Πες μου τον τύπο των μαλλιών σου, να σου πω ποια μάσκα σου ταιριάζει και έλα να κάνουμε bonding.

 

 

 

Αν μπορούσαμε να βρούμε ένα θετικό στο προηγούμενο 6μηνο της κλεισούρας και της καραντίνας – όσο αφορά την εξωτερική μας εμφάνιση φυσικά– αυτό αξιωματικά θα πρέπει να είναι η καλύτερη κατάσταση των μαλλιών μας.

 

 

Όσο αφορά εμένα πάντως, πάνε τα σεσουάρ και τα πιστολάκια, πάνε τα θερμαντικά εργαλεία, πάνε τα ψαλίδια ισιώματος (σχεδόν κάθε μέρα το χρησιμοποιούσα) πάνε οι πολλές –πολλές τεχνικές διεργασίες– άντε μια ρίζα με το που άνοιξαν τα κομμωτήρια και έξω απ’ την πόρτα.

 

Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και  για εσάς (πολύ θα ήθελα να μου πείτε στα σχόλια) αλλά εγώ είχα χρόνια να δω τόσο υγιή τα μαλλιά μου.  Γιατί ακόμα και σε zoom meetings κάνεις μια χαριτωμένη αλογοουρά, βάζεις ένα όμορφο κοκαλάκι, μια μπαρέτα και μια χαρά. Σιγά μη κάτσω να ισιώσω τα μαλλιά μου, για να βγω στην κάμερα.

 

Τώρα λοιπόν λίγο πριν τη θάλασσα, το αλάτι, το χλώριο  είναι  η τέλεια εποχή για ακόμα πιο επισταμένη φροντίδα, για να διατηρήσουμε τα αποτελέσματα αλλά και για ακόμα πιο όμορφα μαλλιά. Ειδικά έλαια, μάσκες, αμπούλες, ό, τι μπορούμε πρέπει να το κάνουμε για τα μαλλιά μας,  διότι “hair, is a woman’s crowning glory”.

 

Γιατί και το ομορφότερο ρούχο να φοράς, το καλύτερο μακιγιάζ να έχεις κάνει, το πιο λαμπερό δέρμα να έχεις, αν τα μαλλιά είναι άγρια, θαμπά, ξηρά, απεριποίητα, η συνολική εμφάνιση,  χάνει απίστευτα.

 

 

 

 

 

 

                                                        Ανάλογα με τον τύπο σας δοκιμάστε:

 

 

Για Ξηρά και Ταλαιπωρημένα Μαλλιά

 

Tresemmé Botanique Nourish & Replenish Mask

 

 

 

ή

 

Aveda Damage Remedy Intensive Restructuring Treatment

 

 

 

 

 

Για Λεπτά και Ξηρά μαλλιά που χρειάζονται όγκο

 

Kérastase Nutritive Masquintense Mask For Fine Hair

 

 

 

 

 

Για Λιπαρά Μαλλιά

 

L’Oréal Extraordinary Clay Pre-Shampoo Mask

 

 

 

 

 

Για μαλλιά που φριζάρουν

 

Lorvenn Frizz Free Mask

 

 

 

 

 

Για μαλλιά με μπούκλες

 

L’Oreal Professionel Serie Expert Curl Contour

 

 

 

 

 

 

Για βαμμένα μαλλιά

 

Garnier Fructis Goji Hair Food

 

 

 

 

 

Και για εσάς και για εκείνον

Ναι, γιατί δεν υπάρχουν και bb boys με πλούσια,  ή και μακριά μαλλιά; Η συγκεκριμένη έχει πολύ ουδέτερη μυρωδιά και θα την ευχαριστηθείτε και οι δυο όταν θα πιάνετε τα μεταξένια μαλλιά η μία του άλλου και ο άλλος της μίας.

 

Kiehl’s Olive Fruit Oil Deeply Repairative Hair Pak

 

 

 

 

 

 

Αγαπημένο all over για κάθε ανάγκη και κάθε τύπο μαλλιών – η τέλεια φροντίδα για τα μαλλιά μας.

 

MORE THAN PERFECT! Beautifying Hair Serum by Stella’s Recipy.

 

 

 

 

 

Το πιο ευεργετικό προϊόν ενδυνάμωσης και αναδόμησης για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.  Το MORE THAN PERFECT! Beautifying Hair Serum by Stella’s Recipy είναι ένα δραστικό προϊόν  τόνωσης, θρέψης, λείανσης και λάμψης των μαλλιών που χρησιμοποιείται τόσο ως σέρουμ, όσο και ως μάσκα. Από σύμπλεγμα βιταμινών, ενεργών συστατικών αιθέριων και φυτικών ελαίων, πανθενόλη (προβιταμίνη Β5), πρωτεΐνες ρυζιού και εκχύλισμα γαρδένιας των Ίνκας, για να μυρίζουν τα μαλλιά σας εξωτικά και σαγηνευτικά.

 

Ως μάσκα μαλλιών, για να σταματήσει την τριχόπτωση και να κάνει τα μαλλιά δυνατά και υγιή.  Απλώνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών και στις ρίζες, και αφήνετε για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε, ακόμα και ολόκληρο το βράδυ τυλίγοντας με μια πετσέτα ελαφρά χλιαρή. Στη συνέχεια λούζεστε.

 

Ως σέρουμ αρκούν δυο με τρεις σταγόνες (για μαλλιά μεσαίου μήκους) για μετά το λούσιμο και πριν το στέγνωμα μόνο στις άκρες, αποφεύγοντας τις ρίζες και όσο τα μαλλιά είναι ακόμα νωπά. Τα μαλλιά γίνονται απαλά, γερά και λαμπερά, ενώ αντιμετωπίζεται το ενοχλητικό φριζάρισμα.  Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά ή ατίθασα και χρειάζεστε ακόμα μεγαλύτερη πειθαρχία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια, δυο σταγόνες και σε στεγνά μαλλιά, στο χτένισμα.

 

Δεν λαδώνει τα μαλλιά,  δεν περιέχει ίχνος από χημικό πρόσθετο ή σιλικόνη και δε μοιάζει με κανένα κοινό λάδι μαλλιών. The ultimate natural way για τέλεια μαλλιά!

 

 

 

 

 

                                        Βonding, το βαρύ πυροβολικό της hair care αγοράς. 

 

Aν τώρα τα μαλλιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες, πιστολάκια, βαφές, ανταύγειες κλπ, ή απλά είναι πολύ λεπτά και χάνουν την υγιή τους όψη, θαμπώνουν, σκληραίνουν, δείχνουν σαν άχυρα, ίσως πρέπει να κάνετε το ένα παραπάνω βήμα από τη μάσκα – κάτι σαν botox για τα μαλλιά θα το λέγαμε, που δεν είναι άλλο από τα προϊόντα bonding.

 

Τα bonding προϊόντα  (bond= δεσμός – όπως το λέει η λέξη) προφυλάσσουν, διατηρούν  αλλά και αποκαθιστούν τους δισουλφιδικούς δεσμούς της τρίχας ενισχύοντας την υφή, τη δύναμη και τη λάμψη της.

 

 

 

 

Ίσως είναι μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες των τελευταίων ετών όσο αφορά την περιποίηση μαλλιών και στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον αρκετά hair bonding προϊόντα, αλλά εγώ θα σας μιλήσω γι’ αυτό που έχω δοκιμάσει και  θεωρώ κορυφαίο,  το Olaplex Hair Perfector No 3 που βρίσκω στα Sephora.

 

 

 

 

 

Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ τα μαλλιά μου γίνονται πυκνά, πλούσια, λαμπερά, απαλά, με υφή,  δεν ξέρω πόσα ακόμα να γράψω, με ενθουσιαζει αυτό το προιόν και δεν ενθουσιάζομαι εύκολα. Επειδή όπως έλεγα παραπάνω πλέον δεν είναι τόσο ταλαιπωρημένα,  κάνω τη θεραπεία μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά στις δέκα μέρες (αν και είμαι σίγουρη η συχνότητα θα αλλάξει μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού που είναι μπροστά μας- μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία και έως 2 με 3 φορές την εβδομάδα)

 

Προσοχή, δεν είναι ούτε conditioner, ούτε μάσκα, ούτε έλαιο, άρα είναι διαφορετικός ο τρόπος εφαρμογής. Βρέχω τα μαλλιά μου με χλιαρό νερό και μετά τα στεγνώνω  με πετσέτα (να είναι νωπά). Βάζω μια ικανή ποσότητα (τα μαλλιά μου είναι λίγο κάτω από τους ώμους) από τη ρίζα έως τις άκρες και την απλώνω καλά να πάει παντού το προϊόν.  Δέκα λεπτά είναι αρκετά να μείνει,  αλλά εγώ το αφήνω πολύ περισσότερο– όσο περισσότερο τόσο καλύτερο. Το αφήνω περίπου 1 ώρα και εκείνη την ώρα κάνω κάτι άλλο, ή απλά διαβάζω (πάντα βράδυ κάνω την θεραπεία). Και μετά το ξεβγάζω και λούζομαι κανονικά με σαμπουάν και conditioner (προαιρετικά: το brand συστήνει το λούσιμο να γίνεται με προϊόντα της ίδιας σειράς,  για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα)

 

Τα 100 ml κοστίζουν περίπου 25Ε και ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας,  βγάζει 3 ως 5 θεραπείες. Μικρό μεν, θαυματουργό δε μπουκαλάκι που πλέον δεν λείπει από το μπάνιο μου.

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Ναι! Ενα Olaplex κι εγω θα το ήθελα! Πάντα χρειζόμαστε ένα καλο renovation!

  2. Από μάσκες μαλλιών άλλο τίποτα, προσωπικά και πριν αλλά και στην καραντίνα χρησιμοποιώ μάσκα μαλλιών σε κάθε λούσιμο.. Βέβαια περίμενα με ανυπομονησία νανοιξουν τα κομμωτήρια, γιατί ήθελα κούρεμα και βάψιμο, αλλά έτσι κ αλλιώς εγώ δεν ταλαιπωρω γενικά τα μαλλιά μου με ισιωτικες κλπ. Τα στεγνώνω λίγο με το πιστολάκι και είμαι έτοιμη 😉

  3. Καλά δεν το συζητάω ένα olaplex 3 είναι must have!!

  4. Θα έλεγα πώς κ εγώ κ πριν την καραντίνα δεν έκανα μασιές μόνο πιστολάκι στέγνωμα κ φορμάρισμα,βαφές ανά δίμηνο τρίμηνο,μάσκες εννοειται σε κάθε λούσιμο παρόλα αυτά επένδυσα αρκετά χρήματα σε επαγγελματικά προιόντα καθώς κ σε πολλά έλαια,σέρουμ,θερμοπροστατευτικά..συμφωνώ παντως πώς ο,τι κι αν κάνουμε αν τα μαλλιά μας είναι κατεστραμμένα επισκιάζει τα πάντα!! Το olaplex μπορεί να αναμειχθεί μερικές σταγονες είτε στην μάσκα,στην βαφή,στο σέρουμ κ βοηθάει παρα πολύ κ θα κρατήσει κ περισσότερο

  5. Kαλησπερα
    Στην καραντινα βρηκα ευκαιρια να τα λουζω μια φορα την εβδομαδα και να ταβαφω οταν δεν αντεχα τα λευκα
    Εκανα πιο συστηματικα τις θεραπειες μου και βλεπω πιο βελτιωμενη τριχα
    Το Olaplex το εχω χρησιμοποιησει και βαζοντας το ειδα την διαφορα απ αλλα προιοντα που ειχα βαλει στο παρελθον

  6. Αν και τα μαλλιά μου είναι σε σχετικά καλή κατάσταση δεν θα έλεγα όχι στο olaplex.
    Μουτςς

  7. Τέλειες λύσεις, για κάθε ανάγκη που έχουν τα μαλλάκια μας. Το olaplex δεν το έχω δοκιμάσει, ούτε τα είχα ακούσει. Μάλλον, ήρθε η ώρα του.
    xx

  8. Έχω δοκιμάσει πολλές μάσκες,είναι αγαπημένη μου συνήθεια για τα μαλλιά!Εκείνο που ήθελα να δοκιμάσω και δεν είχα καταλάβει τι είναι,είναι το olaplex.Τώρα που κατάλαβα θα το αγοράσω.Επίσης,νόμιζα ότι η θεραπεία γίνεται μόνο στο κομμωτήριο.

  9. Θα δοκιμάσω και εγώ το bonding!!!! Επειδή χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά μασιά μαλλιών τα μαλλιά μου είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα…..

  10. Επίσης να πω πως είδα μεγάλη διαφορά απ’ όταν ξεκίνησα να κάνω μάσκα με λάδι καρύδας μια φορά την εβδομάδα. Απλώνω μόνο στις άκρες και μέρα από καμία ωρίτσα λουζομαι!!! Ειλικρινά με βοήθησε πολύ!!! 🧡❤️❤️❤️😊😊😊😊😊💗💗💗💙💙💙💚💚💚♥️♥️♥️💜💜

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.