 

 

 

 

 

Βέβαια το σενάριο θα είναι  διαφορετικό από την ιστορία/ παραμύθι, «1001 Σκυλιά της Δαλματίας» που  την ξέρουμε από τετράχρονα,  γιατί ουσιαστικά πρόκειται για  prequel του γνωστού παραμυθιού, δηλαδή πως ξεκίνησε «ταπεινά» η Estella  ως νεαρή σχεδιάστρια μόδας στο Λονδίνο των punk-rock 70’ς (SoHo, Kensington, Leicester Square, Portobello Road, Tavistock Road)  όταν έπιασε δουλειά στον διάσημο οίκο μόδας  “The Baroness” και πως άλλαξε στην πορεία και όνομα και προσωπικότητα και  εξελίχθηκε στην απόλυτη cruel fashionista Cruella, με λατρεία στις αληθινές γούνες.

 

Ανταγωνίστρια της στο fashion battle  η αγαπημένη Emma Thompson στο ρόλο της “Baroness” μια πολύ πιο κακιά εκδοχή της Miranda του “Devil wears Prada”  και νομίζω θα το διασκεδάσω. (αφήστε που έχω την εντύπωση ότι η έμπνευση για όλο το παραπάνω,  έχει παρθεί από την unique Vivienne Westwood την “ιέρεια” του punk -rock scene)

 

 

 

Emma Thomson “The Baroness”

 

 

 

 

 

 

 

Ο δεύτερος λόγος είναι,  ότι έχει πάρει το αυτί μου πως απόλυτη πρωταγωνίστρια στην ταινία δεν είναι οι ίδιες οι πρωταγωνίστριες,  αλλά η μόδα.

 

Το punk-rock 70’s fashion scene, τα ensemble, τα αξεσουάρ, τα head pieces, οι εκθαμβωτικές τουαλέτες, τα ιλιγγιώδη high heels, τα leather to die for, sorry αλλά το παραδέχομαι- αυτά θέλω να δω περισσότερο.

 

Κοστούμια δια χειρός της εξαιρετικά ταλαντούχας costume designer Jenny Beavan, με 10 Oscar nominations και δυο νίκες (για το “Room with a View” και για το “Mad Max Fury Road”).

 

Jenny Beavan

 

 

 

 

Mε βασική παλέτα χρωμάτων τις εμβληματικές αποχρώσεις της Cruella το black&white και το κόκκινο, ενώ όσο πιο «σκοτεινή»  και cruel γίνεται κατά τη διάρκεια της ταινίας η πρωταγωνίστρια, τόσο και τα ρούχα της γίνονται πιο «δυναμικά», πιο «σκληρά», πιο  Kρουε-λέ. (ποιητική αδεία).

 

Enjoy:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χέρι-χέρι με τη μόδα τώρα, πάει και η ομορφιά και δεν περιμέναμε τίποτα άλλο παρά να δούμε ότι το project ανέλαβε  η Mac η οποία  εξάλλου έχει παράδοση στη συνεργασία με τη Disney και  στο μακιγιάζ των female villains (Evil Queen, Dr Facilier, De Vil με πιο πρόσφατη την  Maleficent – Angelina και το απίθανο κόκκινο matte “Russian Red” κραγιόν της)

 

 

 

 

 

Η  σειρά, περιλαμβάνει ό,τι θα είχε και στο νεσεσέρ της η Estella- Cruella , αν και αν θέλουμε να είμαστε σωστές ιστορικά,  το πιο πιθανό στα 70’s να είχε στο makeup bag,  μακιγιάζ Mary Quant. Eξάλλου, κάποια από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της Mary ήταν σε black & white συσκευασία όπως βλέπετε παρακάτω και οι δυο τους Mary και Estella είμαι σίγουρη θα είχαν γίνει κολλητές. Αν είχαν σκεφτεί οι παραγωγοί να κάνουν συνεργασία με Mary Quant και τo vintage black & white μακιγιάζ της, θα μιλάγαμε για κινηματογραφικό “έπος” του fashion και beauty industry. Το ξέρατε ότι πίσω στα 70’ς ήταν η Mary Quant που πρωτο-κυκλοφόρησε κραγιόν σε μαύρη απόχρωση;

 

 

 

 

 

 

 

 

(είδατε τι κάνει η Παρασκευή; ως και παραγωγός της Disney πάω να γίνω τώρα)

 

 

Αaaanyway, 50 χρόνια μετά,  την πρωτοκαθεδρία την έχει η Mac και αντλώντας έμπνευση από τις αποχρώσεις και τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της εμφάνισης της Cruella, δημιούργησε  μια συλλογή με punkrock κόκκινες αποχρώσεις και μεταλλικές υφές. Ατού της συλλογής οι limited edition ασπρόμαυρες συσκευασίες – εξάλλου είπαμε- τα «δίχρωμα» black & white  σχέδια (ακόμα και στα μαλλιά της)  ήταν αυτά που εκτίναξαν την καριέρα της Estella και «έφτιαξαν» την Cruella.  Αγαπημένα το black&white μολύβι ματιών, τα  black&white πινέλα και η απίθανη ultra 70’s geometrical παλέτα με black, white, red, αλλά και πιο “φορέσιμες” αποχρώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H ταινία θα στριμάρει στο Disney+  από σήμερα 28 Μαίου  αλλά φυσικά θα παιχτεί σύντομα και στους κινηματογράφους. Μην τη χάσετε.

 

 

 

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Καλημέρα! έχω την εντύπωση οτι η Mary Quant εκτός του μαύρου κραγιόν , εισήγαγε επίσημα και το μίνι στην γυναικεία γκαρνταρόμπα!!!

  2. Τα πρώτα γενέθλια της Κατερινας μου το 1997 είχαν θέμα τα 101 σκυλιά της Δαλματίας,ηταν πολύ αγαπημένη μου ταινια την εποχή εκείνη και η Γκλεν Κλόουζ εξαιρετική Κρουέλα ντε Βιλ!! Πολύ χαίρομαι που επανέρχεται η ταινία αυτή,ευκαιρία να την δούμε και οι 3 μαζί, για να την μαθει και η μικρή μου <3 . Τα καλλυντικά της Mac με θεμα τα 101 σκυλια της Δαλματίας τα εχω ηδη δει,οπως πάντα λατρεύω χρωματα και συσκευασίες, και είναι ευκαιρία τωρα για αγορές γιατι εχουν εκπτωση 40% στα προιοντα τους..

  3. Σε πρώτη φάση, θα ομολογήσω ότι τα “101 Σκυλιά της Δαλματίας”, αν και ταινία που κυκλοφόρησε στα παιδικά μου χρόνια, δεν την έχω δει ποτέ. Τη θυμάμαι παρ’ όλα αυτά, επειδή τότε έπαιζε ως theme στα πάρτυ που μας έκαναν οι μαμάδες μας. Δεύτερον, η Emma Stone μου αρέσει πολύ (και στο “La La Land”). Τρίτον, τα κοστούμια είναι φανταστικά (τα jackets απλώς μίλησαν στην καρδιά μου)! Ωστόσο, να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω ότι ξετρελάθηκα με τη συλλογή της Mac, θαρρώ ότι έχουμε δει πολύ πιο όμορφο packaging κατά καιρούς. Τέλος, δεν μπορώ να μη σχολιάσω το μαύρο κραγιόν της Mary Quant! Πού ήταν όταν το έψαχνα εκεί στα μέσα 2000, που τότε δεν έβρισκα μαύρο κραγιόν και αναγκαζόμουν να βάφω χείλη με μαύρη σκιά και να τα περνάω από πάνω με διάφανο gloss.

  4. Εξαιρετικά ενδιαφέρον ταινία από ενδυματολογικης πλευράς και όχι μόνο.
    Κάτι μου λέει ότι το Punk rock style θα είναι ένα από τα trends του χειμώνα.

  5. Kαλημερα
    Δεν ξετρελαθηκα με τις συσκευασιες και τα χρωματα
    Αλλα θα πω κατι που μου ελειψε αυτον τον εναμιση χρονο και αυτο ειναι να βαλω κραγιον
    Δεν εβαλα ποτε ολο αυτο το διαστημα και κυριολεκτικα μου λειπει
    Πιστευω οτι ειναι ενα προιον που το επληξε πολυ η επιδημια και θα ειναι ακομη ειδος σε αχρηστια τους επομενους μηνες

  6. @nn: E, μα φυσικά! Mary Quant + mini = Fashion 101, ίσως και το πρώτο μάθημα σε ιστορία μόδας. Λίγο πιο πριν όμως αυτό, στα mid- late 60’s. Εδώ πρόκειται για μακιγιάζ Quant, mid 70’s και punk rock scene, το πάθος της Cruella.

  7. @Maryl:Τι ωραία! Και τα τρία κορότσια μαζί! Όνειρο μου φαίνεται! (ναι, ναι κάτι πήρε το μάτι μου για σούπερ εκπτώσεις.. αξίζει)

  8. @Sheena: Και μένα μου αρέσοει η Emma S, αλλά περισσότερο η Emma T. Νομίζω αυτή περιμένω να δω πως και πως.. όντως to die for τα leather jackets και ναι, μάλιστα! Τόσο μπροστά από την εποχή της η Mary Quant αν και για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως αυτό έγινε χάρη στους punk rockers που πρποφανώς θα έκαναν ότι έκανες εσύ με τη σκιά! Και ξεπούλησε φυσικά. Για την συλλογή της Mac δεν είμαι σίγουρη αν όντως δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, ή αν απλά “χάνει” μπροστά στην larger than life Cruella. Το σκέφτομαι….

  9. @SofiaT: Λες;;; Λες;;; Πρέπει να το παρακολουθήσουμε στενά αυτό! Σε καθιστώ υπεύθυνη!! (πρέπει να βλάπεις και να μου λες!! 🙂 🙂 🙂

  10. @Julia: Ω, ναι, είναι υπέροχη – και dame βεβαίως-βεβαίως (δεν το λες και λίγο!)! Αλλά μάλλον θα συμφωνήσω με αυτό που λες, ίσως να περίμενα τη σειρά λίγο πιο extravaganza λόγω Cruella – προσωπικές απόψεις είναι αυτές.
    Υ.Γ. Λέω “ναι” στο punk rock στυλ, να ξεθάψουμε καρό φούστες, αλυσίδες και leather jackets! Πρόσφατα αγόρασα και μια μαύρη tutu φούστα και ανυπομονώ να χειμωνιάσει (και να μην έχουμε καραντίνα, Θεούλη μου), για να μπορώ να τη φορέσω.

  11. @Sheena: Omg! Omg! Τι είπες τώρα!! Καρό φούστες με πολλαπλές μεγάλες παραμανες παντού!! Ναι! Ναι! Love, love, love!! ( θέλω φωτό από τούτου skirt , ας είναι και black & white, if you know what I mean..😀💜🥰)

  12. Το φωτογραφικό υλικό το βρήκα super, λες και είμαι στη Disneyland! Φανταστικά κοστούμια! Το συγκεκριμένο παραμύθι, ήταν ένα από τα πολυ αγαπημένα, της μικρής μου, κόρης, Κωνσταντίνος ❣️ Οι συσκευασίες της MAC δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν ιδιαίτερα, αλλά το δίχρωμο ρουζ (σωστά βλέπω;) στην συσκευασία με το καθρεφτάκι, μου άρεσε πολύ!
    xx

  13. @Sofia Marga: Ναι, ναι δίχρωμο είναι το ρουζ και σε ωραιες αποχρώσεις. Μμμ.. έδωσες ιδέα τώρα.. λες να κάνουν ride στην Disneyland την Cruella?? Ζωγραφίζουμε σήμερα τα bb girls! Μες στις ιδέες είμαστε! 😀😘

  14. Τα δίχρωμα πινέλα τα βρίσκω σούπερ.
    Μουτςς

  15. Νομίζω @Julia, πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την Cruella στη Disneyland! Μου θυμίζει έτσι κι αλλιώς τη μάγισσα από το τρενάκι του τρόμου των λουνα παρκ που πηγαίναμε όταν ειμασταν παιδιά!
    xx

  16. Αν κ πιστεύω θα σταθεί επάξια η Emma Stone στον ρόλο της Cruella σε καμοία περίπτωση προσωπικά δεν μπορεί να συγκριθεί με την Glenn Close😊!! Οι συσκευασίες της Mac δεν με τρέλαναν καθόλου την Mac την έχω πιο glam κ πολυτελές σε αυτο το κομμάτι

  17. Μου αρέσει και η Cruella Emma Stone και η Cruella Glen.Θέλω πολύ να δω την ταινία.Η σειρά μακιγιάζ δεν με ενθουσίασε πάντως.

  18. Διάβασα για Mary Quant και θυμήθηκα το σχόλιό μου πριν περίπου δυο χρόνια https://beautyblog.gr/2019/04/09/fashion-anadromiki-ekthesi-gia-ti-mary-quant/
    Οι συσκευασίες από MAC ούτε κι εμένα με ξετρέλαναν…όμως εκείνο το purple κραγιόν στην τελευταία φωτό πάνω αριστερά σαν να το ακούω να φωνάζει το όνομά μου…

  19. Μου άρεσε πολύ το maleficent κατακοκκινο κραγιόν!!!!
    💛♥️💜❤️💜♥️🌼💚♥️🌼💙♥️♥️♥️❤️💜❤️🧡💚😂💚💚💚♥️💜💚♥️

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.