9 απλά βήματα για άψογο μακιγιάζ ματιών.

 

 

Focus στα μάτια. Tips, συμβουλές και σωστή τεχνική για ένα άψογο μακιγιάζ ματιών μόλις σε 9 απλά βήματα.

 

Όλες ξέρουμε να απλώνουμε το κραγιόν, αλλά ξέρουμε να το απλώνουμε τέλεια; Ειδικά αν είναι και κόκκινο; Σε πολλές αρέσει το contouring και το highlighting αλλά ξέρουμε να το εφαρμόζουμε σωστά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας;

 

Μας φαίνεται απλό το μακιγιάζ των ματιών αλλά γνωρίζουμε τις σωστές τεχνικές για να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο και να εντυπωσιάσουμε με το βλέμμα μας;

 

 

Ακολουθούν  9 απλά βήματα για το πιο απαιτητικό κομμάτι του προσώπου και αυτό που τις περισσότερες φορές μας δυσκολεύει περισσότερο που δεν είναι άλλο από το μακιγιάζ των ματιών. Φυσικά ξεκινάμε πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ ματιών για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα πραγματικά αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

 

 

Βήμα 1. Βάλε κρέμα ή serum

 

Ενυδάτωσε την ευαίσθητη γύρω από τα μάτια επιδερμίδα, ώστε να αποφύγεις τις λεπτές γραμμές αφυδάτωσης, εκεί όπου συγκεντρώνεται συνήθως το κονσίλερ.

 

Όσο πιο ενυδατωμένη είναι η περιοχή, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσεις να εφαρμόσεις στη συνέχεια τα προϊόντα μακιγιάζ σου.

 

 

 

Βήμα: 2. Άπλωσε βάση για τα μάτια (eye primer)

 

Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει σταθεροποίηση του μακιγιάζ και σε γλιτώνει απ’ το να μουτζουρώνεσαι με τις σκιές.Άπλωσε το με τις άκρες των δαχτύλων σου ή με ένα μικρό πινέλο για κονσίλερ σε όλη την περιοχή των ματιών για καλύτερη απόδοση.

 

 

Βήμα  3. Εφάρμοσε κονσίλερ

 

Κάλυψε μαύρους κύκλους, κοκκινίλες, διχρωμίες ή γενικά ατέλειες. Θα διαπιστώσεις ότι βάζοντας κονσίλερ, πέρα απ’ το ότι φωτίζεται το βλέμμα σου, η σκιά τοποθετείται πιο σταθερά.

 

Σχημάτισε με το κονσίλερ ένα ανεστραμμένο τρίγωνο κάτω από το κάθε μάτι. Η βάση του τριγώνου πρέπει να είναι κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων και η κορυφή του προς τα μάγουλά σου.

 

Άπλωσε το προϊόν με την άκρη του δακτύλου σου κάνοντας μικρά χτυπηματάκια. Προτίμησε να ξεκινάς με ελάχιστη ποσότητα προϊόντος και να εμπλουτίζεις όσο κι αν χρειάζεται.

 

 

 

Βήμα 4. Βάλε μια nude σκιά

 

Μια nude σκιά θα λειτουργήσει ως καμβάς για τα χρώματα που θα διαλέξεις έπειτα, ενώ μπορεί να αποτελέσει το κύριο χρώμα στην περίπτωση που επιθυμείς ένα ελαφρύ μακιγιάζ ματιών.

 

Χρησιμοποίησε ένα χοντρό αφράτο πινέλο, για να απλώσεις ταμποναριστά τη σκιά σε όλο το πάνω κινητό βλέφαρο. Ξεκίνησε από την εσωτερική γωνία και συνέχισε μέχρι το κόκαλο του ματιού.

 

 

 

Βήμα 5. Εφάρμοσε μια πιο σκούρα σκιά

 

Τοποθέτησε μια σκιά πιο σκούρου χρώματος από την προηγούμενη, για να δώσεις βάθος στο βλέμμα σου.

 

Συγκεκριμένα, εφάρμοσε τη στην κόγχη του ματιού, στην εξωτερική γωνία. Στο σημείο, δηλαδή, ανάμεσα στο κόκαλο του ματιού και την πιο μαλακή περιοχή.

 

 

 

Βήμα 6. Συνέχισε με μια ενδιάμεσου χρώματος σκιά

 

Αν θέλεις να κάνεις μείξη τριών χρωμάτων, βάλε την πιο απαλή σε όλο το μάτι,  την πιο σκούρα εξωτερικάκαι την ενδιάμεση στο εσωτερικό μέρος του ματιού, στη μέση του κινητού βλεφάρου.

 

Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα φρόντισε να ταιριάζουν ωραία τα χρώματα που θα επιλέξεις. Κάνε ωραία απαλά σβησίματα των χρωμάτων, ώστε να δένουν μεταξύ τους και να φαίνονται ομοιόμορφα απλωμένα.

 

 

 

 

Βήμα 7. Δώσε αξία στα φρύδια σου

 

Δοκίμασε να απλώσεις σε ένα νωπό πινέλο ή στο δάχτυλό σου λίγη σκιά φρυδιών. Αν προτιμάς το ειδικό για τα φρύδια μολύβι, δώσε τους σχήμα με αυτόν τον τρόπο. Αμέσως, θα αποκτήσουν μια πιο γεμάτη και υγιή όψη.

 

Ακόμη, μπορείς να προσδώσεις ήπια λάμψη τοποθετώντας highlighter στο ακίνητο βλέφαρο, κάτω από τη γραμμή των φρυδιών.

 

 

 

Βήμα: 8. Τόνισε το περίγραμμα των ματιών σου με eyeliner

 

Τόνισε το σχήμα του βλέμματός σου με ένα μολύβι ματιών ή με ένα πινελάκι eyeliner. Ξεκίνα την εφαρμογή του από την εσωτερική γωνία του ματιού κινούμενη κατά μήκος των άνω βλεφάρων.

 

Για πιο έντονο βλέμμα, βάλε μολύβι κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων ή από τη μέση μέχρι την εξωτερική γωνία.

 

 

 

 

Βήμα 9. Ανάδειξε τις βλεφαρίδες σου

 

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, πριν απλώσεις τη μάσκαρα, χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι βλεφαρίδων για να αποκτήσουν την τέλεια καμπύλη.  Στη συνέχεια, τελειοποίησε το μακιγιάζ των ματιών σου απλώνοντας δυο – τρεις στρώσεις μάσκαρα.

 

 

 

Ακολούθησε όλα τα παραπάνω εύκολα βήματα, για να αναδείξεις σωστά και μέσα σε λίγο χρόνο τα μάτια σου. Διάλεξε ξεχωριστά προϊόντα μακιγιάζ ματιών από τη Gerovital και εντυπωσίασε με το βλέμμα σου.

 

 

 

Και επειδή στην εποχή που διανύουμε, έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη από αισιόδοξα μηνύματα ακολουθούν κάποιες συμβουλές από τη διάσημη γιατρό – γεροντολόγο Dr. Ana Aslan, η οποία υπήρξε η έμπνευση πίσω από  την  διεθνή εταιρεία ομορφιάς Gerovital.  

 

 

Dr Ana Aslan

 

 

 

 

«Το να είναι κανείς για πάντα νέος δε σημαίνει να είναι 20 χρονών. Σημαίνει να είναι αισιόδοξος, να νιώθει καλά, να έχει έναν στόχο για τον οποίο αξίζει να αγωνίζεται και να τον επιτυγχάνει. Για να επιβραδύνουμε την διαδικασία της γήρανσης αρκούν λίγες απλές συμβουλές:  ισορροπημένη διατροφή- το μεγάλο μυστικό της μακροζωίας- περπάτημα, φυσική άσκηση, αποφυγή άγχους, χρήση των κατάλληλων προϊόντων αισθητικής για κάθε τύπο δέρματος, ανεύρεση δημιουργικών δραστηριοτήτων και αποφυγή της απομόνωσης, θεραπεία με μουσική και χρώματα, για την αποφυγή της κατάθλιψης»

 

 

13 Σχόλια
  1. Τις συμβουλές για σωστό μακιγιάζ ματιών τις διαβάζω πάντα με ευλάβεια θα έλεγα γιατί θεωρώ τα μάτια που είναι ο καθρέφτης μας ,ως το πιο σημαντικό σημείο στο πρόσωπο που πρέπει να τονίσουμε..Αλλά αυτο που με ενθουσίασε είναι που είδα το μικρό αφιερωμα στην Dr. Ana Aslan & στη σειρα -εθισμό της μαμάς μου τη Gerovital που τη χρησιμοποιει ασταματητα πάνω από 20 χρόνια! Και επειδη βλέπω με τα μάτια μου τα απίστευτα αποτελέσματα,θα έλεγα τυφλα να εχουν οι πλαστικοί χειρουργοί!

  2. H Aslan υπήρξε μύθος!!!! Θυμάμαι τη γιαγιά μου και τη μαμά μου να μιλούη γι’ αυτην λες και ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο! Τεράστια η προσφορά της στην κοσμετολογία!

  3. @Maryl: Μα πως γίνεται αυτό;;; 10 και, χρόνια μετά εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από τα bb girls! Θεωρούσα ότι η Gerovital θα ήταν ένα brand που ίσως δεν γνωρίζατε και τώρα μας γράφεις αυτό!! Πόσο προχωρημένη και γνώστρια η μαμά σου! Λογικό που είναι μια κούκλα Maryl μου αγαπημένη! Εξαιρετικά προϊόντα. ❤️😘❤️😘

  4. @Stella: Και η Βαρσα μια από τα ίδια! «Α, ωραίο post έγραψες σήμερα» μου είπε. ( δεν τα εγκρίνει και όλα, προφανώς….😂😂😂😂😂)

  5. @Julia: η Gerovital ειναι από τις πρώτες σειρές καλλυντικών που έμαθα λόγω μαμάς, αφού το ντουλάπι του μπάνιου της ηταν γεμάτο από κρέμες και αμπούλες της Aslan..Δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτέ γιατί η σειρά η συγκεκριμένη ηταν για άλλη ηλικία αλλά βλέποντας τα μακροπροθεσμα μετά από χρόνια χρήσης αποτέλεσματα, που όλοι ρωτάνε τη μαμά μου ποιον πλαστικό έχει, ναι οντως είναι εξαιρετικά!!

  6. Να πω ότι μου λείψατε; Καλημέρα στα bbgirls και στις μανούλες τους!

  7. Η Dr.Ana τα είχε πει όλα νομίζω 😉την εταιρεία την έχω ακουστά αλλά δεν την έχω δοκιμάσει …δεν γνώριζα όμως ότι είναι τόσο παλιά εταιρεία..

  8. Τι ενδιαφέρον post! Δεν γνώριζα τίποτα σχετικό με την Gerovital. Θα ψάξω αμέσως για λεπτομέρειες στο Google . Τα φιλιά μου σε όλες!
    xx

  9. Γεια σας κοριτσια
    Μου λειψατε παρα πολυ
    Καλη επανοδο σε ολους και ολες

  10. Koρίτσια, εσείς με το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες τα καταφέρνετε;Εγώ όχι…
    Το σχήμα του φρυδιού και το χρώμα στις τελευταίες φωτό είναι τέλειο….τόσο όσο…. έχω βαρεθεί να βλέπω <> παχύ φρύδι που φωνάζει από μακριά πως είναι fake….

  11. Ούτε εγώ τα καταφέρνω με το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες…. Υπέροχες οι συμβουλές!!! Κορίτσια είχα χάσει τους κωδικούς μου και μόλις επέστρεψα!!!!! Καλώς σας βρήκα!!!! 💜💛💛🧡♥️❤️❤️💚💛💜🧡♥️❤️❤️💛💛♥️💜♥️💜♥️🧡🧡♥️💜♥️♥️💜♥️💛💚♥️❤️❤️❤️

  12. Σας έλειψαν οι καρδούλες μου??? Σας βάζω πολλές για να σας γλυκανω!!! 🧡🧡❤️💜❤️💜❤️💛❤️💛❤️💛♥️💛❤️💚💙💙💙💙💙💙💙💙💜♥️💜♥️💛❤️💛❤️💜💚🧡🧡💚💙💙💙💙💙🧡❤️🧡❤️💜❤️💜❤️💛♥️💛♥️💛❤️💛💛❤️💙💙💙💙💙💙💙💜♥️💜❤️💜💜♥️💜♥️🧡♥️🧡♥️🧡💜♥️💜♥️💛❤️💛❤️❤️🧡🧡❤️❤️💙💙💙❤️💙💙❤️❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙❤️❤️💙💙❤️🧡♥️🧡🧡♥️💜♥️💜♥️💜♥️💜♥️💜♥️💜💚💚💜♥️🧡🧡♥️🧡♥️🧡♥️🧡♥️💜❤️💜♥️💜💜♥️💛❤️💚💚❤️💚

  13. Αυτό με το eyeliner με πληγώνει. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να πετύχω να είναι και τα δύο μάτια ίδια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.