10 αγαπημένα αρώματα που μυρίζουν θάλασσα…

 

 

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, μου έλειψε η θάλασσα.  Ο περίπατος σε μια έρημη παραλία, το αεράκι που φέρνει την ευωδιά της αλμύρας, ο παφλασμός των κυμάτων, τα αρμυρίκια και τα φύκια στην ακροθαλασσιά…

 

Η θάλασσα, όχι μόνο σαν καλοκαιρινή ανάμνηση, σαν τις λίγες μέρες διακοπών μέσα στο χρόνο που ανυπόμονα προσδοκώ, αλλά σαν ένας τόπος γαλήνης και αναγέννησης. Μια αρχέγονη μήτρα που μας αναγεννά, κάθε στιγμή και κάθε εποχή…

 

Η φετινή καραντίνα, αυτοί οι μήνες κοινωνικής απομόνωσης, μου έδωσαν την αίσθηση πως έχασα τον χειμώνα και χωρίς τον χειμώνα, πώς να λαχταρήσω τον ερχομό του καλοκαιριού; Η θάλασσα όμως για μας τους Έλληνες είναι μια σταθερή αξία, ένα σταθερό δεδομένο, που έχει να κάνει με την κυτταρική μας μνήμη, χωρίς να  καθορίζεται από την εποχή.  Παραμένει πάντα, μια δύναμη μαγική και ζωοδόχος.

 

Έτσι, λαχτάρησα τα αρώματα της! Αρώματα που μπορούν να μου δώσουν την αίσθηση του θαλασσινού τόπου, σταγόνες που σε πιτσιλίζουν σαν τα κύματα σκάνε στα βράχια, βρεγμένα χόρτα στην αμμουδιά, ξεβρασμένα φύκια και ξερά αγκάθια  πάνω σε  βράχους, που στέγνωσαν απ’ το αλατόνερο. Την ζεστασιά του αλμυρού κορμιού που έψησε ο ήλιος.

 

 

Αγαπημένα αρώματα που μυρίζουν θάλασσα…

 

Σήμερα θα σας μιλήσω γι΄αυτά τα αρώματα, που λες και φτιαχτήκαν για μας τους Μεσόγειους.  Όχι για την μεγάλη κατηγορία των aquatics, με τις ξεκάθαρα υδάτινες, φρέσκιες ή κιτροηδείς νότες, ούτε για τα αγαπημένα καλοκαιρινά που προσομοιάζουν με τις μυρωδιές των αντηλιακών. Αλλά για την υποκατηγορία των θαλασσινών αρωμάτων, που αποτελεί ένα μεγάλο trend στην αρωματοποιία σήμερα και είναι ιδανικά για τις δικές μας κλιματολογικές συνθήκες, ολόκληρο τον χρόνο.

 

 

WOMANITY – THIERRY MUGLER

 

 

Θα ξεκινήσω από το δικό μου πρώτο αγαπημένο, κλασσικό και πρωτοπόρο αφού δημιούργησε σχολή, για την συγκεκριμένη κατηγορία.  Μία κορυφαία δημιουργία του Mugler, ένα άρωμα love or hate! Θα έλεγα, μια κατηγορία από μόνο του! Αλμύρα, σύκο και χαβιάρι! Λέγεται πως το Αιγαίο και οι ξηρές ευωδιές των κίτρινων ξεραμένων χόρτων, των δέντρων της συκιάς και της θάλασσας, ήταν η έμπνευση.  Αλμυρό σαν τη θάλασσα, γλυκό σαν το σύκο, αιθέριο σαν τον νυχτερινό καλοκαιριάτικο αέρα και ερωτικό σαν τον έρωτα πάνω στην καυτή αμμουδιά.  Το άρωμα με ευωδιές εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο, την κοιτίδα των πάντων.  Τεράστια διάρκεια, πάνω από 6-8 ώρες, πολύ δυνατό sillage, κι η εξέλιξη του χάνει σταδιακά τη γλύκα του σύκου κρατώντας τη φρεσκάδα της αλμύρας.  Όταν το φοράω είναι σαν μόλις να έχω βγει από τη θάλασσα και το αεράκι να με στεγνώνει απαλά… Αγαλλιάζει η ψυχή μου! Αν δεν το βρείτε σε φυσικό κατάστημα, υπάρχει στα περισσότερα e-shops καλλυντικών και αρωμάτων, σε πολύ καλές τιμές.

 

 

 

 

 

 

REVEAL – CALVIN KLEIN

 

Αυτό το musky, αλμυρό και παράλληλα sexy άρωμα, το έχω τουλάχιστον λατρέψει εδώ και χρόνια!  H υπέροχη salty ευωδιά του, σε συνδυασμό με το σανδαλόξυλο κι η έλλειψη των γλυκανάλατων floral νοτών, δίνει στο άρωμα μια θεσπέσια διαφορετικότητα. Mε αυτό το άρωμα ο CΚ δημιούργησε μια νέα κατηγορία αυτήν της solar oriental, γιατί το oriental στοιχείο του είναι εμφανές, μέσα σε όλο το θαλασσινό.  Το Reveal είναι ένα comfort άρωμα.

Τρυφερό και απαλό, σαν την αγαπημένη πασμίνα που σε τυλίγει, όταν η θαλασσινή βραδινή αύρα σε κάνει ν’ ανατριχιάζεις απ΄την ψύχρα.  Έχει τη μυρωδιά μιας χειμωνιάτικης θάλασσας, χωρίς να είναι ξεκάθαρα aquatic.  Δεν οδηγεί σε συνειρμούς από αντηλιακό και καλοκαιρινά βράδια, αλλά σ΄ αυτή την ξεχωριστή ευωδιά που μυρίζει μια έρημη θάλασσα, κάτω απ’ το βοριά.  Είναι ένα άρωμα που μπορείς να υιοθετήσεις ως signature perfume, γιατί φοριέται πρωί, βράδυ, στη δουλειά, στη βόλτα με φίλες, στα βραδινά ποτά, καλοκαίρι, χειμώνα κι είναι τόσο διακριτό αλλά και διακριτικό, κατάλληλο για όλα… Έχει μεγάλη διάρκεια και προβολή και το sillage του καταλήγει σε μια αέρινη ξηρή πούδρα.  Προσωπικά, το θεωρώ το καλύτερο άρωμα του Calvin Klein, πολύ ξεχωριστό και statement. Παρ΄ότι έχει καταργηθεί μπορείτε να το βρείτε σε εξαιρετικά καλές τιμές στα e-shops καλλυντικών και αρωμάτων.

 

 

REM – REMMINISCENCE

 

 

Το Rem μοιράζεται κοινά στοιχεία με το Reveal αλλά είναι πιο ήπιο, πιο ανάλαφρο και καταλήγει σε μια αιθέρια baby powder.  Ένα υπέροχο θαλασσινό, αλλά και περισσότερο υδάτινο, αναζωογονητικό άρωμα, για όσες δεν αγαπούν τα πολύ αλμυρά.  Το REM δεν είναι μόνο τα πρώτα γράμματα του ονόματος αυτού του εξαιρετικού οίκου αρωμάτων, είναι και το στάδιο του ύπνου που βλέπεις τα όνειρα.  Μ΄ αυτό το άρωμα συμπλέεις και χάνεσαι σε όνειρα καλοκαιρινών διακοπών, σε θάλασσες γαλάζιες και την άπλετη ζεστασιά του ήλιου στο κορμί.  Βοτανικές νότες, σαν την ευωδιά απ΄τα αρμυρίκια που ενώνονται με την θαλασσινή αύρα το REM, σας βάζει στο απόλυτο mood διακοπών! Μπορείτε να το βρείτε σε εξαιρετικά καλές τιμές στα e-shops καλλυντικών και αρωμάτων και ειδικά σε σετ μαζί με την κρέμα σώματος.

 

 

 

 

 

 

AITHRIA – JOUR NAPER

 

 

Αυτό το άρωμα είναι από τα πιο λατρεμένα καλοκαιρινά μου αρώματα. Τους τελευταίους μήνες έχω εθιστεί και το φοράω σε συνδυασμό με την υπέροχη Body lotion του.  Είναι όλη η δροσιά ενός νησιώτικου κήπου, μιας ταπεινής λευκής αυλής γεμάτης λεμονιές και σπαρμένης με μέντα και δυόσμο, βοτάνια από την ελληνική γη που σε γεμίζουν με τις ευωδιές τους, έτσι όπως τις σκορπίζει το μελτέμι.  Δροσιά και ζωή! Ιδανικό άρωμα για ν’ αντέξεις τον καύσωνα, αν και είναι εξίσου απολαυστικό το χειμώνα, μιας που οι νότες του αναδεικνύονται περίφημα στο κρύο.

Μοιάζει με ένα δροσερό μοχίτο, αφού ο δυόσμος πρωταγωνιστεί και το λεμόνι συνοδεύει, ενώ το γιουζου χαρίζει την αισθησιακή πικράδα του. Απολαυστικό και ζωοδόχο καλοκαίρι που το ρουφάς αχόρταγα! Μέντα, δυόσμος, πράσινο τσάι και καρύδα καθόλου γλυκερή, αλάτι και λεμόνι... Τα βυθισμένα στο «απόλυτο τίποτα» απογεύματα του Αυγούστου, ο καυτός ήλιος των Κυκλάδων ανάμεικτος με μια αμυδρή αίσθηση αντηλιακού στο δέρμα.  Ολοκληρώστε την απόλαυση με την λοσιόν σώματος του αρώματος, για το απόλυτα δροσιστικό αποτέλεσμα που διαρκεί ώρες ολόκληρες.

Θα το βρείτε στην Αθήνα στα Sensities, αλλά και στο επίσημο site του brand πολύ συχνά σε εξαιρετικές προσφορές.

 

 

 

 

 

 

SEA GOD & AEGEAN SEA SALT – THEODOROS KALOTINIS

 

Ο αγαπημένος μας Κρητικός αρωματοποιός Θεόδωρος Καλοτίνης, δικαιολογείται να γνωρίζει βιωματικά τις ευωδιές και τις εναλλαγές της αύρας του Αιγαίου και του ελληνικού νησιώτικου καλοκαιριού.  Έτσι στη συλλογή του έχει όχι ένα, αλλά δυο εκπληκτικά θαλασσινά αρώματα, τα οποία υπεραγαπώ.

Το SEA GOD έχει σε πρώτη εκτίμηση την στιβαρότητα και την σεξουαλική ορμή ενός αντρικού αρώματος, αλλά είναι ένα υπέροχο unisex που αναπαράγει την ασυγκράτητη δύναμη του ωκεανού και τα ανήλιαγα βάθη του.  Ένα άρωμα με την ένταση του κέδρου και των ξύλων στις νότες του,  που άνετα μπορεί να φορεθεί κι από γυναίκες, που αγαπούν τα δυναμικά αρώματα. Φρέσκο περγαμόντο και υδάτινες συμφωνίες δίνουν αυτή τη φορά, το έντονο στίγμα ενός ταραγμένου πελάγους με κύματα ψηλά κι ατίθασα.

 

Πολύ γλαφυρά, το περιγράφει η perfume expert Έλενα  Βοσνάκη στην fragrantica.gr “H φίρμα του Θεόδωρου μάλλον σκεφτόταν εικόνες από σέρφερς (με κοψιά τουλάχιστον καλιφορνέζου) να κυλούν με χάρη τα γραμμωμένα τους κορμιά στα καταγάλαζα κύματα με τον άσπρο αφρό.  To Sea God είναι λοιπόν ένα φρέσκο και δροσερό άρωμα, που ανακαλεί αφρισμένο νερό, αλλά το βασικό μυστικό του είναι μια ικανή δόση κουμαρίνης, η οποία του δίνει ένα υπόστρωμα γλυκιάς θέρμης, μια αμυγδαλένια νοστιμάδα, ένα άγγιγμα γλύκας, κάτω από την δροσιά και την φρεσκάδα. Είναι σαν ένα κολυμβητή με την τέλεια αύρα που βγάζει το μαγιό του για να πλησιάσεις το σώμα του. Τον ίδιο.»

 

Το AEGEAN SEA SALT από την άλλη είναι πιο λιτό, πιο φίνο, πιο αιθέριο. Αύρα Αιγαίου με αλμυρό μελτεμάκι που σε χτυπάει στο πρόσωπο…Τα παιδικά μας καλοκαίρια φτιάχνοντας πύργους στην παχιά άμμο.  Από τα αρώματα που αγαπώ, γιατί φέρνουν το καλοκαίρι στη ζωή μας, κάθε στιγμή και κάθε εποχή.  Το θαλασσινό αλάτι, πηγή ζωής και θρέψης, κυριαρχεί σε έναν μοναδικό συνδυασμό με δροσερά εσπεριδοειδή.  Λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ βρεγμένα από θάλασσα, θάλασσα αλμυρή και ολοζώντανη,  μπλέκονται με την οσμή από υγρά φύκια και ξερή καυτή άμμο.  Ένα άρωμα για κάθε στιγμή που θέλουμε, να τρέξουμε ξυπόλητοι στη άμμο…

Θα τα βρείτε στην Αθήνα στα Sensities, αλλά και στο επίσημο site του brand, πολύ συχνά σε εξαιρετικές προσφορές.

 

 

 

 

EAU DE MERVEILLES BLEU – HERMES

 

 

O γαλλικός οίκος που φημίζεται για την σταθερή του αξία και ποιότητα σε κάθε αρωματική του δημιουργία, ξέρει πολύ καλά και από θάλασσα.  Απαλή, ξηρή και ελαφρά αλμυρή, φρέσκια και καθαρή μεσογειακή αύρα. Ένα άρωμα που παρόλη την ανεμελιά του, την φρεσκάδα και τον masculine δυναμισμό στο άνοιγμα του, παραμένει classy κι αριστοκρατικό. Είναι το άρωμα που φοράς σ’ ένα κοσμοπολίτικο νησί, σ΄ ένα σκάφος που σκίζει την Μεσόγειο.  Βόλτες στο Saint – Tropez κάτω απ΄τον ήλιο που δύει, ένα μεταξωτό καφτάνι που ανεμίζει, πόδια γυμνά που βουλιάζουν στην άμμο την ώρα που αρχίζει να δροσίζει.  Βρεγμένα ξύλα που έχουν ξεβραστεί στην αμμουδιά, ενώνουν την μυρωδιά τους με τον αέρα της Μεσογείου και την αλμύρα που στεγνώνει στο κορμί.  

 

 

 

 

 

FIORE DELL ‘ONDA – L’ ERBOLARIO

 

Δεν αμφιβάλλουμε, ότι κι οι γείτονες μας, οι Ιταλοί, λατρεύουν τη θάλασσα και την αποτυπώνουν αρωματικά σε όλες της τις εκφάνσεις.  Από τον αγαπημένο μου οίκο φυσικών αρωμάτων, ένα άρωμα θαλασσινό, αναμεμειγμένο αυτή τη φορά με μπλε λωτό, βιολέτα, κρίνο και λευκό τριαντάφυλλο και καταλήγει σε μια πουδρένια αίσθηση από βανίλια και λευκό μόσχο, που διαρκεί απαλά στο δέρμα.

 

To «λουλούδι των κυμάτων» είναι ένα άρωμα υδάτινο – λουλουδένιο, με ευωδιά από τα αγριολούλουδα, αλλά και τα κόκκινα φύκια που φυτρώνουν στην ακροθαλασσιά και μεγαλώνουν με την φροντίδα των κυμάτων.  Ένα άρωμα δροσερό, ευκολοφόρετο και αξιολάτρευτο.  Σας συμβουλεύω να ολοκληρώσετε την απόλαυση με το αφρόλουτρο και την κρέμα σώματος της σειράς.  Θα το βρείτε στα φαρμακεία (στα online φαρμακεία, το βρίσκετε σε πολύ καλές τιμές) και στα καταστήματα του brand.

 

 

 

 

 

SALT & SAGE – JO MALONE

 

Από τα ωραιότερα και πιο δημοφιλή αρώματα του brand, εδώ και χρόνια. Αν δεν το γνωρίζετε σπεύσατε στο Αttica να το τεστάρετε τώρα που μπορείτε.  Απαλά κύματα σε μια νησιώτικη αμμουδιά μπλέκουν το άρωμα τους με το φασκόμηλο, τα πράσινα βοτάνια και το γκρέιπφρουτ νότες που ξεχειλίζουν απ΄τις γειτονικές αυλές. Άρωμα διάφανο, αέρινο, κρυστάλλινο σαν τα διαυγή νερά των θαλασσών μας, καθάρια και αγνή θάλασσα «λάδι» αυτή που σε προκαλεί και σε προσκαλεί «να την πιείς στο ποτήρι».  Η ευτυχία της απλότητας.  Συνδυάστε το με την εκπληκτική κρέμα σώματος της σειράς.

 

 

 

 

 

 

 

LIMANAKIA 27 – PIERRE GUILLAME

 

 

 

O Γάλλος αρωματοποιός Pierre Guillame λατρεύει την Ελλάδα και δημιουργεί αρώματα εμπνευσμένα από τη χώρα μας.  Αυτή τη φορά, τόπος έμπνευσης είναι τα Λιμανάκια στη Βάρκιζα κι ένα καθηλωτικό αττικό τοπίο που προετοιμάζει για την συγκλονιστική διαδρομή του Σουνίου. Κρυφοί βραχώδεις ορμίσκοι, κρυμμένοι απ΄τα περίεργα βλέμματα. Καυτός αέρας που σκάει πάνω στα ξασπρισμένα βράχια, αλμυρή, απέραντη θάλασσα, θάμνοι από ζωώδες λάβδανο (κίστο), κίτρινα, ξεραμένα από τον αδυσώπητο καύσωνα χόρτα, ιδρωμένα κορμιά που στεγνώνουν στον ήλιο.  Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι παντού καθηλωτικό και η Αττική Ριβιέρα αποδεικνύεται  πλήρης ηδονών.

Το άρωμα μπορείτε πλέον να το δοκιμάσετε στο κατάστημα niche αρωμάτων «Stemma», που μετά την έδρα της Θεσσαλονίκης, άνοιξε μόλις πριν λίγες μέρες υποκατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι.

 

 

 

ACQUA DI SALE – PROFUMUM ROMA

 

 

 

 

 

Ένα άρωμα κλασσικό, εμβληματικό, πρωτοπόρο και statement, όταν ακόμα η κατηγορία των θαλασσινών αρωμάτων, σχεδόν δεν υπήρχε στην συνείδηση του κοινού. Από τον κορυφαίο ιταλικό οίκο niche, ένα άρωμα ωδή στο Ιόνιο! Μια θάλασσα που ενώνει δυο χώρες, δυο λαούς και αναβλύζει έναν κοινό πολιτισμό.   Η ευωδιά της δυτικής Mare Nostrum, το «θαλασσινό νερό» όπως αποκαλείται η αρωματική σύνθεση από βοτανικές, ξυλώδεις, πικάντικες και αλμυρές νότες που μπλέκονται σε ποικίλες αντιθέσεις.  Άμμος, φύκια και κοχύλια στεγνώνουν κάτω απ΄τον καυτό ήλιο του Αυγούστου, σε μια ερημική νωχελική παραλία. Είναι καταμεσήμερο κι η φύση σιωπά παραδομένη στην κάψα του καλοκαιριού…  Αυτό το άρωμα, είναι φτιαγμένο να προκαλεί αίσθηση. Ένα unisex δημιούργημα καθόλου, μα καθόλου απλοϊκό. Μπορείτε να το βρείτε στο επίσημο site του brand www.profumum.com

 

 

 

Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι!

 

 

Stella

 

 

19 Σχόλια
  1. Το wonanity κ το reveal μου αρέσουν πολύ σαν συσκευασίες το περιεχόμενο όμως??😊η αλήθεια είναι οτι τώρα έχω κολλήσει με το i am beautiful του κ.Καλοτίνη κ το φοράω παντού νομίζω είναι σούπερ για το καλοκαίρι, βέβαια είμαι σε αναζήτηση θέλω να πάρω κ ένα πιο βαρύ κάπως βραδυνό

  2. Πόσο συμφωνώ για το χειμώνα και την καραντίνα δε λέγεται! Αισθάνομαι ότι (μαζί με τα Χριστούγεννα) έχασα την πιο αγαπημένη μου εποχή του χρόνου και δε μου κάνει αίσθηση ότι μπήκαμε πια στο καλοκαίρι. Όσο για τα αρώματα, με εξαίρεση το “Reveal” και το Jo Malone, τα υπόλοιπα δεν τα έχω μυρίσει και είμαι περίεργη. Για εμένα τα πιο “οικεία” αρώματα που μυρίζουν καλοκαίρι είναι το “Light Blue” των D&G και το “Pure White Linen” της Estee. Φέτος θα φοράω το “Dolce”.
    Καλό μήνα!

  3. Καλό και ευλογημένο μήνα να’χουμε! Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία και αγάπη! Όλα τα αρώματα είναι φανταστικά κα πολύ θα’θελα ν’ αγοράσω ένα καλοκαιρινό άρωμα! Καλή συνέχεια! 😊

  4. Καλό μας μηνα με υγεία και υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές!! Υπέροχες προτάσεις και οι δέκα!! Ισως να ξεχώρισα λίγο παραπάνω το WOMANITY – THIERRY MUGLER & το
    SEA GOD & AEGEAN SEA SALT – THEODOROS KALOTINIS..

  5. Καλημερα και απο μενα

    το WOMANITY – THIERRY MUGLER ειναι το αγαπημενο της αδελφης μου και της ταιριαζει παρα πολυ
    Τα υπολοιπα ουτε τα εχω μυρισει ουτε βαλει πανω μου ποτε
    Επειδη αγαπω την θαλασσα και την αλμυρα πιστευω οτι ολα θα γινονταν αγαπημενα μου
    Καλο μηνα κοριτσια και αγορι ευχομαι να εχουμε

  6. Καλό μήνα!!!
    @Στέλλα εξαιρετικές προτάσεις!!!
    Αυτό που θέλω να αγοράσω εγώ κάποια στιγμή είναι το άρωμα Diptyque Philosykos αγαπώ το καλοκαίρι πολύ την μυρωδιά του συκου!!Και αυτό το άρωμα νομίζω το αντιπροσωπεύει επάξια 😁

  7. @SofiaT Τελειο αρωμα. Τα αρωματα συκου ειναι κι αυτα μεσα στα τελευταια trends κι υπαρχουν αρκετά! Πάντως το Womanity μυριζει και συκο. Ξεραμενη συκια μαζι με αλμυρα στο τελος του καλοκαιριου. Προχθες το φορουσα κι η κουμπαρα μου αναρρωτιόταν τι μυριζει συκο! 😉

  8. Έχω δοκιμάσει το jomalone και μου άρεσε πάρα πολύ.Έχω μια υποψία όμως,ότι το πιο ωραίο θα είναι του Θ.Καλοτίνη!

  9. @MARIANNA O Θοδωρης όπως εχω γραψει έχει δυο αρωματα με θαλασσινη ευωδια, το sea god και το sea salt & citrus. Το sea god όμως εχει προκαλέσει μεγάλη αισθηση! Θα το τοποθετούσα στα statement αρώματα!

  10. @Στέλλα τέλεια θα δοκιμάσω και το womanity 😁

  11. @Stella: Ταξιδιάρικο post.. από τη στιγμή που το διάβασα ονειρεύομαι διακοπές, αέρινα φορέματα και υπέροχα αρώματα…💜

  12. @Stella: Σωστό κι αυτό αλλά μια (αρωματική) ώθηση την έδωσες και με το παραπάνω… 😀😘💜

  13. Καλόν μήνα σε όλες, bb girls…
    Δεν θα έλεγα όχι για τις δημιουργίες των δυο Ελλήνων αρωματοποιών…

  14. @Celia να σου πω την αλήθεια θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν θέλω να μεροληπτω, αλλά οι συγκεκριμένες δημιουργίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ξένες και είναι αφ’ενός εξαιρετικές, αφ’ ετέρου value for money από κάθε άποψη, πρωτίστως ποιότητας!

  15. Καλό μήνα αγαπημένες. Τείνω προς Καλοτίνη.
    Μουτςς

  16. Καλό μήνα να έχουμε bbgirls bbboys! Από τις περιγραφές μου αρέσει πολύ το άρωμα του hermes και το sea god του κυρίου Καλοτινη
    xx

  17. Καλημέρα , καλό μήνα!!! Ξεχωρίζω το womanity, καθότι η μυρωδιά σύκου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τα παιδικά μου χρόνια. Επίσης αξεπέραστη καλοκαιρινή μυρωδιά είναι για εμένα και το fleurs d orlane

  18. Τέλεια όλα!!! Ωραία ιδέα να ονομάσει το άρωμα του Λιμανάκια!!! Θα ήθελα να το μυρισω ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.